Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS3'de 70 MB RAM Artmış, Haberimiz Yok (!)

 
 
Sony'nin geçtiğimiz aylarda oyun geliştiricileri için 70 MB Ram yer açtığı ortaya çıktı. Normalde bildiğiniz gibi bir konsolun ömrünün orta yerinde donanım olarak gelişmesi çok nadirdir. Ancak PS3'ü bu konuda durdurana aşk olsun...
 
İlk çıktığı günden bu yana gelişen oyun teknolojileri yavaş yavaş PS3'ün gerçek gücünü kullanmaya doğru ilerleme gösterdiler. PS3'ün gücünü sonuna dek kullanan oyunlara en iyi örnek olarak herhalde geçtiğimiz gün çıkan Heavy Rain'i gösterebiliriz...
 
Sony'nin 70 MB yer açtığını keşfedenler Playstation University oldu. PS3 işletim sisteminin hafıza kullanımının 120 MB'dan 50 MB'a düştüğü gözlemlendi. Böylelikle geliştiriciler, sistem hafızasında daha fazla yer bularak sınırlarını daha da zorlayabilecekler.
 
PSP'ninde geçtiğimiz dönemlerdeki bir firmware güncellemesi sayesinde "clock speed"in arttırıldığı gibi bu sefer de PS3'ün RAM kapasitesi artarak Sony'nin konsollarının ne kadar güçlü olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.
 
Sony'den Patrick Seybold'da bu bilgiyi doğruladı,  "PS3 çıktığından beri, oyun geliştiricilerinin yaratıcılıklarını konsolda özgürce ifade etmeleri için sistemi olabildiğince güçlendirmeye yönelik sürekli emek sarfediyoruz. Oyun gelişimine destek açısından, online bir güncelleme sayesinde PS3 işletim sistemi hafızasının boyutunu küçülttük."

70MB extra hafıza belki bazılarına önemsiz gelebilir, aslında biraz da durum öyle, o yüzden gelecekteki PS3 oyunlarında çok büyük değişiklikler beklemeyin, fakat çözünürlükte, extra efektlerde veya dinamik ışıklarda biraz daha iyileşme görebileceğimiz söyleniyor.
 
Sonuç olarak PS3, az da olsa biraz daha güçlendi diyebiliriz. Buna hayır demeyiz tabi ki...
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak playstation 3 PS3 ps3 slim Sony
Shigeru Miyamoto'ya "Fellowship" Ödülü EA, IronMonkey Studios'u Satın Aldı

aterikasedi

24.2.2010 03:15:23

0
Kullanıcılar ıcın ıyı bır gelısme
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız