Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rise of the Tomb Raider'daki Mikro-Ödeme Sistemi Nasıl Çalışacak?


       Son dönemlerde mobil oyunların yanında AAA bütçeli oyunlarda da görmeye başladığımız mikro-ödeme sistemi Rise of the Tomb Raider'da da yer alacak. Yayınlanan son açıklamayla beraber bu sistemin oyunda nasıl kullanılacağı detaylandırıldı.
 
       Oyunda belirli ücretlerle satılacak Expedition kartları olacak. Bu kartlar yeni kostümler veya "koca kafa modu" gibi oynanışı etkilemeyecek içerikler açarken aynı zamanda daha iyi zırh veya yeni perkler gibi oynanışı etkileyen içerikler de açacak. Örneğin bir kart mermilere daha fazla dirençli olmanızı sağlarken bir başka kart kaynak kullanmadan kendinize bandaj sarmanızı sağlayacak.
 
       Bunların yanında bu kartları kullanarak oyunun belli bölümlerini biraz farklılaştırabileceğiz. Örneğin kartları kullanarak o bölümdeki düşmanları daha güçlü bir hale getirebilecek veya bölüme ek bir yan görev koyabileceğiz. 
 
      
      Expedition kartları, oyun boyunca kazanılan puanlarla satın alınabilirken gerçek parayla da satın alınabilecek. Bu kartlar arasında bazılarının sadece bir kez bazılarının ise tekrar tekrar kullanılabileceğini belirtelim. Oyun Kasım ayında çıkışını yaptığında toplamda 300 kart oyunculara sunulmuş olacak. Takip eden dört ayda ise daha fazla kart oyuna eklenecek.
 
      Rise of the Tomb Raider Xbox 360 ve Xbox One için 10 Kasım'da çıkışını yapacak. Bahsettiğimiz sistem hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak eurogamer.net Tomb Raider Rise of the Tomb Raider Square Enix Crystal Dynamics Xbox One Xbox 360
Fallout 4'te Zeki Olmanın Avantajları Bu Videoada Just Cause 3'ün Yeni Oynanış Videosunda Patlamayan Yer Kalmıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

St Batuhan

9.10.2015 18:04:47

-1
Arkadaş ne para tuzağı yahu. Almak zorunda değilsiniz. Almak isterseniz de illa para kullanmak zorunda değilsiniz. Kalkıp oyun içi kazanımlarla da elde edebiliyorsunuz. Birisi kalkıp muhakkak kendinden örnek verecektir ama ben yazayım yine de. Oyuna çok vakit harcayamayan kişiler için yapılan ve firmaya da katkı sağlayan bir sistem. Oyunu kısıtlı süresinde daha fazla imkanla oynamak isteyen kişi, parası varsa parayı bastırıp alır kartları ve yardırır. Oyunu oynamaktan zevk alıp vakti de olan kişi ise oyundan kazandıklarıyla bunları elde eder. Multiplayer oyunlarında, örnek olarak BF serisinde mesela biraz daha vahim geliyor ama her haltı açabilmesinden ötürü geliyor onda da. Yine de vakti olmayan, bi yarım saat ya da 1 saat ayırayım diyen kişi, parası varsa kalkar alır, açar her haltı. Sonrasında da oynayıp çıkar. Bizim gibiler için ise oyunda ilerleme kaydetmek önemli olduğu için zaten gerek kalmaz. Ölmek ya da kaybetmek değil de önemli olan ilerleme kaydetmek olacak. Bir silahı açmak için level kasmak, sonrasında o silahı kullanıp ekstralarını açmak şeklinde şeyler bizim için zevk olacak.

R-10

9.10.2015 09:56:34

-1
Yeni para tuzağı. Oyun içi mikro ödeme sistemi. Her firma yapar artık.

Catimen

9.10.2015 00:34:29

0
Eskiden oyunlara bonus olarak koyulan özellikler "mikro ödeme" adı altında millete satılmaya çalışılıyor yazık.

BSC Misafiri

8.10.2015 22:08:47

+1
Microsoft'dan yeni bir para tuzağı. Xbox ve tomb raider'ı tekrar batırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Adamlar bir rahat duramıyor, biraz ilgi görünce hemen oyuncuları soğutacak eylemlere başlıyorlar

mementopolis

8.10.2015 18:06:34

0
Perk ne ya . İngilzce'miş.

Frobe

8.10.2015 17:43:20

+4
Oyun içi ödeme mi ? Oyunu hiç satın almam. Bu kadar basit.

atsuma

8.10.2015 17:41:38

0
Yeni para tuzağı. Gears 4 için de yapsınlar iyi gider. EA ve UBI nin ampulu yanmistir
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Rise of the Tomb Raider ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
50 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız