Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo: Sanat Eseri Yapma Amacımız Yok

Sanırım Nintendo'nun görseller ve atmosfer konusunda ne kadar başarılı bir firma olduğunu tartışmaya gerek yok

     Oyunlar sanat mıdır, değil midir uzun süredir tartışılıyor. Bazı oyun geliştiricileri dahil oyunların sanat olduğunu düşünen bir kesim var. Bazı geliştiriciler ise oyunların sanat olmadığını, sanatın farklı bir şey olduğunu savunuyorlar.
 
     Nintendo başkanı Satoru Iwata bu konu hakkında bir açıklama yaptı ve amaçlarının sanat eseri üretmek olmadığını şu sözlerle anlattı:

    "Bizim sanat eseri yapmaya çalıştığımız söylenemez. Burada önemli nokta insanların ilgisini çekecek ve müşteriler tarafından kabullenecek ürünler yapmaktır."

   Daha önce ICO ve Shadow of the Colossus gibi sanat eseri olarak nitelendirilen oyunları geliştiren Fumito Ueda da sanat ve oyunun yerlerinin birbirinden farklı olduğunu söylemişti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak mcvuk Nintendo Wii U Konsol Console
Japonya'da 2013'ün En Çok Satan Oyunları Destiny'i Tek Başınıza da Oynayabileceksiniz
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

furkangoth

5.8.2013 01:28:08

-1
Bir de amaçlasalar ne ortaya koyacaklar gerçekten merak konusu.

einhander

5.8.2013 01:09:03

0
nintendonun bu acıklaması pek bır yersız olmus biz bu işi sadece para kazanmak ıcın yapıyoruz demeye getırmıs. yaptıgımız oyunların ne oldugu onemlı degıl ılgı ceksın oyunu alanlar eglensın bıze para kazandırsın yeter

Opricnik

4.8.2013 20:21:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch Sanat, para kazanma kaygısı olmadan yapılmalı. Eger bir oyun yaparken tek amacınız para kazanmak ise o oyun sanat eseri olamaz. Cogu oyun yapimcisi para arzusu icinde olduklarindan oyun gelistiriyor maalesef. İlk gun cikardiklari DLC buna en buyuk ornek. Keşke Naughty Dog gibi firmalar artsa da gercek sanat eseri oyunları daha fazla gorebilsek.
Naughty dog 'un para kazanma kayısı olmadan yaptığını düşünmüyorum.Öyle olsa oyuna gereksiz bir mp bölüm niye getiriler?Oyun çıkmadan season pack duyururlar Witcher'in yapımcısı <CD project desen tamam derim adamlar tüm dlc vs bedava yapıyor ama nd'nin öyle olmadıgı acık

Rachsuchtig

4.8.2013 16:40:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Nintendo'da GOTY olabilecek bir oyun yok, sanat eseri yok, grafik yok. Bu yüzden Wii U batmaya mahkum.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Game_of_the_Year_awards Şu linkteki nintendo oyunlarına bir bak istersen. Senin CoD oynama vaktin gelmiş hadi...

BSC Misafiri

4.8.2013 15:19:33

-3
Nintendo'da GOTY olabilecek bir oyun yok, sanat eseri yok, grafik yok. Bu yüzden Wii U batmaya mahkum.

BSC Misafiri

4.8.2013 15:19:32

-3
Nintendo'nun paradan başka birşey düşünmediği kabak gibi ortada. Cod bile bunlardan daha iyi

BSC Misafiri

4.8.2013 14:19:51

0
yani şunu demiş benim için paranın gelip gelmediği önemli sanatmış eğilmiş beni ilgilendirmiyor

GoldPunch

4.8.2013 14:16:43

+2
Sanat, para kazanma kaygısı olmadan yapılmalı. Eger bir oyun yaparken tek amacınız para kazanmak ise o oyun sanat eseri olamaz. Cogu oyun yapimcisi para arzusu icinde olduklarindan oyun gelistiriyor maalesef. İlk gun cikardiklari DLC buna en buyuk ornek. Keşke Naughty Dog gibi firmalar artsa da gercek sanat eseri oyunları daha fazla gorebilsek.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız