Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PlayStation 4 Avrupa Konsol Pazarının En Az %70'ini Kaplıyor


      Sony, yeni nesil konsolu PlayStation 4'ün Avrupa'daki satış rakamları hakkında verileri VG247'te verdiği röportajda açıkladı. SCEE'nin başkanı Jim Ryan, PlayStation 4'ün her bir Avrupa ülkesinde konsol pazarının %70'ten fazlasını kapladığını dile getirdi.
 
       Ryan, "çok önemli pazar liderliğimiz var. Pazar payımızın, hiçbir Avrupa ülkesinde %70'ten az olduğunu düşünmüyorum. Avrupa kıtasındaki çoğu ülkede bu rakam %90'dan fazla." yorumunda bulundu. Daha sonra konsolun Avrupa fiyatı hakkında konuşan Ryan şu sözlere yer verdi: "Tüketiciler fiyattan ve değer önermesinden memnun görünüyor. Fiyatı şimdilik olduğu gibi bırakacağız."
 
      Son olarak Ryan, Star Wars: Battlefront üzerinde EA ile çalışmaktan ve özellikle Call of Duty üzerinde Activision ile anlaşmanın Sony için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247.com sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Retro City Rampage 1981 Yılının İşletim Sistemi MS-DOS'a Geliyor Twin Souls'dan Yeni Bir Oynanış Videosu Paylaşıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Oxygen1777

1.7.2015 17:16:40

-1
Zamanında psvita ve ps3 sahibiydim,xboxtaki oyunları kaçırmıştım.Ama şimdi xbox1 alarak bütün oyunları oynayacağım.Benim için en önemlisi ise tomb raider.Oyun deyince aklıma ilk tomb raider geliyor.Bütün tomb raider oyunlarını oynadım.Bu en son çıkan asla kaçırmak istemiyorum. Zaten çok fazla oyun oynayan biri değilim.Xbox1 da oynayacağım oyunlar Fifa serisi,forza,sunset overdrive ve tomb raider.Geriye birde xboxta oynamak istediğim ama oynayamadığım oyunlar olacak.

BSC Misafiri

1.7.2015 16:20:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: neo-life Hocam size katılmıyorum kimse x1 tanıtımına falan bakmaz iddia ediyorum x1 ps4 den daha yüksek donanımlı gelseydi Microsoft isterse x1 i tanıtırken küfür etse yine ps4 den çok satılırdı iş donanım da bitiyor kimse hemen hemen aynı fiyatı verip de çoğu oyun da daha düşük çözünürlükte oynamak istemiyor bu bir gerçek fakat konsolcular bu dediğimi bir türlü kabullenmek istemiyor çünkü kabullendikleri an pc cilerin haklı oldukları ortaya çıkıyor.Bence olay budur yoksa kimileri yazmış konsolu donanım değil oyun sattırır diye de ps4 çıktığın dan beri belki bloodborn dışında çokta konsol sattıracak bir oyun yok uncharted dersen karşı tarafta da tomb raider var ki bakarsak bence bu sene e3 te microsfot çok daha iyiydi kaldı ki 3-4 oyunun da gamescom a bırakmasın rağmen.
Kardeş bende sana kısmen katılmıyorum çünkü genel olarak konsolları özel oyunlar sattırır. Geçmiş nesillerde PSX ve PS2 rakiplerinden daha iyi donanıma sahip oldukları için değil rakiplerinden çok daha fazla özel oyuna sahip olduğu için çok satmışlardı. El konsolu pazarında da Nintendo renkli ekrana sahip olmayan modelden bu yana hep rakiplerini daha güçsüz donanım ama el konsollarında oynanacak çok sayıda özel oyunla yendi ki belki de gelecek nesile bir rakibi bile olmayacak. Bu nesilde özel oyunlar yerine çözünürlük ve FPS değeri hemen her sitede ön plana çıkarıldığı için insanlar 50 inç ve üzeri ekranda farkedebilecekleri Xbox One ve PS4 farkı yüzünden bile birbirlerine etmedikleri saygısızlık kalmadı. Birde PS4'ün satışlarda ivme kazanmasının en büyük nedenlerinden biri geçen sene E3'te gösterdikleri fakat PS5 grafiğine sahip oyunla iyi reklam yaptılar. Ben PS4'e demosunu indirdim fakat geçen seneki E3'teki oyunun yarısı değildi grafik. Ancak bunu söylediğin zaman takım tutar gibi konsol tutup oyuna toz kondurmuyorlar. Halbuki ortada bilinçli olarak insanları kandırma var ki bu nesilde hevesle beklenen pek çok oyun downgrade yedi ve yemeye de devam edecek.

neo-life

1.7.2015 11:59:56

-1
quote:

Orjinalden alıntı: 2K Microsoft, Xbox One'ı ilk tanıtırken ki durumunu oldukça düzeltti 2 senedir üst üste çok iyi E3 konferansları yapıyor, eğer gösterdikleri oyunları beğenmiyor ya da ilginizi çekmiyor olsa bile üst üste oyun gösteriyorlar ve çok hızlı bir şekilde geçiyorlar. Fakat ilk Xbox One tanıtırken yarattıkları nefreti ve olumsuz duyguları bir türlü yıkamadılar. Örneğin bu seneki E3 için olmasa da geçen seneki E3 de açık ara daha iyi bir konferans yapmışlardı ex. oyunlara yüklenmişlerdi ama Sony hep oyun her platforma çıkacakta bize özel içerik olacak havasındaydı yine de yorumlara baktığım zaman herkes Sony'i övüyordu çünkü dediğim gibi çoğu oyuncu Xbox One'a nefretle bakıyor. Özellikle bu forumda gördüğüm bir örnekte Xbox One ex. oyunları PC'ye çıkacak haberlerinde hep Microsoft ile dalga geçiliyor halbu ki adam istese çıkmasına izin vermez, yani demek istediğim şimdi Bloodborne PC'ye geliyor haberi olsa herkes çok yaşa Sony der fakat Xbox One için durum tam tersi oluyor. PC ve PS4 sahibi biri olarak benim Xbox One hakkında kötü bir düşüncem yok çoğu oyuncu gibi hatta ex. çoğu oyunu PC'ye gelmiş ve gelecek olmasa alabilirdim ama tüm bunlara rağmen Sony hala iyi olan halka ilişkilerini çok iyi bir şekilde sürdürüyor ve bu ona avantaj sağlıyor. Son olarak da Xbox One durumu hala düzeltebilir çünkü 199 dolara Halo Master Collection ya da AC:Unity ve 500 GB Xbox One'ı alabiliyorsunuz yabancı ülkelerde ve eski nesil oyunları oynama desteği büyük avantaj. Benzer bir sistem Sony de de var fakat Xbox One'ın artısı eğer Xbox 360 da o oyunun CD'sine sahipseniz konsola taktığınız zaman konsol anlıyor ve para vermek zorunda kalmıyorsunuz.
Hocam size katılmıyorum kimse x1 tanıtımına falan bakmaz iddia ediyorum x1 ps4 den daha yüksek donanımlı gelseydi Microsoft isterse x1 i tanıtırken küfür etse yine ps4 den çok satılırdı iş donanım da bitiyor kimse hemen hemen aynı fiyatı verip de çoğu oyun da daha düşük çözünürlükte oynamak istemiyor bu bir gerçek fakat konsolcular bu dediğimi bir türlü kabullenmek istemiyor çünkü kabullendikleri an pc cilerin haklı oldukları ortaya çıkıyor.Bence olay budur yoksa kimileri yazmış konsolu donanım değil oyun sattırır diye de ps4 çıktığın dan beri belki bloodborn dışında çokta konsol sattıracak bir oyun yok uncharted dersen karşı tarafta da tomb raider var ki bakarsak bence bu sene e3 te microsfot çok daha iyiydi kaldı ki 3-4 oyunun da gamescom a bırakmasın rağmen.

BSC Misafiri

1.7.2015 11:48:44

0
quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon Sony çalışanı kendi tahminini söylemiş resmi bir durum yok kısacası bu habere yav he he diyoruz.
PS4'ün Dünya'da önde olduğunu sağır sultan bile kabul ediyor. Sony cesurca sık sık satış bilgileri verirken Microsoft'un sessiz kalması zaten herşeyi açıklıyor.

SultanApex

1.7.2015 11:28:22

0
Sony ezsin, bizde ucuza xbox live alıp indirimleri kovalayalım :) Rekabet iyidir aynen devam...

BSC Misafiri

1.7.2015 11:22:21

0
quote:

Orjinalden alıntı: Bloodborne
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus aynen öyle abi nedir bu ya mübarek ramazan günü olacak iş mi bu?istediğim fotoğrafı koyarım ben profilime.cinsel tercihlerime de kimse karışamaz,ben bu fotoğrafı bütün heryerdeki profil resimlerime koydum ancak tek 1 tepki dahi gelmedi,ailem dahil.Bu nasıl bir kafadır ben anlamadım yahu,size ne size ne!
kimse kimseyi yargılayamaz zaten, Türkiye de malesef bu zihniyet çoğunlukta. çekip gidicem zaten 2 sene sonra bu ülkeden amerikaya.
Senin gibi başkalarının konsol ve oyun zevklerine saygıdan zerre nasip almayarak fırsat buldukça açılan haber başlıklarında elinden geldiğince haberi sulandırıp dalga geçmeye çalıştığını herkes biliyor. Şu haberde bile ülkemizdeki oyunsever profilini %98 Playstation fanatiği olarak belirliyorsun. Üstüne hiç alınmadan birde başkalarını hiçe sayan zihniyeti eleştirebiliyorsun. Senin yaptığın ne peki? İyisi mi, go home yankee!

Project Scorpio

1.7.2015 11:17:53

+1
Sony çalışanı kendi tahminini söylemiş resmi bir durum yok kısacası bu habere yav he he diyoruz.

stun

1.7.2015 03:48:18

+2
bunun en buyuk sebeplerinden biri. donanım farkı... kimse konsola aynı parayı verip, oyunada aynı parayı verip daha düşük çozunurlukte oynamak istemez... bu e3 te microsoft sony den biraz iyiydi.. banada aldırmayı düşündü xbox one ama bende ps4 olmasa.. öncelık olarak tabıkı yine ps4 alırdım..sony sımsıkı sarılıyor konsoluna.. bir konsolu kaldı..bu nesil sony böyle başarılı olmasaydı belkı gelecek nesıl playstation falanda göremeyebilirdik.. belli mi olur..

2K

1.7.2015 03:18:59

0
Microsoft, Xbox One'ı ilk tanıtırken ki durumunu oldukça düzeltti 2 senedir üst üste çok iyi E3 konferansları yapıyor, eğer gösterdikleri oyunları beğenmiyor ya da ilginizi çekmiyor olsa bile üst üste oyun gösteriyorlar ve çok hızlı bir şekilde geçiyorlar. Fakat ilk Xbox One tanıtırken yarattıkları nefreti ve olumsuz duyguları bir türlü yıkamadılar. Örneğin bu seneki E3 için olmasa da geçen seneki E3 de açık ara daha iyi bir konferans yapmışlardı ex. oyunlara yüklenmişlerdi ama Sony hep oyun her platforma çıkacakta bize özel içerik olacak havasındaydı yine de yorumlara baktığım zaman herkes Sony'i övüyordu çünkü dediğim gibi çoğu oyuncu Xbox One'a nefretle bakıyor. Özellikle bu forumda gördüğüm bir örnekte Xbox One ex. oyunları PC'ye çıkacak haberlerinde hep Microsoft ile dalga geçiliyor halbu ki adam istese çıkmasına izin vermez, yani demek istediğim şimdi Bloodborne PC'ye geliyor haberi olsa herkes çok yaşa Sony der fakat Xbox One için durum tam tersi oluyor. PC ve PS4 sahibi biri olarak benim Xbox One hakkında kötü bir düşüncem yok çoğu oyuncu gibi hatta ex. çoğu oyunu PC'ye gelmiş ve gelecek olmasa alabilirdim ama tüm bunlara rağmen Sony hala iyi olan halka ilişkilerini çok iyi bir şekilde sürdürüyor ve bu ona avantaj sağlıyor. Son olarak da Xbox One durumu hala düzeltebilir çünkü 199 dolara Halo Master Collection ya da AC:Unity ve 500 GB Xbox One'ı alabiliyorsunuz yabancı ülkelerde ve eski nesil oyunları oynama desteği büyük avantaj. Benzer bir sistem Sony de de var fakat Xbox One'ın artısı eğer Xbox 360 da o oyunun CD'sine sahipseniz konsola taktığınız zaman konsol anlıyor ve para vermek zorunda kalmıyorsunuz.

dreamcast83

1.7.2015 02:40:59

0
Bence ps4 ve xbox one hep böyle rekabet içinde olmalı bize yarar dicem ama sony microsoftu bir tarafına takmıyo gibi görünüyo ama kendi kaybeder son zamanlarda xbox one için yapılan hareketler bence xbox one konsolunu öne geçirdi güzel oyunlar duyurdu birde xbox live üyeliğinden güzel oyunlar vermeye başladı sony bu kafayla devam etsin bakalım daha nereye kadar devem edecek biz daha büyüğüz olaylarından bu gidişle microsoft ön planda olacak.

RedTurkei

1.7.2015 01:49:09

-1
Nintendo+Pc gerisi hikaye

esmerbuyucu

1.7.2015 00:50:13

-1
Çoğumuz xboxın varlığından haberdar yaşıyorduk. Bu bizim suçumuz değil microsoft'un suçu. Önemli olan Kuzey Amerika pazarıdır.

qqqqrpppp

1.7.2015 00:34:29

0
kötü olmuş fiyatın aynı kalacak olması :S

hayansame

30.6.2015 20:42:17

-5
Cıkmamıs oyunların, hatta yenı oyunun gelıstırıldıgı haberlerının saatler once soylenmesınden sonra, ps4 severler bu avrupadakı pazar payını bu olaylara baglıyorlar ya ınanılmaz gercekten, nasıl bır duz mantık sevdanız vaarmıs. Kendı dunyanızdan yasadıgınız cevreden bır kac saatlık olaylardan dunyanın gıdısatını genellememız yokmu helal olsun. Ps4 xboxı s.. atsa nolucak bızmı kazanacagız? Sevıncekmısınız cıdden? Abı nasıl bı ozumsemdır bu....

beşiktaşk07bjk

30.6.2015 19:59:47

+1
bana da etti şikayet ettik, en kısa zamanda defederler umarım, Ramazan günü küfür ediyor insanlara Allah belasını versin diyecek bişey yok.

GT_55

30.6.2015 19:58:47

0
Ps4 yapar, xo bakar.

beşiktaşk07bjk

30.6.2015 19:45:01

0
quote:

Orjinalden alıntı: Bloodborne ya ne olacaktı? Türkiye de yapsalar %98 çıkar.
forumdaki xbox one cılar %2 mi yani :)

Sir Maximus is BACK

30.6.2015 19:42:02

-5
UK hariç.

Persona_Non_Grata

30.6.2015 19:31:12

+3
ya ne olacaktı? Türkiye de yapsalar %98 çıkar.

XbZeynox

30.6.2015 19:27:39

-10
Geçen haberde ps çiler ağladı ya :D şimdi bu haberlerle gazlıyorlar avutuyorlar sizi olum :D

Zarbo257

30.6.2015 19:10:04

+3
PS4'ü almamdaki en büyük etkenin The Last Of Us 2'nin çıkacak olması desem yeterli olur sanırım.Konsolu sattıran donanım değil oyundur ben şahsen xbox da ilgimi çeken bi oyun göremediğim için ve Sony'nin IP lerini çok sevdiğim için PS4 aldım.Çıkmamış oyun için neden aldın demeyin çıkacak olması bile almaya sebeptir o derece önemli işte

BSC Misafiri

30.6.2015 18:24:50

+2
PS4 bu kadar başarılı olduysa Uncharted 4, The Last Guardian, The Last Us 2, RDR 2, GOW4, GT7 gibi oyunlarıyla rakiplerine fatality yapar. xbox'dan mucize bekledim ama hala ilgi çeken birşey yok. Artık çember gittikçe daralıyor Naughty Dog'ı gördükten sonra rakipler ağzı ile dinazor tutsa bile kurtaramaz... pc'de sims 4 batman fiyaskoları ile çalkalanıyor

silverygt

30.6.2015 18:12:28

0
Xbox cephesinin Avrupadaki satiş- tutundurma stratejisi daha yeni yeni rayina oturuyor malesef. Sony nin oyun yerelestirme vs konusunda nasil isler yaptigida ortada. Hak edilen bir liderlik olmus.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız