Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Her Şey Olmaya Çalışan Oyun: Concursion

 
Steam, Kickstarter, Indiegogo gibi bağımsız yapımlara destek olan mecralar orijinal olmaya çalışan onlarca oyunla dolup taşıyor. Bazıları çok başarılı olurken bazıları ise bu yolda hezimete uğruyor.
 
Concursion gibi oyunlar ise bu noktada benim için garip bir pozisyonda kalıyor. Şöyle ki; oyun aslında ilginç bir fikirle geliyor, ama bu ilginç fikir oyuna tam yedirilemiyor. Concursion örneğinde aynı bölümde farklı oyun türlerinin bir şekilde bir arada tecrübe edilebileceği bir tasarıma gidilmiş. Oyunu tasarlayanlar örneğin uzay gemimizle fezanın derinliklerinde shooter modunda takılırken, yerçekimli bölgeye girmemizi takriben bir anda oyunu platform türüne döndürmüşler. Başka bir bölümde RPG oynarken, bir anda kendimizi Pacman türü bir oyunun içinde bulabiliyoruz. İlginç değil mi?
 
Fikir özünde çok ilginç, ama uygulamada maalesef pek başarılı değil. Bir kere yukarıda bahsettiğim örnekte uzayda gemiyle giderken yerçekimli bölgeye gelince bir anda geminin kaybolmasını ve devamında dımdızlak karakterle hoppur hoppur platform oynamaya başlamayı, sonrasında tekrar geminin ortaya çıkıp bir anda uzay boşluğuna savrumayı zihnim pek kabullenemedi. "Koca gemiye noldu yahu?" diye sordu, cevap veremedim.
 
Hadi bunu geçtik, oyundaki bu farklı türler de maalesef pek başarılı bir şekilde işlenmemiş. Örneğin shoot'em up oynarken yaptığım tek şey çok da zor olmayan bölümlerde ateş ede ede ilerlemek oldu. Demo olmasındandır deyip geçtim şimdilik, umarım haklı çıkarım.
 
Concursion, özünde çok orijinal olan bir fikri, "Bakın biz böyle bir şey bulduk" diye gözümüzün içine sokmaya çalışan, şimdilik çok kanımın ısınamadığı ama gelişmelerini takip edip, beni haksız çıkarması için dualar edeceğim bir oyun.
 
Kurulum İstemeyen Demosu:  http://www.puuba.com/demo/

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kickstarter steam greenlight platfrom shooter pacman
Resogun'a Co-op Modu mu Geliyor? The Elder Scrolls Online'da Bazı Suçsuz Oyuncular Banlanmış
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Alondate

21.4.2014 19:25:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: SenJi Böyle editörlerin gelmesi iyi oldu ama Leventide özlemiyor değiliz.Gerçekten onun haberlerini özledim.O sıkı bir jrpg fanıydı ve sitenin o bölümüne tek başına sırtlıyordu ve baya inceleme çıkartıyordu.Çok büyükde dark souls fanıydı şahsen bu forumda en çok onun dark souls 2 incelmesini ve dark souls için yapıcağı canlı yayını görmek isterdim.
Kesinlikle katılıyorum. DayZ, MMO Haberleri gibi saçma sapan şeyler olacağına her hafta Levent beyle bir jrpg, anime, manga, mobil oyun tanıtımları gibi bir şey olsaydı efsane olabilirdi. Son zamanlarda online oyun yapan bir şirkette çalışmaya başlamış diye duydum. Ondan önce yurtdışında eğitim görüyor diye biliyordum. Umarım en kısa zamanda geri gelir. Öyle insanlara ihtiyaç var bu sitede

mhakannn

21.4.2014 18:02:34

0
Tuhaflık editörün üslubunda değil, bu arkadaşla diğer editörlerin tarzının arasında dağlar kadar fark olması. Bütün haberler gazete uslübuyla yazılırken yeni editörün haberleri samimi üslupla yazılınca tuhaf oluyor. Denge yok yani :) Yeni editörün haberleri fena değil ama samimi üslup konusunda Talha Aynacı'yı örnek almasını dilerim :)

Vuiz

21.4.2014 14:34:23

0
Üslup çok kötü. Arkadaş henüz bulunduğu konumu anlayamamış sanırım.

BSC Misafiri

21.4.2014 01:10:39

-1
Anlatım tarzınızı çok beğendim ama üstteki arkadaşlara da katılmıyor değilim lakin yine de keyifle okudum böyle uzun haberleri pek okumam genelde :)

Barxxx

21.4.2014 00:37:22

0
Bu yazı haber değil daha çok ön inceleme gibi olmuş.

Bushido Brown

20.4.2014 23:30:15

+1
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig- Anlatim tarzi guzel fakat samimi yorumlarin onune biraz sınır koyulmali.. fazla bir sekilde kendi yorumlariniz katildiginda sanki kendi blok sitenizi okuyormus gibi hissettim..

bence kendinizden biseyler yorumlamaniz guzel fakat dedigim gibi asiriya kacmadan ve yerinde olmali..
Aynen öyle hocam. Bir müddet sonra kahve muhabbetine sarıyor gibi.

- The Stig -

20.4.2014 22:20:27

+4
Anlatim tarzi guzel fakat samimi yorumlarin onune biraz sınır koyulmali.. fazla bir sekilde kendi yorumlariniz katildiginda sanki kendi blok sitenizi okuyormus gibi hissettim.. bence kendinizden biseyler yorumlamaniz guzel fakat dedigim gibi asiriya kacmadan ve yerinde olmali..

SenJi

20.4.2014 22:19:13

0
Böyle editörlerin gelmesi iyi oldu ama Leventide özlemiyor değiliz.Gerçekten onun haberlerini özledim.O sıkı bir jrpg fanıydı ve sitenin o bölümüne tek başına sırtlıyordu ve baya inceleme çıkartıyordu.Çok büyükde dark souls fanıydı şahsen bu forumda en çok onun dark souls 2 incelmesini ve dark souls için yapıcağı canlı yayını görmek isterdim.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız