Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games: PS4'ün Ram Kapasitesi Büyüleyici

Playstation 4'ün 8 çekirdekli Jaguar işlemci kullandığı belirtiliyor

     Konsolların donanımlarının PC'den her zaman farklı olduğu söyleniyor. Buna rağmen bazı oyuncular, hatta oyun geliştiricileri konsollardan da PC'dekine benzer Ram (bellek) kapasiteleri istiyorlar. Halbuki konsolların çalışma mantığı oldukça farklı.
 
    Playstation 4'ün 8 GB'lık Ram'i sizi düşündürüyor mu? Ne de olsa günümüzde bazı PC oyunları 8 GB'lık tam istiyor öyle değil mi? Epic Games'e göre Playstation 4'ün 8 GB'lık Ram'i oldukça heyecan verici.
 
     Epic Games'in kurucularından birisi ve başkan yardımcısı olan Mark Rein, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Playstation 4'ün 8GB'lık GDDR5 Ram'inin süper hızlı olduğunu ve bunun Ps4'te kullanılmasının heyecan verici olduğunu belirtti.
 
    Mark Rein aynı zamanda Microsoft'tan da benzer bir şekilde geliştiricileri heyecanlandıracak bir donanım beklediğini de söylüyor. Playstation 4'ün bu tür özelliklere sahip olması geliştiricilerin sınırlanmamasını da sağlayacaktır.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen
The Witness Yaklaşık 25 Saat Sürecek DayZ Modu Steam'e Geldi!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

bkaakco

23.2.2013 16:01:10

0
256 MB'den sonra ilaç gibi gelecek.

BlackBeasT

21.2.2013 20:07:23

0
@oyuncu11790 Aynen öyle 5 yaşında anaokulu muhabbetleri PS4 çıksa ilk alanlar yine High-Ultra ayarında PC oyuncuları 2000-3000$ 1kasa içine sığdıran adamlar PS4 neden korksun aksine bu jenarasyonda bebelere oyun yerine PS2 gibi oyun yelpazesi zengin olsun PS4 oturma odasına oturturum

oyuncu11790

21.2.2013 19:17:59

0
Şu siteye gerçekten bazen yaş sınırı koyulmasını istiyorum harbiden yorum yapan kardeşlerime saygım sonsuz , yaşım 22 ilk ps1 den ps3 kadar edinmiş biriyim bilgisayar konusunda Şükür sürekli güncel sistem toparlayarak iyi deneyim sağladım ve tek amacım hepsinden keyif almak ve eğlenceli vakit geçirmekti , yurt dışına gitme fırsatlarım da oldu orada belli oyuncu kitlesiyle de arkadaşlık yaptım ama hiç bir yerde böyle saçma sapan muhabbet görmedim yok bilgisayar oyuncuları şuan yasta yok konsol oyuncularında şu donanım yok bu kadar basit mantıkta düşünmeyin be ...Bu aletlerin ana vatanında bile böyle gereksiz çamur atmalara giren yok .... Ben bir oyuncu olarak gidip ekran kartına 1000 liraya yakın para verebiliyorsam gider yeni çıkan konsolu da alırım aynı şekilde konsol kullanan kişi içinde geçerli bırakın millet ne oynamak istiyorsa onu oynasın bende bu var sende bu yok muhabbetidir bu ya bazıları da böbürlenmiş şu dar kafanızı büyütün öyle muhabbet edin çıkmamış konsol üstünden ahkam kesenleri de ilk defa görüyorum...birde şunu çözemiyorum adamda konsol var bilgisayar oynamaya tövbeli bilgisayarı olanda konsola tövbeli gibi gidin oynayın ikisini de .. Dünyanın en eğlenceli sektörünü bile kavga edip atışmak için kullanan avellere pes diyorum ...

Guest-FCD32D194

21.2.2013 18:58:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

aynen ya :) gariplerimin ellerinde bir grafik bahanesi vardı artık oda tırışka oldu :). olsun üzülmeyin buzdolabında sarıkız maden suyu var arada bir soğuk soğuk için sinire strese iyi gelir....
Sen neyin kafansıdasın arkadaşım ? Konsol grafik konusunda PC'nin yanına bile yaklaşamaz.Daha yeni GTX Titan duyuruldu, konsolu 4e katlayacak kalitede.Bilmiyorsan git araştır, saçma sapan yorumlar atma şuraya fanboy

BSC Misafiri

21.2.2013 18:37:37

-3
quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead Pc fanboyları yasta :D
aynen ya :) gariplerimin ellerinde bir grafik bahanesi vardı artık oda tırışka oldu :). olsun üzülmeyin buzdolabında sarıkız maden suyu var arada bir soğuk soğuk için sinire strese iyi gelir....

CWaRRioR

21.2.2013 18:12:19

0
Sunumdaki görsellerdeki frame rate, video çözünürlüğü ne durumda, çok merak ediyorum. Şöyle ayrıntılı bir sunum yapmadılar ki tüm merakımızı giderelim. Oyun motoru tanıtımları yapıldı, ama real-time mıydı yoksa önceden renderlenmiş miydi anlayamadım. Gamepadi resmen anlık gördük, herşeyi havada bıraktı Sony... Şöyle bir süre oynarken gösterselerdi, bir de en azından video kalitesi hakkında teknik detay verilseydi iyi olurdu. Diğer taraftan PC'lerde donanım bazında nasıl bir sıçrama olacak onu da merak etmiyor değilim. Artık yeni konsollarla standartlar değişiyor. PC'lerin geçiş dönemi yine sancılı ve masraflı olucak.

ploff

21.2.2013 18:11:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead Pc fanboyları yasta :D
Pc fanboyları nıye yasta olsun?? 64bıt wın7 192gb ram desteklıyor. Parası olana sınırlama yok :D

BlackLead

21.2.2013 16:56:05

0
Pc fanboyları yasta :D

masterbatu

21.2.2013 16:15:28

+1
O degilde depolama icin SSD kullanilmamasi bir tek bende mi hayal kirikligi yaratti. (SSD fiyatlarini biliyorum hemen eksilemeyin :D )

aydogdu1453

21.2.2013 15:58:50

+1
Ps3'de yaptığı rezillikler şimdiden ps4'de yüzünü göstermeye başladı.Ballandıra ballandıra anlatıyolar.2 yıl sonra cihaza mok atıyolar.

oyuncu11790

21.2.2013 15:50:03

0
ps3 donanımı ve ortaya koyulan oyunları görünce önümüzdeki nesli gerçekten merak ediyorum tek isteğim görsellik dışında da oyunlarda sıçramalar yapılması , hem konsol hemde bilgisayar kullanıcısı olarak ps4 ile bilgisayarda da gelişimden nasibini alacak uzun lafın kısası oyunculuk tekrar gelişim dönemine girdi...

Sir Maximus is BACK

21.2.2013 15:11:58

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Yalnız Sony baya akıllı işler yaptı. Eksiklerini giderdi 1- Dualshock revize edildi, muhtemelen daha ergonomik olmuştur. 2- Donanım olarak özellikle geliştiricilerin rahat çalışabileceği bir sistem yaratıldı. 3- Yazılım kısmı görünen o ki baya kullanıcı dostu bir hale getirildi. 4- Bungie, Blizzard, CD Project gibi önemli firmalarla çalışmaya başladı. 5- PC tabanlı bir mimariye geçildi ki multiplatform oyunlarda yaşanan problemlere derman olacaktır. 6- Sosyal oyunculuk muhabbeti getirildi ki Share olayı çok güzel. 7- Gaikai ile bulut teknolojisinin kullanılması özellikle PS 1-2-3 oyunlarına destek verilecekse müthiş bir atılım. Ek olarak daha God of War ve Uncharted'ın da geleceğini, bunlara bir sürü yeni ismin de katılacağını düşünürsek (PS4'te nasıl olurlar düşünemiyorum) PS4'ün bir PS2 olmaması için hiç bir sebep yok. Bakalım MS nasıl bir konsol çıkaracak? Vita sahiplerine özel edit: Sony bu sefer Vita'nın da hakkını verecek gibi. Gaikai kısmında söylediklerini gerçekleştirdikleri takdirde (Remote Play'in tüm oyunlarda desteklenmesi, önceki nesillerin PS oyunları gibi) Vita'nın önemi artacaktır. Ayrıca E3'te sadece PS4 değil, Vita için de hamleler bekliyorum. İlgiyi kesinlikle hakeden, başarılı bir cihaz Vita. Fiyat indirimiyle canlanacaktır.
imzamı atarım kardeşim:)

BSC Misafiri

21.2.2013 15:09:24

0
evet hakıkaten 8 gb lık gddr5 muthış oldu kımse bu kadar beklemıyordu acık konusalım beklenen genelde 4 gb falandı guzel oldu hakıkaten ps3 n ram acıgı gıderıldı...ben genel olarak ozellıklerı begendım bıraz sıstem dusuk gıbı o da zaten 5 6 senelık bıe makıne ıcın ıdeal.bence fazla bır eksıgı yok...

aykut291

21.2.2013 15:08:55

0
Dostum izin verirsen 1 maddede ben eklemek istiyorum bence buda çok önemli bir gelişme Bütün Ps4 oyunları ps vitada oynanabilecek.Ps4 bulut teknolojisiyle ps vitaya sunucu görevini üstlenecek.Eğer bunu gerçekten yaparlarsa Ps vita almamız için önümüzde hiçbir engel kalmadı Ya neidiyim Sony aklını başına toplamış. Ps3 yaptığı bütün hataları yok etmiş.Başarılarını devamını bekliyorum ve son olarak topu sony fırlatı Mıcrosoft tutup sayı yapabilecekmi!

NACa01

21.2.2013 14:57:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Yalnız Sony baya akıllı işler yaptı. Eksiklerini giderdi 1- Dualshock revize edildi, muhtemelen daha ergonomik olmuştur. 2- Donanım olarak özellikle geliştiricilerin rahat çalışabileceği bir sistem yaratıldı. 3- Yazılım kısmı görünen o ki baya kullanıcı dostu bir hale getirildi. 4- Bungie, Blizzard, CD Project gibi önemli firmalarla çalışmaya başladı. 5- PC tabanlı bir mimariye geçildi ki multiplatform oyunlarda yaşanan problemlere derman olacaktır. 6- Sosyal oyunculuk muhabbeti getirildi ki Share olayı çok güzel. 7- Gaikai ile bulut teknolojisinin kullanılması özellikle PS 1-2-3 oyunlarına destek verilecekse müthiş bir atılım. Ek olarak daha God of War ve Uncharted'ın da geleceğini, bunlara bir sürü yeni ismin de katılacağını düşünürsek (PS4'te nasıl olurlar düşünemiyorum) PS4'ün bir PS2 olmaması için hiç bir sebep yok. Bakalım MS nasıl bir konsol çıkaracak?
aynen katılıyorum .. ps4 de killzone 4 ve yeni infamous duyruldu.. geriye Uncharted 4 , god of war 4 kaldı.. birde belki the last of us 2 , beyond , heavy rain gibi devam oyunu olabilecek inanılmaz oyunlar var ... ayrıca yine konsolara özel red dead redemption 2 bekliyorum ..

GoldPunch

21.2.2013 14:56:21

0
512mb paylaşımlıdan 8 GB'a geçtiler. Büyülenmeleri normaldir. Sony çok büyük bir adım attı Ram konusunda :)

EmuMaster

21.2.2013 14:46:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Yalnız Sony baya akıllı işler yaptı. Eksiklerini giderdi 1- Dualshock revize edildi, muhtemelen daha ergonomik olmuştur. 2- Donanım olarak özellikle geliştiricilerin rahat çalışabileceği bir sistem yaratıldı. 3- Yazılım kısmı görünen o ki baya kullanıcı dostu bir hale getirildi. 4- Bungie, Blizzard, CD Project gibi önemli firmalarla çalışmaya başladı. 5- PC tabanlı bir mimariye geçildi ki multiplatform oyunlarda yaşanan problemlere derman olacaktır. 6- Sosyal oyunculuk muhabbeti getirildi ki Share olayı çok güzel. 7- Gaikai ile bulut teknolojisinin kullanılması özellikle PS 1-2-3 oyunlarına destek verilecekse müthiş bir atılım. Ek olarak daha God of War ve Uncharted'ın da geleceğini, bunlara bir sürü yeni ismin de katılacağını düşünürsek (PS4'te nasıl olurlar düşünemiyorum) PS4'ün bir PS2 olmaması için hiç bir sebep yok. Bakalım MS nasıl bir konsol çıkaracak?
güzel tespitler.

rambocuk

21.2.2013 14:34:53

0
zart diye ps4 yazısının ekranda çıktığı o an unutulmaz grafikleri görünce zaten kafa bi dünya oldu :D

Wayward Son

21.2.2013 14:29:09

+13
Yalnız Sony baya akıllı işler yaptı. Eksiklerini giderdi 1- Dualshock revize edildi, muhtemelen daha ergonomik olmuştur. 2- Donanım olarak özellikle geliştiricilerin rahat çalışabileceği bir sistem yaratıldı. 3- Yazılım kısmı görünen o ki baya kullanıcı dostu bir hale getirildi. 4- Bungie, Blizzard, CD Project gibi önemli firmalarla çalışmaya başladı. 5- PC tabanlı bir mimariye geçildi ki multiplatform oyunlarda yaşanan problemlere derman olacaktır. 6- Sosyal oyunculuk muhabbeti getirildi ki Share olayı çok güzel. 7- Gaikai ile bulut teknolojisinin kullanılması özellikle PS 1-2-3 oyunlarına destek verilecekse müthiş bir atılım. Ek olarak daha God of War ve Uncharted'ın da geleceğini, bunlara bir sürü yeni ismin de katılacağını düşünürsek (PS4'te nasıl olurlar düşünemiyorum) PS4'ün bir PS2 olmaması için hiç bir sebep yok. Bakalım MS nasıl bir konsol çıkaracak? Vita sahiplerine özel edit: Sony bu sefer Vita'nın da hakkını verecek gibi. Gaikai kısmında söylediklerini gerçekleştirdikleri takdirde (Remote Play'in tüm oyunlarda desteklenmesi, önceki nesillerin PS oyunları gibi) Vita'nın önemi artacaktır. Ayrıca E3'te sadece PS4 değil, Vita için de hamleler bekliyorum. İlgiyi kesinlikle hakeden, başarılı bir cihaz Vita. Fiyat indirimiyle canlanacaktır.

Crynet

21.2.2013 14:21:01

0
Epic Games Güvenim Yok Fakat PS4 Güçlü Olması Zaten Gerekiyordu. :)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız