Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy Versus 13 Videosu da Sızdı!!

Oyunda diğer karakterleri de kontrol edebileceğiz.

     Final Fantasy serisi ilk oyunlarını bir kenara bırakacak olur ise 7-8-9 ve X. versiyonu ile büyük bir hayran kitlesi yaratmıştı. Cloud ile Sephiroth'un peşinden gitmiş, Squall ile Esthar'da cirit atmış, Zidane ile prensesi kaçırmış ve Tidus ile büyük bir aşk hikayesine tanık olmuştuk.
 
     Her oyunu ile macera, aşk, sevgi ve savaş gibi temaları mükemmel bir şekilde işleyen Final Fantasy serisi özellikle son yıllarda (Sakaguchi gibi isimlerin ayrılmasından sonra)  eski serilerini aratır oldu. Her ne kadar savaş sistemini çok beğensem de Final Fantasy 12, karakterleri ve işleyişi ile eleştirileri toplamış, 13. oyun ise başarılı bir JRPG olmasına karşın Final Fantasy isminden çok uzak bir şekilde karşımıza çıkmıştı. Yeri gelmişken 13-2'nin en azından X-2'den başarılı bir oyun olmasını da diliyoruz.
 
     Neyse...Konuya dönecek olur isek benim gibi bir çok Final Fantasy hayranı için elde kalan tek bir oyun var. O da Final Fantasy Versus 13.
 
     Final Fantasy Versus 13'ü önemli kılan en büyük etken ise az önce de saydığım bir çok karakterin tasarımını yapmış olan ve son dönemde Kingdom Hearts ekibinin de başında bulunan Tetsuya Nomura'nın  oyunun başında olması geliyor. Bunun dışında Nomura, Kingdom Hearts'ta çalıştığı hemen hemen tüm ekibi Versus 13'ün yapımına kaydırmış durumda. Nomura'nın kemikleşmiş FF kadrosundan kalan önemli isimlerden biri olduğunu düşünürsek Versus 13 için umutlarımız da daha da artmış oluyor.
 
     Gelelim Final Fantasy Versus 13'ün bugün yapılan etkinlikten sızan videosuna. Video daha önceki haberimizde de bahsettiğimiz gibi Noctis'in bir araç içerisinde oluşu ile başlıyor. Öndeki şoförün de muhabbete katıldığı bu videonun ilk dakikalarında, Versus 13 dünyasının günümüz dünyasına ne kadar benzediğini görüyoruz. Tabi karakterler, araçlar ve havada süzülen Airship'leri saymaz isek bu benzetmeyi yapabiliriz. Final Fantasy Versus 13'ün dünyasından bahsetmişken bana nedense Final Fantasy 8'in dünyasını da anımsattığını söylemeliyim. 
 
     Videonun ilerleyen kısımlarında ise Noctis'i Stella ile konuşurken görüyoruz. Burada karakter tasarımları ve grafiklerin güzelliği de öne çıkıyor. özellikle kaplamalar ve karakter, yaratık tasarımı yönünden oyunun oldukça başarılı gözüktüğünü söyleyebiliriz.
 
 
     Stella konuşmasından sonra ise gökdelene bir saldırı oluyor ve bu andan itibaren videoda oynanış kısımlarına yer verildiğini görüyoruz. Öncelikle bazı mekanlar oldukça boş gözükse de patlamalar, yıkılmalar gibi çevre dinamikleri ile bu durum eşitlenmiş. Dövüş kısımlarında özellikle yeşillik alanların beni oldukça heyecanlandırdığını eklemeliyim. Mekan tasarımları olarak Versus 13, beklediğimiz ve özlediğimiz tasarımları bize sunabilir.
 
     Dövüş kısımlarında ise Kingdom Hearts etkileri görüyoruz. Savaş geçiş ekranı bulunmayan sistemde gerçek zamanlı bir savaş sistemi kullanıldığı gözüküyor. Tek bir karakteri yönlendirdiğimiz bu kısımda muhtemelen diğer karakterlerin taktiklerini de kontrol edebileceğiz. Nitekim FF12'de olduğu gibi diğer karakterleri kontrol ettiğimiz sahneleri de görüyoruz. Özellikle silah kullanan karakteri kontrol ettiğimiz sahneler oldukça dikkat çekici.
 
     Etkileyici bir şekilde kapanış yapan videoda bir diğer dikkat çeken nokta ise Mech kullanımı oluyor. Sabit silahları kullandığımız oyunun videosunda Noctis'i bir Mech içerisine girip onu kullanırken görüyoruz. Anlaşılan Versus 13 bu yönüyle de en farklı Final Fantasy oyunlarından bir tanesi olacak.
 
     Kaliteli versiyonu 27 Ocak'ta yayınlanacak olan Final Fantasy versus 13 videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
    

 
Bu haberin bağlantısı
URL
final fantasy 13 Final Fantasy Versus 13 square enix
Final Fantasy XIII-2'nin Videosu Sızdı El Shaddai'nin Japonya Kapak Tasarımı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

GoldPunch

19.1.2011 00:44:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Onu bunu geçtim de, niçin tüm karakterlerin saçları apaçi gibi acaba ?
Japonların kültüründe bu mevcut zaten. Orada kısa saçlı bir erkek görmek zor misal.

cadollo

18.1.2011 19:31:27

0
Yılın oyunu geliyor.

Rai-gy

18.1.2011 17:03:07

0
En karanlık ve en gerçekçi fantezi olacak.

BSC Misafiri

18.1.2011 16:49:42

0
Onu bunu geçtim de, niçin tüm karakterlerin saçları apaçi gibi acaba ?

BSC Misafiri

18.1.2011 16:38:11

0
ara videolarından film yapılır bunun kingdom heartsdan gelenler hemen belli etmişer kendilerini kullanımı kolay olacaktır ama grafikler özellikle o şehrin detayları olmamış bence ara videolardaki gibi canlı renklerle yapsalar göze daha hoş gelirdi noctisin yayımlanan ilk videosundaki kadar güçlü olmasını beklerdim ama kırpmışlar herifi xd
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XV
+ TAKİBE
AL
20 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız