Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS4 Oyuncularının %80'i Herhangi Bir Uncharted Oyunu Oynamamış


    Uncharted: The Nathan Drake Collection'un PS4 çıkışına az bir süre kala Naughty Dog tarafından ilginç bir istatistik paylaşıldı. Firmanın araştırmalarına göre PlayStation 4 sahiplerinin %80'i şimdiye kadar herhangi bir Uncharted oyunu oynamamış.
 
    Konuyla ilgili konuşan Naughty Dog'tan Eric Monacelli, "Yaptığımız araştırmalarla beraber PS4 sahiplerinin %80'inin şimdiye kadar hiç Uncharted oynamadığı sonucuna vardık. Bu yüzden serinin üç oyununu da Remastered olarak sunmak oldukça iyi bir fikir oldu. Uncharted: The Nathan Drake Collection'dan beklentilerimiz oldukça yüksek." sözlerini söyledi.
 
    Geçen senenin yaz aylarında Sony tarafından gelen açıklamalarda PS4 sahiplerinin neredeyse %50'ye yakını daha önce PS3 satın almamış müşterilerden oluşuyordu. Bu yüzden firma yeni nesil konsolunda Remastered oyunlara fazla yer vermeye gayret gösteriyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
uncharted nathan drake collection remastered ps4
Steam'de En Çok Hangi Oyunları Oynuyoruz? Nvidia, Star Wars: Battlefront İçin Ekran Kartı Sürücülerini Yayınladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

10.10.2015 17:11:47

0
Bu kadar remasteredden sonra sunu anliyorum.ps4 ,ps3 yerine xbox 360 kyllananlar icin çıkarılmış bir konsoldur.

BSC Misafiri

10.10.2015 17:11:19

0
3 OYUNUDA PS3 TE OYNADIM HARİKAYDI. PS4 TE DEMOYU DENEDİM VE FARK VARMI DERSENİZ EVET VAR NATE YAKIN DÖĞÜŞLERDE DAHA ÇOK GELŞTİRİLMİŞ YUMRUK TEKME UÇANTEKME VB. BİRÇOK FARKLI HAREKET EKLENMİŞ DEMOYU BİLE 4 KEZ OYNADIM HATTA BİRİNDE SİLAH KULLANMADAN YAKIN DÖVÜŞ İLE İLERLEDİM ÇOK İYİYDİ. SANIRIM UNCHARTED 4 DEKİ NATE İN HAREKETLERİ EKLENMİŞ OLMALI PS3 TE BU TARZ DÜVÜŞMÜYORDU. ALINIRMI BAKIŞAÇISINA GÖRE DEĞİŞİR BENCE. EĞER ELİNİZDE ARŞİVLİK BİR CD OLARAK KALMASINI İSTİYORSANIZ TAVSİYEM 2. EL ALIN . ONLİNE İÇİNSE BEKLEYİN 6 AY SONRSA UNCHARTED4 GELİYOR EFSANE OLACAK ONLİNE DA HİKAYEDE. KEŞKE 4 TE BİTMEYİM EN AZ 5 OLSA ZATEN OYUNLAR ARASINDA KENDİNİ GELİŞTİREN HEM OYUN HEM GRAFİK HEM OYNANIŞ VE TÜRKÇE ÇIKAN NADİR OYUNLARDAN BİRİSİ HEMDE GERÇEK ANLAMDA OYNARKEN HEYECAN VE ZEVK VEREN BİR YAPIM. BİZ TÜRK OYUNCULAR İÇİN KAYIP BENCE. İNŞALLAH SONY TÜRKİYEYİ DÜŞÜNÜRDE OYUNLARDA TÜRKÇEYE AĞIRLIK VERİR. HERKESE İYİ OYUNLAR TAVSİYEM ELİNİZDE MUTLAKA OLMALI 1 2 3 VE 4 BU SERİ EFSANE.

Patren

9.10.2015 17:48:24

-1
bence %20 çok çok bişey beklemesinler sonuçta hangi oyun herkes tarafından oynanıyorki pes fifa hariç tabi

SwitzCarl

9.10.2015 17:09:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Ben kendi açımdan ilke olarak remastered oyunlara pek sıcak bakmıyorum. Yeni yeni IP'ler, iyi serilerin devamları bu nesile daha fazla yakışırdı. Yalnız geçen nesilin Uncharted, GoW gibi oyunlarına remastered yapılmasını da pek yadırgamıyorum ama kabul edersiniz ki, bir Prototype gibi bir oyuna neden remastered yaparlar anlamam. Yani bir işi yaparken şirazesinden çıkarmamak gerekiyor...
Uncharted ve GoW bir yana, prototype oyununun Sony ile hibçir alakası yok. Activision PS4'den de ekmek yemek istemiş sadece, tamamen oyunun yapımcı firmasının insiyatifi, klasik :) Exc. oyunlar içinse PS4'e remastered yapılması, ilk defa PS4 ile Sony oyunlarına adım atmış olan devasa kullanıcı kitlesi için mükemmel bir strateji. Zaten PS3'de oynamış insanlar neden alsın tekrar oynasın, oynamamış olan ''çoğunluğa'' seçenek sunulması güzel bir şey. :) Yani forumdaki birçok arkadaşın dediği gibi ''ben bu oyunları ps3'de oynadım o halde ps4'e çıkmasın çıkacaksa da beleşe versinler'' gibi bir dünya yok, her şeyden önce kapitalizmin yönettiği bi dünyada yaşayıp firmalardan çok büyük, duygusal beklentilere girmemek lazım... :)

İdrak İstimlak

9.10.2015 15:37:13

0
Ben kendi açımdan ilke olarak remastered oyunlara pek sıcak bakmıyorum. Yeni yeni IP'ler, iyi serilerin devamları bu nesile daha fazla yakışırdı. Yalnız geçen nesilin Uncharted, GoW gibi oyunlarına remastered yapılmasını da pek yadırgamıyorum ama kabul edersiniz ki, bir Prototype gibi bir oyuna neden remastered yaparlar anlamam. Yani bir işi yaparken şirazesinden çıkarmamak gerekiyor...

oveo531

9.10.2015 15:00:52

0
quote:

Orjinalden alıntı: SwitzCarl
quote:

Uncharted serisinin PS3 teki satis rakamlari belli, assagi yukari 90 milyon PS3 satilgini dusunurseniz, ustune ilk defa bu nesilde PS4 alanlari da katarsaniz verilen rakamlarin mantik disi olmadigini gorursunuz.
Sonunda şu forumda mantık yürütebilen bir adam çıktı... Ben bir PC kullanıcısı olarak PS3'teki hiçbir exclusive oyunu oynayamadım. Geçtiğimiz yaz bloodborne yüzünden gaza gelip PS4 almamla beraber exc. oyunların remastered olarak gelmesi beni memnun etti. Sony neden bu kadar suçlandı bu yüzden anlamıyorum, sonuçta adamların yolda olan bir sürü exc. oyunu var, sadece remastered yapmıyorlar yani. XBone fanları gelmeden önce ''Neden PS4 aldım'' sorusuna cevabımı da vereyim şimdiden. Multiplatform oyunları R9 390x'lı PC dururken konsolda oynayacak değilim herhalde, sadece exclusive oyunları için aldım. Siz ister PS Plus'a giydirin ister remastered oyunlarına, PS4 exc. oyunlar konusunda xbone'dan fersah fersah ötede. Last of Us, Bloodborne, inFamous, Until Dawn ve önümüzdeki aylarda gelecek o kadar exc. oyun varken tutup da her bir exc. oyunu arcade/casual gibi duran xbone'u almadığım için kusura bakmasın alınacak arkadaşlar. (Horizon 2'yi dışında tutuyorum bunun, candır o can. PS4 şimdilik araba yarışı özürlü bi konsol, driveclub gerçek hayattan fırlama grafiklerinin dışında pek bir şey sunmuyor, araba yarışı içi
Tamamen aklımdakiler, oyun dedin mi sony arkadaş.. Bende senin gibi sadece exc oyunları için playstation sahibiyim, ps3 ü yaklaşık 6 sene kullandım neredeyse her exc oyunu tekrar tekrar sıkılmadan oynadım ve aylarca vaktimi eğlenceli geçirmemi sağladı.. Şimdi ps4 almak için sattım ve bir kaç aydır playstationım yok.. bu konuşmadan sonra last of us ın multisini özledim :))

SwitzCarl

9.10.2015 14:18:34

+1
quote:

Uncharted serisinin PS3 teki satis rakamlari belli, assagi yukari 90 milyon PS3 satilgini dusunurseniz, ustune ilk defa bu nesilde PS4 alanlari da katarsaniz verilen rakamlarin mantik disi olmadigini gorursunuz.
Sonunda şu forumda mantık yürütebilen bir adam çıktı... Ben bir PC kullanıcısı olarak PS3'teki hiçbir exclusive oyunu oynayamadım. Geçtiğimiz yaz bloodborne yüzünden gaza gelip PS4 almamla beraber exc. oyunların remastered olarak gelmesi beni memnun etti. Sony neden bu kadar suçlandı bu yüzden anlamıyorum, sonuçta adamların yolda olan bir sürü exc. oyunu var, sadece remastered yapmıyorlar yani. XBone fanları gelmeden önce ''Neden PS4 aldım'' sorusuna cevabımı da vereyim şimdiden. Multiplatform oyunları R9 390x'lı PC dururken konsolda oynayacak değilim herhalde, sadece exclusive oyunları için aldım. Siz ister PS Plus'a giydirin ister remastered oyunlarına, PS4 exc. oyunlar konusunda xbone'dan fersah fersah ötede. Last of Us, Bloodborne, inFamous, Until Dawn ve önümüzdeki aylarda gelecek o kadar exc. oyun varken tutup da her bir exc. oyunu arcade/casual gibi duran xbone'u almadığım için kusura bakmasın alınacak arkadaşlar. (Horizon 2'yi dışında tutuyorum bunun, candır o can. PS4 şimdilik araba yarışı özürlü bi konsol, driveclub gerçek hayattan fırlama grafiklerinin dışında pek bir şey sunmuyor, araba yarışı için konsol alacaklar ya xbone alsın ya da gt7 için beklesin)

BSC Misafiri

8.10.2015 16:20:48

0
Eleman hala kıvranıyor

BSC Misafiri

8.10.2015 14:52:41

0
Uncharted sayesinde birçok xbox PC oyuncusu PS4'e geçti. Gelmiş geçmiş en iyi tps oyunlarını Türkçe oynama fırsatını herkes yaşamalı. Uncharted 4'de bomba gibi geliyor. Yıllardan beri tartışılıyor ama türde daha iyisi yok, kolay kolay da gelmeyecek.

Zarbo257

8.10.2015 14:24:47

+1
Adamlar ilk 2 oyuna da Türkçe Dublaj yapmışlar sırf onun için bile alınır ben şahsen PS3 de oynadığım halde alıcam tekrar PS4 e dublaj için.

Dreazz

8.10.2015 13:38:06

+1
quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis

Kavgamı istiyorsun ya . Haberin Doğruluğuna inanmıyorum. Bukadar basit. Türkiye de ne kadar egoist olduğununda kanıtısın.
Egoistliğe yakışır ne yapmışım ? Okuduğunu anlamıyosun bide atar yapma derdindesin

thanatos13

8.10.2015 12:49:37

+1
bu araştırmayı kesin accountlara bakarak yapıyorlardır.. ps3 te kullandığı account'u ps4te kullanıyorsa tamam kullanmıyorsa hiç oynamamış olarak bakıyorlardır olaya..

İdrak İstimlak

8.10.2015 12:39:36

0
Uncharted serisinin PS3 teki satis rakamlari belli, assagi yukari 90 milyon PS3 satilgini dusunurseniz, ustune ilk defa bu nesilde PS4 alanlari da katarsaniz verilen rakamlarin mantik disi olmadigini gorursunuz.

byzantium

8.10.2015 11:48:01

0
Ortamlarda kimse oynamadi dersin.Kim bilecek ki yaz gitsin

pape

8.10.2015 11:00:47

0
Ps4 ouuncularini gectim benim cevremde ps3 u olup uncharted last of us bilmeyen dunya kadar adam var adama diyorum uncharted oynadinmi o ne diyor oyun dunyasi sadece pes ten ibaret...

melihdeniz

8.10.2015 10:48:32

+1
Uncharted 4 oyunu çıksın oyunu oynadıktan sonra PS4 ile birlikte satacağım. Bu kadar karaktersiz ve oyuncusunu kandıran bir firma olacağını düşünmemiştim Sony'nin. Bir sonra ki nesilde ki olursa bir sonrası, bayağı bir süre pazar da ki durumuna göre alıp almayacağıma karar vereceğim.

Chirrut Imwe

8.10.2015 10:09:06

-2
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind Bu neslin başından beri elzem olarak üstüne basa basa söylenen durumun ta kendisi işte bu ... Ps4'ün hem çıkış dönemindeki pazarlama-politika hemde donanımsal üstünlükleri gerek PC cephesinden gerekse çok büyük ölçüde xbox 360 kullanıcılarından oldukça yoğun bir geçiş almasını sağladı. Büyüyen pazar ve ortama tamamen yeni olan oyuncuları saymıyorum bile. Satışlar bunu gösterdi, oyun ve profil geçmişlerine yönelik çalışmalar ve anketler bunu söyledi. Buradaki durumda bunun bir yansıması.
Sen ciddi ciddi buna inandin mi????? Peki PS3 den PS4'e sadece %30(%10'unuda oynadi sayiyorum) gibilik bir kism mi gecti?

Chirrut Imwe

8.10.2015 10:05:11

-2
Meydan bos salla salla .Bir Remaster oyunun özrü ancak böyle olur

Voidian

8.10.2015 07:04:20

-1
Araştırma dediğin arkadaşlarına sormak heralde

BlackBeasT

8.10.2015 04:18:45

0
%80 büyük oran, PS3'den değilde PS4'de geçenlerin alayı PC ve x360 kullanıcısı Dayayın remasteredları, sağa çek PS3de Uncharted oynamamanın cezası 230tl

freshmind

8.10.2015 00:36:34

+1
Bu neslin başından beri elzem olarak üstüne basa basa söylenen durumun ta kendisi işte bu ... Ps4'ün hem çıkış dönemindeki pazarlama-politika hemde donanımsal üstünlükleri gerek PC cephesinden gerekse çok büyük ölçüde xbox 360 kullanıcılarından oldukça yoğun bir geçiş almasını sağladı. Büyüyen pazar ve ortama tamamen yeni olan oyuncuları saymıyorum bile. Satışlar bunu gösterdi, oyun ve profil geçmişlerine yönelik çalışmalar ve anketler bunu söyledi. Buradaki durumda bunun bir yansıması.

mementopolis

8.10.2015 00:33:25

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

Türkiye okuduğunu anlamada geri sıralarda demişlerdi de inanmamıştım
Kavgamı istiyorsun ya . Haberin Doğruluğuna inanmıyorum. Bukadar basit. Türkiye de ne kadar egoist olduğununda kanıtısın.

Dreazz

7.10.2015 23:40:01

0
quote:

Orjinalden alıntı: mementopolis
quote:

Orijinalden alıntı: Quirah

Gerçekten bir haber nasıl anlanılmaz onu sergilemiş ve üstüne eleştiri yapmaya çalışmışsınız. Burada bahsedilen şey PS4'teki kullanıcıların %80'inin daha önce PS3 üzerinde Uncharted oynamadığı.
bana haber pek inandırıcı gelmedi . Özellikle ND 'nin yorumu. 80% 'ni , oyunun kitlesi 20% mi o zaman ps4'te ? . Bu 80% ayrıca Uncharted oynamamış kitle? çok garip . Bende bir ps kullanıcısıyım. 80% yine zor yakalar orası kesin.
Türkiye okuduğunu anlamada geri sıralarda demişlerdi de inanmamıştım

mementopolis

7.10.2015 23:23:23

-2
quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon Vurmayın öldü garibim.
Tomb Raider haberinde seni de gördük.

Project Scorpio

7.10.2015 22:20:22

0
Vurmayın öldü garibim.

Uncy

7.10.2015 21:53:21

-1
Çoğu kisi microsfotun e3 teki hatasi yuzunden ps4 e gecti ondandir

BSC Misafiri

7.10.2015 21:51:54

-1
Bu istatistiğe nasıl ulaştılar bana sormadılar ben de buna benzer bir araştırma yapsam %10 çıkar reklam kokan hareketler bunlar

cikopelo

7.10.2015 21:47:31

0
Uncharted bende oynamak istiyorum ps4 aldik ama oyun fiyat olarak uçuk. 229 TL ne yahu. 2.el e dusmesini bekilcez anlaşılan.

mementopolis

7.10.2015 21:22:38

-2
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL Buradaki olay şudur , okuduğunu anlamıyor üstüne anlamadığı şekilde yorum yapıyor . Sorular soruyor ve en sonunda bunlarla yetinmeyip teori üretiyor . Kısacası aşağıdakini herkes yapsın . Tahtaya felan bir vurun ibretlik .
Şaiirrr burda kendini iyi anlatmış.

mementopolis

7.10.2015 21:20:19

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Quirah

Gerçekten bir haber nasıl anlanılmaz onu sergilemiş ve üstüne eleştiri yapmaya çalışmışsınız. Burada bahsedilen şey PS4'teki kullanıcıların %80'inin daha önce PS3 üzerinde Uncharted oynamadığı.
bana haber pek inandırıcı gelmedi . Özellikle ND 'nin yorumu. 80% 'ni , oyunun kitlesi 20% mi o zaman ps4'te ? . Bu 80% ayrıca Uncharted oynamamış kitle? çok garip . Bende bir ps kullanıcısıyım. 80% yine zor yakalar orası kesin.

Hoid

7.10.2015 21:19:01

+2
Buradaki olay şudur , okuduğunu anlamıyor üstüne anlamadığı şekilde yorum yapıyor . Sorular soruyor ve en sonunda bunlarla yetinmeyip teori üretiyor . Tahtaya felan bir vurun ibretlik . Edit : Alıntı veyahut cevap verme direkt ignorlarım

zugu

7.10.2015 21:01:27

0
Ben 3 unude oynadım ama.oynamayanda olabilir.tarz meselesi

Armag3d0N

7.10.2015 21:01:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis Ne kadar gıcık haberler var ya . Ps4 te sanki bir Uncharted oyunu vardı da daha önce sanki . Uncharted 4 bile ertelene dursun böyle . Ps3 de oynamış olanlar vardır kesin . ÇOĞU da Çekirdek kitledir zaten . 80% ne demek ya? . Ps3 te oynadığım halde ps4 te oynamadım sayılıyorum ?. Veya herkes yeni hesap açtı?. ND işkenbedn sallıyor sanki? . (Bsc 'ye (editör , habere) bir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen)
PS4 satın alanların %80'i ya PC veya Xbox'tan geçiş yaptığı için Uncharted serisini hiç oynamamış ya da PS3 sahibi olsa bile Uncharted serisini hiç oynamamış demek istiyor. Bunda anlamayacak ne var.

Quirah

7.10.2015 20:59:17

+1
quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis Ne kadar gıcık haberler var ya . Ps4 te sanki bir Uncharted oyunu vardı da daha önce sanki . Uncharted 4 bile ertelene dursun böyle . Ps3 de oynamış olanlar vardır kesin . ÇOĞU da Çekirdek kitledir zaten . 80% ne demek ya? . Ps3 te oynadığım halde ps4 te oynamadım sayılıyorum ?. Veya herkes yeni hesap açtı?. ND işkenbedn sallıyor sanki? . (Bsc 'ye (editör , habere) bir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen)
Gerçekten bir haber nasıl anlanılmaz onu sergilemiş ve üstüne eleştiri yapmaya çalışmışsınız. Burada bahsedilen şey PS4'teki kullanıcıların %80'inin daha önce PS3 üzerinde Uncharted oynamadığı.

ooskay

7.10.2015 20:58:33

0
Istatistik dogrumu bilinmez ancak ben ve cevremdeki bircok kisi xbox360 dan Ps4 e gecti. Dolayisi ile Ps exclusive oyunlari daha once oynamamistik. Remastered oyunlar icin genel bir olumsuz tepki, negatif yaklasim var lakin , iyiki Sony bu oyunlari Remastered yapiyor , yoksa ne GOW u nede Last of Us i oynama sansim olmayacakti.

There goes your life

7.10.2015 20:56:33

-1
O grupta bende varım

mementopolis

7.10.2015 20:50:09

-18
Ne kadar gıcık haberler var ya . Ps4 te sanki bir Uncharted oyunu vardı da daha önce sanki . Uncharted 4 bile ertelene dursun böyle . Ps3 de oynamış olanlar vardır kesin . ÇOĞU da Çekirdek kitledir zaten . 80% ne demek ya? . Ps3 te oynadığım halde ps4 te oynamadım sayılıyorum ?. Veya herkes yeni hesap açtı?. ND işkenbedn sallıyor sanki? . (Bsc 'ye (editör , habere) bir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen)

susunx2121

7.10.2015 20:45:01

-1
Guzel reklam begendim ama ben 2 ile 3 u oynamistim
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Uncharted: The Nathan Drake Collection
+ TAKİBE
AL
10 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız