Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo Bugüne Kadar 673 Milyon Konsol + 1.5 Milyar Oyun Sattı


    Oyun dünyasında Nintendo'nun yeri her zaman ayrıdır. Kendine özgü oyunları ve markaları olan firma bugüne kadar milyonlarca oyuncunun favori markası olmayı başardı. 3DS ile hala taşınabilir oyun konsolları alanında açık ara lider olan Nintendo, şu ana kadar Wii U'dan (Wii'nin aksine) beklediği verimi alamadı.
 
    Peki Nintendo bugüne kadar ne kadar konsol ve oyun sattı. Açıkçası gördüğümüz rakamlar karşısında şaşırmadığımızı söylemek zor. Nintendo tarafından açıklanan verilere göre firma bugüne kadar (Game & Watch hariç) 673 milyon konsol sattı. Aşağıda gördüğünüz gibi özellikle taşınabilir konsollar alanında firma ortalığı kasıp kavurmuş.
 
 
    Diğer taraftan Nintendo'nun oyun satışları da ayrı bir olay diyebiliriz; çünkü sadece Nintendo tarafından geliştirilen oyunlar bugüne kadar 1.5 milyar adetten fazla (1.539.75 satmış. Aşağıda her platformda Nintendo'nun hangi oyunları ne kadar satmış görebilirsiniz.
 
 Super Nintendo (NES)
 
 SNES
 
 Nintendo 64
 
 Wii
 
Wii U
 
 Gameboy
 
 Gameboy Advance (GBA)
 
 Ninetendo DS
 
 Nintendo 3DS

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak neogaf Nintendo 3DS Nintendo 3DS Wii U NES SNES Satışlar
Grand Theft Auto V'de Komik Bir Hata Solid Snake'i Hiç Böyle Görmediniz
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

darkdiva

6.1.2015 12:00:14

0
Nintendo'nun yeri her zaman farklıdır. Pokemon serisi devam etsin yeter bana.

kankam1030

6.1.2015 01:07:19

0
Nintendo her şeyi hak eder. Nes'de oyun oynamak.60'lık Chevrolet'e binmek gibidir.Okuyup üflediğim kasetlerin verdiği zevk, hiç bir konsolda yoktur.

ykrr

5.1.2015 23:43:49

0
yıl 2015 ve halen daha ülkemde resmi(bir ara vardı)satın alamıyorum,en büyük konsol üreticisinin ürünlerini.bilmiyorum bsc nin yada donanım haberin ne kadar etkisi olur ama bir şekilde artık nintendo ya ulaşalım.....büyük mağazaların birine gidip rahatlıkla wiiu bulayım 3ds bulayım oyun bulayım istiyorum.spotçularda bile yok neredeyse.......

WiiSmash

5.1.2015 21:54:11

0
wow wow wow helal

ohus

5.1.2015 20:04:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri 1996 yılında ülkemizde Sega kartuşlu konsollar hemen her yerde bulunabilirken sonradan Nintendo'nun NES konsoluna ait olduğunu öğrendiğim oyunları çakma Çin malı 8 bitlik konsollarda oynamışlığım vardı. Nintendo ya birkaç elektronik mağazasında bir kartuş veya nadiren konsol olarak görülebiliyordu, aradan geçen birkaç sene içerisinde Playstation ve Sega Saturn sahibi oldum ve bir arkadaşımda Nintendo 64'ü görüp satın alarak Super Mario 64 gibi efsane bir oyunu oynama şansına sahip oldum ve o günden bugüne öğrendiğim en önemli şey oyun oynamanın belli bir firmaya bağlı kalarak değil olabildiğince geniş bir kültür edinebilmek için hemen her türlü oyunu her platformda oynayarak oyunsever olunabileceğidir.
Ne yazık ki günümüzde belli bir platforma bağlanıp diğer oyun platformlarından ve seçkin oyunlarından nefret etmek gibi bir yanılgıya düşen büyük bir oyunsever kitlesi var. Böyle davranarak zevkinden mahrum kaldıkları o kadar çok kaliteli oyun var ki umarım birgün bu hatalarından vazgeçerler.
Oyun Dünyasının bugünkü haline gelmesine yardımcı olan tüm firmalara gönülden teşekkürler.
Ben de oyun kültürümü olabildiğince genişletmek isterim ama malum ülkemizde konsol fiyatları,hadi onu geçtim konsol oyunlarının fiyatları hayli yüksek.İnsanın gücü birine bile çok çok zor yetiyor

Adol125

5.1.2015 17:21:03

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: altunuz

Bizim türk milleti ise hala Nintendo'yu çocuk oyunları yapan bir firma zannetsin.
Bu arada Gamecube'u göremedim listede ?


Çok da haksız sayılmazlar. Eğlenceli ama çocukça. Hardcore oyun bulmak zor. En çok satan oyunlara bakmak yeterli, yoksa değil mi ?
Nintendo konsolum olmadı ama bir çok oyununu pc de emu ile oynama şansım oldu. Sırf grafiklerinin şirinliğinden dolayı bir oyun çocukça ya da çocuk oyunu oluyosa bf4-crysis 3 gibi oyunların dünyanın en hardcore oyunu olmaları lazım ama öyle mi değil; flash tabanlı isaac veya piksel grafikli fez bu oyunlardan çok daha zor. Ayrıca bir oyunun kalitesi grafikleriyle ölçülmez; bugün hala metacritiğin zirvesinde OCARINA OF TIME dolayısıyla Nintendo var. Ve inanılmaz kazık bir oyun; Spoiler; Water Temple insanı hayattan soğutur. Geçtiğimiz neslin en iyi oyunlarının çoğu nintendodaydı ki bana göre geçen neslin en iyisi TWILIGHT PRINCESS di.

fazliboz

5.1.2015 17:07:12

0
Adamlar atari bıraktıktan sonra konsol dünyasına tekrar can verdiler buralara gelmeyi hakediyorlar

İdrak İstimlak

5.1.2015 15:22:44

+6
Mario'yu casual oyun olarak görenlerin acaba ne kadarı bitirebilir bu oyunu merak ediyorum. Mario sapına kadar hardcore bir oyundur...

hayansame

5.1.2015 14:57:57

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: altunuz

Bizim türk milleti ise hala Nintendo'yu çocuk oyunları yapan bir firma zannetsin.
Bu arada Gamecube'u göremedim listede ?


Çok da haksız sayılmazlar. Eğlenceli ama çocukça. Hardcore oyun bulmak zor. En çok satan oyunlara bakmak yeterli, yoksa değil mi ?
nintendo oyunları ''eğlenceli oyunlar ama çocukça'' oyunlar olarak sayılıyorsa... Korku oyunlarına ne demeliyiz? korkunç ama psikopatça mı ? Oyunların zorluk seviyesi, oyunu hardcore yapmaz yada yüksek dokulu realist çizgilerle de hardcore oyunla alakası yoktur.Biz en çok da burada yanlış yapıyoruz sanırım. Hardcore oyun dedin mi (silah yada kılıç, yeter ki birini öldürebileceğin bir şey olsun elinde, realist grafikler,hayvan gibi çözünürlük,köşe yumuşatmalar) Mario oynamaktan bıkmadınız mı diyenlere, bir birinin aynı fps lerden bıkmadınız diyelim o zaman. Her sene cod un cilalanmış oyununu oynayan bir kitle bence nintentonun oyunlarının hep aynı ip leri çıkarıyor, hep aynı türde oyun yapıyor diye eleştirmeye hakkı yoktur . (ayrıca nintendo'nun oyunları o kadar kolay oyunlar da değildir)

BSC Misafiri

5.1.2015 14:34:38

-3
quote:

Orijinalden alıntı: altunuz Bizim türk milleti ise hala Nintendo'yu çocuk oyunları yapan bir firma zannetsin.
Bu arada Gamecube'u göremedim listede ?
Çok da haksız sayılmazlar. Eğlenceli ama çocukça. Hardcore oyun bulmak zor. En çok satan oyunlara bakmak yeterli, yoksa değil mi ?

BSC Misafiri

5.1.2015 14:34:31

+4
1996 yılında ülkemizde Sega kartuşlu konsollar hemen her yerde bulunabilirken sonradan Nintendo'nun NES konsoluna ait olduğunu öğrendiğim oyunları çakma Çin malı 8 bitlik konsollarda oynamışlığım vardı. Nintendo ya birkaç elektronik mağazasında bir kartuş veya nadiren konsol olarak görülebiliyordu, aradan geçen birkaç sene içerisinde Playstation ve Sega Saturn sahibi oldum ve bir arkadaşımda Nintendo 64'ü görüp satın alarak Super Mario 64 gibi efsane bir oyunu oynama şansına sahip oldum ve o günden bugüne öğrendiğim en önemli şey oyun oynamanın belli bir firmaya bağlı kalarak değil olabildiğince geniş bir kültür edinebilmek için hemen her türlü oyunu her platformda oynayarak oyunsever olunabileceğidir. Ne yazık ki günümüzde belli bir platforma bağlanıp diğer oyun platformlarından ve seçkin oyunlarından nefret etmek gibi bir yanılgıya düşen büyük bir oyunsever kitlesi var. Böyle davranarak zevkinden mahrum kaldıkları o kadar çok kaliteli oyun var ki umarım birgün bu hatalarından vazgeçerler. Oyun Dünyasının bugünkü haline gelmesine yardımcı olan tüm firmalara gönülden teşekkürler.

gaussfire

5.1.2015 14:30:08

+1
bizde wii arayalım bulamayalım 2. ele mecbur kaldık

Adol125

5.1.2015 14:19:26

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sony'yi Nintendo'nun cd-rom siparişi vermesi ama aralarında anlaşamamaları sonucu playstationu yapmalarından beridir sevmiyorum ha ps1 ps2 oynadım gönül isterdiki gamecube oynasaydım ama olmadı. Nintendo her zaman özel bir yere sahip konsol camiasında.
dolphin emu ile pc de oynayabilirsin; twilight princess ve wind waker ı bitirdim; skyward swordda bayağı ilerledim; mario galaxy iyi bayağı oynadım örneğin; buyur burda anlatımını yapmıştım; http://forum.shiftdelete.net/diger-oyun-konulari/396210-nintendo-gamecube-ve-nintendo-wii-oyunlari-pc-de-nasil-oynanir-resimli-anlatim.html inş link yasak değildir.

BSC Misafiri

5.1.2015 13:39:25

+1
nintendo adamdır.

BSC Misafiri

5.1.2015 13:18:06

-1
Sony'yi Nintendo'nun cd-rom siparişi vermesi ama aralarında anlaşamamaları sonucu playstationu yapmalarından beridir sevmiyorum ha ps1 ps2 oynadım gönül isterdiki gamecube oynasaydım ama olmadı. Nintendo her zaman özel bir yere sahip konsol camiasında.

waltran

5.1.2015 13:04:39

0
Ahh ahh bi 3ds te ben alabilseydim

JonnyCaqe

5.1.2015 12:57:38

-6
mario oynamaktan bikmadilar

CaBr2

5.1.2015 12:44:07

+1
Anlaşılan Alkan Adakaner Talha Aynacı nın WiiU sunda daha fazla oyun oynamak istiyor. Çok istiyosan git konuş bence :D Güzel yazı teşekkürler..

altunuz

5.1.2015 12:30:56

+4
Bizim türk milleti ise hala Nintendo'yu çocuk oyunları yapan bir firma zannetsin. Bu arada Gamecube'u göremedim listede ?

Wayward Son

5.1.2015 12:23:45

+1
Fazla söze gerek yok, helal.

Vyn

5.1.2015 12:07:01

+2
bende hala gameboy advance var arada oynarım pokemon :Pp
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız