Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo: Bizim için Mesele Teknik Özellikler Değil

 
   Son zamanlarda her ne kadar Xbox ve PlayStation'ın yeni çıkacak konsolları hakkında konuşulsa da 2017 yılının ortalarında çıkması planlanan NX adlı konsol ülkemiz dahil tüm dünyada oldukça bekleniyor. Ayrıca Nintendo'nun çok büyük bir pazara sahip olduğu da yadsınamaz bir gerçek.
 
   Hakkında birçok söylenti olmasına rağmen pek fazla bilgi verilmeyen NX için Nintendo patronu bizi nasıl bir konsol beklediğine dair bazı bilgiler paylaştı.
 
   Bloomberg West ile röportaj yapan Nintendo patronu şu sözleri söyledi. "Bizim için mesele teknik özellikler veya TFLOPs değil. Bizim için mesele her zaman içerik oldu. Nintendo içeriklere odaklanan bir şirket ve biz insanların yüzünü güldürebilecek eğlence üzerine içerikler yaratırız. NX ve Wii U'nun geleceği için de en eğlenceli içerikleri getirmeye odaklandık."

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Xbox One için Klavye ve Fare Desteği Gelecek Fahrenheit: Indigo Prophecy PlayStation 4 için Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Adol125

20.6.2016 23:09:33

0
quote:

Orjinalden alıntı: emin-hawk
quote:

Orjinalden alıntı: Midorima
quote:

Orjinalden alıntı: emin-hawk Bırakın bu işleri Monster Hunter ve zelda olmasa çöpsünüz. Gün gelecek monster hunter playstation a ger dönecek bakalım ozaman sizi ne kurtaracak. Neden bukadar sert konuşuyorum, konsollarında kullandıkları malzeme çok adi. joyped iki günde bozulmuştu ve ps2 joyped anolog sistemini çıkarıp nintendo joypedine uydurmuştum.
Bu kafadan istiyorum.
Herhangi bir düşüncen varsa açıklarsın ,yok sadece o kafadan istiyorsan onuda veririz.
donanımın konusunda demedim o lafı zaten. Monster hunter ve zelda olmasa çöp dediğin firmanın excluisive lerini sayayım; zelda ve mh hariç. Mario (yarış-rpg-platform-vs türevleri var) Pokemon Kirby Smash Bros Pikmin Fire Emblem Metroid Prime Fatal Frame Donkey Kong Bayonetta Xenoblade Chronicles Star Fox Animal Crossing

emin-hawk

20.6.2016 10:44:30

0
quote:

Orjinalden alıntı: Bowser Zeki
quote:

Orijinalden alıntı: emin-hawk Bırakın bu işleri Monster Hunter ve zelda olmasa çöpsünüz. Gün gelecek monster hunter playstation a ger dönecek bakalım ozaman sizi ne kurtaracak. Neden bukadar sert konuşuyorum, konsollarında kullandıkları malzeme çok adi. joyped iki günde bozulmuştu ve ps2 joyped anolog sistemini çıkarıp nintendo joypedine uydurmuştum.
Nintendo ürünlerinin sağlamlığını görmemişsin kardeş sen neyin kafasındasın?
Kardeş demişsin 40 yaşındayım. Ayrıca elektronik bilgim var yaptım yalan söyleyecek değilim. Sağlamlık demişsin, hiç nintendo kullanmadığın belli.

emin-hawk

20.6.2016 10:41:45

0
quote:

Orjinalden alıntı: Midorima
quote:

Orjinalden alıntı: emin-hawk Bırakın bu işleri Monster Hunter ve zelda olmasa çöpsünüz. Gün gelecek monster hunter playstation a ger dönecek bakalım ozaman sizi ne kurtaracak. Neden bukadar sert konuşuyorum, konsollarında kullandıkları malzeme çok adi. joyped iki günde bozulmuştu ve ps2 joyped anolog sistemini çıkarıp nintendo joypedine uydurmuştum.
Bu kafadan istiyorum.
Herhangi bir düşüncen varsa açıklarsın ,yok sadece o kafadan istiyorsan onuda veririz.

Bowser Zeki

19.6.2016 13:12:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @-ZoRRo-; Bir konsolun başarısı için birinci planda teknik özelliklerin olmaması gerektiğini söyleyen birinden ''grafik önemli değil'' sonucunu nasıl çıkardın hayret ediyorum. Geçmişte donanım gücü düşük olduğu halde rakiplerini ezip geçmiş çok konsol var ve eğer donanım ana tema ise bilgisayar gibi bir oyun platformu varken hiç sesinin çıkmaması gerekiyor ama öyle değil sende biliyorsun. Üstelik NX konsolu Wii U'nun 5. yılında piyasaya çıkacak ve çok başarılı olsaydı bile yeni nesil kaçınılmazdır. @_giray_ Firmalara distribütörlük için başvuruda bulunulur senin dediğin şekilde işlemez o süreç ve Microsoft'un bayisi aral ile kendi temsilciliğini yapan Sony'nin konsol ve oyun fiyatlarına bakınca distribütor ile diğer firmalar gibi 270 liraya Nintendo oyunlarını da ülkemizde görmeyi çok mu istiyorsun? @kdrcnrbyrm Birader ne Nintendo oyunları Playstation özel oyunlarının yerini tutar ne de Playstation oyunları Nintendo oyunları yerini tutar. Yani birinin oyunlarını oynaman diğerinin oyunlarını oynamasadan olur diye bir durum söz konusu olamaz. Sadece Playstation oyunlarını oynayıp bu habere de onu övme amaçla yorum yapmakla olmuyor bu işler. @emin-hawk Nintendo 1. parti yönünden en güçlü firmadır ve 20'den fazla oyun serisi var arkadaşım. Hiçbirini oynamayıp E3'te gördüğün Legend of Zelda üzerinden ve PSP'de oynadığın Monster Hunter deneyiminle büyük bir önyargı sergilemişsin. Üstelik oyun kumandaları konusunda Nintendo çokta kalitelidir, kullandığın ya 3. partidir yada konuyu eriyen PS4 analoglarıyla karıştırmışsındır. Bazı arkadaşları ismen alıntıladım ama ülkemizde Nintendo hakkında hiçbir deneyim ve bilgisi olmayıp aşırı derecede önyargılı olan çok büyük bir kitle var. Büyük çoğunluğu Playstation dışında konsolların var olmasını istemiyorlar ve diğer konsollarla ilgili haberlerde saçmayalarak veya kin kusarak bu fikirlerini defalarca kanıtladılar. Bu zihniyetteki insanlara Nintendo'nun veya Microsoft'un değil konsol satması saygı görmesi bile mümkün değil. O yüzden çoğu için Nintendo denince onlarca IP içinden 1-2 tanesi dillerindedir o adları da alay etmeye kullanırlar. İnsanımız ötekileştirmeyi ve hiçe saymayı çok iyi beceriyor vesselam.
Bkz. Eli öpülesi insan.

İdrak İstimlak

18.6.2016 12:42:34

0
Aslında şu aşağıdaki tablo dikkatli bir şekilde incelenirse, konsolların nasıl sattığı gayette iyi anlaşılır. http://www.vgchartz.com/platforms/ Burada önemli iki unsur var, çıkan oyun sayısı ve tie ratio (attach rate'de derler buna - konsol başına satılan oyun sayısını ifade eder) Bu nesilde bile PS4 çıkan oyun sayısı olarak rakibi Xbox One'a ciddi fark atmış. PS4'e çıkan oyun sayısı an itibarı ile 700, Xbox One 430. Hala XBox'çı güruh "oyo omo bözom bo sono oyonomoz doho fozlo" diye diretiyor. Phil Spencer bunlara ne atsa yiyecek duruma gelmişler. Ortadaki bu durumu anlamak cidden zor, hani nedir bu arkadaşların sıkıntıları belli de değil. Parayı bu cihaza basıp, başka bir cihaz alamayacak kadar durumları kötü ve yaralanan mantıklarını bu tip iç güdüsel çıkışlarla mı tamir etmeye çalışıyorlar, yoksa antropolojik bir vak'a ile mi karşı karşıyayız anlayamadım ama muhakkak uzmanların bunu incelemesi lazım.

Kevin Garnett

18.6.2016 12:20:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Bu Xbox kullanıcıları cidden enteresan insanlar, Nintendo konusunda yapılan yorumlardan bile kendilerine pay çıkartıyorlar, artık ne alakaysa? Bir defa Xbox'ın daha güçlü bir donanımla geliyor olması ona konsol pazarında oyunsuz bir konsol olarak ne avantaj sağlayacak, bunu daha önceki mesajlarımızda örnekleri ile açıklamıştık. PS2 zamanı daha güçlü bir konsol olmasına rağmen resmen ezildi XBox. Bu nesilde de oyun olmadan bir konsol çıkartacaklarsa, istiyorsa 30 Gflop gücte bir konsol olsun, yine işi batıracakları kesindir. Ne MS, ne de bu konsolun kullanıcıları asla şunu öğrenemedi, oyunsuz konsollar ile konsol pazarında hiç bir şekilde başarılı olmanız mümkün değil. Bu arada Nintendo'yu sadece Mario'dan ibaret sanan zihniyet mümkünse oyun işlerini falan da bıraksın. Ki Mario bu şekilde atıp, tutanların hayatlarında görmedikleri derecede kaliteli oyunları sahip bir seridir.
Hocam oyunsuz konsol satılmaza örnek vermek istiyorum. Mesela N64, Gamecube ve Wii U. Wii U dışında hepsi zamanının en iyisiydi. Tarihteki en iyi Nintendo oyunları onlara çıkmıştı ama oyunsuzluktan satış rakamları şöyleydi: N64: 32.92 milyon, Gamecube: 21.74 milyon, Wii U: 12.80 milyon

İdrak İstimlak

18.6.2016 10:45:21

+2
Bu Xbox kullanıcıları cidden enteresan insanlar, Nintendo konusunda yapılan yorumlardan bile kendilerine pay çıkartıyorlar, artık ne alakaysa? Bir defa Xbox'ın daha güçlü bir donanımla geliyor olması ona konsol pazarında oyunsuz bir konsol olarak ne avantaj sağlayacak, bunu daha önceki mesajlarımızda örnekleri ile açıklamıştık. PS2 zamanı daha güçlü bir konsol olmasına rağmen resmen ezildi XBox. Bu nesilde de oyun olmadan bir konsol çıkartacaklarsa, istiyorsa 30 Gflop gücte bir konsol olsun, yine işi batıracakları kesindir. Ne MS, ne de bu konsolun kullanıcıları asla şunu öğrenemedi, oyunsuz konsollar ile konsol pazarında hiç bir şekilde başarılı olmanız mümkün değil. Bu arada Nintendo'yu sadece Mario'dan ibaret sanan zihniyet mümkünse oyun işlerini falan da bıraksın. Ki Mario bu şekilde atıp, tutanların hayatlarında görmedikleri derecede kaliteli oyunları sahip bir seridir.

BSC Misafiri

18.6.2016 08:23:21

+1
@-ZoRRo-; Bir konsolun başarısı için birinci planda teknik özelliklerin olmaması gerektiğini söyleyen birinden ''grafik önemli değil'' sonucunu nasıl çıkardın hayret ediyorum. Geçmişte donanım gücü düşük olduğu halde rakiplerini ezip geçmiş çok konsol var ve eğer donanım ana tema ise bilgisayar gibi bir oyun platformu varken hiç sesinin çıkmaması gerekiyor ama öyle değil sende biliyorsun. Üstelik NX konsolu Wii U'nun 5. yılında piyasaya çıkacak ve çok başarılı olsaydı bile yeni nesil kaçınılmazdır. @_giray_ Firmalara distribütörlük için başvuruda bulunulur senin dediğin şekilde işlemez o süreç ve Microsoft'un bayisi aral ile kendi temsilciliğini yapan Sony'nin konsol ve oyun fiyatlarına bakınca distribütor ile diğer firmalar gibi 270 liraya Nintendo oyunlarını da ülkemizde görmeyi çok mu istiyorsun? @kdrcnrbyrm Birader ne Nintendo oyunları Playstation özel oyunlarının yerini tutar ne de Playstation oyunları Nintendo oyunları yerini tutar. Yani birinin oyunlarını oynaman diğerinin oyunlarını oynamasadan olur diye bir durum söz konusu olamaz. Sadece Playstation oyunlarını oynayıp bu habere de onu övme amaçla yorum yapmakla olmuyor bu işler. @emin-hawk Nintendo 1. parti yönünden en güçlü firmadır ve 20'den fazla oyun serisi var arkadaşım. Hiçbirini oynamayıp E3'te gördüğün Legend of Zelda üzerinden ve PSP'de oynadığın Monster Hunter deneyiminle büyük bir önyargı sergilemişsin. Üstelik oyun kumandaları konusunda Nintendo çokta kalitelidir, kullandığın ya 3. partidir yada konuyu eriyen PS4 analoglarıyla karıştırmışsındır. Bazı arkadaşları ismen alıntıladım ama ülkemizde Nintendo hakkında hiçbir deneyim ve bilgisi olmayıp aşırı derecede önyargılı olan çok büyük bir kitle var. Büyük çoğunluğu Playstation dışında konsolların var olmasını istemiyorlar ve diğer konsollarla ilgili haberlerde saçmayalarak veya kin kusarak bu fikirlerini defalarca kanıtladılar. Bu zihniyetteki insanlara Nintendo'nun veya Microsoft'un değil konsol satması saygı görmesi bile mümkün değil. O yüzden çoğu için Nintendo denince onlarca IP içinden 1-2 tanesi dillerindedir o adları da alay etmeye kullanırlar. İnsanımız ötekileştirmeyi ve hiçe saymayı çok iyi beceriyor vesselam.

BSC Misafiri

18.6.2016 08:23:15

0
quote:

Orjinalden alıntı: konsoldede wii, biraz sansa tuttu degisik kontrolleri vardi millet merakdan aldi ve o furya bitti ,dikkat ettiyseniz wiiu da cuvalladilar .simdi yine ayni olacak yani mario zario cikartip 5-10 milyon satarlar bitti iste nintendo , kisaca bu , forever pc and ps4
Başarı hiçbir zaman ve hiçbir konuda şansa endeksli değildir. Wii U'da çuvalladılar dediğin firma el konsolunda bir daha rakip görmeyecek seviyeye ulaştı. Wii U da tablet kumandanın maliyeti artırmasına kurban gitti, günümüzde kılı kırk yaran grafik ve fps kıyaslamalarına konsol fiyatının içine tablet ekleyip satınca sonucu böyle oluyor ne yazık ki, tablet yüzünden donanım düşük kaldı ve fiyatta rakipleriyle hemen hemen aynı olunca albenisi düşük oldu ve fazla satmadığı içinde 3. parti PS Vita'da olduğu gibi elini çekti. Yine de 1. parti olarak en güçlü desteği Nintendo verdi, PS Vita gibi sahipsiz bırakılmadı.

BSC Misafiri

18.6.2016 08:23:07

0
quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims Neo ve Scorpio dedikodularından önce çıkan haberler: NX mevcut konsollardan güçlü, ortalığı dağıtmaya geliyor! Neo ve Scorpio'dan sonra: Ya zaten grafik önemli değil abi...
Nasıl bir zihniyet sendeki arkadaşım birilerinin uydurduğu dedikodularla Nintendo Amerika başkanının yorumunu kıyaslayıp eleştirebiliyorsun. NX ile ilgili hiçbir donanım bilgisi Nintendo tarafından açıklanmadı ve üstelik o yazdığın dedikodularda bile ''NX mevcut konsollardan güçlü'' denmiş, yani Neo ve Scorpio ile dedikodu bazında bile kıyas olmamış ama senin bakış açında varmış gibi duruyor. Ya çok fanatiksin yada okuduğunu anlama konusunda sorun yaşıyorsun sanırım, Nintendo 1. derecede donanım odaklı değil oyun odaklı bir firmadır ve Nintendo Amerika başkanı da bunu vurguluyor çünkü bir konsol sadece donanımıyla başarıya ulaşmıyor. PS1, PS2, Wii, DS ve 3DS gibi konsollar nesillerinin güçsüz donanımlarıydı ama güçlü rakiplerini yendiler. Oyun dünyasında grafiği çok iyi diye diğer özelliklerine bakılmaksızın oyunlar süper ilan edilmiyorlar. İyi oyunun dört beş ana temasından biri de grafiktir ve her yönden iyi olan oyunlar yüksek puan alırlar ama sen bu söylemi ''grafik önemli değildir'' diye anlıyorsan daha ne diyebilirim ki?

ufuk.27

18.6.2016 03:14:17

+7
Çoluk çocuk oyuncu oldu geldi buralara yok Nintendo furyası bitti yok Mario dan ibaret nintendo vs vs lan yorum yapmadan önce biraz gelişin araştırın öğrenin klasik at gözlükleriyle bakmayın Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın belli yaşın altına yorum yapmayımı yasaklasak ne yapsak bilemedim bu nasıl dar kafa bir nesil??? Ne Sony ne Microsoft ne de Nintendo babanızın firması değil körlemesine bağlanmayın karına ortakmış gibi savunmayın BÜYÜYÜN ÇOCUKLAR o zamana kadarda sözü abilerinize bırakın dinleyin.

Kevin Garnett

18.6.2016 00:16:26

+3
quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede wii, biraz sansa tuttu degisik kontrolleri vardi millet merakdan aldi ve o furya bitti ,dikkat ettiyseniz wiiu da cuvalladilar .simdi yine ayni olacak yani mario zario cikartip 5-10 milyon satarlar bitti iste nintendo , kisaca bu , forever pc and ps4
Nintendo'nun sadece Mario'dan ibaret olmadığını keşke öğrenseniz ama hiç bir zaman öğrenmeyeceksiniz.

Kreuger

18.6.2016 00:11:50

0
wii, biraz sansa tuttu degisik kontrolleri vardi millet merakdan aldi ve o furya bitti ,dikkat ettiyseniz wiiu da cuvalladilar .simdi yine ayni olacak yani mario zario cikartip 5-10 milyon satarlar bitti iste nintendo , kisaca bu , forever pc and ps4

Kevin Garnett

17.6.2016 22:53:59

+5
''Nintendo sadece Mario ve Zelda'dan ibaret'' gibi yorumlar yapanlar gidip azıcık Nintendo oyunlarını araştırıp oynasınlar. Super Smash Bros., Fire Emblem, Earthbound, Metroid, Pokemon, F-Zero, Kid Icarus, Star Fox, Animal Crossing gibi bir sürü batı da tutmuş oyunları vardır ancak Türkiye'ye zamanında gelmediği için ülkemizde pek bilinmez. Gerçi bu Nintendo'nun düşüncesizliği, Gamecube-Wii dönemi dışında hiç bir zaman Türkiye'ye destek sağlamadılar. Ancak bu oyunları oynamadan, bilmeden hemen ''Sadece Mario, Zelda var.'' demek bilmeden konuşmak oluyor. PCniz varsa bir emülatör yardımı ile dediğim oyunları oynamaya çalışın, kesinlikle zevk alacaksınız. Ha tabi eğer ki sadece silah, kan ve grafik olan hikayesiz oyunları oynuyorsanız zevk almassınız.

Jack Rabbit Slims

17.6.2016 21:22:48

0
Neo ve Scorpio dedikodularından önce çıkan haberler: NX mevcut konsollardan güçlü, ortalığı dağıtmaya geliyor! Neo ve Scorpio'dan sonra: Ya zaten grafik önemli değil abi...

Adol125

17.6.2016 19:00:51

+1
quote:

Orjinalden alıntı: emin-hawk Bırakın bu işleri Monster Hunter ve zelda olmasa çöpsünüz. Gün gelecek monster hunter playstation a ger dönecek bakalım ozaman sizi ne kurtaracak. Neden bukadar sert konuşuyorum, konsollarında kullandıkları malzeme çok adi. joyped iki günde bozulmuştu ve ps2 joyped anolog sistemini çıkarıp nintendo joypedine uydurmuştum.
Bu kafadan istiyorum.

Bowser Zeki

17.6.2016 18:57:29

+3
quote:

Orijinalden alıntı: emin-hawk Bırakın bu işleri Monster Hunter ve zelda olmasa çöpsünüz. Gün gelecek monster hunter playstation a ger dönecek bakalım ozaman sizi ne kurtaracak. Neden bukadar sert konuşuyorum, konsollarında kullandıkları malzeme çok adi. joyped iki günde bozulmuştu ve ps2 joyped anolog sistemini çıkarıp nintendo joypedine uydurmuştum.
Nintendo ürünlerinin sağlamlığını görmemişsin kardeş sen neyin kafasındasın?

Tam35tr

17.6.2016 16:45:19

+3
Nintendo oyunlarını mario dan ibaret sanan insanlar zaten almasın NX'i. Senelerdir ''sen git mario oyna'' vb. saçma sapan cahil yorumlar gördüm. Bilseler mario serisinin farklı türlerde inanılmaz iyi puanlar alan ve eğlenceli bir sürü oyunu olduğunu. Veya bilseler Nintendo da kaliteli çok fazla özel oyun olduğunu böyle konuşmazlar. Önce bir araştırın sonra sadece Mario var deyin...Birde son olarak Grafik diyen adam lütfen gitsin süper güçlü ps4 neo ve scorpio falan alsın burda Nintendo ve grafik kelimelerini birlikte kullanmasın. PS4'ten biraz daha güçlü gelecek nintendo Nx her türlü yeter kullanıcılara saygılar...

İdrak İstimlak

17.6.2016 16:36:49

+2
Bir onceki neslin en zayif konsoluydu ama en fazla satisi da wii yapti. Ondan onceki nesilde de PS2 liderdi ama en guclu konsol PS2 degildi. Yani neymis, konsol pazarında isler sizin dediğiniz gibi yürümüyormus...

Persona_Non_Grata

17.6.2016 16:15:39

+1
helal Nintendo, microsoft gibi yalan söyleyip çakallık yapmıyor en azından, çıktığı gün alıcam

silverygt

17.6.2016 15:24:30

0
Anlaşılan yine Mario ya boğacaklar milleti..

Murat.92

17.6.2016 13:03:02

0
Sonra neden 3. parti firmalar konsolumuza oyun çıkartmıyor oluyor. Diğer konsollara denk bir donanım koy ki sadece nintendocu kitleye değil herkese hitap et

KRAMURAT

17.6.2016 11:17:14

0
canım adam boyle dedi diye yeni gelecek konsoloda illaki zayıf gözüyle bakmak yanlış olur.mesele benzetme olarak hikayemi görüntümü muhabbetine döner

BSC Misafiri

17.6.2016 11:01:36

0
abi hani içerik ? mariodan başka içeriğiniz var mı ?

Nevfel

17.6.2016 10:25:25

+2
Görende sanacak zibilyon tane oyun çıkarıyorlar. Mario zelda pokemon doğru düzgün bişey yok. Grafiği es geçtiğiniz ve içerik yetersiz olduğu için wii u satışları rezil seviyede kaldı.

Kennnn

17.6.2016 09:50:44

0
Ne yapıp edip iyi bir sistem ile en azından günümüz şartlarına uygun bir sistem ile çıkmaları şart artık.

emin-hawk

17.6.2016 09:37:41

0
Bırakın bu işleri Monster Hunter ve zelda olmasa çöpsünüz. Gün gelecek monster hunter playstation a ger dönecek bakalım ozaman sizi ne kurtaracak. Neden bukadar sert konuşuyorum, konsollarında kullandıkları malzeme çok adi. joyped iki günde bozulmuştu ve ps2 joyped anolog sistemini çıkarıp nintendo joypedine uydurmuştum.

orangeblu

17.6.2016 09:03:10

0
Anlaşıldı nintendodan da hayır gelmeyecek demekki. Sony'ye devam

furkangoth

17.6.2016 08:35:35

+1
Adam kesinlikle haklı ama günümüzde grafik her şeyden öne geçmiş durumda. O yüzden de satış yapmak için iyi grafiklerin olduğu oyunlar öne sunmalısınız. Her ne kadar oyun sonunda kötü çıksa da fragmandaki grafikler muhteşem diye ön sipariş verip sonra pişman olanlarla bile oyun firmaları acayip satışlar yapıyor. Zaten Wii U'nun asıl problemi de konsolu açıklayamamaları ve yeterince oyun piyasaya sürmemeleri. NX ile bu hatalarının farkına varıp diğer konsollara daha yakın bir konsol çıkarırlarsa gayet başarılı olabilirler.

# Ace #

17.6.2016 06:34:16

0
Garip bir kafada bu nintendo ya herifleri şuan ayakta tutan zaten 3ds oda olmasa batardı bunlar. Dua etsinler 3ds, mario, zelda ve türevlerine hayran bizim gibi oyunculara. Çok güzel serileri var ok ona lafım yok ama bir zahmet bölge sorununu kaldırsınlar, yıllar geçmiş eski oyunları ve diğer çıkan oyunları daha ilk günkü fiyatından satmaya çalışmasınlar, online alt yapısını daha kullanışlı yapsınlar. O kafam gibi kol tarzı bir tasarım ile nx bize sunmasınlar wii hadi neyse süper yenilikçiydi ama wii u da kafayı sıyırmış bunlar neyse. 3. parti oyun yapımcılarını zaten bir kere bile konsola oyun yapma konusunda ikna edemediler orası tam bir komedi. Üstüne wii u gibi bir aleti kısa sürede gömdüler şimdi nx gelecek o gelene kadar Xbox Scorpio geliyor neo geliyor yine mal gibi ortada kalır bu yeni konsolları ama ne yaparsın zelda, mario hatrına yine alacaz.

_giray_

17.6.2016 06:33:42

0
Ulan kaç yıl oldu hala Türkiye için bir distribütör bulamadınız, ilk önce bunu bi halletseydiniz.

wolferto

17.6.2016 06:05:18

+2
biz ucuza herkesin istediği grafikler patlamalar kanlar değil ailesinin bak bu zararlı değilmiş diye ucuza mal edip pahalıya kaktıran bir firmayız demek gbi bişi bu

dikiştutmazsabri

17.6.2016 05:31:34

+5
madem öyle neden yola wii u ile devam etmiyorsunuz? sizin için grafik önemli değil ama kullanıcılar için önemli onun için hiçbir multplatform oyun nintendo konsollarında çıkmıyor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız