Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Grand Theft Auto V'in Türkçe Yamasının Resmiyet Durumu Kesinleşti

 
    Biliyorsunuz ki The Walking Dead, The Wolf Among Us, South Park: The Stick of Truth ve Wolfenstein: The New Order gibi oyunları Türkçe olarak sunan TechnoGame ekibi, şu an en büyük çeviri projelerinden biri Grand Theft Auto V ile uğraşıyor. Çeviride %84'e varan ekip, oyunun resmi Türkçe olması hakkında bilgi verdi.

    Benimde içlerinde bulunduğum ve boş zamanlarımda çeviriye destek verdiğim, GTA III ve Vice City gibi çevirilerinden senelerce tanıdığınız Oğuz Gürsel gibi isimlerin bulunduğu Grand Theft Auto V çevirisi, TechnoGame ekibi ile üç ayda %80'lere ulaştı. Çevirinin ufak tefek ve bir o kadarda önemli kısımları şu an çevrilirken Rockstar London ofislerinde resmi bir görüşme gerçekleşti ve her şey bir sonuca bağlandı.

   
Rockstar Games, şimdiye kadar olan imza kampanyasından haberdar ve Türk oyuncuların oyuna verdiği önemi gördüklerini dile getirirken Grand Theft Auto V'in artık tamamlanmış ve bitmiş bir proje olduğunu, kendi firmaları tarafından hazırlanmayan bir çeviriyi kabul edemeyeceklerini, etseler dahi çevirinin test edilmesinin en az 2-3 ay süreceğini ilettiler. İşin en önemli kısmı ise Grand Theft Auto V'ten sonraki oyunlarında Türkçe dil desteğini sunmak istediklerini ve bununla ilgili olarak çalışmalara başlayabileceklerini belirttiler.

    Şimdiye kadar Türkçe dil seçeneği sunmamaları ise Türkiye'de oyun satamadıklarına, atılan oyunların ise çoğunun korsan yollardan satıldığını ve kendilerinin bundan para kazanamadıklarını belirterek bu konuda Türk oyuncularının gerekli hassasiyeti göstermediklerini dile getirdiler.

    Böylelikle en çok merak edilen sorulardan biri olduğu gibi Grand Theft Auto V'in resmi olarak Türkçe olmayacağı ancak ilerleyen yıllarda tekrardan Lokalizasyon başvurusı açacaklarını ve ondan sonraki yıllarda Türkçe oyun sunabileceklerini dile getirdiler.

    Görüşme ile ilgi olan tüm detayları buradan okuyabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Grand Theft Auto V Action Rockstar PS3 Xbox 360 PC GTA 5 ps4 xbox one
New Super Mario Bros Wii Amerika'da 10 Milyon Adet Sattı Child of Light'ın Satışları Gayet İyi Gitmiş
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

23.11.2014 14:51:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: gencten277 Yıl olmuş 2014 millet hala ingilizce bilmiyor.
Yıl olmuş 2014 bazı odunlar hala böyle saçmasapan yorumlar yapabiliyor.

BSC Misafiri

23.11.2014 12:03:19

0
Parmızın dolar karşısındaki kıymeti oyun fiyalarını belirliyor sonuçta. Paramız bu kadar değersiz olduğu sürece Türkiye fiyatları böyle olucak. +rockstarada görüşmesinde keşke bende olsaydım 70m Türkiye'nin 70m da Türkiye dışında yaşıyani var. +paralel ihracatla orijinal kullananlar var.

BSC Misafiri

23.11.2014 12:03:05

0
Korsanı desteklemiyorum ama kullaniyorum çünkü oyun fiyatlari ve ülkedeki maaş konusu bir gerçek bütün bunlara rağmen git orijinal al sen diyen adam gitsin Amerika da yaşasın oranin maaslari yüksektir.

BSC Misafiri

23.11.2014 12:02:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: qqqqrpppp oyun türkçe olduğu için mi yoksa oyunun türkçe olması için oyun alacağız.hep bu soru var kafalarımızda.
sadece f2p oynayıp oyuncuyum diye geçinenlere kafa atmak geliyor içimden bu haberlerden sonra.f2p ülkesi olmaktan nefret ediyorum bu sektör için.mobilcileri saymıyorum bile.siz düşünün.
soruduğun soruların 2 side yanlış türkiye pazarında yasal yollardan oyun satan firmaların hepsinin oyunu eğer buradan ceplerine 1$ bile giriyorsa Türkçe olacak bizde gidip beğendiğimiz oyunu alacağız onlar eğer dedikleri gibi hiç kar etmiyor hiç gelir elde etmiyor ve bizim ülkemizde sadece korsan olduğunu söylüyorlar ise her firmanın yaptığı gibi çekilirler o ülkenin piyasasından sen oyun yap yaptığın oyun neredeyse dünya ile aynı anda piyasaya çıksın steam tl ye geçip özel Türkçe sayfa açsın yaptığın oyun yurdun hemen hemen her büyük teknoloji marketinde satılsın ondan sonra çık senin ülkende hiç satış yapmıyoruz de buda kusura bakmayın ama gerçekçi ve samimi değil yoksa bir oyu sırf Türkçe diye satın alınmaz

qqqqrpppp

23.11.2014 02:42:31

0
oyun türkçe olduğu için mi yoksa oyunun türkçe olması için oyun alacağız.hep bu soru var kafalarımızda. sadece f2p oynayıp oyuncuyum diye geçinenlere kafa atmak geliyor içimden bu haberlerden sonra.f2p ülkesi olmaktan nefret ediyorum bu sektör için.mobilcileri saymıyorum bile.siz düşünün.

-Casablanca

22.11.2014 16:35:42

0
Bugüne dek hangi oyunu Türkçe yaptın da satışlardan memnun kalmadın Rockstar ? Ulan alt tarafı bir altyazı, biz sana dublaj yap demiyoruz. Sen insanlara Türkçe altyazı bile sunamıyor iken adam ne diye çuvalla para versin oyununa ? Zaten günümüz oyunlarını oynamak için en az 2-3 Bin TL tutarında bir sisteme ihtiyacın var o da oyunu açsın diye, düşünün artık. Sisteme bu kadar parayı harcayan adam GTA 5 gibi bir oyunu da orjinal alır. Tabii sen gerekli "hassasiyeti" gösterirsen Rockstar.

halflıfe

22.11.2014 16:35:01

-1
quote:

Orijinalden alıntı: oyunbilgini57
alıntı:

Orijinalden alıntı: halflıfe

alıntı:

Orijinalden alıntı: oyunbilgini57



Sen benim yorumumu zaten baştan anlamamışsın ki cevap vermeye lüzum yok ama neyse . Birincisi orijinal aldıysan konuşabilirsin dedim ikincisi kendi ülkemizin bir durumuna bakalım Türkçe'mize bakalım . Yorum yazarken de mantıklı olalım kendi gençliğini kötülemek yerine yine bir kendine bak . Türkçe hangi ülkelerde konuşuluyor , Portekizce hangi ülkelerde konuşuluyor ? Şimdi bana gelip te "olsun oyunlarda Danimarkaca var bizim ki niye yok" deyip yine haklı durumuna geçmeye çalışacağını da bildiğim için nüfus ve bir oyunun orijinal kullanım oranının al . Her ne kadar o küçük Avrupa devletlerinden nüfus bakımından iyi olsak da orijinal kullanımımız az bu bir gerçek bunu kimse inkar edemez . -Firmalar Türk düşmanı , Türkçe koymuyor , dünya da sevilmeyen ülke biziz gibi havalara da girmeyin , hangi ülkeden para çıkarsa o ülkeye önem vardır eğer satsaydı zaten çoğu oyun Türkçe olurdu bunun en güzel kanıtıysa Witcher 2 bir araştır bakalım Witcher 3 neden Türkçe gelmiyor sadece bu araştırman bile hem senin hem de benim yazdığım uzun yazıyı çöpe atar nitelikte- Bak altını çizerek söylüyorum yok değil "az" . Çevrene sor , sokaktan geçen birine sor anlarsın , sen alabilirsin ben de alabilirim bu güzel bir şey ama önemli olan bu kültürün herkes de olması , mesaj atarken genelleme yaptım ama başta da dediğim gibi anlamamış kendine hakaret olarak anlamışsın ve inceden bana da bilinçsizce giydirmeye çalışmışsın . Ben de Aral'ın yaptığı fiyatları savunmuyorum ama ülke olarak bu fiyat konusunda yaptığımız hiçbir şey yok ki 10-20 TL'ye satılan oyunları bile orijinal almayan var . Bir bizim kültür seviyesine bak bir de yabancıların kine bak . 70-80 yaşındaki amcalar-teyzeler bile oyunu biliyor sadece o da değil adamlar dünyayı geziyor bir de bizim toplumumuza bak . Kıyasladığın ülkeler çok yanlış , terazide bir taraf havada diğeri yerde . Maalesef Türkiye ile diğer ülkeleri kıyaslarken "korsan" kullanımı açısından değil dil kullanımı , kültür , devletin oyunlara verdiği önem üzerinden de bir şeyler söyle ve de kendi gençliğine yüzünü çevirme herkes bu ülkenin iyiliğini istiyor , bunların olması için eleştirmen lazım .
keşke seni anlamadığımı düşünüyorsan hiç cevap vermeseydin daha inandırıcı olurdun aslında sen beni 1 gram anlamamışsın türk gencine yüzünü çeviren benmiyim yanlış hatırlamıyorsam burada ki gençlere Türkçe oyun için ne yaptınız diye azarı basanda bendim öylemi benim burada ki eleştirim gençlere değil ki senin gibi sadece bütün türkiyede ki oyuncuları korsancı zannedip sadece türkiye de korsan var zannedenlere bunu da diyince gençleri kötüleyen ben oldum keşke o kadar laf salatası yapacağına danimarka dan bahsedeceğine sorduğum rusya sorusuna cevap verebilseydin seni daha çok ciddiye alırdım unutmadan birde bilinçsizce değil seni gayet bilinçli eleştirdim (senin kullandığın o g ile başlayan lafı hayatta kabul etmiyorum sadece eleştirdim)laf salatasına gerek yok kusura bakmayın ama sizin gibi tüketici olduğu sürece Türkçe oyun olmaz sizin gibi düşünenler türkiyedeki oyun piyasasına en az korsan oynayanlar kadar zarar veriyor ya bide bırakınöğrenmişsiniz bir witcher 2 gidiyorsunuz rome total war Türkçe çıkıyor football manager Türkçe çıkıyor sony oyunlarına Türkçe dublaj yapıyor bu firmaların oyunu türkiyede sanki 10 milyon barajını geçiyor da bu saydığım oyunlardan kat kat daha çok satıyordur gta olay satışla olsa olay korsanla olsa bırak Rusçayı rusya da oyun çıkmaması lazım resmi yollardan sana attığım o linkte bir de çince var çinin akibetinide bilemiyoruz bile oyunların ne derecede satıp satmadığını unutmayınki çinde oyun konsolu yasağı yeni kalktı ama nedense türkiyenin bir o kadar değeri yok sizde bu örnekler varken çıkın daha Türkçe için ne yaptınızki deyip Danimarka masalı oku

Pileysteysin

22.11.2014 16:16:30

0
O değil de bazıları roman yazmış bu konu hakkında resmen.

oyunbilgini57

22.11.2014 14:42:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: halflıfe

eğer lafın banaysa bu konu hakkın da en çok yorum yazdığım için üzerime alınıyorum her oyunum orijinal fakat bakış açın o kadar yanlış ki nerden baksam tutulur yanı yok bu piyasaya kar amacı gütmek olan bir şirket mi ben oyununu satın alayım diye teşvik edecek yoksa ben mi şirketi teşvik edeceğim ne kadar saçma bir şey bu şimdi sen ve senin gibi düşünenlere bir tane sorum olacak elinizi vicdanınıza koyup dürüstçe cevaplayacaksınız sorum şu şimdi senin gibi düşünen arkadaşlar http://store.steampowered.com/app/271590/ bu linke tıklayın ve oradan gta 5 in desteklediği dllere bakın eğer orada rusca ve brezilya Portekizcesi destekleniyor ve bu iki ülkede en az türkiye de ki kadar korsan yok diyebiliyorsanız sen ve senin gibilere helal olsun ve diyecekte hiç bir şeyim yokyani o desteklenen dillerin olduğu yerde korsan yok zaten rusya da ki oyun fiyatları neredeyse oyunu satın alacaksın üstüne para verecekler o duruma gelmişken korsanın babası var oralara gelince dil desteği var bize gelince yok önemli değil olmasın zaten ileri derecede İngilizce biliyorum beni üzen o değil beni üzen sen ve senin gibi kendi insanını yerden yere vurmaya hep kendi milletini ezmeye hevesli insanlar peki onuda geçtim evet korsan çok ve oyun satılmıyor bir tane adam orijinal alıyor ve o alanın parası da rockstar veya başka şirketlere gidiyorsa o orijinal alanın suçu ne oluyor sizin gibi insanları görünce ülkenin haline acıyorum gerçekten teslim olmuş bir gençlik peki bu piyasa da korsan gerçeği varsa o tüketicinin suçu mu korsan bu firmalar içinse kapatsınlar açıklarını onu da mı tüketici düşünecek yani siz zannediyorsunuz İngiltere de almanya da fransa da hiç korsan yok evet korsan çok kötü bir şey emek hırsızlığı fakat çıkıpta irketlerin sadece korsan oyuncular varmış gibi türkiye de ve bu korsan laneti sırf türkiyedeymiş gibi size Türkçe dil vermiyoruz demesini yadırgamak yerine kendinize sorun kendi ana dilinizi hak etmek için ne yaptınız sorusuna diyecek bir şey bulamıyorum
Sen benim yorumumu zaten baştan anlamamışsın ki cevap vermeye lüzum yok ama neyse . Birincisi orijinal aldıysan konuşabilirsin dedim ikincisi kendi ülkemizin bir durumuna bakalım Türkçe'mize bakalım . Yorum yazarken de mantıklı olalım kendi gençliğini kötülemek yerine yine bir kendine bak . Türkçe hangi ülkelerde konuşuluyor , Portekizce hangi ülkelerde konuşuluyor ? Şimdi bana gelip te "olsun oyunlarda Danimarkaca var bizim ki niye yok" deyip yine haklı durumuna geçmeye çalışacağını da bildiğim için nüfus ve bir oyunun orijinal kullanım oranının al . Her ne kadar o küçük Avrupa devletlerinden nüfus bakımından iyi olsak da orijinal kullanımımız az bu bir gerçek bunu kimse inkar edemez . -Firmalar Türk düşmanı , Türkçe koymuyor , dünya da sevilmeyen ülke biziz gibi havalara da girmeyin , hangi ülkeden para çıkarsa o ülkeye önem vardır eğer satsaydı zaten çoğu oyun Türkçe olurdu bunun en güzel kanıtıysa Witcher 2 bir araştır bakalım Witcher 3 neden Türkçe gelmiyor sadece bu araştırman bile hem senin hem de benim yazdığım uzun yazıyı çöpe atar nitelikte- Bak altını çizerek söylüyorum yok değil "az" . Çevrene sor , sokaktan geçen birine sor anlarsın , sen alabilirsin ben de alabilirim bu güzel bir şey ama önemli olan bu kültürün herkes de olması , mesaj atarken genelleme yaptım ama başta da dediğim gibi anlamamış kendine hakaret olarak anlamışsın ve inceden bana da bilinçsizce giydirmeye çalışmışsın . Ben de Aral'ın yaptığı fiyatları savunmuyorum ama ülke olarak bu fiyat konusunda yaptığımız hiçbir şey yok ki 10-20 TL'ye satılan oyunları bile orijinal almayan var . Bir bizim kültür seviyesine bak bir de yabancıların kine bak . 70-80 yaşındaki amcalar-teyzeler bile oyunu biliyor sadece o da değil adamlar dünyayı geziyor bir de bizim toplumumuza bak . Kıyasladığın ülkeler çok yanlış , terazide bir taraf havada diğeri yerde . Maalesef Türkiye ile diğer ülkeleri kıyaslarken "korsan" kullanımı açısından değil dil kullanımı , kültür , devletin oyunlara verdiği önem üzerinden de bir şeyler söyle ve de kendi gençliğine yüzünü çevirme herkes bu ülkenin iyiliğini istiyor , bunların olması için eleştirmen lazım .

Biyonik Kumanda

22.11.2014 12:25:42

0
Korsan piyasası diğer ülkelerde tanıtım görevi de görüyor ve bu ülkeler, sektör olarak ilerlemiş olması sonucu korsan indirip tanıdıkları firmanın bir diğer oyununu satın alan oyunculara sahip.Bu, firmayı tanıma ve satın alma işi de çoğunlukla öyle bilerek ve isteyerek yapılan bir iş değil.O ülkelerde satış görevindeki insanların işlerini normalin altına inmeden yapıyorlar. Bakın iyi yapılıyor deyip diğer ülkeleri övmüyorum.Normalin altına inmeden yapılıyor ve korsan burada bir tanıtım görevi de üstleniyor. Biz ülke olarak oyunları tanıyoruz ama normal kalitenin altında işlerini yapan kişi ve kurumlar sebebiyle bir firmanın oyunuyla ilgili ekonomik fikirler veya oyun ile ilgili fikirler zihnimizde oluşmuyor ve oyun kalitesi ve ekonomisi hakkında sağlıklı düşünemiyoruz. İnsanın doğasında estetik zevk duyma ve bunu önerme isteği her daim bulunur. Bu isteklerin bazı milletlere özgü olduğu savı ise doğruluk payı dahi içermez. Bunun sonucu olarak iyi veya kötü bir oyun çıktığında oynama arzusu duyuyoruz.Bu arzuyu duymanın çok fazla sebebi var bu günlerde.İşte millete özgü olan da bu sebeplerdir. Oyunun satışı ile ilgilenen kurumların yakalaması gereken de insanların bu arzularıdır .Bir satış stratejisi uygulamalıdır yani. Ama Türkiye'de bu işin başındakiler yapamıyor ki bunu satışlara oranla korsan daha ağır basıyor.Zaten yapmaya gerek görmüyordur heralde.Adam tezgahını kurmuş ve ekmeğini bir güzel yiyor. En büyük sonucu da ülkede dağıtılan oyunların Türkçe dil desteğine sahip olmaması. Bölüm Sonu Canavarı , Oyun Çeviri , TechnoGame vs. oluşumlar insanlara oyun dünyasını tanıtma ve "Sizler de bu oyun dünyasının içindesiniz." hissini ve bilincini verme konusunda çok başarılılar.Her şey için teşekkür ederim. Keşke daha fazla resmi projeye, RESMİ KALİTEDE imza atma imkanınız olsa.

huseyincarnege

22.11.2014 11:00:14

0
TÜRKÇE oyun oynamanın ayrıbir zevkivar

Ryan Oreily

22.11.2014 10:41:16

-2
biz dunya deviyiz. dunyanin efendiside , efendimiz cumhurbaskanimiz rte edir. o olmasa idi gta v olmazdi. tipki iphonelarin macbook larin olmayacagi gibi. eskiden telefon icin sira beklerdik bee. atarimiz bile yoktu peh. 3.dunyaymis.biz en buyuk dunya lideriyiz

Çakır91

22.11.2014 03:55:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: Tiny Titan Sahtekar r* sizi 3.dünya ülkesi olarak görüyoruz o yüzden altyazı falan yok size demiyorlar da neymiş korsanmış bırak allah aşkına bayatladı artık bu bahaneler bazı yancılarda "korsan alıyönüz yaüüü " diyorlar evet kardeşim korsan çok fazla bu ülkede ondan steam tl yi falan getirdi sony exc oyunları türkçe çıkarıyor sırf korsan oynadığımız için yani.
Zaten türkiye 3.dünya ülkesi sen ne sandın.

bkaakco

22.11.2014 01:09:35

0
Arkadaşlar, firmalar hakkında daha seviyeli yorumlar yaparsak güzel olur. Elbette politikalarını desteklemeyebilirsiniz ama firmalara hakaret, küfür etmeniz hoş olmuyor.

Tiny Titan

22.11.2014 00:34:56

0
Sahtekar r* sizi 3.dünya ülkesi olarak görüyoruz o yüzden altyazı falan yok size demiyorlar da neymiş korsanmış bırak allah aşkına bayatladı artık bu bahaneler bazı yancılarda "korsan alıyönüz yaüüü " diyorlar evet kardeşim korsan çok fazla bu ülkede ondan steam tl yi falan getirdi sony exc oyunları türkçe çıkarıyor sırf korsan oynadığımız için yani.

Tigerspeed

22.11.2014 00:27:53

0
Yurtdışında neler olduğunu bilmeden gelip ülke hakkında yok böyle korsancıyız falan diyerek hak ediyoruz diyorlar ya bitiyorum.Bazı tanıtım yapan insanlar bile korsana hayır diyor sonra diyor ki ben oyunlarımı yurtdışından alıyorum; daha sonra ülkede fiyatını bilmeden yorum yapıyorlar sonra aaa ne kadar pahalıymış ama korsanı savunmam diyorlar.Ya en büyük hırsızlığı 5 lik malı 10 a haşırt geçiriyorlar adamlar orjinali savunuyorlar.Korsan kötüdür emek hırsızlığıdır tamam bunu anladık ta ederinden kat kat üstüne koyup vergilerle birde yüksek kar koyup milleti kazıklayanlara neden bu kadar öfke kusulmuyor.İnsanlar mağdur olunca sorun yok ama şirketlerle devlet haksız kazansa sömürse dahi problem yok.Ne güzel Dünya ya :) .Avrupada kişi başına düşen gelir bizden kat kat üstün olduğu halde ( Bizimde gelirimiz yüksek diyenlere cevabım ise şudur : ülkede adaletli dağılım yok işverenlerin çoğu hak etmedikleri ve emek hırsızlığıyla işçinin üzerinden yıllık dolarlar kazanıyorsa işçisine asgari geçimden bile az veriyorsa sonra devlet tüm çalışan insanların toplam kazançlarını kişi sayısına bölüp kişi başı milli gelir diyorsa Bana kişi başı Milli gelirimiz yüksek demeyin !!! ) Oyunlara gelince bu korsan olaylarının yarısı avrupa ve rusyadan çıkıyor.Oyun çıkar çıkmaz kopyasını basıyorlar ülkemizde kaç tane kişi bu işle uğraşıyor baksınlar sayısına sonra desin siz korsanlarla kopyayla uğraşıyorsunuz diye.Korsanı savunmuyorum ama böyle yok sizin ülkenizde korsan çok yok alan olmaz gibi bahaneler çok bayatladı.Böyle konuşan insanların zeka seviyelerinden ciddi şüphelerim var.Adam gibi çık de ki biz Türkçeyi koymadık düşünmüyoruz.Yoksa bu ülkede orijinal alıp kullanmak varken hiç kimse korsan çilesi çekmez; adam geri zekalı mı imkanı varken almasın yok torrent arasın yok oyun çalışmayacak diye dert etsin.Şu korsan kullanıyoruz diyenler Amerikaya Rusyaya ilk önce baksın hatta GTA yetkilileri ilk önce oyununun içeriğine bir baksın sonra kendisine sorsun neden korsan kullanıyorsunuz diye.Çünkü oyunları güzel olsa da zaten içerikleri başlı başına korsan; arabalarının lisans vermemek için benzeterek değiştirmeleri isim haklarını almamak adına bir iki harf değişikliğiyle yıllarıdır kurnazlık yapmaları asıl korsanın alasını kendileri yapıyorlar.İşin özü şu; ülkemizde gelişmiş diyebileceğimiz ülkelerdeki meslektaşlarıyla aynı işi yapmasına rağmen onlardan geliri kat be kat az olan kişilerin maddi durumu yetmediği için korsana yönelmiş ihtimali olsa bile bu ülkede Multimilyarderler var.Daha oyun çıkar çıkmaz alım gücü var.Esas soru bu zenginlerin neden bu ülkeden oyunu almayıp ta gold platin kredi kartlarıyla ebayden yurtdışına çıktığında yada tanıdığıma daha ucuza getirttirdim mantığıyla imkanı olduğu halde ülkesinden almadığıdır buda sorulması gereken en güzel soru bence.(istisnalar tabi ki vardır ama çoğunluk böyle.

Tigerspeed

22.11.2014 00:26:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: gencten277 Yıl olmuş 2014 millet hala ingilizce bilmiyor.
Sorun ingilizce bilmemek değil.Herkes az çok anlayacak kadar bu ülkede ingilizce biliyor ama konuşamıyor.Zaten çevrene bakarsan her tabela ingilizce !! Esas sorumuz ise şu ben para verdiğim oyunu neden benden kat be kat az nüfuslu ülkeler kendi dilleriyle oynarken ben kendi dilim olan Türkçe ile oyunu oynamıyorum.Sıkıysa sen onu git Microsofta söyle Tüm işletim sistemlerini ingilizce çıkarsın sonra görürüz hanyayı konyayı.Burada herkesin bahsettiği şey verilen değer !.

Guest-7ADF8CF23

22.11.2014 00:17:46

0
ruslar çokmu destek verdide hem yarı fiyatına verdiniz hemde dil desteği,geçin bu işleri.

Çakır91

22.11.2014 00:15:01

-3
Yıl olmuş 2014 millet hala ingilizce bilmiyor.

BlackBeasT

21.11.2014 23:08:42

-1
quote:

Orijinalden alıntı: oyunbilgini57 Firmaya , Arala , ona buna suç atmadan önce kendine bir sor oyunların Türkçe olması için ne yaptım diye . Cevabın evet ben aldığım oyunların neredeyse tamamını orjinal kullanıyorum diyebiliyorsan burda mesaj yazabilirsin . Ama bu dediklerimi yapmıyorsan gelipte "sinemadan , kitap sektöründen , palyaçolardan" örnek verme . Böyle bir millet olmak zorunda mıyız biz , hep mi biz haklıyız , her şey ters gidiyor bir sen mi doğrusun ? Anlamak mümkün değil .
Spot Kutulu oyun yurtdışından geliyor. Bunun taşıması, gümrüğü para ve 100-150tl arası satılıyor. Satış o ülkede görünüyor TR'de ithalatçı firma Aral vergiler dışında üstüne Kar koyuyor, fiyat oluyor 250-300tl... Sende hiç 1 şey bilmeden "Oyunun TR olması için ne yaptın " yazıyorsun... Peki aynı oyun Rusya'da ki nerdeyse bütün illegal kopyaları dağıtan tek ülke iken 30-50 tl'ye oyun orj. keyi nasıl satıyor? Demek ki TR'de oyun fiyatlarını yüksek tutan Paralelin cemaatinden, ithalatçısından daha tehlikeli Aral gibi Lobi var.

muratbalcin

21.11.2014 22:55:59

0
Kendi kanaatimce pc oyunlarında hak edeni genelde orijinal almaya çalışan birisiyim büyük ihtimal bu oyunu da alacağım, ama böyle tutarsız bir cevap şaka gibi.. hani daha önce gta serilerinden resmi olarak yayınlanan bir oyun var mıydı da ben mi yanılıyorum yada hakikaten sallıyorlar mı ? Evet sallıyorlar keşke sony'nin türkçe oyunlara düblaj dahil vermiş olduğu türkçe desteği bir çok oyun yapımcısı görse... Maalesef Batının, ülkemize bakış açısı çok da iç açıcı değil.

despair

21.11.2014 22:49:23

-1
Türkiye hassasiyet göstermediği için Sony türkçe oyun desteğine tam gaz devam ediyor. Bıraksınlar bu işleri, Türklerin isminin ana ekranda çıkmasından hoşlanmıyoruz demiyorlar da lafı dolandırıyorlar. Bunlar hep kıskançlıklar. Türkiye pazarı bu kadar büyürken, görmemezlikten gelmelerinin sebebi açıkça belli oluyor.

DH | equ*

21.11.2014 22:10:07

+1
Bu rockstar Türkiyede oyunların fiyatlarını bilmiyor heralde bilseler neden az satıyor diye şikayet etmezlerdi.

Biyonik Kumanda

21.11.2014 19:47:41

-1
Bağlaç olan da / de ayrı yazılır.

halflıfe

21.11.2014 19:33:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: oyunbilgini57 Firmaya , Arala , ona buna suç atmadan önce kendine bir sor oyunların Türkçe olması için ne yaptım diye . Cevabın evet ben aldığım oyunların neredeyse tamamını orjinal kullanıyorum diyebiliyorsan burda mesaj yazabilirsin . Ama bu dediklerimi yapmıyorsan gelipte "sinemadan , kitap sektöründen , palyaçolardan" örnek verme . Böyle bir millet olmak zorunda mıyız biz
, hep mi biz haklıyız , her şey ters gidiyor bir sen mi doğrusun ? Anlamak mümkün değil .
eğer lafın banaysa bu konu hakkın da en çok yorum yazdığım için üzerime alınıyorum her oyunum orijinal fakat bakış açın o kadar yanlış ki nerden baksam tutulur yanı yok bu piyasaya kar amacı gütmek olan bir şirket mi ben oyununu satın alayım diye teşvik edecek yoksa ben mi şirketi teşvik edeceğim ne kadar saçma bir şey bu şimdi sen ve senin gibi düşünenlere bir tane sorum olacak elinizi vicdanınıza koyup dürüstçe cevaplayacaksınız sorum şu şimdi senin gibi düşünen arkadaşlar http://store.steampowered.com/app/271590/ bu linke tıklayın ve oradan gta 5 in desteklediği dllere bakın eğer orada rusca ve brezilya Portekizcesi destekleniyor ve bu iki ülkede en az türkiye de ki kadar korsan yok diyebiliyorsanız sen ve senin gibilere helal olsun ve diyecekte hiç bir şeyim yokyani o desteklenen dillerin olduğu yerde korsan yok zaten rusya da ki oyun fiyatları neredeyse oyunu satın alacaksın üstüne para verecekler o duruma gelmişken korsanın babası var oralara gelince dil desteği var bize gelince yok önemli değil olmasın zaten ileri derecede İngilizce biliyorum beni üzen o değil beni üzen sen ve senin gibi kendi insanını yerden yere vurmaya hep kendi milletini ezmeye hevesli insanlar peki onuda geçtim evet korsan çok ve oyun satılmıyor bir tane adam orijinal alıyor ve o alanın parası da rockstar veya başka şirketlere gidiyorsa o orijinal alanın suçu ne oluyor sizin gibi insanları görünce ülkenin haline acıyorum gerçekten teslim olmuş bir gençlik peki bu piyasa da korsan gerçeği varsa o tüketicinin suçu mu korsan bu firmalar içinse kapatsınlar açıklarını onu da mı tüketici düşünecek yani siz zannediyorsunuz İngiltere de almanya da fransa da hiç korsan yok evet korsan çok kötü bir şey emek hırsızlığı fakat çıkıpta irketlerin sadece korsan oyuncular varmış gibi türkiye de ve bu korsan laneti sırf türkiyedeymiş gibi size Türkçe dil vermiyoruz demesini yadırgamak yerine kendinize sorun kendi ana dilinizi hak etmek için ne yaptınız sorusuna diyecek bir şey bulamıyorum

0quz28

21.11.2014 19:33:45

0
Birşey söylemek istiyorum bu bütün popüler oyunlar için geçerli ama gta için daha fazla geçerli olan bir konu türkiyede internet cafedenen yerler var ve bu cafelerden en az 30 pc oldugunu var saraysak en az 30 tane korsan gta 5 veya diger oyun kopyaları demektir bu ve biz ne kadar orjinal başvursak bu cafelerdeki korsan oyunlar her zaman daha fazla olcak gibi bence bu yüzden birazda etkileniyor bu korsan oyun meselesi sadece kullanıcıların korsan kullanmasından değil.

BSC Misafiri

21.11.2014 19:33:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi "Satılan çoğu ürün korsan bundan dolayı para kazanamiyoruz"

Spotculardan aldığımız oyunlardan para kazanamiyorlarmi?
Ne yazık ki hayır. Spotçulardan alınan oyunlar yabancıya gelir sağlıyor.

oyunbilgini57

21.11.2014 18:56:32

0
Firmaya , Arala , ona buna suç atmadan önce kendine bir sor oyunların Türkçe olması için ne yaptım diye . Cevabın evet ben aldığım oyunların neredeyse tamamını orjinal kullanıyorum diyebiliyorsan burda mesaj yazabilirsin . Ama bu dediklerimi yapmıyorsan gelipte "sinemadan , kitap sektöründen , palyaçolardan" örnek verme . Böyle bir millet olmak zorunda mıyız biz , hep mi biz haklıyız , her şey ters gidiyor bir sen mi doğrusun ? Anlamak mümkün değil .

bugraakin03

21.11.2014 18:37:58

+1
60 dolarlık oyun burda 250tl. Bu nasıl bi vergiyse. Sanki otomobil satın alıyoruz. Böyle dağıtım yapmaya devam ederlerse ülkede, insanlar spotçulardan alır, forumdan ikinci el alır, yabancı sitenin birinden kod satın alır. Us psnden alır. Hiç olmadı amazondan satın alır. Mantıklı düşünen adam Türk lirasından almaz oyunu. Şimdi steame eurodan yansırsa gta 180 tl gibi olacak fiyatı. Başka yerde 60 dolardan almak varken niye 180 tl versin insanlar yada niye 250 tl verip aral gamein dağıttığını alsın.

halflıfe

21.11.2014 18:34:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier Dil desteği lüks değil ihtiyaçtır. Sinemalarda az kişi gidiyor deyip altyazısız film gösterilmez.
helal olsun vallaha benim anlatabilmek için kırk takla attığım olayı 2 cümlede anlatmışsın

BSC Misafiri

21.11.2014 18:21:00

+1
quote:

Orijinalden alıntı: kanarya75 Helal olsun TechnoGame'e. Okurken göğsüm kabardı gelecek oyunlarda Türkçe gelebileceği de beni heyecanlandırdı. Adamlar haklı satılmıyor arkadaş. Ama isteyen uygun fiyata alabiliyor. Önemli olan biraz araştırma yapmak,sormak ve soruşturmak. Yinede ben torrentden çekmelerin azalacağını sanmıyorum. At gözlüğü takan arkadaşlar var çünkü. Düşündükçe sinir oluyorum neyse susuyorum artık.
At gözlüğü takan birini görmek istersen aynaya bakabilirsin senin oradan buradan ucuz diye aldığın oyunun torrenten ne farkı var? oda kayıt dışı buda. Torrent indiren adam en azından parasını ülkesinde harcıyor sizin paralar direk ülke dışı.

mertvontrier

21.11.2014 18:18:19

+2
Dil desteği lüks değil ihtiyaçtır. Sinemalarda az kişi gidiyor deyip altyazısız film gösterilmez.

Havya Makinesi

21.11.2014 18:14:22

0
"Satılan çoğu ürün korsan bundan dolayı para kazanamiyoruz" Spotculardan aldığımız oyunlardan para kazanamiyorlarmi?

Guest-0B46CB32A

21.11.2014 17:52:58

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Aksel123 Türkiyede 1 oyun 50-100 tl arası olsa o zaman görün satışlar tavan yapıyo mu yapmıyo mu tabi 1 oyun 150-250 tl arası olunca satışları az olur eh haliyle korsanda fazla olur tabi orjinal alanlarında sayısı o kadarda az oldunu sanmıyorum sonuçta gta bu herkes biliyo türkiyede gta sevenlerde bayağa fazla bence rockstarda bi el atması lazım.
Oyun için maksimum 120 verilir ama soytarilar 200den 250den satıyor bu nedir ya lanet olsun

halflıfe

21.11.2014 17:50:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: klongs
alıntı:

Orijinalden alıntı: porsux

alıntı:

Orijinalden alıntı: klongs

alıntı:

Orijinalden alıntı: halflıfe

beyler kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem korsanın savunduğum bir yanı yok inanmayana steam sayfamı paylaşabilirim bu açıklamayı yapmamın sebebi de yanlış anlaşılmasın kimseden çekindiğimden veya korktuğumdan değil bu konuda hassas olduğumdandır fakat bu işte bir terslik var satış açısından arz eden şirkettir bu arza karşılık verende tüketicidir yani demek istediğim oyunun satmaması korsan alınması biraz da şirketlerin bahanesi oluyor gibi gelmeye başladı sanki bu konuda iyi niyetli değiller gibi geliyor sen bir tüketicinin istediği arzı bir ver bakalım türkiye de tüketici ne istiyor Türkçe oyun görmek istiyor bir istediğine bir karşılık ver steam de bile saçma sapan astronomik ücretler isteme dünya standartlarına çek (kimse steam de ki fiyatlandırmayı türkiyede ki toptancılara bağlamasın ucuz olan oyun ucuz orda bu türkiyede ki satıcılar etki etmiyor da sadece bazı oyunlarda mı ediyor) bak bakalım satılıyor mu oyun kimse kusura bakmasın ama sadece rockstar için konuşmuyorum tabi ki bu satmama olayı biraz bahane oldu ama başta da dediğim gibi böyle olsa dahi korsan almak için bahane olamaz böyle bir şey umarım oyun şirketleri hep böyle satılsın da Türkçe yapalım yerine Türkçe yapalım da satacak mı düşüncesine bir gün geçerler.


witcher 2 yaptılarda noldu adamlar yine satamadı üstelik oyun 5 dolar gibi komik rakamlarda bile satıldığı halde


bunun korsan orjinal tartışmasıyla alakası yok ülkemizde bırak witcher serisinin popülaritesini türüne bile ilgi az. geçende arkadaşa witcher 2 oyna dedim o hangi oyun lan dedi. neyse türkçe yaması var şu var bu var deyip zorla oynattırdım oyunu oynadıktan sonra berbat oyun dedi. yani her az satan oyunu korsanla ilişkilendirmek hata olur bazen oyunlar kaliteli olmasına rağmen türüne veya oyunun tarzına olan ilgisizlikten dolayıda satmayabiliyor bende witcher 2 nin onlardan birisi oldugunu düşünüyorum ülkemiz için. mesela far cry 3 tr dil desteğiyle çıksaydı iddia ediyorum çok daha fazla satardı. bundada oyuncuları yerecek birşey yok. witcher dark souls gibi yapımlar oyunculuğun ileri evreleriyle alakalı (genellikle) e ülkemizdede oyunlar genelde stres atma amacıyla senaryolarına bakılmadan oynandığı için doğal olarak bu tür oyunlar daha ilgi çekici geliyor.


hadi witcher 2 rpg crysisde hiç satamadı ki üstüne burda insanlar bir dünya sövdü crysise batsada kurtulsak diyenler bile oldu
tamam haklısın insanlar dile bakmıyor ki bir oyunu satın almak için zaten dil kriter olamaz ki dil olması gerekendir eğer ben seni yanlış anlamadıysam ilk başta sen dedin bunu witcher 2 Türkçe geldi de ne oldu diye bende dile mi bakıp alıyorsunuz bir oyunu dedim crysis 3 te aynı örnek kimse oyunu beğenmedi ki yok cry engine optimizasyon sorunu yok işte tek düze hikaye dendi yani ne oldu dil önemli olsaydı bu 2 oyunda çok beğenilip alınmalıydı.lafın kısası benim burada savunduğum bir şirket türkiye de resmi distribitör tutupta oyununu burada satıyor ve en azından 1$ bile gelir elde diyorsa Türkçe dil olmak zorunda olmalıdır benim düşüncem bu yönde aksini kimse bana anlatamaz yok korsan var yok satmıyor da siz hele bir alında biz bakarız sanki çocuk kandırıyor gibi buda hoş bir şeymiş gibi gelmiyor bana ve bu olayda sırf bir witcher 2 üzerinden çıktıda ne oldu kim aldı ki bidaha da size Türkçe oyun yok diyerek savunulacağını da düşünmüyorum açıkçası benim düşüncem eğer olay korsansa bu şirketler her çıkan oyunun ps4 ve x1 sürümüne Türkçe dil desteği koysun pc versiyonun da bu olmasın bak bunu bi pc oyuncusu olarak söylüyorum hiç denenmeden 1-2 oyun üzerinden çıktıda ne oldu demek doğru gelmiyor bana

Guest-BB2CECC18

21.11.2014 17:39:31

-1
Oyunun Türkçe çıkmaması çok normalde keşke Türkçe yamayı kabul edip resmi oyuna entegre etselermiş.Biz Türkçe oyunları haketmiyoruz bence hiçbiri Türkçe oyun çıkarıp zarar etmesin.

klongs

21.11.2014 17:29:32

-1
quote:

Orijinalden alıntı: porsux
alıntı:

Orijinalden alıntı: klongs

alıntı:

Orijinalden alıntı: halflıfe

beyler kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem korsanın savunduğum bir yanı yok inanmayana steam sayfamı paylaşabilirim bu açıklamayı yapmamın sebebi de yanlış anlaşılmasın kimseden çekindiğimden veya korktuğumdan değil bu konuda hassas olduğumdandır fakat bu işte bir terslik var satış açısından arz eden şirkettir bu arza karşılık verende tüketicidir yani demek istediğim oyunun satmaması korsan alınması biraz da şirketlerin bahanesi oluyor gibi gelmeye başladı sanki bu konuda iyi niyetli değiller gibi geliyor sen bir tüketicinin istediği arzı bir ver bakalım türkiye de tüketici ne istiyor Türkçe oyun görmek istiyor bir istediğine bir karşılık ver steam de bile saçma sapan astronomik ücretler isteme dünya standartlarına çek (kimse steam de ki fiyatlandırmayı türkiyede ki toptancılara bağlamasın ucuz olan oyun ucuz orda bu türkiyede ki satıcılar etki etmiyor da sadece bazı oyunlarda mı ediyor) bak bakalım satılıyor mu oyun kimse kusura bakmasın ama sadece rockstar için konuşmuyorum tabi ki bu satmama olayı biraz bahane oldu ama başta da dediğim gibi böyle olsa dahi korsan almak için bahane olamaz böyle bir şey umarım oyun şirketleri hep böyle satılsın da Türkçe yapalım yerine Türkçe yapalım da satacak mı düşüncesine bir gün geçerler.


witcher 2 yaptılarda noldu adamlar yine satamadı üstelik oyun 5 dolar gibi komik rakamlarda bile satıldığı halde


bunun korsan orjinal tartışmasıyla alakası yok ülkemizde bırak witcher serisinin popülaritesini türüne bile ilgi az. geçende arkadaşa witcher 2 oyna dedim o hangi oyun lan dedi. neyse türkçe yaması var şu var bu var deyip zorla oynattırdım oyunu oynadıktan sonra berbat oyun dedi. yani her az satan oyunu korsanla ilişkilendirmek hata olur bazen oyunlar kaliteli olmasına rağmen türüne veya oyunun tarzına olan ilgisizlikten dolayıda satmayabiliyor bende witcher 2 nin onlardan birisi oldugunu düşünüyorum ülkemiz için. mesela far cry 3 tr dil desteğiyle çıksaydı iddia ediyorum çok daha fazla satardı. bundada oyuncuları yerecek birşey yok. witcher dark souls gibi yapımlar oyunculuğun ileri evreleriyle alakalı (genellikle) e ülkemizdede oyunlar genelde stres atma amacıyla senaryolarına bakılmadan oynandığı için doğal olarak bu tür oyunlar daha ilgi çekici geliyor.
hadi witcher 2 rpg crysisde hiç satamadı ki üstüne burda insanlar bir dünya sövdü crysise batsada kurtulsak diyenler bile oldu

CodeMachine

21.11.2014 17:24:56

0
Oyun yeterince satılsa zaten satılıyor ne gerek var çeviriye derler, satılmasa zaten satılmıyor ne gerek var çeviriye diyorlar. Ulan sen bi çıkar sonra satılmazsa çıkıp, ben çeviriyi yaptım ama destek olmadınız bi daha çeviemem de canımı ye. Bu arada bizim milletin ayarı kaçık. Ya ölümüne torrentçi, ya ölümüne oyun firmalarını destekliyor. Arkadaş orijinal almayı her zaman teşvik edersin desteklersin ama bize müstehak bilmem ne diyip elin firmasına karşı kendi vatandaşını ne kötülüyorsun. Adamlar adam gibi yerelleştirme yapmaz, bizim bu ülkedeki dağıtımcımız oyunları kaça satıyor diye denetlemez gelip laga luga yapar.

porsux

21.11.2014 17:14:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: klongs
alıntı:

Orijinalden alıntı: halflıfe

beyler kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem korsanın savunduğum bir yanı yok inanmayana steam sayfamı paylaşabilirim bu açıklamayı yapmamın sebebi de yanlış anlaşılmasın kimseden çekindiğimden veya korktuğumdan değil bu konuda hassas olduğumdandır fakat bu işte bir terslik var satış açısından arz eden şirkettir bu arza karşılık verende tüketicidir yani demek istediğim oyunun satmaması korsan alınması biraz da şirketlerin bahanesi oluyor gibi gelmeye başladı sanki bu konuda iyi niyetli değiller gibi geliyor sen bir tüketicinin istediği arzı bir ver bakalım türkiye de tüketici ne istiyor Türkçe oyun görmek istiyor bir istediğine bir karşılık ver steam de bile saçma sapan astronomik ücretler isteme dünya standartlarına çek (kimse steam de ki fiyatlandırmayı türkiyede ki toptancılara bağlamasın ucuz olan oyun ucuz orda bu türkiyede ki satıcılar etki etmiyor da sadece bazı oyunlarda mı ediyor) bak bakalım satılıyor mu oyun kimse kusura bakmasın ama sadece rockstar için konuşmuyorum tabi ki bu satmama olayı biraz bahane oldu ama başta da dediğim gibi böyle olsa dahi korsan almak için bahane olamaz böyle bir şey umarım oyun şirketleri hep böyle satılsın da Türkçe yapalım yerine Türkçe yapalım da satacak mı düşüncesine bir gün geçerler.


witcher 2 yaptılarda noldu adamlar yine satamadı üstelik oyun 5 dolar gibi komik rakamlarda bile satıldığı halde
bunun korsan orjinal tartışmasıyla alakası yok ülkemizde bırak witcher serisinin popülaritesini türüne bile ilgi az. geçende arkadaşa witcher 2 oyna dedim o hangi oyun lan dedi. neyse türkçe yaması var şu var bu var deyip zorla oynattırdım oyunu oynadıktan sonra berbat oyun dedi. yani her az satan oyunu korsanla ilişkilendirmek hata olur bazen oyunlar kaliteli olmasına rağmen türüne veya oyunun tarzına olan ilgisizlikten dolayıda satmayabiliyor bende witcher 2 nin onlardan birisi oldugunu düşünüyorum ülkemiz için. mesela far cry 3 tr dil desteğiyle çıksaydı iddia ediyorum çok daha fazla satardı. bundada oyuncuları yerecek birşey yok. witcher dark souls gibi yapımlar oyunculuğun ileri evreleriyle alakalı (genellikle) e ülkemizdede oyunlar genelde stres atma amacıyla senaryolarına bakılmadan oynandığı için doğal olarak bu tür oyunlar daha ilgi çekici geliyor.

Garrus

21.11.2014 16:19:06

0
Yazık olmuş bekleyen arkadaşlar için.

RushEpicsTR

21.11.2014 16:10:47

-1
Haklı buldum firma'yı çeviri yapılsa dahi test etmemiz gerekir tarzında bir sözcükte beni sevindirdi. RockStar kısacası bir şeyi yaparsak tam yaparız yoksa denemeyiz bile demiş. Böyle firmalar artık bir elin parmaklarını geçmiyor.

kanarya75

21.11.2014 16:09:17

0
Helal olsun TechnoGame'e. Okurken göğsüm kabardı gelecek oyunlarda Türkçe gelebileceği de beni heyecanlandırdı. Adamlar haklı satılmıyor arkadaş. Ama isteyen uygun fiyata alabiliyor. Önemli olan biraz araştırma yapmak,sormak ve soruşturmak. Yinede ben torrentden çekmelerin azalacağını sanmıyorum. At gözlüğü takan arkadaşlar var çünkü. Düşündükçe sinir oluyorum neyse susuyorum artık.

halflıfe

21.11.2014 15:26:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: FifaNetworkTR
alıntı:

Orijinalden alıntı:


Arkadaşım iyi de, yazdığım yazıların hepsi Türk oyun severleri düşünerek yazdığım yazılardı. Yoksa gerçekten Türkçe dil desteğine ihtiyacım yok benim.. Fakat şu bir gerçek ki, oyunlara yerel dil desteği geldikçe o yerel dile sahip ülkelerde oyun piyasası daha fazla hareketlilik yaşıyor. Yoksa istediğim oyunu oynarım, oyunları Türkçe dile göre satın almam. Hatta genelde orijinal diliyle ve iyi şekilde anlayarak oynarım, orası ayrı.. Ama bu ülkede yaşayıp da sadece kendimi düşünerek bencillik yapamam. Benim amacım Türkiye'deki oyun sektörüne bir benze de olsa katkı sağlamak.. Gerek yerelleştirme çalışmalarıyla gerekse bilinçlendirme yöntemleriyle... tamam doğrudur herkesin görüşüne de saygı duyarım bende bir oyun her zaman orijinal diliyle oynayan biriyim hatta orijinal ingilizce gelen oyunlar en azından genç arkadaşlarımıza bir şeyler öğretmesi açısından da önemli fakat beni üzen sizin bu şirketsel tutumunuz oluyor yani sırf wticher 2 nin satmamasını oyunlar Türkçe de çıksa satılmıyor diye benimsemek oyun şirketlerinin satış iyi olursa Türkçe yaparım yoksa sana türkçe yok dayatmalarına sanki şirketler haklıymış gibi bakmak mesela ben rockstardan şunu beklerim çık bundan sonra gta 6,7,8 neyse işte çıkacak oyunlarını Türkçe yap ondana sonra bak satışa gerçekten korsan hiç bir zaman sıfırlanmaz ama gözle görülecek korsan da düşüş yoksa ve satışları etkilemiyorsa çık açıklama yap biz artık Türkçe desteklemiyorum diye bizde hak verelim ama sen hiç bir şey yapma türkiye için ondan sonra çık yok korsan yok satış düşük de bence korsan olmayan platformlarda bu dediğim denenebilirdi mesela gta 5 x1 ve ps4 te Türkçe çıkabilirdi ama yapmadılar.lafın kısası şirket arz edendir ve şirket piyasa da iyi bir satış yakalamak amacı olan kar a ulaşmak için piyasanın yani tüketicinin istediğini yapmakla yükümlüdür türkiye de piyasa da Türkçe oyun istiyor önce sen alda sonra ben sana Türkçe yapayım diyemez kimse yani türkiye den 1 $ dahi kar ediyorsan ve bu pazardaysan burada ki tüketicinin isteklerine kulak vermelisin aksi halde orijinal alanlar cezalanıyor bir tık daha öteye gideyim bu ülkeyi yöneten yetkili birisi olsam hiçbir üründe hiçbir şekilde Türkçe dil seçeneği (tabi müzik hariç) sunmayan şirketleri ülkede legal yollardan satış yaptırtmam

onur89tr

21.11.2014 15:20:42

-1
"Şimdiye kadar Türkçe dil seçeneği sunmamaları ise Türkiye'de oyun satamadıklarına, atılan oyunların ise çoğunun korsan yollardan satıldığını ve kendilerinin bundan para kazanamadıklarını belirterek bu konuda Türk oyuncularının gerekli hassasiyeti göstermediklerini dile getirdiler." En önemli paragraf budur haberde... Fakat nedense önemsizmiş gibi kalın yapılmamış harfler.

freshmind

21.11.2014 15:16:59

-3
Burada ne saçmalanmış böyle yahu ? Hayır neyi bu kadar kompleks bir hale getiriyorsunuz ? Oyunların satışları değilde ne mesele o zaman ? Gta'nın yapımcısının dedesi Çanakkale'de mi savaşmış ? Neyi ima ediyorsunuz ? Var olan istatistiği takmıyorsanız, bir gerekçe göstereceksiniz ! Satmıyor işte oyunlar bu kadar basit. Playstation cephesi biraz ülkemizde durumu toparladı ve o iş bir düzene bağlandı. Mesut Çevik gibi bu gün konuştuğunuz platformların oluşumunda yer alan en önemli şahıslardan birisi, iki tane korsancı velede laf etti diye adama linç kampanyaları başlatıldı. Burada korsana-hırsızlığa laf ettiğimiz zaman aldığımız cevaplarla şoke olduk. 5 liraya satılan oyunu almadınız işte! (Witcher 2) Ne uzatıyorsunuz. Türk oyunculuğu için korsan bir alternatif olduğu sürece daima onu seçeceklerdir. bkz. PC ! CD Projekt geliyor oyunum satmadı diyor, Crytek dublaj parasını çıkartamadık diyor, Rockstar satış matış yok ki ben ne yapayım diyor , şurada ki şahısların yürüttüğü politakalara siyasete bak. Anca laf zaten. Aynen devam, steam'de son şeklini aldı, iyi yerlere doğru yelken açıyorsunuz ... Adamlara bak. Satışlar iyi, rakamlar iyi, oyunculuk iyi, ilgi-istek yoğun, korsan dışlanmış ama oyun yapımcıları bir tembel bir tembel , hatta kimisi faiz lobisi bilerek çıkarmıyor , kimisi Türk düşmanı ... Vah vah vah. Satmayan oyunun bahanesi-teranesi de ancak bu topraklarda yapılır ve bu kadar savunulurdu. Dünyanın başka hiç bir coğrafyasında bunu göremezsiniz. Yazık...

AsRuleS

21.11.2014 15:04:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: halflıfe
alıntı:

Orijinalden alıntı: FifaNetworkTR

bence senin de baya bir satış ve tüketici davranışı dersi alman lazım bak arkadaşım sen bir oyun Türkçe çıktı diye oyun alıyorsan yani diline bakarak oyunun piysada ki % 80 oyunu almaman lazım çünkü hiçbirinde Türkçe yok witcher 2 dediğin oyunu ben sevememiştim ve oyunun türü her kitleye hitap etmez onun için gidip oynamadım ne yani şimdi oyun Türkçe diye gidip satın mı alayım sen sevmediğin bir şarkıcının albümünü gidip alıyormusun peki rockstarın haberde ki açıklamasını düzgün bir şekilde okudun mu ne diyor bundan sonraki oyunlar da Türkçe yapmayı biz de düşünüyoruz ben rockstar gibi bir şirketin politik bir cevap vereceğini düşünmüyorum ne oldu bir anda oyunun satışımı arttı da diğer oyunlar da Türkçe düşünülde tamam onu da geçtim yeni nesilde yani ps4 ve x1 de korsan mı var yap o versiyonlara Türkçe pc ye yapma eğer gta 5 te türkiye de satmıyorsa zaten daha başka hiç bir oyun satmaz kusura bakmayın bunlar hangi şirket için olursa olsun bahane diablo 3 için türkiye de uzun kuyruklar oldu korsanı da yok bildiğim kadar oyun neden Türkçe değil tek sebep korsan ve satışsa yani oyunlarını başka bir açıdan bakarsak Türkçe yapan şirketlerin oyunları heralde türkiyede 100 milyon satıyor da ondan Türkçe kusura bakmayın ama bu firmaları bize masum göstermeye çalışıp ta bütün suçu türk oyuncu kitlesine atmanıza inanamıyorum gerçekten not: ilk yazımı okuduysan kesinlikle korsana karşıyım vede hiçbirşey korsan almak için bahane değildir
Arkadaşım iyi de, yazdığım yazıların hepsi Türk oyun severleri düşünerek yazdığım yazılardı. Yoksa gerçekten Türkçe dil desteğine ihtiyacım yok benim.. Fakat şu bir gerçek ki, oyunlara yerel dil desteği geldikçe o yerel dile sahip ülkelerde oyun piyasası daha fazla hareketlilik yaşıyor. Yoksa istediğim oyunu oynarım, oyunları Türkçe dile göre satın almam. Hatta genelde orijinal diliyle ve iyi şekilde anlayarak oynarım, orası ayrı.. Ama bu ülkede yaşayıp da sadece kendimi düşünerek bencillik yapamam. Benim amacım Türkiye'deki oyun sektörüne bir benze de olsa katkı sağlamak.. Gerek yerelleştirme çalışmalarıyla gerekse bilinçlendirme yöntemleriyle...

Metal-Gear

21.11.2014 14:57:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: jeofoking
alıntı:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Anasını satim benim anlamadığım hiç kimse Türkiye'deki oyun satışlarından memnun değil ama Sony memnun. Sony'nin başı çektiği oyunlar hep Türkçe, bu herfiler babalarının hayrına Türkçe yapmıyorlar bu oyunları, belli ki kâr elde ettiriyor bu ülke ki bu herifler Türkçe dil desteği koymuşlar.

Yani insanlar hiç bir oyunu satın almıyor da bir tek Sony oyunlarını mı satın alıyor? Üstelik pc oyunlarından da pahalıdır playstation oyunlarının mağaza fiyatı. Ona rağmen bir satış başarısı var demek ki, bu firmalar niye böyle satılmıyor da satılmıyor diye zırlıyor anlamıyorum. Witcher'ı geç, o oyun herkesin seveceği tarz bir oyun değil diye satılmadı doğru dürüst, türü sevenlerin bir kısmı da korsan aldı diye bütün ülke oyunu korsan oynamış gibi muamele yapıyorsunuz, yapmayın böyle. Takmışlar bi witcher'ın satışlarına, kaç kişi oynuyor sanki Türkiye de o oyunu.


sanırım mağarada yaşıyorsun kardeşim sonynin oyunlarının türkçe olmasının tek sebebi plasytation cafelerdir Ankara'da çok işlek olmayan bir mahallede bile 2-3 tane ps cafe var sen düşün artık toplamda ne kadar konsol satmıştır konsolun fazla satmasından ötürü exclusiveleride türkçe yapıyorlar yani bireysel olarak oyunlar pek satılmıyor yani
Saçmalamışsın, PS kafeler sanki konsolları gidip resmi garantili olarak alıyorlar, hepsi spotçulardan alınma onların. Sadece güzel indirimler varken gidip mağazalardan alırlar o da ayda yılda bir olur, PS kafelerin aldığı ürünler satış sayısına eklenmiyor ki spot zaten, benim burada Adana'da tanıdığım bir esnaf var konsol ve oyun satışları yapıyor, iki parti PS4 getiriyor adam bir partisi NTSC garantisiz kaçak ürün, bir partisi resmi garantili. Bu garantisiz kaçak olanları hep ps kafeciler alıyor. Sen daha neyden bahsediyorsun bana? :) Bana mağarada yaşıyorsun diyorsun, ben bu işin nasıl yürüdüğünü kendi gözümle görüyorum senin haberin yok. Kaldı ki ps kafeler tüm ps lerini resmi yoldan alsaydı bile, adamlar yaptıkları oyundan zarar ettikleri halde vay PS satılıyor oyuna da TR desteğin mi koyalım diyeceklerdi? Bilende konuşuyor bilmeyende bu memlekette ya.

halflıfe

21.11.2014 14:50:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: FifaNetworkTR bence senin de baya bir satış ve tüketici davranışı dersi alman lazım bak arkadaşım sen bir oyun Türkçe çıktı diye oyun alıyorsan yani diline bakarak oyunun piysada ki % 80 oyunu almaman lazım çünkü hiçbirinde Türkçe yok witcher 2 dediğin oyunu ben sevememiştim ve oyunun türü her kitleye hitap etmez onun için gidip oynamadım ne yani şimdi oyun Türkçe diye gidip satın mı alayım sen sevmediğin bir şarkıcının albümünü gidip alıyormusun peki rockstarın haberde ki açıklamasını düzgün bir şekilde okudun mu ne diyor bundan sonraki oyunlar da Türkçe yapmayı biz de düşünüyoruz ben rockstar gibi bir şirketin politik bir cevap vereceğini düşünmüyorum ne oldu bir anda oyunun satışımı arttı da diğer oyunlar da Türkçe düşünülde tamam onu da geçtim yeni nesilde yani ps4 ve x1 de korsan mı var yap o versiyonlara Türkçe pc ye yapma eğer gta 5 te türkiye de satmıyorsa zaten daha başka hiç bir oyun satmaz kusura bakmayın bunlar hangi şirket için olursa olsun bahane diablo 3 için türkiye de uzun kuyruklar oldu korsanı da yok bildiğim kadar oyun neden Türkçe değil tek sebep korsan ve satışsa yani oyunlarını başka bir açıdan bakarsak Türkçe yapan şirketlerin oyunları heralde türkiyede 100 milyon satıyor da ondan Türkçe kusura bakmayın ama bu firmaları bize masum göstermeye çalışıp ta bütün suçu türk oyuncu kitlesine atmanıza inanamıyorum gerçekten not: ilk yazımı okuduysan kesinlikle korsana karşıyım vede hiçbirşey korsan almak için bahane değildir

EmuMaster

21.11.2014 14:44:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: FifaNetworkTR
Sevgili über analist arkadaşım diğer yorumlarına bir şey demiyorum katıldığım noktalarda var ama yazımı bla bla bla text yazısı bla bla bla diye okumayıp "Oyuna koyacağın text yazısı la ses sanatçısı kiralamayacaksın ,altyazıyı çevirmek için her hangi bir stüdyoya parada vermeyeceksin hazır çevrilmişi var. Çevirilen altyazıyı gözden geçirmek o kadar zor olmasa gerek.Zira (mehaba ben erdi özüağ şaka lan şaka) oyunun eski nesil sürümünden ettiğin karı düşünürsek altyazıyı gözden geçirmesi için bir ekibe para harcamak çöldeki kum zerresi gibi bir şey kalır." Diye okusaydında altını çizdiğim kısmı kaçırmasaydın. Ayrıca "Amma naz yaptılar :)))))))))))))))))))))))" diye bir şey yazdığımıda hatırlamıyorum rockstar'dan için, bu türk oyunculara attığı yalanı direk şerefsizlik ikiyüzlülük hatta ve hatta haysiyetlikle onlara geri iade ediyorum [:'(] (hakaretlerim rockstara yanlış anlaşılma olmasın saygılar.)

BiqBrav3

21.11.2014 14:19:29

0
Allah aşkına The Witcher gibi kısıtlı bir kitleye hitap eden oyunla,Gta V gibi neredeyse her yaştan oyuncu tarafından sevilen oyunu bir tutmayın Gta V Türkçe gelseydi eminimki Türkiye'de sattığından daha da fazla satardı insanlar Rockstar'a sempati duyardı,şimdi orj almasa parasını biriktirip ilerde alırdı en azından oyuncu kitlesi geniş.

AsRuleS

21.11.2014 14:04:56

0
Tüm yorumları okudum da... gerçekten oyun dünyası, dil konusu ve oyun yerelleştirme çalışmalarıyla ilgili çok fazla döküman ve veri olmasına rağmen hala birçok oyun severin bu konularda en ufak bir bilgisi olmadığını fark ettim. Siz ne düşünürseniz düşünün, oyun piyasasında büyük büyük adımlar atılmadıkça Türk oyun dünyasına ve Türk oyun severlerine oyun firmaları daima temkinli yaklaşacaklardır. O sebeple de " sen Türkçe dil desteği çıkar, sonra biz alalım " laflarını artık bırakın lütfen arkadaşlar... klongs kullanıcı adlı arkadaşımı yürekten kutluyorum. Evet, The Witcher 2 oyununa hiçbir ön şart koşmadan yapımcı firma ( ki burada CD Projekt RED firmasından bahsediyoruz, yani firmadan ziyade oyuncu ve oyun sever kökenden gelen bir firma kendileri ) Türkçe dil desteği getirmesine rağmen kaç adet sattı oyun? Kaç kişi bu oyunu orijinal şekilde satın aldı? Eğer yeterli oyun satış düzeyine gelseydi üçüncü oyun çoktan Türkçe dil desteğine kavuşmuş olurdu. Bir oyunu sevebilirsiniz, gönül verebilirsiniz. Ancak o oyunu satın almadıktan sonra, o oyunun yapımcı firmasına gerekli saygıyı göstermedikten sonra kuru sevginin video oyunlarına bir getirisi maalesef olmuyor. Aral Game'e gösterilen tepkinin ise %100 arkasındayım ve her yerdeki savunucusuyum. Ülkedeki oyun severleri düşünmeden, sadece yapımcı firmanın direktifleriyle oyunların dağıtımını üstlenen, tam bir komisyoncu vasfıyla oyunları Türkiye'ye getiren bir firma.. Genelde bir dile ait yerelleştirme çalışmalarını ve proje dağıtımlarını o ülkedeki yerel dağıtım firmaları üstlenirler. Yani ellerini taşın altına sokarlar ve yerelleştirme bürolarıyla temasa geçerler. Ancak bu durum Türkiye'de farklı... Çünkü gözü sadece para bürümüş olan Aral Game bu konuda hiçbir adım atmıyor, hiçbir şekilde aracılık görevi üstlenmiyor, üstelik Türkçe yerelleştirme çalışmalarının bağlayıcı unsuru olan oyun satışı konusunda da fiyatları yukarılara çekip " isteyen alır istemeyen almaz, bu oyunun fiyatı budur, Türkçe dil desteği de yoktur " lafına getirecek kadar pervasızlaşıyor. Aral Game'in sorumsuzluğunu ise 23 Studios gibi yerelleştirme stüdyoları ve gönüllü çeviri grupları üstlenmeye çalışıyor. Bazı arkadaşların ise " alt tarafı oyuna text dosyası yükleyecekler, amma nazlanıyorlar " şeklindeki yorumlarını da gördüm :) Keşke herşey o kadar kolay olsa.. Şöyle bir düşünelim : Rockstar Games hiçbir kontrol yapmadan, hiçbir araştırma ve istihbarat toplamadan herhangi bir gönüllü çeviri grubuna projeyi verdi. Çeviride de bazı yazım hataları veya anlam hataları yaşandı. Böyle bir durumla oyunu oynayanlar karşılaştıklarında suçu TechnoGame'e mi atarlar yoksa " ooo Rcokstar Games'in yaptığına bak, ilk defa Türkçe dil desteği sağlıyorlar onu da amatörce yapmışlar " diye mi düşünürler? Yapımcı firmalar için yerelleştirme çalışmaları bir imaj meselesidir. Yerelleştirmedeki yaşanan bir aksaklık direk oyun yapımcısını bağlar. Burada elbette TechnoGame'in projesinin şüpheli olduğu düşüncesini belirtmiyorum. Fakat firmalar için zamanlama çok önemlidir. Daha önce piyasaya çıkmış olan bir oyuna genelde büyük firmalar sonradan eklenebilir bir dil desteği sağlamazlar. Bu, hiçbir zaman yaşanmamıştır. Ne EA Games, ne Ubisoft ne de Rockstar Games ufak bir güncellemeyle sonradan bir dil desteği sağlamaz. Çünkü herşey plan dahilinde işler. Ve kolay kolay o planlarından şaşmazlar. Burada en önemli olay, TechnoGame'in bu cesaret örneğini gösterip Rockstar Games ile görüşmesidir. Bundan sonra atılacak adımlar eminim firma tarafından daha fazla ciddiye alınacaktır. O sebeple de TechnoGame'i kutlamak gerek...

MoÇü

21.11.2014 13:53:31

+2
Gta5'in konsol satış fiyatları ortada. steamde 90 ve ya 100 lira civarı olması beklenen oyun artık aralın sayesinde 170 lira civarı olacak zaten fiyatlar yüzünden az satan oyun, yine az satıcak aral gibi haysiyet yoksunu firmalar yüzünden.

halflıfe

21.11.2014 13:53:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: killuminati25
alıntı:

Orijinalden alıntı: Shyris

Bende şöyle bir yorum yapmak istiyorum bir çok arkadaş türkiyede satış fiyatından bahsetmiş evet o konuda haklısınız ama bu türkiyedeki satış fiyatını ne rockstar ne başka bir firma belirliyor burdaki bizzat aral game denen gereksiz haysiyetsiz şirket belirliyor steame türk lirası gelmeden önce far cry 4 assasin's creed unity 60 dolar fiyatındaydı türk lirası geldi bu fiyat 170 liraya çıktı bir çok kişi steame ticket attı ve alınan cevap ise türkiyedeki oyun distribütörü olan aral veya vb distribütörlerden dolayı bu fiyatı 170 lira gibi bir fiyatı çektiklerini söylediler yani bütün suçlu aral game veya ona benzeyen başka firmalardır.

Zaten bu a(n)al kadar soysuz bir firma daha yok memlekette.
yalnız aral game de 150 ye satılıp steam de 75 tl ye 89 tl ye satılan oyunlar da var evet aral game türkiyede ki her oyuncu gibi bende sevmiyorum fakat tek sorumlu aral game gibi de gözükmüyor yani steamin açıklaması pek de gerçekçi durmuyor

Vyn

21.11.2014 13:44:59

-1
bu olayin tek bir açıklaması var devletin koyduğu vergiler yurt dışında 10 dolar olan türkiye'ye gelince 100 dolar oluyor tamamen bundan kaynaklı

halflıfe

21.11.2014 13:37:24

-1
quote:

Orijinalden alıntı: klongs
alıntı:

Orijinalden alıntı: halflıfe

beyler kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem korsanın savunduğum bir yanı yok inanmayana steam sayfamı paylaşabilirim bu açıklamayı yapmamın sebebi de yanlış anlaşılmasın kimseden çekindiğimden veya korktuğumdan değil bu konuda hassas olduğumdandır fakat bu işte bir terslik var satış açısından arz eden şirkettir bu arza karşılık verende tüketicidir yani demek istediğim oyunun satmaması korsan alınması biraz da şirketlerin bahanesi oluyor gibi gelmeye başladı sanki bu konuda iyi niyetli değiller gibi geliyor sen bir tüketicinin istediği arzı bir ver bakalım türkiye de tüketici ne istiyor Türkçe oyun görmek istiyor bir istediğine bir karşılık ver steam de bile saçma sapan astronomik ücretler isteme dünya standartlarına çek (kimse steam de ki fiyatlandırmayı türkiyede ki toptancılara bağlamasın ucuz olan oyun ucuz orda bu türkiyede ki satıcılar etki etmiyor da sadece bazı oyunlarda mı ediyor) bak bakalım satılıyor mu oyun kimse kusura bakmasın ama sadece rockstar için konuşmuyorum tabi ki bu satmama olayı biraz bahane oldu ama başta da dediğim gibi böyle olsa dahi korsan almak için bahane olamaz böyle bir şey umarım oyun şirketleri hep böyle satılsın da Türkçe yapalım yerine Türkçe yapalım da satacak mı düşüncesine bir gün geçerler.


witcher 2 yaptılarda noldu adamlar yine satamadı üstelik oyun 5 dolar gibi komik rakamlarda bile satıldığı halde
güzel arkadaşım sizin gibi düşünenler olduğu sürece zaten bu oyunlar 100 milyonda satsa Türkçe olmaz merak etmeyin her oyun Türkçe çıktı diye çok mu satmak zorunda türkiye ye gelen her film kapalı gişemi oynuyor o oyunun kalitesine de bağlı tamam witcher serisi her zaman kaliteli olmuştur fakat witcher 2 yanlış hatırlamıyorsam açık dünya oynanışına sahip değil vede skyrimin gölgesin de kalmış bir oyun oldu wticher 3 Türkçe yap bak satışlara bir de bu olay tüketici psikolojisine girer bu üniversitelerde okutulan bir der alışkanlıklar öyle hemen tek bir ürünle kaybolmaz biraz sabretmek lazım tüketiciyi alıştırmak lazım bak arkadaşın biri çok iyi örnek vermiş football manager Türkçe çıktı oyunu yapan firmanın söylediklerine göre satıştan memnun sony nerdeyse Türkçe çıkarıyor satıştan memnun nedense bazı firmalarda bu sorun var fakat bu konu yanlış anlaşılıyor siz zannediyorsunuz ki bir oyun Türkçe çıkınca o oyun yok satacak böyle bir şey yok oyunun satışına etki eden diğer faktörler ne olacak oyunun içeriğine hiç mi bakılmayacak yani Türkçe diye hemen o oyun mu alınacak yani almanca çıkan bir oyunu almanca konuşan ülkelerde ki her oyuncu kitlesi sırf almanca diye alıp oynuyor mu

P4P800

21.11.2014 13:29:59

+1
Bu oyun firmalarının kafası basmıyo arkadaş asgari ücretin 250 € olduğu ülkede 250 TL ye oyun satarsan tabiki korsan akar lan. Ruslara hintlilere hon kong , brezilyalılara nerdeyse bedava satıyorlar bize gelince paund üstünden hesaplıyorlar biz paund mu kazaniyoruz. 80 milyon nüfus var 50 60 liraya Çıkart bak satış rakamlarına... 250 TL ye 10 kişi alacaksa 60 80 e satsa 1000 kişi alır.

jeofoking

21.11.2014 13:27:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear Anasını satim benim anlamadığım hiç kimse Türkiye'deki oyun satışlarından memnun değil ama Sony memnun. Sony'nin başı çektiği oyunlar hep Türkçe, bu herfiler babalarının hayrına Türkçe yapmıyorlar bu oyunları, belli ki kâr elde ettiriyor bu ülke ki bu herifler Türkçe dil desteği koymuşlar.

Yani insanlar hiç bir oyunu satın almıyor da bir tek Sony oyunlarını mı satın alıyor? Üstelik pc oyunlarından da pahalıdır playstation oyunlarının mağaza fiyatı. Ona rağmen bir satış başarısı var demek ki, bu firmalar niye böyle satılmıyor da satılmıyor diye zırlıyor anlamıyorum. Witcher'ı geç, o oyun herkesin seveceği tarz bir oyun değil diye satılmadı doğru dürüst, türü sevenlerin bir kısmı da korsan aldı diye bütün ülke oyunu korsan oynamış gibi muamele yapıyorsunuz, yapmayın böyle. Takmışlar bi witcher'ın satışlarına, kaç kişi oynuyor sanki Türkiye de o oyunu.
sanırım mağarada yaşıyorsun kardeşim sonynin oyunlarının türkçe olmasının tek sebebi plasytation cafelerdir Ankara'da çok işlek olmayan bir mahallede bile 2-3 tane ps cafe var sen düşün artık toplamda ne kadar konsol satmıştır konsolun fazla satmasından ötürü exclusiveleride türkçe yapıyorlar yani bireysel olarak oyunlar pek satılmıyor yani

Metal-Gear

21.11.2014 13:20:55

0
Anasını satim benim anlamadığım hiç kimse Türkiye'deki oyun satışlarından memnun değil ama Sony memnun. Sony'nin başı çektiği oyunlar hep Türkçe, bu herfiler babalarının hayrına Türkçe yapmıyorlar bu oyunları, belli ki kâr elde ettiriyor bu ülke ki bu herifler Türkçe dil desteği koymuşlar. Yani insanlar hiç bir oyunu satın almıyor da bir tek Sony oyunlarını mı satın alıyor? Üstelik pc oyunlarından da pahalıdır playstation oyunlarının mağaza fiyatı. Ona rağmen bir satış başarısı var demek ki, bu firmalar niye böyle satılmıyor da satılmıyor diye zırlıyor anlamıyorum. Witcher'ı geç, o oyun herkesin seveceği tarz bir oyun değil diye satılmadı doğru dürüst, türü sevenlerin bir kısmı da korsan aldı diye bütün ülke oyunu korsan oynamış gibi muamele yapıyorsunuz, yapmayın böyle. Takmışlar bi witcher'ın satışlarına, kaç kişi oynuyor sanki Türkiye de o oyunu.

klongs

21.11.2014 13:11:39

+2
quote:

Orijinalden alıntı: halflıfe beyler kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem korsanın savunduğum bir yanı yok inanmayana steam sayfamı paylaşabilirim bu açıklamayı yapmamın sebebi de yanlış anlaşılmasın kimseden çekindiğimden veya korktuğumdan değil bu konuda hassas olduğumdandır fakat bu işte bir terslik var satış açısından arz eden şirkettir bu arza karşılık verende tüketicidir yani demek istediğim oyunun satmaması korsan alınması biraz da şirketlerin bahanesi oluyor gibi gelmeye başladı sanki bu konuda iyi niyetli değiller gibi geliyor sen bir tüketicinin istediği arzı bir ver bakalım türkiye de tüketici ne istiyor Türkçe oyun görmek istiyor bir istediğine bir karşılık ver steam de bile saçma sapan astronomik ücretler isteme dünya standartlarına çek (kimse steam de ki fiyatlandırmayı türkiyede ki toptancılara bağlamasın ucuz olan oyun ucuz orda bu türkiyede ki satıcılar etki etmiyor da sadece bazı oyunlarda mı ediyor) bak bakalım satılıyor mu oyun kimse kusura bakmasın ama sadece rockstar için konuşmuyorum tabi ki bu satmama olayı biraz bahane oldu ama başta da dediğim gibi böyle olsa dahi korsan almak için bahane olamaz böyle bir şey umarım oyun şirketleri hep böyle satılsın da Türkçe yapalım yerine Türkçe yapalım da satacak mı düşüncesine bir gün geçerler.
witcher 2 yaptılarda noldu adamlar yine satamadı üstelik oyun 5 dolar gibi komik rakamlarda bile satıldığı halde

killuminati25

21.11.2014 13:11:24

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Shyris Bende şöyle bir yorum yapmak istiyorum bir çok arkadaş türkiyede satış fiyatından bahsetmiş evet o konuda haklısınız ama bu türkiyedeki satış fiyatını ne rockstar ne başka bir firma belirliyor burdaki bizzat aral game denen gereksiz haysiyetsiz şirket belirliyor steame türk lirası gelmeden önce far cry 4 assasin's creed unity 60 dolar fiyatındaydı türk lirası geldi bu fiyat 170 liraya çıktı bir çok kişi steame ticket attı ve alınan cevap ise türkiyedeki oyun distribütörü olan aral veya vb distribütörlerden dolayı bu fiyatı 170 lira gibi bir fiyatı çektiklerini söylediler yani bütün suçlu aral game veya ona benzeyen başka firmalardır.
Zaten bu a(n)al kadar soysuz bir firma daha yok memlekette.

speedymaster

21.11.2014 13:10:23

0
Gta San Andreas tan sonra çıkan hiçbir gta oyunu beni heyecanlandırmadı . Yani kesin oynamalıyım dediğim bir oyunu yok . Zaten 3 karakteri yönetme fikri beni iyice soğuttu . Eski tadı yok Türkçe olup olmaması sorun değil .Piyasda ki oyunların %98 inde böyle bir seçenek olmadığı için kimsenin dert edeceğini sanmıyorum. Şu an beni gelecekte heyecanlandıran tek oyun Witcher 3 ön sipariş i verdim bekliyorum :)

BiqBrav3

21.11.2014 13:03:28

+1
Safi bahane bunlarınkide he açıkla o zaman Türkiye'de GTA V'in ne kadar sattıgını,kaç adet satılmasını istiyorsunda Türkçe koyacaksın bunları belirt,hadi onuda geçtim ilk adımı senin atman gerek sen Türkçe yap bakalım daha mı fazla satılıyor yoksa daha az mı.Oyunları Türkçe yapan şirketlere bi sor ne kadar satılmış önceden ne kadar satılıyordu.Yani biz ne kadar konuşsakda boşuna brezilya portekizcesi koyan adamlar Türkçe koymuyorlar orda daha mı fazla satıyor. EDİT:GTATurk.com'a özel screenshot göndermeyide biliyosun ama.

KoRnTuNeS

21.11.2014 13:03:13

0
bu haber doğru mu? http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=937126

EmuMaster

21.11.2014 12:48:05

0
Ben böyle şerefsizlikte ilk defa görüyorum. "Geyeken haşşaşiyeti göşteymedileyyy ühüüüü".Mağazalara koli koli oyun göndermeyi biliyorsun türkiyede oyun satmayıda biliyorsun.Oyuna koyacağın text yazısı la ses sanatçısı kiralamayacaksın ,altyazıyı çevirmek için her hangi bir stüdyoya parada vermeyeceksin hazır çevrilmişi var. Çevirilen altyazıyı gözden geçirmek o kadar zor olmasa gerek.Zira (mehaba ben erdi özüağ şaka lan şaka) oyunun eski nesil sürümünden ettiğin karı düşünürsek altyazıyı gözden geçirmesi için bir ekibe para harcamak çöldeki kum zerresi gibi bir şey kalır. Şimdi sen onu bunu bırakta Rockstar türkiyede satılan eski sürümden ne kadar kar ettin onu bir açıkla.Hadi gta 5'ide boşver önceki gta oyunların red dead redemption veya max payne 3'ün satışlarını açıkla ondan sonra memnuniyetsizliğini dile getir. Lan bu kadar utanmazlık ve yüzsüz bir açıklamayı ben EA ve Ubisofttan beklerdimde.Asıl vampir buymuş ettiği karın hasılatın haddi hesabı yok , kar edemiyoruz dediği ülkede halen oyunları deli gibi satıyor ondan sonra türk oyunculuğuna b.k atıyor.Kurban olun siz türk oyunculuğuna. Almayın arkadaşlar orjinal almayın.Orjinal oyun alan kullanan adama saygım sonsuz ama bu seferlik yapmayın.Bu tür bir yazıyı normalde yazmam kolay kolayda şu adamın açıklamayı okuyunca kan tepeye sıçradı la havle vela kuvvete. Valla rockstar değil kim olursa olsun böyle nankörce bir açıklamaya yaparsa karşılığını bu şekildede veririm.

Misafiriz Hacıı

21.11.2014 12:34:27

+1
korsan, haksız fiyatların haksızlığını örten bir perdeden başka bir şey değil. orijinal oyun almayanları suçlamayın, korsan kullanmasalar bile bu oyun Türkçe olmayacaktı. sonuç olarak korsan almakla almamak arasında değişen bir şey yok, satışta çizgi yukarılara çıkmıyorsa satmıyordur, korsan kullanmıyorlarsa bile korsan muamelesi yapılıyordur. sömürgeci olmamanın zararları mı diyelim bilemedim, korsanlara hırsız muamelesi yapanların ülkesi şuan sömürgecilik yapıyor, bizim ekonomimizin düşmesi de sömürgecilerden ibaret. korsanı savunmuyorum. korsan alıp almamanızı keyfiniz bilir AMA Türkiye yi korsanla (hırsızlıkla) suçlayan firmaların ülkeleri zamanında ve şuan hırsızlığa devam ediyorlar.

porsux

21.11.2014 12:16:02

+1
kendi oyunumuzu kendimiz geliştirip kendi sektörümüzü yaratmadığımız sürece başka ülkelerin firmaları bize saygı göstermeyecekler herşey bizde bitiyor polonyayıda tınlayan yoktu yakın zamana kadar... örnek alalım oyun fiyatları 60 lira bile olsa korsanın önüne geçemezsiniz. çünkü ülke şartları maalesef her oyunseverin bir oyuna 60 lira bayılmasına bile müsaade etmiyor. 20 lira olsa o zaman birşeylerin değiştiğini çok net görürsünüz ama oda tabiki imkansız şu anda. bu yüzden imkansızı beklemek yerine kendi imkanalrımızı yaratmamız lazım kimse bizim kara kaşımıza gözümüze bakıpta oyunları 20 - 30 liraya vermez..

Y@KI$IKLII

21.11.2014 12:10:52

-7
Bırakın bu işleri torrent akar

emrebdt

21.11.2014 11:46:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: halflıfe beyler kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem korsanın savunduğum bir yanı yok inanmayana steam sayfamı paylaşabilirim bu açıklamayı yapmamın sebebi de yanlış anlaşılmasın kimseden çekindiğimden veya korktuğumdan değil bu konuda hassas olduğumdandır fakat bu işte bir terslik var satış açısından arz eden şirkettir bu arza karşılık verende tüketicidir yani demek istediğim oyunun satmaması korsan alınması biraz da şirketlerin bahanesi oluyor gibi gelmeye başladı sanki bu konuda iyi niyetli değiller gibi geliyor sen bir tüketicinin istediği arzı bir ver bakalım türkiye de tüketici ne istiyor Türkçe oyun görmek istiyor bir istediğine bir karşılık ver steam de bile saçma sapan astronomik ücretler isteme dünya standartlarına çek (kimse steam de ki fiyatlandırmayı türkiyede ki toptancılara bağlamasın ucuz olan oyun ucuz orda bu türkiyede ki satıcılar etki etmiyor da sadece bazı oyunlarda mı ediyor) bak bakalım satılıyor mu oyun kimse kusura bakmasın ama sadece rockstar için konuşmuyorum tabi ki bu satmama olayı biraz bahane oldu ama başta da dediğim gibi böyle olsa dahi korsan almak için bahane olamaz böyle bir şey umarım oyun şirketleri hep böyle satılsın da Türkçe yapalım yerine Türkçe yapalım da satacak mı düşüncesine bir gün geçerler.
Aynen öyle katılıyorum.Biraz araştırsınlar türkiyede oyun satmak istiyorlarsa ilk adımı yapımcılar atıcak,arza göre duruş sergilemeyecekler bizim memlekette ne yazıkki böyle.Football manager için çok fazla isteniyordu türkçe olması adamlarda korsan oyuna dikkat çektiler o yüzden yapmadılar fakat 1 sene sonra türkçe yaptılar oyunu ve satışlar arttı,yetkililerde bu durumdan,satışlardan memnun olduklarını dile getirdiler.O yüzden Türkiye'de oyun satmak için çabalayan alıcı değil,satıcı olmak zorunda.

ReflexAction

21.11.2014 11:39:07

-8
iyikide Aral'dan almışım bu sefer

halflıfe

21.11.2014 11:29:40

+1
beyler kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem korsanın savunduğum bir yanı yok inanmayana steam sayfamı paylaşabilirim bu açıklamayı yapmamın sebebi de yanlış anlaşılmasın kimseden çekindiğimden veya korktuğumdan değil bu konuda hassas olduğumdandır fakat bu işte bir terslik var satış açısından arz eden şirkettir bu arza karşılık verende tüketicidir yani demek istediğim oyunun satmaması korsan alınması biraz da şirketlerin bahanesi oluyor gibi gelmeye başladı sanki bu konuda iyi niyetli değiller gibi geliyor sen bir tüketicinin istediği arzı bir ver bakalım türkiye de tüketici ne istiyor Türkçe oyun görmek istiyor bir istediğine bir karşılık ver steam de bile saçma sapan astronomik ücretler isteme dünya standartlarına çek (kimse steam de ki fiyatlandırmayı türkiyede ki toptancılara bağlamasın ucuz olan oyun ucuz orda bu türkiyede ki satıcılar etki etmiyor da sadece bazı oyunlarda mı ediyor) bak bakalım satılıyor mu oyun kimse kusura bakmasın ama sadece rockstar için konuşmuyorum tabi ki bu satmama olayı biraz bahane oldu ama başta da dediğim gibi böyle olsa dahi korsan almak için bahane olamaz böyle bir şey umarım oyun şirketleri hep böyle satılsın da Türkçe yapalım yerine Türkçe yapalım da satacak mı düşüncesine bir gün geçerler.

obantr

21.11.2014 11:21:55

+1
Türk oyun sektörünün gelişmesi için Türk Oyun Stüdyoları ve kaliteli fuarların açılması lazım başka yolu yok !

bkaakco

21.11.2014 11:13:30

0
Korsan olayı bahane. SCS(Euro Truck Simulator yapımcısı) gibi firmalar, herkes oyunu orijinal aldığı için Türkçe desteği ile çıkardı oyunu değil mi?

KaleyDeskop

21.11.2014 11:00:21

0
işte drm sistemi bize gerekli olan şey

NeloAngelo

21.11.2014 10:54:38

+1
rusyada özel fiyatlar olduğu halde dünyada korsanda bir numaralar ama büyük firmaların hepsi rusça çıkartıyor satamadıkları halde bunun satışla bi alakası olsa rusyaya oyun bile yollamalarına gerek yok nasılsa orada satılmayacak mantıgıyla biraz politik yaptırım gücün varsa rusya gibi oyun satılmasa bile yapmak zorunda kalırlar

SkYHawKTR

21.11.2014 10:33:42

+4
Tamamen saçma bahaneler, suç satışlarınızda değil Türkiye'deki distrübütörünüzde olmasın.130$'a satıyolar Türkiye'de oyunu. Ayıp değil mi? Madem o kadar ilgilisiniz bu fiyattaki abartı saçmalığı da görün. Hem ayrıca Türkiye'de çok büyük bir oyuncu kitlesi ve son günlerde çıkan haber ile birlikte onaylanan çok büyük bir pazar var. Türkiye'deki oyuncular oyunlarını Türkiye'den almıyor ki! Ya yurtdışındaki cd key ya da oyun satan firmalardan ya da (türk lirasına geçip peşkeş çekilmede önce) Steam'den alıyorlardı. Burda suç oyuncuların değil, buna teşvik ve yatırım almayan Türkiye yönetiminin, Türk oyuncuların sadece cebindeki paradan başkasını düşünmeyen aç gözlü ve paragöz distrübütörlerin ve Türkiye satışlarını kontrol etmeye tenezzül bile etmeyen Rockstar'ın. Kimse kusura bakmasın...

pharm4vita

21.11.2014 10:19:03

+2
ya önce 3 kuruş ver, resmi olarak tr dilini koy oyununa ondan sonra satamazsan gel burda ağla rockstar.sizi ilimünaticiler sizi

cenk-di

21.11.2014 09:51:27

0
Ya arkadaşlar oyunu ps4 e aldım. Online da hala sıkıntılar var. Durum hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Bu haliyle oynanmıyor.

Attila the Great

21.11.2014 09:50:06

0
Total War Rome 2 Türkçe dil desteğiyle gelmişti, Attilla Total War da Türkçe gelecek sanki bu oyunlar Türkiye de yüz binler sattı. Heleki strateji gibi herkesin sevmediği bir türün satış rakamlarını düşünün. Eminim GTA 5 bu oyundan kat ve kat daha fazla satılacaktır. Tabi oyun fiyatlarıda etken Aral yüzünden konsollarda 250 TL gibi abuk bir fiyata satılıyo.

emre1393

21.11.2014 09:41:06

-3
1. Oyunu gidip araldan almayın, normalde 60 dolar, 2. Her oyunu oynamak zorunda değilsiniz, paranız yoksa oynamayin, korsana bahane sizinkisi 3. Ulkemizde bir baba 2-3 bin lira çocuğa bilgisayar ve internet alıp bir de her ay oyun oyun diye para isterse çocuk, bi araba sopa yer babasindan. 4. Ota boka imza kampanyası toplayacaginiza firmalara bu bölgeyle sınırlı olmak kaydıyla indirim için imza toplayın, araldan da sakin o fiyata oyun almayın ki batsın kan emiciler.

KortX

21.11.2014 09:38:56

0
Söylemedi demeyin bu oyun ülkemizde tavan fiyatla çıkar (Steam dahil). Sonra da ülkede satışlar kötü diye yine bize suç atarlar. O zaman Steam'da fiyatları yükseltme uygulamasına girmeyeceksin kardeşim. Ya da oturup Türkiye'deki satışlar kötü de demeyeceksin.

ASKERTUNGA

21.11.2014 09:35:02

+2
Aşağıdaki yazı TECHNOGAME ekibinin bir yazısıdır. Ayrıntılara ve mesajlara dikkat edin arkadaşlar (!) TÜRK OYUN SEKTÖRÜ kimlerin elinde, kimlerin yanında görün: "ROCKSTAR ile kurduğumuz ilk temaslarda yamayı oyunun yeni nesile çıkış tarihine yetiştiremesek bile ufak bir güncelleme ile kullanıcılara aktarımını sağlayabileceğimiz konuşulmuştu. Fakat TÜRK OYUN SEKTÖRÜNE HAKİM FİRMALARIMIZIN (distribütörlerden bahsediyorum) bizim kadar taşın altına elini sokmamaları, her şeyi tamamen ticari düşünmeleri ve TAMAMEN DUYGUSAL (!) davranmalarından ötürü ekibimiz TÜRKÇE DİL DESTEĞİ konusunda tamamen yalnız kalmış, ROCKSTAR ın her dediğine EVET diyen TÜRK DAĞITICI FİRMALARIMIZ (!) sayesinde güçlü bir lobi oluşturamamıştır. Biz asla korsan yazılımları, korsan paketleri yada emeğe saygı kavramına ters düşecek her hangi bir oluşumu desteklemedik, desteklemiyoruz. Yamamız elbetteki PC platformuna çıkış yapacak olan GTA5 için çıkacak. Daha sonra 3. Şahıs Programcılar yada Yazılımcılar tarafından PS3 ve XBOX360 a uyarlanmasını tahmin etmek hiçte zor değil. Önemli olan TECHNOGAME in yamayı sonlandırıp hizmete açmasıdır. Gerisi gelir zaten... Bizim tüm emeğimiz LİSANSLI OLARAK TÜRKÇE DİL DESTEĞİNİ GETİREBİLMEKTİ... Bunun için elimizden geleni yaptık, inanın."

Kreuger

21.11.2014 08:28:03

0
ya bizde turk ekibinin tr yamasini kullaniriz olur biter

Bromdr

21.11.2014 08:22:01

0
En doğru tercih uğraşmaya değmez sonuçta az kişi satın alcağı için.

Shyris

21.11.2014 06:54:05

+2
Bende şöyle bir yorum yapmak istiyorum bir çok arkadaş türkiyede satış fiyatından bahsetmiş evet o konuda haklısınız ama bu türkiyedeki satış fiyatını ne rockstar ne başka bir firma belirliyor burdaki bizzat aral game denen gereksiz haysiyetsiz şirket belirliyor steame türk lirası gelmeden önce far cry 4 assasin's creed unity 60 dolar fiyatındaydı türk lirası geldi bu fiyat 170 liraya çıktı bir çok kişi steame ticket attı ve alınan cevap ise türkiyedeki oyun distribütörü olan aral veya vb distribütörlerden dolayı bu fiyatı 170 lira gibi bir fiyatı çektiklerini söylediler yani bütün suçlu aral game veya ona benzeyen başka firmalardır.

ShadowofDeath06

21.11.2014 04:26:12

-1
Umurumda olmaz valla R* sen Türkçe koymazsan bende almam. İlk hamleyi sen yapacaksın ben değil. Sonra enayi muamelesi gör oldu.

BSC Misafiri

21.11.2014 03:47:25

0
Gözünüzü seveyim böyle saçma şey mi olur ya, Sen koyarsın Türkçe dili satmazsa o zaman konuşursun. Türkçe olmayan bir oyunu ben neden alayım anlamadan neden oynayayım. Millet değerli zamanlarını verip Türkçe yama yapıyorlar koca firmalar bir dili oyuna koyamıyorlar mı geçin bu işleri ya. Türkçe olmadığı sürece her zaman korsan oynayacam bu oyunu bu kadar basit

Sedat.

21.11.2014 03:31:17

+6
Oyun üreticileri 3-5 Belli ülkeye fiyat belirleyip o fiyattan satma zorunluluğu getirmeli.. Başkasinin 50 70 TL'e tekabul eden paraya aldiği oyunu ben neden 200 250 TL verip alayim ki.. Korsani aslinda dolaylida olsa besleyen oyun oynayanlar değil Oyun üreticileri.. İstese HEPSİ yukarida dediğim gibi bi karar alip Türkiye gibi 9.dünya ülkelerindeki oyuncular için böyle bi güzellik yapabilir ve daha sonra '' Korsan çok satiyo yeaaa '' triplerine girmez.. İsteseler bunu hemen yaparlar.. Sen Amerikada oyun başina örneğin 50 dolar kazanmiyo musun ? Orda memnunsun bu fiyattan da kazandiğindan da, Tamam burda da 60 dolara hadi bilemedin 65-70 dolara sat işin görülsün niye istemiyosun.. ?? Getir oyunu ve de ki bu oyunu en fazla mesela 120 TL'e satabilirsiniz..? Oyun istediği kadar güzel olsun, bi oyuna Çeyrek Milyar para verme taraftari değilim ama Korsanida Zerre desteklemiyorum.. Keşke herkes Orjinal oyun alsa ama oyun oynayanlarin %75'i öğrenci tayfasi.. Bide dişinden tirnağindan arttirip bi oyuna 250 TL vermek, bilmiyorum saçma ve acimasiz bişiy.. Adam o 250 TL ile neler neler yapar ama Sirf çok sevdiği bi oyunu oynayabilmek için Kendinden yaşamindan bi çok ihtiyacindan feragat etmek zorunda kaliyor..

C28_

21.11.2014 03:14:04

-1
kısır döngü olayına kesinlikle katılıyorum. Neredeyse bütün firmalar korsana karşı ancak fiyat olarak korsana engel olmak yerine destek oluyorlar. Oyunların fiyatı 170 ile 250 arasında geziniyor. Bu ülkede korsan bitmez oyunları türkçe çıkmasını beklemek yerine ingilizce öğrenmek daha mantıklı.

MytHnfr

21.11.2014 02:48:07

+4
Ben böyle kısır döngü görmedim. Kaçıncı oluyor bu saymak zor yani. Madem satışlardan memnun değilsiniz Türkiye piyasasına göre fiyatlandırma yapın şu millete. Oturdukları yerden istatistiklere bakıp memnun kalamıyorlar satışlardan. Valla aynısı kaç ülkeye yapsalar bekledikleri satışlara ulaşırlar çok merak ediyorum. Bence bu fiyatlara bu satışlar çok iyi kimse gücenmesin steam indirimlerini kollayan bir sürü oyuncu var bu ülkede hiç mi kafaları basmıyor bu firmaların.

BlackBeasT

21.11.2014 02:36:20

+1
R* haklı olarak TR'de oyunları istediği satış rakamlarına ulaşamadığından gönül koymuşda, TR'de haksız yere Türkiyede yaşayan oyunculara koymaya can atan Lobi var.

RealArek

21.11.2014 02:13:44

+2
Türkiyede 1 oyun 50-100 tl arası olsa o zaman görün satışlar tavan yapıyo mu yapmıyo mu tabi 1 oyun 150-250 tl arası olunca satışları az olur eh haliyle korsanda fazla olur tabi orjinal alanlarında sayısı o kadarda az oldunu sanmıyorum sonuçta gta bu herkes biliyo türkiyede gta sevenlerde bayağa fazla bence rockstarda bi el atması lazım.

BSC MISAFIRI 2

21.11.2014 02:03:52

+10
Isin Kötüsü bunu "ARAL" denen sahsiyetsiz firmadan beklenirdi ama bu da yok . gidip iki firmanin kapisini calmaz lar, Helal olsun TechoGame !!! Umarim Sonraki Oyunlkar Türkce cikar.... Gta gibi bir oyunda hem atraksiyona girip Altyazi takipi zor oluyor ya neyse ingilizce olsa bile.

osmandemi2

21.11.2014 01:54:28

+2
Bir oyuna 250 tl dersen almazlar tabi.Bence satış rakamları o kadar da kötü değildir.Sonuçta gta bu herkesin bildiği oynadığı oyun.Korsan kullanım fazladır ama orjinal alanda çoktur bence

BiqBrav3

21.11.2014 01:51:20

+2
Konsolda.nasil düsük oluyor ki herkes orj aliyor.Pc tarafina lafim yok ancak bu aciklamalari resmi agizdan duyduk artik bari steamde oyun satisa acilinca ordan almaya calisalim korsan indirmeyelim.

Vyn

21.11.2014 01:48:09

+3
türkiyedeki şartlar bu yapıcak birşey yok tutupda ailesi aylık asgari ücret alan biri ps4 oyunlarımı alsın ailesini geçindirsin tek sorumlusu devlettir başka kimse değil kol gibi vergi koyarsan tabi millet torrent akar dert :)

veli@1144

21.11.2014 01:44:14

-1
Üzüldüm :( gerçi müstahak bize bazıları hala çıkıyor torrent akar diyor tabi yapmazlar...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Grand Theft Auto V ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
714 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız