Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Güney Kore'den Oyun Bağımlılarına Müdahale

Güney Kore gençleri, oyunlara çabucak bağlanıyorlar.
 
    Sizlere Güney Kore ile ilgili bir çok cinayet ile sonuçlanan haberler yansıtmıştık. Bu ülkede belli bir kesmin oyun oynamayı abartıp insanlara zarar veren psikopatlar hâline dönüşmesi Güney Kore hükümetinin de dikkatini çekmiş
 
     "Gençleri Koruma" adı altında yeni bir yasa çıkartan Güney Kore hükümeti, bu haftasonundan itibaren 16 yaşından ufak oyuncuların gece yarısından sonra oyun oynamalarını yasaklıyor. Amaç, genç nüfusu oyun bağımlısı olmaktan kurtarmak.
 
     Trajik olayların da böylece önüne geçmeyi planlayan hükümetin, bu yasayı nasıl kontrol edeceği de merak konusu. Ancak tüyler ürpertici Kore haberlerimizden bir veya bir kaçına rastgeldiyseniz bu duruma müdahale eden bir hamle olmasına sizin de benim gibi sevindiğinizi varsayıyorum.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ve3d güney kore oyun bağımlılığı yeni yasa
Iwata: Tüketiciler, 3DS'i Hâlâ Anlayamadı Microsoft, Vancouver'a Yeni Oyun Stüdyosu Açtı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

3.5.2011 00:57:38

0
valla online oyun denilince silkroad online ve metin 2 hatta knight online gibi olucak benim önerim silkroad online grafikler vs diğerlerine 100 çeker bu önerdiğim oyunlarda dost canlısı oldunuzmu baya gerçek arkadaş kazanırsınız benim kuveyt ten ve mısırdan hatta fransa rusya almanya abd ispanya israil vs vs ülkeden arkadaşlarım oldu insanlara doğru yolu gösterdikten sonra sizi severler doğru yola gelirler islamiyeti seçmeseler bile atalarınıza peygamberlerinize yaradanımıza ırkımıza küfür ettirmemiş oluruz israilli ile abd fransa almanya daki arkadaşları ben ikaz ettim ettikleri küfürler ne anlama geliyor diye ve başlarına neler gelir diye ikazlarda bulundum yapmaları ve yapmamaları gerekenleri anlattım yanlış anlamayın islamiyete geçmeleri için zorlamadım kısacası en dinsizin içinde bile allah korkusu vardır o onları etkiledi şimdi insan oldular silkroad onlinede bu tür insanları yola getirmek için iyi bir oyundur.

BSC Misafiri

2.5.2011 22:32:31

-2
Akasha_Ether Burası siyaset yeri değil bunu bilmelisin...

Zafer95

2.5.2011 22:16:29

+1
Oyun konsollarını falan nasıl kontrol etmeyi düşünüyorlar acaba.

M3rett0

2.5.2011 21:44:01

-2
Vallaha Güney Kore'de doğmak isterdim...

bobleeswagger125

2.5.2011 17:18:07

-2
bunlar dexter izlese nolur acaba :D

Akasha_Ether

2.5.2011 17:15:24

0
benzer bir yasa Türkiye de olsa yasak değil vergi olur oyun vergisi :D aman hükümet duymasın bu fikri :P

pcheveslisi

2.5.2011 16:40:58

+5
Bu gibi insanlar yüzünden bizim oyun keyfimiz kaçıyor. Benim için oyunun anlamı gerçek hayatta yapamadıklarımız yapmak ve görmediklerimizi görmektir tabiki de vahşet vs. olacak yoksa ne anlamı kaldı.

rodibas9988

2.5.2011 16:40:36

-1
Bi Oyun Bağımlısını Zor Durdururlar Cocuk Olsa Bile :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız