Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyuncuların Sadece % 2.2'si Free to Play Oyunlara Para Harcıyor


      10 milyon mobil oyuncu arasında yapılan bir ankette free-to-play oyunlarda oyuncuların %2.2'sinin oyunlara para ödediği ortaya çıktı. Peki, bu rakamın bu kadar düşük olması yapımcıları, büyük çoğunluktan çok %2'lik kısmı düşünmeye itiyor mu?
 
     Free-to-play oyunlar üzerine yoğunlaşan Gamesbrief adlı sitenin sahibi Nicholas Lovell'a göre bu durum hiç de böyle değil. Lovell:
     "Oyuna para vermeyenler oyunun başarısı için hayati önem taşıyor. Para bazında oyuna bağlı olmasalar da harcadıkları zaman göz önüne alındığında onlar da oyuna oldukça bağlılar. Ben free-to-play oyunların oyuncuları para ödemeye itecek tarzda geliştirilmesi gerektiğine katılmıyorum. Tabii ki bazı oyunlar bu tarzda geliştiriliyor fakat free-to-play'in temeli bu olmamalı."
    
     Anketten çıkarılan bir başka bilgi ise World of Tanks'daki bir oyuncunun oyun üzerinde ortalama 4.51 dolar harcadığı. Bu bilgiyi Lovell, şu sözlerle değerlendiriyor:
     "Etrafınızdaki insanların gelirlerini tahmin etmeye çalışın, sonuç çok uçuk bir rakam olmasa gerek. Peki, bulunduğunuz yere birden Bill Gates gelirse? Etrafınıdaki insanlar ortalama olarak birden milyardere dönüşür. Free-to-play oyunlarda da durum böyle. Bir milyon dolar geliriniz varsa bir milyon oyuncunun mu bir dolar ödediğini yoksa bir oyuncunun mu bir milyon dolar ödediğini asla bilemezsiniz."
 
     "Free-to-Play basit bir iş modeli olarak görülmemeli. Bazı oyunlara oyuna her ay yüksek meblağlarda para veren sadık oyuncular var. Bazı oyunlarda da çoğunluğun ödeme yapmadığı yapanlarında oldukça düşük miktarlarda yaptığı oyuncular var. Bu iki oyun tipin de aynı gelir çizelgesine sahip fakat ikisinin oyuncu sayıları birbirinden çok farklı" diyerek free-to-play oyunların sadece para üzerine kurulu olmaması gerektiğini belirtiyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer.com free to play
Minecraft, Gerçek Hayattaki Binaların Yenilenmesine Yardım Ediyor Dragon Age: Inquisition'ın Çıkış Tarihi ve Yeni Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

thief garrett

22.4.2014 19:08:19

-1
aynı haber başlıklarını yineleyip durmayın

rcpyksl

22.4.2014 17:15:54

0
Free to play istemiyorum şu oyunların hepsine uzunca bir demo yapın yeter.

mementopolis

22.4.2014 17:12:44

0
2si1 de bunu dile getirilmişti ve inanması zaten güç 2.2 lik kismin para harcaması ,LoL ve Dotanin kazandığı para ları duysaniz tükürürsüz ekrana yeminle .e- spor muş , yok rekabet oyunuymuş . Yapimcının sunması gerekenleri bırakın veya silahları size yine de para ödetiriyor, yok binek al da yere düşen paraları o topasin ehu ehu ... Sömürülecek bir yön bulunuyor. Daha dün çocuk oyunu denilen yugioh kart oyunu , bugünki hertstone kazık kadar adamlar oynuyor anlamsız belkide motorun köpürtmesi anlayamasiniz .

BSC Misafiri

22.4.2014 16:44:52

0
World of Tanks oyununda belli bir seviyeden sonra premium üyelik alınmassa oyununuz geriye gidiyor. ( Bazen takımınız kazansa bile savaşlarda oyun paranız eksilebiliyor.)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız