Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Klasik RPG Hayranları İçin Çölde Bir Vaha

 
    Secrets Of Grindea, İsveç'li bağımsız bir stüdyo olan Pixel Feets'in 2011'den beri hazırlamakta olduğu, 16-bit SNES döneminin Final Fantasy 6, Dragon Quest, Secret of Evermore gibi onlarca efsane RPG'sinin izinden giden, yetmezmiş gibi bir de içine Zelda mekanikleri dahil eden çok başarılı bir aksiyon RPG oyunu.
 
    Oyunun grafikleri "ben bir SNES dönemi RPG'siyim" diye bağırıyor, ama o dönemin kötü bir taklidi olmaktan da uzak duruyor. Grafiklerdeki ince detaylar, animasyonların yumuşaklığı ve canlı renkler bize oyunun 2014 yılına ait olduğunu kanıtlamak istiyor.
 
    Klasik Zelda oyun mekaniği olan bir elde kılıç, bir elde kalkan savaş mekaniği bu oyunda da aynen kullanılmış. Çok da iyi yapılmış, zira bu sistem Zelda ile zaten başarısını kanıtlamış, basit ama çok kullanışlı bir sistem. Burada da oyuna gayet iyi yedirilmiş. Düşmanların çeşitliliği ve diyaogların kalitesi de oyunu üst seviyelere taşımış.
 
    Oyunun müzikleri de old school RPG hayranlarının kulaklarını okşayacak bir klasik tarza sahip. Tertemiz ses efektleri oyuna ayrı bir atmosfer katmış.
 
    Secrets Of Grindea'nın 90'larda büyük stüdyolar tarafından çıkarılmış efsane RPG'lerden farkı olmadığı gibi, gelişen teknoloji ile o oyunların bir adım önüne bile geçmeyi başarmış diyebilirim.
 
    Peki ben oyun hakkında bu kadar şeyi nereden biliyorum? Pixel Ferrets sağolsunlar bir de demo yayınlamışlar ki indirip oynayayım, üzerine böyle ahkam keseyim.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
snes retro rpg steam zelda
Kojima E3'de Gösterilecek Trailer Üzerinde Bizzat Çalışıyor Tales of Xillia 2'nin Çıkış Tarihi Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

xLordRealx

23.4.2014 16:58:53

0
Teşekkürler güzel haber.

Gilthaniel

23.4.2014 14:33:09

0
Şahane gözüküyor haber için teşekkürler.

BitirimAbi

23.4.2014 09:42:13

0
talhanın haberi olsaydı kesinlikle bağımsızda kendi oyunu olarak bunu gösterirdi :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Secrets of Grindea
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız