Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Samsung ile EA, Bağımsız Yapımcılara Sahip Çıkıyor

Chillingo'yu Cut the Rope'dan hatırlıyoruz.

    Yavaş yavaş geride bıraktığımız nesile damgasını vuran etkenlerden en büyüğü de bağımsız yapımcılardı. Yeni nesilde etkilerinin hepten artacağını düşündüğümüz bağımsız geliştiriciler adına Samsung ile EA'den yeni bir proje var.
 
    Belirtilenlere göre Samsung ve EA'in mobil stüdyosu Chillingo, bir işbirliği içerisine girerek 4 Mart'ta başlayacak "%100 Indie" programında 3.000 farklı bağımsız geliştiriciyi ağırlayacak. Geliştirdiği mobil oyunlarla tanıdığımız Chillingo'nun teknik destek sağlayacağı program kapsamında yapımcılar, Samsung'un mobil cihazlarına özel oyunlar geliştirecek. Geliştirilen bu oyunlardan en büyük payı da yapımcılar alacak.
 
    Şöyle ki Samsung, mobil platformları için geliştirilen oyunların satışlarından ilk 6 ay boyunca herhangi bir pay almayacak. 6 ayın sonrasındaki 6 ay boyunca %10, ondan sonraki 6 ayda ise %20'lik pay alacak. Oyunun geri kalan hayatı boyunca gerçekleştirilen satışlarda ise Samsung'un kasasına %30'luk bir pay girecek
 
    Hem bağımsız yapımcılar, hem de mobil platformlar için oldukça faydalı bir gelişme. Bakalım program sonrasında ne gibi "Angry Birds"lerle karşılaşacağız?

Bu haberin bağlantısı
URL
samsung ea indie chillingo
Battlefield 3'ten İlginç İstatistikler Trackmania 2: Canyon Steam'de Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

waltran

28.2.2013 09:32:49

+1
bağımsız yapımcıları kendimize bağlayacağız demiyorlar da destek vereceklermiş. bağımsız yapımcıya gel samsung cihazlarına oyun geliştir de, geliştirirsen yardım edecem ama şu kadarda para alacam de. ne bağımsızlığı kaldı bunun samsungun reklamını yapmak için destek verip para alacaklar, şu adamlar neyseki oyun firması banka, devlet gibi bir şirket olsalar dünyayı bırakmayacak arkadaş bunlar

BSC Misafiri

27.2.2013 22:14:45

+1
teknik destek kısmı çok önemli, kodlamadan gram anlamadığım için hazırladığım Görsel kısmını hazırladığım adventure oyun konseptini gerçeğe dönüştüremiyorum. Oturmuş Xcode öğrenmeye çalışıyorum.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız