Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gabe Newell, Origin Deneyimlerini Anlattı

Electronic Arts kendi oyunları sayesinde Origin'i daha çekici hale getirmeyi planlıyor

     Valve'ın Half Life serisi ile oyun geliştiricisi olarak ne kadar büyük bir başarıya imza attığını biliyoruz; ama onları daha da özel yapan Steam adlı dijital oyun satış servisleri ile PC dünyasına yön vermeleridir. 
 
     Tabi Steam'den büyük kazanç sağlayan Valve bu alanda rakipsiz kalacak değildi. Electronic Arts da Origin ile bu piyasaya büyük bir giriş yaptı. Valve'ın patronu Gabe Newell'da bu sistemi denedi ve deneyimlerini aktardı. Origin'de bazı şeyleri beğenen Newell, sistemi bazı yönlerden de eksik bulmuş:
 
    "Bence bazı şeyler sistemde iyi çalışıyor. Bir müşteri olarak yine de bazı noktaların ise geliştirilmesini isterdim. Bu alandaki diğer sistemlerden çok da farklı değil. Origin'in olumlu ve olumsuz yönleri var."  
 
     Dijital dağıtım sisteminde herşeyin 2-3 yılda bir çok büyük değişikliklere uğradığını söyleyen Newell, bu alanda son dönemlerde yaptığınız şeyler sayesinde başarı sayılırsınız diyerek Steam'i de sürekli geliştireceklerini belirtti.
 
    Battlefield 3'ün betası ile birlikte iyice hareketlenen Origin bakalım Steam'le baş edebilecek mi?  

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 EA Valve Gabe Newell Origin Steam
Blood Bowl, Steam'de %80 İndirimli Syndicate'in Oynanış Videosu Ortaya Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

30.9.2011 23:07:01

0
EA Download Manager vardı eskiden, adını değiştirip koymuşlar Origin diye, neredeyse aynılar. Steam in de yakınına bile yaklaşamaz.

BSC Misafiri

30.9.2011 22:37:31

0
EA iki kampanyayla, oyunlarını dijital olarak sadece Origin'dan satmakla Steam'i devirebileceğini sanıyor. Politikalarına bakarsak amaçları bariz kullanıcıları Steam'den Origin'e çekmek. İsterse Battlefield 3'ü, isterse Battlefield 8'i sadece Origin'dan satsın, dijital olarak asla Steam dışından bir ürün almam.

CodeMachine

30.9.2011 19:34:48

0
Steamworks olarak aldığınız bir oyunda ne keyle ne aktivasyonla uğraşmazsın. Benim origin den aldığım nfs i format attığım için tekrar kurmam gerekti ama aktivasyon failed diyor, neymiş aktiasyon limiti aşılmış. sonrada neden pc de millet lisanslı oyun almıyor diye ağlıyor ameleler. bidaha lisanslı oyun alırsam iki olsun. en az 100 tane lisanslı oyun almışımdır ama artık yetti bitti bu aktivasyon sınırları. ben hiç bilgisayar format aymayacakmıyım arkadaş. windows ta aynı haltı yiyor ama tel ile arayınca aktifleştiriyor. bu amelelerde oda yok.

Holy-Ghost

30.9.2011 17:50:08

0
origin sadece ea oyunları steam bütün küçük şirketlerin yaptığı oyunları bile satıyorki ünlü oyunları bile geçebiliyor o oyunlar ea ile sınırlı kalıcaksa geçemez ve steam gibi indirimler yapmazsa.

c00L

30.9.2011 16:48:22

0
Sıkı bir Steam kullanıcısıyım ve Origin'e karşı değilim. Fakat EA'in oyunlarını Steam'den çekmesini ve diğer oyunlarını bu pazarda satmak istememesini beğenmiyorum. Oysa oyunları hem Origin'de hem de Steam'de satılmaya devam etseydi, ne bu kadar tartışma çıkardı ne de pc kullanıcıları bölünmek(?) zorunda kalırdı. Madem ki onlar böylesine kesin hamle yapmaktan çekmiyorlar, benim de hamlem EA oyunlarına ikinci bir vakte kadar para vermemek olacaktır.

BSC Misafiri

30.9.2011 15:23:05

0
arkadaşlar windows xp de çalışırmı benim bilgisiyar yepyeni ve tertemizdir ekran kartı felan diğerleri herşey tamam sorun yok yani ama niye öyle deil :S

BSC Misafiri

30.9.2011 14:42:48

0
arkadaşlar ben oyunu originden indirdim ve üye oldum herşeyim tamam yüklenme bitince ready to install yazıyor ama birşey gelmio allta installing yazıp gidio nasıl olcak nolur söyleyin oyunu oynamak istiyom nolur :(

Sir Maximus is BACK

30.9.2011 14:36:35

0
uzun vadede belki bir şansı olabilir.Ama Steam e yetişmesi şimdilik çok zor görünüyor bence.

ogiwan

30.9.2011 13:53:18

+3
Steam'deki kolay arayüz ve basitlik Origin' de yok bence.Herşey içiçe gibi duruyor.

xenferious

30.9.2011 13:27:16

+1
Baş edecegini hiç sanmıyorum =)
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız