Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Intel: "Dünyada 711 Milyon PC Oyuncusu Var"


    PC bağımsız bir platform olduğu için ne kadar oyuncuya sahip olduğunu hesaplamak oldukça güç. Ancak büyük donanım üreticilerinden Intel, Intel Developer Forum konferansında yaptığı açıklamalarla beraber ilgi çekici bir istatistik paylaştı.
 
    IDF'de sahne alan Intel'den Krik Skaugen, dünya üzerinde 711 milyon PC oyuncusu olduğunu söyledi. Skaugen'in açıklamalarına göre dünyadaki her 10 kişiden biri PC oynuyor. Skaugen'in ardından sahne alan Intel yetkilisi Lisa Graff, firma olarak bundan sonra daha fazla PC'ye yoğunlaşacaklarını söylerken PC oyuncularını 'sadık müşterilerimiz' olarak tanımladı.

Bu haberin bağlantısı
URL
PC intel pc gaming pc oyuncuları
Bazı 3DS'ler Super Smash Bros.'un Aksiyonuna Dayanamadı Saints Row Yönetmeni Valve'a Katıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

16.9.2014 02:14:00

0
%40 lık kısım bile 284 mılyon kısı edıyor. LOL denılen oyunu kac mılyon kısı oynuyor ?

Guest-8FB5351A6

15.9.2014 21:52:39

0
konsolcular grand theft auto 5 pc ye çıktığın da siz görün gta 5 pc de ne kadar satıyormuş..

Deswaaa

15.9.2014 21:10:30

+1
pc şahane gerisi hikaye

jediaydogmus

15.9.2014 19:56:28

+2
711 milyon pc oyuncusu var yazıyor.Konsol Fanboyları saldırı yapıyor.Konsola şu oyun gedl itarzı haber çıkıyor pc fanboyları saldırıyor.Ne acaip bir gezegen olduk.Kimin neyi tercih ettiğini niye bu kadar önemli? İsteyen PC tercih ister konsol.Yeter artık.Birinci sınıf bebelerin kalemtraşlarıyla hava atmaları gibi çocukca şu yaptıklarınız.

musAKka

15.9.2014 18:46:53

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT Boşa Platform savunuculuğa soyunuyorsun herkes öncelikle parasına, ihtiyacı ve beklentisine göre tercih yapıyor. Kimisini sitten sene evde Konsol ve PC başında oyun oynatamazsın daha ucuza mobilize Tableti, akıllı telefonu her yönden yeterli gelir. Evinde oturup oyun oynayanına Tablet internet aracı, akıllı telefon Alo demekten, mesaj yazmaktan öteye gitmez. Evin içinde 4 duvar arasında AAA kalite oyun oynamayı seçenlere gelelim, PC toplasan alsan donanımı para, Ev oyun Konsolu alsan oyunu para Krallar gibi yaşamadığımıza göre iş dönüp dolaşıp Parana bakıyor. Sen geliyorsun paran ile aldığın cihazı her fırsatta yere göre sığdıramıyorsan, para ile alınan ürünün kölesi olup avukatlığını yapıyorsan, kişilerin fikirlerini değiştirmek çabasında isen bu işde 1 terslik var yahut sorunların var. Seni ilgilendir mi? Kişi ev oyun konsolu tercih etmiş PC toplamış senden mi çıkıyor parası? o sebepten 1 zahmet herkes işine baksın yakında "şu ürünü al benden %20 indirim" diyecekler...bak o zaman düşünürüz yanında 3-5 denede beleş oyun isteruk...
Konudaki nadir mantıklı yorumlardan. Şöyle altına ufak bir imza atayım.

BlackBeasT

15.9.2014 18:06:20

+2
Boşa Platform savunuculuğa soyunuyorsun herkes öncelikle parasına, ihtiyacı ve beklentisine göre tercih yapıyor. Kimisini sitten sene evde Konsol ve PC başında oyun oynatamazsın daha ucuza mobilize Tableti, akıllı telefonu her yönden yeterli gelir. Evinde oturup oyun oynayanına Tablet internet aracı, akıllı telefon Alo demekten, mesaj yazmaktan öteye gitmez. Evin içinde 4 duvar arasında AAA kalite oyun oynamayı seçenlere gelelim, PC toplasan alsan donanımı para, Ev oyun Konsolu alsan oyunu para Krallar gibi yaşamadığımıza göre iş dönüp dolaşıp Parana bakıyor. Sen geliyorsun paran ile aldığın cihazı her fırsatta yere göre sığdıramıyorsan, para ile alınan ürünün kölesi olup avukatlığını yapıyorsan, kişilerin fikirlerini değiştirmek çabasında isen bu işde 1 terslik var yahut sorunların var. Seni ilgilendir mi? Kişi ev oyun konsolu tercih etmiş PC toplamış senden mi çıkıyor parası? o sebepten 1 zahmet herkes işine baksın yakında "şu ürünü al benden %20 indirim" diyecekler...bak o zaman düşünürüz yanında 3-5 denede beleş oyun isteruk...

Sir Maximus is BACK

15.9.2014 17:03:45

-3
Pc'nin en büyük ve tek artısı oyun fiyatları indirimler.gerisi boş.

musAKka

15.9.2014 16:56:10

+1
quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen @ m@u @musakka konuya bekleniyor
Kim neden beklesin? Mesajların büyük kısmı kendi içinde delicesine çelişirken, konu bulanıklıktan gözükmüyorken ne diyeceğiz? Muhabbet zaten koyu, bir de biz koyulaştırmayalım en iyisi.

mavikıs

15.9.2014 15:46:33

0
@ m@u @musakka konuya bekleniyor

StrangerLovely

15.9.2014 15:04:58

-2
Ya beyler hala anlamadınız mı? Oyun şirketlerinin Pc'yi önemsememesinin sebebi ''sırf gıcıklık olsun oynamasınlar zaaaaa'' dedikleri için değil (oyun şirketinden kastım f2p dışında oyun bilmeyen firmalar değil) Adamlar emeğinin karşılığı, gelir en çok neredeyse oraya gidiyor orası da Konsollar oluyor. Tamam pc büyük gelir kapısı ama sadece F2P için öyle o yüzden kaliteli şirketler F2P yapacağıma kaliteli yapar daha çok satarım diyorlar (tabi burada manipüleci şirketler de var mesela Activision) Ayrıca 711 milyon oyuncusu olması Pc için utanılacak bir şeydir. Yani hadi bunların hepsi oyuncu değil diyelim onun için bir kabaca hesaplama yapsak bunların 400 milyonu facebook'a twittera giren arada casual oyunlar oynayan kitle desek 200 milyonu F2P takılan kitle desek 100 milyon kalıyor ki ben daha çok olduğuna eminim. İşte bu Pc'nin neden tercih edilmediğini açıklıyor yani düşünün 100 milyonluk hazır bir kitle var karşınızda ama ürünlerinizi yasal olarak alan yani size faydası olan kitle sadece %10 (o kadar bile değil çoğunlukla) sonra diğer tarafa bakıyorsunuz 60-70 milyonluk bir kitle var ama size daha çok gelir getiriyorlar hangisini tercih eder oyunları daha önce ve güzel çıkarırsınız? Cevap belli (Pc fanboyu değilseniz tabii) tabii ki konsola uğraşırsınız. Rockstar'ın şu an yaptığı da bu yeni nesile önce çıkararak oradan da alacağını almak istiyor ondan sonra da ''yeni nesile bile geldi pc'ye gelmedi'' denmesin ve çok aşırı tepki çekmesin ve biraz da oradan orijinal alanları kaçırmayalım mantığıdır. Okuyanlara teşekkür ediyorum bu arada :D

Mactavish-

15.9.2014 14:06:55

-1
Steam deki oyunlarda user sayısına bakıyoruz online CS DOTA Skyrim falan oynuyorlar. Size bakacak olursak konsoldan daha çok kitle var PC de oyun oynayan. Cod un halini görüyoruz, devamlı aynı adamlarla oynuyoruz.

onur89tr

15.9.2014 14:04:34

-2
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex
alıntı:

Orijinalden alıntı: freshmind

İyide bu rakamlar PC oyunculuğu için dahada kötü olmuş... Şahsen zamanında oldukça tepki çeken bir yorumumda da ufak bir araştırma ile iş harici kişisel bilgisayarların 1 milyarı geçtiğini ve bunların çoğunda oyun oynandığını söylemiştim.

Sorun şu , daha doğrusu bu rakamların kötü olmasının sebebi şu ; 2 milyon satışı geçemeyen oyunlar.

Yani Steam'e kayıtlı aktif 70 milyon kullanıcı 700 milyon oyuncu ... Eee ? 20 milyon lol'de 20 milyon Dota'da ... Birde Blizzard oyun yaparsa satar (el mahkum başka bir şekilde oynanmıyor) o kadar.

Yani zamanında 50 milyon satmış xbox 360'ta 10-11 milyon satan Halo'ları biliyoruz.

700 milyon pc oyuncusunun GTA 4'ü 2-3 milyon barajından kurtaramadığını da biliyoruz.

Hani konsolda da korsan var diyorlar ya... Buna kimsenin itirazı yok. Korsanın olmadığı platform çok az zaten.

Ancak işin püf noktası burada işte 80 milyon satmış konsolda üstelik korsan varken bir oyun 10-20 milyon barajlarını yılını dolmadan aşabilirken (satış manasında) , 700-800 milyon pc oyuncusu 3 milyonluk satışı ile övünüyor. (bkz. Tomb Raider)

Eee , sattı 3 nerede bunun 708 milyonu ? PirateBay, Kat , İT'ye girip bakabilirsiniz :) Download sayılarına.

PC = Korsan, Hırsızlık, Tarla Başı :)


700 milyon pc oyuncusu tomb raider ın peşin de dimi, var sa yoksa hepsi tomb raider almalı ve oynamalı, nerede bunun 708 milyonu :D lost of us kaç milyon satmış ps3 de yada beyond ts kaç milyon sattı o dünyanın en iyi exclusive oyunu. satışı yapılmış 80 milyon PS3 yok mu? nerede bu oyunlar exclusive yani her konsol sahibinin alması gereken oyunlar. de bakayım satış rakamlarını. ikinci elden bahsetme çünkü bunu yapımcı firmaya bir getiri yok. xbox ın ps3 ün satışlarını toplayıp olmaz o iş. o zaman wii nin satışlarını psp nin satışlarını da ekle. GTAV bu gün dünyanın en çok beklenen oyunu. xbox360 ve ps3 satışları toplamı 180 milyon. toplam GTAV satışı 35 milyon. nerede gerisi. birader senin sallamaların kadar olsaydı bu gün hiç bir pc oyun yapımcısı kalmaz kimse de oyunu pc ye çıkarmaz dı. ama DR3 ler ryse son of roma lar, MGS ler Tekkenler bunlar tam aksini söylüyor. demek ki ortada konsol fanlarının salladıkları bir senaryo yok. al sana temeli sağlam kanıt. bu firmalar neden pc ye oyun çıkartıyor hala NEDEN? :) neden hala konsol tekel değil.
"GTAV bu gün dünyanın en çok beklenen oyunu. xbox360 ve ps3 satışları toplamı 180 milyon. toplam GTAV satışı 35 milyon." Dostum kusura bakma, konsolcuyum ama şu tırnakla gösterdiğim yazından sonrasını okumadım.

pcrex

15.9.2014 14:00:45

+3
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind 1.si senin biraderin değilim ...

2.si "salla" gibi liseli ağızları ile bilgisine kafa tutamayacağın, yaşını başını bilmediğin insanlara ne şekilde hitap edeceğini öğren.

Muhtemelen seninkinden daha sağlam bir bilgisayara sahibim ... Bunu da bir kenara yaz.

Muhtemelen matematik görmediğin için çok üstüne gitmeyeceğim, ancak ufak bir şansta olsa söyleyeyim... Belirttiğin rakamları sadece oranla 700-3 , 170-35 ... Sadece ufak bir örnek. Yani bu detaylandırlabilir ve gayet güzel açılabilir.

PC oyun çıkarmakta ne var ki ? Hiç bir firma uğraşmıyor zaten. Stajyerlerine portunu yaptırıp , 2 kod değiştirip Steam'e atıyor oyunu. Sonrasında zaten sorunlar gümbür kıyamet ... WD, Dead Rising 3 ... Üstelik bu daha yeni nesil konsolların başlangıcı.

Dur bir hele daha konsolların toplam satışı 20 milyonu geçmedi.

2006-2011 dönemini hatırlamak istersin belki burada ki tabloyu aklına çizmek için ? Ben o dönemi yaşadım ve o zamanlar PC'yi odak noktası olarak kullanıyordum. Canım çok yandı. Şu anda oyunun nerede oynanacağını biliyorum.

Gerçi bunu bilen görüp düşünebilir, açık yüreklilik ile konuşabilir. Bilgisayar ile oyuna başlamasına rağmen, o donanımlara aşık olmasına rağmen, orada yazanları bildiği halde sırf okuması dahi zevk veriyor diye pc world, chip arşivi olan, hala fıkır fıkır dış basında donanım incelemesi okuyan-izleyen, kullanıcı ve oyuncular bunu anlar (bkz. ben) ... Neden ? Çünkü bir oyunun nerede oynanacağını biliyorum ...

Donanımı güçlü olanın öne geçtiği , çevresel donanımı pahalı olanın daha fazla fonksiyona sahip olduğu, hilenin gırla döndüğü, komünite ve topluluklarının yaşı yerlerde seyreden bir platform asla çekici gelmiyor. Oyun fiyatları da buna dahil. (50tl ye Destiny oynuyorum)

Avatarı Battlefield, nicki pc olan birisinin bunu anlama ve itiraf etme yüceliğine sahip olamayacağını biliyorum ama bir şans işte biz görevimizi yerine getirelim...
biraderim değil misin? bunu öğrenmem ile birlikte büyük ruhsal çöküntü yaşıyorum. tamam sen hangisi seçersin, dostum, arkadaşım, kardeşim..... madem yaşın olgunluğa erişmiş, lafın gelişinin ne anlam ifade ettiğini bilmen gerekirdi. ayrıca senin hangi sistemi kullandığın yada senden daha güçlü bilgisayarım var falan mı dedim. nereden geliyor bu ''bende biliyorum, benimde sistemim çok güçlü, benimde konsolum var'' cinsinden kendini kabul ettirmeye çalışma çabaları. sizin gibilere kızıyorum çünkü dünyayı kendi bildiğiniz kendi pencerenizden, çevrenizdekilerin kulaktan dolma bilgileriyle yaşıyorsunuz. yada basitçe viral reklam yapmaya çalışıyor ve gençleri markalara çekerek fanatikler oluşturmaya çalışıyorsunuz. yazını okudum, benim sorduğum soruların hiç bir cevabı yok, onun yerine konsol pc den daha fazla satıyor demişsin. yapılan haber de zaten pc daha çok satıyor demiyor ki. haberin konsol ile alakası da yok, peki neden konsol fanatikleri gelip de alakası olmayan konuda fanatiklik yapma gereği duyuyor. neden pc kullanıcılarını sürekli bu platform tuu kaka, bırakın bunu konsol süper muhteşem gibisinden reklam çabaları neden. sana söyleyeceğim son şey şu, eğer bir platformu yüceltmek için diğerini itin g..ne sokma gereği duyuyorsan, savunduğun platformun yüceltilecek tarafı kalmadığından dır. bütün bunları da ilk yazında ki son bölüm sebebiyle yazdım yok sa hiç de umurum da değil.

freshmind

15.9.2014 12:54:05

-4
1.si senin biraderin değilim ... 2.si "salla" gibi liseli ağızları ile bilgisine kafa tutamayacağın, yaşını başını bilmediğin insanlara ne şekilde hitap edeceğini öğren. Muhtemelen seninkinden daha sağlam bir bilgisayara sahibim ... Bunu da bir kenara yaz. Muhtemelen matematik görmediğin için çok üstüne gitmeyeceğim, ancak ufak bir şansta olsa söyleyeyim... Belirttiğin rakamları sadece oranla 700-3 , 170-35 ... Sadece ufak bir örnek. Yani bu detaylandırlabilir ve gayet güzel açılabilir. PC oyun çıkarmakta ne var ki ? Hiç bir firma uğraşmıyor zaten. Stajyerlerine portunu yaptırıp , 2 kod değiştirip Steam'e atıyor oyunu. Sonrasında zaten sorunlar gümbür kıyamet ... WD, Dead Rising 3 ... Üstelik bu daha yeni nesil konsolların başlangıcı. Dur bir hele daha konsolların toplam satışı 20 milyonu geçmedi. 2006-2011 dönemini hatırlamak istersin belki burada ki tabloyu aklına çizmek için ? Ben o dönemi yaşadım ve o zamanlar PC'yi odak noktası olarak kullanıyordum. Canım çok yandı. Şu anda oyunun nerede oynanacağını biliyorum. Gerçi bunu bilen görüp düşünebilir, açık yüreklilik ile konuşabilir. Bilgisayar ile oyuna başlamasına rağmen, o donanımlara aşık olmasına rağmen, orada yazanları bildiği halde sırf okuması dahi zevk veriyor diye pc world, chip arşivi olan, hala fıkır fıkır dış basında donanım incelemesi okuyan-izleyen, kullanıcı ve oyuncular bunu anlar (bkz. ben) ... Neden ? Çünkü bir oyunun nerede oynanacağını biliyorum ... Donanımı güçlü olanın öne geçtiği , çevresel donanımı pahalı olanın daha fazla fonksiyona sahip olduğu, hilenin gırla döndüğü, komünite ve topluluklarının yaşı yerlerde seyreden bir platform asla çekici gelmiyor. Oyun fiyatları da buna dahil. (50tl ye Destiny oynuyorum) Avatarı Battlefield, nicki pc olan birisinin bunu anlama ve itiraf etme yüceliğine sahip olamayacağını biliyorum ama bir şans işte biz görevimizi yerine getirelim...

enoiciyiz

15.9.2014 12:49:57

+2
Pc'de oynama sebebim klavyede tüm tuşlara çok daha hakimim.İstediğim tüm her şey elimin altında.Ayrcıa fps ve benzeri oyunlarda mouse ile oyuna çok daha hakim oluyorsunuz. Gamepad'le bu istediklerimi yapamıyorum.İllaki yapanlar vardır ama bu benim görüşüm.

pcrex

15.9.2014 12:38:08

+3
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind İyide bu rakamlar PC oyunculuğu için dahada kötü olmuş... Şahsen zamanında oldukça tepki çeken bir yorumumda da ufak bir araştırma ile iş harici kişisel bilgisayarların 1 milyarı geçtiğini ve bunların çoğunda oyun oynandığını söylemiştim.

Sorun şu , daha doğrusu bu rakamların kötü olmasının sebebi şu ; 2 milyon satışı geçemeyen oyunlar.

Yani Steam'e kayıtlı aktif 70 milyon kullanıcı 700 milyon oyuncu ... Eee ? 20 milyon lol'de 20 milyon Dota'da ... Birde Blizzard oyun yaparsa satar (el mahkum başka bir şekilde oynanmıyor) o kadar.

Yani zamanında 50 milyon satmış xbox 360'ta 10-11 milyon satan Halo'ları biliyoruz.

700 milyon pc oyuncusunun GTA 4'ü 2-3 milyon barajından kurtaramadığını da biliyoruz.

Hani konsolda da korsan var diyorlar ya... Buna kimsenin itirazı yok. Korsanın olmadığı platform çok az zaten.

Ancak işin püf noktası burada işte 80 milyon satmış konsolda üstelik korsan varken bir oyun 10-20 milyon barajlarını yılını dolmadan aşabilirken (satış manasında) , 700-800 milyon pc oyuncusu 3 milyonluk satışı ile övünüyor. (bkz. Tomb Raider)

Eee , sattı 3 nerede bunun 708 milyonu ? PirateBay, Kat , İT'ye girip bakabilirsiniz :) Download sayılarına.

PC = Korsan, Hırsızlık, Tarla Başı :)
700 milyon pc oyuncusu tomb raider ın peşin de dimi, var sa yoksa hepsi tomb raider almalı ve oynamalı, nerede bunun 708 milyonu :D lost of us kaç milyon satmış ps3 de yada beyond ts kaç milyon sattı o dünyanın en iyi exclusive oyunu. satışı yapılmış 80 milyon PS3 yok mu? nerede bu oyunlar exclusive yani her konsol sahibinin alması gereken oyunlar. de bakayım satış rakamlarını. ikinci elden bahsetme çünkü bunu yapımcı firmaya bir getiri yok. xbox ın ps3 ün satışlarını toplayıp olmaz o iş. o zaman wii nin satışlarını psp nin satışlarını da ekle. GTAV bu gün dünyanın en çok beklenen oyunu. xbox360 ve ps3 satışları toplamı 180 milyon. toplam GTAV satışı 35 milyon. nerede gerisi. birader senin sallamaların kadar olsaydı bu gün hiç bir pc oyun yapımcısı kalmaz kimse de oyunu pc ye çıkarmaz dı. ama DR3 ler ryse son of roma lar, MGS ler Tekkenler bunlar tam aksini söylüyor. demek ki ortada konsol fanlarının salladıkları bir senaryo yok. al sana temeli sağlam kanıt. bu firmalar neden pc ye oyun çıkartıyor hala NEDEN? :) neden hala konsol tekel değil.

freshmind

15.9.2014 11:56:32

-3
İyide bu rakamlar PC oyunculuğu için dahada kötü olmuş... Şahsen zamanında oldukça tepki çeken bir yorumumda da ufak bir araştırma ile iş harici kişisel bilgisayarların 1 milyarı geçtiğini ve bunların çoğunda oyun oynandığını söylemiştim. Sorun şu , daha doğrusu bu rakamların kötü olmasının sebebi şu ; 2 milyon satışı geçemeyen oyunlar. Yani Steam'e kayıtlı aktif 70 milyon kullanıcı 700 milyon oyuncu ... Eee ? 20 milyon lol'de 20 milyon Dota'da ... Birde Blizzard oyun yaparsa satar (el mahkum başka bir şekilde oynanmıyor) o kadar. Yani zamanında 50 milyon satmış xbox 360'ta 10-11 milyon satan Halo'ları biliyoruz. 700 milyon pc oyuncusunun GTA 4'ü 2-3 milyon barajından kurtaramadığını da biliyoruz. Hani konsolda da korsan var diyorlar ya... Buna kimsenin itirazı yok. Korsanın olmadığı platform çok az zaten. Ancak işin püf noktası burada işte 80 milyon satmış konsolda üstelik korsan varken bir oyun 10-20 milyon barajlarını yılını dolmadan aşabilirken (satış manasında) , 700-800 milyon pc oyuncusu 3 milyonluk satışı ile övünüyor. (bkz. Tomb Raider) Eee , sattı 3 nerede bunun 708 milyonu ? PirateBay, Kat , İT'ye girip bakabilirsiniz :) Download sayılarına. PC = Korsan, Hırsızlık, Tarla Başı :)

pcrex

15.9.2014 11:35:16

+3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Çok sallamasyon ve şişirme bir açıklama olmuş. Nerden saymışlar hiçbir dayanağı yok. PC alan herkesi aktif oyuncu ilan ediyorlar sanırım, saçmalık.
ne boş yorum yapıyorsunuz birader, ne biçim okuyorsunuz pişkin pişkin yorum yazıyorsunuz bide. okuma bilmiyorsanız yorum da yazmayın. 711 milyon pc oyuncusu olduğunu söylüyor. sadece pc kullanıcısı değil. toplam pc kullanıcı sayısı tabi ki daha fazladır. ayrıca ortalama rakamlar bunlar. ben daha iyi biliyorum diyor isen kendine sakla. ulan konsollara yapılsa bu araştırma öve öve bitiremezsiniz altına da imza atarsınız XD

pcrex

15.9.2014 11:27:38

0
en yüksek geliri PC sağlıyor beyler haberiniz olsun. bkz. (wow, lol, dota) müthiş bir kullanıcı kitlesi var. konsol fanları işlerine gelmeyen oyunları küçük görürler ama beyhude çabalar. bende hayatta oynamam ama zevkler ve renkler tartışılmaz. wow un bu gün hala aktif 6 milyon kayıtlı kullanıcısı var. ayda 20$ dan hesap et bakalım kaç para ediyor. üstünden 10 sene geçmiş neredeyse, konsolda böyle bir oyun gösterebilir misin. hayır. ayrıca pc satışlarının büyük kısmı dijital ve öyle 2-3 senede bitmiyor konsolda ki gibi. dijitalde 6-7 sene bile geçse üstünden oyun hala satmaya devam ediyor gelen indirimlerin etkisiyle. konsolun avantajı firmasının ürünü satabilmek için mümkün olduğunca desteklemesi. pc de bir sürü marka var ama sadece oyun için değil ki cihaz yani konsol başka pc başka.

BSC Misafiri

15.9.2014 11:24:27

-2
Hiç gülesim yokdu sabah sabah ii moral oldu

BSC Misafiri

15.9.2014 10:39:01

-3
Çok sallamasyon ve şişirme bir açıklama olmuş. Nerden saymışlar hiçbir dayanağı yok. PC alan herkesi aktif oyuncu ilan ediyorlar sanırım, saçmalık.

ErayG-TR

15.9.2014 09:27:08

-1
Microsoft başta olmak üzerine diğer PC üzerinden para kazanan firmalar sürekli PC oyunculuğu yok şöyle iyi yok böyle iyi derler ama oyun anlamında ne getirdiklerine bakıyorsun; koca bir sıfır. Konuşmakla olmaz. Oyunların daha iyi port edilmesi için uğraşın hiç değilse.

Bl00dyHell

15.9.2014 07:11:59

+1
Her ne kadar bir PC oyuncusu olsam da bazı firmaların PC'ye verdiği önem ortada...

C28_

15.9.2014 03:44:42

0
oyun ayırt etmediğimiz zaman herkes playstation yada konsol oyuncusu değildir ancak herkes pc oyuncusudur. Hele facebook gibi bir olaylar var iken anam babam dedem de oyuncu oldu.

RedTurkei

15.9.2014 03:25:27

+1
Ben pc de oyun oynamaktan büyük keyif alıyorum.. herşey elimin altında daha ne olsun %10u oyun alsa bu sayının adamları uçurur :D bu yüzden pc ye önem veren firmalar hep kazanıyor. koskoca Blizzard 5mn oyun satıpmı ayakta kalıyor.. neyse bunları geçtim, oyun tarzı için konsol kullanırım Nintendo ve 3ds.. Diğer Hardcore oyunlar için Pc kullanırım sebebi ise gamepad de çok yeteneksizim bi türlü beceremedim. Tepkime süreleri çok zayıf geliyor

BSC Misafiri

15.9.2014 03:01:20

-2
Oyuncu var oyuncu var Forumda bile saysan elle sayılacak kadar az Adam makıllı Pc oyuncusu var... @Wayward Son @ankara Demekki her kez Pc oyuncu olamıyormuş

BSC Misafiri

15.9.2014 03:00:08

-1
10 da 1 ise bence çok az. demek ki pc cephesinde ciddi bir düşüş ya da gerileme var...

Mactavish-

15.9.2014 02:07:19

0
Bende bunu merak ediyordum. Bide ben de olmasam 710.999.999 olurdu.

BSC Misafiri

15.9.2014 01:22:51

+3
Artık devir değişti. Konsola özel oyunlar azalmaya başladı. 3.parti firmalar zaten daha çok para kazanmak için tüm platformlara oyunlarını geliştiriyorlar. Microsoft Xbox'a geliştirdiği özel oyunları belirli zaman sonra PC platformuna getirirse eğer kendi kazanmış olur. Daha dertsiz sorunsuz oynamak isteyen konsolu seçer, daha iyi grafik isteyen Pc'yi seçer.

BSC Misafiri

15.9.2014 01:20:38

+1
quote:

Orijinalden alıntı: WiiSmash yalan beyler inanmayın dünyada 7 milyon insan var
milyar olmasın o?

Dante100

15.9.2014 01:12:04

0
Saydınmı lan?

immortalizmm

15.9.2014 01:07:40

+1
buna rağmen bazı karaktersiz firmalar pc'ye gereken önemi göstermiyorlar

WiiSmash

15.9.2014 00:57:23

-1
yalan beyler inanmayın dünyada 7 milyon insan var

Aaron Paul

15.9.2014 00:35:43

+2
Diren, PC oyunculuğu... Yakında PC'ye özel AAA Exc'ler duyurulacak haberiniz olsun ;))

Master_Evil

15.9.2014 00:31:50

0
aynen biri de benim

OnrGrTR

15.9.2014 00:18:51

-1
Saydın mı?

speederly

14.9.2014 23:59:44

-4
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri İşim düşmedikçe PC'de oynamıyorum hatta kullanmıyorum. Günlük işler için telefon tablet. Oyunlar da oyun konsolu
aynen pc de oyun oynamak garip geliyor :S yalnız başıma odada tıkılmak daraltıyor beni konsol ve telefonlar candır :)

C.H.N

14.9.2014 23:55:05

+2
quote:

Orijinalden alıntı: zumber4428 %40'ı F2P oyular oynar %30'u günlük ihtiyaç için face,twit v.s, %30'uda normal oyun oynayanlardır. :D %40'lık dilimin %35'i ise LOL'dür kesin. :D
Bak bu kadar pc oyuncusuyuz, döveriz seni.

BSC Misafiri

14.9.2014 23:37:23

-4
İşim düşmedikçe PC'de oynamıyorum hatta kullanmıyorum. Günlük işler için telefon tablet. Oyunlar da oyun konsolu

BSC Misafiri

14.9.2014 23:35:16

+3
quote:

Orijinalden alıntı: ardaq konsol satar pc bakar.
Pc im muhtemelen bu nesilden sonraki nesilden bile güçlü .Konsol neden alıyım ? Mod desteği , güç , Steam , daha ucuz oyunlar + oyun harici yapılabilicek her işimi yapabiliyorum . Konsol kime ne satıyo kardeş ?

BSC Misafiri

14.9.2014 23:34:22

+4
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk En baba oyunlar 3 5 m adet satıyor geri kalan 705 m kişi nerde lo :D
Vay be. Yapımcılar bile dijitalini, kutulusunu osunu busunu hesaplayamıyor ama sen maşallah bütün bilgilere sahipsin. Bütün firmalarda çalışan satış planlayıcısı sensin sanırım.

Fabioddq

14.9.2014 23:32:18

0
Valla sistemi yeniledim xbo360 bu zamana kadar beni götürdü artık babayı vitrine kaldırmanın zamanı geldi Haftaya XboxOne'i de alırsam tamamdır. Microsoft güzel işler yaptı,bir çok oyunla buluşturdu cihazı kontrolcü desen mukemmel cihaz desen mukemmel Artık kafelere bile XboxCihazı alıyorlar yeterki bir kere xbox kontrolcüyü eline alsınlar bir daha da bırakamıyorsun gidiyorsun xbox alıyorsun

stun

14.9.2014 23:22:29

-6
flash oyun sitelerine girip oyun oynayan küçük çocukları oyuncu diye sayarsak evet.. yoksa bu kadar oyuncuya korsan indiren oyuncuları bile saysak ulaşamayız

Sir Maximus is BACK

14.9.2014 22:57:47

+5
W9 ile birlikte PC oyunculuğu canlanacak. Microsoft çocuğunu sahipsiz bırakmayacak.

BSC MISAFIRI 2

14.9.2014 22:57:43

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Fabioddq Pc her zaman en büyük platformdur bütün cihazlar Pc'nin çekirdek bileşenidir, yani her şey Pc'den doğmuştur
amiga, commodore, atari, sega vsvs neydi :) o zaman. konsol mantiginda calisan aletler. microsoft , Personal Computer'i son kullanincinin hayatina ne zaman sokmus. o pcler yokken ne ile idare ediyordu dünya ? yanlisim varsa düzeltin. microsoft nerden calmis :) bu fikri .

David Attenborough

14.9.2014 22:56:20

-2
Önemli olan nicelik değil, niteliktir.

Reul

14.9.2014 22:51:38

-3
710 milyonunuda oyuncu sananlar olmuş güldüm sadece

KAKÁ

14.9.2014 22:50:56

-6
710 milyonu facebook candycrush,backgammon,minecraft ve mediumda yeni oyunlari oynuyor geri kalan 1 milyonu da mod manyagi olmus durumda skyrime yeni mod gelmis aaa bi mod daha cikmis belki daha iyi olur grafikleri...

kaplan3461

14.9.2014 22:48:55

0
biride benim

mehmet4428

14.9.2014 22:45:06

+1
[quote]Orijinalden alıntı: rambocuk En baba oyunlar 3 5 m adet satıyor geri kalan 705 m kişi nerde lo :D [/quote] Geri kalanları Torrent. [quote]Orijinalden alıntı: shiuf intel ve microsoft yaklaşan tehlikenin farkına vaıp yıllarca önemsemediği pc oyuncularına sahip mi çıkacak yoksa [/quote] Allah korusun onların fiyat politikasından :D PC oyunculuğunu çökertirler Steam şuan iyi iş yapıyor.

shiuf

14.9.2014 22:39:23

+4
intel ve microsoft yaklaşan tehlikenin farkına vaıp yıllarca önemsemediği pc oyuncularına sahip mi çıkacak yoksa

ardaq

14.9.2014 22:38:13

-7
konsol satar pc bakar.

rambocuk

14.9.2014 22:37:57

-2
En baba oyunlar 3 5 m adet satıyor geri kalan 705 m kişi nerde lo :D

Fabioddq

14.9.2014 22:32:43

+16
Pc her zaman en büyük platformdur bütün cihazlar Pc'nin çekirdek bileşenidir, yani her şey Pc'den doğmuştur

levolt

14.9.2014 22:29:34

-2
quote:

Orijinalden alıntı: zumber4428 %40'ı F2P oyular oynar %30'u günlük ihtiyaç için face,twit v.s, %30'uda normal oyun oynayanlardır. :D

%40'lık dilimin %35'i ise LOL'dür kesin. :D
aynen öyle

mehmet4428

14.9.2014 22:26:57

-4
%40'ı F2P oyular oynar %30'u günlük ihtiyaç için face,twit v.s, %30'uda normal oyun oynayanlardır. :D %40'lık dilimin %35'i ise LOL'dür kesin. :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız