Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Piksel Grafikli Rol Yapma Oyunu Newcomer Yabancı Dil Öğrenimine Katkı Sağlıyor

 
Newcomer Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan açık dünya, aksiyon, rol yapma oyunu Newcomer, Eylül ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Piksel grafiklere sahip bu yapım aynı zamanda dil öğrenme desteğini de bünyesinde barındırıyor. İçerisinde bulundurduğu rehber kitap sayesinde birçok dilin farklı kelimelerini karşılaştırabiliyor ve ikinci dil öğrenmek istediğiniz durumlarda bu rehber kitap oldukça faydalı olabiliyor. Bir yandan krallığı kurtarırken ve diğer karakterlerle tanışırken öte yandan ise ikinci bir dil öğrenmeye başlıyor ve bu yolculukta kazançlı siz oluyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde geniş bir dünya bizleri bekliyor ve bu dünya içerisinde gezip tozabiliyor ve etrafı keşfedebiliyoruz. Oyunda farklı farklı karakterler karşımıza çıkabiliyor ve karakterimizi dilediğimiz gibi yönetebiliyoruz. Klasik bir Hud ekranının karşımıza çıktığın oyunda ekranın sol üst kısımda canımızın ne kadar kaldığını görebiliyor ve diğer taraftan ise sade bir ekranla beraber karşılaşabiliyoruz. Hareketli köylere geçiş yapabileceğiniz ve gizli mağaraları keşfedebileceğimiz yapımda farklı farklı zorluklar ve aşamalara geçiş yapabiliyor ve kendi seçtiğimiz dilimizle beraber diğer dilleri de öğrenmeye başlıyoruz. Bir yandan pratik yapabileceğimiz diğer yandan ise farklı bölgelere geçiş yapabileceğimiz oyunda karşılaştığımız karakterlerle beraber istediğimiz şekilde dil öğrenme kısımlarına atlayabiliyor ve elimizde bulunan rehber kitapla beraber çeşitli tercümeler yapabiliyoruz.
 
Bir yandan dil öğrenirken diğer yandan aksiyona geçiş yapabiliyoruz 
 
 

İçerik açısından zengin bir deneyimi bizlere aktarmayı hedefleyen yapımda öncelikle sade ve anlaşılır bir dil bizlere aktarılıyor. Oyunun ilerleyen kısımlarında ise daha derin, daha ince ve detaylı konuşmalar karşımıza çıkmaya başlıyor. Basit selamlaşma kısımlarından daha ileri düzey konuşmalara kadar birçok dil içeriğinin bizlere aktarıldığı oyunda canlı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve buralarda yer alan karakterlerle beraber diyaloglar içerisine girebiliyoruz. Diyaloglar içerisine girerek bir karakterle beraber takaslar yapabiliyor, onlarla bir konu hakkında tartışabiliyor ve hayat hikayelerini bu kapsamda öğrenebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde karşılaştığımız karakterler aslında dil öğrenmenin temelini oluşturur ve bu karakterlerle beraber de ne kadar çok diyalog içerisine girersek o kadar çok dil öğrenimine katkı sağlayabiliyoruz.

Oyunda kendimizi ifade edebileceğimiz çok farklı seçenekler bulunuyor ve farklı farklı seçenekler arasında da istediğimiz şekilde geçiş yapabiliyoruz. Dil öğrenmeyi kolaylaştıran ve cümle kurma mekanizmasını harekete geçiren bu yapımda bir yandan rol yapma deneyimi yaşarken diğer yandan ise elbette kendi dil gelişimimizi öne çıkarmaya başlıyor ve bu kapsamda maceradan maceraya koşabiliyoruz. Oyun içerisinde cümle yapısı, fiillerin işleyiş şekilleri ve diğer cümle çeşitleri karşımıza çıkıyor ve bu doğrultuda farklı farklı kısımlarda birçok öğrenme durumuna geçiş yapabiliyoruz. Oyunda bizlere çeşitli görevler veriliyor ve bu görevler akabinde ise hem dil öğrenirken hem de bu görevleri yapabiliyoruz. Oyunda arka planda bulunduğumuz bölgeyi lanetleyen bir düşman bulunuyor ve bu düşmanı ortadan kaldırmak için de hem karşılaştığımız karakterlerden  hem de kullandığımız karakterden yardım alabiliyor ve bu kapsamda düşmanları ortadan kaldırmak için de çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyoruz.
 
Steam sayfası 
 
 

Etkileşimli bir dünyayı bizleri sunacak, dil öğrenimine katkı sağlayacak, diğer taraftan ise rol yapma unsurlarını bizlere aktaracak oyun Eylül ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda hangi gün çıkış yapacağı belli değil ancak Eylül ayı içerisinde çıkış yapacak ibaresi Steam sayfası üzerinde bulunuyor. Piksel grafikli aksiyon rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız ve dilinizi de geliştirmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Türkçe dil desteği bulunmuyor. Aynı zamanda çıkış fiyatı da belli değil ancak piyasaya sürüldüğü zaman oyunun fiyatında öğrenmiş oluruz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Newcomer
Gerçek Oyuncularla İnteraktif Bir Deneyim The Isle Tide Hotel Geliyor: Tüm Detaylar Platform Oyunu Freedom Planet 2, Konsollar için Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız