Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mobil Platformda PS3 Oyunu Oynamak?


   Haberin başlığı çoğunuza garip gelmiş olabilir. Zira bize de öyle geldi fakat Gaikai'nin verdiği son iş ilanları, akıllara bu tip düşünceleri getirdi. Sony'nin satın aldığı Gaikai firması, Android ve Java platformları için geliştirici aramaya başladı. Sitede verilen bilgilere göre firmanın işe alacağı yeni programcılar, Gaikai'nin ana programının Android ve diğer mobil platformlarda çalışması için program geliştirecek.
 
   Bildiğiniz üzere Gaikai, temelini bulut teknolojisinden alıyor. Bu teknolojide platformun sistematik gücü pek önemsenmezken, düşük sistemlerde bile oyunlar yüksek seviyede çalışabiliyor. Yani mobil platformlara bu teknoloji geldikten sonra şimdi bize 'garip' gelen düşünce gerçek olabilir. İlan sayfasına buradan gidebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
playstation 3 PS3 ps3 slim Sony gaikai ios android
Game Informer'ın Kasım Ayı Puanları Ortaya Çıktı Viking: Battle for Asgard, PC'lere Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aydogdu1453

11.10.2012 15:50:07

-2
Sony=Yazılım özürlülük

aykut291

11.10.2012 12:09:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: Prequel Buluttan oyun oynatmak için Android ve Java geliştiriciyi ne yapacaklar ki? Buluttan oynatmak için ekstra pek bir uğraşa gerek yok. Sadece kontrollerin uyarlanması gerekiyor diye biliyorum o da çok basit birşeydir muhtemelen.
Olurmu Kardeş her yazılımın sistemi ayrıdır.Dediğin gibi Kontrollerin uyarlanması gerekiyo ama Kontrollerin Android ve Javayla en iyi şekilde uyumlu bir şekilde çalışması için uyarlanması gerekiyo.Bunu içinde Bunlarla ilgili bilgiye sahip eleman bulmaları çok doğru.Yani diğer prpgramlarda bile öyle meslea bazı uygulamalar IOS da çok iyi çalışabiliyoken Android çok iyi çok sağlam çalışamayabiliyo. Aslında bu bulut Teknolojisini sağlam bir şekilde geliştirip Ps4 de yapsa çok iyi olur.Ama internet hızları sorun işte onuda çok iyi yapmaları gerekiyo Çünkü Her Ülkede İnternet Hızları eşit değil...

IVPles

11.10.2012 09:25:03

0
Programlamadan bir gıdım anlamayıp basit bir şey yazan var. Prequel o kadar basitse sen yap hadi.

BSC Misafiri

11.10.2012 01:51:21

0
sony önce remote playi düzgün yapsin. Hiç bir oyun açılmıyor.cfw yapmamiz gerekiyor o zamanda online iptal oluyor. sonra gidip telefonlardan ps3 oyunu oynama işini yapsınlar.

:::LOSTPLANET:::

10.10.2012 23:25:41

+1
Olur olmasına da eskilerin kemik oyuncularının (yani akıllı telefonlar çıkınca oyuncu olanlar değil) bunu tercih etmeyeceklerini düşünüyorum. Bu dünyaya her ne kadar tetris ile başlasak da nihayetinde çocukluğumuz halı üzerinde oturup tüplü tv'ye bakarak geçti . Peki ev konsolundaki kalitesini mobil el konsolu "psp"lerde de sürdürmeyi deneyen sony , mevcut oyuncu kitlesinin hepsini mobile kaydırmayı başarabildi mi? Başarısız oldu demiyorum fakat şuan psp /vita oynayanların sayısı -bu aletleri alanların sayısı - ps3 veya xbox sahiplerinin sayısından daha mı fazladır? bence daha azdır. Tüm bu düşüncelere rağmen teknolojik olarak güzel bir gelişme ama dediğim gibi büyük ekranda oyun keyfini seven kullanıcılar eğer ellerinde akıllı telefon varsa bu hizmetten yararlanmak isteyebilirler .Ya akıllı telefonu yoksa veya mevcut telefonunda bu hizmet desteklenmiyor ya da tam randumanlı çalışmıyorsa ?

S.P.E.C.I.A.L.

10.10.2012 23:22:49

-3
Buluttan oyun oynatmak için Android ve Java geliştiriciyi ne yapacaklar ki? Buluttan oynatmak için ekstra pek bir uğraşa gerek yok. Sadece kontrollerin uyarlanması gerekiyor diye biliyorum o da çok basit birşeydir muhtemelen.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız