Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PC ve Konsol Oyun Pazarı 2019'a Kadar 5.5 Milyar Dolarlık Düşüş Yaşayacak


     Juniper Research tarafından yapılan araştırma PC ve konsol oyun pazarının giderek büyümeyeceğini, aksine küçüleceğini gösteriyor. Araştırmada 2019'a kadar konsol ve PC oyun pazarının 46.5 milyar dolardan 41 milyar dolara düşmesinin beklendiği belirtiliyor.
 
    Buna rağmen konsol ve PC oyun pazarının önümüzdeki 5 yılda hala oyun pazarının %50'sini elinde bulunduracağı ve gücünden çok fazla şey kaybetmeyeceği de vurgulanıyor. Anlaşılan mobil oyun pazarındaki büyüme konsol ve PC oyun pazarını küçültecek.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak juniperresearch PC Konsol Oyun Pazarı
Hyrule Warriors'da Link Tekrar Sahneye Çıktı Facebook, Oculus'u Satın Alma İşlemini Tamamladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

2K

25.6.2018 12:59:24

0
Sonuçta bir araştırma zamanında hatırlıyorum PS3 ve Xbox 360 ilk çıktığında PC ölecek, geberecek diye analizler vardı. PS4 ile Xbox One çıkmadan konsolların çok başarısız olacağına dahil araştırmalar vardı. O yüzden belli olmaz ama bence mantıksız, beklenmedik bir sonuç değil. Sonuçta herkes forumdaki gibi sürekli oyun piyasasını takip eden, çok oyun oynayan kişiler değil. Çoğunluğu gidip konsol alıp 2,3 oyun oynayan ya da ailesine istediğini aldıran çocuklardan oluşuyor. Genelde bu isteklerde günümüzde iPhone falan telefon oluyor. Böyle olunca oyun olarak da mobil oyunları oynuyorlar. Biz GTA'ın ne kadar çok sattığını, Take Two ne kadar büyük olduğuna dahil haberler görüyoruz ama gelirine göre en çok kazanan oyun firmalarına bakarsanız bir sürü adını duymadığımız Çinli, Japon firma yılların EA, Take Two'undan daha fazla kazanç sağladığını görmüştüm. Devir değişiyor biz evimizde oturup oyun oynamayı severken yeni nesil elinde sürekli olacak ve diğer insanlara gösterebileceği ürünlere yöneliyor. Şahsen forumdaki çoğu kişiye bende dahil tablet ya da telefonda oynamak küfür gibi gelir ama yeni nesil tamamen farklı bir şekilde geliyor. Sonuçta evinizde duran 50bin TL'lik PC ya da harika bir konsol odanız olsa bile millete gösteremedikten sonra bir anlamı yok diye düşünüyorlar.

BSC Misafiri

24.6.2018 18:38:00

0
Arkadaşlar iyi güzel hoş da şimdiki oyunlar ultra pc istiyor pc nin ortalama fiyatı iyi bişi alıcam deseniz 6000 TL minimum soruyorum asgari ücretle çalışan bir insan bu bilgisayarı nasıl alsın şahsen benim gibi Bi dünya insan var pc oyunu oynamak isteyip fiyatı pahalı diye bilgisayar alamayan bu kişiler ne yapsın

einhander

27.7.2014 14:13:39

0
ınanmıyorum bu duruma

OldGamers86

24.7.2014 05:28:19

0
Oyunculuk bizim zamanımızda idi. Resident evil, Sillent Hill, Final Fantasy, Tekken, The king of Fighters.. ve aklıma gelmeyen nice oyunlar... Oyunun başına geçti mi adam yorulana kadar bırakmazdı... Şimdi yorulmasına da gerek kalmıyor. Parasını verince dlc ile ek özellikler açıyor, karakter açıyor, giysi açıyor... Resident evil 3'te o giysiler nasıl açılıyor bilen bilir.

REV0

22.7.2014 22:43:01

0
PC de farmville oynayan tipleri oyuncu sanan analistin analizini kaale alanda hata var 1 samsung, 1 ipad, 2 de samsung cihaz var, hicbirinde oyun yuklu degil. PC varken, konsol varken, mobil platformu ne yapayim ben. PC den oyuncu falan da kaymaz mobil markete. Farmville, candycrush angrybirds icin PC alan tip yok cunku

Ahayri

22.7.2014 22:10:26

0
Mobil oyunlar asla PC veya konsol oyunlarının yerini dolduramaz. Casual kitle artık mobil platforma kaydı bundan sonra artık -bu kadar- hızlı bir büyüme yaşanmaz mobil platformda bence. Unutmayın çekirdek kitle asla azalmaz, artar. Yerleşen yerleşti zaten mobil platforma.

blackwar19

22.7.2014 21:17:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind Anlatamadığımız yada bu analistlerin anlamadığı oldukça sıkıntılı bir nokta var sanırsam ... Sizin de haberleriniz de pek değindiğinizi sanmıyorum. Yani Destiny'i bekleyen adam, Dark Souls , God of War , Starcraft , Battlefield oynayan adam değil oraya kayanlar. Evine konsol alıp dans oyunlarını oynayanlar yada var olan PC'sin de işten sıkılınca batak oynayan, ufak tefek oyunlar oynayan, sosyal ağlarda ki oyunlarla ilgilenen adam falan olur. E o adam zaten oyuncu değil ki ... Yani adamın zaten öyle bir gayesi ve ihtiyacı yok. Bu arkadaşlar mobile kaysa ne olur kaymasa ne olur ? Hatta şu kadarını söyleyeyim o tarafa yönelirlerse daha iyi olur. Hem kendileri daha fazla eğlenirler, hem de artık adam akıllı oyun pazarından(pc-konsollar) bahsederken işin içine candycrush katmazlar...
Casual kitle wii'yi pazar lideri yapti. Oyun sektoru hardcore oyuncularin elinde degil. Bunu da zaten oyunlarin cok basit olmasindan ve gun gectikce daha genele hitap edilmeye calisilmasindan anliyoruz.

Master_Evil

22.7.2014 20:11:29

0
nedeni ne acaba?

BSC Misafiri

22.7.2014 17:54:02

0
cok yakın zamanda bir tablet aldım,mobil oyunlara felan bakıyorum,takip ediyorum ancak 15 yıllık bir konsol ve hardcore oyuncu olarak asla pc ve konsol oyunculuğu bitmez,mobilin orayı yakalaması felan mümkün değil.Yalnız üzülerek masaüstü pc'lerin azalışını görüyorum,pc oyuncuları bu konuya el atmazlarsa pc oyunculuğu biraz düşebilir ancak bence gerçek! oyuncular buna izin vermeyecektir,mobil sektörü haddini bilmeli.

positiveboy

22.7.2014 17:35:10

0
kardeşim saçmalamayın mobil nasıl bitirsin konsolu pc yi adam gibi oyun mu var mobilde konsollar pc ler grafiklerde oynanış dinamiklerinde çağ atlamış bu saatten sonra 10 sene öncesinin teknolojisini telefona port ederek düzeni değiştiremezler ben GTA:SA ı hala pc de oynuyorum telefonda veya tablette aynı hissiyatı veremiyo veremezde konsol ve pc daima olacaktır daima bir müşteri kitlesi koruyacaktır kendine göre

MiyopBey

22.7.2014 16:15:00

0
Mobilde oyun moyun yok arkadaş. Neredeyse hepsi sadece ve sadece para kazanma amaçlı yazılımlar. Oyun demeyin şunlara, kullananlara da oyuncu demeyin. Bir oyun çıkıyor çıktıktan 3 ay sonra popüler oluyor oynanıyor, böyle oyuncu mu olur? Mobile oyun çıkaranların çoğu "Mobil oyunlarda çok para var" diye çıkartıyorlar. Modern Combat'ın 5'inci oyunu çıkıyor. Niye? Önceki 4 oyun çok mu muhteşemdi de devam ediyorlar? Önceki 4 oyunu kaç kişi bitirdi de 5 çıkıyor? Hikayesi mi etkileyiciydi? Karakterleri mi beğenildi? Oynanabilirliği mi çok kolaydı? Multisi mi çok keyifliydi? Niye çıkıyor bu "oyun"? Çakma çakma oyunları güzel grafiklerle süsleyip sürüyorlar. İnsanlarda o kadar para verdikleri telefonlarında böyle güzel şeylerin çalıştığını görmek istiyorlar, normal olarak. Ayrıca küçülsün ya pazar. Kurtulalım bilinçsiz tüketicilerden. Oyunları oynamak yerine tüketenlerden kurtulalım ya. Kurtulalım şu çok bilmişlerden. Eskiden pazar küçükken çok daha mutluyduk, şimdiki hale bak. Kaç tane oyun, seri heba oldu ya bunların yüzünden. En güzel örnek: CoD'un geldiği haldir. Bu bilinçsizler yüzünden oyun trailerlarında bile FPS reklamları yapılıyor artık. Yapımcılar kaç FPS olacakmış onu açıklıyor. Oyunun kendisiyle ilgilenen bir kişi yok a...sını satiiim. Herkes teknik şeylerin peşinde. Herkes birbirinden üstün olma peşinde ya. Herkes multilerde birinci olma peşinde, iyi olma peşinde. Bu ne tatmin olmaz bir egoymuş. O kadar güzel, muhteşeşm oyun varken, biraz LOL oynayan, DOTA oynayan kendine "Hardcore gamer" diyor. (İngilizce söyleyince havalı oluyor ya birde.) Eskiden oyunlarda bütün ara sahneleri geçip, oyunu sadece "Oynamış" olmak için oynayanlar vardı ya, buda onların yeni halleri sanırım. "İnsanlara karşı oynayalım, başkalarından üstün olalım." Küçülsün arkadaş ya. Çok sinirliyim çok :D Bu arada multiyi gerçekten sevip de oynayanlar, arkadaşlarıyla vakit geçirmek için oynayanlar, donanımlarla uğraşmayı sevip de teknik şeylerle ilgilenenler kızmasın, sözlerim meclisten dışarı.

rambocuk

22.7.2014 15:41:08

0
Mobil oyuncular zamanla gerçek oyunlara kayıcak ve burda edilen tahminin tam tersi olucak

BSC Misafiri

22.7.2014 14:22:25

-2
PS4'ün yolu açık ve başarılı. Diğerlerinin işi çok zor

BSC Misafiri

22.7.2014 14:22:22

0
Mobil oyunculuğu bu kadar da önemsemeyin. İlerisi çok da olmayan bir platform ancak 2-3 vakit geçirmelik ihtiyacı karşılar o kadar. PC ve konsol oyun pazarının yanına bile yaklaşamaz. Ki zaten eğer ki bu bütçe gerçek anlamdaki oyuncuların bütçesine dayanıyorsa kesinlikle düşüş olmaz. Oyuncu dediğin adam PC'den kopup mobile mi kayar Allah aşkına :D

BSC Misafiri

22.7.2014 14:21:51

0
Hardcore oyuncular olduğu sürece pc'nin her zaman az ama çok sadık bir kitlesi olacaktır.

BSC Misafiri

22.7.2014 14:21:38

0
mobil oyunlardan hiç bir zaman zevk alamdım alamıcamda insanlar neyini sevior anlamdım

BSC Misafiri

22.7.2014 14:21:29

0
@freshmind Satiri satirina haklisin. Oyunculuk denildiginde her platform yani genel olarak dusunuluyor. Oyunculuk nedir ben size soyleyeyim. Pc'sine gozu gibi bakan her sene upgrade yapan ve duzenli sekilde steam gibi yerlerden oyun alan ve oyun oynamayi evlense colugu cocugu dahi olsa hayatinin bir parcasi olarak yasayan kisiler oyuncudur. Ya da her konsola sahip olamasada aldigi konsolda cokca oyun satin alan ve duzenli sekilde oyun iynayan adam oyuncudur. Ipad alip oyun oynayan candy crush tayfasi ya da samsung galaxy s5'e dualshock tanitip oyun oynayan insan oyuncu degildir. Oyun ve oyunculuga kurus para harcamayan korsan takilan elinde her platform olmadan hepsi varmis ve deneyim edilmis gibi konusanlar oyuncu degildir. Oyle tipler bu oyun piyasasinda zaten %5 ile %10 kesim olarak bulunmakta. Onlar mobil oyuna ya da F2P'ye tapan adamlar. Pc ve konsol oyunculugunda pazarin canlanmasi bir World Of War Craft ya da yeni cod oyununa bakar. Bir God Of War ya da Uncharted cikisi Last Of Us 2 duyurusuna bakar. Hatirlarsiniz xbox One ve PS4 gun yuzune cikmadan oncede oyun piyasasi kuculdu konsol piyasasi bitti diyordu bunlar. Sonuc nedir bugun? Ps4 rekor satisla ps2 efsanesini diriltiyor. Xbox One abisi Xbox 360'dan daha basarili bir yil geciriyor, oldu denilen Wii U satislari bir Mario Kart ile %200 artiyor. Demem odur ki bolumsonucanavari bir yazi bir aciklama hani dosya konusu hazirlamali ulkemiz icin. Oyunculuk nedir. Kimler oyuncu sinifina girer, kimler ise bu anketteki casual oyuncu sifatina takilir. En azindan bilgi olur, kaynak olur yeni gelen genc arkadaslara.

BSC Misafiri

22.7.2014 14:20:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind Anlatamadığımız yada bu analistlerin anlamadığı oldukça sıkıntılı bir nokta var sanırsam ... Sizin de haberleriniz de pek değindiğinizi sanmıyorum.

Yani Destiny'i bekleyen adam, Dark Souls , God of War , Starcraft , Battlefield oynayan adam değil oraya kayanlar.

Evine konsol alıp dans oyunlarını oynayanlar yada var olan PC'sin de işten sıkılınca batak oynayan, ufak tefek oyunlar oynayan, sosyal ağlarda ki oyunlarla ilgilenen adam falan olur.

E o adam zaten oyuncu değil ki ... Yani adamın zaten öyle bir gayesi ve ihtiyacı yok.

Bu arkadaşlar mobile kaysa ne olur kaymasa ne olur ? Hatta şu kadarını söyleyeyim o tarafa yönelirlerse daha iyi olur.

Hem kendileri daha fazla eğlenirler, hem de artık adam akıllı oyun pazarından(pc-konsollar) bahsederken işin içine candycrush katmazlar...
nick yorum aklına sağlık

freshmind

22.7.2014 11:22:52

+5
Anlatamadığımız yada bu analistlerin anlamadığı oldukça sıkıntılı bir nokta var sanırsam ... Sizin de haberleriniz de pek değindiğinizi sanmıyorum. Yani Destiny'i bekleyen adam, Dark Souls , God of War , Starcraft , Battlefield oynayan adam değil oraya kayanlar. Evine konsol alıp dans oyunlarını oynayanlar yada var olan PC'sin de işten sıkılınca batak oynayan, ufak tefek oyunlar oynayan, sosyal ağlarda ki oyunlarla ilgilenen adam falan olur. E o adam zaten oyuncu değil ki ... Yani adamın zaten öyle bir gayesi ve ihtiyacı yok. Bu arkadaşlar mobile kaysa ne olur kaymasa ne olur ? Hatta şu kadarını söyleyeyim o tarafa yönelirlerse daha iyi olur. Hem kendileri daha fazla eğlenirler, hem de artık adam akıllı oyun pazarından(pc-konsollar) bahsederken işin içine candycrush katmazlar...

Karl Franz

22.7.2014 11:17:59

0
2020lerde artık blizzard WoW' u bitirip yeni MMO' sunu tanıttığında PC oyunculuğunda hiç olmadığı kadar bir kez daha artış olacak..
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız