Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eurogamer: Nintendo NX Taşınabilir Bir Konsol Olacak

 
   Nintendo'nun önümüzdeki yıl çıkarmasını beklediğimiz NX kod adlı konsolu için yeni gelişmeler yaşandı.
 
   Eurogamer'ın birkaç kaynaktan doğrulattığı bilgilere göre NX'in çok güçlü bir taşınabilir el konsolu ve sökülebilir kontrolcülere sahip olacağı haberi kendileri tarafından girildi. Ayrıca NX'in içinde Nvidia'nın mobil işlemcisi Tegra'nın yer alacağı da belirtildi. 
 
   Bunun dışında Eurogamer'ın verdiği diğer bilgiler ise büyük ekranda oyun oynamak için bir cihazla konsol arasında bağlantı kurulacağı ve şu an Nintendo 3DS el konsolunda olduğu gibi kartuş kullanılacağı da söylendi. 
 
   Henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da Eurogamer kanadından gelen bilgiler kısaca bu yönde. Detaylı bilgi için kendi sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Nintendo NX'in 2017 Mart ayında çıkış yapması bekleniyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
PES 2017'den Barcelona Odaklı Bir Video Paylaşıldı Marvel: Ultimate Alliance 1&2'nin Çıkış Videoları Paylaşıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Master_Evil

28.7.2016 01:32:33

0
ps4ten güçlü taşınabilir konsol, nasıl olacak bakalım

BSC Misafiri

27.7.2016 21:12:07

0
Bazı arkadaşlar konuya sadece el konsolu yada sadece ev konsolu olarak duruma bakıyorlar ancak 2017 yılı Wii U'nun 5. ve aynı zamanda 3DS'in de 6. yılı. Yani Nintendo her iki konsolunu da yenileyebildiği gibi bu iki platformdaki tüm oyunları tek bir çatı altında ister elde ister televizyonda oynatır hale getirebilir. Bazı dedikodularda da belirtildiği gibi hibrit konsol olması muhtemel, disk yerine kartuş kullanılacak olması 3-4 ay önce Nintendo'nun 3DS için kartuş üreten şirketle çok daha büyük kapasiteli kartuşlar konusunda görüştüğünün bizzat kartuş üreten firmanın ağzından açıklanmıştı. Şahsen disk ve uzun yükleme sürelerine nazaran kartuş hem maliyet hem sağlamlık hemde hız olarak gayet iyi. Bazı arkadaşlar flaş bellek fiyatlarını düşünerek oyunlara maliyetinin yüksek olabileceğini düşüneceklerdir ancak binlerce defa silinip yazılabilen belleklerden değil sadece üretim sürecinde bir kere veri kaydedilen bellek türü olduğundan fiyatı çok daha uygun olacaktır. Uzun yıllardan beri el konsollarındaki Pokemon oyunlarını televizyonlarında çok daha geniş içerik ve açık dünya öğeleriyle oynamak isteyen oyunseverler için dedikodular gerçekten önemli. Bunun yanında Nintendo denince aklına 1985 yapımı Super Mario gelen bilgi ve deneyime sahip oyunseverlerde kendilerini hemen belli etmişler.

Return to Monke

27.7.2016 16:30:55

0
Benim anladığım Surface Book gibi olacak. Surface book da klavye de ekstradan bir grafik kartı bulunuyordu bu sayede daha fazla ve hızlı işlem yapılabiliyor. Yani dock station olacak klavye yerine galiba. Bir de kontrolcüler çıkıyorsa,tablet versiyonu olursa çok iyi olur. Yani iPad gibi kullanabilecek miyiz ki acaba?

Tam35tr

27.7.2016 16:12:27

0
ps4 ten daha güçlü hem ev konsolu hem el konsolu olarak her yerde kullanılabilecek bir konsola kötü diyenler zaten almasın. Bence 3. parti oyunlarla da desteklenirse yenilikçi ve iddialı bir konsol geliyor gibi.

Bowser Zeki

27.7.2016 15:24:39

0
Hibrit olacak ki zaten şaşırmadım.

Attano

27.7.2016 15:22:01

0
Taşınabilir ve güçlü WTF?

BSC Misafiri

27.7.2016 11:41:26

0
Nintendo NX in ps4 kalitesinde olacağını söylüyor. Eğer dedikleri gibi bir konsol yaparlarsa ve AAA kalitesinde oyunlarla desteklerlerse devam eder bence.

İdrak İstimlak

27.7.2016 11:18:21

+1
quote:

Eurogamer'ın birkaç kaynaktan doğrulattığı bilgilere göre NX'in çok güçlü bir taşınabilir el konsolu ve sökülebilir kontrolcülere sahip olacağı haberi kendileri tarafından girildi. Ayrıca NX'in içinde Nvidia'nın mobil işlemcisi Tegra'nın yer alacağı da belirtildi.
Haberden alıntı yaptığım ve koyu renkle işaretlediğim kısımda anlaşılması gereken ile burada bazı üyeler tarafından anlaşılan şeyleri şöyle alt alta koyunca demek istediğim gayette anlaşılabilir. Her ne çıkacaksa da, şu anda bu haberler söylenti, Eurogamer'ın haberini ben bu haberden sonra okudum, burada girilen haberden daha farklı ama oradaki. Eurogamer'a göre bu TV'ye de bağlanabilen bir el konsolu, benim bugüne kadar duyduğum dedikodulardan anladığım ise masaüstü konsolun kontrol cihazının aynı zamanda bir el konsolu olacağı yönündeydi. Nintendo'nun buradan kesinlikle hibrit bir konsol üreterek hem masaüstünde, hem de istenildiğinde el konsolu olarak kullanılabilecek bir cihaz üstünde çalıştığı. Bu bahsedilen Tegra işlemcili cihaz ise bence el konsolu, masaüstü konsol ile ilgili önceden çıkan dedikodular AMD GPU kullanacakları yönündeydi. Ama diyorum ya bunların hepsi sadece dedikodu, yine bir dedikoduya göre TGS'de 17 Eylül'de cihaz resmi olarak tanıtılacak. Son kertede Nintendo'nun ne yapmak istediği çok açık, adamlar Wii'yi saymazsanız masaüstü konsol pazarının ya 2. ya da 3. oyuncusu oldu hep, NES'ler, SNES'lere girmiyorum. Handheld'lerde ise hep bir numaraydı. MS ve Sony'nin temelde safkan güce dayalı politikaları ile mücadele etmek yerine kendini çok farklı bir kulvara konumlandırıp, handheld pazarındaki oyuncular ile klasik konsol oyuncularını aynı potada toplayıp, bambaşka bir pazar yaratacaklarını düşünüyorlar. Ben farklı çizgileri, sevdiğim oyun serileri için Nintendo'nun başarılı olmasını istiyorum. İnşallah güzel bir cihazla karşımıza çıkarlar... Not: Bu arada N64'ün kasetli bir konsol olduğunu hatırlatırım. Kartuşlu sistem, kopya işini zorlaştırmak için kullanılacak ve bence geriye dönük uyumluluk olursa bu cihaz yine kırılacak. Ancak yine bir söylentiye göre geriye dönük uyumluluk olmayacak deniliyor...

Jack Rabbit Slims

27.7.2016 10:38:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Okuduğumuzu anlama noktasinda sıkıntıları olan bir topluluk olduğunuzun en iyi kanitlarindan birisi de şu konuya yazılan mesajlar olsa gerek. Birincisi NX masaüstü bir konsol ve bu konsol taşınabilir ve el konsollari tarzında oyun oynanabilir bir kontrol cihazına sahip olacak. Nvidia nin Tegra işlemcili olacak denildiği cihaz da bu. Yani en azından haberde anlatılmak istenilen şey bu. İkincisi konsolla ilgili sağlam bilgiler için 17 Eylül u beklemeniz gerekir. TGS de cihazin tanıtılacagi yönünde ciddi bilgiler var. Tanıtımı ardından ne olduğu konusunda hepimiz bir fikir sahibi olacagiz. O zamana kadar bekleyip, izlemek durumundayız...
Kartuşla çalışıyor, güçlü bir en konsolu olacak diyor işte neyi yanlış anlamışız ki? Apple dock to hdmi gibi bir kablo çıkarmıştı o tarz bir şeyle de görüntü televizyona aktarılacak herhalde böyle masaüstü konsol mu olur? Yani yine ilginç bir şeyler olacaktır da kartuş olayı neye yakın olacağını gösteriyor bence.

BSC Misafiri

27.7.2016 08:29:41

0
quote:

Orjinalden alıntı: Naughty_Dog
quote:

Orjinalden alıntı: lextor Şakamı la bu? Ne el konsolu kardeşim. Millet senin konsolunu ne yapsın onlarca akıllı telefon varken. bize masaüstü lazım masaüstü!'^+%& (Masaüstü: Masaüstü Konsol. PS4, XONE gibi...)
akıllı telefonda zelda oynasana ?
Ben telefonumda N64 emulatörü ile oynuyorum zaten Zelda'yı :)

Boone

27.7.2016 01:59:02

0
Nintendo ve eski kafası. Ne beklenir ki?

Guest-95A40E293

27.7.2016 00:46:25

+1
Android çıkmasa bari içinden

Kevin Garnett

26.7.2016 23:51:52

0
Taşınılabilir Wii U olacak demek Umutlarım yok oldu.

veli@1144

26.7.2016 23:51:47

0
Tasinabilir konsol diger konsollardan guclu ilginç...

GT_55

26.7.2016 23:27:08

0
Tegra ve çok güçlü bir konsol.

Persona_Non_Grata

26.7.2016 22:06:01

0
quote:

Orjinalden alıntı: lextor Şakamı la bu? Ne el konsolu kardeşim. Millet senin konsolunu ne yapsın onlarca akıllı telefon varken. bize masaüstü lazım masaüstü!'^+%& (Masaüstü: Masaüstü Konsol. PS4, XONE gibi...)
akıllı telefonda zelda oynasana ?

optimux

26.7.2016 21:55:49

0
Konsolun hibrit olacağı çok uzun zamandır konuşuluyor zaten. Hatta patent görselleri bile çıkmıştı bir ara. NX söylentileri ilk çıktığında da yazmıştım bir yerde, hala aynı düşünüyorum ki gelen sızıntılar da doğruluyor bence. Şöyle ki, bence NX kontrolcüleri kendi ekranlarını ve işlemcilerini barındıracak. TV'ye bağlamak için bahsedilen aparat da aslında ev konsolu işlemcisine sahip olacak. Kontrolcüye kartuş takarak 3DS gibi taşınabilir bir el konsolu deneyimi yaşanılabilecek. Oyun diskleri de ev konsoluna takılıp, kontrolcülerle TV'de ev konsolu oyunları oynanabilecek. Bu şekilde hem 3DS hem de WiiU oyunlarına tam destek verebilecek ve geriye uyumluluk geleneğini devam ettirmiş olacaktır.

BSC Misafiri

26.7.2016 21:51:59

0
O_o El konsolu mu ?

lextor

26.7.2016 21:39:21

0
Şakamı la bu? Ne el konsolu kardeşim. Millet senin konsolunu ne yapsın onlarca akıllı telefon varken. bize masaüstü lazım masaüstü!'^+%& (Masaüstü: Masaüstü Konsol. PS4, XONE gibi...)

Redunay

26.7.2016 21:04:31

0
Bu nintendo dan adam olmaz. Ne zaman batarlar o zaman akıllanırlar.

İdrak İstimlak

26.7.2016 20:59:02

0
Koçero nedir yahu, zamanında çok cobanlik yaptırmışlar sana, kafana vurmus... Hala okuduğumuzu anlamama konusunda direniyorsunuz. Buradaki haberin anlattigi, yazdigi seyle sizin soylediginiz sey ayni sey degil. Eurogamer in haberine de şimdi baktım, adamların iddiası senin dediğin yönde ama bunların hepsi dedikodu. Bu adamlar masaüstü bir konsol çıkartacak!ar, en fazla hibrit bir konsol olacaktır. Kisaca her duyduğunuza inanmayın...

BSC Misafiri

26.7.2016 20:28:47

+1
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Okuduğumuzu anlama noktasinda sıkıntıları olan bir topluluk olduğunuzun en iyi kanitlarindan birisi de şu konuya yazılan mesajlar olsa gerek. Birincisi NX masaüstü bir konsol ve bu konsol taşınabilir ve el konsollari tarzında oyun oynanabilir bir kontrol cihazına sahip olacak. Nvidia nin Ters işlemcili olacak denildiği cihaz da bu. Yani en azından haberde anlatılmak istenilen şey bu. İkincisi konsolla ilgili sağlam bilgiler için 17 Eylül u beklemeniz gerekir. TGS de cihazin tanıtılacagi yönünde ciddi bilgiler var. Tanıtımı ardından ne olduğu konusunda hepimiz bir fikir sahibi olacagiz. O zamana kadar bekleyip, izlemek durumundayız...
sen yanlis anlamisin kocero, bsc disinda tum yabanci basin da girdi haberi; ve nx cok guclu bir mobil oyun konsolu olacak eger soylentiler dogrusya tabii. ve cihazi tvye baglamak icin bir ceviri gibi bir sey olacakmis docking station diyorlar buna da. o sekilde makineyi ev konsoluna cevireckler. bu haberde de tumdiger haberlerde de acikca anlasiliyor zaten

BSC Misafiri

26.7.2016 20:14:02

0
Buna bir pokemon go vari interaktif ve farklı,fan kitlesi çok geniş oyun eklediler mi satışlar patlar gider.

İdrak İstimlak

26.7.2016 19:46:48

+2
Okuduğumuzu anlama noktasinda sıkıntıları olan bir topluluk olduğunuzun en iyi kanitlarindan birisi de şu konuya yazılan mesajlar olsa gerek. Birincisi NX masaüstü bir konsol ve bu konsol taşınabilir ve el konsollari tarzında oyun oynanabilir bir kontrol cihazına sahip olacak. Nvidia nin Tegra işlemcili olacak denildiği cihaz da bu. Yani en azından haberde anlatılmak istenilen şey bu. İkincisi konsolla ilgili sağlam bilgiler için 17 Eylül u beklemeniz gerekir. TGS de cihazin tanıtılacagi yönünde ciddi bilgiler var. Tanıtımı ardından ne olduğu konusunda hepimiz bir fikir sahibi olacagiz. O zamana kadar bekleyip, izlemek durumundayız...

TheStarBox

26.7.2016 19:39:34

0
İşte bu be! New 3DS çıktığında büyük bir fark yaratamamışlardı.Ama şimdi çıkıpta güçlü bir sistem ile nintendo oyunlarını harmanlarlarsa yine ençok satan taşınabilir kosnol olur.

4anonim

26.7.2016 19:37:25

0
en başından beri söylüyordum zaten nintendonun konsolları 6 senede bir yenisini çıkartır wii u nun 2012 de çıktı 2 senesi daha var . 3ds in 6 senelik ömrü zaten bu yıl dolmuştu şu an uzatmaları oynuyordu beni şaşırtan bir haber olmadı. bence iki ihtimal var ya nx çıktıktan sonraki seneye (2018 e) yeni ev konsollarını çıkartırlar veya bu konsol hem ev konsolu hem el konsolu olur.

_giray_

26.7.2016 18:53:17

0
Direk VR'lı bir konsol yapsalar yada yine inovatif bir dizayn iyi olabilirdi.

Persona_Non_Grata

26.7.2016 18:37:45

0
Mükemmel bir haber, el konsolu eksikliği çekiyorum kaç zamandır. Çıkar çıkmaz alınacak belli oldu.

Barxxx

26.7.2016 18:27:01

0
El konsolu şu dakikadan sonra olmaz be abi herkes deli gibi grafik istiyor el konsolunda da o iş olmuyor milletde elimde kötü grafikli oyun oynayana kadar evimde full grafik oynarım diyor. Eskiden bu işler daha kolaydı çünkü el konsolu gibi bir ihtiyaç vardı ama artık çıkan tüm akıllı telefonlar bir noktada el konsollarının alternatifi değerinde.

michael01

26.7.2016 18:21:55

0
El konsolu nedir :/ elinde zaten 3DS var:(

BSC Misafiri

26.7.2016 18:14:22

0
Bu yemek dedikleride kesin küçük haplardır (bu hesap bir durum)

Vinewood

26.7.2016 18:11:19

0
Oha hype'a geldim resmen !!! Daha önce sızan bilgilerde konsolun Ps4 gücünde olacağı falan söyleniyordu Bırak Ps4'ü Ps3'ün kalitesinde bile bir el konsolu gelse nintendodan yıkar ortalığı

Jack Rabbit Slims

26.7.2016 17:57:58

+1
Oha şimdi de el konsolu oldu.

EnemyDestroyeD

26.7.2016 17:57:04

0
umarım içine etmez nintendo :)

mementopolis

26.7.2016 17:56:04

0
Cikistan 1 yil sonra alinir.

MDugur

26.7.2016 17:45:32

0
Şu aletin çıkışına fazla kalmadı ama yıllardır söylenti dolaşıyor. Gösterin de biz de bilelim nasıl bir şey olduğunu. Eğer denildiği gibi el konsolu tarzı bir şey olursa almasam da olur. Zaten Nintendo iyice taşınabilir cihazlar üzerine iyice yoğunlaşmaya başladı. Android'de adım atma, 3DS'in başarısı falan.

Mr xXx

26.7.2016 17:43:04

0
Garip
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız