Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Master of Orion Çıkış Yaptı + İlk İnceleme Notları

 
   WG Labs ve NGD Studios, Master of Orion’ı uzun bir erken erişim sürecinden sonra bugün itibariyle sizlerle buluşturmaktan dolayı mutluluk duyuyor.
 
   90’ların bu unutulmaz bilim kurgu klasiği yeni nesil oynanış dinamikleri ve görselliğiyle 2000’li yıllarda yeniden doğuyor. Adını İngilizce keşfet, yayıl, sömür, yok et kelimelerinden alan ve 4X strateji türünün en önemli ismi sayılan Master of Orion, oyunculara yaptıkları seçimlerin sonuçlarına katlanmaları gerektiğini gösteren ilk oyunlardan biri olmuştu. Her oyunun bir diğerinden farklı geliştiği bilim kurgu klasiğinde seçtiğiniz ırkın artı ve eksileri doğrultusunda evreni keşfedip, koloninizi geliştirirken diplomasi, keşif ve savaş seçenekleri arasında sağlam bir denge kurmak, stratejinizi iyi belirlemek durumundasınız.
 
 
 
   WG Labs ve ND Studios, oyunu geliştirirken orijinal yapısına sadık kalsalar da yeni nesil oyuncuları cezbedecek birçok yenilik de eklediler. Bunların başında grafik ve içerik yenilemeleri, daha önceki Master of Orion’larda görülmemiş yeni bir ırk ve gerçek zamanlı taktik savaşları gelse de oyunun seslendirmelerini Mark Hamill, Alan Tudyk ve Michael Dorn gibi bilim kurgu kültürünün birbirinden ünlü ve yetenekli aktörünün yapması, erken erişimin en dikkat çeken özelliklerindendi. NGD Studios, Erken Erişim sürecini sonlandırmakta hiç acele etmedi zira oyunu oyunculardan gelen geri bildirimler doğrultusunda şekillendirmek ve son halini vermek istiyorlardı. Bu doğrultuda Master of Orion bugün topluluk temelli geliştirilmiş bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. 
 
   Wargaming CEO’su Victor Kislyi konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi, “Master of Orion’ın kariyerimdeki etkisinin çok fazla olduğunu söyleyebilirim. Bir oyun klasiğini yeniden hayata geçirme fırsatı elde etmek büyük bir gurur. Oyunun geliştirme süreci bizim için başlı başına bir deneyim oldu. Her adımda yanımızda olan oyuncularımızdan gelen destek ve geri bildirimler sayesinde WG Labs ve NGD Studios, efsane bir oyunu yepyeni grafikler ve içeriklerle sizlere sunmaktan mutluluk duyuyor”. 
 
   “Master of Orion, hepimiz için eşi benzeri olmayan bir projeydi,” diyen NGD Studios CEO’su Andrés Chilkowski, “Hem Master of Orion’ı keyifle oynamış neslin hem de günümüz PC oyuncularının yabancılık çekmeyeceği, güzel görünen, zengin içerikli ve yıldız aktörlerin hayat verdiği bir oyun ortaya koymak için uğraştık. Master of Orion’u yepyeni bir kitleye sunmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz,” şeklinde konuştu. 
 
 
   Master of Orion, bugün itibariyle Standart ve Koleksiyon Sürümü ile karşımıza çıkıyor. 49 TL’den satışa sürülen standart sürümde Master of Orion’ın yeni versiyonu ile galaksiye yelken açacak, düşmanlarınızı güçlü ekonominiz, casusluk yöntemleriniz, askeri gücünüz ya da politik oyunlarınızla alt etmeye çalışarak Orion’un efendisi olmaya çalışacaksanız.
   
   75 TL’den satışa sunulan Koleksiyon Sürümü’nde ise oyunun dijital eskizlerinin bulunduğu Artbook, Master of Orion I, II & III, oyun müziği albümü, gemilerinizi dilerseniz modern bir arayüzde retro piksellerle oynamanızı sağlayan retro modu ve bu sürüme özel Terran ırkı sizleri bekliyor. 
 
   Good Old Games (GOG)
 
 
   Steam
 
Koleksiyon ve Standart Sürüm: http://store.steampowered.com/app/298050/ 
 
   Bonus olarak Master of Orion’ı alanlar, 1997 yapımı gerçek zamanlı strateji klasiği Total Annihilation’a ücretsiz sahip olacaklar. Chris Taylor ve Ron Gilbert tarafından tasarlanan bu oyuna erişmek için Master of Orion’u mevcut ya da yeni Wargaming.net hesabınıza bağlayın. Daha sonra oyunun ana menüsündeki Seçenekler sekmesinde yer alan Wargaming.net Hesabı üzerinden ulaşabileceğiniz önergeleri izleyin. 
 
İlk İnceleme Notları
 
CGMagazine 85
Game Informer 83
Hardcore Gamer 80
IGN Spain 77
COGconnected 74  

Bu haberin bağlantısı
URL
master orion master of orion world of warships world of tanks wargaming retro
Mafia III'den Son Tanıtım Videosu Geldi God of War Uzun ve Aksiyon Dolu Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

26.8.2016 23:13:40

0
Güzel paylaşım tebrikler. Şu yayınımı okumanızı tavsiye ederim. Oyun Medyası Prey 2 Çıkış Tarihi

Guest-BB2CECC18

26.8.2016 18:23:53

0
Oyun türkçe dil desteğine sahip olması lazım. İncelemeleride olumlu oyunu almak kalıyor geriye.

Wayward Son

26.8.2016 14:02:30

0
İkisinin de zaman katili niteliğinde olduğunu düşünürsek, tercihimi Stellaris'ten yana kullandım ve mutluyum. Bir yandan MOO oynayasım da var ancak maalesef o kadar vaktim yok. 2-3 ay önce oyun baya eksikti ancak toparlamışlar Steam'deki yorumlara bakarsak.

İdrak İstimlak

26.8.2016 13:47:24

0
Vay arkadaş 90'lı yıllarda 14" monitor karşısında sabahladığım günler geldi aklıma. Deli gibi sabahlara kadar oynardık bu oyunu, öyle abartırdık ki, monitörden yayılan radyasyon nedeni ile deli gibi baş ağrısı çekerdik. Buna rağmen oynamaya devam ederdik... Ben bu son oyunu deneme fırsatı buldum ama açıkçası fazla da bakamadım. Nedir, ne değildir bilemiyorum, büyük ihtimalle eski günlerin hatırına alıp, bir iki el attıktan sonra kenara koyacağımız oyunlardan olacak...

BSC Misafiri

26.8.2016 13:25:34

0
Astroneer yeni No Man's Sky.

agathadaemonn

26.8.2016 02:14:40

0
Bu arada Astroneer diye bir oyun var, sonbaharda steam early access'e gelecek, grafikleri olsun, oynanışı olsun çok efsane ve çekici duruyor, bir bakın, araştırın derim..
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Master of Orion
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız