Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Wii U Piyasaya Çıktı

Wii U'nun ilk müşterisine konsolu Nintendo of America başkanı Reggie Fils-Aime veriyor

      Hiç kuşkusuz Nintendo, Wii ile yakaladığı başarıyı kimse tahmin edememişti. PS3 ve Xbox 360'ı satış bazında çok gerilerde bırakan bu konsol sonrasında şimdi de Nintendo'nun yeni bebeği Wii U karşımıza çıktı.
 
      Wii U, bugün Kuzey Amerika pazarında piyasaya çıktı. Konsol Avrupa'da 30 Kasım'da, Japonya'da ise 8 Aralık'ta raflardaki yerini alacak. Amerika'da özellikle Nintendo World önünde dev bir kalabalık var. Oyuncular bu yenilikçi konsol için oldukça heyecanlanıyor gibi görünüyorlar. 
 
     Konsolla birlikte Wii U'nun e-shop'ı da aktif hale geldi. Uzun bir güncellemenin ardından e-shop'ta kutulu oyunların dijital sürümleri, Little Inferno, Mighty Switch Force: Hyper Drive Edition, Nano Assault neo, Chasing Aurora gibi bağımsız oyunlar ve Netflix gibi film izleme servislerinin yayınlandığını görüyoruz.
 
     Kuzey Amerika'da oldukça yüksek ön-alım rakamlarına ulaşan Wii U ile Nintendo yine yüksek satış rakamlarına ulaşacak gibi görünüyor. Merak edilen konu konsol piyasasını tıpkı Wii gibi sallayıp sallayamayacağı.   
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo Wii U Konsol Console
CoD: Black Ops 2'nin 1.03 Yaması PS3 için Yayında Donkey Kong Oyunları Wii e-Shop'tan Siliniyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aterikasedi

31.1.2013 02:46:48

0
Daha bundan birkaç ay önce Wii U'nun bu konsollardan %50 daha güçlü olduğu söyleniyordu.Yalanınızı sizin ben...

LuN4TiC

30.1.2013 23:22:38

0
Nintendo Wins... Fatality!

Bowser Zeki

22.11.2012 12:22:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: ChronoGear Soniczeki@ Bunlari ben demiyorum verdigim kaynaklar yayinliyor. Kaldi ki bu kadar lafima ragmen soyledigim haberler yayinlanmadi :-) Ama Metro oyunun yapimcisida Wii U'nun yavas oldugunu dogruladi. Simdi size bir soru. Sizce full yukte 38w harcayan bir cihazin Ps3 ve 360'dan guclu olmasi mumkun mu? Bu cihaz parcalandi ve herbir donanimi aciga cikti ortaya cikan sadece RAM yani sistem hafizasi fazla GPU ve CPU olarak bu nesil ki cihazlardan geride bir cihaz Wii U. Cihazin kac watt cektigi gibi incelemelerde yapildi ama hicbiri yok bolumaonucanavarinda! Nintendocu.com ve merlinden tanidigimiz buyuk nintendo savunucusu bu sitede gorevli. Onun bu eksiklerle ilgilenmesi lazim. Devam edersek konumuza sunu ustune basarak belirtmekte fayda var. Arkadaslar siz ne kadar sistem hafizasi ya da RAM koyarsaniz koyun salt performans alamazsiniz islemci ve ekran karti saglam olmadan. Bugun tablet cihazlarida 2Gb ddr3 ram modulune sahip hangisi konsol kalitesine yakin oyun oynatmis Iphone 5 bile guzel grafikler sunsada konsol ile karsilastirmak mantiksiz kalmiyor mu?
Haklısınız. :/ Grafik gücü herşey demek değildir ama :) Nintendo bunu anladı wii yi çıkartırken. Nintendo 64 vs. Playstation Grafiğin başarıda işe yaramadığının bir diğer kanıtı. Üstelik bu sefer kaybeden taraf Nintendo. Sony, her ne kadar CD medyası kullansa da grafik açısından gerideydi. En basit anlamda 64-bitlik Nintendo'ya karşı 32-bitlik bir Sony konsolu vardı. Satış Başarısı: Ancak sonuçta 32 milyon satan Nintendo 64'ün karşısında 102 milyon gibi müthiş bir rakama ulaşan Playstation yarışın tartışmasız galibi oldu. --- Gamecube vs. PS2 Kaybeden tarafın yine Nintendo olduğu, ancak grafik gücünün hiçbir önemi olmadığını gösteren müthiş bir örnek daha. Nintendo yine, rakibi Sony'nin konsolundan daha güçlü grafikler sunan bir konsol daha üretir. Buna çoğumuz tanık olmuştuk. Satış Başarısı: 21 milyonda kalan grafik harikası Gamecube'e karşın 153 milyon satan Playstation 2 yine grafik özentilerine gereken cevabı verdi. Önemli olan hala güçlü grafik değildi. --- Nintendo Wii vs. PS3 vs. X360 Gelelim en muhteşem örneklerden birine daha. Nintendo grafiğin önemli olmadığını anlamışçasına neredeyse Gamecube ile aynı grafik gücüne sahip ancak kontrol anlamında çığır açan konsolu Wii'yi piyasaya sürüyor. Sony ise, döneminin grafik harikası Playstation 3'ü sürüyordu. Hatta Xbox ve Xbox 360 da bu halkanın içerisindeydi. Tarihten hiç ders almayan oyun takipçileri Wii'yi yerden yere vuruyordu. Sonuçta ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Satış Başarısı: 70'er milyon satan PS3 ve X360'a karşılık 97 milyon satan Wii uzun yıllar adından söz ettirdi. Grafiğin hiçbir önemi olmadığını yine tarihe altın harflerle yazdırdı. ---- Wii U vs. PS4 vs. Xbox3 ??? Gene ezik kalıcak tahminen ama ilerki zamanlarda öğreniriz neler olacağını. :)

ChronoGear

21.11.2012 03:59:25

0
Soniczeki@ Bunlari ben demiyorum verdigim kaynaklar yayinliyor. Kaldi ki bu kadar lafima ragmen soyledigim haberler yayinlanmadi :-) Ama Metro oyunun yapimcisida Wii U'nun yavas oldugunu dogruladi. Simdi size bir soru. Sizce full yukte 38w harcayan bir cihazin Ps3 ve 360'dan guclu olmasi mumkun mu? Bu cihaz parcalandi ve herbir donanimi aciga cikti ortaya cikan sadece RAM yani sistem hafizasi fazla GPU ve CPU olarak bu nesil ki cihazlardan geride bir cihaz Wii U. Cihazin kac watt cektigi gibi incelemelerde yapildi ama hicbiri yok bolumaonucanavarinda! Nintendocu.com ve merlinden tanidigimiz buyuk nintendo savunucusu bu sitede gorevli. Onun bu eksiklerle ilgilenmesi lazim. Devam edersek konumuza sunu ustune basarak belirtmekte fayda var. Arkadaslar siz ne kadar sistem hafizasi ya da RAM koyarsaniz koyun salt performans alamazsiniz islemci ve ekran karti saglam olmadan. Bugun tablet cihazlarida 2Gb ddr3 ram modulune sahip hangisi konsol kalitesine yakin oyun oynatmis Iphone 5 bile guzel grafikler sunsada konsol ile karsilastirmak mantiksiz kalmiyor mu?

Bowser Zeki

20.11.2012 11:20:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: ChronoGear Sevgili bolumsonucanavari yoneticileri. Nintendo Wii U cikti evet haberi yapildi guzel anladik sagolun. Yanliz cihaz piyasaya cikti cihazin ici acildi, ramlerinden cpu`ya kadar tum bilgiler ortaya cikti bunlar ayri basliklar halinde yabanci kaynaklarda tartisiliyorken bizde neden gosterilmiyor hayirdir AKP burayada mi engel koyuyor artik? :D :D :D Belki benim gozumden kacmistir oyle olduysa affedin ama goremedim son birkac sayfada o yuzden yazdim. Ben bir ozet geceyim. Wii U 2GB DDR3 samsung yapimi ram modulune sahip. Bunlardan 1GB sisteme digeri oyunlara gidiyor. Yalniz isin komik tarafi Bu DDR3 ram modulleri Xbox ve PS3`un ram modullerinden yavas. Hemde %40 civarinda. Xbox 22.4gb bant genisligine sahipken Wii U ana sistem ram`inde bu rakam %17!!! Inanilmaz yavas son 2 senedir piyasada bu kadar yavas DDR3 ram modulu olmamasida ayri bir komedi tabiki. Sonra gelelim islemciye. Islemci IBM POWER 7 modeli degil. IBM POWER PC modelinde 3 cekirdekli bir islemci. Yani yapimcilarin dedigi gibi PS3 ve Xbox 360`dan daha yavas. Gelelim Ekran Karti GPU`sunda. Oda gun isigina cikti Ati 4000 serisi edram gomulu ve mobil platformlar icin kullanilan low level yani dusuk seviye ekran karti. Bu nedenle ekran karti 1080P goruntuyu oyunlarda vermesi simdilik mumkun degil hayal etmeyelim. Son olarakta Gamepad uzerindeki ekran Multitouch dokunmatik ekran degil. En eski stil stylus kullanimi daha rahat olan dokunmatik bir ekran ve renk derinligi 16.7 milyon degil TFT 256k. Ve tetik tusu mantigi olmamasi ise gercekten EPIC FAIL. n4g ve nintendoeverything gibi sitelere bakarsaniz orjinal kaynaklari gorursunuz. Youtube ve gene birkac yabanci sitede cihazin icinin acilisida mevcut durumda. Saygilar...
Kardeş öldürdün konsolu yahu Görende ps3 ve xbox360 dan daha kötü sanacak. :/

BSC Misafiri

20.11.2012 09:56:29

0
allah allah wıı u hanı amd kullanacaktı arkadas cpu olarak ıbm gpu olarak atı dıyor.dogrumu acaba.

ChronoGear

20.11.2012 01:08:07

+1
Sevgili bolumsonucanavari yoneticileri. Nintendo Wii U cikti evet haberi yapildi guzel anladik sagolun. Yanliz cihaz piyasaya cikti cihazin ici acildi, ramlerinden cpu`ya kadar tum bilgiler ortaya cikti bunlar ayri basliklar halinde yabanci kaynaklarda tartisiliyorken bizde neden gosterilmiyor hayirdir AKP burayada mi engel koyuyor artik? :D :D :D Belki benim gozumden kacmistir oyle olduysa affedin ama goremedim son birkac sayfada o yuzden yazdim. Ben bir ozet geceyim. Wii U 2GB DDR3 samsung yapimi ram modulune sahip. Bunlardan 1GB sisteme digeri oyunlara gidiyor. Yalniz isin komik tarafi Bu DDR3 ram modulleri Xbox ve PS3`un ram modullerinden yavas. Hemde %40 civarinda. Xbox 22.4gb bant genisligine sahipken Wii U ana sistem ram`inde bu rakam %17!!! Inanilmaz yavas son 2 senedir piyasada bu kadar yavas DDR3 ram modulu olmamasida ayri bir komedi tabiki. Sonra gelelim islemciye. Islemci IBM POWER 7 modeli degil. IBM POWER PC modelinde 3 cekirdekli bir islemci. Yani yapimcilarin dedigi gibi PS3 ve Xbox 360`dan daha yavas. Gelelim Ekran Karti GPU`sunda. Oda gun isigina cikti Ati 4000 serisi edram gomulu ve mobil platformlar icin kullanilan low level yani dusuk seviye ekran karti. Bu nedenle ekran karti 1080P goruntuyu oyunlarda vermesi simdilik mumkun degil hayal etmeyelim. Son olarakta Gamepad uzerindeki ekran Multitouch dokunmatik ekran degil. En eski stil stylus kullanimi daha rahat olan dokunmatik bir ekran ve renk derinligi 16.7 milyon degil TFT 256k. Ve tetik tusu mantigi olmamasi ise gercekten EPIC FAIL. n4g ve nintendoeverything gibi sitelere bakarsaniz orjinal kaynaklari gorursunuz. Youtube ve gene birkac yabanci sitede cihazin icinin acilisida mevcut durumda. Saygilar...

Wessaur

19.11.2012 16:53:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri ben karsılastırdım wıı den bıraz guclu ps3 ılede aynı sevıyede bu mu sızın yenı neslınız.2 sene sonra goruruz.marıo ya devam edersınız.assasıns reed 4 5 ı falan unutun
Arkadaş ne bu fanboyluk ? adamlar grafik yada güç konusunda atıp tuttular mı ? Zaten yeterince satılıyor ve beğeniliyor siz niye bu kadar gocunuyorsunuz onu anlamadım gitti.

BSC Misafiri

19.11.2012 16:16:45

0
ben karsılastırdım wıı den bıraz guclu ps3 ılede aynı sevıyede bu mu sızın yenı neslınız.2 sene sonra goruruz.marıo ya devam edersınız.assasıns reed 4 5 ı falan unutun

Bowser Zeki

18.11.2012 20:51:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wessaur

Zeki yorma kendini zevk meselesi ama buraya gelip baltalamasıda çok ironik. Aman sakın duymasınlar onları gow'u halo'su var grafikleri var
Zaten adam olsa misafir olarak yorum atmaz.

Wessaur

18.11.2012 20:02:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: soniczeki

Nintendo'ya göre yeni nesil :) Wii nin grafiğiyle wii u yu karşılaştır bakalım. Yeni nesil oluyormu olmuyormu?
Zeki yorma kendini zevk meselesi ama buraya gelip baltalamasıda çok ironik. Aman sakın duymasınlar onları gow'u halo'su var grafikleri var

Bowser Zeki

18.11.2012 19:47:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri yenı nesıl dıye wıı u ya para verenın aklına şaşarım valla enteresan bır durum.
Nintendo'ya göre yeni nesil :) Wii nin grafiğiyle wii u yu karşılaştır bakalım. Yeni nesil oluyormu olmuyormu?

BSC Misafiri

18.11.2012 17:58:54

0
yenı nesıl dıye wıı u ya para verenın aklına şaşarım valla enteresan bır durum.

cengizhan1903

18.11.2012 10:31:29

0
Hayırlı Uğurlu olsuun

itachi237

18.11.2012 10:07:14

0
allah allah japonyada niye geç çıkıyor ? herşey ilk japonyaya çıkar ki onu geçtim nintendo diyoruz ! kendi ana vatanında daha erken çıkartması gerekirdi.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız