Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Newell: "Win.8, Microsoft'un Çöküşünü Hızlandırır"


   Bildiğiniz üzere Gabe Newell daha önceden yaptığı açıklamalarda, "Windows 8 PC kesiminin felaketi olacak" sözlerine yer vermişti. Bu konuda PC cephesinden destek gören Newell, Windows 8 karşıtı açıklamalarına devam ediyor.
 
   Bu kez yaptığı açıklamalarda Gabe Newell, Windows 8'in Microsoft açısından da zararlı olacağına değindi. Newell, Microsoft'un Apple'i kopyalamaya çalıştığını söyleyerek; "Microsoft'un bu konuda yaşadığı sıkıntıları anlayabiliyoruz. Fakat söyleyeceğim şudur; Apple'i kopyalamak kendi çöküşlerini yavaşlatmaz, aksine daha da hızlandırır." açıklamasını yaptı.

Bu haberin bağlantısı
URL
PC windows 8 valve microsoft gabe newell
Türk Korku Oyunu: Anonim Hatırlatma: FIFA 13'ün Demosu Yarın Geliyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

12.9.2012 00:38:53

+1
Kimse tehlikenin farkında değil. Freetoplay ve cloud için en büyük adımdır Windows8.

sniper23

11.9.2012 19:22:43

0
Yine konu sapmış . Şu yorumları silebilirseniz sevinirim .

BSC Misafiri

11.9.2012 11:25:11

-1
"»FaTaLiTY" Ben oynanışımı karşılaştırdım sayın liseli kardeşim?.Yorumu okumadan yorum yazan sazan.avi.Ayrıca ben grafikleri karşılaştırdım anladın mı liseli?

BSC Misafiri

11.9.2012 11:23:21

0
"tokuchi77" Kardeşim sen bana laf atarken iyiydi?.Sen bana laf söylerken iyiydi niye güceniyorsun?.Şurda konuşuyoruz sen bana "anlamamak için kendini zorlayan arkadaşlar" demişsin ben sana laf diyince çıldırıyorsun neyse tartışmayı fazla uzatmıyalım herkez Gabe'yi destekliyor ben adamın oyun moturunun yetersiz olduğunu geliştirilmesi gerektiğini söyledim sanki adamın kişiliğine veya yaptığı oyunlara söylemişsim gibi her kez atlıyor.

BSC Misafiri

11.9.2012 11:22:29

-1
"bykrm" Ya bir yürü git Steam'dan ucuz oyunlar alarak orjinalci mi oluyorsun sanki hiç korsan kullanmıyorsun?.Şimdide ordan orjinalci taslama ben güzel oyunları bekliyorum ve gidip alıyorum.Steam kullanmıyorum yoksa alırım ucuz oyunları indirimli oyunları evet öyle orjinalci oluyorsun iyide yapıyorsun.Ama benim lafım korsancı dedim sana pc oyunlarını korsan oynuyor demedim.Hemen bir lafa atlamayın arkadaş ne güzel insanlarsınız?:D

BSC Misafiri

11.9.2012 11:19:07

0
"bykrm" + "tokuchi77" + "»FaTaLiTY" Sevgili kardeşlerim konu daha fazla uzamasın ben Gabe kendisine veya yaptığı oyunlara bir laf etmedim demek istedim ki : Source motoru yeni nesile göre CryEngine 3,5 > Unreal Engine 4 > FrostBite 2 > Fox Engine gibi motorlara göre grafik kalitesi pek iyi değil demek istedim. Sizi kırdıysam özür dilerim affedin yanlış bir laf etmişsem affedin tartışma büyümesin birbirimizi kırmıyalım hepinizden özür dilerim kardeşlerim.Siz beni belki yanlış anladınız.Veya anlamadınız neyse fazla uzamasın ve birbirimizi kırmıyalım kardeşlerim haklarınızı helal edin kırdıysam özür dilerim. Not:İsmini yazmadığım kardeşimiz varsa ondanda özür dilerim:D

bykrm

10.9.2012 23:39:24

0
Misafir al steam nickim (krmdc) . Bak bakim kim korsancıymış.

Tokuchi Toua

10.9.2012 23:26:38

-1
Bana fanboy demişsin.Kusura bakma ama eğer fanboy olsam bu adamın bütün oyunlarını oynardım ( Half life 1,portal 1-2 oynamadım ben ) Ben burada konuyla hiç alakasız yorum yapan sana bir şey dedim yoksa Steam-Gabe diye dolaşan biri değilim.HL3 ü de yapmasın bir beklentim yok bu kötü diye değil o kadar da meraklısı olmadığım için.Üstelik sence bu kadar şeyi yapan adam bir tane grafik motoru yapamayacak kadar aciz mi?Neyse sen alışmışsın millete fanboy demeye,korsancı demeye(nereden çıkarıyorsan)ne desem sana zararlı ben çıkarım.

regaibyigit.

10.9.2012 22:41:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Sen galiba bill gatesin torunusun?Yada amca oğlu?
Windows 8in ilk önizleme sürümü eylül 2011de çıktı ve ben eylül 2011den beri windows 8 kullanıyorum buda 1 yıl yapar.

Fatal1ty.

10.9.2012 22:19:50

0
Portal 2'de ki oynanabilirliğin yarısı bile Crysis 2'de yokken karşılaştırmak hangi aklın ürünü?

BSC Misafiri

10.9.2012 21:10:22

0
Amrothrim:alıntı Bize DÜNYADAKİ EN GÜVENLİ ŞEYİ! Steam'i kazandırmış bir adam Gabe... Source motoru zaten harika bir motordur gelmiş yine liseliler konuşuyor. Şimdi anlamadığım nokta şu Microsoft niye bu kadar yanlış hareket ediyor kardeşim? YA SÜREKLİ DONMA DONMA DONMA BİLGİSAYARI KALİTELİ OLAN İNSANLARA KÜFÜR RESMEN YA. Linux'a geçicem kasma yok birşey ama oyun da yok. İnşallah Linux la anlaşırlarda Linux a geçeriz. Şu Microsoft troll firmasını savunanlarda fanboylar yada bsc misafiri. Not: Hadi Gabe geçin yani o hatayı yaptınız diyelim, Blizzard niye karşı çıktı anlamıyorum sizin şu hareketlerinizi Liseli sensin kardeş kimse burda Microsoft denen paragöz firmayı kayırmıyor tamam mı?.Gabe lafı doğru W8 beş para etmez adam %199999 haklı onada lafım yok lakin sen Grafik Motorunu eleştirene liseli demişsinde asıl sensin liseli bir kere o motor 2007'nin motoru güncellemeyle anca bu hale geldi ( Portal 2 ) motor güzel diyorsunda liseli kardeş geri grafikli bir motor Unreal Engine 4 > CryEngine 3.5 > FrostBite 2 gibi motorlarla kıyaslandığından çok çok geri grafiğe sahip bir motor o motorun neresini övüyorsun?.Sen ya hayatında Bf3 oynamadın yada ömrün Source motoruyla geçti.Source motoru güzel diyorsunda en yüksek ayarlarda Crysis 2'yi oyna bir Dx 11 + AA kalitesinde oyna git birde Portal 2 oyna anlarsın ne demek istediğimi. Benim burda sana lafım Source motoru yeni nesile uygun grafikte değil onu anlatıyorum.W8 konusunda haklı beş para etmez W8.

BSC Misafiri

10.9.2012 21:10:10

0
"tokuchi77" Sevgili kardeşim grafik motoruna ben laf ettim sen olayları nereye çekiyorsun yok yenilikmiş falan.Ben burda düşüncemi söyledim dedim ki > Sen git oyun ( Hf3 ) yap.Source motorunla nasıl grafik verecek < gibi yorum yaptım. Bakıyorumda her kez Source motoruna kayırmaya başlamış arkadaş motor eski yani günümüz teknolojisine yetmez iyi grafik vermez.Gabe W8 hakkında doğru demiş ben adamların motoruna laf söyledim sanki adamın kendisine dedik?. Bazı korsancı kardeşler atlamış liseliymiş falan bir kendinize bakın bu ne kibir?.Ben adama laf demedim made adam usta oyun yapımcısı ( ki öyle ) veya programcı ( ki öyle ) gitsin Half Life 3 yapsın görelim dedim.Sanki adamın kimliğine laf ettim o kadar çok savunduğunuz Gabe paraları yiyor Hf 3 yapmıyor sizi bekletiyor bunu Hf 3 konularında dile getiriyorsunuz ama bir eleştiri yapılınca hemen karşı saldırıya geçiyorsunuz. Ayrıca korsancı kardeş ben kimsenin fanboyu değilim senin gibi, sen git Gabe'ni savunmaya devam et.

BSC Misafiri

10.9.2012 21:09:53

-1
"bykrm" Beni adamın kendisi değil, oyun dünyasına ne kazandırdığı ilgilendirir kardeş.Motor lafını ben dedim.İyide dedim ya sen yeni çıkan oyunları oynamıyorsun bakmıyorsun yada Gabe fanboyu olmuş korsancı kardeşin tekisin.Adamın oyun motoru günümüze göre eski 2007 yılındaki grafik motorunu savunacağına, Hf 3 neden çıkarmıyor bir düşün.Günümüz teknolojisinden uzak grafikli bir oyun sunmak istemiyor adam motoru iyi grafik vermiyor bakın Portal 2 oynanış videoları ile yeni çıkacak Crysis 3'e bakın aradaki farkı görürsün.

iamburak

10.9.2012 21:07:58

+2
Microsoft'un çöküşünü hızlandırır demiş. Microsoft çöküş içindemi?

BSC Misafiri

10.9.2012 20:48:34

0
Windows 8 cloud oyunculuk için bir adım. Yakında Onlive gibi sistemler dahada yayılacak ve her oyun freetoplay olacak. Windows 8 bu gerçekleşecek felaketlerin ilk adımı. Eğer pc oyunculuğunun ölmesini istemiyorsanız win8 desteklemeyin.

emrahcey

10.9.2012 20:23:07

0
Bana Windows'u kullandırtan tek şey bilgisayar oyunları , Hala Windows XP kullanıyorum. Sadece iki tane oyun için ara sıra windows 7 kullanıyorum. O da BattleField 3 ve NFS:Run çünki başka çarem yok.

Amrothrim

10.9.2012 19:20:05

0
Bize DÜNYADAKİ EN GÜVENLİ ŞEYİ! Steam'i kazandırmış bir adam Gabe... Source motoru zaten harika bir motordur gelmiş yine liseliler konuşuyor. Şimdi anlamadığım nokta şu Microsoft niye bu kadar yanlış hareket ediyor kardeşim? YA SÜREKLİ DONMA DONMA DONMA BİLGİSAYARI KALİTELİ OLAN İNSANLARA KÜFÜR RESMEN YA. Linux'a geçicem kasma yok birşey ama oyun da yok. İnşallah Linux la anlaşırlarda Linux a geçeriz. Şu Microsoft troll firmasını savunanlarda fanboylar yada bsc misafiri. Not: Hadi Gabe geçin yani o hatayı yaptınız diyelim, Blizzard niye karşı çıktı anlamıyorum sizin şu hareketlerinizi

RISC64

10.9.2012 19:04:37

+1
Gabe Newell: Microsoftta 10 yıl çalışıp burada milyoner olmuş adam. Bu adamı ciddiye alın!!!

maniague

10.9.2012 18:55:02

+1
hadi Gabe abimize inanmadık daha doğrusu sallamadık diyelim, Blizzard gibi pc odaklı olan dev bir firma da Gabe abinin önceki dediklerine arka çıkmıştı(win8den hayır yok artık Linüx e dadanalım olayı). durup dururken dayanak olmadan edilecek laflar değil bunlar. büyük laflar yani. ataş var ki duman çıkıyor :)

BSC Misafiri

10.9.2012 18:16:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: regaibyigit. Bu adam çıldırmış olmalı 1 senedir win8 kullanıyorum bence en kararlı işletim sistemi olmuş.
Sen galiba bill gatesin torunusun?Yada amca oğlu?

BSC Misafiri

10.9.2012 18:03:38

0
HoLyZomBie' alıntı Bu olumsuz yorumlar neden hep misafirlerden geliyor acaba? Kim olduğum bilinmesin diye mi misafir olarak yorum yapıyorsunuz liseliler :) Valve, Steam ve Steam oyunlarını Linux'a geçirme işini bitirsin Windows'un çöküşü olacaktır o. Sen ne anca millete hakaret ediyorsun çocuk musun?.İnsanlar düşüncelerini söylüyor.Sanki Newell'in avukatısın söylede bilelim nedir bu her şeye laf söylemen birde kalkmış BsC Misafirine laf atıyor liseli diyor korsancı seni.

Tokuchi Toua

10.9.2012 17:58:26

+1
Windows'un yeni arayüz üstüne gitmesini anlamıyorum.Daha çok performans üzerine çalışmalılar.Donma,hata verme,uyumluluk sorunlarına çözüm arasalar daha iyi olur.Şu Gabe'e grafik motoru hakkında bir şeyler demelerini anlamıyorum.Adam arayüzün ve performansın kötü olduğunu,oyunların uyumluluğu hakkında konuşmuş ama bazı anlamamak için kendini zorlayan arkadaşlar sen git kaliteli oyun yap gibi laflar söylüyorlar ki half life 2 çıktığında çok da üstün grafikler yoktu bu oyundan başka(yok şu yok bu demeyin çok azdı).PC'ye katkı yapmıyor diyenler PC için yeni kontrolcü yapma çalışmalarından haberdar değil galiba.Lütfen araştırıp ve anlayıp konuşalım.

md07tr

10.9.2012 17:56:14

0
Kurdukları eko sistem ve win 8e entegre oyun ve program satılacak olması microsoftun zaman içerisinde tekelleşmesini sağlayacağından Win 8 rakiplerini korkutmaya başladı.

thuthancamoun

10.9.2012 17:47:07

0
neden win8 bu kadar kötüleniyor. biri lütfen açıklayabilir mi

BSC Misafiri

10.9.2012 17:31:18

0
Meyve veren ağaç taşlanır.

bykrm

10.9.2012 17:24:29

0
Yorumlara bakınca baya bilgisiz arkadaşların olduğunu fark ettim. Gabe Windows dan bahsetmiş, biride sen git kendi grafik motoruna bak demiş :S Bu arkadaşlar ilk önce Gabe Newell kimmiş onu araştırsın.

AutumnRain

10.9.2012 17:23:50

0
Apple dava açar yine :D

YARALI KÜRT

10.9.2012 17:19:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: oltanoltan Kendi steam ve oyun motoru çok iyiymiş gibi bide başkasına laf atıyor.
ne içtin la sen ? gelmiş steam'e laf atıyor. oyun motoru da en iyi motorlardandır ama eskimeye başladığı bir gerçek. git adamın kim olduğunu araştır sonra neden böyle konuştuğunu anla.

regaibyigit.

10.9.2012 17:17:38

-1
Bu adam çıldırmış olmalı 1 senedir win8 kullanıyorum bence en kararlı işletim sistemi olmuş.

designr

10.9.2012 17:12:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: oltanoltan Kendi steam ve oyun motoru çok iyiymiş gibi bide başkasına laf atıyor.
hahaha saçmalamanın böylesi

Ialius

10.9.2012 17:06:15

+2
Saçmalayan arkadaşlara eksi veremiyorum bi türlü.

oltanoltan

10.9.2012 17:02:23

-2
Kendi steam ve oyun motoru çok iyiymiş gibi bide başkasına laf atıyor.

cihandark

10.9.2012 17:01:53

-1
yok ''misafirler böyle yazıyor'' yok ''adam yazılım kurdu'' bilmemne hepsini geçtimde bu gabe amca windows'a sataşırken hiç steam grafiklerine bakıyor mu acaba ben söyliyeyim büyük ihtimalle bakmıyor çünki aşağıdaki linke tıklasa ne kadar saçma bir yorum yaptığının farkında olacak çünki satışının %85 den fazlasını windows platformuna yapıyor kaldıki direct x de windows tekelinde şimdi bill amca deseki ben steam platformuna ambargo koyuyorum acaba ne yapıcan gabe amca artık kalan mac os ve linux ile (takribi %10 satışa denk geliyor) ekmek parana bakarsın artık linke tıklayarak sayfanın en altındaki işletim sistemi satış dağılımına bakabilirsiniz http://store.steampowered.com/hwsurvey

Mütercim Bey

10.9.2012 16:53:19

0
Bu olumsuz yorumlar neden hep misafirlerden geliyor acaba? Kim olduğum bilinmesin diye mi misafir olarak yorum yapıyorsunuz liseliler :) Valve, Steam ve Steam oyunlarını Linux'a geçirme işini bitirsin Windows'un çöküşü olacaktır o.

Wayward Son

10.9.2012 16:48:32

+1
BSC Misafiri'nin tek kullanıcı olduğuna inanmaya başlıyorum yavaş yavaş. Seri olarak farklı haberlerde saçmalama yetisi bu kadar rastgele dağılmaz.

Archangel™

10.9.2012 16:47:29

0
Win8 dün yükledim , yüklememle tekrar format atıp Win7'ye dönmem bir oldu Çok kötü bir sistem , tamamen tabletler düşünülerek yapılmış. Ayrıca developer preview sürümlerindeki gibi bir programla Metro UI'den kurtulamıyorsunda artık

Crynet

10.9.2012 16:46:45

0
Bir Oyun Firması Kendi Sistemini Çıkartsın Pclere Gönül Rahatlığıyla Kullanalım Ama Şuanda Düzgün Sistem Üretebilen Tek Microsoft Var Kısacası Başka Sistem Gelirse Onu Kullanırız Zorunlu Değil Windows 8

hepinet

10.9.2012 16:42:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri ya newel o zaman sen bişeyler yap pc içinde görelim ! anca yiyip kızlarla geziyon biraz paran düşüncede bi half life çıkartıyon bumudur pc katkısı ?
steam ne diye duruyor

BSC Misafiri

10.9.2012 16:26:55

0
ya newel o zaman sen bişeyler yap pc içinde görelim ! anca yiyip kızlarla geziyon biraz paran düşüncede bi half life çıkartıyon bumudur pc katkısı ?

BSC Misafiri

10.9.2012 16:26:36

0
Gabe sen git Hf3 yap ardından konuş hadi bakayım, yap oyunu satmayı başar 25 milyon her keze öyle hava atarsın tabi o Source moturun nasıl grafik vercek muamma hadi bakıyım..

omelette

10.9.2012 16:19:45

0
ilk başta ciddiye aldım, baktım fanboyluktanmış

Col.Rascal

10.9.2012 16:17:22

0
Ya bi git işine(HL3) Gabe ya, adamlar da software satacak, piyasa Steam tekelinden çıkacak diye Win8'i karalayıp durma, git Origin'i karala :D --------------------------------------------------------------------------------------- Sevgili çocuk, sözler sarf ettiğin adam Microsoft'tan emekli programlama müdürü. Kaç yılını da kaliteli işlere verdiğini biliyorsun zaten. Zihin mastürbasyonunu git başka yerde yap.

arda529

10.9.2012 16:09:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: JiggySaw Ya bi git işine(HL3) Gabe ya, adamlar da software satacak, piyasa Steam tekelinden çıkacak diye Win8'i karalayıp durma, git Origin'i karala :D
Laf attığın adam 15 yıldır piyasanın en iyi oyunlarını yapıyor, EA , Activision küfür gibi oyundan sonra destek vermezken valve 8yıllık oyunları yaşatıyor. Bu adam bişey diyorsa doğrudur

fatality1907

10.9.2012 16:08:17

0
helal olsun gabe seninle aynı fikirdeyim.

JiggySaw

10.9.2012 16:07:15

-2
Ya bi git işine(HL3) Gabe ya, adamlar da software satacak, piyasa Steam tekelinden çıkacak diye Win8'i karalayıp durma, git Origin'i karala :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız