Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Japon Yapımcılar Wii U Hakkında Konuştu

Nintendo, Wii U'nun tasarımının son hali hala tanıtılmadı

     Nintendo Wii U'nun duyurulmasının ardından Batılı firmalar ardı ardına sistemi desteklediklerine dair açıklamalar yaptılar. Avrupa ve Amerikalı bir çok geliştirici şu an Wii U için oyun hazırlıyor peki ya Japonya'da sisteme bakış nasıl?
 
      Aslında Tokyo Game Show'da Wii U için Japon geliştiriciler tarafından hazırlanan oyunları görmeyi umuyoruz, ama Famitsu dergisi şimdiden bazı yapımcıların fikirlerini almayı başarmış. İşte ünlü yapımcılar ve Wii U hakkında düşüdükleri şeyler:
 
Tomonobu Itagaki (Valhalla Game Studios)
     Şu an sadece Playstation 3 ve Xbox 360 için hazırladığı Devil's Third'ü bu konsola getirme düşünce değil, daha bir çok farklı fikri bulunduğunu söylüyor.
 
Jun Takeuchi (Capcom)
Wii U'nun stratejik bir fiyatı olursa büyük ilgi göreceğini düşünen yapımcı, geliştiricilerin TV ekranından gözlerimizi ayırdığımızda kontrolcüyü nasıl kullanacaklarına dair yeteneklerini göstereceklerini söylüyor.
 
Hiroyuki Kobayashi (Capcom)
Yeni kontrolcünün geliştiricileri istekli hale getiren bir şey olduğunu söyleyen Kobayashi bu konsol  için ne tür oyunlar geliştirileceğini görmek için sabırsızlanıyormuş.
 
Kenichi Ogasawara (Tecmo Koei)
Wii U'nun çift ekran (birisi TV, diğer kontrolcü) sunması nedeniyle yeni oyun türlerini doğuracağını düşünen yapımcı, kişisel olarak bir kişinin kontrolcünün ekranını, diğer kişinin ise TV ekranını kullandığı multiplayer oyunlar geliştirmekten yana olduğunu söylüyor.
 
Akihiro Hino (Level-5)
Professor Layton gibi stylus tabanlı oyunların Wii U sayesinde artık bu tür konsollarda da oynanabileceğini söyleyen ünlü yapımcı, bazı portlar yapabileceklerini söylüyor. Hino ayrıca sistemin oturma odasında oynanabilecek türde oyunlarda patlama yapabileceğini de düşünüyor.
 
    Bu arada Shinji Mikami gibi önemli isimler ise şu an sistemin kendilerine ulaşmadığını, ama HD desteği nedeniyle mutlu olduğunu belirtiyor. Bakalım bu övgüler Tokyo Game Show'da somut adımlara dönüşecek mi?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak andriasang Nintendo Wii U Konsol Console
Mario, M. Chief ve Snake'den Kızgın Kuşlara Ölüm! Dr. Hugo Strange, Joker'i Yola Getiriyor (Video)

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız