Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo İnsanların Uyku Kalitesini Artıracak Yeni Bir Proje Tanıttı

     
       Oyun dünyasında büyük bir yere sahip olan Nintendo, üzerinde çalıştığı yeni projeyi tanıttı. Firmanın geliştirdiği bu projenin oyunlarla yakından uzaktan alakası yok. Tanıtılan cihaz belirtilene göre kullanıcının uyku kalitesini ve yorgunluk miktarlarını saptayıp yaşam kalitesini yükseltecek.
 
      Bahsettiğimiz bu cihazı uyuduğunuz yere yakın bir yere koyuyorsunuz ve cihaz üzerindeki sensörlerle gece boyu sizin kalp atışınızı ve nefes alışınızı takip ediyor. Daha sonra topladığı bilgileri bulut sistemine yüklüyor ve size görselleşmiş bilgiler sunuyor. Bu bilgilere göre sizlere daha fazla egzersiz yap veya beslenme şeklini değiştir gibi tavsiyeler veriyor. 
 
      Satoru Iwata, bu proje hakkında "Yorgunluk ve uyku, görselleştirmesi ve somutlaştırılması zor konular. Nintendo olarak eğer bu iki konuyu görselleştirebilirsek her yaştan, dilden, kültürden ve cinsten insan için büyük bir potansiyel elde edebileceğimizi düşünüyoruz." yorumunda bulundu.
 
      Bahsettiğimiz cihazın ne zaman piyasadaki yerini alacağı hakkında hiçbir bilgi verilmezken yapılan sunum sırasında görsellerden birinde cihazın 2016 yılında çıkacağı belirtiliyor. Piyasada bulunan benzer cihazların aksine kullanıcıyla hiçbir temas içinde bulunmayan bu cihaz, söylenildiği gibi çalışmayı başarırsa pek çok insanın yaşamına olumlu etki edeceğini söyleyebiliriz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak eurogamer.net nintendo uyku takip QOL
Dragon Age: Inquisition'ın Harika Müziğini Dinleyin! Xbox One ve Xbox 360 Bir Arada: Xbook Duo
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız