Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Minecraft Konsollarda Daha Çok Sattı


     Yeni nesil konsollara gelmeye hazırlanan Minecraft bugüne kadar pek çok platformda boy gösterdi. Çıktığı her platformda başarıyı yakalayan Minecraft'ın konsol sürümü için yeni bir bilgi paylaşıldı.
 
     Geliştirici firma Mojang'da analist olarak görev yapan  Patrick Geuder, oyunun mobil platform dahil tüm konsollardaki satış rakamının PC sürümündeki satış rakamını geride bıraktığını duyurdu. Minecraft, tüm platformlarda toplam 54 milyon satmış.
 
     Daha çıkacak olan PlayStation 4, Xbox One ve PlayStation Vita sürümü göz önüne alındığında oyunun konsollardaki satış rakamının PC satış rakamını katlayacağını söyleyebiliriz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Minecraft Marcus Persson Notch Mojang Specifications iphone ios xbox 360 kinect
PlayStation Plus'ın Temmuz Ayı İçeriği Açıklandı Avatar: The Legend of Korra'nın Oyunu Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CPTLeBron

27.6.2014 13:31:38

-3
@madiko Ne demek satış verileri seni beni ilgilendirmez? Ben sana ne hava atacağım? Orada yazmışsın böyle böyle satışlarla ilgili yok "teke tek karşılaştırın platformları", yok "bu ne saçma haber", yok "3-5 dolara oyun alıyoruz". Sen bunları dersen bende cevabını veririm. Orada hava atmadım, yazdıklarını çürüttüm gerçek verilerle. Bu kadar basit. "En kaliteli görselleri olan oyunlar nerde ? pcde degilmi." PC'de mi? Konsol portu oyunlarla mı PC'de oluyor en kaliteli görsel? Şuan da en iyi grafikli oyunlar PS4 platformundadır. Killzone Shadow Fall, InFamous Second Son, Metal Gear Solid V. Bunları canlı canlı oynayıp görüyoruz. Ben sana en iyi grafikli oyunlar olarak bunları sunuyorum. Sen bana PC'den ne sunabileceksin bakalım bunlara karşı?

Mactavish-

27.6.2014 13:25:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: madiko
alıntı:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron

Arkadaşım satış rakamları son kullanıcıyı, yani senide benide ilgilendirmez.Yapımcıların cebine giren paraylamı hava atıyorsun bana.Şu hale bak ya oyuncuları ne halde getirdiler kraldan çok kralcı var.Biz işin oyun yönüne bakmalıyız.En kaliteli görselleri olan oyunlar nerde ? pcde degilmi.İlla bir kıyaslama yapacaksak oyunların platformlar arasındaki kalite farkını kıyaslamalıyız.Sen kalkmışsın bu işten para kazanan birinin agzıyla bana ticari boyutundan dem vuruyorsun.Ayrıca her oyunun pcde milyonlar satmamasının sebebi tamam korsanda çok var ama, oyuncu kitlesinin yaş ortalamasının büyük olmasıdır (free to playciler hariç ).İnsan bir yaştan sonra artık her önüne gelen oyunu oynamıyor, seçici oluyor.Zaten zamanda yok iş güç cabası.Konsolların kullanıcı yaş ortalaması 15 16.EE normaldir yani o yaştaki çocuk her boku püsürü oynuyor.Vaktide bol zaten
Hangi oyunmuş o merak ettim, görsel kalite olarak en üst zirvede olan oyun ?

Guest-E851F29FD

26.6.2014 17:01:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron Arkadaşım satış rakamları son kullanıcıyı, yani senide benide ilgilendirmez.Yapımcıların cebine giren paraylamı hava atıyorsun bana.Şu hale bak ya oyuncuları ne halde getirdiler kraldan çok kralcı var.Biz işin oyun yönüne bakmalıyız.En kaliteli görselleri olan oyunlar nerde ? pcde degilmi.İlla bir kıyaslama yapacaksak oyunların platformlar arasındaki kalite farkını kıyaslamalıyız.Sen kalkmışsın bu işten para kazanan birinin agzıyla bana ticari boyutundan dem vuruyorsun.Ayrıca her oyunun pcde milyonlar satmamasının sebebi tamam korsanda çok var ama, oyuncu kitlesinin yaş ortalamasının büyük olmasıdır (free to playciler hariç ).İnsan bir yaştan sonra artık her önüne gelen oyunu oynamıyor, seçici oluyor.Zaten zamanda yok iş güç cabası.Konsolların kullanıcı yaş ortalaması 15 16.EE normaldir yani o yaştaki çocuk her boku püsürü oynuyor.Vaktide bol zaten

klongs

26.6.2014 11:44:01

0
yazmiyim yazmiyim diyorumda bu konsolcular zorla yazdırıyor adam sanki her oyunu orjinal alıyorda geliyor burda pcde herkes korsan kullanıyor diyor önce bi kendinize bakın sonra millete laf edin

CPTLeBron

26.6.2014 10:35:53

-1
@freshmind PC fancanları konsolun hiçbir üstünlüğünü kabul etmiyor zaten. Konu oyun satışları bile olsa, adamlar yine üste çıkmaya çalışıyor. "PC en iyidir her zaman" modunda geziyorlar. Bir keresinde Tomb Raider Definitive Edition'un konsolda PC'den çok daha iyi grafikler sunacağını belirten bir haber vardı. O haberin altına gelip oyunun yapımcısına "Yav he he" demişlerdi. Adamlar konu PC oldu mu yapımcıyı bile tanımıyorlar. O derece yani. @pastadanadam Aynen öyle kardeşim sanki bize PC satışı yasak. PS2-PS3 jenerasyonunda hep PC kullandım geçen sene konsola geçtim PS4 ile de devam ediyorum. PC'yi kendimiz deneyim ettik gördük zaten çok matah bir şey olsa gider PC toplardım. @Deadwood Haberlerin yorumlarına bak bakayım özellikle ilk yorumlarına, tartışmayı kimler başlatıyormuş. Özellikle belli başlı fix bir iki kişi var PC fancanı, onlar her haberin altına geliyorlar hemen konsola çamur atmak için. Hemde yorumları hep ilk sıralarda. Aportta bekliyor adamlar konsola giydirmek için resmen. Çekemiyorlar demek ki yapacak bir şey yok. @madiko Niye bu kadar sinirlendin bu habere anlam veremiyorum? Editör arkadaşımıza "çocuk" bile demişsin. Tepki gösterecek ne var? Oyunların neredeyse hepsinde konsol satışlarda PC'yi farkla geçiyor. Yani şaşırılacak bir durum yok, piyasa hep böyle. Bu haber yapılsada yapılmasada oyunların neredeyse hepsinde konsollar PC'ye satışlarda fark atıyor. "Ayrıca xbox360, ps3 ve mobil platformların toplam satış rakamlarını bir araya getirip pc ile tokuşturuyorsunuz.E üçe tek demi bırakında bi zahmet geçsinler yani." Çok istiyorsan teke tek kapıştırmak platformları, oyun satışlarında X360'ın GTA IV'te PC'yi kaça katladığına bakabilirsin. Hani o PC'de modlanabilen GTA IV. "3-5 dolara orjinal oyun almamız siz konsolculara evlat acısı gibi koyuyor, farkındayız ama yapacak bir şey yok yani" Kokmuş 1-2 senelik oyunları 6 dolara alınca mı konsol oyuncuları debeleniyor? Siz sadece PC'ye özel sanıyorsunuz o indirimleri herhalde. X360'ın dashboard'ını aç sağ üste bak bakayım ne göreceksin. İndirim bölümü var ve her zaman orası güncelleniyor indirime hep yeni oyunlar giriyor. En basitinden örnek vermem gerekirse 360 kullandığım zaman da Batman Arkham City, Max Payne 3 gibi oyunları 6 dolara almıştım. FIFA 14 çıkalı çok fazla olmamasına rağmen XBOX LIVE'da ki indirimden yine 70 TL'ye almıştım. PSN'den Battlefield 4'ü yine çıkalı fazla olmamasına rağmen 70 TL'ye almıştım, 20 TL'ye de PS4'e yükseltmiştim. Bak bakalım o zamanlar PC platformunda Origin'de FIFA 14 ile Battlefield 4 ne kadara satılıyordu? Zaten mehmedaltair reyiz kendi söylemiş "pc'de orjinalin 3 katı korsan oynayan var bende dahil" diye. Hala bu tür haberlere, konsolun PC'yi satışlarda katladığına itiraz edenler var.

Master_Evil

26.6.2014 00:09:26

0
pcde korsan oynanmıştır normal

mehmedaltair

25.6.2014 22:47:18

-1
pc'de orjinalin 3 katı korsan oynayan var bende dahil

GT_55

25.6.2014 20:57:31

-2
Malumun ilanı.

betadragon

25.6.2014 20:54:17

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: betadragon

Mobil platformlar konsol dan sayılıyormu Çünkü mobili tek başına koy hepsini geçiyo zaten


Hayır sayılmaz. Mobile edition diye geçiyor. Sadece PS3 ve Xbox 360 satışları PC'yi geçmiş.
Fakat orada mobil platform dahil yazmış editör

Vermillion03

25.6.2014 20:50:23

+1
Benim tweet den anladığım konsol versiyonlarının toplamının pc satışlarını(windows ve mac) geçtiği olmuş sanki biraz haberin başlığında sıkıntı var.

BSC Misafiri

25.6.2014 20:36:42

-1
Konsol pıyasası oyun dünyasının kalbi, can damarıdır. Neredeyse her çıkan oyun konsolda daha çok satıyor.

BSC Misafiri

25.6.2014 20:36:37

-1
quote:

Orijinalden alıntı: betadragon Mobil platformlar konsol dan sayılıyormu Çünkü mobili tek başına koy hepsini geçiyo zaten
Hayır sayılmaz. Mobile edition diye geçiyor. Sadece PS3 ve Xbox 360 satışları PC'yi geçmiş.

Birini Sevdim

25.6.2014 20:28:04

+1
steam de çıksa daha çok satardı pc de.

CodeMachine

25.6.2014 20:11:30

+3
Parayı götüren kim, burada trollük peşinde koşan kim. Dünya üzerinde oyuncu kitlesi haricinde müşterisi olduğu şirketin ceo su olduğunu sanan başka bi kitler var mı bilmiyorum. Satmışsa bize ne. Bizim istediğimizin, oyunların tüm platformlara çıkması dışında başka bişey olmaması gerekirken oyuncular trollük peşinde, oyun siteleride bu trollükler sayesinde page rank peşinde bizim oyuncuları yolup duruyor, oyuncular hala züğürt muhabbetine devam ediyor.

Hobits61

25.6.2014 20:03:11

-3
Yeni nesil konsollarda ki oyuncu kitlesi PC oyuncularından bayağı az olmasına rağmen oyunları daha çok satıyor.PC'ye 50 milyondan fazla ,yeni nesil konsollara da 15 milyon dersek zaten sonuç ortada..PC=Korsan..Asıl bomba GTA V'de patlar.Bakalım PC bırak tüm konsolları sadece PS4 satışlarını geçebilecek mi

darkmelek

25.6.2014 19:55:02

+1
teke tekte pc geçer

betadragon

25.6.2014 19:45:46

+2
Mobil platformlar konsol dan sayılıyormu Çünkü mobili tek başına koy hepsini geçiyo zaten

freshmind

25.6.2014 19:40:05

0
Pc'de doğmasına, modlarına , başta youtube olmak üzere tonlarca video sitesinde ki ayrı ayrı maceralarına , oyunun pc de neredeyse bedavaya verilmesine, sadece şu oyunun pc sürümüne ait tonlarca internet sitesine ve rehbere rağmen mi ? Dünyaz üzerinde ki 1 milyar kişisel bilgisayara rağmen mi ? 300 milyonun üzerinde ki aktif PC oyuncusuna rağmen mi ? Hadi canım :)) PC'ciler inanmazlar buna... Ortalığı bir birine katarlar, hem "torrentçiyik hemide en çoh bizde satar" diye :)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Minecraft ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız