Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eski Sony CEO'su PS Vita'nın Başarısızlığını Geç Gelmesine Bağladı

 
   İlk olarak 2011 yılında Japonya'da çıkış yapan el konsolu PlayStation Vita, gerek kullanıcılar gerekse de Sony'ye göre pek fazla bir başarıya ulaşamadı.
 
   19 yıl aradan sonra 2014 yılında şirketi bırakan Sony'nin Amerika stüdyoları CEO'su Jack Tretton, IGN ile gerçekleştirdiği röportajda da bu konu hakkında kendi yorumunu belirtti ve cihazın başarısızlığını geç sunulmasına bağladı.
   
   IGN tarafından sorulan taşınabilir cihazlar ve Sony'nin bu durumu hakkında ne düşünüyorsunuz denince Jack Tretton, PlayStation Vita'nın güzel bir makine olduğunu sadece çok geç geldiğini belirtti. Jack Tretton ayrıca, çok az insanın özel taşınabilir bir cihaza ihtiyacı olduğu zaman çıktı, diye de ekledi. 
 
   PlayStation Vita, Haziran 2016 tarihinde yapılan açıklamada Japonya'da 5 milyon adet satmıştı. Cihaz, Amerika Birleşik Devletleri üzerinde ise ilk 6 ayında 2.2 milyon adet satmıştı. VGChartz'ın verilerine göre ise cihazın toplam satışı 14.30 milyon. Rakibi 3DS ise 60 milyon civarında satış yapmayı başardı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
Battlefield 1'in Hikaye Modu için Tanıtım Videosu Yarın Paylaşılacak Firewatch'un Filmi için Kollar Sıvandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

emin-hawk

29.9.2016 17:26:07

0
Başarısız olmasının nedeni bile bu aptalca yorumu yapmasından belli. Aadam gibi oyun yok kardeşim. Valla kendi adıma konuşuyorum 3DS e kaptırdıkları oyunların bir tanesi buna çıksaydı alırdım. Mesela Monster Hunter.

BSC Misafiri

29.9.2016 00:13:00

0
quote:

Orjinalden alıntı: Da King in da Norf vitanın başarısızlığı tamamen sonyye bağlı değil 3ds de dsnin yarısı kadar bile satamadı bunu da unutmamak lazım, insanlar hem akıllı telefon hemde cebinde oyun konsolu taşımak istemiyor. çok sayıda iyi oyun da gelse satış rakamları gene aşağı yukarı aynı olurdu.
3DS'in oyun kütüphanesine bak birde Vita'nın eğer oyundan zerre anlıyorsan başarının ve başarısızlığın oyun desteğiyle doğrudan alakası olduğunu anlarsın. Nintendo'nun el konsoluna uygun oyun desteği aşırı derecede fazla ama Sony'nin özünde böyle oyunlar yok ve olan diğer oyunları da yapmadı. Wii U'dan örnek vereyim; bu nesil en az satan konsoldu ama yapımcısının benim oyunum dediği ve Wii U'ya yapmadığı kaç oyun sayabilirsin? Benim aklıma 3D Metroid'ten başka oyun gelmiyor ama 15-20 tane özel oyununu geliştirdi ve diğer konsolların özel oyunlarından fazla satışa ulaştı. Aynı şeyi Sony de istese yapabilirdi, bir arkadaşımda Vita vardı ve PES oynarım diyordu ama öyle birşey yoktu. Diğer Sony oyunları da gelmedi, gelse kesinlikle maliyetinden fazlasını çıkarırdı ve bu kadar kızgın bir kitle olmazdı. Sega gibi konsolunu yüzüstü bırakırsa akibeti de el konsolunda bundan öteye gitmez.

Renovatio90

28.9.2016 02:06:19

0
Bende bu hafta Vita alacaktım ama almadım gittim fw li Psp aldım..Psp bile bana göre hala Vita'dan üstün ve daha albenili çünkü yüzlerce oyunu var. Vita'da oynayabileceğin oyun sayısı saysan anca 10 tane çıkar :D

Da King in da Norf

28.9.2016 00:54:05

0
vitanın başarısızlığı tamamen sonyye bağlı değil 3ds de dsnin yarısı kadar bile satamadı bunu da unutmamak lazım, insanlar hem akıllı telefon hemde cebinde oyun konsolu taşımak istemiyor. çok sayıda iyi oyun da gelse satış rakamları gene aşağı yukarı aynı olurdu.

ignatius

27.9.2016 19:08:35

0
Vita bence taşınabilir ek karizmatik cihaz. Amoler ekrani ve kullanılabilirlik cok kaliteli. Vitayi ilk aldığımda Unc. ile başladım o zaman Exc. Gow Resident Evil Final Fantasy Tomb Raider vb geldimi harika olur dedim kendi kendimi. Yıl 2016 sinifinda en ihtişamlı el konsolunun oynayacak veya oynattıracak oyunu bile yok. Sony bu isi beceremedi PSP basarisi istedi ama aç gozlulugunden VİTA gibi cihazi hatta el konsolunu birakti belkide. Vita hala duruyor versiyon 3.60 henkoku daha ne diyebilirimki.

CaSsErDoDo

27.9.2016 17:33:53

0
Mobil cihazların olduğu dönemde eğer Nintendo gibi konsolunu desteklemezsen böyle başarısız olursun Sony. Ps Vita almak için fazla bir sebep yok. Bir cep telefonu alıp anında GTA SA oynayabilirken Vita'ya oyun beklemek boş iş.

BSC Misafiri

27.9.2016 14:21:36

+1
Bende psvita alacaktım sonradan vazgeçip 3DS aldım, ancak PSVita bence de güçlü bir cihaz, kendine özel oyunları az olsada ps store dan indirilebilecek oyun dünyasına damga vurmuş retro oyun arşivi de azımsanmayacak kadar çok ve kaliteli, mgs 2 ve 3, mgs peace walker, vagrant story, final fantasy X, final fantasy x-2, final fantasy serisi, castlevania symphony of night vs vs vs sayamadığım çok iyi kalitede retro oyun arşivi mevcut ?? Hatta sırf bu Oyunlar için ocak ayı gibi kesinlikle ps Vita alacağım...

BSC Misafiri

27.9.2016 14:21:22

+1
Bunlari oraya Ceo yapanin! ps vita sahibi olarak en cok hafilandigim konu, oyun cikarmiyorsunuz arkadas! nasil basarili olsun bu cihaz, oyun yok oyun! indie game ile nerye kadar gitmesini bekliyorlar. Gerci bu saatten sonra bunlari soylemek pek anlam ifade etmiyor, zaten ps vita gozden cikarilmis bir urun, maalesef!

Dictattor

27.9.2016 14:05:59

0
Jack Tretton'ın kutlanması lazım. Xbone'dan bir üst seviye daha rezil makine çıkarmayı başardı. Exclusive i geç; Multiplatform oyunu da yok. PS3 kadar yüksek detayı, görüntüsü var diyip birinci dönem Killzone, Gravity Rush, Uncharted çıkarıp arkadan ne kadar uyduruk telefon oyunu varsa mağazaya doldurmaya da geç geldi değil beceriksizlik denir.

Kazumatr

27.9.2016 13:47:30

+1
Baska sallayacak bisey bulsaydiniz bari.Konsola dogru duzgun destek verilmedi ustelik micro sd kart kullanilabilecekken konsolu alirken birde hafiza karti dayatmasi yapildi, minimum 32 gb hafizali olarak artirmak isteyeni kart almaya yonlendirilseydi bu yondeki olumduzlukta olmazdi.Oyun kartlarinda kayit ozelligi veriliyor ama nerdeyse 500 oyunu varsa belki 3-5 tanesinde bu vardir.Olanida bilen yok zaten. Bircok kaliteli exvlusive sozu verildi hicbiri cikartilmadi. Yetmedi gameshow lar oncesi aptal aptal yok buyuk bi oyun geliyor deyip gunlerce insanlari kandirip abuk subuk bi spirits of destiny adinda kart oyunu cikardilar ozamanda soyledim bes para etmez diye savunanlar olmustu oyundan eser kalmadi o savunanlar oynuyidur hala heralde cok super bi oyunya :D Sonucta suc sony nin e3 lerde ps4 e duyurular yapip veta gamescom da vita es gecildi yada kucuk capta paylasimlar oldu. Boyle yaparsan nintendo 3ds te alir basini gider elbette.Ps4 e de aybi politikayi uygulasa ps4 te biterdi. Dusunun ps4 alip harddisksiz satilsa birde extra harddisk masrafi olsa soz verilen ex ler olmasa bu satisa ulasabilirmiydi bukadar basit aslinda nedeni.

Fmercury

27.9.2016 12:29:08

+1
Güzelim cihazı Sony kendi elleriyle öldürdü.

TheStarBox

27.9.2016 12:05:53

0
El konsolu olarak bir 3DS gerçeği varken tabi satamazsın.Her hafta exclusive oyun çıkan 3DS le yılda 2 tane exclusive çıkartarak mı mücadele etmeyi planlıyordunuz?

BSC Misafiri

27.9.2016 12:00:13

+1
Sony ps4te de sansi yaver gittigi icin basarili oldu.Ps4 bile cok az guzel exc oyun var.Sony yonetiminde koklu bir anlayis degisimine gitse biz ps severler adina hayirli olacagini dusunuyorum.

The_Rahip

27.9.2016 11:28:33

0
El konsolu pazarı zaten mayın tarlası gibi. Nintendo zaten o pazarda çok güçlü üstüne artık birde cep telefonları iyice işin içine girdi. Sony'nin yapacağı en güzel şey sadece ev konsollarına odaklanmak.

BSC Misafiri

27.9.2016 11:05:48

0
PsVRninde sonu böyle olucak. İçeriği dolu oyunlar yapmak yerine gözlüklerle 4k ile uğraşıyorlar.

lostrock

27.9.2016 10:59:54

0
ps4 pro ve ps vr gelirken ps vita 2 yi duyurmak yanlış olurdu insanların alacağı 2 şey var bu yılbaşı dönemi bir konsol daha fazla olurdu o yüzden ben hala vita 2 den umudumu kesmedim bekliyorum

mahsur kalan adam

27.9.2016 10:44:27

0
Hiç alakası bile yok şuan patır patır oyun gelsin bak nasıl satılıyor

İdrak İstimlak

27.9.2016 10:38:14

+3
PSvita tamami ile oyunlarin o donanima gelistirilmesi zor oldugu ve Sony nin kendi tarafindan oyunlarla desteklenmedigi icin bu duruma dusmustur. Tabii hafiza karti gibi akseuarlarda izledikleri politikalarin da etkisi vardir. Her seye ragmen su anda ozellikle JRPG seven oyuncular icin saglam bir kütüphanesi de var.

ryoshi

27.9.2016 10:27:30

+1
Bu konsola gta ciktimi hayir nba 2k ciktimi hayir vita ya ozele god of war ciktimi hayir ne cikti icerigi android den bile kotu dandik fifa serileri cikti 3 parti destegi olmadan nintendo 3ds ps2 ye benzer grafikligiyle 60 milyon sattiysa burada bir dusunmek lazim yap kardesim vitaya gta nba2k god of war bbps3b b benzer fifa

BSC Misafiri

27.9.2016 09:55:06

+1
Doğru düzgün exc oyunu yok hatta direk hiç oyunu yok ps vita sadece ps4e controller olarak işe yarıyo
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız