Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo 3DS'in Dünya Genelindeki Satışları Açıklandı

 
   Nintendo, dün gece yayınladığı rapor ile birlikte 3DS'in şu ana kadar olan satış rakamlarını paylaştı.
 
   Paylaşılan rapora göre 2011 yılında çıkış yapmış el konsolu Nintendo 3DS dünya genelinde 60 milyon satışı geçmiş bulunuyor. Tabii ki kardeşleri DS (154 milyon) ve Game Boy'a (118 milyon) yaklaşamıyor ancak bu dönemdeki rakibi PlayStation Vita'ya oldukça büyük fark atmış bulunuyor. PlayStation Vita ise Japonya'da sadece 5 milyon civarı satarken dünya genelindeki satışları -net bir rakam olmasa da- 14 milyon civarında. 
 
   Özellikle exclusive oyunlar kısmında çok iyi desteklenen konsolun bu şekilde bir başarıya ulaşması kimseyi şaşırtmamıştır diye tahmin ediyorum. Geçtiğimiz aylarda paylaşılan bir diğer rapora göre 3DS'in en çok satan oyunları listesi şu şekilde: 
 
Pokemon X/Y -- 14.7 milyon
Mario Kart 7 -- 13.26 milyon
Pokemon Omega Ruby/Alpha Sapphire -- 11.84 milyon
Super Mario 3D Land -- 10.73 milyon
New Super Mario Bros. 2 -- 10.25 milyon
Animal Crossing: New Leaf -- 10 milyon
Super Smash Bros. 3DS -- 8.12 milyon
Tomodachi Life -- 4.98 milyon
Luigi's Mansion: Dark Moon -- 4.82 milyon
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D 4.04 milyon

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak eurogamer.net Nintendo 3DS Nintendo 3DS
Halo Wars 2'nin Beta Tarihi Belli Oldu İşte E3 Kongre Merkezini Süsleyen Posterler
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Kazumatr

12.6.2016 02:20:07

0
Killzone sly cooper evet guzel oyunlardi ama yinede konsola verilen destek cok yetersizdi.Bunun en buyuk ornegi ise her bi fuar oncesi vs yok vitaya buyuk bi yapim muhtesem bi oyun aciklayacagiz diyerek tamen beklenti disi bi kart oyunu duyurulmus hatta ben tepki gosterdigimde bi arkadas cok savunmustu yok cok harika diue kisa sure sonrada oyuna ilginin cok az oldugu haberi cikmisti.Boyle abuk subuk politika izleyerek konsol olu hale geldi.Ps4 e yaptiklari gibi destekleselerdi el konsolu olarak yoksa vita gayet yeterli bi konsol fakat sony bu donemde mali sikintida idi bununda etkisi oldu heralde.Cunku cikisina bircok buyuk yapimlarin cijacagi soxu verildi.Beklenti artti cod ornegindeki gibi yani mobil oyunlara ve mobil oyunculara sirf hitap ediyormuscasina oyun politikasi izlediler.Kendilerini fazlasiyla mobil platform ile kiyaslayarak hata ustune hata yaptiklarini dusunuyorum.

olağan_şüpheli

12.6.2016 00:39:45

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Kazumatr Sahsen oyle bi beklentim yok coktan vita bitti artik.Oyle bi beklentisi olanda varsa oluden dirilmesini beklemek gibi birsey Sunuda ekliyim.Plus oyunlari iyi bise olursa biraz bakiniyorum.İlk ciktiginda uncharted oynarkenki hissi almiyorum kesinlikle yani bi heyecan beklentim yok.
gravity rush persona 4 golden little big planet dragons crown god of war killzone tearaway danganronpa escape plan velocity2x unfinished swan sly cooper muramasa rebirth stealth inc bunlar aklıma gelen güzel oyunlar. özel olmayan oyunlarda var. yani bir 3ds olmasada idare eder.

Kazumatr

11.6.2016 20:12:50

0
Sahsen oyle bi beklentim yok coktan vita bitti artik.Oyle bi beklentisi olanda varsa oluden dirilmesini beklemek gibi birsey Sunuda ekliyim.Plus oyunlari iyi bise olursa biraz bakiniyorum.İlk ciktiginda uncharted oynarkenki hissi almiyorum kesinlikle yani bi heyecan beklentim yok.

Adol125

11.6.2016 19:18:14

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kazumatr Bir vita sahibi olarak sunu soylemeliyimki sony verdigi bircok oyun sozunu tutmadi.Aptal aptal politika izlediler.Bi cod cikti oyun 45 dakikada bitiyor.Neymis tasinabilir konsolda sarji bitmeden oyunu bitirebilirmisiz.Vitaya cikan bi uncharted golden abyys vardi adam gibi. Sonrasinda duzgun bi oyun goremedim.Sony bu oyuna tepki gostwrenler olunca bence elini ayagini cekti konsoldan mecburen destekledi. Bioshock duyuruleu vitaya ozel cikmadi.Borderlands duyuruldu cok sancili bi surecten sonra cikti ama buseferde oyun bekleneni vermedi yada gerekli ilgiyi bulamadi.Zaten gorsellikten bakincada oylesine cikartilmis hissi verdi.
persona 4 golden ve ff x/x-2 hd remaster başka da yok zaten 3ds de fire emblem, zelda, mario, pokemon ne ararsan vardı.

Patren

11.6.2016 19:09:50

0
pokemon ve mario oyunları sırtlamış nintendoyu

Kennnn

11.6.2016 17:25:17

+1
Taşınabilir konsol olayından çıkması gerekiyor tamamiyle sonynin hepsine aynı seviyede yazılım geliştiremeyeceksen, destek vermeyeceksen iki platform da yer almanın mantığı yok. Aynı durum nintendo'da var Wii U oyunların bakın birde 3DS oyunlarına bu oyunların en azından birkaçı Wii U'ya çıkmalıydı ama yok, nintendo da bunun farkında dedikodularda neden hem el konsolu hem ev konsolu bir arada gelecek deniyor çünkü oyunlar bölünüyor ve ev konsolu az satınca destek verende az oluyor ve ortaya kullanıcıları tatmin etmeyen bir durum ortaya çıkıyor şimdi ise bir platform da o an oyun yoksa bile diğerinden faydalanıbilir Bu şekilde iki kullanıcıya da aynı anda hitap etme ve tatmin etme olanakları var.

olağan_şüpheli

11.6.2016 15:10:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kazumatr Bir vita sahibi olarak sunu soylemeliyimki sony verdigi bircok oyun sozunu tutmadi.Aptal aptal politika izlediler.Bi cod cikti oyun 45 dakikada bitiyor.Neymis tasinabilir konsolda sarji bitmeden oyunu bitirebilirmisiz.Vitaya cikan bi uncharted golden abyys vardi adam gibi. Sonrasinda duzgun bi oyun goremedim.Sony bu oyuna tepki gostwrenler olunca bence elini ayagini cekti konsoldan mecburen destekledi. Bioshock duyuruleu vitaya ozel cikmadi.Borderlands duyuruldu cok sancili bi surecten sonra cikti ama buseferde oyun bekleneni vermedi yada gerekli ilgiyi bulamadi.Zaten gorsellikten bakincada oylesine cikartilmis hissi verdi.
e3 de belki bir son deneme olur umut fakirin ekmeği.

Kazumatr

11.6.2016 14:26:39

+2
Bir vita sahibi olarak sunu soylemeliyimki sony verdigi bircok oyun sozunu tutmadi.Aptal aptal politika izlediler.Bi cod cikti oyun 45 dakikada bitiyor.Neymis tasinabilir konsolda sarji bitmeden oyunu bitirebilirmisiz.Vitaya cikan bi uncharted golden abyys vardi adam gibi. Sonrasinda duzgun bi oyun goremedim.Sony bu oyuna tepki gostwrenler olunca bence elini ayagini cekti konsoldan mecburen destekledi. Bioshock duyuruleu vitaya ozel cikmadi.Borderlands duyuruldu cok sancili bi surecten sonra cikti ama buseferde oyun bekleneni vermedi yada gerekli ilgiyi bulamadi.Zaten gorsellikten bakincada oylesine cikartilmis hissi verdi.

olağan_şüpheli

11.6.2016 13:31:55

+1
SONY vitadan istediğini alamadı. ps4 e odaklandı. vita ölmedi ama 3ds e de rakip olamadı.

Murat.92

11.6.2016 12:44:17

+1
"Nintendo batacak yeea" he oldu bekle batar

deadlight54

11.6.2016 12:39:43

+6
PS Vita öleli çok oldu. Sağolsun Sony çok güzel destek verdi konsola(!)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız