Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Playstation Vita Tek Bir PSN ID Kullanabilecek

Playstation Vita'daki sınırlamalar çoğu oyuncunun hoşuna gitmeyecektir
     Playstation Vita ile ilgili aklımızdaki bütün sorular henüz yanıt bulmadı, ama yavaş yavaş konsolun özelliklerini öğrenmeye devam ediyor. Sanırım bu süreç 22 Şubat'a kadar da devam edecektir.
 
      Bir Neogaf kullanıcısının Japonya'daki basın etkinliğindeki soru-yanıt bölümünden yaptığı çeviriye göre Playstation Vita sadece tek bir PSN ID kullanabilecek. Yeni bir PSN ID kullanmak istediğinizde ise konsolu fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekecek.
 
      Bu karşımıza bir kaç sorun çıkarıyor. Bunlardan birisi örneğin Vita'yı kardeşinizle kullandığınızda ikiniz de kendi hesaplarınıza girip doğrudan oyunlarınızı oynayamayacaksınız. Diğer sorun ise farklı bölgelerde (Amerika, Avrupa ve Japonya) piyasaya çıkan oyunlar ve demolar gibi içerikleri indirmeniz mümkün olmayacak.
 
      PSP de kullanıcıların tek bir PSN ID kullanmasına izin veriyordu, fakat farklı bir bellek kartında yeni bir ID açmak mümkündü. Buna rağmen bir ID tarafından satın alınan içeriğe diğer ID sahibi tarafından ulaşılamıyordu. Playstatiın Vita'da da benzer bir sistem uygulanabilir.
 
     Diğer taraftan Playstation 3 ise birden fazla PSN ID açmanıza izin veriyor ve indirdiğiniz içerik bu ID'lerin hepsi tarafından kullanılabiliyor. Sanırım ucuza dijital oyun satacağı söylentileri dolaşan Sony bu ucuzluğu bir şekilde telafi etme amacında. Firma daha önce de bir hesaptan indirilen içeriği 5 defa tekrar indirme olanağını 2'ye düşürmüştü.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
Square Enix: Xbox Pazarı Bizim için Önemli Namco Bandai'nin Jump Festa Listesi Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

avatar78

5.12.2011 20:24:58

0
Bari 2 ile sınırlandırılsaydı.

Guest-F97E00D06

5.12.2011 19:57:07

0
Evet şu son günlerde sonynin süprizleri canımı sıktı aletin parasınıda hazır etmiştim başka bişey alıyım bare,

BSC Misafiri

5.12.2011 17:33:51

+1
Ve yine sony klasiği aletin çıkışına yaklaştıkça aletin - yanları ortaya çıkıyor.Yazık yinede sony fanboylara üzülüyorum şimdi yine kendilerini nasıl mutlu edecekler.

Chidori

5.12.2011 16:24:50

0
2 olsaydı en azından keşke.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız