Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo 3DS Satışları Dünya Genelinde 52 Milyonu Aştı


       Nintendo'nun el konsolu 3DS için başarılı satış rakamları açıklandı. Nintendo, 3DS'in dünya çapında 52 milyon Amerika'da ise 15 milyon satış rakamına ulaştığını açıkladı.
 
      Firma yaptığı açıklamada oyun satışlarının önemli olduğunu şu cümlelerle dile getirdi: "Donanımları yazılımlar satar görüşü neredeyse otuz yıldır Nintendo'nun vizyonu olmuştur.  Sürekli Mario, Link, Donkey Kong ve Pokémon gibi eğlenceli ve eşsiz oyunlar yaptığınızda bir sürü donanım satabilirsiniz."
 
       Son olarak firmanın pazarlama müdürü Scott Moffitt, 2015'te her oyuncu için yeni oyunların yolda olduğunu ve Nintendo 3DS için 2015 yılının en güçlü yıllardan biri olacağını söyledi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamespot.com Nintendo 3DS Nintendo 3DS
The Witcher 3'ün PC Sürümünün Satış Miktarı Ortaya Çıktı Bloodstained: Ritual of the Night, Kickstarter'ın En Çok Desteklenen Oyunu Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

17.6.2015 22:54:46

0
Öncelikle söylemek isterim ki ben bir Vita kullanıcısıyım. Vitamı çok büyük umutlarla aldım ancak cihaz pek de beklentilerimi karşılamadı. Yine de memnunum ama şikayetçi olduğum bazı şeyler yok değil. Bana kalırsa 3DS gerçekten ne kadar beklenildiği kadar iyi olmasa da Vitaya fark attığı kesin. Ben acaba 3ds nasıl bir konsol diye zaman zaman internette biraz bakınıyorum. Tabi ki şeklini şemalini biliyorum da oyunları nasıldır merak ediyorum yeni tatlar arıyorum bana biraz bahseder misiniz ? =)

Apoc

13.6.2015 12:23:10

0
satış konusunda ps vita'yı geçti sanırım...

esmerbuyucu

12.6.2015 20:54:23

0
Merlininkazanında haberi yapılmıyorsa o BSC'yi irdelemez. Zaten bu yüzden BSC'yi takip ediyoruz.

BSC Misafiri

12.6.2015 19:40:05

+1
Aslında FreeMaNMeliH gibi kendini oyunsever sananlara pek kızmıyorum. Kendine ülkemizin en eski oyun dergisi diyerek övünenlerin Nintendo oyun ve konsol olarak çok sattığı için listeden özellikle silerek konsol ve oyun satış listesi yayınladığını görmüş biriyim. Oyun dergisi veya sitesi editörüyüm diye hava atanların Nintendo ve Sega'nın konsol ve oyunlarıyla inceleme adı altında dalga geçtiğini çok okudum. Hoca ve cemaat ilişkisi nasılsa yazar ve okur ilişkisi de hemen hemen aynıdır. Oyunseverleri kamplara bölüp fanatikliği had safhaya çıkarıp tartışmalar ile haberlerin tık değerini artırmaya çalışan siteler ve dergiler var ne yazık ki!. BSC diğerlerinden tabii ki çok farklı ama ellerinden geldiği kadar çabalasalarda yabancı oyun sitelerindeki pek çok önemli Nintendo haberini es geçip önemsiz olsada maksat renk katsın diye yayınladıkları Nintendo haberleri oluyor. Diğer bir konu olarak Wii U rakiplerine göre az satıyor diye sürekli donanım gücünü eleştirenleri 3DS'in %85 olan pazar payına, rakibine göre donanımının düşük olmasına ve aynı Wii U gibi 3. partinin neredeyse hiç satmamasına rağmen başarısına ne diyorlar merak ediyorum doğrusu. Lafa gelince bir oyun için konsol alırım diyenler oyun dünyasının en köklü firmasına ve geçmişi 30 yıla ulaşmış hem satış hemde puan olarak çok başarılı oyunlarına karşı Wii U'da kayıtsız kalabiliyorlar. 1. parti oyunlarda açık ara önde olan Wii U neden rakiplerinden az satıyor gerçekten anlamıyorum. Bu halde bile 1. parti oyun satışlarında Wii U rakiplerinden çok daha iyi durumda. Puan olarak değerlendirecek olursak aşağıdaki oyunlar hangi oyun platformunda var ki! IGN puanlarını yazıyorum başka sitelerde bazı oyunlar daha yüksek bazıları daha düşük puan verilmişte olabilir. Super Smash Bros. for Wii U 9.8 The Legend of Zelda: The Wind Waker HD 9.8 Super Mario 3D World 9.6 Bayonetta 2(neogaf yılın oyunu seçti) 9.5 New Super Mario Bros. U 9.1 Donkey Kong Country: Tropical Freeze 9 Mario Kart 8 9 Pikmin 3 8.8 Splatoon 8 Kirby and the Rainbow Curse 8 Captain Toad: Treasure Tracker 8.2 Yukarıda adı geçen oyunların yanında önümüzdeki aylarda ve gelecek yıl Yoshi's Woolly World, Devil's Third, Fatal Frame, Xenoblade Chronicles X, Starfox, Legend of Zelda'nın yanında Gamecube ve Wii'de 9-9.5 puanlar almış 2D ve 3D FPS oyunu Metroid Prime oyunları kesin olarak geliştiriliyor. Bu kadar çok 1. parti kaliteli oyuna rağmen özellikle ülkemizde oyunseverlerinde o kadar çok ön yargı var ki oyunseverim deyip hayatında oynamadığı oyunlar için kötümser ve hatta aşağılayıcı sözler edebiliyorlar. Başta da dediğim gibi oyun dünyasına ait dergi ve sitelerde hakettiği değer verilmediği ve ülkemizde bayisi olmadığı için PS4 ve Xbox One'dan bile pahalı satıldığı için Wii U almayı isteyipte alamayan pek çok oyuncu da bulunmakta. Konsol mimarisine sahip tek masaüstü konsolu olan Wii U'yu sadece donanım özelliklerine bakarak değerlendirmek bu kadar çok iyi oyununa haksızlık yapmaktır bence.

TheStarBox

12.6.2015 14:31:34

0
İlk nintendo 3ds imi aldığımda birsürü oyun oynadım ve bence dünyada yapılmış en iyi "OYUN" konsolu.diğerleri "PC" "ÇAKMASI" yada "MOBİL ÖZENTİSİ".

esmerbuyucu

12.6.2015 13:12:19

+2
Türkiye'de Nintendo konsolları, oyunları mı satılıyor da millet takip etmiyor sanki. Mario, pokemon, zelda gibi şaheserlerin olduğu bir konsola dediklerin çok komik. Dünyada 52 milyon satmış. PS vita ne yaptı? Fıssssss
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız