Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft Artık Üçüncü Parti Anlaşmalara Fazla Paralar Vermek İstemiyor


    Konsol kanadında üreticiler bir yandan kendi stüdyolarının oyunlarına yoğunlaşırken, diğer yandan da diğer firmalarla anlaşmalar yaparak kendi konsoluna özel içerikler sunma peşindeler. Örneğin PlayStation tarafında Call of Duty: Black Ops 3, Xbox tarafında da Rise of the Tomb Raider ile bu durumu görebiliyoruz. Fakat Microsoft, bu duruma daha fazla para vermek istemiyor.
 
    Konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Xbox'ın patronu Phil Spencer, "Bundan sonraki stratejimiz kendi stüdyolarımıza yoğunlaşmak ve daha az özel anlaşmalar yapmak üzerine kurulu olacak. Tabii ki diğer firmalarla kuvvetli ilişkilerimizin olmasını istiyorum ancak bu tip anlaşmalara fazla paralar vermek artık uzun vadeli planlarımız arasında yok." sözlerini söyledi.
 
    Halo 5, Gears of War 4, Forza Motorsport 6 ve Fable Legends ile beraber birinci parti stüdyoların bu sene iyi iş çıkaracağını söyleyen Spencer, yeni stratejinin ilk meyvelerini Gamescom'da göreceğimizi belirtti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Bethesda'da Pip-Boy Kalmayınca İş Üç Boyutlu Yazıcılara Düştü Angry Birds 2, On İki Saat İçinde Bir Milyondan Fazla İndirildi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

2K

4.8.2015 01:29:13

+1
Phil Spencer gerçekten işini bilen bir adam ilk çıktığında ne haldeydi şimdi ne hale geldi. Fakat ben tam olarak anlamadım evet gerçekten süreli oyun ve süreli DLC kavramı benim hiç ilgimi çekmiyor ve konsol aldıran bir seçenek olduğunu da düşünmüyorum ama daha fazla ex görmemiz lazım Xbox One tarafında. Forza, Halo, Gears of War güzel oyunlar ve eminim yeni gelen oyunlarda çok iyi olacaktır ama Microsoft'un bir bunları var başka orijinal fikir ve seriler kimlerden göreceğiz?

kutayapaydin

4.8.2015 01:14:17

0
Bir xbox 360 sahibi olarak geçen hafta bi arkadaşımdan ps4 aldım ödünç olarak bi haftalığına şunu söyleyebilirim sony konsol yapmayı biliyor para makinesi olarak bakmıyor alete exc oyunları çocukken oyun oynamaktan aldığım zevki yaşatıyor xbox çok ruhsuz makine ayrıca her hafta ps3e oyun namına halen bişeyler gelirken xbox 360a gelmiyor microsoft gears of war ve halo'ya güvenerek gidiyor ama sony sürekli yeni bişeyler atıyor ortaya ayrıca playstation'ın türkiyede türkçe desteği çok güzel 2010dan beri xbox 360 kullanıyorum yakında 3e 5e bakmadan elden çıkarıp ps4e geçicem makinenin koleksiyonluk pek oyunu yok zaten yer kaplamasın.

BSC Misafiri

3.8.2015 17:39:45

0
"Bundan sonraki stratejimiz kendi stüdyolarımıza yoğunlaşmak ve daha az özel anlaşmalar yapmak üzerine kurulu olacak.'' şu stratejiyi daha önceden yapsalar sony'nin kendi stüdyolarında çıkardığı oyunlar gibi çok daha başarılı oyunlar yapılabilirdi

BSC Misafiri

3.8.2015 17:39:40

0
Xbox'ın bütün 3. parti oyunları ellerinde patladı. Ayrıca hala TLOU, Uncharted 4, Bloodborne, The Last Guardian gibi oyun yapamadılar. Grafik konusunda da geride kalınca olmuyor maalesef...

BSC Misafiri

3.8.2015 17:39:02

0
Ne oldu Microsoft patch yayınlama ücreti hala 40.000 dolar mı? Senin böyle para meselelerinden yakınman garip. Online ücreti bile alıyorsun pintiligi bırak.

BSC Misafiri

3.8.2015 17:38:55

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Nasıl emin oluyorsunuz umursamadıklarına hocam, adamlar milyar dolarlık pazarda pastanın kocamanını rakibine kaptırmış, spor olsun diye mi girdiler yoksa bu pazara... XO oyunlarının PS4 tarafında nasıl rakibi yok, adamların topu topu üç oyunu var hocam, üç. Kalan ve sizin exc. diye tabir ettiğiniz oyunlar ya 3. parti firmaların süreli exc.'leri ya da PC'ye de çıkan başka platformlarda oynama imkanı olan oyunlar. Ama Sony cephesine bakın adamların her oyun türünde bir exc. oyunları var, hem de 1. parti. Siz onu konuşmaya gerek yok, bunu konuşmaya gerek yok diyerek o kadar profesyonel şirketten işi daha iyi bildiğinizi ama açıklama yapmayacağınızı belirtmeniz ayrı bir acayip durum olmuş. https://en.wikipedia.org/wiki/Goldman_Sachs http://www.businessinsider.com/goldman-sachs-on-microsoft-sell-now-2015-4 Bir bakın hocam 19. yüzyıldan beri ekonomi işleri ile içli dışlı olan adamlar ne diyor, ne yazıyor. Ve ayrıca böyle böyle haberler de sağda solda ciddi ciddi yazılıyor, çiziliyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz mı diyorsunuz? http://attackofthefanboy.com/news/microsoft-will-spin-off-sell-xbox-division-2015-says-analyst/ http://www.theverge.com/2014/5/6/5686380/bill-gates-comments-on-potential-microsoft-xbox-sale http://www.extremetech.com/extreme/181930-bill-gates-hints-that-microsoft-could-sell-off-its-xbox-division http://venturebeat.com/community/2014/07/27/should-microsoft-sell-off-the-xbox-brand/
Rakibi başarız olunca Sony'de salıyor, Konsolun çıkışıyla birlikte God of War, Uncharted 4 gelmeliydi. Bir bakın bakalım Ps3 ilk 20 ay döneminde yayınlanan Cihazına özel oyunlarla , PS4 ilk 20 ayında çıkan özel oyunlara... Yanlış anlaşılma olmasın PS4'ü, PS3 ile karşılaştırıyorum.

BSC Misafiri

3.8.2015 17:08:42

0
Bu haber xbone'dan umudun desteğin çekildiğinin göstergesi. Halo gibi birkaç oyundan başka birşeyi kalmadı. Yavaş yavaş yolun sonu görünüyor.

BSC Misafiri

3.8.2015 16:30:10

0
Şurdaki yorumlar aynen tomb raider skandalına benziyor. MS fazla zarar etmemek için yavaş yavaş xbox'tan desteği çekiyor bu bir gerçek. Ellerinde bir halo gibi zorlama oyunlar kaldı. Onunda esas yapımcısı ayrıldığı için başarılı olamayacak...

BSC Misafiri

3.8.2015 15:06:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: StrangerLovely Doğru düzgün oyun portföyü olmadan iyi bile sektörde kaldı Microsoft çünkü oyun konsolu sektörü telefon veya bilgisayar sektörüne benzemiyor. Konsolunun donanımı, altyapısı vb. ne kadar iyi veya kötü olursa olsun elinde düzgün 1. Parti oyun desteği yoksa harcarlar. Sony ve Nintendo bunun en iyi örneği, ellerindeki o oyunlar olmasa Wii u o rezil haliyle 5 milyon bile satamazdı. Bu durum "apple girse ezer geçer" diyenler için de aynı. Çünkü ne kadar büyük bir şirket olursa olsun oyun geçmişi ve kültürü yok. Stüdyo satın almakla da olmuyor görüldüğü gibi. O yüzden konsol sektöründeki her firma donanımdan altyapıdan çok 1. Partiyi geliştirmeli.
Gözün donanım gücünden başka birşey görmüyor sanırım? Wii U şu haliyle rezil ve elindeki özel oyunlar olmasa 5 milyon bile satmazdı ne demek yahu? Wii ile PS3, DS ile PSP ve 3DS ile Vita arasındaki donanım farkına bak Wii U ile PS4 arasındaki farktan çok daha büyük değil mi? Ama konsol ve oyun satışlarında Nintendo ezdi geçti. İşin gücün, varın yoğun donanım olduğu için donanımın aslında tek başına önemsiz olduğunu hatırlatmak isterim. Ben Wii U konsolu PS4'ten çok daha güçlü olsa da PS4'e gelecek özel oyunlar için kesinlikle o konsolu da yine satın alırdım çünkü o oyunları başka bir platformda oynayamam aynı şekilde Wii U'daki ondan fazla özel oyunu da sadece Nintendo konsolunda oynayabilirim. Yazının sonunda her firma donanımdan çok 1. partiyi geliştirmeli demişsin fakat 1. parti ve özel oyun yönünden en güçlü konsol olan Wii U'nun donanımına ''rezil'' demişsin. Garip bir çelişki...

BSC Misafiri

3.8.2015 14:54:07

0
quote:

Orjinalden alıntı: SenJi Sitenin en boş üyelerinden birisin genelde senin gibi eşyaya fanatik çocuklara mesaj atmam ama her konuda görmeye başlayınca bir kaç şey yazıyım dedim.Microsoft denilen firma resmi olarak olmasada derininde amerikaya bağlı bir şirket.Zamanında Edward Snowden tarafından yapılan gelmiş geçmiş en büyük siber saldırı olarak kabul edilen olayda ortaya çıkmıltır bu.Ayriyetten kapalı kapılar ardında facebook dahil bir çok büyük site ve şirektinin microsoft un yaptığı ve yönettiği ortaya çıktı.Kinect'in gerçekte askeri bir teknoloji olduğuda bilenen bir gerçek.Anlıcağın senin çökücek dediğin şirket dünyanın en büyük şirketlerinden biri.Tepe noktası ise CIA'e çıkıyor.Veletsin biliyorum ama bu kadar bilgiç konuşupta tarihin en büyük siber saldırısından ve ortaya çıkardıklarından nasıl haberin olmaz tam bir komedi konusu.Bu arada bilgin olsun diye söylüyorum günümüzde bilgisyarlar üretildikçe elektronik çağ sürdükçe microsoft her zaman bir numara olucak.Senin kafan bunu almaz çünkü sen eşyaya fanatik bir insansın.Sen şimdi sony şöyle böyle diye zırlarsın.Sony televizyon telefon konsol üreten bir firma o ürünlerinin yazılımlarında bile microsoftun parmağı var.Boş boş konuşma.
Birini eşyaya fanatiklik yapıyor diye eleştirip ''microsoft her zaman bir numara olucak.Senin kafan bunu almaz çünkü sen eşyaya fanatik bir insansın'' diye dumur edici yorum yapmakta nedir? microsoft'un cia denilen örgütle bağının olmasını öven birine acırım şahsen.

İdrak İstimlak

3.8.2015 13:44:00

0
Vallahi başkan bence tam tersi, Amerika'da kar getirmeyen işlerden bıcakla kesmiş gibi alaka kesilir. İlk nesil XBox desteğinin nasıl aniden kesildiğini hatırlatırım, Zune, GFWL gibi diğer örnekler de var. Amerikan kapitalist anlayışının sonucudur bu biraz da, adamlar kar etmedikleri işi anında bitirirler, yeterki kar etmediklerini düşünsünler. Ekonomik olarak MS ne kadar iyi durumda olursa da olsun XBox bölümü geçen nesilden beri zarar yazıyor, 2005-2012 arası operasyon zararı 2.5 milyar dolar eksi yazdı bu adamlar, bu nesil de pek parlak gittikleri söylenemez. Bill Gates'in, yönetim kurulunun söylediklerini biliyoruz, büyük analist firmalar MS için güzel projeksiyonlar yapmıyor, genel kanı son kullanıcı yerine şirketler düzeyinde faaliyetlerini yürütmeleri, aynı IBM gibi.

Mactavish-

3.8.2015 13:18:49

0
Ms bastırsın harika olur hem Sony belki adam olur hem de güzel oyunlar gelirse Ps nin yanına One da çekilir doyarız oyunlara.

The_Rahip

3.8.2015 13:12:55

+1
Ms herseyden ote Amerikan sirketidir ve Amerika anlayisinda pes etmek yoktur. Adamlarda hayvani bir azim var. Bu sadece Ms'de degil genel bir Amerikan anlayisi gibi birsey. Phil Spencer ile zaten bir hava yakaladilar. Ekonomik olarakta zaten ucuyorlar yeni kuracaklari studyolar ve ex'ler icin herturlu reklam ve pazarlama butcesini ayiracak gucteler. Phil Spencer bu aciklamayi bosuna yapmaz. Buyuk bir butce ayirdiklari cok belli. Ms bu sefer gecen nesil Sony'nin izledigi yoldan gidiyor. Herkes Tomb Raider diyorda bunu zaten Ms'de soylemisti belli bir sureligine ex diye. Adamlarin olayi TR'den cok otede ama bizim forumda hala TR oyle idi boyle idi zaten Ms yaptigi anlasmadan habersiz yapti anlasmayi dimi :)

BlackBeasT

3.8.2015 08:59:34

0
Yazmayam diyorumda MS rise of TM oyunu P. etmek derler ya sanırsam onun için kesenin ağzını açdı... 2015 sonu X1'da 2016 ilk çeyreği PC' son çeyreği PS4'de... PS4e gelene kadar oyun PC'ye sahip olan satın alacak, küreği yiyecek, indirimlere girecek, Twitch ve Youtube'da videoları dönecek sonra PS4'de gelecek

deadlight54

2.8.2015 16:49:34

0
quote:

Orjinalden alıntı: puppet53
quote:

Orjinalden alıntı: deadlight54 <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: puppet53 <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: deadlight54 Geç kaldınız bile. İlk başta yapacağınız iş, 1. parti stüdyolarınızın sayısı arttırmak olmalıydı. Araştırdığım kadarıyla 343 Industries, Turn 10, The Coalition ve Rare'den başka 1. parti oyun geliştiren stüdyonuz yok. Diğer bir sorun da farklı türde 1. parti yapımların gelmemesi.</blockquote> Lionhead, Mojang, Twisted Pixel Games, Team Dakota</blockquote> Lionhead Fable'dan başka oyun geliştirmiyor. Mojang, Minecraft dışında geliştirdikleri oyun yok. Twisted Pixel Games daha çok küçük oyunlar üzerinde uğraşmış bir stüdyo. Team Dakota hakkında bir bilgi bulamadım.
Team Dakota Projeck Spark'ın geliştiricisi senin değiminle başka oyun geliştirmiyor :D zaten Fable oyun değil Lionhead'de stüdyo değil. Triple A dışındaki oyunlar oyun değil. Konuştuğumuz konu Microsoftun sahip olduğu 1. parti stüdyolar. sen eksik yazdın bende tamamladım Mojang'ın sadece Minecraft geliştirmiş olması başka oyun geliştiremeyeceği anlamına gelmez. Ona bkarsak Turn10 Forza dan başka oyun geliştirmiyor The Coalition Gear of War 4 den başka geliştirdiği (yeni kurultuğu için) oyun yok 343 malum Halo bu stüdyoları da saymayalım o zaman..
Yorumumu dikkatlice okumamışsın. Benim orada anlatmak istediğim, Xbox kanadından daha fazla ve farklı türde 1. parti yapımların gelmesini istediğimi belirttim. Birde stüdyo sayısı arttırılsa farklı türde 1. parti yapımlar ortaya çıkacaktır. Ayrıca, stüdyoların "başka oyun geliştirmez" diye de bir şey ima etmedim. Her sene aynı marka üzerinden devam etmektense, farklı türde oyunların gelmesi biz oyunculara yarar. Sen ise konuyu ne taraflara çekmişsin :D

freshmind

2.8.2015 15:56:10

+1
Yalan yok, doğru yoldalar... Ps 3 zamanını hatırlayın, port oyunlar, berbat online altyapı, düşük satış rakamları, ama ne oldu exclusive oyunlar ile nesli önde bitirdi, nesle damgasını vuran oyunlara sahip yegane platform oldu, satışları ile rakibinin önüne geçti. Neden aynı senaryo yaşanmasın ki ?

Ankano

2.8.2015 14:12:19

+2
Xbox exclusieve oyunlarini pc ye getirmemekle baslayin

PHO3N1X

2.8.2015 12:49:13

-1
Şuan gayet stabil kardeşim PSN.PS3 dönemiyle arasında dağlar kadar fark var,ben kaç yıl oldu şu PS4 kullanıyorum 1 defa bile başıma herhangi bir sıkıntı gelmedi.Ürünü alıp kullan daha sonra kendi deneyimine göre karar ver.

Return to Monke

2.8.2015 12:20:10

+2
quote:

Orijinalden alıntı: PHO3N1X Konsol sahibi olmayıp PSN hakkında atıp tutmak nasıl bir ironidir anlamış değilim ?
Artık herkes kabul ediyor Playstation Network sıkıntılı. Yapacak bir şey yok.

PHO3N1X

2.8.2015 12:14:28

-1
Konsol sahibi olmayıp PSN hakkında atıp tutmak nasıl bir ironidir anlamış değilim ?

Return to Monke

2.8.2015 10:33:12

+1
Konsol sahibi değilim. Fakat bu adam çok güzel konuşuyor. Yakında sırf bu adama güvendiğim için bile Xbox One alabilirim. Playstation'da ancak kendi saçma işleriyle uğraşsın. PSN'i bile halledemediler daha.

orangeblu

2.8.2015 09:29:17

0
En başta şu çöpcraft oyununa o kadar para vermek yerine mis gibi exc oyun yapabilirlerdi.

İdrak İstimlak

2.8.2015 08:53:35

-2
Nasıl emin oluyorsunuz umursamadıklarına hocam, adamlar milyar dolarlık pazarda pastanın kocamanını rakibine kaptırmış, spor olsun diye mi girdiler yoksa bu pazara... XO oyunlarının PS4 tarafında nasıl rakibi yok, adamların topu topu üç oyunu var hocam, üç. Kalan ve sizin exc. diye tabir ettiğiniz oyunlar ya 3. parti firmaların süreli exc.'leri ya da PC'ye de çıkan başka platformlarda oynama imkanı olan oyunlar. Ama Sony cephesine bakın adamların her oyun türünde bir exc. oyunları var, hem de 1. parti. Siz onu konuşmaya gerek yok, bunu konuşmaya gerek yok diyerek o kadar profesyonel şirketten işi daha iyi bildiğinizi ama açıklama yapmayacağınızı belirtmeniz ayrı bir acayip durum olmuş. https://en.wikipedia.org/wiki/Goldman_Sachs http://www.businessinsider.com/goldman-sachs-on-microsoft-sell-now-2015-4 Bir bakın hocam 19. yüzyıldan beri ekonomi işleri ile içli dışlı olan adamlar ne diyor, ne yazıyor. Ve ayrıca böyle böyle haberler de sağda solda ciddi ciddi yazılıyor, çiziliyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz mı diyorsunuz? http://attackofthefanboy.com/news/microsoft-will-spin-off-sell-xbox-division-2015-says-analyst/ http://www.theverge.com/2014/5/6/5686380/bill-gates-comments-on-potential-microsoft-xbox-sale http://www.extremetech.com/extreme/181930-bill-gates-hints-that-microsoft-could-sell-off-its-xbox-division http://venturebeat.com/community/2014/07/27/should-microsoft-sell-off-the-xbox-brand/

exent4246o

2.8.2015 08:29:04

+1
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Iyi de verdiginz rakamlar 25 kusur milyon ps4 satisina karsilik, 13 milyonluk xo satisini aciklamiyor. Buradaki olay 3. oyuncunun yani Nintendo'nun isi batirmis olmasi ve pazarin 8 yil oncesine nazaran buyumus olmasi. Hic bir 100 metre rekortmeni 20 yil oncesinin derecesini gectigi icin sevindirik olmaz. Kosucu mevcut rakibini gecerse basarilidir, degilse basarisiz ki; burada 1/2 gibi bir satis orani var. Gelelim cok satan su hayali xo oyunlarina, bu konsol satis orani ile xo hangi exc. oyunda rakibini gecebilmistir ki, bir basaridan bahsediliyor. Konsol pazari icin Bill Gates ve yonetim kurulu cekilme yonunde fikir beyan etti, Nadella'da durumu toparlamak icin geldi. Toparlayip markayi satacaklar, 3. partiye sirtlarini dayamalarinin sebebi de daha fazla yatirim yapip zarar hanesini olasi bir satista buyutmemek. Her seyi gectim siz bu markayi seviyorsunuz, saygi duyarim ama gonlunuzden hic mi "su minecraft'a 2.5 milyar dolar vereceginize yeni studyolar acsaydiniz" diye gecmedi mi? Kisacasi MS bu pazardan ve isletim sistemi son kullanicilar pazarindan cekilecek. Adamlar sadece ticari yazilim uretecekler. Win 10 son isletim sistemleri oldu bu anlamda. Artik ibm gibi ticari yazilama donecekler. Bunu ben degil analistler soyluyor...
Başarı başarıdır.Eminim Microsoft PS4'ün başarılı satış rakamlarını umursamıyordur, sonuçta bu adamlar sporcu değil. XO oyunlarının ps4 tarafında doğrudan bir rakibi yok yada PS4 oyunlarının xo tarafında ayrıca bir çok yüksek satış rakamına ulaşmış xo ex oyunu var. Xbox üzerinden çekilme baştan sona yalan haber,Microsoft'un iç yüzünü iyi bilirim. Microsoft kendi ekosistemini oluşturmak istiyor.Potansiyel olarak xbox'ın satılmasını sağlayabilecek tek kişi Steven Sinofsky idi,ancak Microsoft'tan ayrıldı. Buraya uzun uzun yazabilirim ama gerek yok. Microsoft'un son kullanıcıdan çekilmesi imkansız,Apple yada Google çekilir Microsoft çekilmez bunuda uzun uzun yazabilirim ama gerek yok.

Persona_Non_Grata

2.8.2015 04:56:25

0
doğru karar, herkes kendi stüdyosu kadar konuşsun.

Mr xXx

2.8.2015 02:52:36

0
Kendi adıma konuşmak gerekirse ben sırf stf 5 için ps 4 aldım..

ardaq

2.8.2015 02:52:07

0
o zaman sen kaybedersin dostum

dingo egret!

2.8.2015 02:50:56

0
Şunun şurasında bikaç saat girmedik foruma yine fanboyların ağlama duvarı olmuş burası

Mactavish-

2.8.2015 02:40:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Özele girip, aklınca belaltı çalışan ben miyim, sen misin? Sonra bir de burada kaliteden bahsediyorsun...
Tomb Raider 2016 Holiday diye seviniyor ama kendisi One alıp oynayana kadar kaç Holiday geçecek haberi yok. Uncharted ve Tomb Raider akarken biz onların Tomb Raider erken oynayacağız diye sevinmesi çok üzücüm Uncharted kalitesine bir kere konsollarının kapasitesi yetmez.

Mactavish-

2.8.2015 02:37:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: powersmachine54 Xbox bölümü mü? kalitesiz eminmisin gerçekten ilk başta yanlış hatalar yapmış olabilirler.Ama xbox bölümü şuan çok iyi durumda phill spencer resmen xbox bölümünü kurtardı.Ve xbox one kurtardı.Ps4 siz remastered oynuyacağınız xbox one sahipleri yeni excleri oynuyacaklar.Ve çözünürlük farkıda yavaş yavaş azalıyor.Dx 12 ile konsol daha iyi hale gelecektir.Ve sony nin elinde naughty dog santa monica gibi stüdyoları olmazsa şuan ps4 bu kadar satamazdı.Ve Microsoft çok doğru kararlar alıyor.Sony ise bizim kosol çok sattı diye az oyun duyurdu.Ve sony müşteriyi oyun anlamında ve özellikler bakımından düşünmüyor.Bence xbox one daha iyi hem xbox 360 oyunları oynanabilecek Dx12 esram geriye uyumluluk windows 10 gibi şeyler ve müşteriyi microsoft şuan daha iyi önem veriyor.
Halo Master Chief ve Geow 1 remastered değil sanırım. 2015 den beri One a oyun geldi mi? Yıl sonu anca Halo 5 gelecek konsola. Ps4e Order ve Bloodborne geldi, Ağustosta until dawn geliyor. Ortada gizli excler var da görmüyoruz sanırım. Remastered lar bile katlıyor oyun sayınızı. Phil iyi işler yapıyor uğraşıyor One güzel konsol yazılım ve hizmet açısından Sony den iyi durumda kullanıcılara daha iyi işler sağlıyor ama exc konusunda geçen nesile göre farklı işler koymuş değil ortaya.

skulz

2.8.2015 01:30:13

0
quote:

Orjinalden alıntı: deadlight54 <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: puppet53 <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: deadlight54 Geç kaldınız bile. İlk başta yapacağınız iş, 1. parti stüdyolarınızın sayısı arttırmak olmalıydı. Araştırdığım kadarıyla 343 Industries, Turn 10, The Coalition ve Rare'den başka 1. parti oyun geliştiren stüdyonuz yok. Diğer bir sorun da farklı türde 1. parti yapımların gelmemesi.</blockquote> Lionhead, Mojang, Twisted Pixel Games, Team Dakota</blockquote> Lionhead Fable'dan başka oyun geliştirmiyor. Mojang, Minecraft dışında geliştirdikleri oyun yok. Twisted Pixel Games daha çok küçük oyunlar üzerinde uğraşmış bir stüdyo. Team Dakota hakkında bir bilgi bulamadım.
Team Dakota Projeck Spark'ın geliştiricisi senin değiminle başka oyun geliştirmiyor :D zaten Fable oyun değil Lionhead'de stüdyo değil. Triple A dışındaki oyunlar oyun değil. Konuştuğumuz konu Microsoftun sahip olduğu 1. parti stüdyolar. sen eksik yazdın bende tamamladım Mojang'ın sadece Minecraft geliştirmiş olması başka oyun geliştiremeyeceği anlamına gelmez. Ona bkarsak Turn10 Forza dan başka oyun geliştirmiyor The Coalition Gear of War 4 den başka geliştirdiği (yeni kurultuğu için) oyun yok 343 malum Halo bu stüdyoları da saymayalım o zaman..

KauFmaNXIII

2.8.2015 01:16:08

0
İyi olur işiniz gücünüz 3.parti firmaları ayartıp oyunları önce xbox markasına gelmesini sağlamaktı.

powersmachine54

2.8.2015 00:29:53

0
Xbox bölümü mü? kalitesiz eminmisin gerçekten ilk başta yanlış hatalar yapmış olabilirler.Ama xbox bölümü şuan çok iyi durumda phill spencer resmen xbox bölümünü kurtardı.Ve xbox one kurtardı.Ps4 siz remastered oynuyacağınız xbox one sahipleri yeni excleri oynuyacaklar.Ve çözünürlük farkıda yavaş yavaş azalıyor.Dx 12 ile konsol daha iyi hale gelecektir.Ve sony nin elinde naughty dog santa monica gibi stüdyoları olmazsa şuan ps4 bu kadar satamazdı.Ve Microsoft çok doğru kararlar alıyor.Sony ise bizim kosol çok sattı diye az oyun duyurdu.Ve sony müşteriyi oyun anlamında ve özellikler bakımından düşünmüyor.Bence xbox one daha iyi hem xbox 360 oyunları oynanabilecek Dx12 esram geriye uyumluluk windows 10 gibi şeyler ve müşteriyi microsoft şuan daha iyi önem veriyor.

İdrak İstimlak

1.8.2015 23:16:11

-1
Iyi de verdiginz rakamlar 25 kusur milyon ps4 satisina karsilik, 13 milyonluk xo satisini aciklamiyor. Buradaki olay 3. oyuncunun yani Nintendo'nun isi batirmis olmasi ve pazarin 8 yil oncesine nazaran buyumus olmasi. Hic bir 100 metre rekortmeni 20 yil oncesinin derecesini gectigi icin sevindirik olmaz. Kosucu mevcut rakibini gecerse basarilidir, degilse basarisiz ki; burada 1/2 gibi bir satis orani var. Gelelim cok satan su hayali xo oyunlarina, bu konsol satis orani ile xo hangi exc. oyunda rakibini gecebilmistir ki, bir basaridan bahsediliyor. Konsol pazari icin Bill Gates ve yonetim kurulu cekilme yonunde fikir beyan etti, Nadella'da durumu toparlamak icin geldi. Toparlayip markayi satacaklar, 3. partiye sirtlarini dayamalarinin sebebi de daha fazla yatirim yapip zarar hanesini olasi bir satista buyutmemek. Her seyi gectim siz bu markayi seviyorsunuz, saygi duyarim ama gonlunuzden hic mi "su minecraft'a 2.5 milyar dolar vereceginize yeni studyolar acsaydiniz" diye gecmedi mi? Kisacasi MS bu pazardan ve isletim sistemi son kullanicilar pazarindan cekilecek. Adamlar sadece ticari yazilim uretecekler. Win 10 son isletim sistemleri oldu bu anlamda. Artik ibm gibi ticari yazilama donecekler. Bunu ben degil analistler soyluyor...

EyesNight

1.8.2015 23:08:41

0
quote:

Orjinalden alıntı: bm07tr
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Düşündüğünüz kadar da açık değil bu sektör, bazı şeyler asla değişmez. Bunlardan birincisi, hatta bu işin kuralı olur, çok satan bir ip için sabırlı ol, devamlı kendini geliştirerek ip'yi tepeye taşı. Super Mario, Call of Duty, Battlefield, Zelda, Gran Turismo bunlar hep uzun süreçler sonunda isim yapmış, satış başarısı yakalamış oyunlar. Hadi ben yeni bir ip yaptım, buyrun alın demekle olmuyor bu iş. Önce pazar kabul edecek, kaliteli iş çıkartacaksın, 3.süne, 4.süne kadar geliştirecek kadar sabrın ve yatırımın olacak, yenilikçi olacak derken MS'nin bu noktada işe başlayıp mayayı tutturması için önümüzdeki nesilin ortasını beklemesi gerekiyor ki, bu adamlar nesil sonuna doğru pazardan çekilirse sakın şaşırmayın... Büyük marka oyunlar dünden bugüne iki günde yaratılmıyor...
Bu sektör değişime açık: Nintendo'nun tepeden dibe batması,Commodore'un tarihin tozlu sayfalarına karışması,Atari'nin sert düşüşü ... Bunlar değişimin ispatı. Microsoft'un pazardan çekilmesi ancak senin temennin olur ki Microsoft'un maya tutturması konusu baştan aşağı saçma Xbox 360'ın Önceki nesilde başarısını hatırlatmak isterim. Xbox 360'ı üreten bir firman belki strateji hataları yüzünden bu nesilde başarısız olabilir ancak onlar için bir tecrübe olduğu gerçek yada Phil Spencer gibi ne yaptığını bilen birisinin bir sonraki nesilde iyi birşeyler yapma ihtimalinin yüksek olduğu bir gerçek. Daha önceki konulara yazdığım Xbox One ile aynı dönemde X360 satışlarını karşılaştıran verilerim: Xbox 360'ın çıkış tarihi 27 Kasım 2005 (ABD) Xbox One'ın çıkış tarihi 22 Kasım 2013 (ABD) Vgchartz en son 4 Nisan 2015 deki satış verilerini paylaşmış. Xbox One'ın çıkışından 4 Nisan 2015 tarihine kadar 12,164,514 adet Xbox One Satılmış. Xbox One'ın çıkışından 4 Nisan 2015 tarihine kadar Xbox One için 54,677,546 oyun satılmış. Xbox 360'ın çıkış tarihinden 7 Nisan 2007 tarihine kadar 9,450,723 adet Xbox 360 satılmış. Xbox 360'ın çıkış tarihinden 7 Nisan 2007 tarihine kadar Xbox 360 için 35,949,980 adet oyun satılmış. Eklemekte fayda var Xbox 360 çıkışından Playstation 3 ün çıkışına kadar (11 Kasım 2006) tek yeni nesil konsoldu. Ayrıca PS4 dünya genelinde 1 yıl erken çıkmış. PS4'ün dünya genelinde çıkış tarihi 29 kasım 2013 (Japonya: 22 Şubat 2014) Xbox One'ın dünya genelinde çıkış tarihi 29 Eylül 2014 Görüyoruz ki Xbox One, Xbox 360 dan daha iyi bir çıkış yapmış ve geleceği daha parlak. kaynaklar: http://www.vgchartz.com/weekly/39180/Global/ http://www.vgchartz.com/weekly/42099/Global/ http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_One http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360 http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3 http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_4 Konsola özel ip konusunda ise Xbox'un iplerinin yaptığı yüksek satış rakamlarını hatırlatmama gerek yok sanırım.
Arkadaşın dediği gibi sektör değişime gayet açık neden mi sana hep aynı oyunun farklı versiyonlarını sunmaları canını bir müddet sonra sıkacaktır eğer farklı birşey istiyorsan sektörün değişime açık olması şart

exent4246o

1.8.2015 22:59:54

+3
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Düşündüğünüz kadar da açık değil bu sektör, bazı şeyler asla değişmez. Bunlardan birincisi, hatta bu işin kuralı olur, çok satan bir ip için sabırlı ol, devamlı kendini geliştirerek ip'yi tepeye taşı. Super Mario, Call of Duty, Battlefield, Zelda, Gran Turismo bunlar hep uzun süreçler sonunda isim yapmış, satış başarısı yakalamış oyunlar. Hadi ben yeni bir ip yaptım, buyrun alın demekle olmuyor bu iş. Önce pazar kabul edecek, kaliteli iş çıkartacaksın, 3.süne, 4.süne kadar geliştirecek kadar sabrın ve yatırımın olacak, yenilikçi olacak derken MS'nin bu noktada işe başlayıp mayayı tutturması için önümüzdeki nesilin ortasını beklemesi gerekiyor ki, bu adamlar nesil sonuna doğru pazardan çekilirse sakın şaşırmayın... Büyük marka oyunlar dünden bugüne iki günde yaratılmıyor...
Bu sektör değişime açık: Nintendo'nun tepeden dibe batması,Commodore'un tarihin tozlu sayfalarına karışması,Atari'nin sert düşüşü ... Bunlar değişimin ispatı. Microsoft'un pazardan çekilmesi ancak senin temennin olur ki Microsoft'un maya tutturması konusu baştan aşağı saçma Xbox 360'ın Önceki nesilde başarısını hatırlatmak isterim. Xbox 360'ı üreten bir firman belki strateji hataları yüzünden bu nesilde başarısız olabilir ancak onlar için bir tecrübe olduğu gerçek yada Phil Spencer gibi ne yaptığını bilen birisinin bir sonraki nesilde iyi birşeyler yapma ihtimalinin yüksek olduğu bir gerçek. Daha önceki konulara yazdığım Xbox One ile aynı dönemde X360 satışlarını karşılaştıran verilerim: Xbox 360'ın çıkış tarihi 27 Kasım 2005 (ABD) Xbox One'ın çıkış tarihi 22 Kasım 2013 (ABD) Vgchartz en son 4 Nisan 2015 deki satış verilerini paylaşmış. Xbox One'ın çıkışından 4 Nisan 2015 tarihine kadar 12,164,514 adet Xbox One Satılmış. Xbox One'ın çıkışından 4 Nisan 2015 tarihine kadar Xbox One için 54,677,546 oyun satılmış. Xbox 360'ın çıkış tarihinden 7 Nisan 2007 tarihine kadar 9,450,723 adet Xbox 360 satılmış. Xbox 360'ın çıkış tarihinden 7 Nisan 2007 tarihine kadar Xbox 360 için 35,949,980 adet oyun satılmış. Eklemekte fayda var Xbox 360 çıkışından Playstation 3 ün çıkışına kadar (11 Kasım 2006) tek yeni nesil konsoldu. Ayrıca PS4 dünya genelinde 1 yıl erken çıkmış. PS4'ün dünya genelinde çıkış tarihi 29 kasım 2013 (Japonya: 22 Şubat 2014) Xbox One'ın dünya genelinde çıkış tarihi 29 Eylül 2014 Görüyoruz ki Xbox One, Xbox 360 dan daha iyi bir çıkış yapmış ve geleceği daha parlak. kaynaklar: http://www.vgchartz.com/weekly/39180/Global/ http://www.vgchartz.com/weekly/42099/Global/ http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_One http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360 http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3 http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_4 Konsola özel ip konusunda ise Xbox'un iplerinin yaptığı yüksek satış rakamlarını hatırlatmama gerek yok sanırım.

Megathrone26

1.8.2015 22:42:48

0
konsolu özel yapan exclusive oyunlar. hele şükür akılları başlarına geldi. ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Hoid

1.8.2015 22:34:34

+3
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Gunaydin ama treni kacirdiniz ne yazik ki...
Microsoft trenle felan uğraşmaz uçak filosu satın alır bir kere . Aldığı filoylada japonları taşır

deadlight54

1.8.2015 22:18:54

-2
quote:

Orjinalden alıntı: puppet53
quote:

Orjinalden alıntı: deadlight54 Geç kaldınız bile. İlk başta yapacağınız iş, 1. parti stüdyolarınızın sayısı arttırmak olmalıydı. Araştırdığım kadarıyla 343 Industries, Turn 10, The Coalition ve Rare'den başka 1. parti oyun geliştiren stüdyonuz yok. Diğer bir sorun da farklı türde 1. parti yapımların gelmemesi.
Lionhead, Mojang, Twisted Pixel Games, Team Dakota
Lionhead Fable'dan başka oyun geliştirmiyor. Mojang, Minecraft dışında geliştirdikleri oyun yok. Twisted Pixel Games daha çok küçük oyunlar üzerinde uğraşmış bir stüdyo. Team Dakota hakkında bir bilgi bulamadım.

StrangerLovely

1.8.2015 22:13:31

+2
Doğru düzgün oyun portföyü olmadan iyi bile sektörde kaldı Microsoft çünkü oyun konsolu sektörü telefon veya bilgisayar sektörüne benzemiyor. Konsolunun donanımı, altyapısı vb. ne kadar iyi veya kötü olursa olsun elinde düzgün 1. Parti oyun desteği yoksa harcarlar. Sony ve Nintendo bunun en iyi örneği, ellerindeki o oyunlar olmasa Wii u o rezil haliyle 5 milyon bile satamazdı. Bu durum "apple girse ezer geçer" diyenler için de aynı. Çünkü ne kadar büyük bir şirket olursa olsun oyun geçmişi ve kültürü yok. Stüdyo satın almakla da olmuyor görüldüğü gibi. O yüzden konsol sektöründeki her firma donanımdan altyapıdan çok 1. Partiyi geliştirmeli.

İdrak İstimlak

1.8.2015 21:51:19

0
Düşündüğünüz kadar da açık değil bu sektör, bazı şeyler asla değişmez. Bunlardan birincisi, hatta bu işin kuralı olur, çok satan bir ip için sabırlı ol, devamlı kendini geliştirerek ip'yi tepeye taşı. Super Mario, Call of Duty, Battlefield, Zelda, Gran Turismo bunlar hep uzun süreçler sonunda isim yapmış, satış başarısı yakalamış oyunlar. Hadi ben yeni bir ip yaptım, buyrun alın demekle olmuyor bu iş. Önce pazar kabul edecek, kaliteli iş çıkartacaksın, 3.süne, 4.süne kadar geliştirecek kadar sabrın ve yatırımın olacak, yenilikçi olacak derken MS'nin bu noktada işe başlayıp mayayı tutturması için önümüzdeki nesilin ortasını beklemesi gerekiyor ki, bu adamlar nesil sonuna doğru pazardan çekilirse sakın şaşırmayın... Büyük marka oyunlar dünden bugüne iki günde yaratılmıyor...

skulz

1.8.2015 21:50:33

0
quote:

Orjinalden alıntı: deadlight54 Geç kaldınız bile. İlk başta yapacağınız iş, 1. parti stüdyolarınızın sayısı arttırmak olmalıydı. Araştırdığım kadarıyla 343 Industries, Turn 10, The Coalition ve Rare'den başka 1. parti oyun geliştiren stüdyonuz yok. Diğer bir sorun da farklı türde 1. parti yapımların gelmemesi.
Lionhead, Mojang, Twisted Pixel Games, Team Dakota

redoracle

1.8.2015 21:49:55

0
Street Fighter 5'i bile almadı adamlar,Killer İnstinct oynayın dediler,tamam kendi oyunları olsun çoğunlukta,oyun dünyasının marka isimleriylede anlaşsınlar,sırf SF5 için ps4 seçecek insanlar olacaktır ve bunun gibi üçüncü parti oyunlar için.

mementopolis

1.8.2015 21:30:14

0
MIcrosoft , Xbox dönemince 3. generasyon dan sonra Jeton düstü sonunda :D Kesin Tomb Raider vakkasi yüzünden bunlar

deadlight54

1.8.2015 21:28:58

0
Geç kaldınız bile. İlk başta yapacağınız iş, 1. parti stüdyolarınızın sayısı arttırmak olmalıydı. Araştırdığım kadarıyla 343 Industries, Turn 10, The Coalition ve Rare'den başka 1. parti oyun geliştiren stüdyonuz yok. Diğer bir sorun da farklı türde 1. parti yapımların gelmemesi.

White Death

1.8.2015 21:24:02

-1
Adamlar o kadar para veriyor sonra PC te falan çıkıyor oyun anlamı kalmıyor para vermelerinin Mantıklı olmuş olması gerekenden buydu zaten.

Nicolae

1.8.2015 21:22:21

0
Olması gerekende bu zaten. 3.firmalara harcadıkları paralarla 1.parti stüdyolar kurabilirlerdi.

EyesNight

1.8.2015 21:12:56

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Gunaydin ama treni kacirdiniz ne yazik ki...
Hiç sanmıyorum sektör her türlü şeye açık durumda

İdrak İstimlak

1.8.2015 21:08:09

-1
Gunaydin ama treni kacirdiniz ne yazik ki...

PSN_vs_XBOXLive

1.8.2015 21:05:17

+2
her iki konsola da sahibim ama bu adamin aciklamalari daha cok hosuma gidiyor, musteri odakli yaklasimi cok guzel.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız