Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kart Tabanlı Yeni Zombi Macerası The Dead Await Geliyor

 
 
Zombi kıyameti oyunlarını hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Bu tür üzerine elbette birçok oyun yapıldı ve şu anda yeni yapımlar bizlere sunulmak isteniyor. Şimdi ise karşımıza rol yapma unsurları ile beraber çıkmayı bekleyen ve aynı zamanda deste tabanlı bir yapıyı bünyesinde barındıran bir yapım geliyor.
 
Issız bir dünya içerisinde büyük bir yolculuğa çıkabildiğimiz ve aynı zamanda burada hayatta kalmaya çalıştığımız yapımdan ilgi çekici bölgelere doğru ilerleyebiliyor, taktik savaşları atılabiliyor, kendi bölgemize inşa edebileceğimiz yapılarla karşılaşabiliyor ve aynı zamanda açık dünya içerisinde elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Oyunda rol yapma unsurlarının yanı sıra aynı zamanda yapacağımız taklitlerle beraber ilerleyeceğimiz bir yapı yer alıyor ve hayatta kalan birçok kişiden biri olarak bu ıssız dünya içerisinde biz de büyük bir mücadele vermeye hazırlanıyoruz. Oyun içerisinde salgın ile ilgili çeşitli bilgileri ve gerçeği açığa çıkarmaya çalışıyor, etrafı keşfedebiliyor, etrafı keşfederken yeni kaynakların ve karakterlerin sahibi olabiliyor ve aynı zamanda kendi destemizi burada oluşturmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve bu ortamlar üzerinde hayatta kalmaya çalışabildiğimiz yapımda aç sürülerini burada olduğunu görebiliyoruz, zombilerin üzerimize doğru geldiğini deneyimleyebiliyor ve insanlığın burada hayatta kalmak için verdiği mücadeleye doğrudan şahit olabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda yer aldığımız süre boyunca hayatta kalmanın ne kadar önemli olduğunu anlayabilir ve aynı zamanda yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapının olduğunu da aktarabiliyoruz.
 
Zombi kıyametinin ardından yer aldığımız bu yapımda elbette açık dünya içerisinde gezip tozabiliyor ve bu dünyayı keşfetmeye hazırlanıyoruz. Aynı zamanda burada sadece biz değil, diğer hayatta kalan insanların da olduğunu görebiliyor ve kendi karakterlerimizi kurtarırken aynı zamanda diğer hayatta kalanlarla beraber de karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla burada insan uygarlığını tekrardan inşa etmek ve yüceltmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu amaç uğruna uzun bir yolculuğa çıkabiliyor ve insanlığın en büyük engellerini ortadan kaldırmaya hazırlanıyoruz.
 
Aç canavar sürülerini ortadan kaldırabileceğimiz ve aynı zamanda hayatta kalma deneyimini üst düzey bir şekilde hissedebileceğimiz yapımında zombi kıyametinin ardındaki gerçeği öğrenmeye çalışır ve bu gerçeği öğrenirken de elbette büyük ve zorlu ortamlar içerisinde kendimizi bulmaya hazırlanıyoruz. Medeniyetin temellerini tekrardan inşa etmeye hazırlandığımız ve hayatta kalma kervanına katıldığımız bu yapımda amacımız burada oldukça dikkatli olmak ve aynı zamanda yeni bir medeniyetin parçalarını burada birleştirmek. Bu amaç uğruna ilerlediğimiz yapımda engellerin karşısına çıktığını görebiliyor ve bu engelleri aşmak için de yaptığımız seçimlere bağlı olarak değişkenlik gösteren bir sistemin olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda her bir oyuncunun farklı bir deneyim elde edebileceğini, çünkü açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz yapıların ve aynı zamanda seçim yapabileceğiniz sistemlerin farklılık gösterdiğini aktarabiliyoruz. Bunun dışında oyunda kullanabileceğiniz çeşitli araçlar bulunuyor ve daha fazlasıyla beraber oyunda kendinizi almaya hazırlanıyorsunuz.
Açık dünyada ıssız bölgelere doğru ilerlerken, elbette bu bölgeleri keşfetmek ve aynı zamanda kaynakları toplamak oldukça önemli. Roller konsollerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanan ve salgın içerisinde yer aldığımız bu yapımda yapacaklarımızla beraber değişkenlik gösteren bir dünyanın burada olduğunu aktarabiliyoruz. Parçalanmış bir dünya içerisinde yer aldığımız ve insanlığın hala bir umut ile beraber hayatta kalmaya çalıştığı bu yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz ve bu bölgeleri dilediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz.
 
Soğuğun kol gezdiği harabelerden terk edilmiş şehirlere, ormanlık alanlardan daha farklı bölgelere kadar oyunda oldukça farklı kısımların olduğunu aktarabiliyor ve bu bölgeleri dilediğimiz şekilde keşfetmeye hazırlanıyoruz. Uzun bir yolculuğa çıkabildiğimiz bu yapımda, elbette büyük engelleri aşmak için farklı bölgeleri ziyaret etmek durumunda kalıyoruz ve zombiler bu arada farklı şekillerde ortadan kaldırılabiliyor. Zombi kıyametine dair gerçekler elbette burada açığa çıkarılmak üzere bizleri bekliyor ve bir lider olarak burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Oyunda bir ekibimiz bulunuyor ve elimizdeki desteğe ek olarak bu ekibimizi güçlendirebiliyor ve ekibimize yeni karakterler ve insanlar katmaya hazırlanıyoruz. Burada yapacağınız hamlelerle beraber elbette en güçlü desteyi oluşturmak ve aynı zamanda yapacağınız hamlelerle beraber ön plana çıkacak taktikler sizin olabiliyor. Ek olarak, ıssız dünya içerisinde yer alabildiğiniz yapım boyunca oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Dikkatleri üzerinize çekmemenize lazım, aynı zamanda kendi hayatta kalma şansınızı da arttırmalısınız. Yaya bir şekilde ilerleyebilir, altınızı araç alabilir, motorla ilerleyebilir veya aracınızla beraber farklı bölgelere geçiş yapabilirsiniz.
 
 

Yağma sisteminin oldukça önemli olduğu bu tarz oyunlarda, etrafı yağmalamak ve yapılacak hamlelere göre değişeceğini gösteren bir sistemin olduğunu görmek elbette normal çünkü oyunda hayatta kalmanın temel unsurlarından bir tanesi etrafı keşfetmek ve etraftaki kaynakları toplamak. Envanter sistemimizi açabildiğimiz ve zombilerle dolu bir dünya içerisinde yer aldığımız yapımda hayatta kalma unsurlarıyla beraber sürekli olarak haşır neşir olabiliyor ve terk edilmiş şehirlerden zombilerle dolu bölgelere kadar oldukça farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz.
 
Yeni yerleşim yerlerine kadar ilerleyebildiğimiz ve aynı zamanda diğer hayatta kalanlarla karşı karşıya kalabildiğimiz bu yapımda zombi kıyametiyle beraber parçalanmış geniş bir dünyayı keşfetmeye hazırlanıyoruz ve bu dünya içerisinde neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Aynı zamanda oyunda etraftan çeşitli ipuçları bulmaya hazırlanıyor ve bu ipuçları ile beraber burada neler olup bittiğini öğreniyor ve aynı zamanda zombi kıyametinin ardındaki gerçeği açığa çıkarabiliyor ve hatta bu zombi kıyametini sona erdirecek çeşitli ipuçlarına bile rastlayabiliyoruz.
 
Ancak bunlara erişmek için elbette oyunda bir müddet ilerlemek gerekiyor ve oyunun temel mantığını kavramak lazım. Yolculuk boyunca hayatta kalmak için elbette temel unsurlardan bir tanesi ise yeme içme konusu gündeme geliyor. Yiyecek bulabilir, su bulabilir ve bunlarla beraber hayatta kalma şansınızı arttırabilirsiniz.
 
Aynı zamanda oyunda yukarıda bahsettiğim gibi aracınızla beraber ilerleyebilir ve bu aracınıza elbette muhakkak bu tarz oyunlarda yakıt gerekir. Yakıtınızı bulabileceğiniz, tesisatınızı toplayabileceğiniz ve kendinize yeme içme konusunda daha fazla kaynak sağlayabileceğiniz bu yapımda herkesin varış noktası farklılık gösterebilir ve bu varış noktalarına ulaşmak için tüm unsurlarla beraber oyunda tüm gereklilikleri yerine getirmeniz gerekiyor.
 
 
 
Elbette yiyeceğinizi, içeceğinizi, suyunuzu, yakıtınızı ve teçhizatınızı yanınızda tutmanız bu oyun içerisinde oldukça önemli. Zaten oyunda ilerlediğiniz süre boyunca tüm bu mekaniklere aşina olabiliyor ve bu mekaniklerin nasıl işlediğini oyun boyunca görebiliyorsunuz.

Bunun dışında oyunda ilerlerken elbette aracınızın benzininin bittiğini deneyimleyebilir ve aracınıza yakıt eklemek için etrafı keşfederek bu bölgeleri keşfetmeniz gerekiyor. Etrafı keşfettikten sonra çeşitli varillere rastlayabilir ve yakıtınızı burada doldurabilir ve tekrardan yola koyulabiliyorsunuz.
 
Aynı zamanda burada karakterlerin hayatını tutmak ve daha güçlü hale getirmek için yeme içme durumuna oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Yolculuğumuz boyunca tüm bu unsurlara dikkat edebilir ve aynı zamanda hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliriz. Güvenli bir şekilde karakterlerimize ulaşmasını sağlamak için elbette kaynaklarımızı yönetebilir ve envanter sistemimiz burada devreye girebilir. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu envanter sistemine de oldukça bir bakış atmanız lazım diyebiliriz.

Oyunda bir ekibiniz bulunuyor. Bu ekiple beraber dilediğiniz şekilde ilerleyebilir ve ekibinizi dilediğiniz şekilde yönetirken elbette bunların hayatta kalmasını sağlamaya çalışıyorsunuz. Aynı zamanda burada karakterlerin her biri değişkenlik gösteren yetenekleri ve becerilere sahip durumda. Bunun dışında oyunda moral sistemi bulunuyor ve karakterlerinizin burada morallerinin düştüğünü ve aynı zamanda akıl sağlığının kaybedildiğini bile görebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca takımınızın akıl sağlığını yönetebiliyor, onların akıl sağlığını en iyi şekilde sağlıklı tutmaya çalışıyor ve diğer taraftan travmanın etkilerinin hızlı bir şekilde geçmesini umuyorsunuz.
 
Bunun dışında yaralanmalar elbette uzun vadede moral düşüklüğüne sebep olabiliyor ve aynı zamanda takım içerisinde de huzursuzluğu ortaya çıkarabiliyor. Dolayısıyla bunlara oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve her yaptığınız hamleyle beraber ekibinizin sağlığı ve travmanın etkisi oldukça değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Zombi sorunlarımızın aslında burada en küçüğü olarak karşımıza çıkıyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bunların sebebini araştırırken zombilerle beraber de uğraşmaya hazırlanıyoruz.
 
Bunun dışında kaynak kıtlığı ile beraber mücadele etmeye çalışır. Kaynağımız ne kadar kıt ise elbette takımımızın ve karakterlerimizin morali o kadar düşük olabiliyor ve bunun dışında ne yazık ki bu karakterlerimizi kaybetmeniz ile beraber karşılaşabiliyoruz. Bazı karakterler elbette burada delirebiliyor ve akıl sağlığını kaybedebilir. İşte bu noktada bizim yapacağımız hamlelerle beraber onları hayatta tutmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir yapı yer alıyor ve bu yapılar da gerçekten de zorlu bir sistemin başlangıcını temsil ediyor.
 
Oyun içerisinde bulunan aksiyon sisteminden biraz daha bahsetmemiz gerekiyor. Aksiyon sistemine bakacak olursak, öncelikle burada sıra tabanlı bir sistemin olduğunu ve kendi kartlarımızla beraber düşmanlara hamle yapabileceğimizi aktarabiliriz. Oyunda ekibimiz solda, düşmanlar ise sağ tarafta bulunuyor. Genel olarak mobil platformlarda bulunan bu oyunların mantığı burada da yer alıyor diyebiliriz.
 
Mobil oyunlardaki zombi yapımlarına bakacak olursanız, burada da aynı şekilde kartları kullanabiliyor ve yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir deste sisteminin olduğunu söyleyebiliriz. Aynı şekilde bu oyunda da gelişmiş bir deste sisteminin olduğunu ve burada yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren kartları elimize alabildiğimizi söyleyebiliriz.
 
 

Öncelikle burada kendimize ait bir deste oluşturabiliyor ve bu desteyi istediğimiz şekilde özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu destelerle beraber en iyi kartları elimize alabilir ve bu kartlarla beraber düşmanların yani zombilerin üstesinden gelmeye hazırlanıyoruz.
 
Düşmanlara karşı kullanabileceğimiz çeşitli kartlar bulunuyor ve bu kartların her birinin kendine ait çeşitli yetenekleri bulunuyor. Bu yetenekleri ve planları ortaya çıkarmanız tamamen size aittir. Dolayısıyla oyunda kurabileceğiniz strateji ve ortaya çıkarabileceğiniz planlar tamamen size bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bunun dışında yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir hasar sistemi bulunuyor. Düşmanlara pasif veya aktif yeteneklerle beraber saldırabiliyor ve bir karakterinize burada daha hızlı bir şekilde vurmasını sağlayan pasif bir yeteneği yükleyebiliyor veya diğer taraftan doğrudan düşmanlara karşı saldırabileceğiniz kartları öne sürebiliyorsunuz.

Oyunda yer aldığınız süre boyunca her bir karakterin burada farklı bir şekilde yer aldığını ve karakterlerin burada elinde farklı donanımların olduğunu da aktarabiliriz. Örneğin bir karakterin elinde bıçak bulunurken diğer bir karakterin elindeyse sopa veya silah bulunabiliyor. Bu saldırılarla beraber düşmanlara karşı farklı hasarlar verebiliyor ve bu hasarları da oradan oyun içerisinde kart tabanlı sistemle beraber harmanlandığını görebiliyoruz.
 
 
 
Beceri ve yetenek sistemiyle beraber oyunda istediğimiz hayatta kalana daha fazla beceri yüklemesi yapabiliyor, yeni becerilerin kilidini açabilir ve böylece oyunda daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Bir karakter üzerine yoğunlaşabilir ve aynı zamanda o karakteri daha da güçlü konuma getirebiliriz. Bunun dışında oyunda istediğimiz şekilde hayatta kalanları birleştirebilir, farklı kartları elimize alabilir ve daha güçlü bir şekilde oyunda ilerleyebiliriz. Yani bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve bu deneyimi de kendine göre özelleştirebiliyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun 15 Nisan tarihinde çıkış yapmayı bekliyor, ancak Steam sayfası üzerinde "yakında" yazıyor. Fakat birçok rapor bu tarihi işaret ediyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Dead Await
Days Gone Geliştiricisi Bend Studios'un Yeni Oyunu Canlı Servis Olacak Gölge Mekanikli Gizlilik Oyunu Ereban: Shadow Legacy 10 Nisan'da Çıkacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız