Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Reggie Fils-Aime, Video Games: The Movie Adlı Belgeselde Yer Alacak


       Geçtiğimiz günlerde Nintendo, Twitter üzerinden Reggi Fils-Aime'nin oyunların yükselişini konu alacak Video Games: The Movie adlı belgeselde yer alacağını duyurdu. Jeremy Snead tarafından yönetilecek bu film oyun dünyası piyasasının ilk zamanlarından multi-milyoner endüstriye dönüşmesini konu alacak.
 
       Video Games: The Movie'de Reggie Fils-Aime'nin dışında yer alacak geliştiriciler arasında Gears of War serisinin yapımcısı Cliff Bleszinksi, Earthworm Jim yapımcısı Doug Tennapel, Resident Evil yapımcısı Hiroyoki Kobayashi, Atari'nin kurucusu Nolan Bushnell ve Deus Ex yapımcısı Warren Spector yer alıyor. Filmin Haziran ayında yayınlanan fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
reggie fils-aime nintendo video games: the movie
Twitch Üzerinden Diğer Oyuncularla Aynı Anda Pokemon X Oynayın İki Hacker ATM Üzerinde Doom Çalıştırmayı Başardı

BSC Misafiri

30.7.2014 13:02:38

0
Oyun dünyasının en köklü oyun ve konsol firması olarak Nintendo'ya teklif götürülmesi normal ancak oyun dünyasında dönüm noktası oyunlar yaparak bu piyasada çığır açan yapımcılarda tercih edilmeliydi. Commodere 64 ve Amiga 500'de çıkan sayısız kaliteli oyun bence Atari firmasından daha önemlidir. Mesela GTA 2'den GTA 3'e geçiş çok önemlidir çünkü pek çok oyun serisi 3D geçişte başarısız oldu ve bazıları yok oldu gitti. Yine Shenmue oyunu döneminin çok ilerisinde bir yapımdır, Yu Suzuki son derece kaliteli bir oyuna imza atmıştır ve pek çok yapımcıya ilham olmuştur. Resident Evil ve Dino Crisis'i var eden Shinji Mikami unutulmaz serilere ve halen zihinlerde yer alan karakterlere imza atmıştır. Bir dönem PC dünyası birbirinden kaliteli strateji oyunlarına imza atmış ve oyun dünyasının gelişimine çok önemli katkılarda bulunmuştur. Crysis 1 oyun dünyasına çok önemli bir damga vurmuştur ve bu belgeselde yapımcılarının olması gerekmekte. Playstation markasının Nintendo Sony ortaklığı ile başlayacakken son anda çıkan anlaşmazlık ile yolların ayrılması ve Playstation'ın oyun dünyasının gelişimine katkısı çok büyük olmuştur ve tabii ki Nintendo'nun efsane el konsolu serisi Gameboy'da böyle bir belgeselde mutlaka olmalıydı. Listeye bakılırsa Nintendo Amerika başkanı dışında pek önemli kişi göremiyorum, Hideo Kojima gibi bir değer varken Warren Spector tercih edilmemeliydi.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız