Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mark Cerny: Tek Kişilik Oyunların Sonu Geldi

Mark Cerny 2004 yılında "Yaşam boyu Başarı Ödülü kazanmıştı

    Günümüzde multiplayer desteği olmayan oyunların satışlarının ne kadar düşük olduğunu görüyoruz. En kaliteli oyunlar bile artık multiplayer özelliği olmadan hak ettikleri satış miktarına ulaşamıyor. Tabi multiplayer özelliği olmayan oyunların 2. el pazarında daha çabuk gittiğini de unutmamak lazım, kim aylarca oynayabileceği multiplayer bir oyunu satmak ister ki?
 
     Spyro the Dragon, Crash Bandicoot, Ratchet & Clank, Resistance, MotorStorm, Warhawk, Heavenly Sword gibi önemli oyunlarda tasarımcı, programcı ve yapımcı koltuklarında görev almış olan Mark Cerny'e göre tek kişilik oyunların sonu geliyor.

     Cerny, 2014 yılında artık geliştiricilerin oyunlarını multiplayer özelliksiz piyasaya çıkarmak istemeyeceğini söylüyor. Hatta Demon's Souls gibi sadece senaryo modları üzerine yoğunlaşmış oyunların bile diğer kullanıcılardan mesajlar veya kullanıcı tarafından kontrol edilen boss'lar sunduğunu belirten yetkili 3 yıl içinde tek kişilik oyunların sonunun geleceğini söylüyor.

     Henüz "harmanlanmış bir kullanıcı deneyimi"ni (Demon's Souls gibi) açıklayacak bir terminoloji bulunmadığını söyleyen Cerny, bu terminolojinin yaratılması gerektiğini, çünkü bu durumu tanımlayacak sözcükler olmadan tasarım yapılmasının da mümkün olmadığını belirtti. Daha sonra ise tek kişilik oyunlara veda edebilirmişiz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Mark Cerny Single Player
BSC Özel: "Vita'nın Türkiye Fiyatı ve Çıkış Tarihi Dark Souls'un Gamescom Görselleri Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Reishi

17.8.2011 21:53:02

0
Nintendo'nun yeni patentini aldığı "Massively Single Player" aslında sanırım tam da adamın bahsettiği şey. O haberi görünce aklıma zaten ilk Demon's Souls gelmişti. Belki de gelecek MSP türündedir, kim bilir.

BSC Misafiri

17.8.2011 17:12:52

0
Yeni Half-Life'ta multi olmazsa almayacak olan var mı?

BSC Misafiri

17.8.2011 14:17:05

0
boş konuşma usta,multi iyi hoş çok keyifli ama senaryosuz oyun gitarsız metal grubuna benzer..single player a.wake gibi oyunlar olduğu sürece bitmez(hem biz hem single hem multisi olan oyunlarla mutluyuz)

BSC Misafiri

17.8.2011 14:15:43

0
Katılmıyorum. Single player modu oyunun canıdır. Aslında çok doyurucu.zevkli ve uzun hikayesi olan bir oyun olsa multiplayer modunu açmam bile. Fakat single'lar genelde çabuk bittiği ve oyuna doyamadığım için multiplayerla devam ediyorum. Yani single modu zor biter.

BSC Misafiri

17.8.2011 12:42:38

0
bu adam boş konuşmuş tek kişilik oyunların sonu gelmiş miş yok ya

L30N

17.8.2011 12:38:02

0
Single takılıyorum mutluyum

BSC Misafiri

17.8.2011 12:28:52

0
multiplayer olsun ama senaryonun yeri bambaşkadır bence. Senaryosuz yani singlesiz oyun mu olur asla almam sadece multi oyunu senaryo benim için ilk sırada gelir !!!...

BSC Misafiri

17.8.2011 12:28:35

0
demek ki oyunculuk ve oyun sektörü tükenişe girdi en kral multiplayer modu bile tek kişilik oynanışın verdiği zevki kendini yırtsa veremez...!

BSC Misafiri

17.8.2011 12:28:32

0
kimse üzerine alınmasın ve ben asosyal biri değilim ama bir görevi ya da oyunu bitirmek için saatlerce adam arayamam ben...!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız