Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Honey Fury, 15 Aralık'ta Geliyor: Kule Savunma Tarzı

 
 
Garry Digital tarafından geliştirilen ve BD Games tarafından yayınlanacak olan inşa etme, strateji, taktik oyunu Honey Fury, 15 Aralık tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
İnşa etme mekanikleri ile ön plana çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde ilgi çekici karakterler, grafik unsurları ve bölgeler bulunuyor. Oyunda kendi bölgemizi inşa etmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve etrafı keşfederek buradan farklı kaynakları üssümüze getirmeye hazırlanıyoruz. Aynı zamanda kart sistemi ile beraber de çeşitli strateji ve taktik unsurlarıyla savaşabiliyoruz. Kendi bölgemizin düzenini sağlamak ve buralara farklı yapıları inşa etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Aynı zamanda balın burada temel olduğu yapım, bizlere stratejik heyecanı sunmayı hedefliyor. Oyunda akıllıca düzenlemeler yapmaya koyuluyoruz ve burada yaptığımız her hamle oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.
 
Strateji ve taktiği unsurlarını ön plana çıkardığı yapım içerisinde kendimizi istilacılara karşı korumaya çalışıyoruz ve aynı zamanda taktik savaşlarıyla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda kendi bölgemizi inşa ettiğimiz gibi elbette etrafını farklı noktalarda savunmalar kurabiliyor ve bu savunmaları bizlere saldıran düşmanlara karşı kullanıyoruz. Elbette oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu düşmanları ortadan kaldırmak için farklı farklı beceriler kullanabilir ve yaptığımız kulelerle beraber de bu düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bölgemizin savunmasını geliştirmek ve kart sistemi ile beraber savaşmak için elbette sağa sola keşfetmeye çalışıyoruz ve aynı zamanda burada çeşitli düzenlemeler getirmeye başlıyoruz.
 
Burada diktiğimiz her bir yapı oldukça önem arz ediyor çünkü bu yapılarla beraber hem kendi bölgemizi geliştirebiliyor hem de yeni becerilerin ve saldırı stillerinin kilidini açabiliyoruz. Aynı zamanda burada yerleşim sisteminin oluşturulması oldukça mühim çünkü rastgele bir şekilde yerleştirdiğimiz binalar elbette bizim işimize yaramıyor ancak kendi stratejimizi ve planımızı buraya uydurmak daha fazla önemli diyebiliriz. Bunun dışında bu tarz oyunlarda her oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü burada istediğiniz şekilde kendi stratejinizi ve planınızı belirleyebilir ve ona göre bir hamle gösterebiliyorsunuz. Dilerseniz oyun içerisinde ilk etapta kendi bölgenizi savunmasını yükseltebilir, dilerseniz de keşif unsurları ile beraber de daha fazla farklı binayı buraya yapmak istersiniz. Bunun seçimi tamamen size ait olur ve oyun içerisinde farklı farklı görev içeriği ve dizisiyle de karşılaşabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca çeşitli kulübeler inşa edebiliyor ve işçi kulübeleri ile beraber de farklı yönetim zincirleri ile karşılaşabiliyorsunuz. Binalarımızı dikebildiğimiz ve savunma kulelerini yapabildiğimiz yapımında güçlü güçlendirmeleri kendimize sağlayabilir ve çeşitli avantajlar burada elde edebiliyoruz. Güçlü avantajlara sahip ve oldukça fazla faydalanabildiğimiz bu yapılarla beraber de kendi kulübelerimizi ve binalarımızı yaparak kendi savunmamızı üst düzey çıkarabiliyor ve yıkılmaz bir temeli burada aslında oluşturmaya çalışıyoruz. İlgi çekici dünyası ile ve renkli grafikleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde aynı zamanda farklı farklı patronlar bulunuyor. Bu patronları ortadan kaldırmak için elbette kendi bölgemizi daha da güçlü hale getirmeye hazırlanıyoruz ve irili ufaklı düşmanların haricinde bu patronlar elbette daha zorlu bir yapının kilidini açabiliyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca bu patronları ortadan kaldırmak için güçlü binalar kurmak gerekiyor ve bu binaları da sağlamlaştırmak için temelini iyi atmamız lazım.
 
İlgi çekici detayları bünyesinde barındıran yapım içerisinde farklı farklı düşman dalgaları bulunuyor ve 30 düşman dalgasına kadar oyun içerisinde yerimizi alabiliyoruz. Bu düşman saldırıları ve dalgaları gerçekten de üst düzeye ulaştığı zaman elbette kendi bölgemizi daha da savunabilir hale getirmek istiyoruz ve bu dalgalarla beraber de düşmanların üstesinden gelerek daha güçlü yapılar dikebiliyoruz. Oyunda gerçekten de sistemleri zorlayabilecek bir yapı bulunmuyor. Ancak bu bölgeyi sürekli olarak binalarla döşeyebilirsek ve üzerimize gelen düşman dalgalarının sürekli olarak bize vurduğunu görebilirsek ortalığın gerçekten de kaosa ve karmaşaya sürüklendiğini görebiliriz. Bu durumlarda belki de sisteminiz yorulabilir veya burada oldukça fazla güç tüketerek oyunun kasmasına sebebiyet verebilir. En azından bunu oyunun fragmanından ve Steam sayfası üzerinde yayınlanan içeriklerden az çok anlayabiliyor ve kestirebiliyoruz.
 
 
 
30 farklı düşman dalgasının yer aldığı yapım içerisinde bu dalgaları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz ve beceri kilidimizle beraber de yeni yetenekleri ve faydaların kilidini açabiliyoruz. Aynı zamanda bu düşman dalgaları aritmetik olarak 5, 10, 15, 20, 25 ve 30 şeklinde artıyor ve bunlarla beraber de dalgaların saldırıları ve şiddeti yükselebiliyor. Dolayısıyla en yüksek dalgaya geldiğimizde burada gerçekten de büyük bir düşman grubuyla ve patron savaşıyla da karşılaşabiliyoruz. Her dalganın sonunda elbette bir patron savaşı bekleniyor ve bu dalgalar gerçekten de güçlü bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Dolayısıyla burada savaşa hazır olmamız oldukça önem arz ediyor.
 
Aynı zamanda oyun içerisinde kart sistemi bulunuyor ve bu kart sistemi ile beraber farklı yapıları dikebiliyor ve bu kartlarla beraber de kendi bölgemizi daha da güçlendirebiliyor ve yeni yapıların kilidini açabiliyoruz. Kartlı taktik sistemleriyle beraber düşmanlara karşı geldiğimizi yapımda daha çok savunma tarafında yer alıyor ve kendi bölgemizi savunmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Kule savunma türü ile beraber karşımıza çıkan ve aynı zamanda hayatta kalma unsurlarını bünyesinde barındıran yapımda daha çok inşa etme mekanikleri de ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Bu özellikler dışında oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kontrol ettiğimiz karakterimizin elbette belli başlı becerileri kullanıyor ve karakter gelişim ekranının da burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Yapım planlarını oyuna aktarabildiğimiz ve seviyeleri tamamlayabildiğimiz yapımda bol miktarda bal elde etmeye çalışıyoruz ve bu ballarla beraber de kendi karakterimizi güçlendirebiliyor ve seviyesini arttırabiliyoruz. Bunun dışında ne kadar çok mal toplayabilirsek ve ne kadar çok düşmanları ortadan kaldırabilirsek karakterimizin becerilerini bu kapsamda yükseltebiliyor ve elde ettiğimiz bu yükseltmelerle beraber de daha güçlü bir şekilde düşmanların karşısına çıkabiliyoruz. Aynı zamanda çeşitli oyun yöntemleri ile beraber teknolojimizi burada geliştirebiliyor ve gittiğimiz binaların bu kapsamda gücünü ve niteliğini artırabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir yükseltme mekaniği bulunuyor ve bu seviyelendirme ile beraber de daha güçlü konuma gelebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde aynı zamanda farklı bölgeler bulunuyor ve farklı haritalar içerisinde yeni özelliklerin ve öğelerin karşımıza çıkacağını söyleyebiliyoruz. Nitekim geliştirici ekibin belirttiğine göre her bir harita içerisinde keşfetmeniz gereken farklı özel öğeler bulunuyor ve bu özel öğeler karşımıza gizli bir şekilde çıkıyor. Dolayısıyla bunları keşfetmek ve açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda diğer taraftan her kart bize 10 saniyede bir farklı kaynakları sunabiliyor ve bu kaynakları elde etmek için elbette bu kart sisteminden yararlanabiliyoruz. Düşmanların saldırılarına karşı koyduktan sonra kaynak yapımıza göre daha fazla kart çekebilir ve bu kaynakları da elbette bu kart sistemi ile beraber toplayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde kart merkezli bir kaynak toplama sistemi yer alıyor.
 
İlgi çekici kule savunma türüne sıra tabanlı taktik ve kart tabanlı strateji ile beraber harmanlayan bu yapım, 14 Aralık tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istekliyseniz ekleyebilir ve çıkış yaptığı günleri bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü dilediğiniz gibi indirebilir ve oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Honey Fury
Final Fantasy VII Rebirth Detayları: Yeni Karakterler, Bölgeler ve Aksiyon Sistemi Zorlu Platform Oyunu Cookie Cutter Yakında Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız