Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Namco Bandai, CD Project Red'i Dava Ediyor

Umarız oyunun Xbox 360 sürümünün önüne engeller çıkmaz
 
      Oyun dünyasında davalar da bitmek bilmiyor. The Witcher 2: Assassins of Kings'in geliştiricisi CD Projekt Red, oyunun Avrupa'daki yayıncısı olan Namco Bandai tarafından dava ediliyor. Davanın nedeni ise ilk olarak geliştirici firmanın oyunun kutulu sürümündeki DRM desteğini bir yama ile ortadan kaldırması, bir diğer neden ise oyunun Xbox 360 sürümünün yayın haklarının THQ'ya verilmesi oldu.

     CD Project Red ise Namco Bandai ile yaptıkları yayın anlaşmasının sadece The Witcher 2'nin PC sürümü ile ilgili olduğunu, Xbox 360 sürümünde ise Namco Bandai'nin önceliği sahip olmasına rağmen bu hakkını kullanmadığını ifade ediyor. Bundan sonra fira geliştiricinin tercihi THQ'dan yana olmuş.
 
     CD Project Red yetkilileri Namco Bandai'nin The Witcher 2'nin yayıncılığı nedeniyle kendilerine ödemesi gereken parayı bu olaylar nedeniyle şimdilik ödemek istemeyebileceğini, ama bir kaç milyon doların eksikliğinin kendilerini rahatsız etmeyeceği de vurguladılar.
 
     Bu olayların sonu nereye varır bilemiyoruz, ama umarım The Witcher 2'nin Xbox 360 sürümü piyasaya sorunsuz bir şekilde çıkabilir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 The Witcher : Assassins of Kings CDProjekt PC Xbox 360
Yeni james Bond Oyunu ComicCon'da Duyurulacak GEOW 3 Güvenliksiz Bir Server'dan Mı Sızdı?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

brk135

8.7.2011 15:56:50

0
namco bandai'de gözümden düştü. eşkiyalara bak, birde tehdit ediyorlar paranızı alamazsınız diye. ayrıca böyle bir saçma bir dava açılabilir mi ? "oyunu dağıtmak için bizimle anlaşmadıkları nedeniyle dava açıyoruz"

sensemannn

8.7.2011 12:08:48

0
1.1 patch ile Securom kalkmıştı,1.2 patch ilede optimizasyon ve performans artışı oldu kim haklı bilmiyorum ama bu patchler ile oyun daha oynanabilir bi hale geldi
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 2 : Assassins of Kings
+ TAKİBE
AL
72 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız