Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Japon Oyuncular Wii U ve Vita ile Pek İlgilenmiyor

Playstation Vita ülkemizde de heyecanla bekleniyor, çoğu oyuncu için tek sorun cihazın fiyatı
       Bir Japon araştırma şirketi olan Goo Research'ün verilerine bakacak olursak gelecek yıl piyasaya çıkacak olan Wii U ve Playstation Vita'nın Japonya'daki oyuncular tarafından heyecanla beklenmediğini anlıyoruz.
 
      Konsol oyunculuğunun çok gelişmiş olduğu ülkede 17-19 Ekim tarihleri arasında 1.083 kişiyle konuşularak yapılan araştırmada oyuncuların %9.4'lük kısmının Wii U'yu heyecanla beklediği, %36.1'inin ise bu konsolla ilgilendiği ortaya çıktı. Aslında henüz oyunları tam olarak duyurulmayan ve hakkında pek bilgi sahibi olmadığımız bir konsol için bu oranlar hiç de fena değil.
 
     Diğer yandan Playstation Vita cephesindeki sonuçlar ise dikkate değer; çünkü oyuncuların sadece %10.2'si cihazı heyecanla bekliyor. Vita ile ilgilendiğini söyleyenlerin oranı ise %35.2 yani hakkında doğru düzgün bilgi sahibi olmadığımız Wii U'dan bile düşük.  Aralık'ta piyasaya çıkacak olan Playstation Vita'nın Uncharted: Golden Abyss gibi oyunlarının Japonlar tarafından Batı'daki kadar önemsenmemesi de sanırım bu ilgisizliğin nedeni olabilir.
 
     Nintendo 3DS'in son dönemlerde başarılı oyunları piyasaya sürmesi de Sony'nin işini zorlaştıracak gibi görünüyor.  Japon oyuncuların Nintendo'ya ilgisinin yüksek olduğunu da göz önüne alırsak sanırım Sony daha fazla çaba göstermeli. Diğer yandan Batılı oyuncular ise FIFA 12, Call of Duty, Bioshock, Uncharted gibi oyunları düşünüp bu konsola daha fazla ilgi gösterecekler gibi görünüyor. Bekleyip görmekten başka çaremiz yok.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Japonya Wii U Vita
Konsolun Mucidinden Şiddetli Oyunlara Veryansın ! COD: MW3, GAME ve Amazon'un da Tarihine Geçti
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

MoYk

10.11.2011 18:11:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: tavernator vita tam bir fiyasko olacak
Sana fikrini soran oldu mu?

tavernator

10.11.2011 14:51:01

-1
vita tam bir fiyasko olacak

MoYk

8.11.2011 14:32:38

0
Monster Hunter çıksa bakın o zaman nasıl ilgilenirler.

Lewis Hamilton

8.11.2011 14:02:14

-1
Ben beklerim

Ersin ÇAKI

8.11.2011 13:32:50

-1
%78 gibi büyük bir Çoğunluğu video oyunlarına düşkün bir ülke için bu oranları vermeleri çok gülünç. Hele ki bu konsolların ana vatanının Japonya olduğunu söylüyoruz. Amerika veya Avrupa'da yapılan bir araştırma olsa haberin doğruluk payı var diyebilirdim.

Kazmapolitan

8.11.2011 13:16:36

0
Bizde bekliyoruz ama büyük bir ihtimal vergilerle ile bayagı tuzlu olacak fiyatı.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız