Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

God of War'u Oynarken 100 Düşmanı Ekranda Görebileceğiz

 
   E3'ün kazananı olarak gösterilen oyun God of War hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.
 
   Bildiğiniz üzere yeni God of War'da kamera açısının değişmesi oyunu büyük ölçüde değiştirmişe benziyor. Bu değişim haliyle bizlere eski oyunlarda olduğu gibi aynı anda bir sürü düşmanı kesemeyeceğiz düşüncesini de getiriyor. Yayınlanan demoda bile aynı anda birkaç düşman ile mücadele ediyorduk. Neyse ki bu tezimiz oyun direktörü tarafından büyük ölçüde çürütülmüş durumda. Çünkü Barlog aynı anda ekranda 100 tane düşmanı göreceğimizi doğruladı.
 
   Cory Barlog ayrıca bir önemli detay olan ve bence oyunların olmazsa olması boss dövüşlerine değindi. Barlog, oyunda dev düşmanların ve bossların bulunacağını, bunların ise önceki oyunlardakine göre çok daha büyük olacağını belirtti. Açıkçası benim aklıma ilk gelen boss ise geçtiğimiz günlerde haberini de yaptığımız Midgard Serpent(Jormungandr) oluyor. 
 
   Son olarak ise Barlog, PlayStation 2'deki orjinal God of War ekibinin bu yeni oyunda çalıştıklarını da belirtti. 

Bu haberin bağlantısı
URL
God of War God of War 4 Sony Santa Monica PlayStation 4 Kratos Sony
Batman'in İlk Sezonundaki Tüm Bölümler 2016 Bitmeden Çıkmış Olacak AMD RX 480'nin Benchmark Testleri Sızdı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Turk.Navy

19.3.2019 02:41:28

0
Bu nasıl muhabbettir böyle 😅😅

Guest-E87629FD5

19.3.2019 01:15:58

+1
Kaçıncı level trollsün sen?

Guest-AEF248198

19.3.2019 00:41:43

0

Team NINJA

19.3.2019 00:39:06

0
pozisyon felan değiştirsek ? 100+ ihtimali varmı ? :)

Guest-AEF248198

19.3.2019 00:36:49

0
Evet ama 100 tane olunca bazen sıkışıp gelmiyorlar çok da umutlu olma.

Team NINJA

19.3.2019 00:34:16

0
bu şekildemi hocam doğru yapmışmıyım ?
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Guest-AEF248198

19.3.2019 00:27:41

0
Hocam Playstation kasasını yan yatırırsan yukarıdan oyunun içine doğru döküldüğünü göreceksin.

Team NINJA

18.3.2019 03:25:32

+1
şu 100 düşmanın olduğu yer neresi ? oyun bitti atladım herhalde 100 düşmanlık yeri bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Sercan Ç.

7.8.2016 22:41:07

0
Ya ryse son of Romedaki gibi olacak ya da pop the forgotten sandteki gibi. Popta bir bölümde güçlü bir kılıç alıp bir sürü düşmanı tek vuruşla biçiyorduk. Gowda da ara ara böyle şeyler yapabiliriz. Bence yeni kamera açısıyla 100 düşman yerine yapay zekası kuvvetli 3-5 düşmanla dövüşsek daha zevkli olur.

A.F.Y.D

30.6.2016 13:44:02

0
bu iyi bir gelişme işte

alican88

28.6.2016 19:45:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Baştan sona tüm mesajları tek tek okudum arkadaşlar. Mübarek ramazan günü oruçlu halimle dilim damağım kurumuş böyle bitkin bitkin okudum ne zaman ki pcrex denen PC fanatiği arkadaşın Metal Gear isimli arkadaş tarafından adeta beyin ölümü gerçekleştirircesine makale tadında ve harika anlatımlı mesajı okuyana kadar. Yemin ederim susuzluğum geçti açlığım yatıştı :D Fanboy'luk iyi birşey değil tüm oyunlar ve platformlar ve dahası rekabet bizim için diyoruz ama sen kalkıp oyun tarihinden bir haber iken ya da konsol tarihinden bir haber iken kendini 2 tane ekran kartı değiştirip 1 işlemci overclock ettiğin için bilge birisi sanarsan malesef karşına biri çıkar ya da Bulur seni birtanesi ve beyin ölümün gerçekleşir. Şimdi bu günden sonra daha önce pinky için ya da diğer mühritleri olsun ne olduysa kimse o insanları dikkate almıyor hatta onlarla dalga geçiyorsa bugün bu pcrex fanatik arkadaşımız içinde aynısı olacak. Kendi kendine etti ve buldu diyelim. Ellerine sağlık o güzel tekniksel ve benim gibi yarım akıllı bir insanın bile anlayabileceği dilden harika makale yazısı için. Ve pcrex sanırım ismi arkadaşın madara olan onada diğer pinky olsun xbox fanatikleri olsun hepsine teşekkürler gerçekten. Fitneliğin karşısında herzaman doğrunun ve bilginin kazandığını çamur atmakla birşeylerin üstünün kapanmadığını bizlere birkere daha birinci şahıs kamerasından gösterdikleri için.
pinky fan bildigin fan adamin sony i yermesi kadar oyunlarina camur atmasi kadar dogal ne var? adam xbox fani microsoft fani.. ayrica bilmiyorum ama bana grafikler okadar abarti gelmedi..yada gow 3 okadar mukemmeldiki ne bileyim bana cokta ucari kacari gelmedi..yani uncharted 3 ile uncharted 4 arasinda ciddi fark vardi,hele hele bazi bolumlerde unc4 cgi gibiydi..ama gow 3 ile bu gow arasinda o sicramayi goremedim gosterdikleri sunumda..

BSC Misafiri

28.6.2016 16:46:14

+1
Baştan sona tüm mesajları tek tek okudum arkadaşlar. Mübarek ramazan günü oruçlu halimle dilim damağım kurumuş böyle bitkin bitkin okudum ne zaman ki pcrex denen PC fanatiği arkadaşın Metal Gear isimli arkadaş tarafından adeta beyin ölümü gerçekleştirircesine makale tadında ve harika anlatımlı mesajı okuyana kadar. Yemin ederim susuzluğum geçti açlığım yatıştı :D Fanboy'luk iyi birşey değil tüm oyunlar ve platformlar ve dahası rekabet bizim için diyoruz ama sen kalkıp oyun tarihinden bir haber iken ya da konsol tarihinden bir haber iken kendini 2 tane ekran kartı değiştirip 1 işlemci overclock ettiğin için bilge birisi sanarsan malesef karşına biri çıkar ya da Bulur seni birtanesi ve beyin ölümün gerçekleşir. Şimdi bu günden sonra daha önce pinky için ya da diğer mühritleri olsun ne olduysa kimse o insanları dikkate almıyor hatta onlarla dalga geçiyorsa bugün bu pcrex fanatik arkadaşımız içinde aynısı olacak. Kendi kendine etti ve buldu diyelim. Ellerine sağlık o güzel tekniksel ve benim gibi yarım akıllı bir insanın bile anlayabileceği dilden harika makale yazısı için. Ve pcrex sanırım ismi arkadaşın madara olan onada diğer pinky olsun xbox fanatikleri olsun hepsine teşekkürler gerçekten. Fitneliğin karşısında herzaman doğrunun ve bilginin kazandığını çamur atmakla birşeylerin üstünün kapanmadığını bizlere birkere daha birinci şahıs kamerasından gösterdikleri için.

2K

28.6.2016 00:13:02

0
O grafikler ile 100 düşman aynı anda görebileceksek yazacak yorum bulamıyorum. Videoda eski oyunlara göre kamera açısı çok daha yakındı ama o bölüme özgü olabilir yada düşman sayısına göre yakınlaşıyor ya da uzaklaşıyordur tabi ki. Bunun dışında ilk oyundaki ekibin çalıştığını bilmek güzel, benim için serinin en iyi oyunu 2.oyundu.

Dictattor

28.6.2016 00:05:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: Boom Biddy Bye Bye 1000 Olympos düşmanı, 10.000 Valhalla düşmanını yok eder... Borgess Düşess
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Guest-E87629FD5

27.6.2016 22:35:34

0
1000 Olympos düşmanı, 10.000 Valhalla düşmanını yok eder... Borgess Düşess

freshmind

27.6.2016 19:18:33

0
@Metal-Gear O yorduğun parmaklara yazık. Zamanında kaç defa def ettik bu tipleri buralardan, kaç defa aşırı söylemleri nedeni ile banlandılar... Anlamazlar. Adamlar koca bir oyun tarihinin (bakın tümünden bahsediyorum) en iyi sunumunu yaptılar. Dünyada TT oldular, yer yerinden oynadı, hala daha deli gibi konuşuluyorlar, oyun basını çıldırmış durumda her haberde bir Sony referansı var ... Bu adamlar oyunun dünyasında -en azından- görselliğin öteye atılmasını sağlayan tek marka. Ne zaman ki Sony grafiksel bazda bir devrim yaratıyor, herkes takip ediyor. Ne zaman ki bir Uncharted, GoW geliyor, herkes nasıl yapıldığını anlamaya çalışıyor, analiz başlıklarının hepsi "bu resmen büyü, imkansızı yakalamışlar" gibi kelimelerle diziliyor. Ama onlar laf atar, çamur atar, sırf ortamı germek için gereksiz tartışmalar içerisine girerler. Neden ? Çünkü batıyor. O söyledikleri lafları tek tek yutmak zorunda oldukları için, şu anda içi içini yediği için "onca laf söyledim bu firmaya bu oyunlara şimdi gidip almak istiyorum, çatlıyorum" dilemmasına düştükleri için cıvataları yine gevşemiş bu tiplerin. Ne yapacaklarını, nereden saldıracaklarını bilmiyorlar. Bir zamanlar taptıkları Mesut'a bile, adam ister istemez e3'ten dili tutulmuş, büyülenmiş bir şekilde gelip iki güzel yorum yapınca sallamaya-saldırmaya başladılar (bkz. 2'si 1 videosunun altındaki yorumlar) Evimin mutfağı kadar yer ayırmışlardı PC'ye E3'te utanmadan orası ile karşılaştıranlar falan oldu yahu Sony'nin sunumunu. BSC'nin yapısının büyük ölçüde dağılması ve eski halinden eser kalmaması nedeni ile bizler gibi olgun, yaşı büyük, ne dediğini bilen, babasının değilde kendisinin parası ile bir şeyler yapan insanlar pek kalmadı buralarda. Neyse ki sizin gibi bilgili arkadaşlar hala var. Bir sizin yorumlarınıza bakın birde onun. Farkında yada değil bilmiyorum ama dışarıdan bakınca aradaki statü farkı o kadar bariz belli oluyor ki, o kadar komik duruma düşüyorlar ki. Bu arada söylemeliyim; son bir kaç yıldır böyle bir kapak görmedim, bu kapağın sesine uyandım ve bu habere tıkladım O değil rezilliğinde bir sınırı vardır dedim, daha yazmamıştır o yorumdan sonra bir şey dedim sonra gördüm ki lafı dayısının nikahından dolayıp oraya buraya sallamış durmuş, salya saça saça. Dahada güldürdü. Şükür bu günde bir başkası adına utandık. Bir SS alalım da yarın öbür gün lazım olur, haşere kovucu olarak kullanırız.

Bowser Zeki

27.6.2016 18:45:36

+1
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex kitap yazmış sanki :) mübarek bu kadar mı zoruna gitti sonyi eleştirmem. unreal engine da örnek göstermiş. de birader bunun gow ın yapımı ve bahsettiğimiz konu ile ne alakası var. çocuk mu kandırdığını sanıyorsun. bak ben 100 kafa hatta 1000 kafa kopyalayabiliyorum o zaman gow a da yapabilirler :) o kadar basit olabilir mi ya. yazının sonlarında hafif toparlamışsın hani belki 100 tane görmeyiz ama yaklaşır gibisinden. oyunun yapısı buna müsait olacak mı ki bir kere. önce harita yapısının sonra kontrol ettiğin karakterin ve bütün düşmanların buna uygun zeminde programlanması gerekiyor ki gerçek zamanlı skript olmayan bir savaş meydana gelsin. benim mesleğim bu değil ve öğrenmekte umurumda değil o kadar zamanım yok zaten fakat senin bol keseden salladığını o bahsettiğin yeğenin bile anlar ;) seninle uğraşamayacağım birader, oyun çıkınca alırsın karşına 100 düşmanı benden bu kadar işim gücüm var benim.
Adam seni bilgisiyle yerin dibine vurdu hala lak lak ediyorsun.

powersmachine54

27.6.2016 14:45:28

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Kendini çok kasıyorsun o yüzden herşey tartışmadan çok yazılı kavgaya dönüşüyor, ayrıca kendini çok üstün görüyorsun. Sony'i savunmuyorum, oyuna kötü dedinde demiyorum zaten. Şu cümle: the following trailer was captured directly freom a PLASTATION4 - bu cümle sana "oyun içi grafik" düşüncesini nasıl veriyor? Ben hangi yoldan gidiyorum sen hangi yoldan dönüyorsun. Senin savunma biçimin şuydu önceki mesajlarında: "biz o grafiklerde oyun olmaz dedik ve haklı çıktık" Tamam da, yazıda da zaten oyun içi grafik budur yazmıyor, direkt olarak PS4'ten kaydedildi/render edildi yazıyor. İkisi arasındaki farkı bilsen, zaten tartışmaya bile girmezsin, adamlar en başından beri böyle bir vaatle gelmedi dersin. Oysaki senin konuşma biçiminden ise şu anlaşılıyor: "Adamlar bu grafik oyun içi olacak dediler, ben ise olamaz dedim ve haklı çıktım." Dolayısıyla: eğer fanboylar bir senaryo yazıp oynadıysa, sende buna öyle bi dahil oldun ki yapamazlar dedim ve haklı çıktım diyebiliyorsun. Kimse böyle grafiklerle gameplay yapıyoruz demedi oysa. Gittiğin yolda hiçbir şey öğrenmemişsin, döndüğün yolda elin boş dönmüşsün. Gel ispatlayım mı? Şöyle yazmışsın bak: Sanıyorsun ki düşman sayısı artınca her biri birbirinden bağımsız şekilde teker teker çiziliyor sistem tarafından. Tabi böyle sanarsan, yapay zekaya bile yer kalmaz dersin. Eleştirince de "sony fanboyu muhaha" dersin. Bak aşağıdaki görselde Proxy sistem optimizasyonu yaptım, toplam 30.977 poligon ile tüm formunu modellediğim kafa modelinin tek başına duran hali: Aşağıdaki resimde ise olduğu gibi bunların birer kopyasını çıkardım, 16 kopya etti ve bu da 495,632 poligon yaptı. Buraya kadar tamamız değil mi? Senin dediğine çıkıyoruz yani şu an, eğer çok düşman gelirse, çok model geleceği için poly sayısı artar, sistem kaldırmaz falan filan: Şimdi şu aşağıdaki resme bak, 16 kopyasını aldığımda 400 küsür poligonu bulmuştu sahne. Ama aşağıda tam 100 adet kopya aldım ve poligon sayım sadece 30.977, yani ilk modellediğim tek 3D modelin poligon sayısına eşit oldu: Buna Proxy optimizasyon diyoruz, model isterse full karakter olur, isterse basit bir katı obje olur her şeyde çalışır. Motordan motora adı değişir, ama teknik ve mantık aynıdır. Ana modelin için hafızada özel bir yer tutucu alan oluşturursun, geri kalan bütün kopyalar o yer tutucu modelin bir ilizyonunu oluşturur, tek model ile 100 model çizersin, ama yeniden Mesh oluşturup sistemi zorlamamış olursun, modelin üzerine Riglendiği animasyon sistemi de sorunsuz çalışır. Benim bu örnekte yaptığım şey işte bu, oyunu yapan adamların yapacağı şeyde bu eğer canları 100 düşman göstermek istiyorsa. Aşağıdaki çalışmamı da benzer bir optimizasyon yöntemi ile tamamladım eli yüzü düzgün bir örnek istiyorsan: http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Silent_Hills_PTin_Dost_Canlisi_Hali_Gorsel-75280.htm Model haricindeki görsel elementlerin de bu kalabalık ortamda bir yer tutuculuğu olsa dahi süper bir yapay zeka kodlaman için bile sana yeterli alan kalıyor. Onun da örneğini aşağıda verdim, yarı-kompleks bir yapay zeka içeren boş sahne tasarladım. Eğer oyun çıkaracak olsam, seni gördüğü zaman direk üzerine saldıran bir düşman ordusunu kontrol edecek bir yapay zeka hiyerarşisi var aşağıda. Ve bu hiyerarşinin kaç milisayenide çözümlendiğinin loglarını çıkardım: Bundan sonra gelipte millete biz dedik ve haklı çıktık, bildiklerime dayanarak söylüyorum, sen giderken ben dönüyordum gibi mahalle ağızları yapma senin burnun niye bu kadar havalarda sen nesin ki bu kadar küçümsüyorsun karşındakini? Hiçbir şey bildiğin yok, kulaktan dolma terimlerin adını biliyorsun sadece, hepsi bu. 5 yaşındaki yeğenimde biliyor o kadarını. Ben sana düzgünce soru sordum, sen çıkıp hemen sony fanboyu diye atlamasaydın konu buralara gelmezdi, seninle de teknik muhabbete girmezdim herkes bu işi yapmıyor çünkü, bilmemek ayıp değil, sadece hiçbir şey bilmeden, karşındakine sen giderken biz dönüyorduk gibisinden büyüklük taslarsan, alacağın cevap anca böyle olur. Ben fanlık yapmıyorum, bende "bildiklerime dayanarak" konuşuyorum. Hatta bizzat ettiğim tecrübelere dayanarak konuşuyorum, bu oyunda biz 100 düşmanı harbiden görmesek bile, bu hakkaten pazarlama taktiği bile olsa, yapılabilirlik konusunda önleri açık. Ben burada 100 düşman gelir mi gelmez mi diye tartışmıyorum seninle, sen direk yapamazlar diyorsun, bilmem kaç tane konsol lazım diyorsun, sonra da bu iddialarını neye dayanarak söylediğini sorunca "fanboy" diyorsun bana. Bu ne saçma sapan bi tezatlık ya? Şunu da not düşeyim eğer bir şeyin fanboyu olacak olsaydım, senin şu an imzanda kullandığından daha güçlü bilgisayarımın fanboyu olurdum. Banane sony den playstation dan bilmem neyden. Senin gibi düşünmeyen herkes fanboy zaten, sen çok biliyorsun başkaları hiçbir şey bilmiyor. Bilip bilmemende önemli değil kimse bunları öğrenmek zorunda değil, ama sen harbiden bilmediğin halde, gelipte çok bilmişlik taslıyorsun ya işte ben buna tepki koyuyorum burada. Yoksa ayıbı yok bu konuları bilmiyor olmanın.
Hocam bu programın ismi ne merak ettim rica edersem söyler misiniz? ve bu arada siz yazılım mühendisiniz galiba hocam yakında oyun bile yapabilirsiniz.Bu arada çok iyi kanıtla pc fanboyuna çok iyi bir ders verdiniz tabi sizi anladıysa, her neyse hocam bu programın ismini söyler misiniz? merak ettim hocam.

Dimwit

27.6.2016 14:17:32

+2
Yalnız ''Metal-Gear'' adama nasıl kapak çıkarttıysa sesi ta Antalya civarlarından duyuldu. Kulaktan dolma bilgilerle ahkam kesmeye ancak bu kadar güzel yanıt verilir. Adamın son can çekişlerine de iyi güldüm... Hay allah, eline sağlık ne diyeyim. :) :)

İdrak İstimlak

27.6.2016 11:10:25

+2
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Maalesef durum böyle...

ozi_41

27.6.2016 08:03:12

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear Ben adama "herhangibir modelden" kaç kopya alırsan al, gerekli optimize ile aynı poly sayısında render edersin ve sistemde kaynak kalır diyip oyun motorlarından, grafik motorlarından buna kanıtlarla geliyorum, adam GoW'da olacak olanla aynı şey mi diyor. GoW'u yağ fabrikasında mı üretiyorlar kardeş, kafan mı güzel? Bide üstüne savaşın meydana gelmesi için ne yapılması gerektiğini yazmış, onu da yanlış yazmış. Bide üstüne iyice s.çıp sıvamış ve demişsin ki: iyi ben 1000 kopya aldım o zaman GoW'a da yapabilirler, bu kadar kolay mı bu iş? Demişsin... Ulan ben oturduğum yerden yaptım bunu, GoW'un tasarımcıları koca bir geliştirme sürecinde oyun ortamına bunu yediremez öyle mi? Bu resmen kuyruk sıkışması farkındasın değil mi? Hem sen savaşın nasıl oluşması gerektiğinden bahsetmiyordun bile kıvırma şimdi, poligon sayısıdır şudur budur yapay zekaya bile yer kalmaz diyordun bilmemkaç tane ps4 lazım ona diyordun. Cevabını yapıştırınca da konuyla ne alakası var diyorsun. Git iyice rezil olma ya, kendini küçültüyorsun cidden.
Kardeş adam öldü daha vurma mubarek ramazan ayinda [separator]
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Dictattor

27.6.2016 01:34:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: Boom Biddy Bye Bye 100 düşmanı ekranda görebileceğiz tamam peki 100 dostu ekranda görebilecek miyiz? Bize düşman değil dost lazım belki...
Afrodit görebileceğiz mi beni ilgilendiren o. 1 Afrodit 10.000 düşmana bedel.

Kasatka

27.6.2016 01:34:21

+2
Olaylar buraya nasil geldi hayret. Adam orda 100 düşman ornegini verirken cihazin gücüne atifta bulunmamis ve tum dünya da biz hariç böyle anlamisken bizim insanimiz 100 dusmani ps4 kaldırmaz gibi afedersiniz aptal bir cikarim yapmis. 1. Adam orda cok fazla kamera degisikliginden dolayi oyunun yavaslamasindan korkan oyunculari rahatlatmak amacıyla yai her dovus bire bir bire 3 seklinde değil eski gow gibi kalabaligada dalacaksiniz anlaminda bir aciklama yapmis. 2. 100 düşman ayni sahnede ps4 de cok rahat gösterilir eger gucu yeter mi diyrsaniz (kamera acisi buna izin vermez ancak verseydi 10 dusmani görebilirdiniz) Nasil mi ? Yukarda arkadaş az biraz anlatmis ama teknik bilgi verdiği ve verilen bilgiyi de isleyecek forumde pek bir kişi olmadigi için pek kaale alinmamis.Arkadaslar programcılar ozellille de kisitli donanima mahkum progtamcilar gerçek anlamda SIHIRBAZLARIR. Bir cok oyuna bas vururlar ve cihazin normalde gucunun yetmeyeceği durumlari ustalikla zekalariyla asagelirler. O yüzden sizler 256+256 MB bir GPU da uncharted 3 ve gow 3 u oynayabiliyorsunuz. Anlayacaginiz sekilde basitçe adam 100 dusmanin on safta ki 10 nu poligondan diğer kalanlari da yüksek kaliteli 3d gif den oluşturur olen her modellenmiş dusmanin yerine gif olanin cok yumuşak bir sekilde poligonlu modelle degisimi saglanip sen anlamdan sana bir orduyla savaşıyormuş hissi verdirilir sen anlamazsin bile.

Metal-Gear

27.6.2016 00:19:05

+8
Ben adama "herhangibir modelden" kaç kopya alırsan al, gerekli optimize ile aynı poly sayısında render edersin ve sistemde kaynak kalır diyip oyun motorlarından, grafik motorlarından buna kanıtlarla geliyorum, adam GoW'da olacak olanla aynı şey mi diyor. GoW'u yağ fabrikasında mı üretiyorlar kardeş, kafan mı güzel? Bide üstüne savaşın meydana gelmesi için ne yapılması gerektiğini yazmış, onu da yanlış yazmış. Bide üstüne iyice s.çıp sıvamış ve demişsin ki: iyi ben 1000 kopya aldım o zaman GoW'a da yapabilirler, bu kadar kolay mı bu iş? Demişsin... Ulan ben oturduğum yerden yaptım bunu, GoW'un tasarımcıları koca bir geliştirme sürecinde oyun ortamına bunu yediremez öyle mi? Bu resmen kuyruk sıkışması farkındasın değil mi? Hem sen savaşın nasıl oluşması gerektiğinden bahsetmiyordun bile kıvırma şimdi, poligon sayısıdır şudur budur yapay zekaya bile yer kalmaz diyordun bilmemkaç tane ps4 lazım ona diyordun. Cevabını yapıştırınca da konuyla ne alakası var diyorsun. Git iyice rezil olma ya, kendini küçültüyorsun cidden.

pcrex

26.6.2016 23:40:12

0
kitap yazmış sanki :) mübarek bu kadar mı zoruna gitti sonyi eleştirmem. unreal engine da örnek göstermiş. de birader bunun gow ın yapımı ve bahsettiğimiz konu ile ne alakası var. çocuk mu kandırdığını sanıyorsun. bak ben 100 kafa hatta 1000 kafa kopyalayabiliyorum o zaman gow a da yapabilirler :) o kadar basit olabilir mi ya. yazının sonlarında hafif toparlamışsın hani belki 100 tane görmeyiz ama yaklaşır gibisinden. oyunun yapısı buna müsait olacak mı ki bir kere. önce harita yapısının sonra kontrol ettiğin karakterin ve bütün düşmanların buna uygun zeminde programlanması gerekiyor ki gerçek zamanlı skript olmayan bir savaş meydana gelsin. benim mesleğim bu değil ve öğrenmekte umurumda değil o kadar zamanım yok zaten fakat senin bol keseden salladığını o bahsettiğin yeğenin bile anlar ;) seninle uğraşamayacağım birader, oyun çıkınca alırsın karşına 100 düşmanı benden bu kadar işim gücüm var benim.

BSC Misafiri

26.6.2016 23:00:31

+1
Nedense bu tarz saldırı nitelikli yorumlar sony nin getireceği oyunlara geliyor ?? Bari gow a yapmayın beyler kaç seri var şuan böyle hayatımızda kalıcı olan? Benim aklıma uncharted god of war gta geliyor tabi oynayanadığım bir sürü efsane seriler de var biraz saygı. Santa Monica efsane bir hazırlıkla oyunu tanıttılar ve yıl 2016 teknoloji gelişiyor herşey ilerliyor siz burda gow un yenilik getirmesine mi takılıyorsunuz? Bence farkıda değilsiniz ama kıskanıyorsunuz ??

oxfordpsn

26.6.2016 21:49:46

+1
quote:

Orjinalden alıntı: pcrex
quote:

Orjinalden alıntı: Metal-Gear
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex UC4 ün ilk gösterildiği videoyu yapımcılar oyun içi dediğinde, PS4 ün süper gücü ortaya çıktı demişlerdi. Tapmayın etmeyin, cihaz o kadar ileri grafik veremez dediğimizde de yapımcıdan daha iyi bilmiyorduk, ama haklı çıktık. bilip bilmemekle alakası yok kardeş bunlar pazarlama stratejisi. Süper güçlü PS4 ün sözde içinde gizli saklı keşfedilememiş gücü zamanla ortaya çıkacaktı :) onun yerine PS4Neo çıktı :D dediğimi anlamışsındır herhalde. pazarlama stratejisi tabi yersen. Gow yeni yapısı ilerleyiş olarak Dark souls a benzettim. ama o demoda gösterdikleri yaratıklardan yüzlercesi aynı anda üstüne geldiğini ve savaştığını düşün, PS4 den 20-30 tane daha lazım olacak :P
Uc4'ün ilk tanıtımı ile ilgili yapımcının "oyun içi grafik" diye bir açıklaması yok, varsa gösteriniz. Bu senaryoyu siz kendiniz yazdınız, hala siz kendiniz oynuyorsunuz. PS4 üzerinden oyun motoru ile render edildi demişlerdi, videonun altında da not vardı diye hatırlıyorum hatta. Diğer bir şey ise, 100 düşman göreceğiz olayında hala tam olarak neyi kastediyorlar bilmiyoruz. (yani aynı anda dövüşmek mi, aynı anda uzak bir mesafeden ordu şeklinde görünecek olmaları mı, kamera açısının değişmesi ve QTE bir oynanış mekaniği ile savaşacak olmamız mı vs. vs. tam olarak ne manada 100 düşman göreceğiz bilmiyoruz) Ama şunu merak ettim, 20 - 30 tane PS4'e gerek olduğu kanısına nereden vardın? Aynı düşmandan bir sürü saldırınca, poligon sayısının çok artacağından ötürü sistemde kaynak kalmayacağını mı düşünüyorsun gerçekten?
heh sonyi savunma sırası sende mi. hadi bakalım :) videonun altında değil video başında koca yazılarla gözümüze soktular (the following trailer was captured directly freom a PLASTATION4) bir yapımcı trailerın başında nenden bunu yazar. sony fanatikleri (reklamcıları) değilmiydi burada saatlerce tartışan o görüntüler oyun içi diye. kim kimin senaryosunu yazdı da oynuyor yeğenim senin gittiğin yollardan ben geri dönüyorum. 20-30 rakamını da sallamışım gördüğün gibi ne kadar güç gerekir orasını programcılar hesaplar. ama sayıyı abartmam sonucu senin zoruna gitmesi beni şaşırtmadı :D gow 3de onlarca düşmanla birden savaşabiliyorduk ama bu sefer grafikleri cihazı zorlayacak seviyede arttırmışlar. kamera sabit açıdan hareketli açıya dönmüş. oyun bu sebeple de ağırlaşmış görüldüğü gibi. 100 düşman göreceksiniz ama nasıl :) tamamen reklam amaçlı yapılmış bir açıklama. oyunu beğendim yanlış anlaşılmasın kalitesinden şüphem yok, ama bu yüzden eleştrimeyeceğimi kimse düşünmesin, sırandan bir oyundan bahsetmiyoruz sonuçta bu Gow ve oyunun yüksek bir standardı var bu yüzden beklenti yüksek.
Uncharted 4'ün ilk GamePlay videosu geldiğinde, ''bu grafikleri veremezler cihazın sınırını zorluyor yapamazlar edemezler downgrade yer'' demişlerdi. Ama ne oldu, Mesut beyin oyun muhabbetinde de dediği gibi oyun çıktığında ağzınıza ağzınıza vurdu. :)) Şimdi soruyorum... Gad Of War gibi bir oyunun reklama ihtiyacımı var ? Daha oyundan sadece bir GamePlay görerek, ORAYA BURAYA SALLAMAK yanlış diye düşünüyorum :) Oyun Dünyasından zerre haberin varsa, Santa Monica gibi bir stüdyonun Gad Of War gibi bir seriyi zedeleyecek veya karalayacak yalan yanlış bir bilgi ortaya atmayacağını bilirsin.

Metal-Gear

26.6.2016 21:44:49

+15
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex heh sonyi savunma sırası sende mi. hadi bakalım :) videonun altında değil video başında koca yazılarla gözümüze soktular (the following trailer was captured directly freom a PLASTATION4) bir yapımcı trailerın başında nenden bunu yazar. sony fanatikleri (reklamcıları) değilmiydi burada saatlerce tartışan o görüntüler oyun içi diye. kim kimin senaryosunu yazdı da oynuyor yeğenim senin gittiğin yollardan ben geri dönüyorum. 20-30 rakamını da sallamışım gördüğün gibi ne kadar güç gerekir orasını programcılar hesaplar. ama sayıyı abartmam sonucu senin zoruna gitmesi beni şaşırtmadı :D gow 3de onlarca düşmanla birden savaşabiliyorduk ama bu sefer grafikleri cihazı zorlayacak seviyede arttırmışlar. kamera sabit açıdan hareketli açıya dönmüş. oyun bu sebeple de ağırlaşmış görüldüğü gibi. 100 düşman göreceksiniz ama nasıl :) tamamen reklam amaçlı yapılmış bir açıklama. oyunu beğendim yanlış anlaşılmasın kalitesinden şüphem yok, ama bu yüzden eleştrimeyeceğimi kimse düşünmesin, sırandan bir oyundan bahsetmiyoruz sonuçta bu Gow ve oyunun yüksek bir standardı var bu yüzden beklenti yüksek.
Kendini çok kasıyorsun o yüzden herşey tartışmadan çok yazılı kavgaya dönüşüyor, ayrıca kendini çok üstün görüyorsun. Sony'i savunmuyorum, oyuna kötü dedinde demiyorum zaten. Şu cümle: the following trailer was captured directly freom a PLASTATION4 - bu cümle sana "oyun içi grafik" düşüncesini nasıl veriyor? Ben hangi yoldan gidiyorum sen hangi yoldan dönüyorsun. Senin savunma biçimin şuydu önceki mesajlarında: "biz o grafiklerde oyun olmaz dedik ve haklı çıktık" Tamam da, yazıda da zaten oyun içi grafik budur yazmıyor, direkt olarak PS4'ten kaydedildi/render edildi yazıyor. İkisi arasındaki farkı bilsen, zaten tartışmaya bile girmezsin, adamlar en başından beri böyle bir vaatle gelmedi dersin. Oysaki senin konuşma biçiminden ise şu anlaşılıyor: "Adamlar bu grafik oyun içi olacak dediler, ben ise olamaz dedim ve haklı çıktım." Dolayısıyla: eğer fanboylar bir senaryo yazıp oynadıysa, sende buna öyle bi dahil oldun ki yapamazlar dedim ve haklı çıktım diyebiliyorsun. Kimse böyle grafiklerle gameplay yapıyoruz demedi oysa. Gittiğin yolda hiçbir şey öğrenmemişsin, döndüğün yolda elin boş dönmüşsün. Gel ispatlayım mı? Şöyle yazmışsın bak: Sanıyorsun ki düşman sayısı artınca her biri birbirinden bağımsız şekilde teker teker çiziliyor sistem tarafından. Tabi böyle sanarsan, yapay zekaya bile yer kalmaz dersin. Eleştirince de "sony fanboyu muhaha" dersin. Bak aşağıdaki görselde Proxy sistem optimizasyonu yaptım, toplam 30.977 poligon ile tüm formunu modellediğim kafa modelinin tek başına duran hali: Aşağıdaki resimde ise olduğu gibi bunların birer kopyasını çıkardım, 16 kopya etti ve bu da 495,632 poligon yaptı. Buraya kadar tamamız değil mi? Senin dediğine çıkıyoruz yani şu an, eğer çok düşman gelirse, çok model geleceği için poly sayısı artar, sistem kaldırmaz falan filan: Şimdi şu aşağıdaki resme bak, 16 kopyasını aldığımda 400 küsür poligonu bulmuştu sahne. Ama aşağıda tam 100 adet kopya aldım ve poligon sayım sadece 30.977, yani ilk modellediğim tek 3D modelin poligon sayısına eşit oldu: Buna Proxy optimizasyon diyoruz, model isterse full karakter olur, isterse basit bir katı obje olur her şeyde çalışır. Motordan motora adı değişir, ama teknik ve mantık aynıdır. Ana modelin için hafızada özel bir yer tutucu alan oluşturursun, geri kalan bütün kopyalar o yer tutucu modelin bir ilizyonunu oluşturur, tek model ile 100 model çizersin, ama yeniden Mesh oluşturup sistemi zorlamamış olursun, modelin üzerine Riglendiği animasyon sistemi de sorunsuz çalışır. Benim bu örnekte yaptığım şey işte bu, oyunu yapan adamların yapacağı şeyde bu eğer canları 100 düşman göstermek istiyorsa. Aşağıdaki çalışmamı da benzer bir optimizasyon yöntemi ile tamamladım eli yüzü düzgün bir örnek istiyorsan: http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Silent_Hills_PTin_Dost_Canlisi_Hali_Gorsel-75280.htm Model haricindeki görsel elementlerin de bu kalabalık ortamda bir yer tutuculuğu olsa dahi süper bir yapay zeka kodlaman için bile sana yeterli alan kalıyor. Onun da örneğini aşağıda verdim, yarı-kompleks bir yapay zeka içeren boş sahne tasarladım. Eğer oyun çıkaracak olsam, seni gördüğü zaman direk üzerine saldıran bir düşman ordusunu kontrol edecek bir yapay zeka hiyerarşisi var aşağıda. Ve bu hiyerarşinin kaç milisayenide çözümlendiğinin loglarını çıkardım: Bundan sonra gelipte millete biz dedik ve haklı çıktık, bildiklerime dayanarak söylüyorum, sen giderken ben dönüyordum gibi mahalle ağızları yapma senin burnun niye bu kadar havalarda sen nesin ki bu kadar küçümsüyorsun karşındakini? Hiçbir şey bildiğin yok, kulaktan dolma terimlerin adını biliyorsun sadece, hepsi bu. 5 yaşındaki yeğenimde biliyor o kadarını. Ben sana düzgünce soru sordum, sen çıkıp hemen sony fanboyu diye atlamasaydın konu buralara gelmezdi, seninle de teknik muhabbete girmezdim herkes bu işi yapmıyor çünkü, bilmemek ayıp değil, sadece hiçbir şey bilmeden, karşındakine sen giderken biz dönüyorduk gibisinden büyüklük taslarsan, alacağın cevap anca böyle olur. Ben fanlık yapmıyorum, bende "bildiklerime dayanarak" konuşuyorum. Hatta bizzat ettiğim tecrübelere dayanarak konuşuyorum, bu oyunda biz 100 düşmanı harbiden görmesek bile, bu hakkaten pazarlama taktiği bile olsa, yapılabilirlik konusunda önleri açık. Ben burada 100 düşman gelir mi gelmez mi diye tartışmıyorum seninle, sen direk yapamazlar diyorsun, bilmem kaç tane konsol lazım diyorsun, sonra da bu iddialarını neye dayanarak söylediğini sorunca "fanboy" diyorsun bana. Bu ne saçma sapan bi tezatlık ya? Şunu da not düşeyim eğer bir şeyin fanboyu olacak olsaydım, senin şu an imzanda kullandığından daha güçlü bilgisayarımın fanboyu olurdum. Banane sony den playstation dan bilmem neyden. Senin gibi düşünmeyen herkes fanboy zaten, sen çok biliyorsun başkaları hiçbir şey bilmiyor. Bilip bilmemende önemli değil kimse bunları öğrenmek zorunda değil, ama sen harbiden bilmediğin halde, gelipte çok bilmişlik taslıyorsun ya işte ben buna tepki koyuyorum burada. Yoksa ayıbı yok bu konuları bilmiyor olmanın.

gypaetus

26.6.2016 21:10:26

0
100 düşmanı aynı anda görüp 10 fps alacaksınız diyor sayın yetkili..

Master_Evil

26.6.2016 19:55:40

0
off kaos

Sir Maximus is BACK

26.6.2016 18:47:42

+1
dead rising4'de de 2 kat daha fazla zombi göreceğiz,onun haberini niye yapmıyorsun

pcrex

26.6.2016 18:11:57

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Metal-Gear
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex UC4 ün ilk gösterildiği videoyu yapımcılar oyun içi dediğinde, PS4 ün süper gücü ortaya çıktı demişlerdi. Tapmayın etmeyin, cihaz o kadar ileri grafik veremez dediğimizde de yapımcıdan daha iyi bilmiyorduk, ama haklı çıktık. bilip bilmemekle alakası yok kardeş bunlar pazarlama stratejisi. Süper güçlü PS4 ün sözde içinde gizli saklı keşfedilememiş gücü zamanla ortaya çıkacaktı :) onun yerine PS4Neo çıktı :D dediğimi anlamışsındır herhalde. pazarlama stratejisi tabi yersen. Gow yeni yapısı ilerleyiş olarak Dark souls a benzettim. ama o demoda gösterdikleri yaratıklardan yüzlercesi aynı anda üstüne geldiğini ve savaştığını düşün, PS4 den 20-30 tane daha lazım olacak :P
Uc4'ün ilk tanıtımı ile ilgili yapımcının "oyun içi grafik" diye bir açıklaması yok, varsa gösteriniz. Bu senaryoyu siz kendiniz yazdınız, hala siz kendiniz oynuyorsunuz. PS4 üzerinden oyun motoru ile render edildi demişlerdi, videonun altında da not vardı diye hatırlıyorum hatta. Diğer bir şey ise, 100 düşman göreceğiz olayında hala tam olarak neyi kastediyorlar bilmiyoruz. (yani aynı anda dövüşmek mi, aynı anda uzak bir mesafeden ordu şeklinde görünecek olmaları mı, kamera açısının değişmesi ve QTE bir oynanış mekaniği ile savaşacak olmamız mı vs. vs. tam olarak ne manada 100 düşman göreceğiz bilmiyoruz) Ama şunu merak ettim, 20 - 30 tane PS4'e gerek olduğu kanısına nereden vardın? Aynı düşmandan bir sürü saldırınca, poligon sayısının çok artacağından ötürü sistemde kaynak kalmayacağını mı düşünüyorsun gerçekten?
heh sonyi savunma sırası sende mi. hadi bakalım :) videonun altında değil video başında koca yazılarla gözümüze soktular (the following trailer was captured directly freom a PLASTATION4) bir yapımcı trailerın başında nenden bunu yazar. sony fanatikleri (reklamcıları) değilmiydi burada saatlerce tartışan o görüntüler oyun içi diye. kim kimin senaryosunu yazdı da oynuyor yeğenim senin gittiğin yollardan ben geri dönüyorum. 20-30 rakamını da sallamışım gördüğün gibi ne kadar güç gerekir orasını programcılar hesaplar. ama sayıyı abartmam sonucu senin zoruna gitmesi beni şaşırtmadı :D gow 3de onlarca düşmanla birden savaşabiliyorduk ama bu sefer grafikleri cihazı zorlayacak seviyede arttırmışlar. kamera sabit açıdan hareketli açıya dönmüş. oyun bu sebeple de ağırlaşmış görüldüğü gibi. 100 düşman göreceksiniz ama nasıl :) tamamen reklam amaçlı yapılmış bir açıklama. oyunu beğendim yanlış anlaşılmasın kalitesinden şüphem yok, ama bu yüzden eleştrimeyeceğimi kimse düşünmesin, sırandan bir oyundan bahsetmiyoruz sonuçta bu Gow ve oyunun yüksek bir standardı var bu yüzden beklenti yüksek.

Metal-Gear

26.6.2016 15:57:07

+6
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex UC4 ün ilk gösterildiği videoyu yapımcılar oyun içi dediğinde, PS4 ün süper gücü ortaya çıktı demişlerdi. Tapmayın etmeyin, cihaz o kadar ileri grafik veremez dediğimizde de yapımcıdan daha iyi bilmiyorduk, ama haklı çıktık. bilip bilmemekle alakası yok kardeş bunlar pazarlama stratejisi. Süper güçlü PS4 ün sözde içinde gizli saklı keşfedilememiş gücü zamanla ortaya çıkacaktı :) onun yerine PS4Neo çıktı :D dediğimi anlamışsındır herhalde. pazarlama stratejisi tabi yersen. Gow yeni yapısı ilerleyiş olarak Dark souls a benzettim. ama o demoda gösterdikleri yaratıklardan yüzlercesi aynı anda üstüne geldiğini ve savaştığını düşün, PS4 den 20-30 tane daha lazım olacak :P
Uc4'ün ilk tanıtımı ile ilgili yapımcının "oyun içi grafik" diye bir açıklaması yok, varsa gösteriniz. Bu senaryoyu siz kendiniz yazdınız, hala siz kendiniz oynuyorsunuz. PS4 üzerinden oyun motoru ile render edildi demişlerdi, videonun altında da not vardı diye hatırlıyorum hatta. Diğer bir şey ise, 100 düşman göreceğiz olayında hala tam olarak neyi kastediyorlar bilmiyoruz. (yani aynı anda dövüşmek mi, aynı anda uzak bir mesafeden ordu şeklinde görünecek olmaları mı, kamera açısının değişmesi ve QTE bir oynanış mekaniği ile savaşacak olmamız mı vs. vs. tam olarak ne manada 100 düşman göreceğiz bilmiyoruz) Ama şunu merak ettim, 20 - 30 tane PS4'e gerek olduğu kanısına nereden vardın? Aynı düşmandan bir sürü saldırınca, poligon sayısının çok artacağından ötürü sistemde kaynak kalmayacağını mı düşünüyorsun gerçekten?

BSC Misafiri

26.6.2016 15:25:32

0
quote:

Orjinalden alıntı: pcrex
quote:

Orjinalden alıntı: bm07tr En başından belirteyim: "God of War beğenmediğim bir seri" Ancak bazı arkadaşlar inatla ps4'ün 100 düşmanı gösteremeyecek güçte olduğunu iddia ediyor.Size söylemek istediğim "Yapımcısından daha mı iyi biliyorsunuz?" Yada "Sizin yaptığınız oyunda kaç düşman var?"
UC4 ün ilk gösterildiği videoyu yapımcılar oyun içi dediğinde, PS4 ün süper gücü ortaya çıktı demişlerdi. Tapmayın etmeyin, cihaz o kadar ileri grafik veremez dediğimizde de yapımcıdan daha iyi bilmiyorduk, ama haklı çıktık. bilip bilmemekle alakası yok kardeş bunlar pazarlama stratejisi. Süper güçlü PS4 ün sözde içinde gizli saklı keşfedilememiş gücü zamanla ortaya çıkacaktı :) onun yerine PS4Neo çıktı :D dediğimi anlamışsındır herhalde. pazarlama stratejisi tabi yersen. Gow yeni yapısı ilerleyiş olarak Dark souls a benzettim. ama o demoda gösterdikleri yaratıklardan yüzlercesi aynı anda üstüne geldiğini ve savaştığını düşün, PS4 den 20-30 tane daha lazım olacak :P
Kardeş bence uncharted 4 beklenileni verdi,Ben hayatımda böyle grafikli bir oyun oynamadım,onun yanında bide herşey grafik değildir, UNC4 her anlamda sınırları zorlamıştı oyun piyasasında..Uncharted 4 bi şaheser..Uncharted 4'te bazen 30 tane falan düşman görebiliyorduk..Bende yeni GOW'da 100 tane düşman olacağını zannetmiyorum ama 50 olur,diye tahmin ediyorum..Yav isterse aynı anda 1000 düşman olsun,Bunlar çerezlik düşmanlar,Asıl önemli olan BOSS kapışmaları GOW serisinde..GOW oynayan kime sorarsan sor tek aklında kalan Mekanlar ve BOSS'lar ve müzikler olmuştur..Ps4'te eminim çok kaliteli bir oyun bizi bekliyor...

BSC Misafiri

26.6.2016 15:25:21

0
quote:

Orjinalden alıntı: blackzeros yapımcılarin dedikleri oyun ici motorla yapilmis video.gameplayin bu grafikle olmasını beklemiyordunuz heralde.kaldı ki uncharted'in grafikleri ortada , kimse cikip bisey diyemez, eminim ki cikan oynun gameplaylari gosterseler bunlar olamaz diycektiniz zamanında.100 tane adamın ustune sladirmasında grafikten daha zor olan sey yapay zekaları yoksa days gone'a bak ordada 100 belki dha falz zombi ustune geliyor lakin her birinin bir yapa zekasi olmadigi acik toplu halde hareket ediyorlar, gow'dada boyle birsey olacaksa days gonedaki gibi olacaktir.
Oyun içi motorla yapılan grafik oyunun tamamına da yansıtılabilirdi ama demek ki öyle değilmiş, ayrıca E3 2014 tanıtımından sonra şimdi çark eden onlarca kişi Naughty Dog firmasının ara videolarla oyunu aynı grafikte kalitede yaptığını söylemişlerdi. Artık geçmişte kaldı ancak God of War kalitesini 100 düşmanın aynı ekranda görünmesiyle ispata gerek olmayan bir seridir. Umarım kamera açısı değişse de oyunun ruhunu değiştirmezler çünkü oyun dünyasına kaliteli oyun serisi fazla gelmediği gibi yıllar geçtikçe bazı iyi serileri de yitirmek oldukça can sıkıyor.

BSC Misafiri

26.6.2016 15:24:45

0
quote:

Orjinalden alıntı: alito Oyun bomba olacak
Oyun patlayacak diyorsun yani?

BSC Misafiri

26.6.2016 15:24:19

0
quote:

Orjinalden alıntı: bm07tr En başından belirteyim: "God of War beğenmediğim bir seri" Ancak bazı arkadaşlar inatla ps4'ün 100 düşmanı gösteremeyecek güçte olduğunu iddia ediyor.Size söylemek istediğim "Yapımcısından daha mı iyi biliyorsunuz?" Yada "Sizin yaptığınız oyunda kaç düşman var?"
Bende en baştan belirteyim God of War önceki haliyle de çok beğendiğim bir oyundu, şimdiki haliyle de beğeneceğim bir oyun görünümünde çünkü yapımcısı defalarca kalitesini kanıtladı. Bazı arkadaşların fikirlerine öncelikle saygı göstermemiz gerekiyor ki herkes aynı düşünmek zorunda değil, üstelik bir oyun için fikir yürütebilmek için oyun yapmış olmaya da ihtiyacımız yok. Oyuna gelince; bu kamera açısıyla gücü bir kenara koyalım 100 düşmanın aynı anda görünmesi mümkün değil. Tabii ki oyundaki bazı bölümlere göre kamera açısı önceki God of War oyunlarındakine dönüşebilir ve geniş alanda geçen aksiyonlu bölümler oynayabiliriz ama yine de yapımcı ne derse desin 100 düşmana gerek yok diye düşünüyorum. God of War oyunu Sengoku Basara gibi oyunlardaki yüzlerce düşmanı kılıçtan geçirme simülasyonu bir oyun değil. Bir konsolda veya bir oyunda güç veya yenilik böyle kanıtlanmamalı.

BSC Misafiri

26.6.2016 15:23:30

0
Ascension'daki sinekler kadar küçüklerse 1000 tane bile sığabilir, yapımcı umarım God of War kalitesini bunun gibi abuk subuk örneklerle değil oyunun özüne ve ruhuna uygun şeylerle yansıtır.

Hoid

26.6.2016 14:14:42

+1
Ordu şeklinde bir yerlere yürüdüklerini mi göreceğiz , yoksa bizzat saldıracak mıyız . Bu kamera açısıyla şimdilik hayal gibi geliyor .

michael01

26.6.2016 13:53:07

0
Oyun muhabbetinde 4 düşman diyordunuz?

Kreuger

26.6.2016 13:10:59

0
TABI CANIM 100 DÜSMANI EKRANDA GÖRÜRÜZ 10 FPS ILE S/N DE

pcrex

26.6.2016 13:08:31

+1
quote:

Orjinalden alıntı: blackzeros
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex

UC4 ün ilk gösterildiği videoyu yapımcılar oyun içi dediğinde, PS4 ün süper gücü ortaya çıktı demişlerdi. Tapmayın etmeyin, cihaz o kadar ileri grafik veremez dediğimizde de yapımcıdan daha iyi bilmiyorduk, ama haklı çıktık. bilip bilmemekle alakası yok kardeş bunlar pazarlama stratejisi. Süper güçlü PS4 ün sözde içinde gizli saklı keşfedilememiş gücü zamanla ortaya çıkacaktı :) onun yerine PS4Neo çıktı :D dediğimi anlamışsındır herhalde. pazarlama stratejisi tabi yersen. Gow yeni yapısı ilerleyiş olarak Dark souls a benzettim. ama o demoda gösterdikleri yaratıklardan yüzlercesi aynı anda üstüne geldiğini ve savaştığını düşün, PS4 den 20-30 tane daha lazım olacak :P
yapımcılarin dedikleri oyun ici motorla yapilmis video.gameplayin bu grafikle olmasını beklemiyordunuz heralde.kaldı ki uncharted'in grafikleri ortada , kimse cikip bisey diyemez, eminim ki cikan oynun gameplaylari gosterseler bunlar olamaz diycektiniz zamanında.100 tane adamın ustune sladirmasında grafikten daha zor olan sey yapay zekaları yoksa days gone'a bak ordada 100 belki dha falz zombi ustune geliyor lakin her birinin bir yapa zekasi olmadigi acik toplu halde hareket ediyorlar, gow'dada boyle birsey olacaksa days gonedaki gibi olacaktir.
bu örnekte yapay zeka grafikten daha fazla hesapla gerektirmez. şöyle ki 100 düşman her bir karakterin barındırdığı poligon sayısı, oluşturduğu gölgelendirme ve yansıma, efekt, animasyon, doku kaplama gibi çok ağır hesaplama gerektirir. düşmanlar sonuçta süper zeka göstermesini beklemedimize göre hesaplama yükü 100 karakterin fizik hesaplaması kadar bile olmayacaktır. days gone örneğinde konsolun işlemcisi tamamen programlanabilir olmasından hesaplama yükü yapımcıya bırakılır. 100 karakterin grafik hesaplamaları haliyle işlemciyi fazlasıyla meşgul edeceğinden yapay zekaya ayıracak birimi kalmaz, bu yüzden yapay zeka bildiğin yoktur. hatta dikkat edersen fizikte yok. benzer durum dead risingde de vardı ama onun fizikleri gene kurtarıyor. bunları konuşurken gözlemlerime ve bildiklerime dayanarak söylüyorum, en doğrusunu ve detayını tabi ki oyunu programlayanlar bilir.

alican88

26.6.2016 12:38:16

0
100 düşman gelsin sıkıntı yokta bu kamera açısı ve dövüş sistemiyle nasıl bir tekdüze dövüş olur o bilinmez...şu oyunu eski kamera açısına çevirirler inşallah

Akone

26.6.2016 12:36:26

0
Oyun müthiş olacak

blackzeros

26.6.2016 12:20:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex

UC4 ün ilk gösterildiği videoyu yapımcılar oyun içi dediğinde, PS4 ün süper gücü ortaya çıktı demişlerdi. Tapmayın etmeyin, cihaz o kadar ileri grafik veremez dediğimizde de yapımcıdan daha iyi bilmiyorduk, ama haklı çıktık. bilip bilmemekle alakası yok kardeş bunlar pazarlama stratejisi. Süper güçlü PS4 ün sözde içinde gizli saklı keşfedilememiş gücü zamanla ortaya çıkacaktı :) onun yerine PS4Neo çıktı :D dediğimi anlamışsındır herhalde. pazarlama stratejisi tabi yersen. Gow yeni yapısı ilerleyiş olarak Dark souls a benzettim. ama o demoda gösterdikleri yaratıklardan yüzlercesi aynı anda üstüne geldiğini ve savaştığını düşün, PS4 den 20-30 tane daha lazım olacak :P
yapımcılarin dedikleri oyun ici motorla yapilmis video.gameplayin bu grafikle olmasını beklemiyordunuz heralde.kaldı ki uncharted'in grafikleri ortada , kimse cikip bisey diyemez, eminim ki cikan oynun gameplaylari gosterseler bunlar olamaz diycektiniz zamanında.100 tane adamın ustune sladirmasında grafikten daha zor olan sey yapay zekaları yoksa days gone'a bak ordada 100 belki dha falz zombi ustune geliyor lakin her birinin bir yapa zekasi olmadigi acik toplu halde hareket ediyorlar, gow'dada boyle birsey olacaksa days gonedaki gibi olacaktir.

İdrak İstimlak

26.6.2016 09:24:05

+2
One game to rule them all

pcrex

26.6.2016 09:17:24

+2
quote:

Orjinalden alıntı: bm07tr En başından belirteyim: "God of War beğenmediğim bir seri" Ancak bazı arkadaşlar inatla ps4'ün 100 düşmanı gösteremeyecek güçte olduğunu iddia ediyor.Size söylemek istediğim "Yapımcısından daha mı iyi biliyorsunuz?" Yada "Sizin yaptığınız oyunda kaç düşman var?"
UC4 ün ilk gösterildiği videoyu yapımcılar oyun içi dediğinde, PS4 ün süper gücü ortaya çıktı demişlerdi. Tapmayın etmeyin, cihaz o kadar ileri grafik veremez dediğimizde de yapımcıdan daha iyi bilmiyorduk, ama haklı çıktık. bilip bilmemekle alakası yok kardeş bunlar pazarlama stratejisi. Süper güçlü PS4 ün sözde içinde gizli saklı keşfedilememiş gücü zamanla ortaya çıkacaktı :) onun yerine PS4Neo çıktı :D dediğimi anlamışsındır herhalde. pazarlama stratejisi tabi yersen. Gow yeni yapısı ilerleyiş olarak Dark souls a benzettim. ama o demoda gösterdikleri yaratıklardan yüzlercesi aynı anda üstüne geldiğini ve savaştığını düşün, PS4 den 20-30 tane daha lazım olacak :P

exent4246o

26.6.2016 08:30:29

+1
En başından belirteyim: "God of War beğenmediğim bir seri" Ancak bazı arkadaşlar inatla ps4'ün 100 düşmanı gösteremeyecek güçte olduğunu iddia ediyor.Size söylemek istediğim "Yapımcısından daha mı iyi biliyorsunuz?" Yada "Sizin yaptığınız oyunda kaç düşman var?"

alito

26.6.2016 03:29:09

+1
Oyun bomba olacak

Kasatka

26.6.2016 02:57:14

+2
Days Gone ornegi bana gore yanlis bir ornek. Days göne da savaşma bile yok ortada , bi kalabalık bir sey var onun ustune durduğun yerden geri geri gidip ateş etse de sorun cozuluyor yani savaş sistemi bu kadar basite kotarabiliyor ancak gow da her karakter için ayri ayri atak yapmalisin, Diyelim ilerde farkli yetenekler elde ettik de yeteneğimizi de sinirlayan ekranda gordugumuz alan olmayacak mi ? Omuz hizasinda bir kamera acisinda zaten ekranin abartisiz 4 de 1 ni krataos kaplıyor geri kalan yere eger kus gibi kucuk boyutlu düşman yapacaksan : ) aminna doldurursun 100 tane de atiyorum demoda gordugumuz ilk gelen basit piyon düşmanlardan en fazla 10 tane korsun , Koymakla da sorun bitmiyor ki . Gow u gow yapan hic durman bilmeyen dolu dolu aksiyonu. O aksiyonu da sağlayan 2 sey var. 1. Sabit kamera acilari (Pilot kamera) 2. Pilot kamera acisinin az biraz yukardan baktirilip savaş için GENIS BIR ALAN birakilmasi. Biz aksiyona devam ederken kamera acilari kendini ayarlıyordu yani siz onu düşünmüyordunuz, size birakilmamistir o is. Ancak bu oyunda o isi de KAMERA DEGISTIRME isini de siz yapacaksiniz. Atiyorum Gow 3 de ki HERCULES ile kapisma da Yada KRONOS ile kapisma da o kadar seri hareket nasil edebiliyorduk , cunki biz sadece aksiyona kombolara quick eventlara odaklanmis bir sekilde oynuyor kamera acisi da bize yol gsteriyor onumuzu aciyor bize sanki ordan burdan surdan gideceksin ziplayacaksin vuracaksin diyordu yani kamera acilari bizim dövüşte rehberimizdi bize rehberlik ederdi. Aksiyonda aksiyonu baltalayacak yavaşlatacak agirligi alip aksiyonu daha da hizlandirirdi. Yani demem o ki ilerde alacaginiz buyu guc vs ne olursa olsun bu kamera acisi ile çoklu düşman savaslari konusuna pek bir cozum getiremeyecektir. Ancak koca firma onlarin da isi o belki bizim aklimiza gelmeyen bir sey gelir vay ve dedirtebilirler ama benim kit kanaat aklim su ana için elde ki verilerle bu isin olmayacagi yonunde

Kilgrave1907

26.6.2016 02:05:02

+8

Patren

26.6.2016 01:55:49

0
Harika

Metal-Gear

26.6.2016 01:05:47

+8
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka Adam 100 lerce düşman gorecegiz demiş SAVASACAGIZ değil. Ikisi cok farkli seyler. Simdi bazi arkadaşlar madem savasmayacagiz neden 100 lerce düşman olacak ki diye sorabilirler. Arkadaslar buyuk ihtimalle yeni bir Q&E deniyorlar ve kalabalık düşmanlari da o sekilde bertaraf edicez. Yani yâri scrip yapida bir kalabalık dovus mekaniği olucak buyuk ihtimal. Yoksa o kamera acisiyla birak 100 u 3 düşmandan fazlasiyla savasamazsin buna ne oyunun hizi ne kamera hizi ne de ekran acisi izin verir.
Oyunda Kratos'un yeteneklerine dair hiç birşey bilmiyoruz. 10 dakikalık kısmında bir balta vardı, ileride büyü güçleri alacağız önceki oyundaki gibi, bakarsın zincirli kılıçlar benzerinde seri bir silah elde ederiz, hıza ve toplu saldırılara karşı koymayı mümkün kılacak bir ton yetenek ağacına sahip olabiliriz. Demek istediğim, oyun baştan sona Trailer'da gördüğümüz şekilde gitmeyecek ki, kim bilir nelere sahip olacağız. Ama kamera açısı konusunda haklısın, uzaktan çekmiyor kamera. Önceki oyunlardaki açı sayesine etrafımızı kalabalık bir düşman ordusu kuşatabiliyordu. Bu açıyla aynı şey mümkün değil, kuşatsalar bile biz sadece gözümüzün önündekileri görebileceğiz. Ama eğer düşmanlar, aşağıdaki fotoda Days Gone örneğindeki gibi sürü mantığında saldırırlarsa 100 düşmanı da gösterebilirler. Elimizde de bu sayıda düşmanı defedecek silah, büyü ve yetenek gücü olur. Zaten ufaktan RPG ögelerine yer verileceği konusunda bir açıklamaları vardı, bu tarz bir oyun ortamına kendimizi adapte edebilecek seçim ağacını bize öyle ya da böyle sunacaklar demektir. Yeni bir klasik geliyor, radikal değişimine rağmen şimdiden heyecan verici bir oyun bence.

ardaq

26.6.2016 00:53:15

+3
mesut çevik'i kandırmışlar demek ki. oyun muhabbetinde öle demiyordu. kandırıldın mesut

mementopolis

26.6.2016 00:46:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Adam 100 lerce düşman gorecegiz demiş SAVASACAGIZ değil. Ikisi cok farkli seyler. Simdi bazi arkadaşlar madem savasmayacagiz neden 100 lerce düşman olacak ki diye sorabilirler. Arkadaslar buyuk ihtimalle yeni bir Q&E deniyorlar ve kalabalık düşmanlari da o sekilde bertaraf edicez. Yani yâri scrip yapida bir kalabalık dovus mekaniği olucak buyuk ihtimal. Yoksa o kamera acisiyla birak 100 u 3 düşmandan fazlasiyla savasamazsin buna ne oyunun hizi ne kamera hizi ne de ekran acisi izin verir.
Belkide kesecek kim bilir. Cümle bence hangi anlamda kullanıldı bilemeyiz . Yemi fragmanlar ile belki bu akla takılan sorunun cevabını verir.

BSC Misafiri

26.6.2016 00:45:58

0
adam haklı 100 dusmanı gorucek peki dovusucezmı aynı anda çok zor o kamerayla oyun cok duygusal olucak belli eski actionu gidecek sony bir oyun tutturuyor sonraki oyunları hep aynı still yapıo yapma abi yeter last of usa özel birşey bu yeter her oyunda yapma artık bitiriyorsun adamda zevk falan bırakmıyorsun. Not: ps4 üm var god of wardan bence daha baba oyunlar geliyor

speedymaster

26.6.2016 00:42:00

+1
Tabi ki görebiliriz ortalama 20 tane ps 4 ü bir şekilde birleştirip süper bilgisayar oluşturursak neden olmasın .Hiç uzak bir hayal değil.

Guest-AEF248198

26.6.2016 00:28:20

+14
100 düşman da bizi görecek mi?

Kasatka

26.6.2016 00:27:53

+5
Adam 100 lerce düşman gorecegiz demiş SAVASACAGIZ değil. Ikisi cok farkli seyler. Simdi bazi arkadaşlar madem savasmayacagiz neden 100 lerce düşman olacak ki diye sorabilirler. Arkadaslar buyuk ihtimalle yeni bir Q&E deniyorlar ve kalabalık düşmanlari da o sekilde bertaraf edicez. Yani yâri scrip yapida bir kalabalık dovus mekaniği olucak buyuk ihtimal. Yoksa o kamera acisiyla birak 100 u 3 düşmandan fazlasiyla savasamazsin buna ne oyunun hizi ne kamera hizi ne de ekran acisi izin verir.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
God of War
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız