Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo'nun Yeni Konsolu Taşınabilir Parçalar Bulunduracak & Konsoldan Yeni Detaylar


       Nintendo'nun yeni bir konsol üzerinde çalıştığı biliniyor. NX kod adlı bu yeni konsol hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. The Wall Street Journal'ın yayınladığı rapora göre Nintendo, yeni konsolunu üçüncü parti geliştiricilere gönderdi bile.
 
       Nintendo, şimdilik konsolun hangi firmalara gönderildiğini açıklamadı. Nintendo'nun konsolu gönderdiği firmalardan birisi Square Enix olabilir. Daha önce Sqaure Enix, Dragon Quest X ve Dragon Quest XI'in NX'e geleceğini söylemişti. Firma daha sonra bu durumun sadece "düşünce" aşamasında olduğunu dile getirdi.
 
       The Wall Street'in verdiği bilgiler arasında NX hakkında detaylar da bulunuyor. Belirtilene göre NX'te taşınabilir olarak kullanılacak en az bir parça bulunacak. Bu parçanın konsola yakın olması gerekip gerekmediği henüz bilinmiyor.  Bildiğiniz gibi Nintendo Wii U'da oyunlarınızı kontrolcü üzerinden oynayabiliyorsunuz ancak böyle yapmak için kontrolcüyü, ana makinaya yakın tutmanız gerek. Nintendo, NX ile birlikte bu sistemi daha da geliştirmiş gibi görünüyor.
 
        NX'in donanım gücüne baktığımızda Nintendo'nun, bu yeni konsolda, sektörün en iyi çiplerinden birini kullandığı söyleniyor. Böylelikle NX'te yüksek grafikler görmek mümkün olacak. Son olarak NX'in çıkış tarihi için yapılan tahminlerin 2016 olduğunu söyleyelim.
 
        Nintendo'nun çıkarmış olduğu son konsol Wii U'nun 2012'den bu yana 10 milyon satarak beklenilenden az sattığını hatırlatalım. Firmanın taşınabilir parçaya sahip bu yeni cihaz hakkında neler düşündüğünüzü, konsol hakkındaki beklentilerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamespot.com Nintendo Wii U Konsol Console
PayDay 2'ye Mikro Ödeme Sistemi Geldi! Tales from the Borderlands'in Sezon Finalinden Yeni Bir Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

esmerbuyucu

19.10.2015 23:55:48

0
Donanımı güncel olunca da fiyatı çok yüksek diyecekler.

einhander

19.10.2015 23:41:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: F355 Challenge PS4 ve XO'nun gidişini iyi görmüyorum adamakıllı bir donanımla çıkarsa NX onları sağlam tokatlayabilir.
son konsollarında donanım olarak hep geride kalıyordu umarım bu sefer farklılık yaparda şuankı guncel konsollardan daha guclu bır konsol yaparda şaşırtır oyun dunyasını.

BlackBeasT

19.10.2015 23:23:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu Nintendo ortaligi fena kizistiricak gibi...Bu nesil konsollarin ömrü zati kisaydi,simdi hepden kisalacak. Hocam o söylenti dogru galiba. Bu haberdeki kaynak NX'in High End PC ile ayni gucte oldugunu soyluyor. http://mynintendonews.com/2015/10/18/rumor-nintendo-nx-tech-demo-can-only-run-on-pcs-with-cutting-edge-chips/
Başka Haber kaynağından alıntı: Nintendo NX En Güçlü Oyun Konsolu Olacak! Wii U ile olumsuz eleştiriler alan ve pazar payını hızla rakiplerine kaptıran Nintendo firması, önümüzdeki sene saf kas gücüyle ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Nintendo forumlarında dolaşan bilgilere göre yeni nesil oyun konsolu Nintendo NX donanım gücü olarak rakiplerinden çok daha güçlü olacak. İddialara göre geçtiğimiz haftalarda NX’in geliştirici test modelleri oyun stüdyolarına gönderilmeye başlandı. Demo kitini kullananlar konsolun üst seviye oyun bilgisayarlarıyla denk bir gücü olduğunu ultra grafik ayarlarında 60 fps’yi yakalayabildiğini iddia ediyorlar. Nihai modelin ise önümüzdeki yılın 2. çeyreğinde ortaya çıkacağı ve 2016 E3 fuarında lanse edileceği de dedikodular arasında. Değişik kaynaklardan gelen bilgilere göre Nintendo, NX’in donanımı için yine AMD ile çalışıyor. Fısıltılara göre NX’te 8 çekirdekli AMD X86 işlemcisi yanında 2048 SP’li bir GCN 2.0 GPU’su da yer alacak. Konuşulanlar gerçek çıkarsa karşımıza 8 çekirdekli işlemcisi olan 16GB bellekli bir APU çıkacak gibi. Hatta sistem belleği ve grafik belleğinin 16 GB’lık alanı ortak kullanacağı iddiaları AMD’nin 2016’da kullanıma sunacağı Greenland APU’su ile ciddi benzerlikler olacağını destekler nitelikte. Yukarıdaki bilgiler doğru çıkarsa seneye karşımıza PS4’ten teorik olarak 3 kar daha güçlü bir konsol geliyor. NX’te dahili VR gözlük desteğinin de olacağını ki resmen doğrulandı, hesaba katarsak 2016 son baharında gerçek bir 4k oyun canavarı konsol gelecek gibi. Nintendo mevcut Wii U’da o kadar zayıf bir donanıma sahipti ki yapımcılar AAA oyunları Wii U’ya getirmeye uğraşmamıştı bile. Bu durum Japonları çok kızdırmış olmalı ki bu kez saf kas gücüne abanmışlar. Umarım başarılı da olurlar.

BSC Misafiri

18.10.2015 17:08:07

0
Wii U en fazla medium ayarsa NX High-Ultra'dır. Performans olarak daha iyi ve akıcılık min 30 fps ve üssüdür. Nintendo 2 geçmiş nesildir 1 nesil konsol performansı olarak geriden devam ediyordu. Çıkardığı oyunlarda AAA kalitesinde exculusive bir oyun olsa bile rakip firmaların konsollarından daha geride grafiklerle oyuncularına sunuyordu yapımını. Wii U için geliştirilen Mario, Zelda, Metroid StarFox ve diğerleri oyunu Wii U'ya PS4-XBOXONE gibi platformlara yenilenip tekrardan çıkarılan Remastered vb. olacaksa asıl bu yeni ve yeni nesil nintendo oyunları sadece NX'e gelsin daha iyi.. NX tamamen hazır olup 2016'nın başlarında satışa sunulur mu? Yoksa sonlarına doğru mu.. Oyunlar bile yapımcılarına 4-4'lük olmadan satışa çıkmıyorlar doğrudur.. Henüz cihazı bile gösterip tanıtmadılar. Yazıp anlattılar. Fiyatlar ne olur bilmiyorum. TR'ye yine geç gelir heralde..

powersmachine54

18.10.2015 14:35:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu Nintendo ortaligi fena kizistiricak gibi...Bu nesil konsollarin ömrü zati kisaydi,simdi hepden kisalacak. Hocam o söylenti dogru galiba. Bu haberdeki kaynak NX'in High End PC ile ayni gucte oldugunu soyluyor. http://mynintendonews.com/2015/10/18/rumor-nintendo-nx-tech-demo-can-only-run-on-pcs-with-cutting-edge-chips/
Hocam birde ps4 artık işi cok zor. Çünkü sony yazılım olarak berbat bir firma ve xbox one cloud dx12 ile Nintendo nx ile grafiksel olarak rekabet edebilir. Ama ps4 rekabet edemeyecektir. Bu nesil ps4 kaybedecek. Ve sony mecbur ps5 aceleyle çıkartmak zorunda kalacaktır.

Chirrut Imwe

18.10.2015 11:41:15

+1
Nintendo ortaligi fena kizistiricak gibi...Bu nesil konsollarin ömrü zati kisaydi,simdi hepden kisalacak. Hocam o söylenti dogru galiba. Bu haberdeki kaynak NX'in High End PC ile ayni gucte oldugunu soyluyor. http://mynintendonews.com/2015/10/18/rumor-nintendo-nx-tech-demo-can-only-run-on-pcs-with-cutting-edge-chips/

powersmachine54

18.10.2015 00:09:57

0
Nintendo eğer güçlü konsol çıkartmayı planlıyor olabilir.Ama nintendonun exculesive pokemon zelda mario gibi oyunlar üstelik büyük bütçeli AA oyunlarıda yok.Üçüncü parti oyunlar gelebilir ama birde işin can alıcı noktalardan biride online sistemi nasıl olacak,altyapıyı iyi yapmaları lazım.Ama nintendo yazılımdan anlamaz.Ayrıca nintendo berbat gamepad çıkarabilir.Ayrıca nintendonun exculesive oyunları sony ve microsoftun oyunları ile rekabet edemez.En azından ps4 çıkışında kilzone gibi oyunlar çıkarmıştı.Ve sony ps4 çıkışından bu yana bloodborne,kilzone,infamues gibi oyunları çıkarttı.Ama çoğu oyunları ile sony insanları hayalkırıklığına uğratsada bloodborne gibi ps4 en kaliteli exculesive oyununu ps4 de ikinci senesinin başında çıkartmıştı.Peki nintendo online,gamepad,exculesive ile microsoft ve sony ile başedemez.Halo,gears of war,forza ve last of us uncharted4 gibi oyunlarla nintendo bence pek iyi rekabet sağlayamaz.Yalnız sony bu nesilde ps4 ile iyi başladı ama kötüye doğru gidiyor.Örneğin rezalet kötü psn ile hem zamlı pahalı fiyata olması,hemde psn atari oyunları gibi kalitesiz piksel ile olarak oyunlar vermesi gibi örnekler sony'nin pekte oyuncu dost olduğu söylenemez.Microsoft ise xbox one tarafında kötü başladı.Ama iyiye doğru gidiyor,gerekse ücretsiz geriye uyumluluk,windows 10,directx 12,cloud gibi ve bir sürü exculesive oyunlar hem bu sene,hemde 2016 yılında çok exculesive oyunlarında gelecek olması, bu nesil xbox one çok iyi ve doğru yolda phil spencerın sayesinde konsol çok iyiye doğru yepyeni özellikler sayesinde microsoft çok doğru kararlar alıyor.Ve cloud,dx12 ile xbox one nintendo nx ile grafiksel,efekt olarak da rekabet edebilir.

olağan_şüpheli

17.10.2015 21:35:04

0
Rekabet iyidir

mahsur kalan adam

17.10.2015 21:30:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT

Nintendo Fusion konsollun teknik özellikleri net aleminde gezindi. Burda Nintendonun bazı haberlerinde donanımı paylaşmıştım lakin Resmi olarak doğrulmadı ki ortada Fusion yok.. Nintendo NX 1080p/60fps ile noktayı koyarsa ki Nintendo oyunları 60fpsdir...en kaslı konsolu ürettiğini iddia eden firmada (1080p/30fps) cevabı alır oturur
oyun olmadık tan sonra mario 4k gelse ne yazar

BlackBeasT

17.10.2015 16:15:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu

Hocam bilirmisim bilmem! Bir ara Fusion ve Fusion Termal kod adli iki Nintendo konsolunun donanim özellikleri yayilmisti nete.Eger o sadece bir sallamasyondan ibaret degil ise,günümüz konsol oyuncularinin güc ve donanim tutkusunu gözy önüne aldigimizda ,Nintendo bu konsollarin bir sonraki agabeyleri cikana kadar 2 yil icinde ikisinin yaptigi toplam satisi gecer...Ne enteresandir ki burda da Nintendo'nun iki ayri konsol üzerinde calistigi anlatiliyor.Acep dogrumu o söylenti . Onu gectim zaten adamlarin baska da bi secenegi kalmadi....Ya kasli iri yari bi donanimla gelip 3.Parti yapimci desteginide alicaklar yada günümüz oyunculari sayesinde piyasadan kaybolacaklar...PS4 1080p den 10 milyon fark koyduysa en büyük rakibine,kimse bana konsol exclusive oyun icin alinir demesin ki cihazda oyun yok
Nintendo Fusion konsollun teknik özellikleri net aleminde gezindi. Burda Nintendonun bazı haberlerinde donanımı paylaşmıştım lakin Resmi olarak doğrulmadı ki ortada Fusion yok.. Nintendo NX 1080p/60fps ile noktayı koyarsa ki Nintendo oyunları 60fpsdir...en kaslı konsolu ürettiğini iddia eden firmada (1080p/30fps) cevabı alır oturur

fewertyx

17.10.2015 15:54:25

+2
Tabi ki herkesin fikri kendine fakat, 27 yaşındayım ve 3ds ile pcden almadığım zevki alıyorum oyunlar dışarıdan çocuk oyunu gibi görünse de her yaşa hitap ediyor, ön yargıları kırmak gerek. Şöyle düşünmek lazım atari döneminde babalarımız annelerimiz oynamadı mı atariyi, gayet de oynadılar. Nintendonun yaptığı oyunların hem sağlam hikayesi hemde iyi bir gameplayi var. Metroid, kirby, zelda, monster hunter, pokemon, mario bunlar zaten puan olarak da ortalamaları yerle bir etmiş oyunlar. Ne yani inceleyen tüm editörler çocuk oyununa göre mi puanı verdiler... Elbet ki herkesin fikri kendine lakin eğer bir cümle yazılacaksa azıcık mantık lütfen. Wii u başarısız bana göre de çünkü 3. Parti desteği almadı, halbu ki wii de 3. Parti desteği almış ve konsola öz oynanışla daha farklı bir oyun tecrübesi kazandırmıştı kullanıcalara. Wii u wii kadar yenilikçi olamadı o yüzden bu şekilde bir durumla karşılaştı bence. He bana sorarsan wii u'ya gene eğlenceli çıkmış onca güzel oyun var. Sadece nintendonun oyunları yeter ama kitle yelpazesini ne malesef geniş tutamıyor bu bakış açısıyla. Umarım iyi işlere imza atarlar çünkü bu adamlar oyun sektörünün mihenk taşı...

BSC Misafiri

17.10.2015 15:38:14

-1
Buda tutmayacak, çünkü halen snesteki kontrolculer gibi kontrolculer çıkaracak sonra niye bu gamepad dandik diye yine satmayacak.

Chirrut Imwe

17.10.2015 14:57:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT 8. next-gen konsolların çıkalı 2 yıl oldu, Nintendo NX ile her kesimden oyuncuların ilgisini çekerse (kaslı ve öfkeli) diğer yapımcılar için 3. gelir kapısı olmaması için hiç 1 neden yok, geriye uyumuda olursa miss...
Hocam bilirmisim bilmem! Bir ara Fusion ve Fusion Termal kod adli iki Nintendo konsolunun donanim özellikleri yayilmisti nete.Eger o sadece bir sallamasyondan ibaret degil ise,günümüz konsol oyuncularinin güc ve donanim tutkusunu gözy önüne aldigimizda ,Nintendo bu konsollarin bir sonraki agabeyleri cikana kadar 2 yil icinde ikisinin yaptigi toplam satisi gecer...Ne enteresandir ki burda da Nintendo'nun iki ayri konsol üzerinde calistigi anlatiliyor.Acep dogrumu o söylenti . Onu gectim zaten adamlarin baska da bi secenegi kalmadi....Ya kasli iri yari bi donanimla gelip 3.Parti yapimci desteginide alicaklar yada günümüz oyunculari sayesinde piyasadan kaybolacaklar...PS4 1080p den 10 milyon fark koyduysa en büyük rakibine,kimse bana konsol exclusive oyun icin alinir demesin ki cihazda oyun yok

BlackBeasT

17.10.2015 12:50:42

0
8. next-gen konsolların çıkalı 2 yıl oldu, Nintendo NX ile her kesimden oyuncuların ilgisini çekerse (kaslı ve öfkeli) diğer yapımcılar için 3. gelir kapısı olmaması için hiç 1 neden yok, geriye uyumuda olursa miss...

hayansame

17.10.2015 10:12:26

+3
quote:

Orjinalden alıntı: rambocuk Telefon oyunu yapmayı bırakıp AAA oyunları yönelirlerse tutabilir
Allahım yarabbim ya bismillah...... Bu nasıl bir .... neyse......

esmerbuyucu

17.10.2015 00:24:33

0
Diğer oyunların gelmemesinin sorumlusu Nintendo değil ki. Fifa gibi ünlü bir oyun her sene Nintendo konsoluna gelirken son senelerde gelmiyor. Neden mi? Diğer firmalar uğraşmak istemiyor.

rambocuk

17.10.2015 00:02:37

-6
Telefon oyunu yapmayı bırakıp AAA oyunları yönelirlerse tutabilir

Patren

16.10.2015 23:16:36

0
Bu NX donanımı çok sağlam çıkarsa ps4 xbox one gelen oyunlarda gelcekmi ? tomb raider fallout gibi yoksa yine bildikleri yoldanmı gitçekler aynı oyunları çıkartcaklar şahsen öyle olursa benim ilgimi hiç çekmez isterse 4k oyun oynatsın diğer kitleride çekmeleri lazım

BSC Misafiri

16.10.2015 22:38:32

0
Her şey güzel,Güzel bir sistemlede çıkarsın eyvallah ancak Server konusunda ne durumdalar acaba ? Veya yıllardır konsola yanaştırmadıkları geliştiricilerle nasıl bağ kuracaklar veya bazı problemler yaşarlar mı ? Üstüne sistem iyi olacaksa fiyat ne alemde olur ? Ayrıca PS4 ve X1'in satışları gayet iyi bu kadar yayılmış sistemleri ve geliştiricileri havada kapmaya çalışıp ufakta olsa avantaj sağlamaya çalışan 2 büyük şirketin önüne geçebileceklerini zannetmiyorum.Ayrıca EXC oyunlar konusunda artık biraz daha yetişkin işi oyunlarada yönelmeleri gerekecek farklı kesimlere hitap için.Ben PS4 satıp mario oynamak istemiyorum NX'te sadece.Demek istediğim bu. Ayrıca PS4 ve X1 cephesi sağlam çıkan bir Nintendo konsolu karşısında suskun kalacaklarını zannetmiyorum.Zaten 2016'da 3. yaşlarını bulacaklar NXte henüz açıklanmadı bile sene sonunu bulur çıkması.Yani 1-2 sene içinde atak gelir en azından PS cephesinden. Ayrıca sürekli tekrarlıyorum bu nesil teknik çok uzun süre piyasada kalamaz.Zaten normal 5-6 senede bir yeni konsoldur.Önceki konsollarda durum böyleydi.PS1-2 geçiş 5 sene aralıklarla olmuş.PS3'ü uzun süre piyasada tutma hatalarını anladıklarını ve tekrar 5-6 yılda bir konsol olayına döndüklerini düşünüyorum.

crash95

16.10.2015 21:45:19

+1
Nintendo, But Our Princess is in Another Castle! lı daha ne kadar pazarlamayı düşünüyorsun. Yeni IP üret yeniiiiiii Az birazda God of War gibi Halo gibi yetişkin içerikli oyunlarda yap.

mahsur kalan adam

16.10.2015 20:36:26

-2
bunada 99in1 mario yapsın nintendo

BSC Misafiri

16.10.2015 19:47:40

+1
quote:

Orjinalden alıntı: aterikasedi Nintendo az satıyor öz satıyor.Kullanıcı kitlesi kemikleşmiş ve ne istediğini bilen bir kitle.Nintendo için 4 sene aradan sonra yeni bir konsol çıkarmak bu nesil için bence gayet mantıkl bir hamleı.PS4 ve XBOXONE 2016-2017 gibi konsol çıkartamayacağına göre Nintendo uzunca bir süre bu konsollardan daha üstün bir donanımla,daha güçlü bir şekilde piyasada olacak.Bu da şu ana kadar görmeye alışık olmadığımız bir durum.
Az satıyor öz satıyor durumu yok ortada.Kabul edilmiş birşey wii milyonlar satarken wiiu yukarda yazdığı gibi 10 milyon civarı satabiliyor anca.Umarım bu konsolla wiideki günlerine geri döner nintendo

Voidian

16.10.2015 19:44:53

0
tahminimce yanındaki aparat bu kez vita gibi remote play yapabilecek veya remote play de yapabilen bi el konsolu olacak ikisini bundle halinde satacaklar

esmerbuyucu

16.10.2015 19:29:21

0
Hibrit bir konsol olacağını düşünüyorum.

alpalp84

16.10.2015 19:28:13

+1
Nintendo nun yeri ayrıdır her zaman. Başarısız denilen WİİU yu bile çocuklarım sürekli oynuyor.

edd121

16.10.2015 19:17:29

-3
quote:

Orjinalden alıntı: F355 Challenge PS4 ve XO'nun gidişini iyi görmüyorum adamakıllı bir donanımla çıkarsa NX onları sağlam tokatlayabilir.
günümüz internet çağı hangi online altyapı ile dağıtacak.her şey single player grafik değil.altyapı da önemli yani tamam mario zelda vb. exc. güzel hoşta nereye kadar yani sürekli prenses kurtarıp yeşil kıyafetimizle mi gezicez.geliştirmeleri gereken çok şey var.tabi benim düşüncelerim böyle herkesin görüşü farklı olabilir :)

aterikasedi

16.10.2015 18:45:23

+1
Nintendo az satıyor öz satıyor.Kullanıcı kitlesi kemikleşmiş ve ne istediğini bilen bir kitle.Nintendo için 4 sene aradan sonra yeni bir konsol çıkarmak bu nesil için bence gayet mantıkl bir hamleı.PS4 ve XBOXONE 2016-2017 gibi konsol çıkartamayacağına göre Nintendo uzunca bir süre bu konsollardan daha üstün bir donanımla,daha güçlü bir şekilde piyasada olacak.Bu da şu ana kadar görmeye alışık olmadığımız bir durum.

F355 Challenge

16.10.2015 18:42:24

+1
PS4 ve XO'nun gidişini iyi görmüyorum adamakıllı bir donanımla çıkarsa NX onları sağlam tokatlayabilir.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız