Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Minecraft Yapımcısı Notch, Phil Fish Gibi Olmaktan Korkmuş


    Söylenti olarak duyduğumuz Mojang'ın Microsoft'a satış işlemi, bugün itibariyle resmileştirildi. 2.5 milyar dolarlık önemli bir işlemden sonra Mojang'ın önemli isimleri de firmadan ayrılma kararı almıştı. Bunların arasında Minecraft'ın yaratıcısı Notch, yani Markus Persson da bulunuyor. Peki Notch neden böyle bir karar aldı dersiniz?
 
    Oyun haberlerinin takipçileri, Fez'in yapımcısı Phil Fish'i elbet tanır. Phil Fish her ne kadar başarılı bir isim olsa da, sivri dilinden dolayı oyuncuların adeta nefret ettiği bir yapımcı haline geldi. Olaylar büyüyünce ise Fez'in yapımcısı, oyun geliştirme işlerini bırakma kararı almıştı. Notch'un yaptığı açıklamalara bakacak olursak kendisi Mojang'dan ayrılma kararını, Phil Fish'le aynı konuma gelmemek için almış.
 
    Haberin en aşağısındaki videoyu izledikten sonra oyuncularla arasındaki bağlantıyı sorgulayan Markus Persson, yaptığı açıklamalarda "Bu videoyu izledikten sonra oyuncularla aramdaki bağlantının istediğim gibi olmadığına karar verdim. Bir sembol haline gelmek veya anlamadığım şeylerden sorumlu olmak istemiyorum. Ben bir girişimci veya CEO değilim. Sadece Twitter'da fikirlerini paylaşmayı seven nerd bir bilgisayar programcısıyım." cümlelerine yer veriyor.
 
    Bunun haricinde Mojang'dan ayrılışı üzerine yazdığı blog yazısında Notch, "Ben kendimi gerçek bir oyun yapımcısı olarak görmüyorum. Oyunları sadece eğlenmek için geliştiriyorum. Çünkü oyunları ve oyun geliştirmeyi seviyorum. Minecraft'ın popüler olmasını istememiştim. Ama dünyayı değiştiremem. Minecraft gerçekten popüler bir oyun oldu ve insanlar, Minecraft'ın oyun dünyasını değiştirdiğini söylüyor." açıklamalarını yapmış.
 
İşte Phil Fish'in oyun dünyasındaki durumunu anlatan ve Markus Persson'u etkileyen video,
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Minecraft Marcus Persson Notch Mojang Specifications iphone ios xbox 360 kinect
FIFA 15'in Demosunu Türkçe Oynayın + Demonun Süresini Uzatın Call of Duty: Advanced Warfare'ın Momentum Haritası Tanıtıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

16.9.2014 11:25:53

0
[__Zahid__] Olayı yanlış anlamışsın biraz çünkü , phil fish ne halt etse olay oluyordu , aynı şekilde notch da ne dese bütün sitelerde haber oluyor , biraz kafasını rahatlatmak, asıl hedefi olan indie ve eğlenme olayına devam etmek istiyordu , büyük ihtimalle bundan önceki uzay konulu oyunu da o yüzden iptal etti , yani bu adam minecraft yapımcısı , kesin patlatıcak piyasayı hede hödö sünden kurtulmak için.

BSC Misafiri

16.9.2014 11:25:09

0
[__Zahid__] Olayı yanlış anlamışsın biraz çünkü , phil fish ne halt etse olay oluyordu , aynı şekilde notch da ne dese bütün sitelerde haber oluyor , biraz kafasını rahatlatmak, asıl hedefi olan indie ve eğlenme olayına devam etmek istiyordu , büyük ihtimalle bundan önceki uzay konulu oyunu da o yüzden iptal etti , yani bu adam minecraft yapımcısı , kesin patlatıcak piyasayı hede hödö sünden kurtulmak için.

BSC Misafiri

16.9.2014 11:20:56

0
Herif Minecraft'dan başka birşey yapamıyor Microsoft'a kakalayıp paracıkları götürdü. Microsoft'un yapacağı oyun Minecraft etkisi yapamayınca nasıl kazık yediğini anlar. Böyle şeyler 1 kere olur.

BSC Misafiri

16.9.2014 11:16:32

0
Ayrılsa da ayrılmasa da artık Microsoft parayı kıracak

agent82

16.9.2014 08:58:43

+2
biri de çıkıp para tatlı geldi sattım demiyor arkadaş. Fazla değil azıcık dürüst olsunlar,yok onun gibi olmak istemedim bıraksınlar bu bahaneleri yemiyor artık kimse. Minecraft popüler olmasın istiyormuş ta oyun bir tek nokia 3310'a çıkmadı. Artı oyunun fiyatı ortada. Bence adam vurdum voleyi biraz da kafa yapayım diyor bence. Şimdi bunun dediğine göre ben kötü durumda biri olmak istemiyorum derken. kapıdan içeri microsoft girdi üzülme gardaş dedi ben seni bu dertten kurtaracam al dedi git dedi benden sana milyarlar dedi. git takıl kafana göre dedi.

Master_Evil

15.9.2014 22:58:10

0
1 haftadır haberleri okuyorduk, ha satıldı satılacak derken satıldı gitti, adamın durumu da ilginç, hayırlısı olsun

StrangerLovely

15.9.2014 21:59:19

+5
Çok doğru yapmış bence yani düşünsenize zevk için yaptığınız bir oyun piyasada milyarlarca dolar pay sahibi oluyor insanlar sizden onu habire daha iyi yapmanızı ya da ondan daha iyisini yapmanızı bekliyor. Böyle baskıya dayanacak insan sayısı çok değildir.

Return to Monke

15.9.2014 21:44:50

+2
Minecraft kuşkusuz muazzam bir yapıttı. Oyunlarda ki grafiğin boyutun o kadar çok önemli olmadığını kanıtladı. Fakat Notch ve biz de biliyorduk ki,bir daha böyle bir oyun yapamayacaklardı. Keşke en azından deneselerdi. Kötü yapa yapa belki tekrar Minecraft gibi bir oyun yapabilirler diye düşünüyorum. Elbette ki bu bir umut.

cato16

15.9.2014 20:47:26

+1
"Minecraft'ın popüler olmasını istememiştim." demiş. Sen oyunu o kadar platforma çıkar (pc, konsollar ve mobil) sonra oyunun popüler olmasını istememiştim de... Çelişkili değil mi? Çıkarmayacaktın o zaman bu kadar platforma. Adam parayı kazandı, şimdi kafasına eseni söylemiş.

[__Zahid__]

15.9.2014 20:36:44

0
doğru diyo. dünyayı değiştirdi diye bişeyler bekliyoruz bizde güya. Garry Newman gibi olamadıktan sonra dünyayı değiştirmek bi işe yaramıyo demekki. neden başka düzgün bi oyun yapmıyo neden minecraft 2 gibi bişey yapmıyo diyodum kendi kendime. demekki buyüzdenmiş. işini eğlence için yaptığından. bide parayı kazanınca demekki iyice tembelleşti. ha garry newman dedim demin çünkü adam hangi oyuna el atsa anlaşılıyo. insanların zevklerinden anlıyo. yaptığı oyunlar dünyayı olmasada büyük bi oyuncu kitlesini etkiliyo, ve insanlar daha fazlasını bekleyince beklediklerinide veriyo. örneğin rust ı yaptı çok popüler oldu ama oyuncular daha fazlasını istedi ve şimdi ekstra para almadan rust 2 denebilecek muazzam bi oyun yapıyo. bize böyleleri lazım. para kazandıkça işinden soğuyan veyan kibirlenen tipler değil.

Vinewood

15.9.2014 20:29:14

-2
Her ne kadar minecraftı sevmesemde şu adamı seviyorum

dikiştutmazsabri

15.9.2014 20:29:04

+2
bu adama gerçekten uyuz oluyorum bundan 1 sene önce minecraft windows 8 çıkmasını reddedip şimdi ise firmayı microsoft a peşkeş çekiyor. bu ne yaman çelişkidir.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Minecraft ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız