Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kotaku: Playstation 4.5 Geliyor + 4K Çözünürlük Sunacak


    Kotaku'ya açıklama yapan bir oyun geliştiricisi Sony'nin şu an Playstation 4.5 kod adıyla anılan bir konsol üzerinde çalıştığını söyledi. Bu kaynağa göre konsol 4K çözünürlük desteği sunacak kadar iyi olacakmış. Yeni konsolun Playstation 4K veya 4.5 gibi isimleri resmi değil, ama Playstation 5 isminin kullanılması da beklenmiyor. 
 
    Bu arada Kotaku'nun çok sağlam kaynaklarının olduğunu belirtelim. Sitenin kaynaklarından aldığı bir çok bilginin gerçek olduğunu daha önce gördük. Yani amacı sadece söylenti yaratmak olan bir geliştiriciyi kaynak göstermeleri çok zor.
 
    Xbox One'ın donanım güncellemesine gidecek olmasından sonra Sony'nin böyle bir hamle yapması pek şaşırtmadı. Özellikle Playstation VR için bu yeni konsol çok iyi olacak gibi görünüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak kotaku sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Hile Satıcıları Milyon Dolar Kazanıyor Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu Tamamlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

matrix506

29.3.2016 05:40:29

+1
Ps4 buçuk çıktığında ps4 kullanıcılarına küfür gibi gelecektir Açmış olduğum konularda mesajlarda konsollar 2020den erken gelecek konsollar yetersiz hatta birkaç mesajımda bir kaç ay önce ps4 un ps3 ile ps4 arasında ara konsol olduğunu çıkacak yeni konsolun ps4 buçuk olacağını söylemiştim Sonuç= hep haklı çıktım

neczer

29.3.2016 01:31:37

0
4k olması mumkun değil. hem zamanı değil hem çok masraflı bir iş bu. 980ti dahi 2k çözünürlük için çıkmış bi kart 4k demek abes olur. yeni ps4 1080p 60fps very high- ultra arası görüntü versin öp te başına koy.

The_Rahip

29.3.2016 00:38:10

0
Sony ile Ms'in zamanlamaları bile birbirine çok yakın. İlk bu yeni izleyecekleri yol ile açıkmala Sony'den geldi tabi resmi değildi sonrasında Ms çıktı açık bir şekilde bunu ifade etti arkasından ise Ps4 için bu söylentiler çıktı ve yalan olsa şimdiye kadar yalanlanırdı diye düşünüyorum. Ms ve Sony burada resmen ortak hareket ediyorlar ama izledikleri yol farklı. Sony kısa sürede yeni bir konsol çıkartmayı hedefliyor, Ms ise mevcut konsolu harici donanımsal parçalar ile upgrade etmeyi hedefliyor. One için bence bu E3'de harici bir ekran kartı falan duyurabilirler zaten konsolu açmadan upgrade falan demişlerdi. Birde bu üst model yada upgrade olaylarından sonra görsel olarak ne kadar fark olacak o da önemli. Ufak tefek farklar olacak ise değmez ama ciddi boyutta gözle görülür farklar olursa ister istemez oyuncular bunlara yönelebilirler tabi fiyatlarda çok önemli.

:::LOSTPLANET:::

29.3.2016 00:23:07

+3
quote:

Orijinalden alıntı: C-İ-E_SN 4K olayı işin bahanesi. Asıl amaç tüm oyunları tam randımanlı 1080p 60 fps çalıştırmak. Yoksa 4K bahane.
Ya da ellerindeki oyun havuzundan çekip çekip 4k remastered yapıp tekrardan satmak

BlackTower_35

29.3.2016 00:00:54

+1
4K olayı işin bahanesi. Asıl amaç tüm oyunları tam randımanlı 1080p 60 fps çalıştırmak. Yoksa 4K bahane.

Guest-C302EA147

28.3.2016 23:10:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: tüng Şu sıralar ps4 almayı düşünüyordum.Alsam mı sizce ?4k tvm yok bu arada.
4k tv yoksa al. Yani ileride 4k tv almayacaksan almani tavsiye ederim. Her ne kadar bunu cikarmak isteseler bile alacagin ps4 seni bundan sonra rahat 3 sene goturur. Ps3 bile hala oynaniyor :)

gokhanext

28.3.2016 22:47:15

0
Daha onceki mesajlarımdada hep yazdım.Microsoft ve Sony kapalı kapılar ardında herzaman ortak karar verme yonunde adım atmıslardır.Microsoft un yeni konsol(devam niteliğinde) çıkacagı soylendiğinde hep olumsuz yorumlar dile getirilmişti.Şimdide Sony aynı yolda gidiyor. VR bahanesi ile yeni kosnoluda cıkarmıs olucak.Cunku ortak bir karar var ve bu yolda mecburen aynı gitmek durumundalar.Cunku bakıldıgında zaten XBOX ONE PS4 ten hep 1 adım geride kaldı.PS4 ve XBOX ONE da PC nin 1 hayli gerisinde şu an. Bu yuzden artık 3 sene de bir bu sekilde döngü devam edecek. Bu sene E3 te yepyeni devam konsolları göreceğiz.İsteyen istediği konsolu alacak. Bir Uncharted ı daha kaliteli kaplamalar ve daha fazla detay seviyesinde daha yuksek cozunurlukte oynamak isteyen PS4,5 alacak. Bir Gears Of War full detay seviyesinde oynamak isteyen XBOX ONE vers.2 alacak. Bence dogru bir karar.Şu an bana bu konsollar fazlasıyla yetiyor.Daha fazlasını isteyen bir üste versiyonunu alacaktır. 4K olayı ise her 2 konsol için bence zor gozukuyor.

Guest-E87629FD5

28.3.2016 21:35:30

+1
Nereye 4K çözünürlük sunuyor Playstation 4 bilmem kaç? O GPU'yu kaça mal edecek Sony? Sonraki nesilde bile stabil, standart olması şüpheli bir çözünürlük 4K.

Guest-1DF3AA226

28.3.2016 21:24:42

0
Şu sıralar ps4 almayı düşünüyordum.Alsam mı sizce ?4k tvm yok bu arada.

The_Rahip

28.3.2016 21:13:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ozi_41

Olay şu kardeşim cell güçsüz bir işlemci değildi keza uncharted serisi , mgs 4 , last of us , god of war 3 , gt5 gibi oyunlarla neler yapılabildiğini gördük Gta5 gibi cell de üstüne düşülen multi platform oyunlarda ps3 ün önde olduğunuda gördük Olay tamamen mimarisinden dolayı fazla emek istemesi ve yapımcıların aptal saptal portlamalarıydı . Bu bahanemi son kullanıcı yani bizi ilgilendirirmi tabiki ilgilendirmez. Sony naptı bastı ex . Oyunları cihaz satışlarını toparladı . Bunlarında yapması gereken bol bol ex çıkarmak varken adamlar eldekileri bile pc ye çıkarıp konsolun canına okudular Sadece kendilerine yapsalar iyi tüm konsol piyasasının içine etme peşindeler upgrade vsvs 3 senede 1 konsol
Hocam yok ben güçlü güçsüz anlamında demedim bahsini ettiğim sürecin forumdaki gelişimini söylemek amaçlı yazdım. Ms'in maalesef ex olayı biraz kit bu konuda birşey diyemem :)) gerçi bu nesil biraz toparladılar derken PC için yatırıma basladilar:)) Yalniz şu var Ms'i upgrade konusunda eleştiriyoruz ama Sony bu konuda daha önce bir açıklama yapmıştı böyle şerbeti hafiften verme amacinda ve sonrasında bu 4.5 muhabbeti çıktı. Bence Sony bu muhabbete daha önce karar verdi ama Ms daha önce net resmi bir açıklama yaptığı için tepkiler ona gitti :))

ozi_41

28.3.2016 17:08:47

+1
quote:

Orijinalden alıntı: mRt_007 Hocam yalnız kaçırdığın bir nokta var; O dönemleri hatırlıyorum. Bahsini ettiğin çözünürlük muhabbetinin temelinde '' Cell ile Ps3 uçacak multiplatform oyunlarda bile gerçeğe yakın grafikler olacak ve Ps3 konsolu Cell ile Ps2 rekorunu kıracak mesajlarını çok iyi hatırlıyorum'' bunun yanında '' Cell ile dünyanın gidişatının değişiceğini bile yazanlar vardı''. Bu kadar büyük konuşmalardan sonra görsel olarak beklentiler olmayınca karşı tarafta senin söylediğin şeyleri yazmaya başladı. Xbox 360 satışları 20 milyonu zor görecekti ve Wii ise direk piyasadan silinecekti Ps forumlarında yazılan mesajlar. ;) Çözünürlük muhabbetine gelirsek maalesef seninde dediğin gibi oyunun konusu, karakterleri, atmosferi falan artık geride kaldı kaç fps yada bilmem kaç P muhabbeti aldı başını gitti. Uncharted, QB, Halo yada Shenmue gibi yapımları benim önüme ister 720p koysunlar ister 1080p hiç umurumda olmaz ve canavar gibi oynarım. Aslında ben artık PC'ye çıkıyor yada çıkmıyor kısmına pek bakmıyorum çünkü masaüstümü yeni taşındığım evde koyacak yerim yok diye kayınpedere verdim şuan QB, Halo yada Geow oynamak istesem ister istemez One almak zorundayım çünkü masaüstü şansım yok. Oyuncu laptoplarından almak var aklımda ama onlarında fiyatları ve ileride geride kalacak olmalarından dolayı biraz beni ürkütüyor.:))))
Olay şu kardeşim cell güçsüz bir işlemci değildi keza uncharted serisi , mgs 4 , last of us , god of war 3 , gt5 gibi oyunlarla neler yapılabildiğini gördük Gta5 gibi cell de üstüne düşülen multi platform oyunlarda ps3 ün önde olduğunuda gördük Olay tamamen mimarisinden dolayı fazla emek istemesi ve yapımcıların aptal saptal portlamalarıydı . Bu bahanemi son kullanıcı yani bizi ilgilendirirmi tabiki ilgilendirmez. Sony naptı bastı ex . Oyunları cihaz satışlarını toparladı . Bunlarında yapması gereken bol bol ex çıkarmak varken adamlar eldekileri bile pc ye çıkarıp konsolun canına okudular Sadece kendilerine yapsalar iyi tüm konsol piyasasının içine etme peşindeler upgrade vsvs 3 senede 1 konsol

streetfigter82

28.3.2016 17:05:54

+6
Bence bu 1080p 60 fps 30 fps olayını Nvidia,amd,intel Üçlüsü altan alttan ısıtıp ortaya atıyorlar.Bunu duyan insanlar artık daha fazla grafik,daha fazla fps diye diye hızlı tüketimin bir parçası oluyorlar.2.el forumu satılık gtx 980 ve frux amd ile doldu.Niye çünkü yani pascal ve polaris kartlar çıkacak.Şimdi bu 2 tepe kart neyine yetmedi.. Sanki piyasada aman aman bir oyun varda kart yetmiyor. Bu fps ve çöz olayında amd ve nvidia kıs kıs gülüyordur.Çünkü insanlar artık 6 ay ile 1 yıl arası kart değiştirmeye başladılar.Sony ve mic da bu alışkanlığı kullanarak 2-3 yılda bir konsol veya uprade yaparak ceplerini doldurmanın peşine girdiler.Biz ettik biz bulduk Daha fazla daha fazla Alsana daha fazla grafikli konsollar

The_Rahip

28.3.2016 13:30:18

+7
quote:

Orijinalden alıntı: C-İ-E_SN Herşey eskiden güzeldi ne 1080p ne 720p ne bilmem kaç fps. Tat vardı tuz vardı oynadığımız oyunlarda şimdi kafamız bir milyon tane şeyle uğraşıyor.
Eskiden gerek antikoyun olsun gerek merlinin forumu olsun gerek burası olsun oyun başlıklarında; oyunda geçen mekanlar, karakterler, silahlar, atmosfer falan konuşurduk yada bunlar üzerine tartışırdık olmuş yada olmamış gibisinden şimdi ise; şu tv'de çözünürlük hoş durmuyor, kaç p arkadaş bu, fps si nedir şu kadar olsada oyun uçsa falan filan. Oyuncu kitlesinin genel halinin böyle bir evrim geçirmeside yapımcıların işine geldi. Pazar ruhsuz ve amaçsız oyunlardan geçilmiyor.

BlackTower_35

28.3.2016 13:24:14

0
Herşey eskiden güzeldi ne 1080p ne 720p ne bilmem kaç fps. Tat vardı tuz vardı oynadığımız oyunlarda şimdi kafamız bir milyon tane şeyle uğraşıyor.

The_Rahip

28.3.2016 13:22:02

0
Hocam yalnız kaçırdığın bir nokta var; O dönemleri hatırlıyorum. Bahsini ettiğin çözünürlük muhabbetinin temelinde '' Cell ile Ps3 uçacak multiplatform oyunlarda bile gerçeğe yakın grafikler olacak ve Ps3 konsolu Cell ile Ps2 rekorunu kıracak mesajlarını çok iyi hatırlıyorum'' bunun yanında '' Cell ile dünyanın gidişatının değişiceğini bile yazanlar vardı''. Bu kadar büyük konuşmalardan sonra görsel olarak beklentiler olmayınca karşı tarafta senin söylediğin şeyleri yazmaya başladı. Xbox 360 satışları 20 milyonu zor görecekti ve Wii ise direk piyasadan silinecekti Ps forumlarında yazılan mesajlar. ;) Çözünürlük muhabbetine gelirsek maalesef seninde dediğin gibi oyunun konusu, karakterleri, atmosferi falan artık geride kaldı kaç fps yada bilmem kaç P muhabbeti aldı başını gitti. Uncharted, QB, Halo yada Shenmue gibi yapımları benim önüme ister 720p koysunlar ister 1080p hiç umurumda olmaz ve canavar gibi oynarım. Aslında ben artık PC'ye çıkıyor yada çıkmıyor kısmına pek bakmıyorum çünkü masaüstümü yeni taşındığım evde koyacak yerim yok diye kayınpedere verdim şuan QB, Halo yada Geow oynamak istesem ister istemez One almak zorundayım çünkü masaüstü şansım yok. Oyuncu laptoplarından almak var aklımda ama onlarında fiyatları ve ileride geride kalacak olmalarından dolayı biraz beni ürkütüyor.:))))

ozi_41

28.3.2016 12:11:33

+1
quote:

Orijinalden alıntı: streetfigter82 Microsoftun manevraları sony yi buna mecbur etti.Ve bu olaya aslında dünya genelindeki ps kullanıcaları sebep oldu.Yok ps4 1080p,yok 60 fps diye diye.Ps4 kullanıcıları oyunlardan daha çok 1080p 60 fps olayını öne sürerek xboxun daha az satmasına sebep oldu.Eskiden böyle bir olay yoktu. SEN 1080P DİYE DİYE XBOXUN AZ SATMASINA SEBEP OL SONRADA YAV OLURMU BİZ DAHA YENİ ALDIK.MİCROSOFT OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİRİYOR.BUNA ALIŞACAKSIN. Diyeceksinki xboxda düşük donanım çıkarmasaydı.E o zaman ps3 te xboxdan geriydi.
Bu muhabbeti ilk baslatan gecen nesilden microsoft tayfasidir Adamlar cell mimarisine aptal saptal portlanana oyunlardan olusan 720p vs 640 p muhabbetine her oyun basliginda devam ettiler . Ben hep sunu derim oyunlarda sadece grafige bakana oyuncu demem . Artik gunumuzde bir oyun duyuruluyor konuda 100 sayfa varsa 90 i grafik fps cozunurluk muhabbeti .Igrenc bir duruma geldi . Microsofttun en buyuk hatasi cihazina adam gibi yeni ip ex oyunlar cikarmamasi .Quantum break gibi bir oyun sadece xbox one da olsa 720 p diye oynanmiyacakmi . Kaldiki uncharted 4 gibi bir oyun bile 720 p olsa oynarim umurumda olmaz. Ama bir cihazin her oyunu pc ye cikacaksa ve ustune multiplatform oyunlari ps4 ten kotu olacaksa o cihazi almanin anlami ne alipta online ina ayri para vermenin ve oyunlarina 60 dolar vermenin anlami ne Ps3 multi platform oyunlarda cogunlukla x360 tan gerideydi . Nasil toparladi bol bol ex oyun cikararak . Bir ayricaligi olacakki bir cihazin almaya sebebimiz olsun bendede xo var oyle kosede duruyor .Tombraider oynadim bide Qb bakarim He bu arada rise of tomb raider ile just cause 3 u steamde tek paket 58 tl mi ne sattilardi gecen şaka gibi

streetfigter82

27.3.2016 14:04:29

0
Microsoftun manevraları sony yi buna mecbur etti.Ve bu olaya aslında dünya genelindeki ps kullanıcaları sebep oldu.Yok ps4 1080p,yok 60 fps diye diye.Ps4 kullanıcıları oyunlardan daha çok 1080p 60 fps olayını öne sürerek xboxun daha az satmasına sebep oldu.Eskiden böyle bir olay yoktu. SEN 1080P DİYE DİYE XBOXUN AZ SATMASINA SEBEP OL SONRADA YAV OLURMU BİZ DAHA YENİ ALDIK.MİCROSOFT OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİRİYOR.BUNA ALIŞACAKSIN. Diyeceksinki xboxda düşük donanım çıkarmasaydı.E o zaman ps3 te xboxdan geriydi.

Rigor Mortis

27.3.2016 13:46:59

0
saçma ps4 çıkıtıgında 4k tv vardı niye çıkarmadı alacak müşteri sayısı az olur 4le devam ederler bir çok kişi

FantasyFiRe

27.3.2016 13:06:44

+3
quote:

Orijinalden alıntı: streetfigter82

1500 e skylce intel sistem toplanır..gtx 960 lı Ps4 ün baya baya üstüne çıkarsın
doğrudur ama genelde 2. el bakmak lazım. sıfır almaya kalksan sadece gtx 960 2gb 750tl civarı. bunun anakartı, cpu, ram, hdd derken 1500tl yi çok rahat geçiyor.

streetfigter82

27.3.2016 10:18:23

+1
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

dostum ben de pc kullanıcısıyım. Konuştuğum arkadaş limit 1500tl diyince girdim fiyatlara baktım. Doğru düzgün orta seviye intel ve nvidia içeren bir sistem toplayamadım 1500tl ye onun için 1500tl ye konsoldan daha iyi grafik deneyimi sunan uzun ömürlü bir sistem toplanmaz dedim. Haa sistemi komple AMD toplarsın bi ihtimal olur ama arkadaş uzun süre aynı sistemde değişiklik yapmadan ps4 den daha iyi grafiklerde oyun oynamak istiyor ki bu da şimdiki dolar kuruyla 1500tl ye imkansız
1500 e skylce intel sistem toplanır..gtx 960 lı Ps4 ün baya baya üstüne çıkarsın

braVe112

27.3.2016 00:38:12

+1
4K olayı işin abartısı.Yeni gelecek konsol VR odaklı olacak.

Weycell 61

26.3.2016 19:32:06

+1
Nerdeyse 1 aydır aleti açmıyorum yeni konsol çıkaracaklarına adam akıllı oyun çıkarsınlar yoksa ne anladım o işten ps3 oyunlarının ultra hd versiyonlarını görürüz yeni konsolda bu gidişle...

can462008

26.3.2016 18:25:55

0
Daha PS4 ü alalı 1 sene olmadı

NayirNolamaz

26.3.2016 16:21:43

0
VR'i 4kyi bosverinde her oyunu sorunsuz 60fps ile oynaticak ise kosa kosa alirim.

snakefatih

26.3.2016 15:12:24

+1
Ps4 le xbox one ı satsam 4.5 alabilir miyim? :)

Ginga Bishounen

26.3.2016 14:53:36

+2
4K oyun oynatamayacaksa mevcut PS4'le devam ederim. FPS takıntısı olan da gider yeni sürümü alır. Ha eskisini getir, yenisini indirimle al tarzı bir şeyler yaparlarsa o zaman değiştirebilirim.

wildlove

26.3.2016 14:07:27

+1
ne de güzel olur 4K çözünürlükte çöpware indie ps4 oyunları

FantasyFiRe

26.3.2016 13:58:57

+3
quote:

Orijinalden alıntı: metinaktekin

Hade diyelim öle değilde öyle farz edilim ****ın oyunlara verdiği paralar ne oalcak 2 katı üstüne birde online oynamak için ps alıyorsun pc de online bedava oyunlar ucuz hele steam çıktıktan sonra baya ucuzladı ayrıca 1500 tl lik pc ile çok rahat konsol grafiği alıyorsun.
dostum ben de pc kullanıcısıyım. Konuştuğum arkadaş limit 1500tl diyince girdim fiyatlara baktım. Doğru düzgün orta seviye intel ve nvidia içeren bir sistem toplayamadım 1500tl ye onun için 1500tl ye konsoldan daha iyi grafik deneyimi sunan uzun ömürlü bir sistem toplanmaz dedim. Haa sistemi komple AMD toplarsın bi ihtimal olur ama arkadaş uzun süre aynı sistemde değişiklik yapmadan ps4 den daha iyi grafiklerde oyun oynamak istiyor ki bu da şimdiki dolar kuruyla 1500tl ye imkansız

istanblue001

25.3.2016 19:22:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: MrChaplin ps4 alacağım şu günlerde 4k olayının çıkması sinir bozucu olsada,eğer mevcut ps4 lere eklenti güncelleme parça vs olacaksa kabul edebilirim bu denli yeniliği..çunku komple yeni konsol alıp eskisinin çöp olmasından daha iy.ama 4k adı altında yeni bir ps çıkarsa o zaman çarşı karışır hemşerim.. ps4 güncellemesi yapılabilir bu gayet doğal bence günümüz teknolojisinde..ama elimizdeki ps4 lerin çöp duruma düşmesine sony gibi bir şirket heralde cesaret edemez..
4k tv varsa ps4 alma bence

_yekta_

25.3.2016 17:10:07

0
önce oyun çeşitliliğini arttırması gerek ps4 için alternatif bulamıyoruz sınırlı sayıdaki oyunlar ile 4k olsa ne olur , illaki hastaları , meraklıları için sorun olmayabilir ama bizim gibi pc ve ps4 arasında olanlar için pcde görüp ps4 de iç çekmek hiç olmuyor :)

cnbzkrt

24.3.2016 21:28:48

0
Yaza doğru e3 te belli olsada ona göre hareket etsek askerdeyim şuan askerden dönüşte ps4 alacaktım ama bu haberler insanı şüpheye düşürüyor bakalım yaz aylarında ne olacak hep beraber görücez

süsse

24.3.2016 18:55:01

+3
Tek fark çözünürlük olucak demek ne yazıkki sadece kendini avutmaktır arkadaşlar,4k oyun oynatabilicek bir konsoldaki gpu en iyi ihtimalle mevcut ps4 gpu nun 3 katı gücünde olur,nitekim eurogamer da yazılana göre mevcut 1080p oyunları çok daha performanslı çalıştrıcakmış, mevcut ps4 de 1080 30 fpsde çalışan bir oyun yenisinde büyük ihtimalle 1080 60 fpsde çalışıcak,ve kesinlikle oyun yapımcıları hemen olmasada yakın zamanda yeni gpu gücünü kullanıcaklar.ve iki cihaz arasında kaplama ışıklandırma aa af ve birçok detay farkı olucaktır yeni konsola özel çıkabilicek oyunlarda olucaktır (3ds new 3ds) örneği gibi.

MrChaplin

24.3.2016 18:53:19

+1
ps4 alacağım şu günlerde 4k olayının çıkması sinir bozucu olsada,eğer mevcut ps4 lere eklenti güncelleme parça vs olacaksa kabul edebilirim bu denli yeniliği..çunku komple yeni konsol alıp eskisinin çöp olmasından daha iy.ama 4k adı altında yeni bir ps çıkarsa o zaman çarşı karışır hemşerim.. ps4 güncellemesi yapılabilir bu gayet doğal bence günümüz teknolojisinde..ama elimizdeki ps4 lerin çöp duruma düşmesine sony gibi bir şirket heralde cesaret edemez..

snakefatih

24.3.2016 18:40:50

+4
Ben şunu anlamıyorum 4k 60fps veren ps4 çıktı diyelim bizim hayatımızda bu grafik değişikliğinden başka ne olacak. Oyun dünyası uçuşa mı geçecek mevcut oyunlar 4k olarak tekrar çıkacak yeni oyunlar 4k gelecek hepsi bu efsane olacak yeni oyunlar üretilmiyor re sh ff dmc gibi oyunlar baktıkça battı grafiğe abanınca elde olmuyor. Bize yeni dünyalar yeni heyecanlar lazım grafik 4k bunlar çok anlamlı değil. Ruh yok.

Dante

24.3.2016 18:07:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: dark dragon Ps vr içinde sisteme yardım edip güç kazandıran çip var, bu sayede ps4'de vr oyunlarda ekstra performans sağlıyor. Büyük ihtimalle bu sistem şimdi ps4'ün içine entegre olacak. Bu kadar yaygara boşuna koparılıyor yani. Ps4 çıktığından beri teknoloji çok gelişti, şimdi ona göre bir cihaz tasarlanacak işte. Zaten 8 sene konsol devri çok fazla bunun 5 seneye falan indirgenmesi lazım oyunların önünün açılması için.
O halde tek fark 4k olacaktir. Grafik kalitesi vs asla degismez bu konuda suphe duymamak gerek. Ps4 zaten gun gectikce yeni oyunlarda cok daha guzel grafikler gostermeye devam ediyor. Tikanmis degil su an. Ha VR a gucu yetmez tabii cunku iki kere ayni goruntuyu cizmesi gerek VR icin. Dogal olarak ayni kalitede goruntuyu iki kere 30 fpsde cizemez. Kac bin dolarlik pcler bile patliyor konu VR a gelince :)

dark dragon

24.3.2016 17:57:09

+1
Ps vr içinde sisteme yardım edip güç kazandıran çip var, bu sayede ps4'de vr oyunlarda ekstra performans sağlıyor. Büyük ihtimalle bu sistem şimdi ps4'ün içine entegre olacak. Bu kadar yaygara boşuna koparılıyor yani. Ps4 çıktığından beri teknoloji çok gelişti, şimdi ona göre bir cihaz tasarlanacak işte. Zaten 8 sene konsol devri çok fazla bunun 5 seneye falan indirgenmesi lazım oyunların önünün açılması için.

Dante

24.3.2016 17:27:51

0
26 sayfa okumadim ama. Inaniyorum isin mantigini anlayabilmis birileri olmustur ve soylemislerdir bunu da. Bu 4.5 olayina herkes atip tutmus ama. Bunun mantigi tamamen VR ve 4k cozunurluk icin. Yani oyunlarda bir degisiklik olmayacak. Grafik kalitesi su anki konsollardan farkli da olmayacak. Olamaz da zaten. Ayni oyun ciktiginda ps4.5 4k cozunurlukte oynatacak, ps4 de 1080p ile oynatacak. Tek fark bu. Bunun icin de sony ye saldirmaya gerek yok cok buyuk bir ilerleme degil bu konu. Elinizdeki konsollarin geride kalmasi gibi bir sey olmayacak. 4k dediginiz cozunurlugun farkini gormeniz icin zaten en az 50-55 inc televizyon almalisiniz ki 4k ile 1080p arasindaki farki anlayabilin. Bunun altindaki ebatlardaki tvlerde ha 1080 oynamissin ha 4k oynamissin en ufak fark bile goremezsiniz. Demek istedigim ps 4.5 oyle standart kullanicilara hitap etmeyecek, ve elimizdeki konsollari da dezavantaja ugratacak bir sey yapmayacak. Yahu zaten dusunun, sony sattigi konsoldan para kazanmiyor ki. Sattigi oyundan para kazaniyor. Insanlari ps4e kustururse kendi kaybeder. "Ps4.5 da daha guzel grafik var ben ps4e almayacam bu oyunu" der almaz millet. Oyun satamazsa asil o zaman ayvayi yedi sony. Kisacasinin da kisacasi, korkulacak bir sey yok. Ps4 en az 2018'e kadar tam gaz devam.

süsse

24.3.2016 16:56:03

+1
Umarım her 2 firmada bunu alışkanlık haline getirmezler ve sadece bu nesile özel birşey olur, elin amerikalısına koymaz ama Türk oyuncular için konsol olayı oyun fiyatlarından dolayı zaten lüx birde zırt pırt güncellemek tüy diker.

Xdian

24.3.2016 16:44:20

+1
Burada herkes Sonye giydiriyor aslında çıbanın başı Microsoft, Xbox one ile düşük donanımı yüzünden ps4 gerisinde kaldı ve birşeyler yapması gerektiğinden güncellenebilir konsol fikrini ortaya attı. Microsoft'ta kesinlikle yeni bir konsol çalışması olduğundan Sony'de altta kalamazdı. Yakın Zaman'da Xbox cephesinden de benzer haber gelecektir.

süsse

24.3.2016 16:43:11

0
Eurogamer: Playstation 4.5 Gerçek, ama 4K Oyunlar için Yeterli Değil. BSC haberi eurogamer gibi bir site onayladıysa e3 de yeni konsol hayırlı olsun,sony ms den hızlı çıktı.iyiki ps4 elden çıkarmışım 4,5 gelene kadar xbox ve pc ile yola devam.

` quaD.

24.3.2016 16:36:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: Apewabce Benim anlamadığım evde 4000 TL tutan pc bile 1080p zaman zaman zorlanırken nasıl olacak merak ediyorum bekleyerek öğreneceğiz artık.
Pc zorlanmasi oyun ve ekrab karti yazilimlarinin kotu olmasi yuzunden. bazen sirf biz para harcayalim diye bilerek yaptijlarini dusunuyorum. ps4 cikarken bence 4.5 akillarinda bile vardi.

-Oxy.gen-

24.3.2016 16:15:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: mRt_007 Bu söylenti çıkalı bırkaç gün oldu ve hala Sony'den bir açıklama gelmedi. Artık bir zahmet çıksınlarda şu işi netlik kazandırsinlar.
Aynen bende sonyden bi açıklama bekliyorum. Ps4 almayı düşünürken bu söylenti karışıklığa sebep oldu..

Apewabce

24.3.2016 16:03:01

+2
Benim anlamadığım evde 4000 TL tutan pc bile 1080p zaman zaman zorlanırken nasıl olacak merak ediyorum bekleyerek öğreneceğiz artık.

The_Rahip

24.3.2016 15:55:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: Hyponsoinage

Ya daha 1 yil olmadi konsolu alali. Olmaz olsun boyle rezillik
Madem böyle bir yola girecekler bari guncellenebilir olsun yeniden konsolu almaktan daha iyidir. Uygun fiyatlarla çıkacak ekstra donanımlar ile upgrade daha iyi olabilir.

Ronon Dex

24.3.2016 15:52:40

0
İyi ki konsol almamışım. eldekini de satıp 2 tane kol alıp keyfime bakayım en güzeli.

Hyponsoinage

24.3.2016 15:39:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: mRt_007

Bende öyle düşünüyorum. Herkes Ms'e yüklenirken Sony aradan patlattı bombayı. Bu nesildeki güçsüzlüklerini resmen kendileri için artıya çevirdiler.
Ya daha 1 yil olmadi konsolu alali. Olmaz olsun boyle rezillik

The_Rahip

24.3.2016 15:30:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Bence söylenti doğru. Direk hayır denmedi , cevap hazırlıyorlar bu durum için. insanlara niye bunu yapacağız diye bir makale.
Bende öyle düşünüyorum. Herkes Ms'e yüklenirken Sony aradan patlattı bombayı. Bu nesildeki güçsüzlüklerini resmen kendileri için artıya çevirdiler.

ButcherofBlaviken

23.3.2016 19:11:04

+1
Yine 60 $ olur normalde, fakat Aral üçkağıtçısını bilemem herşey beklenir onlardan

mertvontrier

23.3.2016 17:32:51

+2
Yeni oyunların fiyatlarını düşünemiyorum. 4K 400 lira.

GoldPunch

23.3.2016 14:26:30

0
Evet.

` quaD.

23.3.2016 12:15:21

+1
quote:

Orijinalden alıntı: mRt_007 Bu söylenti çıkalı bırkaç gün oldu ve hala Sony'den bir açıklama gelmedi. Artık bir zahmet çıksınlarda şu işi netlik kazandırsinlar.
Bence söylenti doğru. Direk hayır denmedi , cevap hazırlıyorlar bu durum için. insanlara niye bunu yapacağız diye bir makale.

The_Rahip

23.3.2016 12:04:02

0
Bu söylenti çıkalı bırkaç gün oldu ve hala Sony'den bir açıklama gelmedi. Artık bir zahmet çıksınlarda şu işi netlik kazandırsinlar.

hakande84

23.3.2016 11:11:57

+4
quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

E tamam o parayı verdi de konsol elinde mi kalacak sanki milletin? Aynı oyunlar çıkmaya devam edecek. Bir sorun göremiyorum ben. Hem şu konsollarda adam akıllı oyun oynanmıyor yahu. Sabit 30 fps alabilmek için yalvarır hale geldik artık. Çok zayıf durumdalar. Edit: Sitem edilen olay şuna benziyor. Adamın elinde Iphone 6 var diyelim. Iphone 7 çıkınca herkes mecburen 6'yı satıp 7'yi almak zorundaymış gibi bahsediliyor. Aynı uygulamaları iki cihaz da çalıştırıyorken neyin tantanası bu abi? Şart mı yani üst modele geçmek?
Yok abi iPhone 6 ile 7 arası gibi değil. Bak şimdi PS4 yerine PS5 olsa ben de ses etmem. O zaman Sony bizi öptü ve donanım açısından yetersiz konsollarını bize bir güzel iteledi. O zaman ben de bunu düşünürüm. Şimdi çıkacak olan konsol da aynı oyunları oynatacak ama bu daha iyi olacak argümanı sağlıklı bir argüman değil. Bak 1.800 TL fiyat çekiyorlarsa bunu yapamazlar. Ciddi söylüyorum o zaman saysınlar benim PS4'e aldığım fiyatı aradaki farkı verip PS 4,5 alayım. Yaparlar mı? Tabii ki hayır. Bana, bu yaklaşım etik gelmiyor. Bunu bir Apple yapsa zaten Apple milleti öpme politikası yapar geçer derim ama bunu Sony yaparsa vay be bunlar da devre ayak uydurdu derim. Hangi açıdan bakarsan bak PS4 version 2'nin kabul edilebilir bir yanı yok. Aynı oyunlar çıkabilir. 1.800 lira verdiğim ve hala 1.800 liraya satılan bir aletin bu oyunları daha verimli çalıştırması ve bana bu durumda daha fazla para harcatması, üstüne üstlük zamanında bana sattığı kusurlu konsolu belli bir fiyat bareminden de olsa geri almaması etik midir? Aynı bluray ama içerik farklı, çifte standart oluşacak. Ekstra söğüşlenenler ve söğüşlenmeyip dandik konsol kullananlar. Bence hiç Apple'dan gitme örneklemeye.

Father Gascoigne

23.3.2016 10:45:07

+2
Arkadaş herkes Sony tarafına sallamış da adamlar napsın? Donanım olarak güncel konsollar artık yetersiz kalıyor bu su götürmez bir gerçek. PC oyuncuları ekran kartlarına dahi çuvalla para verdiğinde sesleri çıkmıyor da konsolcular neden bir donanım güncellemesinde keselerinden çıkacak paranın lafını yapıyor? Bence tamamiyle gerekli bir yenilemeye gidiyor Sony,örneğin adam binlerce lira verip 4K tv alıyor ve 1080p oyun oynuyor bu taraftan da bakmak lazım olaya Bizim kullanıcılar genelde maddi olarak orta sınıf olduğu için (ben dahil) bu tarz bir durumda hemen patlayıveriyor,ama ne kadar patlarsak patlayalım teknoloji gelişmeye devam edecek ve bu gelişme oyun sektörüyle doğrudan alakalı...

BlackTower_35

23.3.2016 03:22:32

0
O oyunun 3840-2160 verdiğine eminmisin?

GoldPunch

23.3.2016 03:16:11

+5
quote:

Orijinalden alıntı: C-İ-E_SN Bir 4K AAA oyun enaz 150 gb olur oda enaz. Bunun yanında enaz 32 veya 64 GB ram li bir cihaz gelmesi gerekir. Jaguar 8 çekirdek yerine Jaguar 32 çekirdek CPU gerek. Artı o cihaza en az 2 TB depolama alanı lazım. Kısaca donanımın herşeyin 4 kat güçlü olması gerek. Şu zaman için zor gibi 3-5 yıl sonra ne olur bilemem.
Selamlar 4K oyun icin 150gb gerekmiyor. Son donemlerde pc ye cikan cogu pc oyunu 4k yi destekliyor oyun boyutlari max 50gb. 64GB ram gerekiri anlayamadım bir de. 12 GB yeterli oluyor. 4K en çok gpu ya ve cpu ya yuk bindiriyor. Diger bilesenlere %5-10

deserteagle35

23.3.2016 03:00:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe bu dolar kuruyla 1500tl ye konsoldan daha iyi grafik deneyimi ve uzun ömür sunan sistem toplanmaz 2500tl yi gözden çıkarmak lazım
Hade diyelim öle değilde öyle farz edilim konsolcuların oyunlara verdiği paralar ne oalcak 2 katı üstüne birde online oynamak için ps alıyorsun pc de online bedava oyunlar ucuz hele steam çıktıktan sonra baya ucuzladı ayrıca 1500 tl lik pc ile çok rahat konsol grafiği alıyorsun.

:::LOSTPLANET:::

23.3.2016 01:07:41

0
E3'te ilk cihaz bilgileri, varsa bir kaç görseli gözükür diye düşünüyorum. VR'a bu kadar yüklendiklerine göre olabildiğince erkenden piyasaya çıkarmak isteyeceklerdir. Şu manaya da geliyor : donanımı artırılmış konsola bu kadar yatırım ( sokak ağzıyla masraf) yapacaklarına göre her 2 firma da ( telefon üreticileri ve VR üreticileri de ) VR teknolojisine oldukça bel bağlamış . Ya bu teknolojideki oyunların oluşturacağı pastayı gördüler ya da bu ürünlerin satılması için oyuncuları o yöne doğru sürükleyecekler.

BlackTower_35

23.3.2016 01:03:45

+2
Bir 4K AAA oyun enaz 150 gb olur oda enaz. Bunun yanında enaz 32 veya 64 GB ram li bir cihaz gelmesi gerekir. Jaguar 8 çekirdek yerine Jaguar 32 çekirdek CPU gerek. Artı o cihaza en az 2 TB depolama alanı lazım. Kısaca donanımın herşeyin 4 kat güçlü olması gerek. Şu zaman için zor gibi 3-5 yıl sonra ne olur bilemem.

Since1903

23.3.2016 00:45:06

+3
Hep aynı şeyi söylemişimdir. Bu nesildeki konsolun adı 4 değil , 3.5'idi diye. Bakın şimdi doğrulamış oldu. Bundan sonra buçuk buçuk gider bu. Adam gibi konsol çıkarana kadar.

skullomania

22.3.2016 23:48:11

0
Hele bi çıksın makina. Neye benziyo, fiyatına, fiyat-performans ilişkisine bakıp aklımıza yatarsa alırız, yatmazsa almayız. Karşı taraftan gelmesi planlanan daha güçlü bir xox one da var bu arada '''

:::LOSTPLANET:::

22.3.2016 22:02:59

0
Haberi okuduktan sonraki durumum :

DoDoking

22.3.2016 21:45:28

0
uncharted 4 30fps mi olacak ?

The_Rahip

22.3.2016 21:23:47

+2
Grafikleri dusurmezler ama ben optimizasyon sorunları olabileceğini düşünüyorum. Bu sayede tüketiciyi yeni cihaza yonlendirebilirler. Bu dediğim hem Sony hemde Ms için geçerlidir.

enemywalker

22.3.2016 10:21:27

0
****+popup blocker+ghost tam dh icin yapılmış.Popup yok genius drnilen zimbirti yok.

mösyö liquid

22.3.2016 10:19:19

+5
quote:

Orijinalden alıntı: trkomandoo PC GECİN canlar sallayın konsolu :D
sende türkçe yazmaya geçsen.

Uzayda Bir Nokta

21.3.2016 17:51:02

0
Demek ki bu teknoloji için çok erken

mertvontrier

21.3.2016 17:31:41

+1
4.5 alalım diye 4'ün grafiklerini düşürürler.

TR_mahmutpek

21.3.2016 13:30:05

0
Gençler lütfen bir düşünün. Haklısünız şu anki ekran kartları/apu lar ile 4k (daha doğrusu daha performanslı) bir konsol yapmak zor ve çok pahalı. Lakin amd deki polaris gpu ve zen apu lar gerçekten sıçrama yaptı. (Fanboy değilim) yani beklemeliyiz sadece :)

RushEpicsTR

21.3.2016 13:15:15

+1
60 fps ultra da oynatan bir makine olsa bile oyunlar 60 dolar aga aynı fiyata pc toplar oyunları ucuza alırım daha mantıklı

_Riven_

21.3.2016 12:58:51

+4
4k yı ps3 kalitesinde oynatmasında. pc deki high grafik için ps4. 5 ultra high için ps5i çıkarırlar. ps4 medium da takılır. asıl sıkıntı vr için üst model çıkarıp normal oyun oynarken ps4 ten yüksek kaliteye izin verilmezse olur. aslında olay beceriksiz coder ların oyunları donanımı tam kapasite kullanacak şekilde programlamaması. ps3 ve Amiga zamanında neler gördük. naughtydog iyi örnek bu konuda. işin kolayına kaçan beceriksiz ea ubisoft gibi paragözlerin her fake oyun videosundan sonra downgrade li oyunlarını alan oyuncu bu yolu kendi eliyle açmış oldu. bizim gibi kıt paralı toplumlar için çıkmayacak ps4. 5 elbette. usa, eu keyfini sürecek bizimkiler ruhunu satıp almanın yollarını deneyecek.

Mr.3GG

21.3.2016 12:24:12

+4
Her sene PC upgrade etme olayını kim uydurdu acaba, çok merak ediyorum. Bu konsolların ömrü gayet de kısa olacak, mimarinin önemi anlayamamış bazı arkadaşlar var aramızda. X86 mimarisine geçerek büyük bir hata yaptılar. Bu olay kesinlikle, " artık konsollar 5 yıl gitmez eskisi gibi" denilecek bir durum değil. Tamamen hatalı mimari seçiminden kaynaklanan bir olay. Ubisoft gibi beceriksiz oyun yapımcıları ağladı diye bu mimariyi tercih ettiler ve büyük ihtimalle bu beceriksiz herifler yüzünden, eskisi gibi farklı mimari kullanmak yerine direkt yapımcılara kolaylık sağlamak için kısa aralıklarla yeni konsollar çıkaracaklar. Yani burada suçlanacak bir taraf varsa, kesinlikle oyun yapımcılarıdır.

Opricnik

21.3.2016 11:21:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: asruh03 Benim laptopta 8gb gtx980m var ve oculust u kaldırmazmış ekran kartım. Test ettim öyle dedi. Laptop alacaklara duyurulur. PS4 alacaktım unchartd4 için o zaman bekleyim 4.5 dan 5i
Laptop kartlarından şuan oculus kaldıracak bir kart yok. Gelecek sene çıkan yeni seiler bile lowda anca diyorum. 970 GTX normal PC versiyonu minimum kart VR için. 980ti uygun deneyim için

Opricnik

21.3.2016 11:19:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: ultralisan milletin aldığı Ps4'ler çöp oldu.
niye PS4'ün çıkan oyunları çalıştırmayacak mı sanıyorsun.

kvadankpakal

21.3.2016 07:24:24

0
spota kaçtan gelir acaba

33kral33.

21.3.2016 02:01:21

+4
Amerika'da asgari ücretle çalışan adamın 6 saatlik emeğine karşılık fiyat bicmisler burda asgari ücretlerinin beş günlük maaşı. Emek hırsızı kim oluyor burda beş günlük emeğe değer mi? Ki yapımcı alsa içim yanmaz aradaki adamlar alıyor parayı Ha Sony türkiye dublaj yapmaz diyorsun e kardeşim hiç mi aklın fikrin yok 1200 liraya cihaz almışsın adam zaten karını etmiş oyun getirmiş sana satmis gene karını etmiş öyle bi raddeye gelmişsiniz ki sanki türkçe dil gelince size hediye ediliyor hakkin olani almış oluyorsun sadece fazlasını değil. Asıl herkes benim gibi düşünse paşa paşa aşağı çekecekler. Amerika yetmiş dolar almanya yetmiş euro ise Türkiye de yetmiş lira olması lazım.

33kral33.

21.3.2016 01:42:51

+2
Tarih kitabını birak hikayesi ile on plana çıkan Last of us gibi Fahrenheit gibi oyunlar bile lise öğrencisinin anlayabileceği düzeyde. O kadar ingilizce anlamıyorsan oynadigin oyunu da anlamazsın. Emeğe saygı diyorsan almanya da elli euro ise Amerika'da elli dolar a satılır oyun burda 250 lira zaten yapimci değil devlet le aracı kaymağı yiyor. Çok istersen verirsin tabi 250lirani

aurosonic

21.3.2016 00:04:13

+9
Beyler ben her zaman konsolu savundum exc oyunlar olsun konfor olsun oyunda sorun olmamasi vs. Son zamanlarda PS Türkiyenin oyunlara fahis fiyatlar getirmesi, bazi oyunlarda frame düsüsü görmem (konsol bu abi ne fps düsmesi) canimi sikiyordu. PS4, oyunlar ve yanindaki aksesuarlara toplam 4500 den fazla para vermisim. Resmen yaziktir günahtir. Aldiklarimi hesap edince sok oldum vallahi. Bir oyunun Steamde (indirimlerde) 65 TL olup, ayni oyun PSN de 299 tl olmasi kadar saçma bir durum olabilir mi? Hem oyuna yama yapamiyorsun hem Türkçe dil atamiyorsun, hemde oyunlarda bazi sahnelerde frame düsüsü oluyor, onu geçtim 30 FPS oynuyorsun. Zamanla pismanliklari yasadim. Elimdeki bütün oyunlari ve aksesuarlari sattim ve sadece PS4 ve FIFA 16 kaldi. Aylardirda PS4 açmiyorum, çünkü yeni bilgisayar topladim. PS4 e 3 oyun parasina Steam den 10 tane oyun aliyorsun hemde AAA oyunlar. Far Cry Primal 150 TL iken PSN de 280 tl. Resmen soygun. Daha nice oyunlar gösterebilirim. PS4 alacaklara tavsiyem gidin sadece exc oyunlary için alin, onun disinda diger oyunlara kesinlikle para vermeyin. Ben gittim GTX970 li PC topladim. GTA5 i de hepsi Very High 60 FPS de çatir çatir oynuyorum %100 Türkçe diliyle. Umarim anlatabilmisimdir. Konsollar bu nesile göre çok geride kaldi. Bir oyun konsol platformuna 900p 30 FPS de çikiyorsa o konsol güçlü degildir birde 300 tl para veriyorsun. PS 4.5 çikaracaklar çünkü PS VR bu konsola göre yetersiz. Ek güç saglayan alette verirler PS4 kullanicylari için. Çünkü PS VR'da DriveClub bildigin PS2 oyunu gibiydi. Yazmisken söyleyeyim PS4 ün birde yillik 150 TL gibi online parasida var. Kisacasi masraf masraf masraf. Sony artik soygun yapiyor, MP için para almaktan ziyade o paranin hakkini karsilamak için verdikleri aylik bedava oyunlar bile rezalet. Konsola ve oyunlara saçacaginiz parayla çok güzel GTX 970 li + HTC Vive li bir sistem kurabilirsiniz. İyi geceler..

huseyinadukeeee

20.3.2016 23:51:00

0
Konsol piyasasi çöktü artık.

crazy585858

20.3.2016 23:31:03

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son

Bunu diyen adam bir ara %100 Achievement kastığıyla övünüyordu.
feci kapak forumdaşım ayakta alkışlıyorum

brkylmz19990102

20.3.2016 23:26:07

0
Evet kırıldı ama piyasada o kıran adam varmı ,yok. Ve hemen açtığıda kapattı sony.

MrBrandonStark

20.3.2016 23:21:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: TR_mahmutpek

Hocam ps4 ün kırılmasına çok az kaldı, linux bile çalıştırdılar. Yaza doğru gelir bu jailbreakler :)
Ps4 zaten kırıldı ocakta siz neyin kafasındasınız beyler

MrBrandonStark

20.3.2016 23:19:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ortalığı bulandırmak için asparagas dedikodular. Ayrıca kimsede 4K TV YOK. Steam'de de 4k %1'in altında.
Tabi canım daha Türkiyeye 4k tv gelmedi trol mod on

Dark Saga

20.3.2016 22:30:05

+1
İşte hep ticaret şu desteği ilk çıkarılkende hayli hayli verebilirdi ps4 e ama yok bakın ben vr ı çıkardım daha iyi kalitede oynayın diye bide 4.5 çıkarıyorum sorsan oyuncuya hizmet oyuncuyu düşünüyoruz !!! Bi şekilde ne kadar çok yontsam o kadar fayda politikası..istediği kadar kesmesin ps4 desteğini sonuçta üstüne yeni güncel daha iyi donanımlı bi cihaz çıkarıyor oyun firmalarıda buna ağırlık vereceklerdir normal olarak.

canlee89

20.3.2016 22:20:08

0
Eee ne Zaman çıkıyor şimdi ps4 slim ?

NinovaAir

20.3.2016 22:19:49

0
Valla ben uzun uzun tartışmalara girmek istemiyorum artık teknoloji okadar hızlı gelişiyorki artık bir konsoldan 7-8 yıl beklemek zor gibi umarim yanılırım sony bunu alişkanlık haline getirmese iyi olur

Guest-2C5CD639E

20.3.2016 22:10:58

+1
quote:

Orijinalden alıntı: altunuz

Usta bu konuda fazla derine girmek istemiyorum zaten farklarını öğrenmek istiyorsan nette kolayca bulabilirsin bunları ama kısaca değinmek gerekirse PS3 ün mimarisi ile Pc'den çok farklı zamanında oyun yapımı bile tam bir eziyetmiş :) "Pc'de 30 fps olunca takılmalar oluşuyor" yazmışsın ama bu yanlış bi bilgi. Stabil 30 fps veren bi oyunda bu sorunu yaşamazsın. örneğin 60 fps de bir oyunu oynarken 55 fps ye bile düşse rahatsız eder bu düşüş ve bu sorunuda dediğin gibi ayarları kısarak ya da basit fps kitleyici programlarla 30fps ye düşüşerek rahatlıkla halledebilirsin. Zaten konsol alan kişinin başlıca sebebi exclusive(Kendine özel) oyunlları, çok çok az hile kullanımı ve oyunlarla optimizasyonda uğraştırmamasıdır. "pc'yi seçenler grafik takıntılıdır" diye çok sığ bir şey yazmışsın gerçekten aşırı ön yargılı bi laf olmuş. Tabi ki Pc alırken pahalı bir tane yaptıysan haliyle ona göre bir performans istersin ama bu onları grafik takıntılı yapmaz parasının hakkını çıkarmak ister sadece. Zaten bu sözde PS4.5 te 4k desteklicek denilmiyor mu? Sony'e göre konsolcular grafik takıntılı o zaman :) "ps4 oyunları 250 lira yaa" gibi laflar edenler var %100 olmasada malesef haklılık payları var. PS4'te kardeşlik kullanılıyormuş ama çok bildiğim bir sistem değil o yüzden fazla değinmiğeceğim tek bildiğim oyunlar normalden çok daha ucuza alınıyor. Ben şu anki konsol neslini hiç beğenmeyip eski nesildende PS3-Wii arasında kalıp Wii aldım. Bunun en önemli nedenide kendine özel oyunları benim çok daha hoşuma gidiyordu. Tekrar bi konsol alacak olsam gidip PS3 alırdım benim gözümde bu nesilde almaya değecek konsol yok. Özet olarak insan sevdiği aleti kullanmalı hepsinin iyi ve kötü yanları var böyle si.ik yarıştırmaya veya o öyle demiş bunlar böyle yazmış demeye gerek yok :)
Ben diceğimi dedim hocam, adamlar 5000 liralık pc ile kıyaslıyorlar konsolları grafik takıntısı olanlar 5000 lira ile kıyaslar anca, 1150 lira makinada oyunları açıyor. Sana göre grafik, bana göre oyun açması önemlidir gerisi boş, zevk ve renk tartışılmaz sonuçta, iyi akşamlar.

snakefatih

20.3.2016 21:57:10

+4
Senin cafur cafur ingilizcenle olacak iş değil bu. Oyunu Türkçe çevirisini yapan ekibin bildiği ingilizce seviyesine gelebilmek öyle kolay değil. 50 kelime argo ingilizceyle çevir bakalım 1700 yılında yazılmış tarih kitabını göreyim 3 kelimeyi bir araya getiren ingilizce bildiğini sanıyor senin kurs dediğin yerdeki adamların ingilizcesi kaç para eder. İngilizcede öyle terimler var ki tam türkçe karşılığı yok sadece o kültürde yaşarsan o kelime sana anlam ifade eder yurt dışında yaşayan arkadaşlarım var bazen onlara bu konularda işim düşüyor adam bir kelimenin iki saat hikayesini anlatıyor o zaman bir anlamı oluyor yoksa kelime olarak anlamı olmuyor.

DoDoking

20.3.2016 21:49:45

+3
Eğer dedikleri gibi çıkarsa uncharted 4ü oynayıp ps4ümü satar Gtx 970 alırım.

istanblue001

20.3.2016 21:35:00

0
Birde böyle demeleri yok mu kursa git ingilizce öğren örnek veriyorum adam alman kendi dilinde oyunlar oluyor onlarin ihtiyacı var mı ingilizce öğrenmesine yok çünkü dilleri var bizler neden Türkçe dublaj oyun oynsmiyalimda dil öğrenelim neredeyse tüm oyunlarda en az 8 tane değişik dilde oynanıyor bunların olurken biz ingilizce öğrenelim öyle mi

BSC Misafiri

20.3.2016 21:27:55

+1
quote:

Orjinalden alıntı: 33kral33. Ben en az para ile en rahat oyun oynamaya bakarım. Xbox360 zamanında ekran kartı almaktansa 430 liraya aldım bi 250gb jtag slim ne oyun varsa attım attım oynadım yeni oyun çıkmayınca da 445 liraya sattım. Şimdi korsan oyun yok istesem alırım bi yedi yüz liraya ekran kartı bir de Logitech kol gene cafur Cafur oynarım otuz fps. Hala çok türkçe isteyen yama atsın oyuna. Zaten türkçe oyun çıkmıyor diye yırtınan arkadaşlar bir oyuna 250 lira veren kişiler ile ayni insanlar. Dört oyun alma git bi kursa ingilizce öğren gel bana dua et bedava oynarken
Senin gibi emek hırsızlarına kimse dua etmez endişe etme. Senin gibiler yüzünden oyunlara Türkçe dil desteği gelmesinde gecikmeler oluyor. Oyunlar Dünya genelinde onlarca dile çeviri ve seslendirme yapılıyor. Ülkemizde ingilizce bilse dahi konuştuğu dile ve mensup olduğu millete saygısından oyunları kendi ana diliyle oynamak isteyenler çoğunlukta. Gerçi emeğe saygısı olmayanın diline saygısı niye olsun o da var.

altunuz

20.3.2016 21:24:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: alihancetintr

Neden peki 256mb pc masaüstünde zor geziyorsun onu açıkla o zaman? adamlar demekki yapıyor mu? yapıyor. Optimize bile edilmiyor PC'ye ilk konsollara çıkıyor oyunlar, ondan sonra pc'ye çıkıyor. Pc'de 30 fps olunca takılmalar oluşuyor ayarları düşüyorsun neden uğraşıyım ben onunla? adamlar konsol yapmış, optimize etmiş kolayını yapmış niye zorunu seçeyim ben? pc'yi seçenler grafik takıntılıdır yada ps4'de ki oyunlara para vermemek için '' ps4 oyunları 250 lira yaa '' diyip lekelemeye çalışan tipler. Pc'de kullandım. Konsolda kullandım hepside mevcut çok şükür neyin ne olduğunu biliyoruz.
Usta bu konuda fazla derine girmek istemiyorum zaten farklarını öğrenmek istiyorsan nette kolayca bulabilirsin bunları ama kısaca değinmek gerekirse PS3 ün mimarisi ile Pc'den çok farklı zamanında oyun yapımı bile tam bir eziyetmiş :) "Pc'de 30 fps olunca takılmalar oluşuyor" yazmışsın ama bu yanlış bi bilgi. Stabil 30 fps veren bi oyunda bu sorunu yaşamazsın. örneğin 60 fps de bir oyunu oynarken 55 fps ye bile düşse rahatsız eder bu düşüş ve bu sorunuda dediğin gibi ayarları kısarak ya da basit fps kitleyici programlarla 30fps ye düşüşerek rahatlıkla halledebilirsin. Zaten konsol alan kişinin başlıca sebebi exclusive(Kendine özel) oyunlları, çok çok az hile kullanımı ve oyunlarla optimizasyonda uğraştırmamasıdır. "pc'yi seçenler grafik takıntılıdır" diye çok sığ bir şey yazmışsın gerçekten aşırı ön yargılı bi laf olmuş. Tabi ki Pc alırken pahalı bir tane yaptıysan haliyle ona göre bir performans istersin ama bu onları grafik takıntılı yapmaz parasının hakkını çıkarmak ister sadece. Zaten bu sözde PS4.5 te 4k desteklicek denilmiyor mu? Sony'e göre konsolcular grafik takıntılı o zaman :) "ps4 oyunları 250 lira yaa" gibi laflar edenler var %100 olmasada malesef haklılık payları var. PS4'te kardeşlik kullanılıyormuş ama çok bildiğim bir sistem değil o yüzden fazla değinmiğeceğim tek bildiğim oyunlar normalden çok daha ucuza alınıyor. Ben şu anki konsol neslini hiç beğenmeyip eski nesildende PS3-Wii arasında kalıp Wii aldım. Bunun en önemli nedenide kendine özel oyunları benim çok daha hoşuma gidiyordu. Tekrar bi konsol alacak olsam gidip PS3 alırdım benim gözümde bu nesilde almaya değecek konsol yok. Özet olarak insan sevdiği aleti kullanmalı hepsinin iyi ve kötü yanları var böyle si.ik yarıştırmaya veya o öyle demiş bunlar böyle yazmış demeye gerek yok :)

altunuz

20.3.2016 20:47:30

0
quote:

Orjinalden alıntı: vollkan59 Adamlar demiyor ki 4.5 çıkınca 4 e desteği keseceğiz.Yani yeni bir konsol çıkmıyor.Sen ps4 ile 1080p 30 fps standartında oynarsın, ps4k sı olan örnek 1080p 60 fps standartıyla oynar.Ha burada bir hak yeme var mı? Evet var, Psvr yi sen yeni çalışmaya başlamadın. Muhtemelen ps4 çalışmanla birlikte başlamışsındır. E o zaman baştan düzgün çıkarsaydında oyuncuları mağdur etmeseydin.
Usta "ps4k" sı olan niye 1080p de oynasın 4k da oynamak ister :) Bunu şaka niyetine yazdım ama sadece 30-60 fps farkı için milletin gidip bunu tercih edeceğini sanmıyorum. Sonuçta 40 milyon satmış(Galiba) bi konsol var ortada.Ürünü yaparken hazır PS4 almış olanlarıda etkilemek isterler. Nasıl bir oyunu hem konsol hem pc ye alanlar var bunda da hazır PS4'ü olanlar 4k tvsinde bu sözde PS4.5'i denemek isteyeceklerdir.

TR_mahmutpek

20.3.2016 20:46:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: lumiafanx920 Ps4 ün kırılmasını bekliyordum hala almadım , şimdide bunun mu kırılmasını bekleyeceğiz
Hocam ps4 ün kırılmasına çok az kaldı, linux bile çalıştırdılar. Yaza doğru gelir bu jailbreakler :)

Guest-92A2F8722

20.3.2016 20:33:57

+1
Ps4 ün kırılmasını bekliyordum hala almadım , şimdide bunun mu kırılmasını bekleyeceğiz

JasonBrody94

20.3.2016 20:31:58

+4
boş yapmayın sony çok akıllı bir firma ve ps4 sahiplerinin endişelenmesine gerek yok çünkü konsol hala deli gibi satıyor ve ps4 e aşırı bir ilgi var xboxın gözünü korkutmak için yaptığı belli uncharted 4 çıksın herkes susucak :D

infest06

20.3.2016 20:31:54

+2
50 liraya 4.5`a cevirici cip taktiririz

33kral33.

20.3.2016 20:23:31

+1
Ben en az para ile en rahat oyun oynamaya bakarım. Xbox360 zamanında ekran kartı almaktansa 430 liraya aldım bi 250gb jtag slim ne oyun varsa attım attım oynadım yeni oyun çıkmayınca da 445 liraya sattım. Şimdi korsan oyun yok istesem alırım bi yedi yüz liraya ekran kartı bir de Logitech kol gene cafur Cafur oynarım otuz fps. Hala çok türkçe isteyen yama atsın oyuna. Zaten türkçe oyun çıkmıyor diye yırtınan arkadaşlar bir oyuna 250 lira veren kişiler ile ayni insanlar. Dört oyun alma git bi kursa ingilizce öğren gel bana dua et bedava oynarken

- The Stig -

20.3.2016 20:23:11

0
4k olup olmamasi umrumda degil. Yeterki adam gibi 1080p 60fpsde calisin tum oyunlar yeter. VR ile gt sport 1080p 60 fps olsa tadindan yenmez.

Guest-2C5CD639E

20.3.2016 19:52:01

+2
quote:

Orijinalden alıntı: altunuz

Yazdıklarım biraz kaba olacak ama kusura bakma. 1- Pc rami ile PS3 ramini karşılaştırarak büyük cahillik etmişsin. 2- Nah bu konsol 2019'a kadar dayanır. PS4.5 konusuna gelirsek böyle bir aletin çıkması olumlu bir şeydir. İşin kötü olabilecek tek yanı oyun optimize edilirken PS4'e önem verilmeden yapılması olur. Yani oyunu yaparken PS4 düşünülüp optimize edilirse ve ondan sonra bu sözde PS4.5 e göre yapılırsa PS4 kullanıcılarının bir şeye kızacağını zannetmiyorum. Ama yok PS4 oyunları hep 720p 30~ fps olursa bu ancak milleti aldatmak olur. Şu anki multiplatform PS3-Xbox 360 oyunlarını görüyoruz pek iç açıcı değiller.
Neden peki 256mb pc masaüstünde zor geziyorsun onu açıkla o zaman? adamlar demekki yapıyor mu? yapıyor. Optimize bile edilmiyor PC'ye ilk konsollara çıkıyor oyunlar, ondan sonra pc'ye çıkıyor. Pc'de 30 fps olunca takılmalar oluşuyor ayarları düşüyorsun neden uğraşıyım ben onunla? adamlar konsol yapmış, optimize etmiş kolayını yapmış niye zorunu seçeyim ben? pc'yi seçenler grafik takıntılıdır yada ps4'de ki oyunlara para vermemek için '' ps4 oyunları 250 lira yaa '' diyip lekelemeye çalışan tipler. Pc'de kullandım. Konsolda kullandım hepside mevcut çok şükür neyin ne olduğunu biliyoruz.

Guest-2C5CD639E

20.3.2016 19:45:39

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT

bende birinin şunu yazmasını bekliyordum PS3 çıktığın dönemim çok önünde oyun konsoluydu, bir çok kişi Bluray oynatıcı olduğu için bile alıyordu... PS3de IBM, toshiba ve sony ortak geliştirdiği CELL mimarisi vardı... PCyi geç PS4de x86 mimarisinde 256mb ram ile Gta V oynamayı dene Yeni konsolları isterlerse 2020 yılında çıkarsınlar lakin exc. oyun çok fazla gelmez.. Multi platform oyunlar ile 3 yıl daha oyalarlar...
Hocam bu konsolun ömrü 5 seneden fazla sürmez lakin optimize edildiği için 1-2 yıl daha gider her türlü yani 7 yıl. Pc ömrü bu kadar gitmiyor maalesef gitse bile yükseltmen gerekiyor, benim bir sürü pc oldu çok dertliydim bu konuda, konsollarla tanıştığım günden beri kafam rahat, oyun parası sıkıntılı onuda kardeşlikle veya indirimleri takip ederek alıyorum. PC toplayacaktım şöyle orta halde gtx950-960 felan düşünüyordum, bizim biraz fiyat olarak pahalı çıktı, ekran kartı zaten konsolla aynı fiyat ne gerek var fazla para vermeye dedim aldım konsolu amazondan 1150 lira civarına baktım keyfime

Tigerspeed

20.3.2016 19:38:14

0
MAdem yapıyorsunuz çok güzel bir sistem olabilir PS4 ünü getirene belli bir ücret karşılığında 5'i verirlerse ve böyle bir değişim kampanyası yaparlarsa çok iyi olur.Ama bu ülkede çok fazla fiyata satılır yine de

vollkan59

20.3.2016 19:03:50

+1
Adamlar demiyor ki 4.5 çıkınca 4 e desteği keseceğiz.Yani yeni bir konsol çıkmıyor.Sen ps4 ile 1080p 30 fps standartında oynarsın, ps4k sı olan örnek 1080p 60 fps standartıyla oynar.Ha burada bir hak yeme var mı? Evet var, Psvr yi sen yeni çalışmaya başlamadın. Muhtemelen ps4 çalışmanla birlikte başlamışsındır. E o zaman baştan düzgün çıkarsaydında oyuncuları mağdur etmeseydin.

canlee89

20.3.2016 17:55:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT

problem yok... standart PS4de sen 1080p/30fps takıl, High PS4de bizde 4K/30fps takılırız. 4Ktv'ye 3000tl gömmüşüz, 1200tl standart PS4le hava yapıyorsun
Çıkınca takılırsın

BlackBeasT

20.3.2016 17:51:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Bozkırın Tezenesi Önünde 150 tuş ile oyun oynayanlara gün doğdu.Şimdilik atın tutun bakalım Uncharted 4 çıkınca içten içe hono bo konsol yotorsozdo yov demeye başlarsınız. Sony arka arkaya Last Of Us 2,Grand Turismo yu patlatsada bir sonraki nesile kadar sussalar bari.
problem yok... standart PS4de sen 1080p/30fps takıl, High PS4de bizde 4K/30fps takılırız. 4Ktv'ye 3000tl gömmüşüz, 1200tl standart PS4le hava yapıyorsun

E.R.W.

20.3.2016 17:38:15

+5
Önünde 150 tuş ile oyun oynayanlara gün doğdu.Şimdilik atın tutun bakalım Uncharted 4 çıkınca içten içe hono bo konsol yotorsozdo yov demeye başlarsınız. Sony arka arkaya Last Of Us 2,Grand Turismo yu patlatsada bir sonraki nesile kadar sussalar bari.

Makabarux

20.3.2016 17:29:37

0
Aksesuar tarzı birşey mi olur acaba laptoplara takılan harici ekran kartı gibi.Alienware da var.

darkdevil35

20.3.2016 17:28:49

0
Pek öyle bir mantık yapacaklarını sanmıyorum hocam çünkü eski demezler daha güçlü modeli diyecekler sonuçta her ikiside üretilemeye satılmaya devam eder sonuçta yeni gelecek olan konsol 500-600 dolar olmaz 1000 dolar üzeri olur herkes alamayacağı için normal ps 4 lerde satılır o yüzden öyle bir kanpanya sanmıyorum yapmazlar ama genede belli olmaz tabi.

istanblue001

20.3.2016 17:26:59

0
4k tv si olmayanın işine yaramıyacak ki

bedo20

20.3.2016 17:14:42

0
Eger ki ps 4.5 çıkacaksa ya da ismi ne olacaksa bence soyle birşey düşünebilirler. Sonucta ps4 u milyonlarca kişi aldı ve herzaman alışık oldugumuz gibi, 8-10 sene dayanir mantığıyla kullaniyoruz aleti. Upgrade olacak cihazi eskisini getir yenisini götür gibi bir strateji ile satabilirler mi acaba? Sonuçta eski kullanıcılar baya kopureceklerdir. Sadece fiyat farkını ödeyerek yenilenmiş cihaza sahip olabiliriz.

KoRnTuNeS

20.3.2016 17:03:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35 Hocam doğru söylüyorsunuz başta düşünmeleri gerekirdi ama işte onlar daha çok nasıl para kazanırım mantığıyla gidiyor.
şahsen bu yola girerlerse konsol olayını bitiririm artık. çünkü benim mantaliteme uygun birşey değil.

darkdevil35

20.3.2016 16:18:58

0
Hocam doğru söylüyorsunuz başta düşünmeleri gerekirdi ama işte onlar daha çok nasıl para kazanırım mantığıyla gidiyor.

KoRnTuNeS

20.3.2016 16:12:17

+1
dediğin gibi konsollar eski nesillere göre güçsüz çıkmış olabilir. ama bunu başta düşünmeleri gerekirdi. nitekim yeni konsol çıkarılır ve çok satarsa iphone gibi her sene yeni konsol dönemi başlayabilir benim en büyük korkum bu

murat1407

20.3.2016 15:40:18

+3
Bem zaten hep 50 TL'lik alıyorum..

Dark matter

20.3.2016 15:32:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: asruh03 Benim laptopta 8gb gtx980m var ve oculust u kaldırmazmış ekran kartım. Test ettim öyle dedi. Laptop alacaklara duyurulur. PS4 alacaktım unchartd4 için o zaman bekleyim 4.5 dan 5i
vawww 8 gbbbbb 980m.uçar o laptop....

BlackTower_35

20.3.2016 15:19:25

0
Delinin biri kuyuya bir taş attı 100 akıllı çıkartamadı olay bu.

Uzayda Bir Nokta

20.3.2016 15:12:08

0
Benim laptopta 8gb gtx980m var ve oculust u kaldırmazmış ekran kartım. Test ettim öyle dedi. Laptop alacaklara duyurulur. PS4 alacaktım unchartd4 için o zaman bekleyim 4.5 dan 5i

darkdevil35

20.3.2016 15:11:18

0
Bir nevi doğru yeni konsol çıkartarak daha önce konsol, alan insanlarında yeni konsol almasını, teşvik edicek. Haksızlık durumuna gelirsek,pc de de öyle 10 bin tl lik pc de var., 1000 tl lik de,şu zamanda monütör hariç 1500 tl lik kasa ile ps 4 kalitesinde oyun oynayabiliyorsun her sene kasa değiştirmene gerek yok ama,iş öyle olmuyor pc de ayar düğmesi olduğu için hem ayarları yukarı çekmek istiyorsun ya ada ultra grafikte ilk açıyorsun, görüntü muazzam, ama kaldırmıyor pc mecbur,düşürmek zorunda kalıyorsun,aklında hep ultrada takılıyor hop gidip uprage yapıyorsun. Konsolda seçenek yok ne ise o şuan dedikleri gibi konsol çıksın 4k oynatacak güçte, 1080p ayarla 100 fps oyna kimse eski konsollar ile oynamak sitemez çünkü 100 fps nin grafiğin tadını alıcak eskisi yavan gelicek, şuan konsolcular görmediği için sorun olmuyor yok çünkü sony de microsofta bunu yapmak istiyor güçlü donanımlı çıkaracak fiyatını yapıcak 1500 dolar üst seviye isteyen fps grafik isteyen bunu alsın diyecek emin olun,çok kişide alır özellikle konsolda düşük fps ve grafikten dolayı oynamak istemeyenler,ve de ps4 te xbox one da çıktığı günden beri herkesin dediği o güçsüz cihazlar pc ye göre güçsüz çıktılar,ps2 çıktığında pc den baya güçlüydü zamanla pc yakalamıştı ama şimdi öyle değil pc inanılmaz seviye atlıyor birde konsollar başta güçsüz çıktığı için şuan dipte 30 fps adamlar zor yapıyor neredeyse 30 fps tutturamıycaklar ki kimi oyunlar 30 fps tutturamıyorlar hele 1 sene sonra ne olur kim bilir o yüzden uprage bir nevi şart.Ayrıca şuan ps 4 tek tük ex oyun çıkıyor ona çıktığı kadar microsoft sayesinde pc ye de çıkıyor şuan pc olup ps 4 te olmayan 4-5 oyun var böyle giderse zaten ps 4 sıkıntı çekecek o yüzden belkide birşeyler yapıyorlar.

altunuz

20.3.2016 15:01:16

+6
quote:

Orjinalden alıntı: alihancetintr PS3'de 256mb ram var GTA 5 kaldırıyor. 256 mb ile pc'de oynamayı bırak, masaüstünde zor gezersin fps umrumda değil oynatıyor mu? kasmıyor mu? ona bakacaksın. Yok 4K, yok 5000 TL olacakmış, Yok 60 fps olacakmış. Geçiniz efendim bunları geçiniz ps4 neyinize yetmiyor? bu konsol 5-6 yıl her türlü götürücektir. 2019 yılından aşağı çıkacağını düşünmüyorum yeni konsolların, bu uydurma haber
Yazdıklarım biraz kaba olacak ama kusura bakma. 1- Pc rami ile PS3 ramini karşılaştırarak büyük cahillik etmişsin. 2- Nah bu konsol 2019'a kadar dayanır. PS4.5 konusuna gelirsek böyle bir aletin çıkması olumlu bir şeydir. İşin kötü olabilecek tek yanı oyun optimize edilirken PS4'e önem verilmeden yapılması olur. Yani oyunu yaparken PS4 düşünülüp optimize edilirse ve ondan sonra bu sözde PS4.5 e göre yapılırsa PS4 kullanıcılarının bir şeye kızacağını zannetmiyorum. Ama yok PS4 oyunları hep 720p 30~ fps olursa bu ancak milleti aldatmak olur. Şu anki multiplatform PS3-Xbox 360 oyunlarını görüyoruz pek iç açıcı değiller.

cübbeli mehmet

20.3.2016 14:47:52

0
Bence sony ayni xbox 360 in ilk ciktigi zamanlarda yaptigini yapacak.Xbox 360 ilk ciktiginda ustunde hdmi portu yoktu.Hd oyun oynatmiyordu 2006 veya 2007 yillarindan sonra uretilen xbox 360 lara hdmi eklendi.Omdan sonra oyunlari hd oynatmaya basladi.Sony de ayni boyle yapicak.İsmide ps4.5 olmayicak yine ps4 olacak ama cuh 1300 veya cuh 2000 diye model numrasi olucak sadece bence. 4k destekli hdmi portu olur birde ps vr nin adaptoru konsolun icinde dahili olur.Onun disinda fark olmaz.ps4 e cikan tum oyunlari yine tum ps4 modelleri oynatir.Ayni xboxtaki gibi.Mesela benim hdmi siz xbox 360 gta 5 i bile oynatiyordu sorunsuz.Sadece hd degildi goruntu ama yinede oynatiyordu.

BlackBeasT

20.3.2016 14:40:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: alihancetintr PS3'de 256mb ram var GTA 5 kaldırıyor. 256 mb ile pc'de oynamayı bırak, masaüstünde zor gezersin fps umrumda değil oynatıyor mu? kasmıyor mu? ona bakacaksın. Yok 4K, yok 5000 TL olacakmış, Yok 60 fps olacakmış. Geçiniz efendim bunları geçiniz ps4 neyinize yetmiyor? bu konsol 5-6 yıl her türlü götürücektir. 2019 yılından aşağı çıkacağını düşünmüyorum yeni konsolların, bu uydurma haber
bende birinin şunu yazmasını bekliyordum PS3 çıktığın dönemim çok önünde oyun konsoluydu, bir çok kişi Bluray oynatıcı olduğu için bile alıyordu... PS3de IBM, toshiba ve sony ortak geliştirdiği CELL mimarisi vardı... PCyi geç PS4de x86 mimarisinde 256mb ram ile Gta V oynamayı dene Yeni konsolları isterlerse 2020 yılında çıkarsınlar lakin exc. oyun çok fazla gelmez.. Multi platform oyunlar ile 3 yıl daha oyalarlar...

Survival

20.3.2016 14:35:55

0
Konsollarda oyun fiyatları sıkıntı + rts oynuyorum genellikle oynadığım oyunların çoğu konsolda yok o yüzden Şu andaki laptopum İntel core i7 3630qm 2.40GHz nvidia GEFORCE gt365m 2Gb ddr3 128bit 4gbx2 ddr3 bellek 750gb hdd var oyunlarda iş görmemeye başladı

Basteryus

20.3.2016 14:34:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: Survival 1500tl düşünüyorum
dolar bu haldeyken 1500 TL'ye biraz zor, belki apu olabilir şurdaki gibi. https://www.youtube.com/watch?v=wTSTka0apGs oyun performansına burdan bakabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=TvbOqBJJOWI 2. el olarak düşünürseniz daha güzel bişey çıkabilir, forumun 2. el kısmından bakabilirsiniz

FantasyFiRe

20.3.2016 14:28:59

0
bu dolar kuruyla 1500tl ye konsoldan daha iyi grafik deneyimi ve uzun ömür sunan sistem toplanmaz 2500tl yi gözden çıkarmak lazım

nIKe08

20.3.2016 14:25:08

0
PC Master Race.

Survival

20.3.2016 14:15:59

0
1500tl düşünüyorum

The_Rahip

20.3.2016 14:13:24

+4
Pc'yi her sene upgrade etme muhabbeti efsanedir :)) birde iyi bir PC 5000 TL falan olur hep.:)) Vatan'da bile sağlam indirimler oluyor gidip topla sistemi ama yok illa 5000 TL vereceksin:))

FantasyFiRe

20.3.2016 14:09:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: Survival

Yazın sistem toplamayı düşünüyorum dediğiniz gibi oynatıyorsa parçaların isimlerini alabilir miyim hocam
Cpu: i7-2600k MB: Maximus V Formula GPU: MSI GTX 960 4G 2x SLI Ram: g-skill sniper ddr3 1600mhz 8gb(2*4gb) depolama: samsung 850evo 250gb SSD kasa: 932HAF collermaster Başlıca bunlar. Eğer sıfır toplamayı düşünüyorsanız benim kullandığım işlemci, anakart, kasa ve psu'nun birebir aynısını şu anda bulmazsanız çünkü senelerdir üretilmiyor. Fabrikalar cpu, gpu, anakart olsun farketmez bir ürünün yeni modelini çıkardıklarında eskini üretmiyorlar. Çok düşük ihtimal ama bulsanız bile aynı fiyatta son nesil olanını almak varken 4-5 sene önceki teknolojiyi almak saçma olur Ancak ikinci el bulabilirsiniz. Tam olarak parça tavsiye etmem için bütçenizin ne kadar olduğunu bilmem lazım yoksa 3000tl yede pc toplanır 10000tl yede

braVe112

20.3.2016 14:02:51

0
Enerji verimliliğine sahip polaris mimarisi duyurulduğunda,yeni konsolların gelebileceği belli omuştu,konsollar için en önemli şeylerden biri enerji verimliliği.

Guest-2C5CD639E

20.3.2016 13:57:09

+4
PS3'de 256mb ram var GTA 5 kaldırıyor. 256 mb ile pc'de oynamayı bırak, masaüstünde zor gezersin fps umrumda değil oynatıyor mu? kasmıyor mu? ona bakacaksın. Yok 4K, yok 5000 TL olacakmış, Yok 60 fps olacakmış. Geçiniz efendim bunları geçiniz ps4 neyinize yetmiyor? bu konsol 5-6 yıl her türlü götürücektir. 2019 yılından aşağı çıkacağını düşünmüyorum yeni konsolların, bu uydurma haber

Survival

20.3.2016 13:49:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

valla dostum kim uydurduysa tebrik etmek lazım. PC de her sene upgrade etme nedir yaww yok öyle bişey troll uydurması bunlar. Kendimden örnek veriyim kasadaki, işlemci, ram anakart 4 sene ve üzeri yaşında. Kasa ve PSU'u 7 senelik hepsi de canavar gibi sorunsuz en güncel oyunu en üst seviyede oyunuyorum. Division 1920*1200 herşey ultra 45-60fps arası misss bir tek ekran kartını değiştridim. O da keyfi hd7970 CF vardı 3.5 senelik satıp nvidia gtx960 SLI aldım. Yoksa hd7970 CF de halen tüm oyunları rahtlıkla ultrada oynatır
Yazın sistem toplamayı düşünüyorum dediğiniz gibi oynatıyorsa parçaların isimlerini alabilir miyim hocam

FantasyFiRe

20.3.2016 13:31:17

+4
quote:

Orijinalden alıntı: ayqunn Bıktım artık hem pc hem ps2, ps3 ve ps4 kullanicisiyim. Ps3teki sony ile şimdiki sony çok farklı. Yeni nesilde sony iyice paragöz oldu. Bundan sonra konsol almamaya ve aldirtmamaya karar verdim. Pc ile daha güzel bir şekilde oynarım oyunumu. Evet her sene belki upgrade etmem gerekecek ama konsola ödediğim parayla upgrade yaparim üstüne de ucuza oyun alırım. Artık tak etti. VR falan hikaye hepsi pazarlama taktiği. PSN ve PS Plus deseniz olmuş size artık koskoca bir çöp. Satın konsolları geçin pc'ye kurtulun.
valla dostum kim uydurduysa tebrik etmek lazım. PC de her sene upgrade etme nedir yaww yok öyle bişey troll uydurması bunlar. Kendimden örnek veriyim kasadaki, işlemci, ram anakart 4 sene ve üzeri yaşında. Kasa ve PSU'u 7 senelik hepsi de canavar gibi sorunsuz en güncel oyunu en üst seviyede oyunuyorum. Division 1920*1200 herşey ultra 45-60fps arası misss bir tek ekran kartını değiştridim. O da keyfi hd7970 CF vardı 3.5 senelik satıp nvidia gtx960 SLI aldım. Yoksa hd7970 CF de halen tüm oyunları rahtlıkla ultrada oynatır

FantasyFiRe

20.3.2016 13:14:53

+9
şu anda akıcı seviyede 4k oyun oynamak için gtx980 ti ve üzeri gücünde gpu lazım ki bu başlı başına 3000tl ve üzeri demek. bunun işlemcisi, ram 'i zartı zurtu var 4k oyunun herkesin alabileceği fiyatlara inmesi, konsollar için önümüzdeki 3-4 sene hayal. Bunları Xbox'ın PC cephesine kayma açıklamalarından sonra Sony'nin gündemde kalma çabası olarak görüyorum. Ayrıca açıklamanın bu Ps5 olmayacak PS4.5 olacak kısımda çok komik. Ne uleyyn bu mobil internet mi 4.5Ps Akıllarınca ps4 daha ölmedi izlenimi verilmeye çalışılmış. Aslında onlarda çok iyi biliyor ki ps4 çoktan öldü ve kokuyor ama üzerine toprak atan yok. Yoksa bu tarz "Konsollarda 4k'yı görecek..." triplerine girmezlerdi . Konsolların çaresiz çırpınışları...

aygunn

20.3.2016 13:02:42

+4
Bıktım artık hem pc hem ps2, ps3 ve ps4 kullanicisiyim. Ps3teki sony ile şimdiki sony çok farklı. Yeni nesilde sony iyice paragöz oldu. Bundan sonra konsol almamaya ve aldirtmamaya karar verdim. Pc ile daha güzel bir şekilde oynarım oyunumu. Evet her sene belki upgrade etmem gerekecek ama konsola ödediğim parayla upgrade yaparim üstüne de ucuza oyun alırım. Artık tak etti. VR falan hikaye hepsi pazarlama taktiği. PSN ve PS Plus deseniz olmuş size artık koskoca bir çöp. Satın konsolları geçin pc'ye kurtulun.

Guest-714AB4560

20.3.2016 12:50:16

0
aslında bsc http://www.bolumsonucanavari.com/VideoIncelemeler-Oyun_Muhabbeti__Konsollar_PCye_mi_Donusuyor-14552.htm yine şu tarzda bir oyun muhabbeti çekse güzel olurdu bu haberden sonra.. ps 4.5 gelir mi ? gelecekse bakış açıları nasıl bu yeni konsola ?

Guest-8C320B4D0

20.3.2016 12:14:33

0
Konsolu 2 sene erken çıkardılar. Ortada oyun yok. Şimdi yamamaya çalışıyorlar. Konsollar pc nin şuan inanılmaz gerisinde. 1080p sandığınız oyunlar aslında 720p nin upscale edilmiş halleri. Bugün gtx 970, 1300tl civarında seyrederken bir konsolla aynı fiyat olması olayı açıklıyor. Yine söylediğim gibi konsolu erken çıkardılar, 3 sene sonra yeni konsol gelir. Ozamana kadarda 2 tane uncharted 2 tanede gow çıkar, başkada birşey yok. Adam akıllı bir oyun 4 senede yapılıyor, 6 senede bir konsol değişiyor.

Guest-555EB232C

20.3.2016 12:02:35

+1
Boş konuşma tamamen. Pc'ciler korsancı diyenler gidip sağdan soldan kardeşlik diye kendi oyununu verip 10 liraya yeni oyun oynamak için uğraşıyor. Ps3 için 100 tane kutulu oyunu olan bir arkadaşım vardı sadece o da zengindi zaten. Microsoft sadece Forza'yı PC'ye çıkarsın, geriye kalan hiçbir konsol exclusive'lerini umursamam.

Corpos

20.3.2016 11:20:02

+1
Böyle bir şey olursa ps 4 çöp olur, sakın sen yine aynı grafikte oynarsın sadece onlar daha iyi grafikte oynar falan demeyin, oyun yapımcıları böyle bir şey olduğunda eski sürümlere yaptıklarını çok daha özensiz yapacaktır bu da beraberinde teknik sorunlar grafiklerde hayli bir düşüşlük getirecektir, örneğin cod aw ps 3 ve x360 da cod bo3 ten daha güzel gözüküyor :)

` quaD.

20.3.2016 11:02:01

0
Fiyatlari rahat 3000den baslar. Bunun alti cikarsa alintilayin.

wNchstR

20.3.2016 11:00:09

+7
Ps3 ilk ciktigi zaman Level dergisi hangi evde Hd tv var diye elestiriyordu, o geldi aklima

kasamak5656

20.3.2016 10:37:32

+1
Zaten elin japonu turkiyede 4k tv yok cikarmayalim onlar icin diyecek

Dark matter

20.3.2016 10:17:21

+8
İlk çıktığı günden beri böyle birşey zaten bekliyordum.Ps4 ve xbox one bu kadar zayıf çıkarak zaten 3 4 yılı zar zor çıkarırdı.1 2 yıl içinde yeni konsollar gelir.Şimdi ps4 ve xbox one ı alanlar neden bu kadar yaygara çıkardı anlamış değilim.Ne bekliyorlardı bu çelimsiz konsollardan 8 yıl götürmesinimi.Daha iyi grafik ve hız isteyen ps 4.5 alır yok benim amacım grafik hız falan değil diyende ps4 alır olur biter.Forumdaki at gözlüğü takan fanatiklere kalsa ps4 10 yıl götürür derler.

kkratoss

20.3.2016 10:02:48

+4
quote:

Orijinalden alıntı: ıssızadam1261 Aklım almıyor 256 mb ramli ps3e last of us unchertad grafiklerini yapmışlarsa 8 çekirdek işlemcili hd7800 serisine neler yaparlar.
Ps3 tamamen farklı bir mimariye sahipti. Ps4'te ise bildiğimiz x86 mimarisi var. Kıyaslanamaz iki sistem.

Fox90

20.3.2016 09:51:35

+1
Yalan haber. Bu serinin başından beri birileri algı yönetimi yapmaya çalışıyor büyük ölçüde de başardılar zaten. Dikkat edin bu neslin başından beri benzer haberler çıktı yapıldı tam unutulacakken bir benzeri yapıldı. Gerçek oldu diyelim konsolla alakamı keserim.

KERPETEN ALİ

20.3.2016 09:24:17

+1
Aklım almıyor 256 mb ramli ps3e last of us unchertad grafiklerini yapmışlarsa 8 çekirdek işlemcili hd7800 serisine neler yaparlar.

TEKİN 1881

20.3.2016 09:12:35

+1
Sanki 4k TV ler dün çıktı. Parası olan alıyor. Fiyatlarda ilk zamanlara göre epey düştü.

Dark matter

20.3.2016 07:57:50

0
Töyyyy kısss kıssss.

_giray_

20.3.2016 03:58:36

+1
Yine herkesin birbirine savaş açtığı bir konu, yine okunulacak yorumlar.

_Riven_

20.3.2016 02:57:54

0
yeni konsol 1500 den çıksın eyvallah. kimse 3000 tlyi ps4k için kuzu kuzu vermez. konsol donanım fiyatı pcden hesaplı diye oyuna özel bu cihazlar tercih ediliyor. 3 5 bine konsolu amerikadan başka yerde pek satamazlar. vr edition 3000tl diye kısıtlı alıcı bulur ama ps4 gibi satmaz, tepki çeker.

Stickand

20.3.2016 02:29:48

0
konsol kitlesinde azalma olacağını düşünüyorum böyle performans artırıcı şeyler satarak. şahsen bende ps5 e geçiş yapmam bundan sonra ps4 ü satarım belki ekran kartı alırım

Musketeer.

20.3.2016 01:58:23

+4
Türkiyede Apple taşphone yapsa, Sony sopastation 4K X pro yapsa deliler gibi amaçsızca satın alınacaktır. Buna şüpe yok. Sistem akıllı telefon ve PC deki piyasaya dönüyor ve tek sorumlusu bizleriz. Hani konsol en az 4-5 yıllık olurdu. Herifler yeni nesil konsol yapmayı beceremediler şimdi buçuklarıyla bizi avlayacaklar siz ayılıp bayılıyorsunuz. Aynısının sarısı olacak işte çok kafa patlatmanıza gerek yok. Unutmayın o 4K desteğini konsola bakınca değil 4K destekli yeni SONY TV'nizi alınca yaşayabileceksiniz.

Port Valdez

20.3.2016 01:47:14

+1
Şapka çıkarılacak bir yorum olmuş. Korsan kullanınca da bizim duyarcı millet yok emek hırsızlığıymış da yok bilmemne diyip laf salatası yapıyor, ceplerini microsoftu da sonysi de apple'ı da samsungu da bir güzel boşaltıyor...

Chiehsheshuai

20.3.2016 01:10:52

+1
Hocam forumda gördüğüm en iyi cevabı yazmışsınız. Noktayı koymuşsunuz.

Persona_Non_Grata

20.3.2016 00:50:23

0
quote:

Orjinalden alıntı: eskhioyuncu Valla isin Sony kismini bilmem ama MS kisminin acilen yeni bir konsola ihtiyaci var.Quantum Break 720p la <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/s17.gif" align="middle" border="0" alt=""> <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/s17.gif" align="middle" border="0" alt=""> <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/s17.gif" align="middle" border="0" alt=""> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BSg3opLozkw" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe> <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/kop.gif" align="middle" border="0" alt=""> <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/kop.gif" align="middle" border="0" alt=""> <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/kop.gif" align="middle" border="0" alt="">
ciddi mi bu haber ya ? bu neyin kafası microsoft :))

Captain Sword

20.3.2016 00:31:50

+1
1080 p de 30 un altında çalıştırıyordu 4k da 5-10 fps arası olur oyunlar hadi yine iyisiniz :D hahaha.

abstract-a

19.3.2016 23:37:40

0
Yorum rekoru hu baslikta sanirim. Ancak xbox cephesinden gelen haberler ve sony nin onceki aciklamalarina bakilirsa haber dogru olabilir.

emrahcey

19.3.2016 23:32:51

+1
Haydi Bakalım "Eski Konsollarınız Çöpe kampanyamız" başlamıştır. Ne anladım şimdi bu işten ? Hani 5 yıl, Hani 8 yıl...

YediGüzelAdam

19.3.2016 23:09:49

+3
Sanırım hiç konsol kullanmadınız playstation çıktığında bu aletin oynattığı oyun oynatacak pc yok denecek kadar azdı konsolların gelişimi ps2 ve sonrasında yavaşladı önceki nesillere bakarsanız grafik anlamında pcden çok öteydiler Sony ps2 ve ps satışlarından beklediğini alınca sony toshiba ve ıbm bir super chip geliştirmeye başladılar daha sonra ıbm ın tüm bilgileri planları çizimleri ms e yani xboxa sızdırdığı espiyonaj haberleri çıkınca tüm planlar iptal edildi o dönemler firmalar kendi tasarım işlemcilerini yapıyor vrya yaptırıyordu şimdi artık herşey hazır paket istenilse çok yükseği yapılır ancak kendilerinş sıkmaktansa tüketicinin devamlılığını sağlamak mantıklı ayrıca o zaman için ps one ın gücünü anlarmak gerekirse plütonun görüntülerinş çeken uydunun işlemcisi sonynps one işlemcisiydi

EnemyDestroyeD

19.3.2016 23:05:11

+1
gerçek olma olasılığı çok yüksek bu nesil çok yetersiz...

Ginga Bishounen

19.3.2016 22:57:53

0
Eğer bu haber gercek cikarsa ps4 un ustune benzin döküp sokagin ortasında yakscagim.

GT_55

19.3.2016 22:46:35

+3
quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A. 3bin TL'ye gtx 980ti aldım, Rise of Tomb Raider 1080p'de ultra ayarlar her şey açık 40fps veriyor. Ps4 çok yetersiz.4k açması için kaç bin TL fiyatı olur ki kaç kişide 4k tv var. Bizde var da noluyor. Sadece Trt 4k var...
Ben high ayarlarda 660ti ile 4k çözünürlükte 13 fps aldım. İllaki ultra ayarlarda olmak zorunda değil. Zaten ultra ile high arasında büyük fark göremedim ben. Konsol optimizesi ile 980 ti gpulu bir konsol uzaya fırlatılan roket gibi çalışır.

İplenmemekten Bıkan Adam

19.3.2016 22:28:14

+1
Gelsin direk konsolu satar pcye upgrade yaparım 2 binlik

ALPEREN A.

19.3.2016 21:58:54

0
Valla en iyisi bu neredeyse. Fullhd yeterli zaten şu an için.4k oyun hayal bence şu an. Tomb raider dışında sabit 60fps alamadığım olmadı.

TsubasaXP

19.3.2016 21:57:18

+1
Paragöz herifler, konsolların kırılmasını bu yüzden istiyorum bunlar doymaz kazanmasın para falan.

BaBoFaTaL11

19.3.2016 21:45:40

0
Hayırlısı

alpalp84

19.3.2016 21:29:46

0
980 her kasaya sığmaz, her güç kaynağı kaldırmaz, işlemci darboğaz yapar. 3000 liraya rahat 2000 lira daha eklettirir.

Venomstr

19.3.2016 21:25:16

+6
quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

O paraya aldığın kartın 4K bile değil, 1080pde 40 fps vermesinden memnun musun?
1080p anca oynuyorlar. Bende de GTX 980 var. Oradan biliyorum. FPS düşse veya oyun kassa bile gururlarına yediremiyorlar. Kabul etmiyorlar. PC'de 40 FPS iğrenç oluyor, kasıyor. Konsoldaki gibi stabil olmuyor.

Guest-E87629FD5

19.3.2016 21:22:21

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Attila the Great Papa hazretleri bu paryayı aforoz etme şansınız var mı?
Evvela kazanmaya çalışalım, yapıcı olalım. Vaftiz, aforoz, çarmıha germe bunlar seçenekler.

Jack Rabbit Slims

19.3.2016 21:19:36

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A. 3bin TL'ye gtx 980ti aldım, Rise of Tomb Raider 1080p'de ultra ayarlar her şey açık 40fps veriyor. Ps4 çok yetersiz.4k açması için kaç bin TL fiyatı olur ki kaç kişide 4k tv var. Bizde var da noluyor. Sadece Trt 4k var...
O paraya aldığın kartın 4K bile değil, 1080pde 40 fps vermesinden memnun musun?

Attila the Great

19.3.2016 20:53:19

+2
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu Adam iki dkk.da Kotaku gibi gecmisi belli siteyi,aldigi para cezasi yüzünden,sansasyonellikle sucladi .4K konsol ciktiginda adamlar sana illa 4K TV diretmiyecekler sadece 4K Displayi olanlar o rakam da oynuycak.Anlayin la bunlar artik görsellik kisminda da HigH,Medium gibi aldigin cihaza bagli görsellik ve performans sunucak.Konu tam aglama duvarina dönmüs.
Konuda gördüğüm en doğru yorum oldgamer hocam. Kafanızdan öpmek istiyorum yanlış anlamazsanız memnun olurum, saygılar efendim.

BSC Misafiri

19.3.2016 20:41:53

+6
buna kim inanır allasen, konsolun asıl olayı düşük fiyata uzun süre oyun oynamakken 4k çalıştıracak cihaz kim bilir kaç paralara satılacak. bu derece çözünürlük ve grafik hastası adam zaten pc düzer kendine ki çoğu pc de 4k oyun oynatamıyor. konsola kim 6-7 bin tl versin.

BoltAction

19.3.2016 20:40:00

0
[:)]

Chiehsheshuai

19.3.2016 20:37:12

0
Aferin helal sen benden çok oynuyon helal be takdir ettim benden çok oyun oynuyormuşsun çok iyi. Bari 2 tane oyun yollayamda son kez ps4 oyna.

BoltAction

19.3.2016 20:32:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: Chiehsheshuai Sana falan karışmadım canım ben hemen pc alacağım diye yakınmışdın bende sana zorla upgrade et demiyorlarki kalmak istiyorsan ps4 de kalırsın diyorum. Konsolların amacından bahsetmişsin Ps4 yine sonraki nesile kadar aynen ps3 te olduğu gibi götürecek. Ps4 te 1080p oynarken Ps4.5 ta 4k oynanacak. Değişen birşey yok sadece yeni konsol geliyor. Gelmeside lazım yoksa pc konsolları bu gidişle yutar 2 yıla kalmadan. Hemen ağlamaya başlamışsın aslında ağlanacak yer yok mutlu olunacak yer var. İnsanların Ps4lerinden soğumasına gerek yok ama sen ve senin gibi tayfa illakı sayılara takıldığı için soğur tabi. Yazdıklarının çoğunu okumadım bu tip insanlarla muhabbete girmem yani uzatma hafi eyvallah.
Güzel kardeşim yazdıklarımın hepsini doğru dürüst okusaydın zaten anlardın. Senin yaşın kadar hatta daha fazla benim pc-konsol-oyun tecrübem var. Eyvallah uzamasın bence de...

Chirrut Imwe

19.3.2016 20:30:05

0
Adam iki dkk.da Kotaku gibi gecmisi belli siteyi,aldigi para cezasi yüzünden,sansasyonellikle sucladi .4K konsol ciktiginda adamlar sana illa 4K TV diretmiyecekler sadece 4K Displayi olanlar o rakam da oynuycak.Anlayin la bunlar artik görsellik kisminda da HigH,Medium gibi aldigin cihaza bagli görsellik ve performans sunucak.Konu tam aglama duvarina dönmüs.

Attila the Great

19.3.2016 20:20:08

0
Papa hazretleri bu paryayı aforoz etme şansınız var mı?

BSC Misafiri

19.3.2016 20:18:32

+5
Abi sazan mısınız?Ps4,oyunsuz haliyle Ps2 gibi oyun tarihinde efsane statüsüne erişmiş,efsanenin efsanesi bir dönemi bize yaşatmış bir cihazın satış eğrisinden bile daha iyi bir eğride satış rekorları kırarken Sony mal mı da ps 4k çıkartsın?

Chiehsheshuai

19.3.2016 20:05:24

+1
Sana falan karışmadım canım ben hemen pc alacağım diye yakınmışdın bende sana zorla upgrade et demiyorlarki kalmak istiyorsan ps4 de kalırsın diyorum. Konsolların amacından bahsetmişsin Ps4 yine sonraki nesile kadar aynen ps3 te olduğu gibi götürecek. Ps4 te 1080p oynarken Ps4.5 ta 4k oynanacak. Değişen birşey yok sadece yeni konsol geliyor. Gelmeside lazım yoksa pc konsolları bu gidişle yutar 2 yıla kalmadan. Hemen ağlamaya başlamışsın aslında ağlanacak yer yok mutlu olunacak yer var. İnsanların Ps4lerinden soğumasına gerek yok ama sen ve senin gibi tayfa illakı sayılara takıldığı için soğur tabi. Yazdıklarının çoğunu okumadım bu tip insanlarla muhabbete girmem yani uzatma hafi eyvallah.

drjacob

19.3.2016 20:02:00

+5
Tek 4.5 takıntılısı biz değilmişiz :)

Attila the Great

19.3.2016 19:51:06

+1
Hocam size katıldığım için artı veriyorum. Keşke 5 artı daha verebilsem.

Dictattor

19.3.2016 19:41:35

+5
Ben, o, şu alır da sen daha dünya gözüyle PS4, Xbone'un kutusunu açmamışsın, alışveriş merkezlerinin abonesisin. Bu halinle PS4K'yi rüyanda bile alamazsın. Next Gen haberlerinin altında boşuna dolaşıp işkembeden sallayıp pislik yapıyorsun. Seni ilgilendiren şeyler değil bunlar, kaybol.

Guest-E87629FD5

19.3.2016 19:39:14

+5
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja Başlığı görünce bastım kahkahayı. Xbox'un donanım güncellemesi haberine üşüşen playstation'cu arkadaşları bir sessizlik bir hüzün kaplamış.
Sayın Troll, Sony'nin resmi açıklaması var mı?

Guest-1E1FC651D

19.3.2016 19:35:17

+1
quote:

Orijinalden alıntı: r3vstallon Şirketi Hulk davasından 115 Milyon $ ceza yiyip kapanma tehlikesi olan ve sansasyonel arayan bir sitenin dediklerine itibar etmem de Sony bu rumoru doğrulayıp PS4K'yi önümüze koydu diyelim; çözünürlük farkından gidince 40 milyon kişinin evine girmiş aletin kaç tane sahibinde 4K Televizyon var sorusu geliyor karşılarına. Önce kullanıcıyı 4K'ye ile tanıştıracaksın. Konsol ve hayatlara yeni yerleştirilen bir televizyon endüstrisini aynı düzeyde ilerletmek laptop departmanını kapatacak hale gelmiş, zararla boğuşan Sony'nin yapacağı iş değil. Rumordaki ifade de yapımcılarla görüştüğü yazılı, onların da işine gelmez. Daha iki alete bir yıl içinde oyun yetiştiremeyen firmalar, biri her sene upgrade edilebilir dört konsola, artı Bilgisayara şunun kaplaması yüksek, şunda ışıklandırmayı fazla yapalım diye uğraşmaz. Daha fazla oyunun basımı, dağıtımı vs ayrı.
HAHA. Ne oldu microsoft güncelleme getirerek konsolculuğu öldürmüştü. Bu arada ekle oynayalım psn: odyofil.

Guest-1E1FC651D

19.3.2016 19:32:11

+1
Başlığı görünce bastım kahkahayı. Xbox'un donanım güncellemesi haberine üşüşen playstation'cu arkadaşları bir sessizlik bir hüzün kaplamış.

ALPEREN A.

19.3.2016 19:28:46

+1
Ayrıca 4K ne PC'de ne TV'de halen yaygınlaşmadı. Bence imkansız...

Dictattor

19.3.2016 19:22:34

+13
Şirketi Hulk davasından 115 Milyon $ ceza yiyip kapanma tehlikesi olan ve sansasyonel arayan bir sitenin dediklerine itibar etmem de Sony bu rumoru doğrulayıp PS4K'yi önümüze koydu diyelim; çözünürlük farkından gidince 40 milyon kişinin evine girmiş aletin kaç tane sahibinde 4K Televizyon var sorusu geliyor karşılarına. Önce kullanıcıyı 4K'ye ile tanıştıracaksın. Konsol ve hayatlara yeni yerleştirilen bir televizyon endüstrisini aynı düzeyde ilerletmek laptop departmanını kapatacak hale gelmiş, zararla boğuşan Sony'nin yapacağı iş değil. Rumordaki ifade de yapımcılarla görüştüğü yazılı, onların da işine gelmez. Daha iki alete bir yıl içinde oyun yetiştiremeyen firmalar, biri her sene upgrade edilebilir dört konsola, artı Bilgisayara şunun çözünürlüğü, kaplaması yüksek, şunda ışıklandırmayı fazla yapalım diye uğraşmaz. Oyunun basımı, dağıtımında karşılarına çıkacak faturalar vs ayrı.

afacanvelet

19.3.2016 19:17:39

+5
Biz daha tüplü tv kullanıyoz adamlar 4K ps diyor

Kevin Garnett

19.3.2016 19:16:54

+7
Bence yeni slim bir model çıkacak, şimdi ki konsolun fiyatı düşürülecek, slim versiyon 400 dolar olacak ve PS4'teki oyunları 1080p/60fps oynatacak, parası olan slim modeli alacak, olmayan normal modeli alacak ve iki konsolda da aynı oyunlar oynanıp, tek fark fps değerleri, çözünürlük vs. olacak. Yani böyle bir şey olursa kabulümdür yeter ki yeni bir konsol çıkıp ona özel oyunlar çıkmasın.

canlee89

19.3.2016 19:00:11

+2
980TI 4K oynatmıyor doğru düzgün dediğin gibi 3000 TL sadece ekran KARTI ! hala neyin peşindesiniz ps4 slim tanıtılır kalırsınız .. Gibi

Dohdor

19.3.2016 18:58:54

+2
Cihazın kendi 1000 dolar felan olur 4k tv felan da alacak olan derken riske girmek salaklık olur bu kadar satmışın konsolu zaten oyun yok remastered çıkarıyon herkes memnun , kimseye destek sağlamıyor gidin o fight sticki,direksiyonu alın diyor millet tıpış tıpış alıyor sony gibi pazarlama özürlüsü bir firma olarak bile yapmaz bu hatayı...

ALPEREN A.

19.3.2016 18:55:28

+10
3bin TL'ye gtx 980ti aldım, Rise of Tomb Raider 1080p'de ultra ayarlar her şey açık 40fps veriyor. Ps4 çok yetersiz.4k açması için kaç bin TL fiyatı olur ki kaç kişide 4k tv var. Bizde var da noluyor. Sadece Trt 4k var...

Forvenor

19.3.2016 18:53:36

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ortalığı bulandırmak için asparagas dedikodular. Ayrıca kimsede 4K TV YOK. Steam'de de 4k %1'in altında.
Bende var ayrıca çatır çatır satıyor 4K lar hala şu geyikten bıkmadınız. İlk özelliklerinin açıklandığı zamanda söyledim yine söylüyorum PS4 ve XBOne çok zayıf çıktı ! Böyle gitmeyeceği belliydi. Millet sağlam sistem düzüp 2K Oyun oymanın derdindeydi o zaman , full hd artık standartlaşmıştı ama bu cimri konsol üreticileri 30 fps 900p oyun oynatan konsol çıkarttılar. Konsollar en az GTX780 ayarında bir gpu yla çıkmalıydı. Bakalım bu sefer sağlam donanımlarla çıkarlarsa konsol alabilirim...

KalemKolik

19.3.2016 18:52:19

0
Kesinlikle haklısın

aterikasedi

19.3.2016 18:49:26

+7
Şu an kullandığımız konsol aslında PS3.5tu.Şimdi asıl PS4 geliyor !

Chirrut Imwe

19.3.2016 18:37:35

+4
Valla isin Sony kismini bilmem ama MS kisminin acilen yeni bir konsola ihtiyaci var.Quantum Break 720p la

Source

19.3.2016 18:05:41

0
Ben bilmiyorum yarın öbürgün bu konsol çıkar ve bu konsola özel Gran Turismo vs. duyurulsa bile bu konsolu alıp almayacağını hep birlikte gorucez. :)

canlee89

19.3.2016 18:05:00

+1
KONUNUN ÖZETİ PS4 SLIM GELİYOR OKADAR

Tuomir

19.3.2016 18:02:11

+2
4 alanların bu konsolu isterlerse kendilerininkini iade edip ucretsiz almaları gerekiyor. Sonuçta kandiriliyoruz. Ama bana kalırsa slim tarzı bir sey çıkacak.

powersmachine54

19.3.2016 17:52:04

+2
Sony her 3 senede bir güçlü konsol çıkartmaz.Bu büyük bir söylentiden ibarettir.Eğer söylenti gerçek olursa, Sony çok büyük bir hata yapmış olur.Ve daha doru düzgün exculesive oyunlar çıkmadı,daha god of war 4,last of us 2 gibi bir sürü exculesive oyunlar daha çıkmamışken, güncel bir daha güçlü ps4 versiyonu gelmez.Bu nesil biraz erken bitirebilirler.Ve 2020'den önce konsol felan çıkmaz.Hem 40 milyon ps4 satmış,eğer Sony daha güçlü ps4 piyasaya sürerse çok büyük zarar edebilir.Bu yüzden bence Sony bu işe kalkışmaz.

efeguclu

19.3.2016 17:48:59

0
[*00A8112*0AB0*]+999 banlayın benisfkşsjdflşjf

Sartikan

19.3.2016 17:46:15

0
Hocam bizimde 4k tv var gereksiz diyebilirsin ama neden şu zamanda 1080p tv alıp kendimi üst sınırı olmayan bir çözünürlüğe kıstılıyım ki ?

canlee89

19.3.2016 17:25:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Olayı akıllı telefonla kıyaslayan adam net bilgisizdir, cahildir. Hiç "ben oyuncuyum" demesin. Akıllı telefonlar yalnızca oyun odaklı cihazlar değiller. Cihaza yapılan yenilikler, iyileştirmelerin çok az kısmı hatta oyunla alakalı. Adı üzerinde telefon. İlk işi iletişim ve bunun üzerine yoğunlaşılıyor. Bu yüzden her sene piyasaya sürülmeleri doğal. Oyun konsolları ise öyle değil. Odağı oyun. İyi bir oyunun yapım süresi (iyi bir oyun diyorum dikkat!) en az 2 yıl sürüyor. Uzun süren yapım dönemlerinden ötürü her sene konsol çıkması ihtimali çok düşük. Mevcut teknolojide (Unreal Engine 4 ile yapılıyor olsun) oyun yapımına başlanıldığında o teknolojide devam etmeniz gerekiyor (yapım sürecinde motor değiştirmek büyük risk). O teknolojiye uygun donanımlar için yazılım çıkarıyor, optimizasyon yapıyorsunuz. Ne yani adamlar her sene yeni oyun motoruna ve donanıma entegrasyon için mesai mi harcasın? Mevcut oyun motorunda yalnızca 4K oynatabilmek için konsol çıkartacak firma da yoktur. Devrimsel değişiklikler yoksa yeni bir konsol çıkartmak ciddi anlamda saçmalık. Milyar dolarlık şirketlerin de tek derdi 4K fetişini tatmin etmek zaten öyle mi? 20-30 yıllık oyunculuk tarihinde hiçbir zaman donanım için oyun yazılmadı. Limitleri belirleyen daima oyunlar oldu. "Yalnızca" Titan erkan kartında çalışabilecek bir oyun göreniniz var mı? Ama orta veya orta-üst seviye bir PC ile konsollara yönelik tonla oyun var. Ultra ile Medium detay seviyeleri arasında uçurum olmamasının sebebi de aha budur. Çünkü adamlar gerçek anlamda bir Ultra detay seviyesi için çaba harcamıyorlar. Her sene konsol çıkartsanız da olay böyle olacak. Yani 7850 sahibi adamın 1080p - 30 FPS - medium, Titan sahibi adamın da 4K - 60 FPS -Ultra oynaması gibi bir durum çıkacak ortaya. Ama varıp baktığınız zaman ortada ahım şahım bir fark olmayacak. E bunu sağlayan ortam (PC) varken neden konsol çıksın? Piyasayı ne konsol firmaları, ne ekran kartı firmaları batırıyor gençler. Piyasanın anasını belleten sizsiniz. Bugün "ay o oyun piksel grafikli oynamam", "bu oyun dandik grafikli peh" diye diye grafik şovu yapan, ancak boş tenekeden farksız oyunların cirit atmasına sebep olan sizlersiniz. Düzgün oyunlar talep edin, hak eden oyunlara para harcayın; hak eden yapımcı kazansın, amacı müşteri söğüşlemek olan oyunlar türemesin. Oyun işi amatör ruh gerektirir, bunu unutmayın.
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

mertvontrier

19.3.2016 17:23:04

0
Her sene konsol çıkacak. Hazırlanın.

Wayward Son

19.3.2016 17:02:53

+13
Olayı akıllı telefonla kıyaslayan adam net bilgisizdir, cahildir. Hiç "ben oyuncuyum" demesin. Akıllı telefonlar yalnızca oyun odaklı cihazlar değiller. Cihaza yapılan yenilikler, iyileştirmelerin çok az kısmı hatta oyunla alakalı. Adı üzerinde telefon. İlk işi iletişim ve bunun üzerine yoğunlaşılıyor. Bu yüzden her sene piyasaya sürülmeleri doğal. Oyun konsolları ise öyle değil. Odağı oyun. İyi bir oyunun yapım süresi (iyi bir oyun diyorum dikkat!) en az 2 yıl sürüyor. Uzun süren yapım dönemlerinden ötürü her sene konsol çıkması ihtimali çok düşük. Mevcut teknolojide (Unreal Engine 4 ile yapılıyor olsun) oyun yapımına başlanıldığında o teknolojide devam etmeniz gerekiyor (yapım sürecinde motor değiştirmek büyük risk). O teknolojiye uygun donanımlar için yazılım çıkarıyor, optimizasyon yapıyorsunuz. Ne yani adamlar her sene yeni oyun motoruna ve donanıma entegrasyon için mesai mi harcasın? Mevcut oyun motorunda yalnızca 4K oynatabilmek için konsol çıkartacak firma da yoktur. Devrimsel değişiklikler yoksa yeni bir konsol çıkartmak ciddi anlamda saçmalık. Milyar dolarlık şirketlerin de tek derdi 4K fetişini tatmin etmek zaten öyle mi? 20-30 yıllık oyunculuk tarihinde hiçbir zaman donanım için oyun yazılmadı. Limitleri belirleyen daima oyunlar oldu. "Yalnızca" Titan erkan kartında çalışabilecek bir oyun göreniniz var mı? Ama orta veya orta-üst seviye bir PC ile konsollara yönelik tonla oyun var. Ultra ile Medium detay seviyeleri arasında uçurum olmamasının sebebi de aha budur. Çünkü adamlar gerçek anlamda bir Ultra detay seviyesi için çaba harcamıyorlar. Her sene konsol çıkartsanız da olay böyle olacak. Yani 7850 sahibi adamın 1080p - 30 FPS - medium, Titan sahibi adamın da 4K - 60 FPS -Ultra oynaması gibi bir durum çıkacak ortaya. Ama varıp baktığınız zaman ortada ahım şahım bir fark olmayacak. E bunu sağlayan ortam (PC) varken neden konsol çıksın? Piyasayı ne konsol firmaları, ne ekran kartı firmaları batırıyor gençler. Piyasanın anasını belleten sizsiniz. Bugün "ay o oyun piksel grafikli oynamam", "bu oyun dandik grafikli peh" diye diye grafik şovu yapan, ancak boş tenekeden farksız oyunların cirit atmasına sebep olan sizlersiniz. Düzgün oyunlar talep edin, hak eden oyunlara para harcayın; hak eden yapımcı kazansın, amacı müşteri söğüşlemek olan oyunlar türemesin. Oyun işi amatör ruh gerektirir, bunu unutmayın.

İdrak İstimlak

19.3.2016 17:01:47

0
Bu arada aklima geldi, 2009 da dediklerime sahit olan biri olarak o zaman soyledigim bir cok seyin ciktiginin da şahidisindir. MS icin bugunlerin gelecegini hatirlarsan ben soylerken pek inanmiyordunuz. Ha Sony nin hala boyle bir olaya girecegine inanmıyorum, eger olurda boyle bir aptallik yaparlarsa MS tan hic bir farki kalmaz gozumde.

İdrak İstimlak

19.3.2016 16:56:22

0
Almam dedim, almayacagim. Zaten GT gibi bizim icin efsane olan seriler gecen nesilde bitti. Keyifle Mario Kart oynuyorum... Aman ekran goruntusu alin, gecikmeyin. Ara nesil almam, adi PS5 olmayan bir seyle isim olmaz. Raad ol panpa...

GT_55

19.3.2016 16:55:13

+7
Sadece 4k çözünürlük sunan ve birkaç grafik artısı olan ps4'ün mevcut ps4'e hiçbir zararı olmaz. Zaten çıkacak olan ara model, fazlasıyla pahalı olacaktır. 4k tv'si olan, parası olan alır oynar.Sonuçta aynı oyunlar çıkacak her iki versiyonada. Önemli olan ps exclusivelerinin pc'de olmaması.Bknz. Xbox gibi . Böyle olursa zaten , konsol denilen bir şey kalmaz ortada.

Source

19.3.2016 16:53:16

0
Bende inanmadim eger bu konsol cikarsa bakalım sözünde durabilecek mi merak ediyorum :)

wNchstR

19.3.2016 16:51:43

0
Sony yeni bir konsol cikaracak ve Mehmet Ali Abi almayacak, mumkun degil.

Source

19.3.2016 16:48:49

0
Su mesajın ekran görüntüsünü alıyorum olurda böyle bir konsol çıkar sende gelecekte alirsan hatirlaticam. :)

wNchstR

19.3.2016 16:38:28

+3
Cekinmek derken? Bu isin MS veya Sony'si yok. Ms savunulmus, digeri de savunulacakmis vs vs.. Laf salatasi bunlar..Böyle bir konsol cikarsa kesinlikle almayacagini soyluyorsun, buna inanmiyorum. Hangimiz hakli zaman gosterir.. God of War, Last of Us, Uncharted gibi saglam seriler ve yeni ip ler duyurulunca alir misin almaz misin goruruz. Surda en ufak pikselin hesabini yapan oyuncular guclu Ps dururken, eski surumle mi oynayacak.. Geciniz... GT oyunu mevcut Ps4 degilde, guncellenmis haline gelirse ne yapacaksin. Karara kizip Pc'ye gecebilirsin de GT ne olacak? Uğur nasil almadan dursun soyle bakalim bana..

BoltAction

19.3.2016 16:35:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Chiehsheshuai İnsanlara zorla al diyen yok ki ne yani 4.5 çıkınca 4ün donanımımı zayıflayacak 1080p yine devam edecek.
Yeni cihaz çıkınca tabikide eskisi biraz gözardı edilecek ve yapımcılar yeni cihaza odaklanacak, belkide eski cihaza daha düşük grafikli versiyonlar verilecek. Saçma değilmi? Kaldı ki kimseye akıl fikir vermedim, kendi yapacağımı söyledim arkadaşım. Konsolun amacını bugüne kadar bize, uzun yıllar donanım güncellemesi yapmadan oyun oynamak olarak lanse eden, pc karşısında bunu avantaj olarak gösterenlerin şimdi çark etmeleri ve 3 sene de bir konsol yeniletmeleri bence saçmalıktan başka birşey değil. Aynı masrafı 3 senede bir pc me yaparım, steamdan da ucuz ucuz alırım oyunlarımı paşalar gibi oynarım. Sende sana nasıl uyuyorsa paran hangine yetiyorsa yapmakta serbestsin karışmaz kimse. Sende karışma...

GT_55

19.3.2016 16:25:06

+3
Ps4k'yı destekliyorum.

İdrak İstimlak

19.3.2016 16:21:16

+3
Onu bir mesaj üstte diyen benim, alıntı yapsana, neyden çekiniyorsun Erhan? Zaten elimizde PC var ve bir çok multiplatform oyunu hali hazırda PC'de oynuyoruz, bu nesil PC benim için nimet oldu. Yani olmayan bir şeyden, yapmadığımız uydurma düşüncelerden bahsetmiyoruz. Ve olur da böyle bir konsol çıkarsa, kesinlikle almam, bundan sonra böyle devam ederlerse, konsollarla işim biter. MS'a eleştiri getirdik diye Sony'yi savunacak değiliz ama sen MS'u savundun diye Sony için de çıkartsın süper olur diyebiliyorsun, sırf öncesinde söylediklerinle çelişkiye düşmemek için.

wNchstR

19.3.2016 16:15:50

+8
Simdi: "Asla almayacagim, yoluma Pc de devam edecegim" diyenler; aslinda bu konsollari ilk alanlar olacaktir. Madem yeni Ps4 gelirse Pc ye gecersiniz, simdi sizin tutan nedir? Hani rakip konsolun exclusive oyunlari Pc ye gelince konsolu almaya gerek kalmadi diyorsunuz ya, bu durumda Pc ye gecmeniz cok sacma olmayacak mi? Zira hicbir Ps4 exclusive i Pc ye gelmiyor Geciniz bu isleri, biz konsolcuyuz. Yeni surum gelince pasa pasa alacagiz.. Soylentiler insAllah dogru cikar, benim tek istegim 1080p/Sabit 60fps ve AA. Bu istegimi karsilasin yeter. 4k da falan gozum yok..

İdrak İstimlak

19.3.2016 15:43:04

+52
Şu kullanıcı profiline baktıkça, çıkartsınlar bu kullanıcılar buna müstehak diye düşünüyorum. İnanılmaz derecede reklam maruz kalmış ve durumu kabullenmiş insan tablosu çiziyorlar, Stockholm Sendromu dedikleri bu olsa gerek. Teknolojinin hızla geliştiği falan yok, bunu söyleyenler algıya oynayan firmalar. Bakın 1998-2005 aralığına, ekran kartları, CPU'lar her bir yıllık dönemde hızlarını, performanslarını ikiye katlıyorlardı. Bir de 2008'den sonrasına bakın. Silikonla üretilen bu işlemcilerde teknoloji duvara toslamış durumda, hızları bir tarafa başarımları dahi 2 yılda anca %20 kadar artabiliyor. Yapılan daha düşük nanometrelerde, daha az güç tüketen işlemciler. Bu sayede aynı alana biraz daha fazla transistör sığdırabiliyorlar. Günümüzde kullanılan teknolojiler hala 80'li yılların netburst teknolojisi, son 7-8 yıldır olan şey eldeki ürünleri gıdım gıdım geliştirip, bunu harika sunumlarla müşterilere yutturmak. Telefonunda da böyle, konsolunda da böyle, PC'sinde de böyle. 2.5 yıl önce aldığım Note 3'ümden oha oha ileride değil yeni çıkan cep telefonları ama Samsung ne yapıyor, kardeşim size Marsmallow yok, daha düşük işlemcili, daha az RAM'li sisteme verdiği güncellemeyi bana vermiyor, gidip yeni telefon almamı bekliyor. Her sene çıkan yeni güncellemelerle telefonumun eskidiği algısını yaratmaya çalışıyor. Maalesef konsollarda bu yola girmek üzere, dileğimiz böyle olmaması yönünde ama gidişat bunu gösteriyor. PC platformuna bakın neredeyse 2 yıl önce çıkmış 970 hala piyasanın F/P ürünü ve yeni modelleri hala duyurulmuş değil, ilkbahar sonunda bekleniyor. Çıkına kadar ne kadar iyi oldukları yönünde hype haberleri okuyup gaza geleceğiz ama yeni kartlara parayı basınca aslında o kadar da fark olmadığını göreceğiz. Microsoft belki DX12 ile algılarımız üzerinde farklı bir şeyler yapmaya çalışabilir ama gerçekte önceki modelden 2 yıl sonra çıkan kartların aslında %20 daha iyi olduğundan farklı bir tablo çıkmayacak ortaya. Çünkü tüm bunlar silikonla üretilen işlemcilerden yapılıyor ve teknoloji silikonda duvara toslamış durumda, daha ötesi pek mümkün görünmüyor. Evet bugün Titan X, 980ti gibi GPU'larla kurulan SLI sistemlerde 4K medium/high ayarlar arasında 4K oyun oynamak mümkün ama hangi firma bu donanımların olduğu veya bunlara eşdeğer konsolları 500-600 dolara satabilir ki? İşte bir nesil önceki 600 dolarlık PS3'ün durumu ortada, fiyatlar düştükten, exc. oyunlar geldikten sonra toparlayabildiler. O hayalini kurduğunu GNC 1.3, 1.4 mimarili konsolları hiç bir firma 1500 dolardan aşağıya size satamaz, yok öyle bir dünya. Ve her gün yanımızda gezdirdiğimiz ve artık statü sembolü haline gelmiş telefonlarla, TV ünitelerinin altında duran konsolları lütfen aynı kefeye koyup, "iyi ama her sene çıkan telefonların yeni modellerini alıyoruz, niye konsollarda da böyle olmasın?" demesin lütfen. Her sene değiştirdiğiniz telefonlarda ne değişiyor da teknoloji olarak, sizler her sene parayı basıp alıyorsunuz? Parmak izinizi daha hızlı tanıyan parmak izi okuyuculardan dolayı mı, yoksa elinizde artık kasıtlı olarak güncelleme verilmeyen telefonunuzdan psikolojik olarak bıktığınız için mi? Yoksa hepiniz 4 yıl önce çıkan amiral gemisi telefon ile, günümüzde çıkan amiral gemisi telefonun aslında marketteki her uygulamayı, oyunu güncelleme dayatması olmasa çatır çatır çalıştıracağını biliyorsunuz. Kısaca size sattıkları sadece oluşturdukları algıların beklentileri, eskidiğiniz düşündüğünüz cihazınızın aslında verilen/verilmeyen güncellemeler ile planlı olarak eskitildiği bir dünya. Ve siz o gerçekte sadece kırıntılarına sahip olduğunuz bilgilerinizle " O yeah teknoloji ne kadar da hızlı gelişiyor" diyebiliyorsunuz. Değişen pek bir şeyyok aslında, bu algı operasyonlarına gelmeyin, zaten DLC, mikro ödeme, paralı online gibi yeni yolma tekniklerine bu sefer bir başkasını eklemek istiyorlar. MS veya Sony, hangisi olursa olsun bunu yapacak firma oyunculuğun yanında değil, aslında cebine daha fazla nasıl para girer olayının yanında. Sony'nin henüz bu konu ile ilgili ne resmi bir açıklaması var, ne de resmi bir ağızdan yapılmış bir duyurusu. Umarım ki, şu aşamada ummaktan başka bir şey elimden gelmiyor, Sony'de MS gibi bu olaya girmez, bildiğimiz manadaki oyunculuğu içine etmez. Ederse de MS için öncesinde ne demişsek, aynısı Sony için de geçerlidir. Bakarız PC'de keyfimize, EA, Ubisoft, Activision gibi firmalar yerine her yıl çıkan 100'lerce bağımsız yapım arasında birer mücevher gibi parlayan 5-10 oyuna. E3'te bu yönde açıklama gelirse, benim gibi bir çok oyuncu açısından konsol oyunculuğunun bittiği manasına gelir.

waleur5

19.3.2016 15:32:06

0
yazıklar olsun paragöz sony

MakaveLiVII

19.3.2016 15:23:02

0
5 senede bir 2000tl'den çıkarsa bizde tutar gene belki ama diğer türlü zaten oyunlarıda pahalıdan sürüyorlar ne albenisi olucak aleti aldırtıcak?

Kankkunen

19.3.2016 15:20:13

0
4....4,5....4,75.....4,99.... Bir alışırlarsa böyle gider bu iş. Ellerinden geldiğince soyacaklardır oyuncuları.

fener1980

19.3.2016 15:03:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Kardeş sony ps 4.5 u çıkardı da alma diyen mi oldu? Bize ne iphone un yenisin den telefon sektörü zaten 6 ayda bir yenisini çıkartıyor burada bizi bağlayan bir olay yok alan alır almayan almaz. Biz konsol kullanıcısıyız telefon değil öyle her sene pc upgrade eder gibi konsol alamayız şu aleti çıkardık eldeki konsol çalıştırmıyor yenisini alın ayağına gelmeyiz. Üç gün öncesinde ilk konsolu kullanan insanlar değiliz ps1 den bu yana bir alışkanlık var. Birilerinin grafik tatmini için bizim konsollar neden çöpe gidiyor onu anlamıyoruz baştan söyleselerdi ayrıca yeni çıkacak oyunların eski konsolda adam gibi çalışacağına inanmıyorum. Burada oyunların özüne dair hiç bir gelişme yok tek gelişme grafik detay gölgelendirme ıvır zıvır ps1 ps2 zamanındaki efsane oyunlar yok remastered 4k remastered aynı oyunları ısıt ısıt sat adamlar oyunculuğu bitiriyor grafik uğruna. Benim için un4 grafiği yeterli. Yeterli değilse pc de istediğim donanımı kurarım o benim bileceğim iş. Konsolu telefon mantığına çevirirlerse bize de konsol oyınculuğuna elveda demek düşer.
doğru söze ne hacettt

snakefatih

19.3.2016 14:49:14

+6
quote:

Orijinalden alıntı: gassal89 her sene iphonun yenisi çıkıyor laf edilmiyorda her sene millet telefonunu satıp yeni iphone alıyor birşey olmuyorda bi ps yenilenmesinimi çok gördünüz telefon makinenin 2 katı fiyatı böyle birşey olacaksada gayet normaldir biz ülke olarak teknolojiden geri gidiyoruz örnek olarak bizde 4k yayın veren kanal yayın kac tane var yurtdısında 4k yayın yapan kanallar ve diziler mevcut netfilixte bile var sonuc olarak şuanki durumu göz önüne aldığımız zaman bunların olması normal, teknoloji hızla gelişiyor ama biz yakalayamadıgımız için bize normal gelmiyor olablir kaç kişi 4k desteli bir tvde 4k yayın izledi trtnin 4k sı dışında yada oyun oynadı 4klı bir tvde oyun geliştiricileri daha nextgen daha gercekci şeyler sunmak istiyorlar sonuc olarak ps4 donınımı bunu kaldırmayabilir her sene yeni şeyler yeni teknolojiler çıkıyor en basit örnek ekran kartıları ve cpu lar bunları yakalamk için donanımda değişiklik şart daha önce gta5 4k resimleri paylaşımıştı pc için ne kadar gerçekciydi bi araştırın bakın dolayısıyla sony de geri kalmamak için değişikliğe gitmek zorunda oluyor
Kardeş sony ps 4.5 u çıkardı da alma diyen mi oldu? Bize ne iphone un yenisin den telefon sektörü zaten 6 ayda bir yenisini çıkartıyor burada bizi bağlayan bir olay yok alan alır almayan almaz. Biz konsol kullanıcısıyız telefon değil öyle her sene pc upgrade eder gibi konsol alamayız şu aleti çıkardık eldeki konsol çalıştırmıyor yenisini alın ayağına gelmeyiz. Üç gün öncesinde ilk konsolu kullanan insanlar değiliz ps1 den bu yana bir alışkanlık var. Birilerinin grafik tatmini için bizim konsollar neden çöpe gidiyor onu anlamıyoruz baştan söyleselerdi ayrıca yeni çıkacak oyunların eski konsolda adam gibi çalışacağına inanmıyorum. Burada oyunların özüne dair hiç bir gelişme yok tek gelişme grafik detay gölgelendirme ıvır zıvır ps1 ps2 zamanındaki efsane oyunlar yok remastered 4k remastered aynı oyunları ısıt ısıt sat adamlar oyunculuğu bitiriyor grafik uğruna. Benim için un4 grafiği yeterli. Yeterli değilse pc de istediğim donanımı kurarım o benim bileceğim iş. Konsolu telefon mantığına çevirirlerse bize de konsol oyınculuğuna elveda demek düşer.

Persona_Non_Grata

19.3.2016 14:45:03

+1
resmi ağızdan duymadan inanmam, eğer doğruysa uncharted 4 ü oynar satarım konsolu, pc ile devam ederim.

Theumit

19.3.2016 14:40:11

0
Vay be insan simdi demezmi be (.........................................) terbiye ::D madem 4k verebiliyordun ne diye ps4 te full hd bile daha halen beceremeyip fps kayıpları yasatiyorsun. Aslina bakarsaniz say say bitmez (hemen gelip ps4 1080 60fps veriyor deyip ergenlik yapmayin) KINAMAYA davet ediyorum :D

ankara

19.3.2016 14:32:34

+2
Sony şuan 4.5 atıyor

Kazumatr

19.3.2016 14:29:44

0
Kardes sen demek istedigimi anlamamissin ve hemen ciddoye almissin. Heryil konsol cikarsa sahsen almam zaten. Heryil ubisoft asassins creed cikariyor diye tepkili olarak yardim isteyin ubiden nede olsa onlarin reklam departmani muhtesem cop yapsalar bu departman o copude aldirir. Zaten spny boyle birseye kalkisirsa donanim guncellemesi yapacak microsoft xbox one da daha basarili olur.

Chiehsheshuai

19.3.2016 14:10:41

+2
İnsanlara zorla al diyen yok ki ne yani 4.5 çıkınca 4ün donanımımı zayıflayacak 1080p yine devam edecek.

Chirrut Imwe

19.3.2016 14:02:07

+8
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Bazi arkadaşlar sanki bu aciklama SOny den gelmiş gibi hoplamis ziplamis kizmis falan da bi durum arkadaşlar ortada bir sey yok ve OLMAYACAK da. Nedenine gelince. 1. kisa surede 40 milyon satmis ve satmayada devam eden bir cihazin onunu neden sony kesssin ki ?? 2. Vr kaskini ps4 için uyumlu hale getirem ona uyumlu yapan o yüzden de cozunurlugu 1080p de tutan ve yakinda piyasaya cikaracak olan sony böyle bir seye kalkışmak istese neden vr yi simdi cikarsin ki ?? 3. SOny ve cogu sirket donanimdan değil yazilimdan kazaniyor ve ps4 ilk ciktiginda bile sony donanimdan zarar ediyordu. Neden cok pahali bir cihaz yapip cihazin az satmasina neden olsun ki ? Bkz steam a 2k donanimlar yüzde 1-3 arasi. Cok yüksek bir donanima sahip cihaz eşittir cok pahali oda eşittir az satis demek. BU sony nin cihazi cok sat oyun satislarindan para kazan anlayisinin tam tersidir. Tekrar ediyorum arkadaşlar, Vr için böyle bir model dusunulmus olabilir. Yani su an vr nin disinda bulunana işlem gucu unutesinin yeni ps4 lerde dahili yanini içine gomusu sekilde olan bir modeli yapilmis olabilir ve burda bahsedilen de odur. Ancak o zamanda eski ps4 lerin nasil vr cihazii calistiracagi sorunu dusunulup eskilerde işlem guc unutesi disarda yenilerde dahili gibni iki baslilik olacagi için son olarak cihazin disarda verilmesi kararlastirtilmistir. Bu kararlar kararlastirilirken de bir yapimci vs bunun yeni model olacagini dusunup birazda ufurup disariya sizdirmistir hepsi bu. Kafaniz rahat olsun. Islem gucu fazla bir ps4 ciksin ben bu konsol içini birakirim o kadar eminim böyle bir seyin olmayacagina.
Zügürt tesellisine dönmüs.Senin yasin kücük bilmezsin kaynagin kim oldugunu.Kaynak Kotaku.Bu adamlarin bugüne kadar dedikleri hic birsey iskembeden sallamasyon olmamistir.Ne dedilerse cikmstir cünkü adamlarin iceriden direk baglantilari var firmalarda ama siz hayal kurmaya devam.NeoGAF da ki bir bilirkisi senE sonunu isaret edip fiyatinin 400€ civari olucagini söylüyor.Neyse size iyi hayaller

turkopol

19.3.2016 13:56:59

+1
Gecen sene cnbce de bir programda ps4 yapimcilarindan biri 4k suan icin ev kullanicilari icin gereksiz o yuzden yok ps4 de demisti bu sozleri yiceklerini sanmiyorum zaten oyle olsa vr icin yeni konsol cikarirlardi

fener1980

19.3.2016 13:50:39

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Bazi arkadaşlar sanki bu aciklama SOny den gelmiş gibi hoplamis ziplamis kizmis falan da bi durum arkadaşlar ortada bir sey yok ve OLMAYACAK da. Nedenine gelince. 1. kisa surede 40 milyon satmis ve satmayada devam eden bir cihazin onunu neden sony kesssin ki ?? 2. Vr kaskini ps4 için uyumlu hale getirem ona uyumlu yapan o yüzden de cozunurlugu 1080p de tutan ve yakinda piyasaya cikaracak olan sony böyle bir seye kalkışmak istese neden vr yi simdi cikarsin ki ?? 3. SOny ve cogu sirket donanimdan değil yazilimdan kazaniyor ve ps4 ilk ciktiginda bile sony donanimdan zarar ediyordu. Neden cok pahali bir cihaz yapip cihazin az satmasina neden olsun ki ? Bkz steam a 2k donanimlar yüzde 1-3 arasi. Cok yüksek bir donanima sahip cihaz eşittir cok pahali oda eşittir az satis demek. BU sony nin cihazi cok sat oyun satislarindan para kazan anlayisinin tam tersidir. Tekrar ediyorum arkadaşlar, Vr için böyle bir model dusunulmus olabilir. Yani su an vr nin disinda bulunana işlem gucu unutesinin yeni ps4 lerde dahili yanini içine gomusu sekilde olan bir modeli yapilmis olabilir ve burda bahsedilen de odur. Ancak o zamanda eski ps4 lerin nasil vr cihazii calistiracagi sorunu dusunulup eskilerde işlem guc unutesi disarda yenilerde dahili gibni iki baslilik olacagi için son olarak cihazin disarda verilmesi kararlastirtilmistir. Bu kararlar kararlastirilirken de bir yapimci vs bunun yeni model olacagini dusunup birazda ufurup disariya sizdirmistir hepsi bu. Kafaniz rahat olsun. Islem gucu fazla bir ps4 ciksin ben bu konsol içini birakirim o kadar eminim böyle bir seyin olmayacagina.
çok doğru yazmışşsın zaten milletin kafasındaki olay sadece grafik başka hiç bişey önemli değil sadece grafik olsun ne olursa olsun tarzında düşünceler sinir ediyor beni ... çok ince düşünülmüş ve ms nin hamlesinden sonra çıkan dedi kodu hem garip hemde düşündürücü yanlız aklıma gelmiyor değil ms nin bu işte parmağı var gibi pis kokular geliyor burnuma biz zaten one ı elimizden çıkardık sony de kuyuya atalım hesabı gibi !!! bana görede kimse panik yapmasın korkmasın ps4 böyle yoluna devam eder ve edicek de .....

kaplan3461

19.3.2016 13:43:43

0
Ne 4;5 cikacaksa 5 ciksin xbox one ozaman daha güçlü bir cihaz adamlar guncellemeyle işi götürdü Sony burda kaybetmiştir bu da başta belliydi donanım olarak güçlü gozuk guccelleme seni sınıf atlatiyor bi iphone birde android tlfn gibi iphone daha düşük donanım var ama o daha iyi çalışıyor bu en iyi örnek.

canlee89

19.3.2016 13:43:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Bazi arkadaşlar sanki bu aciklama SOny den gelmiş gibi hoplamis ziplamis kizmis falan da bi durum arkadaşlar ortada bir sey yok ve OLMAYACAK da. Nedenine gelince. 1. kisa surede 40 milyon satmis ve satmayada devam eden bir cihazin onunu neden sony kesssin ki ?? 2. Vr kaskini ps4 için uyumlu hale getirem ona uyumlu yapan o yüzden de cozunurlugu 1080p de tutan ve yakinda piyasaya cikaracak olan sony böyle bir seye kalkışmak istese neden vr yi simdi cikarsin ki ?? 3. SOny ve cogu sirket donanimdan değil yazilimdan kazaniyor ve ps4 ilk ciktiginda bile sony donanimdan zarar ediyordu. Neden cok pahali bir cihaz yapip cihazin az satmasina neden olsun ki ? Bkz steam a 2k donanimlar yüzde 1-3 arasi. Cok yüksek bir donanima sahip cihaz eşittir cok pahali oda eşittir az satis demek. BU sony nin cihazi cok sat oyun satislarindan para kazan anlayisinin tam tersidir. Tekrar ediyorum arkadaşlar, Vr için böyle bir model dusunulmus olabilir. Yani su an vr nin disinda bulunana işlem gucu unutesinin yeni ps4 lerde dahili yanini içine gomusu sekilde olan bir modeli yapilmis olabilir ve burda bahsedilen de odur. Ancak o zamanda eski ps4 lerin nasil vr cihazii calistiracagi sorunu dusunulup eskilerde işlem guc unutesi disarda yenilerde dahili gibni iki baslilik olacagi için son olarak cihazin disarda verilmesi kararlastirtilmistir. Bu kararlar kararlastirilirken de bir yapimci vs bunun yeni model olacagini dusunup birazda ufurup disariya sizdirmistir hepsi bu. Kafaniz rahat olsun. Islem gucu fazla bir ps4 ciksin ben bu konsol içini birakirim o kadar eminim böyle bir seyin olmayacagina.
Aynen öyle 👍🏻

Kasatka

19.3.2016 13:32:28

+10
Bazi arkadaşlar sanki bu aciklama SOny den gelmiş gibi hoplamis ziplamis kizmis falan da bi durum arkadaşlar ortada bir sey yok ve OLMAYACAK da. Nedenine gelince. 1. kisa surede 40 milyon satmis ve satmayada devam eden bir cihazin onunu neden sony kesssin ki ?? 2. Vr kaskini ps4 için uyumlu hale getirem ona uyumlu yapan o yüzden de cozunurlugu 1080p de tutan ve yakinda piyasaya cikaracak olan sony böyle bir seye kalkışmak istese neden vr yi simdi cikarsin ki ?? 3. SOny ve cogu sirket donanimdan değil yazilimdan kazaniyor ve ps4 ilk ciktiginda bile sony donanimdan zarar ediyordu. Neden cok pahali bir cihaz yapip cihazin az satmasina neden olsun ki ? Bkz steam a 2k donanimlar yüzde 1-3 arasi. Cok yüksek bir donanima sahip cihaz eşittir cok pahali oda eşittir az satis demek. BU sony nin cihazi cok sat oyun satislarindan para kazan anlayisinin tam tersidir. Tekrar ediyorum arkadaşlar, Vr için böyle bir model dusunulmus olabilir. Yani su an vr nin disinda bulunana işlem gucu unutesinin yeni ps4 lerde dahili yanini içine gomusu sekilde olan bir modeli yapilmis olabilir ve burda bahsedilen de odur. Ancak o zamanda eski ps4 lerin nasil vr cihazii calistiracagi sorunu dusunulup eskilerde işlem guc unutesi disarda yenilerde dahili gibni iki baslilik olacagi için son olarak cihazin disarda verilmesi kararlastirtilmistir. Bu kararlar kararlastirilirken de bir yapimci vs bunun yeni model olacagini dusunup birazda ufurup disariya sizdirmistir hepsi bu. Kafaniz rahat olsun. Islem gucu fazla bir ps4 ciksin ben bu konsol içini birakirim o kadar eminim böyle bir seyin olmayacagina.

BekirTemel

19.3.2016 13:28:50

0
harika ama 4.5 ismi manidar, 4 alanlar gg demek gibi bir şey.

NECO ksk

19.3.2016 13:27:18

0
Gerçi ortada bir şey yok sadece söylentiden ibaret fakat sony sadece konsol satan bir firma değil,televizyon üretimindede dünya markası ve çok ciddi satış rakamları var,diğer büyük firmalarla rekabet içinde. Biraz hesap yaparsak sony 40 milyon adet ps4 satmış,bu konsolda 4k desteği yok,eğerki olsaydı 4k tv satışlarında büyük patlama olurdu,4k destekleyen bir cihazda kimse fhd görüntü ile kullanmak istemez,insanlarda teknoloji bağımlılığı inanılmaz düzeyde kiminin ekmeği yoktur ama cebinde son model telefon vs eksik kalmaz,emin olun bende dahil hepiniz 4k tv almak için yırtınırdık. Şimdi birde VR olayı var konsoldan daha pahallı,sony hem bu cihazdan pastayı kapmayı düşünüyor,hemde 4k destekleyen bir ps4 ile bir 40 milyon daha satmayı hedefliyor birde bunun kaymağı 4k tv satışları...herşey hesap kitap para...

mementopolis

19.3.2016 13:14:04

+1
quote:

Orijinalden alıntı: GALATASAR4Y Bugün ps4 almayı düşünüyorum alsam mı ki ?
Haziranda e3 var , o Zaman açıklanır ne nedir diye . Sonra temmuzda düşüne bilirsiniz almayı. Açıkcası Sony kullanıcılara mevcut bir yol bulmak sorunda yılsa topuğna sıkar. Uncharted 4 oyuniçam diyorsanız internet cafe veya ödünç alın .

Guest-0B46CB32A

19.3.2016 13:13:35

0
Çıksada 4 alabilsek oyunları oynar satarık

NECO ksk

19.3.2016 13:10:18

+3
playstation 4 plus

Büyük İskender

19.3.2016 13:07:51

+1
Yeni nesilin(?) uzun süreli heyecan vermeyeceği en başından belliydi, fiyatı kırmak için düşük donanım konfigürasyonu tercihi başlı başına bir hataydı. 2-3 yıla kadar yeni konsollar duyurulur. Devir hız ve tüketim devri artık.

pirate19

19.3.2016 13:06:35

0
ps 4 çok erken çıkmıştı zaten

NECO ksk

19.3.2016 13:05:22

+1
quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59 Hem xbox hemde ps kanadı bu hamleyi yapacaklar.Her sene çıkmaz tabi ama,ömrü ciddi oranda kısalır.3 senede bir çıksa yine alacaksınız.Neyin tartışması bu.Ya oyunu bırakacaksın yada alacaksın.Olay bu..40 milyon satsa ne olacak.Yeni çıkarsa bir 40 daha satmayacak mı sanıyorsunuz???Bizim gelirimiz avrupa ve amerikaya göre düşük diye bize dokunuyor tabi ama adamlara 3 senede bir dokunmaz,tam aksine memnun kalırlar Bu nesilde artık 1080p 30 fps işi yürümez.En fazla 2018 de yeni konsollar raflardaki yerini alır.Xbox bu atılımı zaten yaptı.Sony buna kayıtsız kalamaz ve benzer hamle yapar, oyun sektöründe yeni bir dönem başlıyor demiştim daha önce.
çok güzel bir yorum,eline sağlık

Guest-714AB4560

19.3.2016 13:04:52

+2
sırf şu vr zımbırtısı yüzünden çıkaracaklar daha güçlü ps4 ü

PC Master Race

19.3.2016 13:02:40

0
Bugün ps4 almayı düşünüyorum alsam mı ki ?

HaciTTOR

19.3.2016 13:01:25

0
Pc'yi topladık 10bin tl harcadık. 4k monitör, çift ekran kartları. Gel gelelim oyun firmaları konsolla pc arasındaki fark çok açılmasın diye oyunları belli ölçüde grafiklerini kısarak çıkarıyor (ubisoft açıklaması division) Gelelim asıl konuya, 4k seviyesinde bir konsol pc seviyesine yaklaştığının habercisidir. Bu da her platformda daha kaliteli oyunlar demektir. Bitti..

canlee89

19.3.2016 12:52:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: venomstr 40 milyon satmış PS4'e daha God of War 4 çıkacak, Last of Us 2 çıkacak. PS4 kırıldı haberleri gibi saçma bir haber bu PS4 kırıldı haberlerine inananlar vardı... Neredeler onlar, bi yazsınlar bekliyoz...
Ps4 kırılmadan yenisi çıkmaz korkmayın :) daha slim gelecek oda en az 2 yıl gider 2019 gibi satışa çıkar ps5

Potato_GLaDOS

19.3.2016 12:50:31

0
quote:

Orjinalden alıntı: 2K Sony böyle bir şey yaparsa tamamen saçmalık olur, konsolların mantığına aykırı çoğu kişi PC güncellemek, parça değiştirmek ile uğraşmayayım konsol alayım minumum 5 sene kafam rahat olur diye alıyordu ya da konsolun artısı uzun süre değişim yapmadan ömrünü sürmesiydi. Fakat böyle bir gelişme olursa hem PS4 oyuncuları bölünecek hem o kadar para harcamak yerine çoğu kişi PC'yi seçecektir. Artık nasıl farklı ekran kartlarının performans videolarını görüyorsak yeni 4.5 ile ve 4 ile olan performans farkı videolarını göreceğiz. 4K olmasa her oyun bile 4.5 de daha iyi çalışacak ve ben 4K istemiyorum şu andan memnunum diyenler bile satın almak zorunda bırakılacak ya da sinir olacaklar. Bu model yine çok satarsa da Sony bunu alışkanlık haline getirip ilerdeki yıllarda da uygulayacaktır.
Sonuçta Sony 6 ayda bir telefon çıkaran bir firma.Konsol da bu hale gelecekse baş edilmez.Sattıkca ps4.5,ps5,ps5.5,ps6,ps6.5 devam eder.

Gamer007_

19.3.2016 12:48:06

+2
her sene iphonun yenisi çıkıyor laf edilmiyorda her sene millet telefonunu satıp yeni iphone alıyor birşey olmuyorda bi ps yenilenmesinimi çok gördünüz telefon makinenin 2 katı fiyatı böyle birşey olacaksada gayet normaldir biz ülke olarak teknolojiden geri gidiyoruz örnek olarak bizde 4k yayın veren kanal yayın kac tane var yurtdısında 4k yayın yapan kanallar ve diziler mevcut netfilixte bile var sonuc olarak şuanki durumu göz önüne aldığımız zaman bunların olması normal, teknoloji hızla gelişiyor ama biz yakalayamadıgımız için bize normal gelmiyor olablir kaç kişi 4k desteli bir tvde 4k yayın izledi trtnin 4k sı dışında yada oyun oynadı 4klı bir tvde oyun geliştiricileri daha nextgen daha gercekci şeyler sunmak istiyorlar sonuc olarak ps4 donınımı bunu kaldırmayabilir her sene yeni şeyler yeni teknolojiler çıkıyor en basit örnek ekran kartıları ve cpu lar bunları yakalamk için donanımda değişiklik şart daha önce gta5 4k resimleri paylaşımıştı pc için ne kadar gerçekciydi bi araştırın bakın dolayısıyla sony de geri kalmamak için değişikliğe gitmek zorunda oluyor

highmetin

19.3.2016 12:24:22

+6
Belkide iki firmayida yanlis anliyoruz . Simdi bi konsol alalim bizi 6 7 yil gotursun diyoruz degil mi . Belkide adamlar yeni nesil komple bir sistem cikarmak yerine 5 6 yilda bir ayni konsola hardware guncelleme yapacak . Simdi 2 yil sonra ps5 ciksa hepsi sil bastan olacak . Yine konsol oturana kadar remastered cilginligi vesayre . Bu dedikleri yontemle hem konsol guncel kalacak hemde hardware gelismis olacak . Ayrica oyun kutuphaneside pc gibi genis olacak . Guncelleme olayi 5 veya 6 yilda bir olursa ala , ama 1.5 2 yilda bir cikarirlarsa ozaman oldukca can sıkıcı bir durum

2K

19.3.2016 12:12:52

+3
Sony böyle bir şey yaparsa tamamen saçmalık olur, konsolların mantığına aykırı çoğu kişi PC güncellemek, parça değiştirmek ile uğraşmayayım konsol alayım minumum 5 sene kafam rahat olur diye alıyordu ya da konsolun artısı uzun süre değişim yapmadan ömrünü sürmesiydi. Fakat böyle bir gelişme olursa hem PS4 oyuncuları bölünecek hem o kadar para harcamak yerine çoğu kişi PC'yi seçecektir. Artık nasıl farklı ekran kartlarının performans videolarını görüyorsak yeni 4.5 ile ve 4 ile olan performans farkı videolarını göreceğiz. 4K olmasa her oyun bile 4.5 de daha iyi çalışacak ve ben 4K istemiyorum şu andan memnunum diyenler bile satın almak zorunda bırakılacak ya da sinir olacaklar. Bu model yine çok satarsa da Sony bunu alışkanlık haline getirip ilerdeki yıllarda da uygulayacaktır.

canlee89

19.3.2016 12:12:22

+1
quote:

Orijinalden alıntı: vikor

Bu kadar pahalı bir sistemin 3000 liralık PC kadar performans verememesi de ayrı bir ironi :)
Evet maalesef pc de bukadar güzel oyunları oynayamadığım için böyle bir sistemi tercih ettim e malum bu yaştan sonra cs go oynayacak değiliz

Daddy Recep

19.3.2016 12:11:02

+4
Yav he he 2 Titan X 40 fps ultra 4k

berkay_53

19.3.2016 12:10:42

0
4k isteyen gider zaten pc toplar. Millet tüplü tv de ps4 oynuyor kim takar ki 4k yı

canlee89

19.3.2016 12:09:38

+1
quote:

Orijinalden alıntı: vikor

Bu kadar pahalı bir sistemin 3000 liralık PC kadar performans verememesi de ayrı bir ironi :)
Evet maalesef pc de bukadar güzel oyunları oynayamadığın böyle bir sistemi tercih ettim e malum bu yaştan sonra cs go oynayacak değiliz

metebyr

19.3.2016 12:07:42

+1
nedir yani içine amd den hangi apuyu alıp koyacak da 4 k oynatacak ? harici ekran kartı koysa adaptörü bile çok kaliteli ve pahalı olmalı işlemci ona yetecek seviye olmalı ohooo. çılgın ötesi fiyatla gelir yapılsa bile

İdrak İstimlak

19.3.2016 11:57:39

+1
Onlive batmak üzere olan bir sistemdi, adamlar kapanma noktasına geldiklerinde Sony tarafından alındı. Gaikai ile ciddi manada streaming gaming'e yatırım yapan firmaların başında geliyorlar ve ikisinin de tüm patent'leri şu an Sony'de. Yani Sony almasa bile adamlar hizmetlerini bitirecekti. Habere gelince diğer büyük sitelerde bu konu ile hala ciddi bir haber yok, sadece Kotaku'nun ortaya atmış olduğu iddia ve forumlarda konuşulan şeyler var. İnşallah gerçek değildir, bu donanım güncellemesi, ara nesil işleri konsol oyunculuğuna ters işler. 3 yıl daha bekleyip yeni bir konsolla gelmeleri daha hayırlı bir iş olur. AYrıca şu an PS4 300-350 dolara satılan bir cihazken, çıkacağı söylenen konsolun hangi fiyattan satılacağı da ayrı bir mesele. 600 dolardan aşağı satmaları pek mümkün görünmüyor, ki GNC 1.3 veya 1.4 mimarili bir sistemin maliyeti zaten 1500 dolar gibi maliyet demek. Bu mimari olmadan hangi sistemle 4K oynatacakları da büyük muamma.

Arkadiusz Milik

19.3.2016 11:48:49

0
İyi ki ps4 almamışım.Sony aşığıydım ama nefret ediyorum artık.Umarım iflas ederler.Onlive sistemini alıp kapattırdıkları zaman benim gözümde bittiler.

braVe112

19.3.2016 11:46:06

+1
4K olayı abartı görünüyor,ama ilerde psvr için daha güçlü donanımlı bir ps4 gelebilir bence.

Hakkan034

19.3.2016 11:43:18

0
Gelsin gelsinde, gelisine voleyi koyayim

BlackTower_35

19.3.2016 11:41:14

+2
27 ay oldu PS4 çıkalı ömrü bitti konsolun. Eskisi gibi artık 8-10 yıl bir konsol idare edemiyor. Konsolu konsol yapan uzun ömür süreleridir buyüzden tercih edilir yoksa pc den farkı kalmaz.

Deswaaa

19.3.2016 11:36:28

+2
Daha pc ler bile 4k adam akıllı veremiyorken mi bunu yapıcaklar haykırdım ya eğer bu şekil de gelicekse de en az 5 yılı var

ReflexAction

19.3.2016 11:30:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: MrChaplin önümüzdeki hafta ps4 alıcam sizce bu kadar gelişmeden sonra en azından e3 ü beklesem mi yoksa yinede almaya değer mi ?
bu kadar sağlam söylentilerden sonra kesinlikle E3 ü beklemenizde yarar var

cloud35

19.3.2016 11:30:23

+2
Oyunu 4k da düzgün oynatabilen bir ekran kartının fiyatı düşünüldüğünde bu söylenen pek mümkün görünmüyor. En azından 2-3 sene içerisinde.

MrChaplin

19.3.2016 11:23:56

0
önümüzdeki hafta ps4 alıcam sizce bu kadar gelişmeden sonra en azından e3 ü beklesem mi yoksa yinede almaya değer mi ?

_Riven_

19.3.2016 11:22:31

+2
x1 bu sene çıkartırsa 2017 başı yeni konsollar patlar, ps4 ps3 muamelesi görür. gerçi şimdide ps4 de iyiki almışım dedirten kaç oyun çıkardılarki. konsolda 2-0 önde değilse donanım ölü doğmuş demektir. 3 5 sene ömür biçiliyorsa. Aslında oyun firmalarını çok rahatlatır pc ile denk donanım. grafikleri kısarak sürekli laf yiyorlar downgrade olmuş oyun diye. ama x1 tak çıkar donanım upgrade tarzı bi model çıkarırsa benim tercihim o olurdu. sony nin psn plus ve uçuk fiyat politikası yüzünden çok antipati kazandığını düşünüyorum. xbox gol atar bunlara umarım, biraz burunları sürtse fena olmaz.

Guest-555EB232C

19.3.2016 11:21:38

+4
Konsolların mantığı adam eve gelince televizyonun karşısına oturacak, oyunun diskini takıp oynayacak. Mantığı budur, 4K-120fps-donanım güncelleme değil. Pc'nin mantığı ise bütün işlerini halledebileceğin bir makineyi de oyun oynamak için kendi isteğin ve bütçene göre yükseltip daha kaliteli grafik-fps-çözünürlük almak. Bu beklenen hareketler konsolları pc'den farksız yapacaksa ne anlamı kaldı ki konsolda oyun oynamanın? Pc'ye azıcık modifikasyon yapıp ds4 de takar oynarsın, aynı şey olur.

Attila the Great

19.3.2016 11:15:24

0
Ortalama 5-6 senede bir çıkarsa benim için problem değil, fakat bu süre çok daha kısa olursa o zaman sıkıntı işte. Bir de benim asıl korktuğum pc deki gibi donanımı istediğimiz gibi güncelleye bilmemiz. Mesela ekran kartından ram ıne işlemcisine kadar istediğimiz gibi değiştirme imkanı verirlerse, konsol olayını bitirirler gerçek anlamda.

ZelHaS

19.3.2016 10:51:23

+1
quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih Elindeki konsolu 1250 den almazlar 500 tl fark verip yeni konsol vermezler. Adamların derdi sıfır konsol aldırmak. Paran yoksa mevcut konsolla devam et diyecekler. Olay bu. Adam milyonlarca küfür yeyip o güzelliği yapmaz. Dedikleri güçte bir konsolun 3000tl den aşağı fiyatı olmaz
Mafederim onlari sikiyosa almsasinlar

ZelHaS

19.3.2016 10:50:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: Uncle Trevor

Eskiyi getir yeniyi götür...Çamaşır makinesi mi bu hocam

turkopol

19.3.2016 10:45:00

0
Arkfdlar en erken 2018 sonu cikar cikarsa bu konsol ama bence yalan haber ps3 zamanida buna benzer seyler cikmisti

Uncle Trevor

19.3.2016 10:43:28

+1
quote:

Orijinalden alıntı: HasMachate Elimez deki ps4 leri 1250 den geri alsinlar 1750 de yeni ps4 ka bucuuk mu ne haltsa iste 500 lira farki oderiz ne kestane yanar ne sis sis ne alaka neyse ne benim.zaten son durak daha da.alip oynamam tesekkurler
Eskiyi getir yeniyi götür...Çamaşır makinesi mi bu hocam

snakefatih

19.3.2016 10:41:28

+1
Elindeki konsolu 1250 den almazlar 500 tl fark verip yeni konsol vermezler. Adamların derdi sıfır konsol aldırmak. Paran yoksa mevcut konsolla devam et diyecekler. Olay bu. Adam milyonlarca küfür yeyip o güzelliği yapmaz. Dedikleri güçte bir konsolun 3000tl den aşağı fiyatı olmaz

ZelHaS

19.3.2016 10:37:29

0
Elimez deki ps4 leri 1250 den geri alsinlar 1750 de yeni ps4 ka bucuuk mu ne haltsa iste 500 lira farki oderiz ne kestane yanar ne sis sis ne alaka neyse ne benim.zaten son durak daha da.alip oynamam tesekkurler

inciteen

19.3.2016 10:29:30

0
Sony bu söylentileri yalanlasa bile forum üyeleri konsolu en erken vakitte çıkartacak . Ellerinizden öpüyorum .

mementopolis

19.3.2016 10:16:39

+2
Dereyi görmeden paçayı sıvayanları görüyorum. İşin özü çiddileşmedi daha gercekn anlamda. Daha Horizon Dawn, The Last Guardian, Detroid çıkacak .

Xdian

19.3.2016 10:15:22

0
Playstation vr satışları güncel bir ps çıkmasını kolaylaştırıyor. Kısa en kısa zamanda güncel bir cihaz görmek isterim, 60 dolar verip medium-low ayarda oyun oynamak bu zamana göre değil.

Gamer007_

19.3.2016 10:06:17

+5
Fiyati 1.500 olan konsolun yeni versiuonu cikinca laf ediyorsunuz Ama hersene elinizdeki iphonu (yada baska marka )satip yeni modelini almasini biliyorsunuz Ilk defa konsolun yenilenmesimi cok koyucak telefon daha pahali

kozmoslu

19.3.2016 10:02:14

+2
Nintendo nx + steam ile yoluma devam devam edeceğim

T A R K A N

19.3.2016 10:01:52

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: T A R K A N yazmaya kalksam konu bitmez konsollar oyunculuğu öldürüyor ya da öldürüyor demeyeyim de köleleştiriyor. bütün oyunların tüm cihazlara çıkması lazım. ama firmaların da kazanması lazım ama kazandıkları yetmez öteki cihazların açığını örtmek için kaymağa bandırılmış kazığı millete dürtüyorlar. xbox one aldım, playstation 4 de aldım ama bunlar son aldığım konsol olacak, bilgisayar en azından bağımsız.
300-350 dolara satılan ve oyunlarda hilesiz, stabil ve eşit şartlarda online oyun keyfi veren komple sistemler mi oyunculuğu köleleştiriyor? Peki 3-4 bin liralık ekran kartlarıyla bilmem kaç çekirdekli bilgisayar donanımı üreticileri konsollardan kaç gömlek üstün oyunlar vaadediyor? Aynı grafik motoruyla yapılıyor oyunlar ve üst düzey bilgisayar kullanıcılarının steam'daki oranı %3 filan oranında. Oyunlar downgrade yiyorsa bil ki konsollardan çok orta düzeyde yüz milyonlarca bilgisayar sahibinin oluşudur. Kutulu oyunlarda bilgisayardan 10 kat fazla satışı yapan oyun firmaları sence hangi platformun gönlünü daha hoş tutmak ister? Sen herhangi bir konsol firmasında yönetici olsan, yüzlerce personel ve milyon dolarlar harcayarak geliştirdiğin özel oyunları rakiplerinin konsoluna veya bilgisayarda %95'i torrentçi yüz milyonlarca kullanıcıya oynamaları için onay verir miydin? Kusura bakma ama öyle bir dünya yok! Microsoft zaten bilgisayar tabanlı bir firma ve 2-3 milyar dolar yatırımın karşılığını konsolunda alamadığı için evine dönüp birkaç milyonda bilgisayarda oyunlar satılsın diye umutlanmış olan bir firma.
merak etme bilgisayarda oyunlar satıp kâr ettirmese zaten bilgisayara çıkarmazlar. downgrade nin sebebini ubisoft söyledikten sonra senin açıklaman o kadar yanlışki o konuyuda böyle kapatıyorum. korsana gelince o benim sorunum değil ben parasını verip aldıktan sonra firma düşünsün onu. hileye gelince bilgisayarda ne oyunlar var hileciler direk banlanıyor. önemli olan platformun gönlünü hoş tutmak olmamalı, oyuncuların gönlünü hoş tutmak olmalı 2 konsolda bende mevcut ve bu konsollar çıkmadan önce sony ve microsoft un açıklamaları beni çok rahatsız etti, çoğu söylediklerinde de ters döndüler. köleleşmeyide yanlış anlamışsın o konuyada girmeyeceğim, çünkü yazılar yanlış anlaşılabiliyor.

mehmet4428

19.3.2016 10:01:15

+1
Yeni nesil konsollar dedik yeni nesil oyun göremedik hep eski oyunları cilalayıp önümüze sundular bizde gittik aldık. :D Asıl yeni nesil yeni konsollarla başlayacak gibi bu sefer sağlam donanımlarla gelirlerse uzun gidebilirler, PS 4 ilk çıktığında o neydi öyle zamanının orta seviye GPU su ile geliyordu artık şimdi en üst GPU ile gelecek ki ileride darboğaz olmasın, tabi extreme GPU ların fiyatlarıda az bir şey değil benim asıl merak ettiğim 4k 60 FPS verecek bir GPU ya sahip konsolun fiyatı ne olacak ?

KarambaKarambita*

19.3.2016 09:55:30

0
2018 sonu gibi cikar,cikarsa yeni cihaz. Oda gayet normal 5 yil dolmus olucak.

refuse2k3

19.3.2016 09:40:09

+5
Yeni neslin durumu bu ve kullanıcıları neleri tartışmak zorunda bırakılıyor...
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

BlackBeasT

19.3.2016 09:39:52

+9
3 yılda Rmasterleri, Multi platformları oyunları dayadılar, arada 3-5 exc. oyun önlerine attılar, sizde bunu yediniz... x86 mimarisinde 1200tlye 7-8 yıl oyun oynatacaklar hemi, ööle 1 dünya yok

thugs_life

19.3.2016 09:26:45

0
bu sömürü işinden artık rahatsız olmaya başladım.

akbulut79

19.3.2016 09:26:43

0
Yoktur öyle bişey :) olsa bile bari 2-3 seneden önce geleceğinide tahmin etmiyorum. ps4 projesine başlandı diye resmi yazı çıktıkdan kaç sene sonra geldi. Ama ps4 upragede edipde çakasalr bile en az 2 sene diyorum. resmi açıklama yapıldıkdan sonra .

kralexx42

19.3.2016 09:23:09

0
Madem ilk ps4 tanıtırken ps4 elite diye model daha tanıtsaydın oyunlar iki konsola da çıkacak biri 1080p biri 4k oynatacak deseydin elite 800$ deseydin şimdi yeni model çıkartıp eski ye oyun destegini kesersen dahada konsol almam artık

stalker(1979)

19.3.2016 09:17:09

+1
PlayStation 1994 (6 yıl) PlayStation 2 2000 (6 yıl) PlayStation 3 2006 (7 yıl) PlayStation 4 2013 (3 yıl olmuş) Zaman eski zaman değil demek ki. Bu sanal gerçeklik olayları işi bozdu. Mevcut ps4'ün gücü yeterli değil ki böyle bir haber çıkmış. Teknolojinin ilerleme hızı katlanıyor. Belki de ileride 2 yılda bir konsol çıkaracak adamlar. "Konsol veya pc alayım 6-7 yıl bütün oyunları çatır çatır oynayayım" bitti o devirler artık arkadaşlar. Bu sene aldığın en üst seviye bilgisayar bile 2 sene sonra oyunları orta ayarlarda açıyor. Bu donanım çılgınlığı bitmez. Millet aldığı sürece hiç bitmez :))

Etheror

19.3.2016 09:12:20

+1
İşte ben de bundan korkuyordum ancak yapacak bir şey yok. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. MS'nin bu politikası sonucu Sony'nin de donanım geliştirmesi yapacağı tahmin ediliyordu. Yalnız burda PS4 sahiplerinin neden olumsuz düşündüğünü anlamadım. Oyunlar elinizdeki konsola da gelecektir. Paran varsa oyunları konsolun bir üst versiyonunu alarak oynarsın, yoksa mevcut konsolunla da oynarsın. Gören de PS4 ün leş gibi grafiklere sahip olduğunu sanacak. Benim de elimde PS4 var. En azından oyunları sana özel. MS' de kızdığım nokta şu; donanım geliştirmesi yapabilirsin eyvallah da, özel oyunlarını PC üzerinden neden satıp o kadar konsol alan ve özellikle özel oyunları için alan kişileri arka plana atıyorsun? Buna kızıyordum ben. Ancak her iki firmanın da gelişen teknolojiye istinaden böyle bir politika içinde olmalarını haksız bulmuyorum. Sony tarafında çıkacak olan ya da çıkacağı tahmin edilen konsolun da hemen çıkmayacağı görüşündeyim. PS4 rahat 2 sene dolu dizgin devam eder.

BSC Misafiri

19.3.2016 09:11:06

0
Beklediğim haberdi zaten ps4 saymayı düşünüp pc donanımını yukselttim zaten ps4 oyunu almakta hayal oldu indirimde bile oyunlar çok pahalı 3tane oyun parasına insanlar ev gecindiriyolar bence artık telefon teknolojisi gibi oldu buda yenilik olarak çok az verip paraya gelince 1katini istiyolar

hasomen

19.3.2016 09:00:39

0
Son yapılan açıklamalardan belliydi böyle bir şeyin olacağı.Artık konsollarda yeni bir dönem başlıyor bakalım zaman ne gösterecek

crazywinner3

19.3.2016 08:50:07

+1
Önce bi 1080p yi oturtsunlarda 4k da gözümüz yok.

Kevin Garnett

19.3.2016 08:37:45

0
PS4'ü alan 30 milyon kişi gidip bir daha bu konsolu mu alacak? Microsoft ve Sony cidden ya bizi kazıklamaya çalışıyor ya da çok yanlış düşünüyor. Donanım değiştirmeler, yeni konsol çıkarmalar. Ben bu konsolu PC'de parça değiştirmemek için aldım, ama daha masraflı çıktım. Bence böyle hamlelerden sonra herkes PC'ye geçer 83'te ki oyun krizinin bir yenisi sadece konsollar için yaşanır ve hiç bir türlü kurtarılamaz. Nintendo'nun eline büyük fırsat geçti. Bu fırsatı NX ile iyi değerlendirecek gibi. Haydi bakalım.

BSC Misafiri

19.3.2016 08:34:04

0
Benim merak ettiğim bu konsol kullanan akadaşların zaten pc si var, istedikleri gibi video fotoğraf, ses ediitliyorlar mılar, yoksa bu tarz işlerle işleri mi yok

Kendomen

19.3.2016 08:10:48

+3
İyiki satmışım PS4'ü.

gultekinlive

19.3.2016 08:07:38

0
Nihayet konsollar PC'ye evrimleşiyor. Oyun grafik teknolojileri artık daha hızlı gelişecek.

` quaD.

19.3.2016 07:50:37

+5
quote:

Orijinalden alıntı: The Outlaw Torn Su haber basliklari altinda gercek hesabindan yazamayacagi seyleri BsC Misafir hesabindan yazan arkadaslar beni epey gulduruyorlar. MS'ten sonra Sony'de boyle bir hamle yaparsa hic sasirmam,
Engellenme sayisina bakip keyiflerinin bozulmasini istemiyorlar

snakefatih

19.3.2016 07:49:44

0
Gerçekten 4K/60 fps stabil görüntü veren bir konsol kesinlikle 2000 tl nin üzerinde bir fiyata çıkar. yani ne güzel işte zaten 30 fps bize az geliyor bu iyi haber diyenler şu an 1500 tl bandında satılan ps4 fiyatına yeni konsolu da aynı fiyata alacaklarını sanmasınlar. Bana biraz ilk çıkardıkları ilk konsolu genel kitleye upgrade konsolu elite kitleye satma stratejisi gibi geldi.

yaki83

19.3.2016 07:25:44

0
2013 2019 arasi ps4 yili olmali.. ama ps4 yapilan hata yapilmamali.. yani 300 400 dolar olacak diye ucuz yapilmamali.. 999 dolar olarak en ust seviye ciksin hersene uretim maliyetleri dustukce 100 200 dolar asagi cekilerek insin.. 4 ile 6 sene arasinda en son fiyati 299 dolar olunca yeni nesile gecilsin.. Her sene alt seviye cikarsa 399 dolar olacak diye durmadan yetmiyor yetmiyor diyenler olur..

MinusHuman

19.3.2016 06:35:10

+4
Su haber basliklari altinda gercek hesabindan yazamayacagi seyleri BsC Misafir hesabindan yazan arkadaslar beni epey gulduruyorlar. MS'ten sonra Sony'de boyle bir hamle yaparsa hic sasirmam,

snakefatih

19.3.2016 06:17:09

+1
Kullanıcılara seçenek sunmalılar eski konsolunu getir üzerine farkı ver yeni konsolu götür şeklinde olabilir. ya da eski konsolu upgrade edilebilir şekilde parça değişimi yapmaya izin verilmeli. onun dışında eski konsolu bırak yenisini al diye bir politika uygularlarsa eski müşterilerinin çoğunu kaybederler. şöyle düşünelim müşterinin hiç bu konulardan bilgisi yok 1500 - 1800 aralığında şu an kullandığımız konsolu satın aldı 1 ay sonra 4,5 denilen konsolun çıktığını öğrenince hali ne olur. hadi biz ilk çıktığı gün ps4 ü aldık ömrünün bittiği gün alan ne olacak. iade edemez belki 4,5 i 2500tl ye satacaklar adam şunu söyler keşke bir ay daha bekleseydim yenisini alsaydım. eski kitleye bir güzellik yapmaları lazım. ama bu upgrade olayı cidden beni konsol işinden soğuttu xbox tarafını zaten sildim bir daha xbox almam one son konsolum olmuş oldu ex oyun için aldık adamlar pc ye çıkarıyor ex oyunları onun işi bitti benim için bir de upgrade olaylarına girdiler zaten sildim kafamdan. şimdi sony nin açıklamaları önemli benim için. çıkap artık teknolojinin hızı yanında konsollar geride kalıyor 8-9 sene gitmiyor bu ömrü 6 seneye indirdik derler anlarım ama biz araziye göre vites değiştiririz 2 senede bir upgrade konsol çıkarırız derlerse benim için ps olayı biter. ama dediğim gibi eski kullanıcıya bir yol gösterirlerse sorun olmaz. eldeki konsolu alıp fark verip upgrade olayı olursa olabilir. eski konsolu aldın 2 sene sonra yenisini de al eskisi eskide kaldı derlerse eyvallah deriz.

Zarbo257

19.3.2016 06:04:57

+4
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: T A R K A N yazmaya kalksam konu bitmez konsollar oyunculuğu öldürüyor ya da öldürüyor demeyeyim de köleleştiriyor. bütün oyunların tüm cihazlara çıkması lazım. ama firmaların da kazanması lazım ama kazandıkları yetmez öteki cihazların açığını örtmek için kaymağa bandırılmış kazığı millete dürtüyorlar. xbox one aldım, playstation 4 de aldım ama bunlar son aldığım konsol olacak, bilgisayar en azından bağımsız.
300-350 dolara satılan ve oyunlarda hilesiz, stabil ve eşit şartlarda online oyun keyfi veren komple sistemler mi oyunculuğu köleleştiriyor? Peki 3-4 bin liralık ekran kartlarıyla bilmem kaç çekirdekli bilgisayar donanımı üreticileri konsollardan kaç gömlek üstün oyunlar vaadediyor? Aynı grafik motoruyla yapılıyor oyunlar ve üst düzey bilgisayar kullanıcılarının steam'daki oranı %3 filan oranında. Oyunlar downgrade yiyorsa bil ki konsollardan çok orta düzeyde yüz milyonlarca bilgisayar sahibinin oluşudur. Kutulu oyunlarda bilgisayardan 10 kat fazla satışı yapan oyun firmaları sence hangi platformun gönlünü daha hoş tutmak ister? Sen herhangi bir konsol firmasında yönetici olsan, yüzlerce personel ve milyon dolarlar harcayarak geliştirdiğin özel oyunları rakiplerinin konsoluna veya bilgisayarda %95'i torrentçi yüz milyonlarca kullanıcıya oynamaları için onay verir miydin? Kusura bakma ama öyle bir dünya yok! Microsoft zaten bilgisayar tabanlı bir firma ve 2-3 milyar dolar yatırımın karşılığını konsolunda alamadığı için evine dönüp birkaç milyonda bilgisayarda oyunlar satılsın diye umutlanmış olan bir firma.
Torrent falan o işler eskide kaldı artık kimse korsan oyun oynayamıyor PC'de...Konsola stabil falan demişsin gülmeden edemedim yahu nesi stabil konsolun kaç kere oyun çöktüğünü bilirim PS4'de birkaç kerede xbox one'da başıma geldi.Oyunların PC'ye optimizasyon özürlü çıkmasının tek sebebi konsollardır.Herkes PC kullanamaz biraz bilgi gerektiriyor ama konsolu 5 yaşındaki çocuk bile kullanabilir zaten kullanıyorda.Konsollar çok satıyor diye konsollar iyidir konsollar süperdir demek anlamına gelmez.Konsolların şu anki hali rezil durumda bunu sende çok iyi biliyorsun.Oyunların orasını burasını kırpa kırpa ortada leş gibi oyunlar dolanıyor her çıkan oyun Downgrade yemiş oluyor sebebi tamamen konsollardır.Adamlar kolay para kazanmak varken neden uğraşsın ki.Çok nadir birkaç oyun firması dışında PC'ye vakit ayırıp oyun geliştiren yok,direk konsoldan port edip rahat ediyorlar çünkü tembeller.

Zarbo257

19.3.2016 05:56:53

+1
Alan gerizekalıdır.Allah aşkına söyleyin bu nesil kaç tane oyun çıktı bir PS3 zamanına bakın bir PS4 zamanına.Açıkça Sony'ye güvenip alan gerizekalıdır.Makinenin 30 FPS sabit verememesini falan geçiyorum bak,neredeyse her çıkan oyun sorunlu çıktı kodumun konsolunda.Adamlar 3 yıl önce konsolu çıkartırken söz verdikleri oyunu daha önümüzdeki ay çıkartacaklar bknz:Uncharted 4...Sonuna kadar PC bundan sonra.Konsollara zırnık koklatmam 1 kere yaparlar o hatayı.

ygultekin82

19.3.2016 05:19:42

0
PS3 gibi olur(1080p destekli,oyunlar 720p). PS4 menu,video oynatıcı 4K destekler,Oyunlar şuanki Ps4 ile aynı çıkar,sadece vr oyunları günümüz grafiklerine yükseltilir,adıda Ps4 vr edition olur.

Twenty.One.Pilots

19.3.2016 04:52:47

+2
Yıl olmuş 2016, hala konsol kullanan var.

prexz

19.3.2016 04:19:40

+1
neresi aynı? biri misal 100 dolara güncelleme veriyor. diğeri, artık senin cihaz eskidi 400 dolara yenisini verelim ya da eski grafiklerle oyna diyor? nasıl iş?
quote:

Orjinalden alıntı: Adventure. Kardeşim bu yeni bir konsol falan değil söylentilere göre bildiğin ara model gibi birşey. Sony'nin olayı Ms'in konsolu güncelleyeceğiz demesi ile aynı biri atıyorum ekstra donanımlar ile destekliyor diğeride direk konsolu komple çıkarıyor arada bir fark yok aynı mokun lacivert rengi muhabbeti. Sony'de eğer ki 3 yılda bir konsolu yenileyecekse zaten Ms'in dediği olay ile aynısı olur sadece izledikleri yollar farklı. Sene sonu çıkmasından bahsediliyor. Sony'den gelecek cevap herşeyi netleştirecektir.

BSC Misafiri

19.3.2016 04:18:58

+2
quote:

Orjinalden alıntı: eskhioyuncu Insanlar kafayi yemis! Daha hala Xbox yapti bunu gözümde bitti,Sony bunu yapti bitti de ben NX'e gecerim vb...birakin bu laflari yahu.Bütün firmalar artik bu yolda o zaman oyun oynamayi birakacaksin.Teknoloji almis basini gidiyor,konsollarin sonunun bu olucagi daha ilk x86 mimarisini secmelerinden belliydi.4K konsolda yalan diyen arkadaslar neye dayaniyor? PS4'ün güc tüketimi 28nm iken yeni cikacak olan Zen+Polaris 14nm güc tüketimi sunuyor buda su demek ki PS4 den en az iki kat güclü donanimi ayni degerde veya daha güc tüketimi ile calisacak.Arti olarak konsollarda kullanilan cok düsük seviye API'ler ile 4K hayal falan degil.Arti adamlar VR'a giris yaptilar,neyle yapican bunu PS4 de el mahkum donanim güncellemesi gelecek.Yeni cikan cihaz bu PS4'ün oyunlarini sorunsuz sekilde oynuycak ve eskiye oyun gelmeye son gaz gelmeye devam edecek.Tebrik ederim Sony'i.Adamlar gayet de caga ayak uyduruyorlar.Cok akillica bir hamle.
Özel diyerek 2 yıl boyunca sevinip başkalarına hava attığın oyunlar bilgisayara da duyurulunca bildiğin travma geçirmişsin :D Şaka bir yana; sen ve senin gibiler böyle derse, çağa ayak uyduruyorlar dediğin firmalar yeni model çıktıktan 2 yıl sonrada çağa ayak uydurmaya devam edip daha yeni model duyururlar. 4K'yı bayağı küçümsemişsin, keşke konsollar çıkmadan önce yapımcılarda böyle küçümseyip destek verselerdi değil mi? En azından söylediklerini yutmak zorunda kalmazlardı.

BSC Misafiri

19.3.2016 04:18:44

+1
Konsol hazırlıkları yeni başladıysa piyasaya çıkması 4-5 seneyi bulur. Daha bir çok baba oyunu görmedik ps4de. Ps4 bu kadar satmışken bu oyuncu kitlesini hiçe sayamazlar. Ben daha ps4ü 3 ay önce aldım az yavaş olun:)

BSC Misafiri

19.3.2016 04:18:38

+5
Yahu bu konsol fanları ne istiyorlar ? bu konsol 2017'de çıksa zaten ps 4'den 4 yıl sonra çıkmış olacak ne bekliyorsunuz bir konsolu ömür boyumu kullanmak istiyorsunuz ?

BSC Misafiri

19.3.2016 04:18:20

0
Exclusive to playstation 4.5 lara hazır olun :D

BSC Misafiri

19.3.2016 04:18:16

+3
quote:

Orjinalden alıntı: T A R K A N yazmaya kalksam konu bitmez konsollar oyunculuğu öldürüyor ya da öldürüyor demeyeyim de köleleştiriyor. bütün oyunların tüm cihazlara çıkması lazım. ama firmaların da kazanması lazım ama kazandıkları yetmez öteki cihazların açığını örtmek için kaymağa bandırılmış kazığı millete dürtüyorlar. xbox one aldım, playstation 4 de aldım ama bunlar son aldığım konsol olacak, bilgisayar en azından bağımsız.
300-350 dolara satılan ve oyunlarda hilesiz, stabil ve eşit şartlarda online oyun keyfi veren komple sistemler mi oyunculuğu köleleştiriyor? Peki 3-4 bin liralık ekran kartlarıyla bilmem kaç çekirdekli bilgisayar donanımı üreticileri konsollardan kaç gömlek üstün oyunlar vaadediyor? Aynı grafik motoruyla yapılıyor oyunlar ve üst düzey bilgisayar kullanıcılarının steam'daki oranı %3 filan oranında. Oyunlar downgrade yiyorsa bil ki konsollardan çok orta düzeyde yüz milyonlarca bilgisayar sahibinin oluşudur. Kutulu oyunlarda bilgisayardan 10 kat fazla satışı yapan oyun firmaları sence hangi platformun gönlünü daha hoş tutmak ister? Sen herhangi bir konsol firmasında yönetici olsan, yüzlerce personel ve milyon dolarlar harcayarak geliştirdiğin özel oyunları rakiplerinin konsoluna veya bilgisayarda %95'i torrentçi yüz milyonlarca kullanıcıya oynamaları için onay verir miydin? Kusura bakma ama öyle bir dünya yok! Microsoft zaten bilgisayar tabanlı bir firma ve 2-3 milyar dolar yatırımın karşılığını konsolunda alamadığı için evine dönüp birkaç milyonda bilgisayarda oyunlar satılsın diye umutlanmış olan bir firma.

BSC Misafiri

19.3.2016 04:18:01

0
quote:

Orjinalden alıntı: C-İ-E_SN 4K ayağına daha donanımlı cihaz sürecekler piyasaya 4K işin bahanesi.Daha 1080p 60 fps oyun oynatamayan yeni jenerasyon konsollar var ortada büyük rezillik. Oyun firmaları gücünüz bukadar deyip oyunlarını konsollarda mecburen downgrade yapıyorlar buda Sony ve Microsoft'un hoşuna gitmiyor. Baştan şu konsolu güçlü yap 10 sene gidecek şekilde yap koy 2500 tl fiyat olsun bitsin enazından 10 sene arkamıza bakmayız deriz. 2-3 yılda bir konsol değiştireceksek işimiz var demektir.
Kardes kesinlikle haklısın, ps4 1500 tl yerine böyle 2000 tl falan olsaydi kesinlikle rahat rahat en az 1080p 30 fps‘de 7 yıl falan giderdi...ama şimdi bazi oyunlar 1080p çalışmakta bile güçlük çekiyor..Konsolu millet bu pc işleriyle uğraşmamak için alıyor ama şu rezalete bak..Ben ps4'e harcadığım parayla pc'mi güçlendirseydim,5 yıl rahatlıkla oyunlari 1080p 30-60 fps arası yüksek grafiklerde oynardım..Şu uncharted 4 gelsin satmayan şerefsiz evladıdır,ama bizde şans yokki sattiktan 2 hafta sonra gow 4'ü duyururlar bu seferde pişman ederler..O zamana kadar yapacaklari sistem belli olur herhalde ps 4.5'mu çıkarırlar,ps5'mi anlarız.Bakalım konsol artık konsolluktan çıkacakmı,bu alet artık zengin oyuncağı haline geldi. Herşeyi para..........

BSC Misafiri

19.3.2016 04:17:44

0
Playstation 4 furry x gücünde olmalı

prexz

19.3.2016 04:16:58

0
maksat müşteri kaçmasın :d
quote:

Orjinalden alıntı: aytugsasal
quote:

Orjinalden alıntı: mic Tam konsol alma arifesindeydim bu haberden sonra PC toplamaya karar verdim. Anlaşılan o ki artık konsollar 8 yıl gitmeyecek. Yeni konsola ve konsol oyunlarına vereceğim parayla PC upgrade ederim. Konsolun tek avantajı kalıyor o da exc oyunlar ve hilesiz olması.
Hocam bu cihazları tercih etme sebebin oyunsa eğer, özel oyun ve hilesiz online deneyimi bence en az performans ve grafik kadar önemli etkenler. Bu hamle vr için yapılmış bir hamle tüm oyunlar eski sürüm ps4'lere de gelir çünkü 36 milyonun üzerinde rekor bir kitle var. Ve bu firmaların asıl kazancı oyunlardan kazandığını biliyoruz yani herkesin içi rahat olsun. Güçlü versiyonun en büyük farkı VR olur onun dışında normal oyunlarda da daha iyi grafik ve 60 fps falan olur. Yani eski sürüm sahipleri aynı oyunları yine tatmin edici bir seviye de deneyim ederler.

Tam35tr

19.3.2016 04:12:18

+1
quote:

Orjinalden alıntı: mic Tam konsol alma arifesindeydim bu haberden sonra PC toplamaya karar verdim. Anlaşılan o ki artık konsollar 8 yıl gitmeyecek. Yeni konsola ve konsol oyunlarına vereceğim parayla PC upgrade ederim. Konsolun tek avantajı kalıyor o da exc oyunlar ve hilesiz olması.
Hocam bu cihazları tercih etme sebebin oyunsa eğer, özel oyun ve hilesiz online deneyimi bence en az performans ve grafik kadar önemli etkenler. Bu hamle vr için yapılmış bir hamle tüm oyunlar eski sürüm ps4'lere de gelir çünkü 36 milyonun üzerinde rekor bir kitle var. Ve bu firmaların asıl kazancı oyunlardan kazandığını biliyoruz yani herkesin içi rahat olsun. Güçlü versiyonun en büyük farkı VR olur onun dışında normal oyunlarda da daha iyi grafik ve 60 fps falan olur. Yani eski sürüm sahipleri aynı oyunları yine tatmin edici bir seviye de deneyim ederler.

NomadCRY

19.3.2016 04:00:13

+1
quote:

Orijinalden alıntı: By..Emre Dostlar bilmedigimden soruyorum Ps4 e oyun destegi kesilcek mi ? Yaninkomple artik oyun cikmaz mi Ps4 e o demek mi bu olay ?
Yahu tabi ki öyle bir şey olmayacak, hiçbir zaman yeni konsol çıkınca eskisine destek kesilmez. PS3 2005'te çıktı hala oyun çıkıyor. Ki PS4 çok yeni bir cihaz.

darkdevil35

19.3.2016 03:55:12

0
Bunuda sebe sanırım microsoft açıklama yaptım güçlü donanımlı xbox one çıkaracaklar aynı hamleyi sony yapıyor onlarda güçlü donanımlı ps 4 çıkaracak ama fiyatıda 1500 dolardan aşağı olacağını sanmıyorum en az 980 ti denk ekran kartı koyması gerek o zaten 2500 tl onu besliycek işlemci 1500 ramler anakart falan filan rahat 1500 dolar bulur.

darkdevil35

19.3.2016 03:52:35

0
Konsollarla pc yi karşılaştırmak zaten saçma herkes iyi biliyor pc deki ekran kartları konsol fiyatı zaten konsol nasıl yetişecek rekabet etmesi için 5000 tl ye konsol çıkması gerek kıyas yapmıyorum zaten uslubu bozmassanız sevinirim bende ps 4 bütün ex oyunları bitirdim o yüzden zaten karşılaştırmam rakip değil birbirine siz çocuk lafını karşılaştıran konsol kullananlara söyleyin.

darkdevil35

19.3.2016 03:49:57

+1
Birincisi ben resim koyan arkadaşa yazdım, dalga geçmek için değil ciddi yazdım. İkincisi bendeki pc pahalı ve ya ucuz reklamını zaten yapmam yapmadımda ağzımdan pc bile çıkmadı nereden bu kadar çok şey çıkardınız onuda anlamadım burda pahalı ucuz kavgasımı yapıyoruz? yukardaki arkadaş resim koymuş bu kadar pahalı sistem nasıl pc den geri kalır demiş bende nesi pahalı yazdım hepsi bu siz neden c elalleldiniz? ayrıca ergen değilim şöyle güçlü pc şöyle güçlü monütörüm var diye hava atayım asla öyle birşey yapmamda lafınıda etmem.

The_Rahip

19.3.2016 03:48:59

0
Kardeşim bu yeni bir konsol falan değil söylentilere göre bildiğin ara model gibi birşey. Sony'nin olayı Ms'in konsolu güncelleyeceğiz demesi ile aynı biri atıyorum ekstra donanımlar ile destekliyor diğeride direk konsolu komple çıkarıyor arada bir fark yok aynı mokun lacivert rengi muhabbeti. Sony'de eğer ki 3 yılda bir konsolu yenileyecekse zaten Ms'in dediği olay ile aynısı olur sadece izledikleri yollar farklı. Sene sonu çıkmasından bahsediliyor. Sony'den gelecek cevap herşeyi netleştirecektir.

Venomstr

19.3.2016 03:48:13

+1
quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35 Şu bir gerçekki şuandaki ps 4 ler güçsüz.60 fps bile oyun oynatamıyor aa yok adamlar 4k ayağına güçlü konsol çıkaracak oda ps 4 olucak zaten ama donanımı güçlü olucak 1500 dolardan aşağı satmazlar zaten 4k oynatacak kadar güçte olucaksa,ucuz olmaz. Seçenek koyarlar isteyen 1080p yüksek fps oynar isteyen 4 k oynar 30 fps,güzelde olur 30 fps oynamak istemediği için konsol almayan çok insan var.Eskiden ps 4 özel oyun çok çıkardı şimdi xbox sayesinde pc ye çıkıyor ps 4 çıkmıyor.Örnek rise of tomb raider,gears of war ultimate edition,quantum break birkaç oyun daha var adını unuttum üstelik pc ler konsolu eziyor hem grafik hemde yüksek fps ile,ayrıca sony vr çıkıyor oyunlar 60 fps olucakmış ama grafikler çamur gibi neden konsol güçsüz çünkü kaldırmıyor ikisi biri izlerseniz orda detaylıca bahsediliyor şuanki konsollar çöp oldu yeni güçlü konsol şart adam gibi olsun 2000 dolar olsun isteyen alır nasılsa şuanki konsollarda kalcak grafik fps isteyen alır.
Konsollar yıllardır var. Yeni keşfedilen bir şey değil. Çocuk gibi şeyler yazmayın. Konsolları PC ile kıyaslayanlar yeni nesil veletler.

Venomstr

19.3.2016 03:45:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35 Ben öyle birşey demedim bu kadar pahalı olan ne nasıl pc den geri kalan diyen sensin resim koyanda sensin bende merak ettim ne pahalı diye? tv ps4 ve ses sistemi var anlatmak istediğiniz ne merak ettim
Ben koymadım resim. "Nesi pahalı" diye aklın sıra dalga geçiyorsun işte. Senin PC çok pahalıymış ya 1500 + 1500 = 3000 TL az mı?

darkdevil35

19.3.2016 03:41:08

+1
Ben öyle birşey demedim bu kadar pahalı olan ne nasıl pc den geri kalan diyen sensin resim koyanda sensin bende merak ettim ne pahalı diye? tv ps4 ve ses sistemi var anlatmak istediğiniz ne merak ettim

darkdevil35

19.3.2016 03:39:21

0
Şu bir gerçekki şuandaki ps 4 ler güçsüz.60 fps bile oyun oynatamıyor aa yok adamlar 4k ayağına güçlü konsol çıkaracak oda ps 4 olucak zaten ama donanımı güçlü olucak 1500 dolardan aşağı satmazlar zaten 4k oynatacak kadar güçte olucaksa,ucuz olmaz. Seçenek koyarlar isteyen 1080p yüksek fps oynar isteyen 4 k oynar 30 fps,güzelde olur 30 fps oynamak istemediği için konsol almayan çok insan var.Eskiden ps 4 özel oyun çok çıkardı şimdi xbox sayesinde pc ye çıkıyor ps 4 çıkmıyor.Örnek rise of tomb raider,gears of war ultimate edition,quantum break birkaç oyun daha var adını unuttum üstelik pc ler konsolu eziyor hem grafik hemde yüksek fps ile,ayrıca sony vr çıkıyor oyunlar 60 fps olucakmış ama grafikler çamur gibi neden konsol güçsüz çünkü kaldırmıyor ikisi biri izlerseniz orda detaylıca bahsediliyor şuanki konsollar çöp oldu yeni güçlü konsol şart adam gibi olsun 2000 dolar olsun isteyen alır nasılsa şuanki konsollarda kalcak grafik fps isteyen alır.

Venomstr

19.3.2016 03:36:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35 Nesi pahalı?
Ne yani "Bende PC var, benim PC ikisinin toplamından da pahalı" demek mi istedin? Çok zenginim mi diyorsun? Şu "PC Master ÇÖP" ahalisi ne kadar da görgüsüz yahu?

darkdevil35

19.3.2016 03:30:44

0
Nesi pahalı?

redspawn

19.3.2016 03:27:26

0
Playstation 4 vr için yeterli olmayacağını bildikleri için böyle bir hamle yapmaları gerekiyordu. Yine para tuzağı hayırlı olsun.

Chirrut Imwe

19.3.2016 03:24:09

+1
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Ya bu ne böyle, ne basit cümleler, o gülücükler falan, resmen iğrenç, mide bulandırıcı. Forumdaki tüm Xbox'çıların adı senin gibi biri yüzünden ne hallere düştü?
Ah ah simdide diyecek bisey bulamayinca isi sözüm ona bireysellige döktü.Yaratici ol baska biseyle gel.Cevir kazi yanmasinlarla olmuyor bu is PS fanlarinin ve özellikle müridlerinin son konuda senin yüzünden ne hale düstüklerini ben kendi gözlerimle sahid oldum da gerisi yalan

İdrak İstimlak

19.3.2016 03:18:18

+5
Ya bu ne böyle, ne basit cümleler, o gülücükler falan, resmen iğrenç, mide bulandırıcı. Forumdaki tüm Xbox'çıların adı senin gibi biri yüzünden ne hallere düştü?

ekostros

19.3.2016 03:14:06

+2
çıkarmassa VR elinde patlayacak. Doğruyu söylemek gerekirse 4 ile 5 arasında bir sistem gelmesi muhtemel görünüyordu ayrıca bu, sonra ki nesillerde konsolların upgrade edilebilir bir hale dönüştürülecek olması konusunda ilk adım olucak gibi görünüyor. Firmalar açısından kazançlı ve kaçınılmaz bir strateji olsada kullancılar için daha fazla para anlamına geliyor buda daha fazla çalışmak ve daha az düşünmek. Şimdi bu durumda bana göre yanlış olan şey zamanlama ki onunda sebebi oculus ve diğer VR'lara göre pazarda geç kalmamak. Büyük bir potansiyel var çünkü ve VR işini playstation 5'e bırakmak demek çok büyük pazar kaybı demek dolayısı ile hızlı bir şekilde VR'ı pazara sürmeleri gerekiyordu bunun içinde daha güçlü bir sistem zorunluluğu. Haber bence doğrudur muhtemelen 2016 boyunca devam edicek olan fuarların birinde duyurusu yapılacaktır. Mevcut ps4'lerin çöp olacağını düşünmüyorum oyun aynı oyun, grafik aynı grafik olacaktır yani ufak tefek optimizasyon rahatlıkları falan olabilir ama eski makinayı çöpe göndericek fark yaratmazlar yalnız bu ara sisteminde tutacağını sanmıyorum tek sebebi zamanlamanın yanlış olması çünkü kimse daha ilk bir kaç yılında VR kullanmak için sıfırdan bir ara konsol almayı tercih etmeyecektir. Eğer VR'ın piyasaya çıkış tarihleri bir kaç yıl sonra olsaydı o zaman herşey olması gerekitği gibi olabilirdi.

veterangamer

19.3.2016 03:06:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: master of darkness

Para bol diyorsun
Çoook sorma öyleki oyunlarım hep primary

Chirrut Imwe

19.3.2016 03:06:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

Birader benim mesajlarimi alintilama hyr senin bana verdigin cevabın bir degeri yokki benim icin ok? butun foruma rezil olmussun hergunde olmaya devam ediyorsun zaten. Senin ne fikrinin ne cisminin önemi var bu forum icin bir zahmet benden alınti vs yapma. Sen zaten birinin fake hesabısın elbet cıkacak ortaya..Ok tamam sene sonu sen alirsin upgrade li bir xo haydi canım haydi...
Iyide senin sallamasyonlarininda bi degeri yokki.Bak sallama öyle degil böyle diyoruz bu seferde kuyruguna basilmis kedi misali tirmiklmaya basliyorsun .Tamam ben rezil olmuslugumla kaliyim sende challiginla Yaklasik 100 hesabim var ama hangileri oldugunu söylemem

veterangamer

19.3.2016 03:02:50

0
Buarada ps tarafında degilde xo icin ufak tefek birseyler yapılacaktır ki zaten bunların sinyalini phil spencer verdi. Gerçi bunlarda ms i kurtaramayacak. Bütün oyuncuların gözünde xbox markası güvenilirligini yitirdi. Ps4 ün yanına birde xo alayımmı diye düsününce insan bir sebeb bulamıyor dogrusu..

master of darkness

19.3.2016 02:58:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx Ara model falan çıkmaz belliki ps5 yavaştan gelistirilmeye başlanmış. Gayette normal birsey bu ps4 ün çalısmalarınada 2010 gibi başlanmıştı. Sonuc olarak maliyet olarak 4k ps falanda çıkmaz hatta ps5 tede 4k olmaz olmasında zaten gereksiz.. Tek bir gercek var ama bu nesil önceki nesil gibi 8-9 sene sürmeyecek. Yüksek ihtimal 2019 da yeni konsolları görecegiz. Yani 6 seneye düsecek konsol döngüsü umarımda böyle olur..
Para bol diyorsun

master of darkness

19.3.2016 02:57:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: gerçekoyuncu11 bence çok iyi haber bir an önce bu nesli gömmek gerekir ve hiç yaşanmamış gibi yapmak gerekir diye düşünüyorum ne olduğu belli olmayan bir dönemden geçiyor oyun dünyası bu bilinmezliğin bir an önce bitirilmesi gerekiyor çıkar adam akıllı bir cihaz da kurtulalım şu saçma nesilden bir an önce hitman 22 fps ye düşüyor el insaf artık
Daha 1 hafta oluyir ben alali. Bu nasil saygisizliktir sonynin yaptigi. O zaman eski nesili 5 sene daha surdur adam akilli bir sey cikar. 4.5 cikar 2 sene sonrada 5 e cevirurler. Baslarim bunlarin sarap canagina

veterangamer

19.3.2016 02:54:34

+1
Ara model falan çıkmaz belliki ps5 yavaştan gelistirilmeye başlanmış. Gayette normal birsey bu ps4 ün çalısmalarınada 2010 gibi başlanmıştı. Sonuc olarak maliyet olarak 4k ps falanda çıkmaz hatta ps5 tede 4k olmaz olmasında zaten gereksiz.. Tek bir gercek var ama bu nesil önceki nesil gibi 8-9 sene sürmeyecek. Yüksek ihtimal 2019 da yeni konsolları görecegiz. Yani 6 seneye düsecek konsol döngüsü umarımda böyle olur..

veterangamer

19.3.2016 02:50:08

+4
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu

NeoGAF da sene sonu isaret ediliyor arti olarak "We’ve also heard that at this week’s Game Developers Conference in San Francisco, Sony held meetings with developers about the hardware and how it would work. Daha hala 2019 diyor
Birader benim mesajlarimi alintilama hyr senin bana verdigin cevabın bir degeri yokki benim icin ok? butun foruma rezil olmussun hergunde olmaya devam ediyorsun zaten. Senin ne fikrinin ne cisminin önemi var bu forum icin bir zahmet benden alınti vs yapma. Sen zaten birinin fake hesabısın elbet cıkacak ortaya..Ok tamam sene sonu sen alirsin upgrade li bir xo haydi canım haydi...

Chirrut Imwe

19.3.2016 02:44:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx Ara model falan çıkmaz belliki ps5 yavaştan gelistirilmeye başlanmış. Gayette normal birsey bu ps4 ün çalısmalarınada 2010 gibi başlanmıştı. Sonuc olarak maliyet olarak 4k ps falanda çıkmaz hatta ps5 tede 4k olmaz olmasında zaten gereksiz.. Tek bir gercek var ama bu nesil önceki nesil gibi 8-9 sene sürmeyecek. Yüksek ihtimal 2019 da yeni konsolları görecegiz. Yani 6 seneye düsecek konsol döngüsü umarımda böyle olur..
NeoGAF da sene sonu isaret ediliyor arti olarak "We’ve also heard that at this week’s Game Developers Conference in San Francisco, Sony held meetings with developers about the hardware and how it would work. Daha hala 2019 diyor

veterangamer

19.3.2016 02:37:50

+2
Ara model falan çıkmaz belliki ps5 yavaştan gelistirilmeye başlanmış. Gayette normal birsey bu ps4 ün çalısmalarınada 2010 gibi başlanmıştı. Sonuc olarak maliyet olarak 4k ps falanda çıkmaz hatta ps5 tede 4k olmaz olmasında zaten gereksiz.. Tek bir gercek var ama bu nesil önceki nesil gibi 8-9 sene sürmeyecek. Yüksek ihtimal 2019 da yeni konsolları görecegiz. Yani 6 seneye düsecek konsol döngüsü umarımda böyle olur..

kkratoss

19.3.2016 02:36:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: Adventure. Kaçırılan bir nokta var; Ms ve Sony eğer ki güncel olarak çıkardıkları konsolu yada donanımlarını eğer satabilmek için alt modelde oyunların sorunlu çalışması için yapımcılara berbat optimizasyon yaptırırsa oyuncular için o zaman ciddi sıkıntılar başlar ki iki firmada gözünü kırpmadan bunu yapar.
Çok büyük konuşmayayım ama özellikle Sony'nin totosu hayatta yemez bunu yapmaya. Ha olur da senin dediğin gibi olursa işin rengi değişir tabi. Lakin beklemiyorum böyle bir şeyi.

Chirrut Imwe

19.3.2016 02:28:25

+1
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Buna gulen, MS'un duyurulacak ara nesil konsoluna sevindi, yetmedi savundu. Biraz tutarli olun...
Büyük bir hayran edinmisim de haberim yok.Arkadasim neden her yorumumu alintiliyorsun? Hemde ne demek istedigimi hic anlamadigin halde.Neden? Bi kac yorum geriye git bakiyim ne yazmisim.Ben o gülücügü ne amacla attim biliyormusun? Sony ile dalga gecmek mi yoksa "imkansiz olmaz olamaz" diyen adamlara mi? Bi anla sonra konus be mübarek.Sony de bu yola girerse PS markasini birakirim diyordun,al girdiler.Birakacakmisin? Az tutarli ol .Bunu savunanlar "teknoloji den anlamayan adamlar" diyorsun öte tarafdan 750ti ile neler neler diyorsun....neyse girmeyelim bu konuya.Bizim bilgi birikimimiz seninkinin yanina yaklasamaz

İdrak İstimlak

19.3.2016 02:00:32

+1
Buna gulen, MS'un duyurulacak ara nesil konsoluna sevindi, yetmedi savundu. Biraz tutarli olun...

The_Rahip

19.3.2016 01:59:52

+2
Kaçırılan bir nokta var; Ms ve Sony eğer ki güncel olarak çıkardıkları konsolu yada donanımlarını eğer satabilmek için alt modelde oyunların sorunlu çalışması için yapımcılara berbat optimizasyon yaptırırsa oyuncular için o zaman ciddi sıkıntılar başlar ki iki firmada gözünü kırpmadan bunu yapar.

Chirrut Imwe

19.3.2016 01:38:46

0
NeoGAF da herifin biri ki her kimse bilmiyorum,sözüne riyat edilen biri gibi yorumlara bakilinca,sene sonunu isaret ediyor

KAKÁ

19.3.2016 01:37:29

+1
Birseyin yenisi cikarsa elindeki otomatikman eskir psikolojik olarak da bu boyledir, 3 yilda bir konsol işi rezalet bir durum iki firma da bu moka girdi artik para için, şu an ise tercihi ex oyunlar belirleyecek o yuzden ibre yine ps4ten yana, yoksa en nefret ettigim platform olan pcye donus yapacak konuma geldim.

Wayward Son

19.3.2016 01:36:35

+18
quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon Millet oyun manyağı olmuş şuraya atılan mesajları hayretle okuyorum.
Bunu diyen adam bir ara %100 Achievement kastığıyla övünüyordu.

mavizaman

19.3.2016 01:26:35

0
konsola yatırım yapılmaz(konsol özel oyunlar hariç)

Guest-141D412B7

19.3.2016 01:17:09

+4
Gözünü sevdiğimin kapitalizmi.

alpalp84

19.3.2016 01:13:42

+1
4K tv yi boşuna almamış olurum Çıksın çıksın

kkratoss

19.3.2016 01:08:06

+3
quote:

Orijinalden alıntı: hakande84

Arkadaş şu yazdığın yorumu bir okur musun? Hangi insan evladı niye kızmasın? 1.800 lira para verdi millet bu alete. Neden peki? O zaman PS4'ünü getirene ufak bir fiyat farkıyla versinler bu aleti. Olur mu öyle şey? Playstation 4,5 diyorlar bizim 4G'den devşirme 4.5G gibi komik bir olay bu. Akıl yoluyla kim düşünse kızar. Ticari bakıyorsun, kullanıcı gözüyle bakmıyorsun.
E tamam o parayı verdi de konsol elinde mi kalacak sanki milletin? Aynı oyunlar çıkmaya devam edecek. Bir sorun göremiyorum ben. Hem şu konsollarda adam akıllı oyun oynanmıyor yahu. Sabit 30 fps alabilmek için yalvarır hale geldik artık. Çok zayıf durumdalar. Edit: Sitem edilen olay şuna benziyor. Adamın elinde Iphone 6 var diyelim. Iphone 7 çıkınca herkes mecburen 6'yı satıp 7'yi almak zorundaymış gibi bahsediliyor. Aynı uygulamaları iki cihaz da çalıştırıyorken neyin tantanası bu abi? Şart mı yani üst modele geçmek?

gerçekoyuncu11

19.3.2016 01:07:31

0
bence çok iyi haber bir an önce bu nesli gömmek gerekir ve hiç yaşanmamış gibi yapmak gerekir diye düşünüyorum ne olduğu belli olmayan bir dönemden geçiyor oyun dünyası bu bilinmezliğin bir an önce bitirilmesi gerekiyor çıkar adam akıllı bir cihaz da kurtulalım şu saçma nesilden bir an önce hitman 22 fps ye düşüyor el insaf artık

The_Rahip

19.3.2016 01:05:58

+4
Konsol tarihinin en garip nesili sanırım bu oldu. Yeni nesilde bol bol bir önceki nesilin cilalanmış oyunlarını oynadık gerekçe ise bir önceki nesilde oynamamış olanlar için artık Ps5 yada Xbox'ın yeni konsolundada 4K olarak Ps4 ve One'nın oyunlarını oynarız nede olsa bu nesilin oyunlarını oynamamış arkadaşlar olabilir. Konsolların en büyük evrimine büyük olasılıkla tanıklık edeceğiz, Darwin bile böyle evrimin içine diyebilir :)). Konsol oyuncuları olarak artık çok değişik bir pazar bizi bekliyor şuan olmasa bile artık bu işin sıklıkla güncellenebilir konsollara doğru gittiği çok açık.

hakande84

19.3.2016 01:03:49

+6
quote:

Orjinalden alıntı: kkratoss Niye bu kadar tepki gördü bu durum yahu? Kimse Ps4'ünü satmak zorunda değil. Üst modelde A oyunu daha iyi grafik sunarken alt model de daha aşağı grafik sunacak. Grafiğe önem veren gider alır konsolu, vermeyen de olanla devam eder işte. Ps4'e oyun desteği kesilecekmiş gibi konuşuyorsunuz.
Arkadaş şu yazdığın yorumu bir okur musun? Hangi insan evladı niye kızmasın? 1.800 lira para verdi millet bu alete. Neden peki? O zaman PS4'ünü getirene ufak bir fiyat farkıyla versinler bu aleti. Olur mu öyle şey? Playstation 4,5 diyorlar bizim 4G'den devşirme 4.5G gibi komik bir olay bu. Akıl yoluyla kim düşünse kızar. Ticari bakıyorsun, kullanıcı gözüyle bakmıyorsun.

kkratoss

19.3.2016 01:00:36

+3
Niye bu kadar tepki gördü bu durum yahu? Kimse Ps4'ünü satmak zorunda değil. Üst modelde A oyunu daha iyi grafik sunarken alt model de daha aşağı grafik sunacak. Grafiğe önem veren gider alır konsolu, vermeyen de olanla devam eder işte. Ps4'e oyun desteği kesilecekmiş gibi konuşuyorsunuz.

mamad

19.3.2016 00:50:33

+2
Beklenen bir gelişmeydi. Vr için ek kutu ifadeleri falan da geliyordu. Yetmeyecek gibiyse güçlü donanıma sahip bir ps4 gelmesi şaşırtmaz. Unified bellek kullanıyor zaten. 2017 içinde finfet + hbm2 iki ile fury x gücünde bir gpu ile gelmesi mümkün. Bu da 4k + 30 hz için yeterli zaten. Vr için de fullhd + 120/90 hz için yeter. Buna göre mevcut ps4 de normal oyun için 1080/720p arasında 30 hz vermeye devam eder. Zaten vr için pek iddialı olmayacak. Bir de ek kutu mevzusu var. Yani ps4 için iki sürüm olması normal.

TR_mahmutpek

19.3.2016 00:50:26

0
Dert etmeyin beyler, ps4.5 çıktığında emülatör falan filan derken hallederiz, zaten ps4 artık kırıldı. Not: Bence hiç 4.5 ile uğraşmamalılardı, direk 5 e geçmelilerdi. Yoksa ps lar çöplük olur :D

The_Rahip

19.3.2016 00:50:07

+2
Ps4 oyunlarını desteklememe gibi bir durum sözkonusu olamaz eğer böyle birşey olursa cidden kaos olur. O kadar satılan ve satılmak olan Ps4 konsolu ne olacak.

vikor

19.3.2016 00:46:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Millet oyun manyağı olmuş şuraya atılan mesajları hayretle okuyorum.
Neye şaşırıyorsunuz ki? Bu bir hobi.

vikor

19.3.2016 00:44:55

+14
quote:

Orijinalden alıntı: canlee89 PC manyakları Alın size next gen. [separator]
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Bu kadar pahalı bir sistemin 3000 liralık PC kadar performans verememesi de ayrı bir ironi :)

streetfigter82

19.3.2016 00:44:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: By..Emre Dostlar bilmedigimden soruyorum Ps4 e oyun destegi kesilcek mi ? Yaninkomple artik oyun cikmaz mi Ps4 e o demek mi bu olay ?
Yav hocam bunu kim bilebilirki ?

Project Scorpio

19.3.2016 00:43:52

0
Millet oyun manyağı olmuş şuraya atılan mesajları hayretle okuyorum.

By..Emre

19.3.2016 00:41:51

0
Dostlar bilmedigimden soruyorum Ps4 e oyun destegi kesilcek mi ? Yaninkomple artik oyun cikmaz mi Ps4 e o demek mi bu olay ?

mic

19.3.2016 00:39:23

+7
Tam konsol alma arifesindeydim bu haberden sonra PC toplamaya karar verdim. Anlaşılan o ki artık konsollar 8 yıl gitmeyecek. Yeni konsola ve konsol oyunlarına vereceğim parayla PC upgrade ederim. Konsolun iki avantajı kalıyor, o da exc oyunlar ve hilesiz olması.

streetfigter82

19.3.2016 00:36:51

+1
Daha düne kadar yav bu konsolların gücü yetmiyor diyenler.4k ya burun kıvırıyor. Birde ps yi pc ile karşılaştırıp 980 ti koymalı felan diyenler Ps de gtx 970 ile arka planda iş gücü olmayacağı için 4k high görüntü alırsın.Anti analizing te olmayabilir.Çünkü çözünürlük artınca doğal Aa veriyor Ben gecen sene gtx 980 ile çoğu oyunu 4k orta üst ayarda oynuyordum

Port Valdez

19.3.2016 00:31:25

+1
Bence fifa, cod gibi her sene konsol çıksın ne güzel iş.. Bu son kaptırdığım paraydı.Korsan da yok zaten konsolda artık, yerim sonysini de microsoftunu da...

By..Emre

19.3.2016 00:30:24

0
Ps4 oyun destegi kesilcek mi yani ? Devam mi edicek anlayamadim .s

streetfigter82

19.3.2016 00:24:34

+1
Sonunda 4k monitör işe yarıyacak

Source

19.3.2016 00:23:28

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Kazumatr Her yil yeni konsol cikartsinlar cep telefonlari gibi. Ubisoft bu konuda ustadir,ubisoftun onderliginde bu projeyi yuruturlerse basarili olurlar.

The_Rahip

19.3.2016 00:17:39

0
Bu haber eğer doğruysa, Sony resmen Ms'den çok daha önce bu güncelleme muhabbetine girişmiş demektir. Sony'de bu işi biryerden başlattığı andan itibaren devamı gelir sonrasında ise yavaş yavaş direk konsolu çıkarmak yerine donanımdanda kazanacakları ekran kartı, ram ve diğer parçalar satılmaya başlar. Bakalım bu işin sonu nereye gidecek merak ediyorum birde Ms cephesinden nasıl bir cevap gelecek.

vollkan59

19.3.2016 00:17:17

+2
Hem xbox hemde ps kanadı bu hamleyi yapacaklar.Her sene çıkmaz tabi ama,ömrü ciddi oranda kısalır.3 senede bir çıksa yine alacaksınız.Neyin tartışması bu.Ya oyunu bırakacaksın yada alacaksın.Olay bu..40 milyon satsa ne olacak.Yeni çıkarsa bir 40 daha satmayacak mı sanıyorsunuz???Bizim gelirimiz avrupa ve amerikaya göre düşük diye bize dokunuyor tabi ama adamlara 3 senede bir dokunmaz,tam aksine memnun kalırlar Bu nesilde artık 1080p 30 fps işi yürümez.En fazla 2018 de yeni konsollar raflardaki yerini alır.Xbox bu atılımı zaten yaptı.Sony buna kayıtsız kalamaz ve benzer hamle yapar, oyun sektöründe yeni bir dönem başlıyor demiştim daha önce.

T A R K A N

19.3.2016 00:13:13

0
yazmaya kalksam konu bitmez konsollar oyunculuğu öldürüyor ya da öldürüyor demeyeyim de köleleştiriyor. bütün oyunların tüm cihazlara çıkması lazım. ama firmaların da kazanması lazım ama kazandıkları yetmez öteki cihazların açığını örtmek için kaymağa bandırılmış kazığı millete dürtüyorlar. xbox one aldım, playstation 4 de aldım ama bunlar son aldığım konsol olacak, bilgisayar en azından bağımsız.

MambaVino

19.3.2016 00:10:47

0
Yalan haber playstation gelenegini suana kadar bozmadi bundan sonrada bozmaz firma satis rakamlarindanda memnun neden boyle sacmaliga girsin ? 2019 yilinda ps5'i cikardiklarinda boyle guclu konsol cikarirlar .

İdrak İstimlak

19.3.2016 00:08:03

0
Biz de adamina gore tavir yok kardes, bak sen bu zirvaligi yazmadan kac mesaj once ne demisiz. Ki MS ile ilgili haberler geldiginde yaptigim yorumlards hala yerinde durur. Sony benim babamin firmasi degil, 3 yilda bir konsol cikartmayi gerektirecek tek bir sebep yok ortada, insanlar 3 yılda bir konsol degistirmek icin almiyor bu konsollari. Tamami ile teknolojiden anlamayan yarim bilgili insanlarin savundugu argumanlar bunlar. http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=115374535

***Leopard***

19.3.2016 00:04:34

+5
4k isin bahanesi.Asil hedef Vr. Daha 1080p 60 fps veremeyen konsol Ps vr da surunecek.Sony bunun farkinda. Zaten bu yeni Ps haberinin hemen Vr cikisi ertesine gelmesi tesaduf degil. Zaten Vr da duzgun grafiklerle ve duzgun kare saniye ile calisacak bir sistemin 4k acmasi cok dogal 4k bahane,asil hedef Vr. Tabiki su an yeni cikan Vr icin "su anki konsolda pek randimanli olmaz,olanlarda da cok taviz verdik"diyemeyecekleri icin 4k diyorlar

STMUS

19.3.2016 00:04:31

+1
Modeller arasında eskisi gibi uzun yıllar olmayacağı belliydi zaten.

ReflexAction

19.3.2016 00:02:00

+2
her sene 2-3 bin TL ye telefon değiştiren adamlar 2-3 senede yeni konsolu duyunca ''auuuv'' diyor

PC Master Race

19.3.2016 00:00:28

0
Şaka mısın?

Kazumatr

18.3.2016 23:57:54

+2
Her yil yeni konsol cikartsinlar cep telefonlari gibi. Ubisoft bu konuda ustadir,ubisoftun onderliginde bu projeyi yuruturlerse basarili olurlar.

By..Emre

18.3.2016 23:57:31

0
Acaba ign deki yazi gibi olabilir mi ? Belkide psr sahiplerine ucretsiz veya cuzi bir miktarla yukseltmelerine imkan saglayabilirler miyki ? Cunku daha yeni sayilir yaa daha ne oyun geldide 4.5 de neymis arkadas.. Hayir anlamdigim simdi bizler hemen almak zorundamiyiz ? Yani ps4 e oyun destegi kesilicek mi?

blackzeros

18.3.2016 23:56:46

0
acikcasi bana pek gercekci gelmemisti ama bazı ciddi soylentiler dolasmakta ve yıl sonu isaret edilmekte.eger bu kadar kısa surede boyle bir hamle yapilirsa bastan beri planlandigini dusumek yanlis olmaz.ve bana gore cok yanlis bir hamledir.konsol piyasasını ele gecirmissin rakibin havlu atmis nerdeyse bu hamle konsolu ciddi sekilde yaralar ve sony kendi ayagina sıkar. 4k'dan bahsediliyor bugun 980ti'nin bile 4k'yi ne kadar kaldirabilcegi tartisilir bu ayarda bir grafik karti ve en az i5 ayarında bir işlemcinin maliyeti oldukca yıksek , boyle bir konsolun ucuz olması mumkun degil.en iyi ihtimal 800 dolar civari olur , sony ben zarar ederim derse belki bir ihtimal 600 dolara cekilebilir.bu fiyattaki konsolu alan kullanıcı sayısıda birkac milyonu gecmez.bunun icinde bu riske degmez.konsolu sattiran sey oyun ps3'te gorduk bunu, fiyatın yuksek olmasına ragmen neslin sonundada olsa xbox360'i yakaladi hatta gecti sony bu sefer daha akilli davrandi ve konsolu ucuz tuttu neticede rakibini ikiye katladi hemen hemen ve su anda rakipsiz durumda gozukuyor ,ps vr ile birlikte muhtemelen dahada cok satacak ve 100 milyon sınırını kolayca asacaktir.ama boyle bir hamle soru isaretleri dogurur ve ps4 satislarinida kotu etkileyebilir.sonynin yapacagi sey ps4 slim olmali, bunun icinede su ekstra vr kutusnu koyarsa gayet iyi olur, veya vr edition ps4ler cikrailabilir o kutudan bagimsiz.

mehmet4428

18.3.2016 23:56:45

0
Çok normal bu yaptığı.

Bayraktar42

18.3.2016 23:51:39

+1
Satisa koydum ps4 u

djomer05

18.3.2016 23:39:29

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Dovahkiin
quote:

Orijinalden alıntı: KoRnTuNeS neyse twitterda ve neogafta baya tepkiler var, umarım bu tepkileri görürler de sony kanadında bu olay gerçekleşmez. isterse microsoft 16k oyun oynatsın zerre umrumda olmaz.
Kardeş grafik mühim değil grafik mühim değil diye sayıklıyorsun kaç sayfadır da, o zaman niye gidip PS4 aldın? Hatta PS3 aldın? Grafikle işin yoksa senin PS2 ile yola devam ediyor olman lazımdı. PS 4K çıktığında da ilk alanlardan olursun bir de.
Grafik benim için de önemli değil. Ha 4k olmuş veya daha iyisi bunlar oyunu mükemmel yapmaya yetmez. PS4'ü neden aldın demişsin arkadaşa ama sonuçta yeni çıkan oyunlar PS2'ye çıkmadığı için her nesil atladığında biz de mecbur yenisini alacağız. Habere de gelirsek bir şeyler deniyorlar ama suratlarında patlayacak gibi his var içimde. İşin kötü yanı oyunlar PS4 ile 4.5'e çıkarıldığı zaman PS4'e pek de özenilmeyeceği olur. Yeni çıkan oyunlar şimdikinden de kötü olmasa iyidir.

WHITE_Wolf

18.3.2016 23:37:31

0
Boşuna kavga etmeye gerek yok bu konsol açıkça playstation vr oyunları normal ayarlarda çalıştırsın diye çıkarılıyor daha bir kaç dakika önce 2si1 izledim ordada konusu geçti mesut çevik birebir playstationvr denemiş biri olarak söylüyor zaten şuanki konsol oyunları vr da çalıştırmaya yetmiyor diye Bu konsolun adı ps vr edition gibi birşey koyarlar.

PC Master Race

18.3.2016 23:36:18

0
Anlamadım? Günceleme mi gelcek?

BlackTower_35

18.3.2016 23:34:35

+2
4K ayağına daha donanımlı cihaz sürecekler piyasaya 4K işin bahanesi.Daha 1080p 60 fps oyun oynatamayan yeni jenerasyon konsollar var ortada büyük rezillik. Oyun firmaları gücünüz bukadar deyip oyunlarını konsollarda mecburen downgrade yapıyorlar buda Sony ve Microsoft'un hoşuna gitmiyor. Baştan şu konsolu güçlü yap 10 sene gidecek şekilde yap koy 2500 tl fiyat olsun bitsin enazından 10 sene arkamıza bakmayız deriz. 2-3 yılda bir konsol değiştireceksek işimiz var demektir.

canlee89

18.3.2016 23:34:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

Alttaki set top box Xbox One'dan daha güzel duruyor
Orası kesin haha

StrangerLovely

18.3.2016 23:34:07

+5
Eğer sony sırf şu grafik, donanım benchmark bağımlısı kitleyi memnun etmek için 3 yılda 40 milyon satmış bir cihazı ve o 40 milyon oyuncuyu öylece çöpe atmayı denerse çöpe atılan kendisi olur kimse Sony'e göbek bağıyla bağlı değil. Yalnız arkadaş ne manyak bir oyuncu kitlesi oluştu böyle ben anlayamıyorum bu konsollar Driveclub'ı The order'ı inFamous'u Forza'yı Ryse'ı gördü daha 2 sene içinde. Oldukça yeterli ve gayet de harika grafiğe sahip oyunlar hepsi ama insanlar ne istiyor anlamıyorum bugün 3 4 bin dolara topladığınız bir bilgisayarla bile 4K'da stabil performans zar zor alınırken konsolda 4K sevdası nedir bu oyunlar 4K veya 2k değil de 1080p olunca rahatsız mı oldunuz, oyuna daha fazla bakamayıp yarıda mı çıktınız nedir? Sırf donanım yüzünden konsolları gömüp duran adamlar hiç hayatlarında oyunu oynatan oyun motorunu değil de oyunun kendisini müziklerini, hikayesini falan değerlendirmeye çalıştı mı merak ediyorum bir öyle denesinler bakalım oyunculuğun ne olduğunu anlarlar belki.

KAKÁ

18.3.2016 23:31:05

0
Forum çok karışacak çok

GoldPunch

18.3.2016 23:28:05

0
PS4 Kasım 2013'de çıktı. Çıkalı 2 buçuk yıl olmuş. Önümüzdeki iki sene boyunca da en kötü her seferinde Killzone Shadow Fall grafik düzeyinde oyun gelse kimsenin grafikler yetmiyor vb diyeceğini sanmıyorum. Bu şekilde dört buçuk, beş sene olur toplamında. Kaldı ki illa bu konsolun da suyunu sıkacaklardır zaten. PS3'ün son 2 yılında özellikle multiplatform oyunlarda grafikler gerçekten çok kötü gelmeye başlamıştı. Yani aslında konsolcular, konsollarının son dönemlerinde grafiklerin yetmemesine alışık durumda. Tabi PC arayı daha da açmaya devam edecektir orası ayrı. Ama çok da durum vahim değil benim açımdan. Ama buna karşın ben de PS4.5 gibi bir şeyin gelebileceğini düşünüyorum. PS VR'ı katarsak zaten ihtimal daha da artıyor. Multiplatform oyunları PC de oynayan birisi olarak söylüyorum bunları.

alito

18.3.2016 23:25:46

+8
4K oyunculuk daha PC'de bile adam gibi işlemiyorken, bir konsolun bunu yapması şu an için imkansız gibi bir şey. Sony bir konsol hazırlıyor olabilir ama 4K gibi bir iddası olamaz. PSVR için daha üst düzey grafikleri destekleyecek bir cihaz olması daha muhtemel görünüyor.

KoRnTuNeS

18.3.2016 23:22:33

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Kardeş grafik mühim değil grafik mühim değil diye sayıklıyorsun kaç sayfadır da, o zaman niye gidip PS4 aldın? Hatta PS3 aldın? Grafikle işin yoksa senin PS2 ile yola devam ediyor olman lazımdı. PS 4K çıktığında da ilk alanlardan olursun bir de.
Kardeş bu konsolun bir döngüsü var. 7-8 yıl ara ile yenisi çıkar, döngüsü tamamlandığı için ve exc. oyunlar için yenisini alıyoruz. şahsen ben her sene yeni iphone çıkıyo diye gidip her sene yeni iphone almıyorum. hala iphone 5 kullanıyorum çünkü işimi görüyor, stabil ve iphone 6s için çıkan uygulamaları dahil çalıştırabiliyorum. microsoftla sidik yarışı yüzünden oyuncuları her sene yeni konsol aldırmaya lüzum yok. bu iş buna dönecekse o zaman pc gibi ekran kartı, işlemci, ram parça parça upgrade edilebilir hale gelsin de iyice pc gibi, yeni konsol ile uğraşmayı bıraksınlar. zaten bu her sene yeni konsol olayını destekleyen bence pcden devam etsin oynamaya. ki bu gerçekleşirse sega nın sonu gibi olacaktır sonları.

kankhy

18.3.2016 23:21:22

+1
Allah belanizi versin, bana sonunda oyunculugu biraktiricaksiniz.

refuse2k3

18.3.2016 23:16:08

0
Zaten onceden vr icin daha guclu bir sistem cikaracaklarinin soylentileri dolasiyordu... O bu degilde ps sahibi olup ta Kotaku yu bilmeyenler var bence bu daha cok sasirilacak bir durum (en azindan benim icin)

NECO ksk

18.3.2016 23:14:50

+2
kaç milyon adet ps4 satıldı ve bu konsola daha hakkını verecek doğru düzgün oyunlar bile çıkmadı,sony güncellenmiş bir cihaz yapacasa önceki sattığı konsolu dolayısıyla müşterilerini mağdur etmemeli,en kötü illa donanım yükseltecekse şuanki konsola uyumlu bir düzenleme yapmalı,her nekadar kulağa hoş gelmesede pc gibi ek donanım olarak ps4 ler güçlendirilmeli,bu güçlendirme içinde 2. bir konsol parası istememeli uygun fiyatlı bir donanım güncellemesi olabilir

Ellie_Williams

18.3.2016 23:14:11

0
Bence gelmesi lazım,oyunlar 30 fps'de bile zar zor çalışıyor ama en az 2017 sonu veya 2018 başı çıkmalı.Bu yıl sonu henüz erken olur.

wNchstR

18.3.2016 23:12:39

+4
Kesinlikle 4k beklentim yok. 1080p/Sabit 60fps degerlerini her oyunda standart haline getirsinler ve oyunlara guzel bir sekilde AA uygulasinlar yeter. Ps4 ve Xbox One en az birer yil daha gec cikmaliydi..

Tinúviel

18.3.2016 23:11:52

0
Bu senenin sonuda çıkacağına dair yeni bir söylenti var.

vollkan59

18.3.2016 23:09:35

0
Bu konuya baya bir fanatik arkadaş vardı o gelmediğine göre :)) Çekirdeği aldım çitleyip okuyorum....

rambocuk

18.3.2016 23:08:52

0
Ben demiştim demeyi sevmem ama demiştim Uncharted ın ekmeğini yedikten sonra duyurusu yapılıcak

HIGHER

18.3.2016 23:07:00

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Adoring Son zamanlarda şu sitede iyice 13-15 yaş arası baba parasıyla konsol alıp diğer platformları yermeye çalışan ergenlerle dolup taştı yorumlardan anlaşıldığı üzere.
+999

Wayward Son

18.3.2016 23:06:29

+5
quote:

Orjinalden alıntı: canlee89 PC manyakları Alın size next gen. [separator]
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
PS4 anlarım da Xbox? Zaten tüm oyunları PC'ye geliyor. Kafalar trilyon.

Dovahkiin

18.3.2016 23:04:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: KoRnTuNeS neyse twitterda ve neogafta baya tepkiler var, umarım bu tepkileri görürler de sony kanadında bu olay gerçekleşmez. isterse microsoft 16k oyun oynatsın zerre umrumda olmaz.
Kardeş grafik mühim değil grafik mühim değil diye sayıklıyorsun kaç sayfadır da, o zaman niye gidip PS4 aldın? Hatta PS3 aldın? Grafikle işin yoksa senin PS2 ile yola devam ediyor olman lazımdı. PS 4K çıktığında da ilk alanlardan olursun bir de.

Kennnn

18.3.2016 23:02:16

+1
quote:

Orjinalden alıntı: eskhioyuncu Insanlar kafayi yemis! Daha hala Xbox yapti bunu gözümde bitti,Sony bunu yapti bitti de ben NX'e gecerim vb...birakin bu laflari yahu.Bütün firmalar artik bu yolda o zaman oyun oynamayi birakacaksin.Teknoloji almis basini gidiyor,konsollarin sonunun bu olucagi daha ilk x86 mimarisini secmelerinden belliydi.4K konsolda yalan diyen arkadaslar neye dayaniyor? PS4'ün güc tüketimi 28nm iken yeni cikacak olan Zen+Polaris 14nm güc tüketimi sunuyor buda su demek ki PS4 den en az iki kat güclü donanimi ayni degerde veya daha güc tüketimi ile calisacak.Arti olarak konsollarda kullanilan cok düsük seviye API'ler ile 4K hayal falan degil.Arti adamlar VR'a giris yaptilar,neyle yapican bunu PS4 de el mahkum donanim güncellemesi gelecek.Yeni cikan cihaz bu PS4'ün oyunlarini sorunsuz sekilde oynuycak ve eskiye oyun gelmeye son gaz gelmeye devam edecek.Tebrik ederim Sony'i.Adamlar gayet de caga ayak uyduruyorlar.Cok akillica bir hamle.
Geçicem tatlım Nx alıcam eğer sen oyunları yeni sistem çıkartıcam diye iteleyip geciktiriyorsan sattığın aletin hakkını vermemişsindir. Bu da demek oluyor ki bir daha ki konsol içinde aynısını yapma ihtimali yüksektir. Yani problem yeni konsolun gelecek olması değil benim için, oyun çıkarmadan başka konsol çıkarma hevesidir. Evet gerçekten herşey grafik değil sen oyun çıkarmıyorsun ki sistemi güçlendirsen ne olur. Xbox ve Sony'nin yaptığı tamda bu şu an. Genel oyuncuya hitap etmek adına grafiklere abanacaklar yine, oynanışa ya da oyunlara değil. O yüzden nintendo daha mantıklı bir seçim olabilir. Ben zaten çok severim nintendo oyunlarını. Ben remaster oyunlarada karşı değildim mantıklı olanlarına çünkü ps3 kullanmadım ama bu duyurduğun oyunları bir türlü özellikle çıkarmama olayı bambaşka bir döneklik oluyor.

EnergyHill

18.3.2016 23:02:12

+11
Son zamanlarda şu sitede iyice 13-15 yaş arası baba parasıyla konsol alıp diğer platformları yermeye çalışan ergenlerle dolup taştı yorumlardan anlaşıldığı üzere.

multiTYRT

18.3.2016 22:57:16

+4
4.5 ne PS4 Slim diyin geçin işte başka açıklaması yok.

ReflexAction

18.3.2016 22:56:33

+3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sli ya da crosfire ile anca 4K oynanabildiği bi dönemde bi konsolun 4K ile çıkacak olması ne kadar olası geliyor. Biraz mantıklı düşünün. Alkan her gördüğüne inanma.
gtx 970 bile 4k oynatabiliyor bil istedim

tvdoynr

18.3.2016 22:52:03

0
Ay ben şok

KoRnTuNeS

18.3.2016 22:51:59

+2
neyse twitterda ve neogafta baya tepkiler var, umarım bu tepkileri görürler de sony kanadında bu olay gerçekleşmez. isterse microsoft 16k oyun oynatsın zerre umrumda olmaz.

Venomstr

18.3.2016 22:50:36

+5
40 milyon satmış PS4'e daha God of War 4 çıkacak, Last of Us 2 çıkacak. PS4 kırıldı haberleri gibi saçma bir haber bu PS4 kırıldı haberlerine inananlar vardı... Neredeler onlar, bi yazsınlar bekliyoz...

Lazburnu53

18.3.2016 22:46:50

0
Xbox dan böyle aciklama gelince dalga gecen ps4 fanboyları nerde göremiyorum onları şimdide ps4 ayni alfları desinler ama demezler xbox yapti diye yapti yapmasa yapmazdı derler :D fanboyluk yapmaya gerek yok cünki artik consollar bu sisteme geçmeleri mecbur yoksa cok geride kalacaktilar bitti artik bi consol alip 8 sene ayni consolla herkezle eşit görüntüyü alma işleri daha neler göreceğiz bu teknolojiye para dayanmaz :D

canlee89

18.3.2016 22:46:39

+2
PC manyakları Alın size next gen. [separator]
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

mavione

18.3.2016 22:43:24

+3
Duyan'da yarın çıkıyor sanacak. Ps4 ile ilgili çalışma 2007'de başlamış 2013 yılında ise konsol çıkmış, bu kadar kafaya takmayın. Kaynak: [link]http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-ps4un_arastirmalari_2007de_baslatilmis-36832.htm[/link]

stalker(1979)

18.3.2016 22:42:58

0
Tam da ps4 almayı düşünüyordum:) İyi ki almamışım :) Sony PS5 dememiş de fanlar darılmasın diye 4,5 demiş :) Bizim 4,5 g mobil gibi olmuş bu :) Zaten belliydi böyle olacağı. Xbox one ve ps4 önceki nesilleri gibi güçlü gelmemişti. Pc'lerin gelişme hızı katlandı konsollar yerinde saymaya başladı. Xbox bile donanım geliştireceğini açıklamıştı. Bir de bu sanal gerçeklik için zaten ps4 yeterli değildi. Sanal gerçekliğin tam randımanlı çalışacağı PS 5 için 2020 yılını kim bekleyecekti ki zaten? :) Ne yapalım ismini cilalayalım 4,5 olsun sanal gerçeklikten de tam olarak yararlanalım demişler adamlar işte :) Sony sanal gerçeklik için yapılacak oyunlar için geliştiricilere 60 fps şartı koymuş?? Şu andaki playstation 4 oyunları bile 60 fps'yi zor veriyor sanal gerçeklikte 60 fps'yi nasıl verecekti ki zaten?? Çare PS 4,5 demek ki :)

Source

18.3.2016 22:39:46

0
Hocam doğru söylüyorsun ama bu seferde fiyatı rakibine gore pahalı kalabilirdi buda iyi olmazdı gerçi Xbox One ilk Kinect zorunluluğu olduğu için pahalıya satıldı ama böyle bir konsol Xbox One'dan bile pahalı olabilirdi.

Source

18.3.2016 22:36:48

0
Senin gibi birinin Sony'e bu konuda tam destek vermesini beklerdim :)

DeathLive

18.3.2016 22:34:21

0
Yusuf-yusuf yani :D

Chirrut Imwe

18.3.2016 22:31:38

+5
Insanlar kafayi yemis! Daha hala Xbox yapti bunu gözümde bitti,Sony bunu yapti bitti de ben NX'e gecerim vb...birakin bu laflari yahu.Bütün firmalar artik bu yolda o zaman oyun oynamayi birakacaksin.Teknoloji almis basini gidiyor,konsollarin sonunun bu olucagi daha ilk x86 mimarisini secmelerinden belliydi.4K konsolda yalan diyen arkadaslar neye dayaniyor? PS4'ün güc tüketimi 28nm iken yeni cikacak olan Zen+Polaris 14nm güc tüketimi sunuyor buda su demek ki PS4 den en az iki kat güclü donanimi ayni degerde veya daha güc tüketimi ile calisacak.Arti olarak konsollarda kullanilan cok düsük seviye API'ler ile 4K hayal falan degil.Arti adamlar VR'a giris yaptilar,neyle yapican bunu PS4 de el mahkum donanim güncellemesi gelecek.Yeni cikan cihaz bu PS4'ün oyunlarini sorunsuz sekilde oynuycak ve eskiye oyun gelmeye son gaz gelmeye devam edecek.Tebrik ederim Sony'i.Adamlar gayet de caga ayak uyduruyorlar.Cok akillica bir hamle.

snakefatih

18.3.2016 22:29:52

0
Bunların 4k dediği stabil 30 fps yi geçmez belliki ps vr ı daha rahat sattıracak biraz daha güçlü konsola ihtiyaçları var vr alanlara yeni konsolu alın diye salık verecekler bir taşla iki kuş vuracaklar hem yeni ps hem vr satacaklar ama yemezler isterse 8k konsol çıkarsınlar benim için fişi çekmenin vakti gelir

i_lenker

18.3.2016 22:23:31

+2
premium bir konsol olur herhalde, 4k mevzusu yüzünden pahalı olabilir o yüzden ps4'ün yerine geçeceğini düşünmüyorum. yeni konsol 4k destekleyebilir ama ayrı bir pazarı olmaz. oyunlar ps4'tekinin bol dumanlı sisli ve yumuşak gölgeli versiyonu olur. zaten işin içine duman, saç, kıl, tüy girince 4k'yı göremezsin. pc'de durum böyle, ana akımın kapasitesi belli olunca ultra ayara duman, kıl gibi teknolojiler yığıldı. sorsan o kadar süper oyun yapmışlar ki konsoldan 5 kat güçlü 980ti bile 1080p 60 fps anca oynatıyor. :)

BSC Misafiri

18.3.2016 22:23:25

+3
quote:

Orjinalden alıntı: By..Emre Madem boyle bir konu cikti bende bi sorum var. Ben ps4 u 2013 te almistim. ILK konsolum bu ps4 oldu. O yuzden simdi bu konular tedirgin ediyor beni yani bu PS4 artik elden cikartmak zorundamiyiz ? Yada ne bilemeyim artik oyun mu gelmez ? Yada ne kadar daha gider ? Kisacasi o yuzden suan arada kaldim ne yapmam lazim satmam mi gerek xbox mi almaliyim yoksa satmadan devam eder mi uzun bir sure daha bu Ps4 ? Tesekkkurler ilgilenip cevap verene simdiden.
PS4'ünü elden çıkarmana şimdilik gerek yok kardeşim, bilgisayar donanımında bile iki tane 3000 küsür liralık ekran kartını bir kasaya takarak 4K 30 FPS değerlerine bile zorla ulaşılıyorken 300-400 dolardan satılan konsolların böyle bir teknolojisi desteklemesi en az önümüzdeki 4-5 yıl için bile düşünülemez. Ama şöyle birşeyde var bu nesil konsollar gerçekten donanım olarak beklentilerin altında kaldılar. Sana tavsiyem Uncharted 4'ü de oynadıktan sonra Haziran ayındaki E3 fuarında herşey netleşir. Eğer Last of Us 2 veya God of War 4 gibi oyunlar bu fuarda PS4'e duyurulmazsa ertesi gün konsolu satılığa çıkarabilirsin çünkü 4K 30 FPS olmasada en geç gelecek sene yeni nesil konsol duyurulabilir.

BSC Misafiri

18.3.2016 22:23:19

0
e3 2017'de tanıtılıp 2017'nin sonbahar döneminde çıkar

BSC Misafiri

18.3.2016 22:23:14

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Kennnn Son yıla bak bakalım ne çıkarmış ev konsoluna hikaye anlatmayın. 3Ds verdiği desteğin 3'te 1'ini Wii U'ya vermedi yeni konsol dedikodularıyla. Hayır Zelda Wii U dan bahsetmiyorum. o oyun hazır olmadığı için ertelendi ortada oyun falan yoksa piyasaya çıkamazsında ama bariz Nx sürümü daha iyi olacaktır. konsola nintendo fanları istemesede on tane donkey kong çıkaracağına başka birşey çıkarabilirdi ama neden yapmadı çok belli çoğu adam akıllı projeleri Nx için gelecek Wii u içinse gelirse anca bazılarının indirgenmiş sürümleri gelecek. Bu kadar açık ve net. Daha basit ve hazıra yakın oyun projelerini şu an wii u için çıkarıyorlar Nx çıkınca resmen ölecek. Zaten şu an yurtdışında mağazalarda Wii U oyunama standı bir kısım yerde tamamiyle kaldırıldı.
Son yıla baktım; Splatoon, Xenoblade Chronicles X, Fatal Frame 5, Super Mario Maker, Devil's Third, Fast Racing Neo, Legend of Zelda:Twilight Princess HD gibi özel oyunları piyasaya çıkmış. Bu yılda önümüzdeki ay Pokken Tournament çıkacak ve Legend of Zelda Wii U, StarFox Zero ve Paper Mario gibi 3 oyun daha piyasaya çıkacak. NX'in piyasaya çıkacak olması Wii U'yu niye öldürsün ki? Nasıl olsa her Nintendo konsolu kendinden önceki konsolun oyun ve kumanda desteğini sorunsuz bir şekilde kullanabiliyor. Başka konsol firması gibi üvey evlat muamelesi yapıp ilişiğini kesmiyor. Ayrıca Wii U'da bir tane Donkey Kong oyunu var yahu, onu da bitirmek her babayiğidin harcı değildir, aynı Ori and Blind Forest'taki gibi yeri geldiğinde saç baş yolduruyor insana

Survival

18.3.2016 22:22:40

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Yeni konsolda titanx gücünde bir gpu kullanılmalıdır işlemci ise i7 skylake gücünde olmalı bence 4k şu an gereksiz onun yerine 2k ve 60fps'de cgi grafiklerini çalıştıracak bir konsola odaklanmalılar
Allah aşkına titanx in fiyatı konsoldan fazla böyle bir şey mümkün mü allasen

antiretro

18.3.2016 22:18:31

0
Ya ne issizsiniz. işte 3ds new 3ds gibi olacak apaçık belli.ne güzel derdiniz var öyle :)

Master_Evil

18.3.2016 22:18:19

0
ve beklenen son, ama 4kda mario oynatır anca orası ayrı

Wayward Son

18.3.2016 22:17:23

+7
1- 4K elzem bir teknoloji değil. Bir kere cidden büyük bir ekran yoksa manası da yok. Bir sürü makale var bu konuda. 2- Şahsen çözünürlük, grafik vs. konularına fazla abanacaklarına içerik, yapay zeka, oyun alanı gibi daha elzem konulara yönelmeliler. 3- 4K, 60 FPS konsol lafı heyecanlandırmıyor. 1080p ve 60 FPS olayı bence gayet yeterli. Keşke Sony 100 dolar daha pahalı yapaydı ama kafadan 60 FPS sağlayabilecek güçte bir cihaz piyasaya sürseydi. Kimse şu an başka bir konsolun lafını etmezdi. 4- Zırt pırt konsol çıkması saçmalık olur. Upgrade olayına da sıcak yaklaşmıyorum. Xbox için upgrade haberleri çıkınca çılgın fanları sevinmişti. PS tarafı da eleştirmişti. Herkes duruşunu korur umarım.

istanblue001

18.3.2016 22:15:48

0
Konsolda telefon işine dönmesin

Skyhan91

18.3.2016 22:15:32

+1
Fanboylar kapışıyor yine olan hep oyuncuya oluyor haberleri yok.Oyun bile artık ticaret için çıkıyor oyuncu beğenmemiş önemli bile değil.Ayrıca Sony kendini tekelleştirmek istiyor sanırım bununda adımını 4.5 ile atacak zorla alacaksanız ahanda buraya yazıyorum.PC oyuncuları içinde durum aynı sayılır AMD vs Nvidia yüzünden oyun oynanmıyacak.Kısaca diyorum ki keriz olmayın.

oyunbilgini57

18.3.2016 22:14:39

+2
Xbox One haberinde karşı çıkan PS fanboyları nın bu işe cevap verme sırası geldi . Şölen başladı .

İdrak İstimlak

18.3.2016 22:13:42

0
Sony ara nesil bir cihazla 1 yil icinde ortaya bir konsol cikartirsa, benim gibi klasik kafadaki oyuncularinin buyuk kismini kaybeder. Sahsen bana cok sacma gelen bir politika. 2013 te cikan bir cihazin ustune 2019 da ara bir konsol ile guncelleme degilde, yeni bir konsolla karsimiza cikarlarsa ona eyvallah. Bu kadar kisa sürede 40 milyon satmis bir cihazi kenara koyup ortaya boyle bir soylemle cikmakta nasil bir kafa yapisi gerektirir onu da anlamis degilim. Acikcasi cok sacma geliyor su soylentiler...

Mr.3GG

18.3.2016 22:12:59

+4
quote:

Orijinalden alıntı: C-İ-E_SN Sony baştan hata yaptı Ps4'ü şuanki gücünden 2 kat daha güçlü donanımla çıkaracaktı sonradan anladılar ama iş işten geçti. 1 seneye kadar PS4 ler elimizde patlayacak galiba. Hazır iyi para ediyorken satsakmı napsak.
Ben kaldırdım kutusuna koydum bile hocam. Grafik takıntılı bir insan değilim, Uncharted Collection'da ilk Uncharted oyununun grafikleri bile son derece yeterli geldi bana yani ama şimdi gidip PS 4.5 çıkacak diye PS 4'ü çöpe atabilirler. Olaya tarafsız bakarsak; bu nesilde PC, konsollar karşısında üstün kaldı. Önceki nesillerde de konsol kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu. 2006-07-08 yıllarında, PC kullanıcıları sürekli şikayet ederdi, her oyun konsollara çıkıyordu çünkü. Tüm bahsettiğim oyunlar, sadece tek bir konsola özel oyunlar değil; iki konsola da çıkan ama PC'ye çıkmayan oyunlar vardı bir ara. Şimdi ise konsollara özel oyun bile göremez olduk; yıllar önce çıkmış oyunları ısıtıp ısıtıp, önümüze koyuyorlar.

snakefatih

18.3.2016 22:12:15

0
Şu 4.5 olayı kesinleşsin sony nin açıklaması önemli ona göre satarız

BlackTower_35

18.3.2016 22:07:42

+2
Sony baştan hata yaptı Ps4'ü şuanki gücünden 2 kat daha güçlü donanımla çıkaracaktı sonradan anladılar ama iş işten geçti. 1 seneye kadar PS4 ler elimizde patlayacak galiba. Hazır iyi para ediyorken satsakmı napsak.

SturmpioneeR

18.3.2016 22:06:55

+6
Her alanda olduğu gibi burada da kavga çıkmış.

snakefatih

18.3.2016 22:06:21

+2
İsterse ps5 desin o önemli değil 2 güne bir yeni konsol çıkaracaklarsa konsol almanın mantığı nedir. Tamam pc de ekran kartları işlemciler hep yenileniyor ona zaten çare yok son sistem pc topla 1 sene sonra daha yükseği çıkıyor. Ama konsol işi uzun solukludur teknoloji ilerlese de uzun bir süre standart oluşturur belli bir kaliteyi sunar sonra yenisi çıkar. Şimdi adam çıkıp grafik fps takıntılı azgın bir oyuncu grubunun içine bizi neden sokuyor. Ben pc gibi her yıl sil-baştan bir konsol sistemi istemiyorum. Bana şu anki ps4 yetiyor yetmezse pc toplarım adamlar 2 senede ps4 ü emekliye ayıracaklar kusura bakmasınlar alacak imkanım da var her türlü ama almam benim öyle grafik diye bir derdim olmadı hiç. 4k 8k umurumda olmaz. Yok vr mış yok 4k mış. Sanki yeni konsol çıksa uzaya çıkamaz. Eldeki mevcut oyunları 4k render yapıp satacaklar sanki bana muhteşem oyunlar çıkaracaklar. Sadece grafikle göz boyayacaklar ps2 ps3 remastered 4k olacak hepsi bu. Zaten baydı.

KoRnTuNeS

18.3.2016 22:04:05

+3
quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35 Adamlar ps 5 geelcek dememiş ps 4 güçlü versiyonu gelecek demiş var olan konsollar devam edicek kalite istersen güçlüsünü alıp iyi grafik ve fps ile oyun oynanır geçen microsoft açıklamıştı güçlü konsol çıkaracaklar diye demek sony de aynısını yapacak.
bence bu büyük adaletsizlik olur. ki böyle birşey yaparsa daha çok satmak için "only on ps4.5" oyunlar da çıkacaktır. ayrıca multiplayer oyunlar için de fps bazında adaletsizlik ortaya çıkacak. bana göre bu ps4 kullanıcılarını hiçe saymak uğruna da olsa microsoftla sidik yarışına girmek. unutmasınlar ki ps3 zamanında xbox 360 daha iyi görüntü verdiği halde ps3 ile devam ettik ve açıkçası grafik hiç umrumuzda olmadı. bana göre oyunda önemli olan grafikten çok hikayesi ve sanatsal değerleri. mesela shadow of the colossus veya bi ico oyunu ps2 çıkmasaydı da ps4e gelseydi grafiği kötü diye oyunu beğenmicek miydik. bir an önce bu grafik takıntısından kurtulunması lazım.

Kennnn

18.3.2016 22:02:26

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: Kennnn PS'yi satar adam gibi birşey çıkarsa ki çıkacak gibi Nx alırım. Başlarım xbox'ına da ps'sine de. Daha adam gibi oyunlar ile doyurmamışsınız insanları yeni konsollardan bahsediyorlar. Nintendo'nun geçen yıldan beri NX geleceği için yaptığı yeni Wii U oyunu çıkarmaması olayını şimdi sony tarafı yapıyor, oyun çıkarmıyor ve oyunların bir kısmını yeni sisteme yönlendiricekler ama babalarını alırlar benim için 7 ay önce başlayan ps dönemi bu şekilde biter.
Bahsettiğin Wii U oyunu Legend of Zelda ise yapımcı Aonuma video yayınlayarak erteleme için hayranlardan özür dilemiş, daha iyi fikirler ve daha iyi bir oyun için zorunlu bir erteleme olduğunu söylemişti. Ayrıca 2016 yılı Legend of Zelda serisinin 30. yılı olduğu için yıldönümüne uygun ve kaliteli bir oyun hazırlayacaklarını düşünüyorum. NX için ertelenen bir oyun varsa o da Metroid Prime oyunudur çünkü bu oyun Nintendo'nun sayılı donanım isteyen birkaç oyunundan biridir. Özel oyun yönünden Wii U piyasaya çıkmış 18 oyunu içermektedir ve bu yıl içinde StarFox Zero ve Legend of Zelda gibi kaliteli oyunlarla bu sayı 20'ye ulaşacaktır. İnceleme puanı 8 ve üstü 20 özel oyunu ve rakiplerine nazaran az satmasına rağmen piyasaya başka bir firma yoktur sanırım. En azından PS4 ve PS Vita'daki özel oyun kısırlığına bakarak Nintendo'nun hayranlarına ne kadar fazla özel oyun desteği verdiği anlaşılabilir.
Son yıla bak bakalım ne çıkarmış ev konsoluna hikaye anlatmayın. 3Ds verdiği desteğin 3'te 1'ini Wii U'ya vermedi yeni konsol dedikodularıyla. Hayır Zelda Wii U dan bahsetmiyorum. o oyun hazır olmadığı için ertelendi ortada oyun falan yoksa piyasaya çıkamazsında ama bariz Nx sürümü daha iyi olacaktır. konsola nintendo fanları istemesede on tane donkey kong çıkaracağına başka birşey çıkarabilirdi ama neden yapmadı çok belli çoğu adam akıllı projeleri Nx için gelecek Wii u içinse gelirse anca bazılarının indirgenmiş sürümleri gelecek. Bu kadar açık ve net. Daha basit ve hazıra yakın oyun projelerini şu an wii u için çıkarıyorlar Nx çıkınca resmen ölecek. Zaten şu an yurtdışında mağazalarda Wii U oyunama standı bir kısım yerde tamamiyle kaldırıldı.

süsse

18.3.2016 22:00:57

+1
her iki firmada daha güçlü cihazlar çıkardığında mevcut konsollardan xbox one ps4e göre daha uzun ömürlü olur,microsoftun yazılım tecrübesi, pc xbox ortak platform ortak mağaza geriye ve ileriye uyumluluk olayı sayesinde.malesef ps4 daha çabuk çöp olucak gibi gözüküyor.

dimitradon

18.3.2016 21:57:55

0
Aslında ps4+ gibi olsa aynı oyunlar daha fazla grafik detaylı vs olsa fiyatıda max 800 $ a kadar alabilirim.

darkdevil35

18.3.2016 21:54:18

0
Adamlar ps 5 geelcek dememiş ps 4 güçlü versiyonu gelecek demiş var olan konsollar devam edicek kalite istersen güçlüsünü alıp iyi grafik ve fps ile oyun oynanır geçen microsoft açıklamıştı güçlü konsol çıkaracaklar diye demek sony de aynısını yapacak.

By Salus

18.3.2016 21:53:05

+2
Böyle bir olay gerçekleşirse Sony açık ve net kendi ayağına sıkar. Sıkıp sıkmaması umrumda degil gerçi duyurunun geldiği gün satarım cihazı. Müşteri kaybetmiş olurlar, benim oyun oynamak için Sony'ye ihtiyacım yok onların bize ihtiyacı var.

Makabarux

18.3.2016 21:52:58

+6
Çoğu kişi almam ve diyor ya Şuan çıkıyor desinler forumun yarısı alır.

snakefatih

18.3.2016 21:52:54

+2
Hayır saymana gerek yok sadece dedikleri 4.5 ps4 daha güçlü bir cihaz olur sen daha düşük grafikle oynarsın 4.5 alanlar daha grafikli fps değeri düşük olur. Ama emin ol aynı oyun senin ps4 te sorunlu çalışır. Yenisini almaya mecbur kalırsın

süsse

18.3.2016 21:50:18

+3
görünen köy klavuz istemez bu nesil beklenenden erken biticek.

snakefatih

18.3.2016 21:48:54

0
Sony resmi açıklama yaptığı gün ps4 ü satışa çıkarırım konsol işini de bitiririm 2 seneye bir konsol çıkaracaklarsa işimiz var 4.5 falan anlamam hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmak gibi bir mecburiyetin yok. Eğer olsaydı 6 ayda bir pc upgrade olayına girerdim. Apple gibi 5 5s 6 6s bu modern köleliktir ben olmam kime satarlarsa satsınlar

Kennnn

18.3.2016 21:48:08

+2
Babayı alır sony en azından benim açımdan. Duyurduğun oyunları iteleyebildiğin kadarı geri iteliyorsun. nedeni de çok belli ama senin konsolunu alan bir yığın var onlar daha oyun oynayamadan yeni konsolu çıkarırsan, işte o memnuniyetsizlik fanatiklerin dışındaki müşterileri bir daha ps almadan önce iyice bir düşünmeye itecektir.

gamerasi

18.3.2016 21:47:48

+1
Devam et kardeşim. Devam et. Bunlar doğru olsa bile bu cihazın piyasaya çıkışı ve yer etmesi yıllar alır. Sıkma canını.

darkdevil35

18.3.2016 21:47:46

+2
Kim 4 k oynuyor dedi okuduğunzuu anlıyormusunuz? ben 4 k oynatabilecek kadar güçlü konsol yapsalar 4k değil 1080p ve yüksek fps oynamayı tercih ederim yoksa şuan 980 ti ile oyunlarda 40-50 fps alırısnız 4 k da.

BSC Misafiri

18.3.2016 21:45:59

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kennnn PS'yi satar adam gibi birşey çıkarsa ki çıkacak gibi Nx alırım. Başlarım xbox'ına da ps'sine de. Daha adam gibi oyunlar ile doyurmamışsınız insanları yeni konsollardan bahsediyorlar. Nintendo'nun geçen yıldan beri NX geleceği için yaptığı yeni Wii U oyunu çıkarmaması olayını şimdi sony tarafı yapıyor, oyun çıkarmıyor ve oyunların bir kısmını yeni sisteme yönlendiricekler ama babalarını alırlar benim için 7 ay önce başlayan ps dönemi bu şekilde biter.
Bahsettiğin Wii U oyunu Legend of Zelda ise yapımcı Aonuma video yayınlayarak erteleme için hayranlardan özür dilemiş, daha iyi fikirler ve daha iyi bir oyun için zorunlu bir erteleme olduğunu söylemişti. Ayrıca 2016 yılı Legend of Zelda serisinin 30. yılı olduğu için yıldönümüne uygun ve kaliteli bir oyun hazırlayacaklarını düşünüyorum. NX için ertelenen bir oyun varsa o da Metroid Prime oyunudur çünkü bu oyun Nintendo'nun sayılı donanım isteyen birkaç oyunundan biridir. Özel oyun yönünden Wii U piyasaya çıkmış 18 oyunu içermektedir ve bu yıl içinde StarFox Zero ve Legend of Zelda gibi kaliteli oyunlarla bu sayı 20'ye ulaşacaktır. İnceleme puanı 8 ve üstü 20 özel oyunu ve rakiplerine nazaran az satmasına rağmen piyasaya başka bir firma yoktur sanırım. En azından PS4 ve PS Vita'daki özel oyun kısırlığına bakarak Nintendo'nun hayranlarına ne kadar fazla özel oyun desteği verdiği anlaşılabilir.

By..Emre

18.3.2016 21:45:36

0
Madem boyle bir konu cikti bende bi sorum var. Ben ps4 u 2013 te almistim. ILK konsolum bu ps4 oldu. O yuzden simdi bu konular tedirgin ediyor beni yani bu PS4 artik elden cikartmak zorundamiyiz ? Yada ne bilemeyim artik oyun mu gelmez ? Yada ne kadar daha gider ? Kisacasi o yuzden suan arada kaldim ne yapmam lazim satmam mi gerek xbox mi almaliyim yoksa satmadan devam eder mi uzun bir sure daha bu Ps4 ? Tesekkkurler ilgilenip cevap verene simdiden.

David Attenborough

18.3.2016 21:45:25

+1
quote:

Orijinalden alıntı: canlee89

Ya boş işler bunlar kardeşim kendinizi kandırmayın ps5 2019 da çıkar gider alırsınız 4K oyun oynatacakmış lan daha adamlar 4K gta oynayamıyor pc de 2 tane GTX980 TI ANCA açıyor 4K ultra ayarlarda 300 dolarlık konsollar için bukadar sallamayın gidin ekran kartı falan değiştirin ne biliyim termal macun sürün biyerlerinize
300$ olacağını nereden biliyorsun? Gelirse 900-1100$ arası 2017'de falan gelir zaten. O zamana kadar yeni seri kartlar, işlemciler aynı performansı daha ucuza verirler. 500'e Gpu 250'ye Cpu'yu koysalar bal gibi de oynanır. Optimizasyon tarafı da daha iyi olacak.

blackzeros

18.3.2016 21:44:13

+5
ortaligi velveleye vermeye gerek yok ,ps5'in gelistirilmeye baslanması cokda supriz degil.ps4'te 2010'da gelistirilmeye baslanmıs birkac sene onceden gelistirilmeye baslanmis olmasi normal. http://www.slashgear.com/sony-ps4-in-development-since-2010-per-resume-03236995/

canlee89

18.3.2016 21:43:49

+2
quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

4K çözünürlük şuanda beta aşamasında bile değil. Sen insanların 4K oynadıklarını falan mı sanıyorsun? Günümüz teknolojisi değil bu... 4K olayları 2020'den sonrası için...
Anlamaz hocam bu üst düzey pc kullanıcıları onlar her oyunu 4K oynuyorlar siz bilmiyorsunuz biz çok geride kaldık vay bizim halimize

Venomstr

18.3.2016 21:41:45

+3
quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35 Sen önce uslubunu bir düzelt o macunu al sen bir yerine sür benim zaten üst düzey pc im var. olmaz diye birşey olmaz adamlar fiyatını 5000 tl yapar konsol çıkarır ne biliyorsun şuan ki konsolun güçlüsü olur olur biter.
4K çözünürlük şuanda beta aşamasında bile değil. Sen insanların 4K oynadıklarını falan mı sanıyorsun? Günümüz teknolojisi değil bu... 4K olayları 2020'den sonrası için...

gamerasi

18.3.2016 21:41:21

+1
quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life site mynet e döndü click almak için atmayacağınız takla yok ad block'u güncellediğim iyi oldu
Kotaku dediler kotaku. Bak da gör. Seni artılayanlar da görsün. http://www.gamespot.com/articles/more-powerful-ps4-might-be-in-the-works-report/1100-6435801/ http://www.ign.com/articles/2016/03/18/sony-may-be-making-a-newer-better-ps4

TheHobits67

18.3.2016 21:40:50

+4
Konsol devrimi bitmiştir arkadaşlar hepinize geçmiş olsun.Sözde bi kere PS4 alırdık 10 sene kullanırdık hani nerde ?

canlee89

18.3.2016 21:38:33

+2
quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35 Sen önce uslubunu bir düzelt o macunu al sen bir yerine sür benim zaten üst düzey pc im var. olmaz diye birşey olmaz adamlar fiyatını 5000 tl yapar konsol çıkarır ne biliyorsun şuan ki konsolun güçlüsü olur olur biter.
Üst düzey pc kullanıcıları hep sizin başınızdan çıkıyor bu zırvalıklar

Potato_GLaDOS

18.3.2016 21:38:29

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Pcoyuncy

ben onuda anlamıyorum her yıl çıkanı almak zorunda mıyız?
Zorunda hissediyorlar demek ki.Her yıl alan düşünsün şahsen konsol olsun tel olsun pc olsun olan bana yetiyor.Her yıl yenisine ihtiyacım yok.

Celeste

18.3.2016 21:38:22

+2
Önce ultra detayda 1080p 60 fps veren konsol yapsınlar sonra 4k yaparlar. Tek gpu da 4k yı kaldıran gpu şuanda yokken ne koyacaklar hem de AMD ? Hüriyetin arka sayfa teknoloji haberi gibi.

darkdevil35

18.3.2016 21:35:43

+2
Sen önce uslubunu bir düzelt o macunu al sen bir yerine sür benim zaten üst düzey pc im var. olmaz diye birşey olmaz adamlar fiyatını 5000 tl yapar konsol çıkarır ne biliyorsun şuan ki konsolun güçlüsü olur olur biter.

Xdian

18.3.2016 21:35:36

+2
Hayırlısı olsun. Amazon ön sipariş açsada alsak.

Cihathalitt

18.3.2016 21:34:01

+1
Biraz erken değil mi? Sony bu hamle için biraz daha bekler sanırım. Ayrıca 4K uçuk geldi konsolda.

Guest-92A2F8722

18.3.2016 21:33:03

+1
Amd zen + r480 gpu +16gb ram

StativeDread

18.3.2016 21:32:41

0
4K çözünürlük sunacaksa 1080p 60 FPS sunması doğal olacak. Bakalım erken çıkmasın da...

KoRnTuNeS

18.3.2016 21:31:31

+3
sony de ciddi ciddi microsoftun yolundan giderse ben artık oyun işini bırakırım. oyunu iyi yapan şey sadece grafikten ibaret değildir, umarım bunu çok geç olmadan farkederler ve bu yanılgıya düşmezler.

canlee89

18.3.2016 21:27:49

+6
quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35 Ps3 0 olarak satılsa ne olur üretimi yok elde olanlar zamanında üretilmiş mağazalarda kalan ps 3 ler satılıyor zaten oyun desteğide kalamdı ps 3 te.
Ya boş işler bunlar kardeşim kendinizi kandırmayın ps5 2019 da çıkar gider alırsınız 4K oyun oynatacakmış lan daha adamlar 4K gta oynayamıyor pc de 2 tane GTX980 TI ANCA açıyor 4K ultra ayarlarda 300 dolarlık konsollar için bukadar sallamayın gidin ekran kartı falan değiştirin ne biliyim termal macun sürün biyerlerinize

darkdevil35

18.3.2016 21:27:35

+4
quote:

Orijinalden alıntı: BitliKene 4K oyun çalıştıracağını sanıp, üstüne üstlük 400$ olacağını düşünen var mıdır acaba? Minumum 800$
300 falan olur hocam:) 4 k çalıştıracak konsol 5000 tl den aşağı olmaz onun için 980 ti gücünde ekran kartı gerek o zaten 3000 tl onu besleyecek işlemci ram zaten rahat 2000 tl tutar ama inaşşah gelir şu anki konsollar zaten çöp güçsüz 30 fps oyunmu oynanır aa da yok 4 k gelsinde 4k yerine yüksek fps 1080p oynarız mis.

Himurajutsu

18.3.2016 21:26:48

+1
İsmi Playstation 4s beyler bak görürsünüz :D

PlayerX

18.3.2016 21:26:08

0
4k değil de 1080p 60 fps oynatsa her oyunu direk alınır.

HIGHER

18.3.2016 21:25:34

0
huehuehuh

darkdevil35

18.3.2016 21:24:14

+1
Ps3 0 olarak satılsa ne olur üretimi yok elde olanlar zamanında üretilmiş mağazalarda kalan ps 3 ler satılıyor zaten oyun desteğide kalamdı ps 3 te.

matador_mirkhan

18.3.2016 21:24:05

0
Bunlar her sene telefon değiştirir gibi konsol değiştirmemizi bekliyorlarsa avuçlarını yalarlar. Ulan her sene laptop pc değiştiriyormuyuz ki konsol değiştirelim!!!

darkdevil35

18.3.2016 21:22:56

+2
4 K tv ile ne alakası var adam 4k monütörde illa 4k mı oynuyor? denmek istenilen 4k oynatabilecek kadar güçlü bir konsol olacak 1080p açar belki 144 hz olur daha tam netleşmeden ne olduğu bilinmez.

canlee89

18.3.2016 21:22:50

+2
Peki bunların hepsi hala sıfır ps3 satılırken mi olacak ?

Kennnn

18.3.2016 21:22:09

0
PS'yi satar adam gibi birşey çıkarsa ki çıkacak gibi Nx alırım. Başlarım xbox'ına da ps'sine de. Daha adam gibi oyunlar ile doyurmamışsınız insanları yeni konsollardan bahsediyorlar. Nintendo'nun geçen yıldan beri NX geleceği için yaptığı yeni Wii U oyunu çıkarmaması olayını şimdi sony tarafı yapıyor, oyun çıkarmıyor ve oyunların bir kısmını yeni sisteme yönlendiricekler ama babalarını alırlar benim için 7 ay önce başlayan ps dönemi bu şekilde biter.

mementopolis

18.3.2016 21:21:53

+3
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL SONY fanboyları nerede , ele başları bil hassa SONY yaparsa bırakırım konsolu diyorlardı acaba bırakacaklar mı .
"PC de 4K yokmuş , konsol boyların gözleri bozulur animallah"

BSC Misafiri

18.3.2016 21:21:02

+1
Çok güzel bir haber çok sevinçliyim şu an 4k odaklı olacaksa gpu gücü en az 20 terelflops olacaktır böylelikle grafikler çağ atlayacaktır playstation 4 yeteri kadar güçlü gelmediği için grafikler malesef çağ atlayamamıştı

BSC Misafiri

18.3.2016 21:20:57

0
Yeni konsolda titanx gücünde bir gpu kullanılmalıdır işlemci ise i7 skylake gücünde olmalı bence 4k şu an gereksiz onun yerine 2k ve 60fps'de cgi grafiklerini çalıştıracak bir konsola odaklanmalılar

BSC Misafiri

18.3.2016 21:20:54

+2
Yahu halen 3 yıl sonra çıkar diyorsunuz şu anki konsollar 1080p ve 30 fps'yi bile zor veriyorlar yeni nesil konsollar bir an önce çıkmalı daha öncedende dediğim gibi titanx ve i7 skylake gücünde olmalılar

BSC Misafiri

18.3.2016 21:20:50

0
SONY KENDİ SONUNU GETİRİYOR RESMEN BİTTİ ARTIK SONY DEVRİ ARKADAŞLAR

BSC Misafiri

18.3.2016 21:20:44

0
Açık net zamanı gelince direkt elimden çıkarırım konsolu. Zaten nintendo'ya geçmek için bahane arıyordum. Nx ile yola devam ederim iki yılda bir sistem mi alıcaz ya. Başlarım xbox'ın da ps^sine de.

BSC Misafiri

18.3.2016 21:20:37

+3
Sli ya da crosfire ile anca 4K oynanabildiği bi dönemde bi konsolun 4K ile çıkacak olması ne kadar olası geliyor. Biraz mantıklı düşünün. Alkan her gördüğüne inanma.

BSC Misafiri

18.3.2016 21:20:27

0
Hadi birde maus klavye ikilisi getirinde kurtarın bizi su pc hilekarlarından...

Source

18.3.2016 21:20:25

0
Herkes donanıma gore ayar yapacak herhalde eğer PS4 oyunları ile PS 4.5 aynı oyunlara sahip olacaksa konsol oyunculugu PC yolunda ilerliyor diyebiliriz.

Hoid

18.3.2016 21:19:35

+12
SONY fanboyları nerede , ele başları bil hassa SONY yaparsa bırakırım konsolu diyorlardı acaba bırakacaklar mı .

Final Getsuga Tenshou

18.3.2016 21:17:39

+7
Microsoft haberine sevinen Ps fanlarina fazla sevinmeyin Ps de benzer bir açıklama yapacaktır demiştim işte yaptı. 4k 10 fps çalıştırır artık

David Attenborough

18.3.2016 21:11:49

+16
@GT_55 Baş fanımız yok ortalıkta

OtostopcununRehberi

18.3.2016 21:03:19

+2
4K oyun çalıştıracağını sanıp, üstüne üstlük 400$ olacağını düşünen var mıdır acaba? Minumum 800$

tuilde

18.3.2016 21:01:58

+11
Remastered oyunlar ile gectiyor zaten bu nesil Gta 5 4k edition uncharted collection 4k remastered The last of us 4k remastered

Leingrad

18.3.2016 20:59:48

+2
Şuan oyun dünyasının geleceği olarak görülen VR gözlüklerini bu nesil konsolların hiçbiri kaldırmaz. Micosoftun goygoyunu yaptığı Oculus xboxta maximum minecraft peggle meggle oynatır. Sony'nin goygoyunu yaptığı PS VR'ın oyunlarının grafikleri ve içerikleri malum, 2000'li yıllardaki cep telefonu oyunları ayarında. http://blog.us.playstation.com/2015/12/05/job-simulator-confirmed-for-playstation-vr/ http://blog.us.playstation.com/2015/12/04/classroom-aquatic-brings-cheating-and-dolphins-to-playstation-vr/ http://blog.us.playstation.com/2015/12/04/distance-brings-survival-racing-to-playstation-vr/ http://blog.us.playstation.com/2015/12/04/explore-a-mysterious-world-in-eclipse-on-playstation-vr/ gibi... O yüzden bu PS VR denen aletin bir sonraki playstation için yapıldığı, ps4 için "tamamen duygusal" nedenlerle piyasa çıkacağı çok açık. Haliyle haberler asılsız olmayabilir... PS 4.5 diye bişey çıkmaz belki ama PS 5 beklenenden çok daha erken çıkacak gibi duruyor....

Shingo Yabuki

18.3.2016 20:57:46

+2
3 nesildir Sony deydim zaten son nesil vasat. Daha Remaster yapacak oyun çıkmadı be :) Nintendo patlar böyle olursa

mehmetalpertr

18.3.2016 20:57:37

0
quote:

Orjinalden alıntı: r3vstallon Attığınız başlık yanlış. Haberin orijinalinde ''Rumor'' diye geçiyor cümleler.
Rumour diye geçmiyor.. Sources ( Kaynaklar ) diye geçiyor.

Attila the Great

18.3.2016 20:55:07

+1
Bakalım Sony ve Microsoft E3 de neler yumurtlayacak. Haberin aslı astarı yok ama PS4 fanları bu konuda ne düşünüyor merak ettim dogrusu.

Kasatka

18.3.2016 20:52:29

+1
2019 da çıkacak ps5 bile 2k 30 fps standartlarında olacakken bir iki sene sonrası için 4k ya inanmak?

mehmetalpertr

18.3.2016 20:52:25

0
quote:

Orjinalden alıntı: asil_kan26 burda 4k'dan kasıt görüntü çıkışı olarak 4k ekran desteklicek. Yani 4k oyun oynatcak anlamına gelmiyor. Sony bence mantıklı adım atıyor. Herkes Oculusla Htc Vive ile next-gen takılırken. Ps2 grafikleriyle sanal gerçeklik deneyimi sunamazdı. Artık teknoloji hızlı gelişiyorlar. Konsolcu arkadaşlar duruma alışmalı bi konsol alıp 10 yıl kullanma devri geçti. Bunu ilk sezen gören yine Valve oldu helal olsun adamlar ileri görüşlüymüş.
Sony is currently planning a new version of the PS4 with increased graphical power and games running at 4K resolution, developer sources tell Kotaku. burayı bir çevir bakem sonra atar tutarsın :)

Kavun11

18.3.2016 20:50:03

0
PS 4.5 gibi bu tarz birşey 2 yıl dan önce çıkarsa ben daha Nintendo alırım takılırım ciddiyim. 2 yıl sonra çıkarsa lafım yok.

mementopolis

18.3.2016 20:49:49

0
Ps4 Vr ilişkisi diyorum ben. Sony Ps4 kullanıcıları mağdur ederse helvasını hep birlikte yeriz . O modüler sımpırtı ile alakalınolabilir. Notbook'lar için çıkan ekran kartı destekleyiçisi gibi.

Venomstr

18.3.2016 20:48:48

+2
Günümüz teknolojisi ile standart 4K oyun konsolu mümkün değil. Sonraki neslin planları olur anca. O da 2020'den sonrası için...

CoreGame

18.3.2016 20:47:54

0
Sadece vr için çıkacaktır 4k tv si olan mı var acaba

Jack Rabbit Slims

18.3.2016 20:45:51

+18
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

ne diyon la sen değişik, resmi ağızdan mı duydun?
Xbox 2-3 yılda bir konsol yenileyip güncel grafikleri yakalarken PS'nin 8 yıl aynı donanımla gitmeyeceğini tahmin etmek için resmi ağızdan duymaya gerek yok lan değişik.

Punisher_1907

18.3.2016 20:45:48

+1
Böyle birşey olursa dakka saniye demem satarım konsolu.

ultralisan

18.3.2016 20:45:46

+9
milletin aldığı Ps4'ler çöp oldu.

Chirrut Imwe

18.3.2016 20:45:18

+2
[DHTUBE=https://m.youtube.com/watch?v=JICUzFXN3uo]

ŞokBıçaklıZed

18.3.2016 20:44:37

+1
Para japonları da değiştirdi çekikler böyle bir şey yaparsa kendi ayaklarına sıkmış olurlar

Dovahkiin

18.3.2016 20:43:03

+21
Çıkarılması gereken ders: Siz siz olun büyük konuşmayın ve hiçbir firmanın kayıtsız şartsız fanatiği olmayın yoksa lafı tıkarlar ağzınıza böyle... Asparagas haber olduğunu sanmıyorum çünkü bu devirde olması gereken budur zaten. Özel donanım ürettirip fark yaratma dönemi bitti artık. Çipi Intel, AMD, Nvidia... yapacak, konsol firmaları tamamen yazılıma odaklanacak.

Seyrim

18.3.2016 20:41:26

0
Zaten çıkması 3 seneyi bulur.. Oda konsol ömrü 5 yıl demek. Gayet makul.. Ama her yıl çıkarsa PC ye donerim..

Venomstr

18.3.2016 20:40:48

+1
quote:

Orijinalden alıntı: -ZoRRo- Fake filan değil daha önceden donanım yükselmesini olabileceğini 3 4 ay önce sony birinci ağzından olabilir dedi. Hem microsoft hem sony 4k konsolunu çıkaracaktır.
PC'ler bile 1080p çözünürlükte anca açıyor. 4K diye bir şey yok. 2020'de bile 4K çıkmaz.

crossmatch

18.3.2016 20:40:29

0
Alırım

asil_kan26

18.3.2016 20:40:27

+2
burda 4k'dan kasıt görüntü çıkışı olarak 4k ekran desteklicek. Yani 4k oyun oynatcak anlamına gelmiyor. Sony bence mantıklı adım atıyor. Herkes Oculusla Htc Vive ile next-gen takılırken. Ps2 grafikleriyle sanal gerçeklik deneyimi sunamazdı. Artık teknoloji hızlı gelişiyorlar. Konsolcu arkadaşlar duruma alışmalı bi konsol alıp 10 yıl kullanma devri geçti. Bunu ilk sezen gören yine Valve oldu helal olsun adamlar ileri görüşlüymüş.

ReflexAction

18.3.2016 20:40:05

+38
PS Türkiye : PS4.5 Sadece 4999 TL fiyatı ile Aralık Ayında Oyuncularla Buluşuyor !

KRAMURAT

18.3.2016 20:40:05

+1
yapmayın beyler ATEŞ olmayan yerden DUMAN çıkmaz Kandırmayın kendinizi sony'den sevgilerle =)

mobilephone

18.3.2016 20:39:27

+2
Şimdi millet gider 4k tv alır haftasonu 2 saat oyun oynar 1 hafta boyunca trt test 4k tanıtım izlersiniz.kanal yok bişey yok teknosayı vatanı doldurmuşlar 4k tv ile.ne saçma işler

Pcoyuncy

18.3.2016 20:37:53

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Shagrath Bu haberleri gördükçe konsollardan soğudum.Üreticiler telefonları örnek gösteriyor her yıl yenisi çıkıyor diye fakat telefonlar günümüzde olmazsa olmaz oldu.Telefon gibi herkesin her yıl konsol değiştireceğini de sanmıyorum.Şahsen insanları konsolsuz düşünebiliyorum fakat telefonsuz düşünemiyorum.
ben onuda anlamıyorum her yıl çıkanı almak zorunda mıyız?

BSC Misafiri

18.3.2016 20:37:21

0
Valla gülme geldi :) Bu da 4G gibi :D 4.5G diye kitliyorlar bize :D Pileysıteyşın 4.5 :D Killzone da yaptıkları fırlamalıktan sonra 4K ya falan inanmam ben.

BSC Misafiri

18.3.2016 20:36:32

+2
eğer Sony microsoft a uyarda yeni konsol çıkarırsa benim için playstation biter diyen "bloodborne" konuya lütfen.

BSC Misafiri

18.3.2016 20:36:28

+3
çok yerşnde bir karar playstation 4'ün gücü yetmeyecekti zaten ilerki oyunlarda pcde bile 3 yıl önce aldığım ekran kartıyla playstation 4'den daha iyi grafikler alıyorum 4k odaklı oalcaksa yeni palystation 2xgtx 980 ti gücünde olacaktır rahatlıkla

BSC Misafiri

18.3.2016 20:36:25

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims Haber doğruysa benden PS fanlarına kocaman bir . MS'in yaptığından memnun değiliz, ne olacağı belli değil ama bu iş MS ile sınırlı kalmaz diye yazmıştık. Belki de taa neslin başında x86 düşünülerek ne de olsa bilgisayara benzetiriz diye düşük donanımla geldi iki konsol da.
ne diyon la sen değişik, resmi ağızdan mı duydun?

BSC Misafiri

18.3.2016 20:36:06

+2
bu hamleler en çok pcye yarayacaktır tablet işlemcili hd 7850 gücündeki konsol grafiklerine bağımlı kalmaycağız böylelikle

EXios

18.3.2016 20:34:38

0
Hadi hayırlısı yine Sony -This is for the players...

Guest-C302EA147

18.3.2016 20:34:31

+2
Geçen tüketim ile ilgili konu açmıştım. Biz tüketimde sınırlı davranmadığımız için üreticilerde sınırı aşıyor diye. Siz daha çok talep ettiğiniz zaman onlarda sizden daha çok talep edecek.

BSC Misafiri

18.3.2016 20:33:33

+2
ALLAH SİZİ KAHRETSİN LANET OLSUN PS İ ALDIĞIM GÜNE

Jack Rabbit Slims

18.3.2016 20:33:22

+3
Haber doğruysa benden PS fanlarına kocaman bir . MS'in yaptığından memnun değiliz, ne olacağı belli değil ama bu iş MS ile sınırlı kalmaz diye yazmıştık. Belki de taa neslin başında x86 düşünülerek ne de olsa bilgisayara benzetiriz diye düşük donanımla geldi iki konsol da.

dark dragon

18.3.2016 20:32:49

+3
Saçma sapan bir haber, bir de bu haberlere bakıp konsoldan soğuyanlar varmış. Tarihin en çok satacak konsolu olma yolunda giden bir ps4 var ama Sony elinin tersi ile itip yeni konsol çıkaracak

Altair2396

18.3.2016 20:31:55

+1
Eee bizim elimizdeki ps4 ler nolcak dony magdurmu etcek

dikiştutmazsabri

18.3.2016 20:31:37

+1
Fake filan değil daha önceden donanım yükselmesini olabileceğini 3 4 ay önce sony birinci ağzından olabilir dedi. Hem microsoft hem sony 4k konsolunu çıkaracaktır.

trkomandoo

18.3.2016 20:30:27

+6
PC GECİN canlar sallayın konsolu :D

smalsrol

18.3.2016 20:29:45

+7
Harbi yeni nesil konsollara toplam kaç exclusive oyun çıktı ? Sony'i örnek alalım, Until dawn, knack, killzone, infamous, order 1886, lbp3, hala çıkacak olan uncharted. Bir geçen nesildeki exclusivelere bakın bir de bu nesle. Topu topu 7 exclusive, gerisi remastered oyun oyun dolu olan bir konsolu her iki senede bir yenilemektense, gidip high-end pc toplamak daha mantıklı.

Venomstr

18.3.2016 20:28:47

+1
2020 yılında bile olmaz öyle bir şey. PC'ler bile 1080p'yi anca açıyor. Grafiklerin abanıldığı oyunlarda PC'de 1080p'de ULTRA ayarda zor açıyorsunuz.

mementopolis

18.3.2016 20:28:06

0
4K çıklar ilke That . İşin ucu nereye varacak bakalım ...

Quirah

18.3.2016 20:27:41

+1

Return to Monke

18.3.2016 20:27:23

+4
Ne demek kimsede 4k televizyon yok. Zaten 4k destekleyip,4k çözünürlükte oyun oynatibilen bir aleti alan öyle şeyleri düşünmez. Haber doğrudur Kotaku neticede...

Vinewood

18.3.2016 20:26:09

+5
Nintendo geriden gelip patlatacak gibi bu jenerasyon'u , Sony ve Microsoft sürekli kitlelerini kaybedecek adımlar atıyorlar . NX sağlam çıkarsa Piyasa alt üst olur

Guest-AEF248198

18.3.2016 20:25:35

+1
Bir arkadaşımız "yiyin birbiriniz capsini" atsın.

SkyTech74

18.3.2016 20:24:44

0
Fake gibi geldi. Hani koysa Sony PS4+ koyar telefonun izinden gider. Kesin fake bence

BoltAction

18.3.2016 20:23:57

+27
Doğrulanırsa ps4 ümü satar, parasıyla pc ye takviye yaparım, 3 senede bir konsol yenileyeceğime pc yenilerim. Oyunlara da daha az öderim. Unchartedı gow ı da ps cafede oynarım. Haydi öperler...

Yûnus

18.3.2016 20:23:14

+1
Umarım böyle bir şey yapmaz Sony.

There goes your life

18.3.2016 20:23:01

+115
site mynet e döndü click almak için atmayacağınız takla yok ad block'u güncellediğim iyi oldu

Guest-C059A1A87

18.3.2016 20:22:50

+1
Saçmalık

Urthas

18.3.2016 20:22:17

+4
Sony kendi ayagina sikar boyle birsey yaparsa.

Syntas

18.3.2016 20:21:54

+1
Bölündü hayaller bitti hayatlar

akabeyss

18.3.2016 20:21:23

+12
Bu nesil konsolların kısa süeceği belliydi. 2018 de çıkacabileceğini düşünürsek, 5 sene şu anki konsollar için normal bir ömür gibi görünüyor. Zaten remastered yapacak oyun da kalmadı.

KrallŞaplakçı

18.3.2016 20:21:17

+1
Çıksın alalım yeni ps4 leri 4kda akalım

Potato_GLaDOS

18.3.2016 20:21:16

+12
Bu haberleri gördükçe konsollardan soğudum.Üreticiler telefonları örnek gösteriyor her yıl yenisi çıkıyor diye fakat telefonlar günümüzde olmazsa olmaz oldu.Telefon gibi herkesin her yıl konsol değiştireceğini de sanmıyorum.Şahsen insanları konsolsuz düşünebiliyorum fakat telefonsuz düşünemiyorum.

BSC Misafiri

18.3.2016 20:20:49

+8
Ortalığı bulandırmak için asparagas dedikodular. Ayrıca kimsede 4K TV YOK. Steam'de de 4k %1'in altında.

Havya Makinesi

18.3.2016 20:20:12

+15
YÜCE SONY AŞKINA. HEMEN GİDİP ALMALIYIM ARALDANDA 500 LIRAYA VR OYUNY ALMALIYIM. ÇÖP PC LER HaHA EZİQLER FAKİRLER

orangeblu

18.3.2016 20:19:21

+12
Bu söylenti doğru çıkarsa eğer Allah sizinde belanızı versin. Gider Nintendo NX alırım o zaman.

BSC Misafiri

18.3.2016 20:17:55

+3
Bence kesin Türkiye'nin 4.5G'siyle alakası var :D Ama yinede çok saçma 3 sene daha bekleyin 5'i çıkartın.PS fanboy'u olmama rağmen hiç doğru olmadı bu kararı Sony'nin.Onun yerine PS Plus'ı düzeltmeliler bence.

michael01

18.3.2016 20:17:24

+2
Playstatin4-VR edition yada PS4K olarak çıkar

onurk

18.3.2016 20:16:22

+20
steam machine lerle valve geleceği gördüğünü ispat etti makinalar akıllı telefonlara benzeyecek söz sahibi olcak olan bundan sonra oyunları çalıştıran donanımsal sistemler değil marketler ve işletim sistemleri olacak playstation xbox gelecekte sadece birer yazılım markası olarak kalacak

trkomandoo

18.3.2016 20:15:30

+9
sevim koş ps 4,5 g 4k sunacakmıs
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız