Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS Vita'nın Yeni Online Özellikleri Açıklandı

Playstation Vita'yı sabırsızlıkla bekleyen çok büyük bir kitle var

     Sony, Playstation Vita'nın online özellikleri ile ilgili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Şimdi de Near, Party ve LiveArea özellikleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi. Eğer Playstation Vita almayı düşünüyorsanız bu özellikler çok hoşunuza gidecektir.
 
NEAR
    Öncelikle Playstation Vita'nın "NEAR" adlı özelliğinden bahsedelim. Bu özellik Nintendo 3DS'in SpotPass'ine benziyor. Konumunuza bağlı bir hediyelendirme sistemi olan NEAR, oyuncuların birbirlerini keşfetmesini sağlıyor. Kendi bölgenizle ilişkisi olan diğer PS Vita sahiplerini bu sistem ile bulabileceksiniz. Örneğin bu kişilerin son dönemlerde en çok oynadığı 5 oyunu kendi konsolunuzda görme şansınız olacak. Sony bunun önemli olduğunu düşünüyor, çünkü belki de en popüler oyunların neler olduğunu bilemeyebilirsiniz veya diğer kullanıcıların o oyunlara kaç puan verdiği merak edebilirsiniz.
 
      NEAR'ın en önemli özelliklerinden birisi ise diğer kullanıcılarla iletişime geçtiğinizde oyunlarda kullanabileceğiniz hediyeler kazanabilmeniz. NEAR her oyun için 100 KB'lık hediye kutusu sunuyor ve bu kapasiteyi aşmanıza izin vermiyor. Diğer kullanıcılara birden fazla hediye verebileceksiniz, ama 100 KB'tan fazla yerinizin olmadığını da unutmamanız gerekiyor.
 
     Bu sistemde bir oyuncunun gezdiği yerleri başka bir oyuncu ziyaret ettiğinde onun düşürdüğü hediyeleri toplayabiliyor. Sony'den yapılan açıklamalara göre NEAR sistemindeki bazı hediyeler 100 kişiden 1 tanesine kısmet olabilecek.
 
PARTY    
     Sony yetkilileri "Party" özelliğinin diğer oyuncularla oyunlar üzerinde konuşmak için oldukça iyi bir özellik olduğunu söylüyorlar. Platform çapında geçerli olan bu özellik ile siz ve 3 arkadaşınız bir araya gelebileceksiniz.
 
     Sesli ve yazılı haberleşmenin bulunacağı bu sistem hangi oyunları oynadığınıza bakmaksınız doğrudan diğer oyuncularla iletişim halinde olmanızı sağlıyor. Örneğin siz Uncharted oynarken, arkadaşınız Call of Duty oynayabilir. Bu iletişim kurmanıza engel olmayacak.
 
     Arkadaş listenizle uyumlu olacak olan bu özellik ile arkadaşlarınız bir tıkla size bağlanıp sohbete başlayabilecek.  Bu arada her oyun veya oyun türü için farklı parti grupları da oluşturabileceksiniz.
 
LiveArea ve Activity
    LiveArea kısaca Playstation Vita ile gününüzü nasıl başlattığınız ile ilgili olacak. Bu özelliğin içinde 3 mod bulunacak. Bunlar Index, Live ve Game. Bunlar arasında ilk olarak "içerik bilgi bölgesi" dikkati çekiyor ki böylece oyunlarda geldiğiniz nokta istatistiksel olarak yayınlanıyor. Örneğin diğer insanların oyunlardaki aktivitelerine yorum yapma şansımız olacak.
 
     Bu tür aktiviteler oyunlardaki süreç ile ilgili tartışma imkanı da sunacak. Trophy'ler ve derecelendirmeler bir bakıma facebook benzeri bir "yorum yapma" olanacağı sağlıyor.
 
    Skyhook gibi firmalarla da anlaşan Sony, 3G'li olmayan modellerin bile sürekli kablosuz bağlantı noktaları aracılığı ile diğer PS Vita sahipleri ile iletişim halinde olmasını istiyor.
 
    Son olarak ise Sony yetkilileri yeniliğe her zaman açık bir firma olduklarını vurguluyorlar. Zaten oyun dünyasının en çok ihtiyacı olan şey de bu. Nintendo'nun yenilikler sayesinde yakaladığı başarıdan sonra Microsoft ve Sony'nin sadece daha iyi grafiklerle bu işi yürütemeyeceklerini anlamaları güzel.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
Tales of Xillia'da En Az 8 Kasaba Olacak Machinarium Ağustos'ta iPad Ekranlarında
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

26.7.2011 15:04:55

0
.:SyLaR:. Tamam.

Mactavish-

26.7.2011 14:29:38

0
3ds ile vita arasında nesil farkı var

.:SyLaR:.

26.7.2011 14:29:32

-1
Sonunda psboylar bi sony konsolunda cross chat gördü :D:D:D::D

BSC Misafiri

26.7.2011 14:18:44

0
Nintendo dan mı özenti?Güldürmeyin beni.Adam gibi bir el konsolu geliyor gerçekten.Online da 10 numara olucak gibi görünüyor.Ne Fifalar,MH'lar,Call of lar yapılır bu konsolda.Bende alıcam bi aksilik olmazsa direk..

BSC Misafiri

26.7.2011 14:06:12

0
Tuturnuşlar bir Nintendodan özenti diye... Gördük Nintendo'nun halini :D

MoYk

26.7.2011 13:52:22

0
İşte budur; Örneğin siz Uncharted oynarken, arkadaşınız Call of Duty oynayabilir. Bu iletişim kurmanıza engel olmayacak. Eğer burdan kastedilen sesli chatse 2 kişi onlineda chat yapmak harika olur + Trophy ve yorumlarda çok iyi sonunda bi el konsolunda ağız tadıyla online oynarız İnşallah.

ugrcan1

26.7.2011 13:26:49

0
PS VİTA çok gzl olacak kesinlikle almayı düşünüyorum benım en çok ilgimi ceken şeyler var bu aletin içinde ..

mratt

26.7.2011 13:26:26

0
Party Sistemi iyi olmuş, aynen xbox live'daki gibi.

arda_xl

26.7.2011 11:34:52

0
near özelliği güzel ama nintendodan önce bunu yapsalardı daha iyi olurdu

Kasatka

26.7.2011 11:22:15

0
Near in amacina bakar misiniz ? Neymis. Belki oyuncular hangi oyunun popiler oldugunu bilmiyorlarmis da bu sekilde ogrenceklermis. Yuh.. PS VITA alacak kadar teknoliji ile ic ice ol ama hangi oyunlar populer bilme.\ Cikis yeri bana cok aptalca geldi.

BSC Misafiri

26.7.2011 10:53:21

-2
Gene Nintendo'dan çok çok fazla esinlenmişler sanki.Sony bunu hep yapıyor.Her geçen sene iyice orjinalliğini yitiriyorlar.

Bernhard

26.7.2011 10:21:00

+1
"Kendi bölgenizle ilişkisi olan" derken Avrupa, Asya veya Amerika bölgelerinden bahsedilmiyor. Bölgeden kasıt sizin o an bulunduğunuz alışveriş merkezi, okul, mahalle gibi yerler. Bu tür küçük bölgelerden bahsediliyor. Alkan Adakaner

Dr_Thumnus

26.7.2011 10:14:59

-1
"Kendi bölgenizle ilişkisi olan diğer PS Vita" demişsiniz ama ben PS Vita'da bölgelendirme sistemi olmayacak diye biliyorum.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız