Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rapor: Nintendo Switch 2020’nin Sonuna Kadar 40 Milyon Satacak


      Nintendo’nun yeni oyun konsolu, Switch ilk duyuru videosu yayınlandığından beri oyun dünyasında çok konuşuldu ve eleştirildi. Yer yer “yenilikçi”, yer yer “yetersiz” sıfatları yakıştırılan konsolun satış rakamları da konuşulanlar arasındaydı. Nintendo Switch’in ne kadar satacağını ön gören bir rapor yayınlandı.

      Video oyunları üzerine market araştırmaları yapan DFC Intelligence Nintendo Switch’in 2020’nin sonuna kadar 40 milyon adet satacağını öne sürüyor. DFC bu iddiayı öne sürerken dayanak olarak, Switch’in yaklaşık 10 adet özel oyunla çıkış yapacağını ve bu oyunların büyük bir kitleyi Siwtch’e çekeceğini gösteriyor. DFC; Switch’in çok güçlü bir çıkış yapacağını, sonrasında da 2017’nin tatil sezonundaki indirimlerle satış miktarını arttıracağını ön görüyor.

      Nintendo Switch dünya genelinde 3 Mart’ta 300$ ‘dan piyasaya çıkacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamespot Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
For Honor - PC Özellikleri ve Sistem Gereksinimleri Duyuruldu Murdered: Soul Suspect Türkçe Yama Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

İdrak İstimlak

24.1.2017 09:21:14

0
Yalnız şöyle bir durum var, son nesle bakınca 3 konsolun toplamda 260 milyon satış gerçekleştirdiğini görüyoruz. İçinde bulunduğumuz nesil halen 100 milyon civarı satış yapabilmiş durumda, Switch'in de bu neslin yarısında çıktığını varsayarak pazar büyüklüğüne göre yapılacak tahminlerde bu rakamlara ulaşması mümkün görünüyor. Bir defa pazarın büyümeyeceği, 250 milyon satış rakamında kalacağı varsayılsa bile Nintendo veya Xbox'ın toplamda 100 milyonu her türlü geçeceği ortada, ki toplamda bu rakamlar çok rahat görülür. PS4'ün, PS2 dönemindeki gibi 150 milyon satış rakamını görmesi çok zor. XBox'ın durumu da ortada. Tamamen tahmini ve tecrübelerime dayanarak konuşuyorum, ben Switch'in rahatlıkla toplamda 60-80 milyon arası bir satış rakamı gerçekleştirebileceğini düşünüyorum.

_Nintendo_

24.1.2017 01:25:28

0
Öncelikle her şey karşılıklıdır, ilk alıntıladığın mesajımda Nintendo'nun geçmişte neleri yanlış yaptığını ve neleri doğru yaparsa haber başlığındaki analiz gerçekleşebilir diye yazmıştım. Konsol hibrit yapıda olduğundan 5 voltla çalışan tablet donanımın bu nesil ile denk olmasını şahsen beklemiyordum, en azından öyle bir teknoloji varsa da 300 dolara satacaklarını düşünmüyorum. Switch donanım olarak PS3'ten güçlü, eski nesilde desteklenmeyen Unreal Engine 4 ve Unity tam olarak destekleniyor ama tabii ki yukarıda dediğim hibrit yapısından dolayı durumu böyle. Kaldı ki PS3'te bu nesil konsollara geliştirilen hemen her oyunu medium'da olsa rahatlıkla çalıştıracak bir özel donanımdır. 3. partinin gelmesi için sadece konsolun gücü yetmiyor, öncelikle satış rakamlarının belli bir seviyeye ulaşması gerekiyor. Daha öncede dediğim gibi Nintendo'nun en başarılı konsollarında bile 3. partiyi pek tercih edilmiyor, nedeninin o oyunları oynamanın birden fazla alternatifi olmasıdır ki ben şu an 3. partiden beğendiklerimi bilgisayarımda oynuyorum. Ben çıktığında Switch alacağım ancak Playstation özel oyunları için seneye tekrar PS4 almak zorundayım. Yani aldığımız bir konsolla bütün kaliteli oyunları oynamak gibi bir imkanımız ne yazık ki yok, mesela Switch hibrit olmasın ve PS4 gibi ev konsolu olup o konsolun tüm sahip olduğu 3. parti oyunlara sahip olsun farzedelim... Switch'i almayı düşünen, yani fark yaratan olay yine 1. parti oyunlardır. Nintendo özel oyunları sarmıyorsa satın almanın da bir sebebi kalmıyor böylelikle. Konu donanım değil benim için, tamamiyle özel oyun. O yüzden Scorpio'yu bu oyun kütüphanesiyle almayı düşünmüyorum.

stun

24.1.2017 00:16:19

0
quote:

Orjinalden alıntı: _Nintendo_ Playstation oynayıp Nintendo oynamayınca onun hakkında da her şeyi bildiğini mi iddia ediyorsun? Kastettiğim konsol alemi değil Nintendo idi, onu da anlamadıysan ben ne yapayım! Ben yıllar boyunca Nintendo oyunlarını oynadığım ve Switch'in de hibrit yapısı nedeniyle hem el hem ev konsol oyunları serisini bir araya getirerek çok başarılı olacağını söyleyince ''nerenle güldüysen'' ona göre de cevap şekli alırsın. Şimdi Sony'nin özel oyunlarının kalitesine ek olarak 3. parti oyunları da ekleyince PS5 döneminde de en başarılı olacağını da şimdiden iddia edebilirim çünkü özel oyunlarını oynadım ve kalitesi yıllardır artarak devam etti, senin hiç oynamadığın Nintendo da özel oyun yönünden aynı kalitede bir firma, bunu ister oyunların aldıkları puanlarla ister o oyunların satış rakamlarıyla ispatlayabilirim, yoksa kullanıcı adım ve avatarım mı sorun? senin Playstation deneyimin var benim ilk Xbox ve Xbox One dışında her konsolda deneyimim var. Sen Nintendo adına haberlerden gördüğün 4-5 oyun bilir ve piyasaya çıkmamış Switch'i o oyunlarla kapatacaksınız diyebiliyorsun bende sığ bilgin ve hiç deneyimin yok diyorum. Bırak 3DS'teki serileri Wii U'da 20'den fazla özel oyun var. 30 yılı aşkın serileri olan Nintendo oyunlarını oynamak zorunda değilsin, ancak azıcık emeğe saygısı olacak insanın. <a target="_blank" href="http://www.metacritic.com/company/nintendo?filter-options=games&num_items=30&sort_options=metascore&page=0">http://www.metacritic.com/company/nintendo?filter-options=games&num_items=30&sort_options=metascore&page=0</a>
he şöyle düzgün yorum yap canımı ye.. biraz daha az nefretle yaz ama.. bak burdaki editörlerinde 2si1 lerde konuştugu çok bariz noktalar var konsol ps3 gücünde şuankı konsollara denk olmadıgı için.. bütün multiplatform oyunlardan mahrum kalıyor...ben aldıgım 1 makinayla bütün oyunları oynamıyıcaksam gerçekten hiç faydası yok..nintendoya saygım var .. wii de olan yenılıkçılıgıne saygım var.. onun gibi birşey çıkmaz bidaha.. yapmaları gereken tek şey.. mevcut konsollarla denk güçte konsol çıkartmak.. 3. partinin hepsi ondan sonra gelir zaten.. nintendo excleri beni sarmıyor beni sony excleri sarıyor.. oyuzden ps3-4 oynadım.. ama sadece exclerle yaşanmaz.. 3 ay bf3- 4 ay ac2 mp- 2 ay cod black ops 1 oynadıgımı biliyorum.. şu aralarda aylarca rainbow six siege oynadım.. nintendo nun sony nin yaptıgının aynı şeyi.. kendi exc leriyle yapması lazım.. ondan sonra ben bile alırım ek konsol olarak.

_Nintendo_

23.1.2017 23:40:36

+1
Playstation oynayıp Nintendo oynamayınca onun hakkında da her şeyi bildiğini mi iddia ediyorsun? Kastettiğim konsol alemi değil Nintendo idi, onu da anlamadıysan ben ne yapayım! Ben yıllar boyunca Nintendo oyunlarını oynadığım ve Switch'in de hibrit yapısı nedeniyle hem el hem ev konsol oyunları serisini bir araya getirerek çok başarılı olacağını söyleyince ''nerenle güldüysen'' ona göre de cevap şekli alırsın. Şimdi Sony'nin özel oyunlarının kalitesine ek olarak 3. parti oyunları da ekleyince PS5 döneminde de en başarılı olacağını da şimdiden iddia edebilirim çünkü özel oyunlarını oynadım ve kalitesi yıllardır artarak devam etti, senin hiç oynamadığın Nintendo da özel oyun yönünden aynı kalitede bir firma, bunu ister oyunların aldıkları puanlarla ister o oyunların satış rakamlarıyla ispatlayabilirim, yoksa kullanıcı adım ve avatarım mı sorun? senin Playstation deneyimin var benim ilk Xbox ve Xbox One dışında her konsolda deneyimim var. Sen Nintendo adına haberlerden gördüğün 4-5 oyun bilir ve piyasaya çıkmamış Switch'i o oyunlarla kapatacaksınız diyebiliyorsun bende sığ bilgin ve hiç deneyimin yok diyorum. Bırak 3DS'teki serileri Wii U'da 20'den fazla özel oyun var. 30 yılı aşkın serileri olan Nintendo oyunlarını oynamak zorunda değilsin, ancak azıcık emeğe saygısı olacak insanın. http://www.metacritic.com/company/nintendo?filter-options=games&num_items=30&sort_options=metascore&page=0

stun

23.1.2017 22:22:49

0
ben ne bilirim ki beyler.. epi topu.. ülkede 180. dünyada 128.000 deyim.. trophy de kasmam. yani nerden bileyim ben konsol oyunları hakkında birşeyler.. hiç https://psnprofiles.com/SummitTR

lextor

23.1.2017 21:49:13

0
Nintendo'yu canı gönülden severiz lâkin boş hayallere gerek yok...

stun

23.1.2017 18:12:30

0
quote:

Orjinalden alıntı: _Nintendo_ Switch rahatlıkla 40 milyon rakamına ulaşabilir, bunun önündeki tek engel Nintendo'dur. Şimdiye kadar el konsoluna geliştirdiği bazı oyun serilerini ev konsoluna geliştirmemişti, bölge kilidinde inat etmişti, Wii U'da tablet kumandayı zorunlu tutup 100 dolar maliyet yükseltip rakipleri çok satarken bile indirimler yapmışken kendi hiç indirim yapmamıştı. Switch için durum bayağı farklı, bölge kilidinden sonunda kurtulduk, el konsoluna özel geliştirilen serilerin Switch'in her yerde oynanabilir yapısı nedeniyle bu konsola aktarıldığı yapımcılar tarafından söyleniyor. Wii U'nun 5. senesinde çıkacak Legend of Zelda oyunu Switch'in çıkış oyunu, Wii U'da olmayan Fire Emblem'den Switch'e 2 oyun olarak duyuruldu, yine bir önceki konsolda olmayan Super Mario Odyssey bu sene Switch'e çıkacak ama 1 haftada youtube'da 10 milyon izleyiciye ulaşan oyunun kalitesini deneyimi 1985 yapımı Super Mario ile sınırlı olan birine anlatamazsın tabii ki. Şimdiye kadar hiçbir Nintendo konsolu rekor kırarak satsa veya başarısız olsa da bunun sebebi 3. parti oyunlar hiç olmadı. Fark yaratan 1. parti oyunlar ve Nintendo'nun izlediği stratejilerdir.
nintendo fanısın.. nickin nintendo avatarın switch diyosun ki nintendo 40 milyon satar.. neremizle gülüyoruz.. 3 parti desteği ilk yıldan sonra kesilir.. 4-5 exc ile konsolu kapatırsınız.. wii u ya gelmesi gereken zelda oyunu switch le beraber gelıyor .. wiiu ya çıkıcak olmasının da hiç bir önemi kalmadı şimdi.. siz nasıl kafayı yemediniz hayret. 3. parti desteği.. diğer konsollar gibi olmadıkça tırt.. ilk wii gibi controllerda devrim birşey getiremediler.. ki bundan sonra asla getiremezler.. şuan o devrim vr da yaşanıyor.. öncesi htc vive ama aşırı pahalı.. en oyun yanlısı ve en alınası playstation vr ama bas dönmesi, mide bulantısı yapıyor.. yani onlarda pek hazır değil gelecek nesil vr ları beklıyorum ben açıkçası

_Nintendo_

23.1.2017 15:05:52

+1
Switch rahatlıkla 40 milyon rakamına ulaşabilir, bunun önündeki tek engel Nintendo'dur. Şimdiye kadar el konsoluna geliştirdiği bazı oyun serilerini ev konsoluna geliştirmemişti, bölge kilidinde inat etmişti, Wii U'da tablet kumandayı zorunlu tutup 100 dolar maliyet yükseltip rakipleri çok satarken bile indirimler yapmışken kendi hiç indirim yapmamıştı. Switch için durum bayağı farklı, bölge kilidinden sonunda kurtulduk, el konsoluna özel geliştirilen serilerin Switch'in her yerde oynanabilir yapısı nedeniyle bu konsola aktarıldığı yapımcılar tarafından söyleniyor. Wii U'nun 5. senesinde çıkacak Legend of Zelda oyunu Switch'in çıkış oyunu, Wii U'da olmayan Fire Emblem'den Switch'e 2 oyun olarak duyuruldu, yine bir önceki konsolda olmayan Super Mario Odyssey bu sene Switch'e çıkacak ama 1 haftada youtube'da 10 milyon izleyiciye ulaşan oyunun kalitesini deneyimi 1985 yapımı Super Mario ile sınırlı olan birine anlatamazsın tabii ki. Şimdiye kadar hiçbir Nintendo konsolu rekor kırarak satsa veya başarısız olsa da bunun sebebi 3. parti oyunlar hiç olmadı. Fark yaratan 1. parti oyunlar ve Nintendo'nun izlediği stratejilerdir.

rambocuk

23.1.2017 11:50:23

0
2020 de fiyatı alınabilir olur o zaman alınabilir

BSC Misafiri

23.1.2017 11:26:36

+1
Tamamen oyun arşivine bakar açık ve net. 3Ds gibi oyun yağdırırlarsa deli gibi satar. Hem ev hem el hemde sensörlü oyun zevki sunuyor. Bence umut var Switch için.

Caped 117 Crusader

23.1.2017 09:44:02

0
yavaş satsın..

İdrak İstimlak

23.1.2017 08:52:04

+1
Umarim basarili olurlar, Wii U üstüne boyle bir basariya ihtiyaclari var.

stun

23.1.2017 05:35:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kevin Garnett

Hadi bakayım kültürlü Türkçe öğretmeni bey, anlat ne demeye çalıştın?
türkçe öğretmeni değilim ingilizce öğretmenliği son sınıftayım. bunlarıda görüyorum.. language and culture diye bir ders var orda görüyorum. demek istediğim kim yapıyor bu tahminleri diye ? bu tahminler hiç tutmaz demek.. xone şuana kadar 26 milyon satmış.. 2020 ye kadar nasıl 40 milyon satsın switch akıl var mantık var

Kevin Garnett

23.1.2017 05:16:39

+1
quote:

Orijinalden alıntı: stun

dilin sosyal kullanımı 0 lan sende.. pragmatik falan yok.. onumu demeye çalıştım ben ? annen baban , kapıyı çalınca.. onlar '' ben'' diyince sen kesin '' sen kimsin '' falan diyorsundur.. kendi yorumuna bak bi
Hadi bakayım kültürlü Türkçe öğretmeni bey, anlat ne demeye çalıştın?

stun

23.1.2017 05:06:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kevin Garnett

Dedem mezarından yapıyor. Allahım ya, yorumlara bak.
dilin sosyal kullanımı 0 lan sende.. pragmatik falan yok.. onumu demeye çalıştım ben ? annen baban , kapıyı çalınca.. onlar '' ben'' diyince sen kesin '' sen kimsin '' falan diyorsundur.. kendi yorumuna bak bi

Kevin Garnett

23.1.2017 05:02:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: stun lan olum kim yapıyor bu tahminleri ya asdasdasda :D
Dedem mezarından yapıyor. Allahım ya, yorumlara bak.

esmerbuyucu

23.1.2017 03:18:47

0
40 milyon yeterli bir rakam değil. Playstation 4 bile o sürece zarfında 40 milyon sattı.

William Munny

23.1.2017 02:43:50

0
satması mümkün mü? evet mümkün, ama satış politikasını değiştirmesi gerek ,Nintendo gelenekçi değil artık yenilikçi gibi davranıp fiyat, indirimler ve müşteri memnuniyeti ile oyuncuları dikkate almalı diye düşünüyorum

stun

23.1.2017 02:06:55

0
lan olum kim yapıyor bu tahminleri ya asdasdasda :D

BSC Misafiri

23.1.2017 01:24:01

0
Çöpbox 40 milyon barajına ulaşamadı, umarım Nintendo başarır ve Mikisoft'u bu piyasadan atar....

BSC Misafiri

23.1.2017 01:23:55

+2
Yine xfanboy pinky demon uncharteda patliyacak yorumundan sonra bu yorumuylada kiskancliktan patladigini gosterdi

BSC Misafiri

23.1.2017 01:23:40

0
Raporu hazırlayanların kafası güzelmiş demek ki

_Nintendo_

23.1.2017 00:01:30

+3
Önerin için teşekkür ederim, zaten blokladım.

2K

22.1.2017 23:57:26

+4
Hocam boşunuza vaktinizi yazmak ile harcamayın. Forumda bazı üyeler vardır Xbox fanı, PS4 fanlığı, PC fanlığı ile bilinir. Fan derken şu konsolu şu platformu daha çok seviyorumdan değil karşı platform hakkında 1 tek iyi mesajı bile olmayan, Xbox haberi altına her zaman kötü yorumlar ya da PS4 haberi altında kötü yorumlar yapanları diyorum. Bu insanlar sahip oldukları ürünler ile kişilik kazanıyorlar, bu da onlara kişiliksiz dendiğim falan anlaşılmasın meta fetişizm denen kavramdan bahsediyorum. Phil Spencer, Shuhei Yoshida gibi insanlar tabi ki öyle yorumlarda bulunacak bu insanlar önemli yerlere gelmiş, okumuş, kendini geliştirmiş insanlar öyle sağda solda başka platfrom veya ürünlere laf atarak gelmiyorlar o yerlere.

_Nintendo_

22.1.2017 23:43:10

+4
Ben ilk oyunumu 33 yıl önce oynadım ve şimdiye kadar onlarca forumda bir kere olsun ban yemedim. Banı edep ve terbiyeden yoksun kalarak başkalarını rahatsız eden troller yiyor genelde. Forumu sahiplenme içgüdüsü geliştirdiğine göre durumun oldukça vahim görünüyor. Nintendo'yu hiç kimse satın almak veya oynamak zorunda değil ve istediği gibi eleştirebilirde ancak senin yaptığın nefretle tatminden başka bir şey değil. Oyun eğlenmek içindir, eğer büyük önyargın ve kin kusarak eğlendiğini iddia ediyorsan gerçekten acırım.

Adol125

22.1.2017 23:31:31

+2
Adam yerine koyup şuna cevap vermeyin çöpboxuyla sevişsin dursun.

addidas_85

22.1.2017 23:29:54

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Daha 30 olamadık
O zaman yanlış yazmışsın 40 değil 30 milyon olacak

Project Scorpio

22.1.2017 23:22:58

0
Daha 30 olamadık

addidas_85

22.1.2017 23:21:45

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon 40 milyon enayi.
Hayırdır Xbone satış sayısı 40 milyonu mu buldu yoksa

_Nintendo_

22.1.2017 23:14:46

+5
Normal olan bu zaten, senin gibi konuya fransız kalıp hiçbir bilgi ve deneyimi olmadan sırf trollük yaparak ban yiyenler için haber başlıklarını açmıyorlar ki! Ayrıca özel oyun kavramını unuttuğun için Nintendo veya Playstation haberlerinde özlem giderdiğini inkâr edebilir misin? Sakın yapma daha banın yeni açıldı.

Project Scorpio

22.1.2017 23:01:41

0
Konu-Nick uyumu

_Nintendo_

22.1.2017 22:57:39

+6
Şu haberde Nintendo sevgisini ve saygısını hiç gizlemediği belirtilen Phil Spencer'ın konsol ve oyunları için küçük bir demeci bulunuyor. https://mynintendonews.com/2017/01/16/xboxs-phil-spencer-shares-his-thoughts-on-nintendo-switch/ Şu diğer haberde de Playstation patronu Shuhei Yoshida Japonya'daki Switch etlinliğinde bir oyunsever olarak keyifli vakit geçirmiş. http://kotaku.com/very-suspicious-man-spotted-at-nintendos-switch-present-1791245801 Eğitimli ve kültürlü insanların oyun dünyasına bakışı ile at gözlüklülerin bakışı tabii ki bir olmaz. İnsanları aldıkları konsollara veya oynadıkları oyunlara göre ''enayi'' nitelendirmek ise hiç kimsenin haddine değildir.

deliliktir

22.1.2017 22:43:40

0
Nintendo'nun indirim fakiri olduğunu düşünürsek 2017 holiday sezonunda indirimlerinin etkili olacağını öngörmesi garip.

Antikaruh

22.1.2017 22:43:38

0
20 milyonu geçmez... NET !

Lord Melkor

22.1.2017 22:17:06

0
Bence az demiş

Return to Monke

22.1.2017 22:04:03

+7
Sağa kalsa zaten Xbox dışında ürün alanlar toplu salak. Niye çünkü Xbox almıyorlar. O eski hantal uydu cihazlarına benzeyen cihazı millet ne yapsın Adaptörü de kafam kadar zaten. eRam de yok,Direct X12 de yok,Windows 10 yok,Exclusiveler PC'ye çıkmıyor,300K sunucu yok,Ha en önemlisi kurulu başkanı Phill Spencer değil

Kevin Garnett

22.1.2017 21:04:50

+8
quote:

Orijinalden alıntı: -ZoRRo- Muhtemelen bu rakamı satarlar çünkü öyle bir kitlesi varki nintendonun dis fırçası cikarsa fanları deli gibi kapışır.
Daha nasıl kötüleyeceğini şaşırmışsın

dikiştutmazsabri

22.1.2017 20:26:23

0
Muhtemelen bu rakamı satarlar çünkü öyle bir kitlesi varki nintendonun dis fırçası cikarsa fanları deli gibi kapışır.

Guest-AEF248198

22.1.2017 19:55:25

0
3 aşağı 5 yukarı bu araştırmaya benzer tablo çıkacaktır zaten. Her cihazın taşınabilir bir hale dönüştüğü günümüzde Nintendo oldukça akıllı bir iş yaptı. Büyük dev ekranlarda koca makinelerde 720p-900p-1080p gibi değişken çözünürlüklerde oyun oynamaktansa küçük ekranda ve gezerek 720p çözünürlüğünde Skyrim, Zelda gibi oyunları oynamayı yeğlerim, üstelik oynadığım oyunu normal bir plazmaya takarak da oynamaya devam ederim.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız