Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

En İyi 10 Dijital Mağaza

Önümüzdeki dönemde Ubisoft ve THQ da kendi indirme yazılımlarını sunabilir.
 
     Dijital dağıtım platformları günümüzde pazarın çok büyük bir payına hakim ve kendi aralarındaki rekabet nedeniyle gün geçtikçe daha fazla hizmet sunmak için yarışıyorlar. Aslında hepsi aynı kulvarda olmasa da aynı amaca hizmet ettikleri için birbirlerini yakından takip ediyorlar. Araya yeni katılanlarla birlikte işte en iyi 10 dijital mağaza:
 
     Steam
     Valve'in 2003'ten beri hizmet veren PC tabanlı indirme servisi. En güvenilir mağazalardan biri olan Steam, Humble Bundle gibi kampanyaları desteklemesi ve Indie yapımcılara yardım etmesiyle de biliniyor. Büyük küçük her tür yapımcıya rastlayabilmek mümkün. Steam üzerinde bir ürününüz satışa çıktığında kesinlikle zararda olmazsınız. Son derece aktif kullanıcı tabanı ve forumları, aralıksız kampanyaları ile PC kullanıcılarının favorisi.
 
     Direct2Drive
      GameFly'ın bu servisi, aynı hizmet uğruna çalışmasıyla Steam'in rakiplerinden biri olmasını sağlıyor. Direct2Drive da Indie yapımcıları destekliyor hatta Independent Games Festival ödüllerine maddi olarak kaynak sağlıyor. Direct2Drive, Steam ile yarıştığını çok belli ediyor zira 2009'da çıkan Modern Warfare 2'yi, Valve'in Steamwork desteğini barındırıyor diye satmamaya karar vermişti. Yine de Steam dışında pazarda güçlü alternatiflerin bulunması sevindirici.
 
     Good Old Games (GOG)
     Eski 486'larınızda ve Windows 95'lerinizde oynadığınız oyunları mı özlüyorsunuz? Emülatör programlarıyla uğraşmak istemiyor musunuz? Good Old Games, eski klasiklerin yeni makinelerde çalışabilecek şekilde yenilenerek satılmasını sağlıyor. Düşük fiyatlar, kullanma kılavuzları, oyunların müzik albümleri gibi çeşitli bonuslar da cabası.
 
     Origin
     EA'in Steam'e yanıtı Origin oldu bu sene. Başlangıcı sadece kendi oyunlarıyla yapmış olmalarına rağmen (Hatta Battlefield 3 sadece Origin destekliyordu) 2012'nin ilk bahar aylarında Steam'in kapasitesine gelmeyi planlıyorlar. Origin kendi yapımlarını Steam'den uzak tutmaya çalışırsa, çok satış yapması beklenen EA oyunları nedeniyle kendine kullanıcı toplamaya devam edecektir. Her ne kadar şu an Steam gibi bir oyuncu kitlesine sahip olmasa da ve teknik açıdan onu yakalayamamış olsa da tahminler 2012'nin sonuna kadar yakalayacağı yönünde.
 
     Amazon
     Amazon ürünlerinizi kapınıza kadar getirme konusunda usta olsa da aynı zamanda dijital dağıtım konusunda da usta. Uygun fiyatlara indirilebilir oyunlar satması ve çok büyük bir kitle tarafından biliniyor olması en büyük avantajlarından.
 
     Xbox Live Marketplace
     Microsoft ve Xbox, dijital oyun satışlarının konsollarda büyümesini sağlıyan en büyük yardımcılardan oldu. Oyuncuların normal mağazalara gitme alışkanlıklarını yok eden bu platform, sahip olduğu oyun çeşitliliği ve başarısıyla en çok tanınan dijital platformlar arasında bulunuyor.
 
     PlayStation Network
     Xbox Live Marketplace gibi PSN de geniş çeşitlilikte indirilebilir oyun sunuyor. Bunun üzerine PlayStation'a özel yapımları ve orijinal PlayStataion 1 oyunlarını da ekleyebiliriz. PSN üyeliklerinin ücretsiz olması da ayrı bir avantajı.
 
     App Store
     App Store, dijital platformların en başarılı örneklerinden biri, model alınacak cinsten. Bazen ücretsiz yapımların bile son derece kaliteli olması kullanıcılarını çok mutlu ediyor. Pek çok bağımsız stüdya ilk çıkışını burada yapıp iOS oyunları geliştirmeye başlıyor.
 
     Nintendo eShop
     Nintendo'nun diğer platformlardan örnecek şeyleri olsa da elinde bazı güçlü özellikler bulunduruyor. Kirby gibi klasik NES oyunlarının 3D yeniden yapımlarını ve Game Boy klasikleri gibi seçenekler sunması 3DS sahiplerini sevindiriyor.
 
     Ubuntu Software Center
     Ubuntu kurulu sistemler için tasarlanan bu plaftormda ücretsiz olarak çeşitli programlara erişebiliyorsunuz. USC, kendini geliştirmek ve diğerlerine yardımcı olmak isteyenlerin bir platformu ve sürekli gelişiyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Dijital Dağıtım Dijital Mağaza Steam Direct2Drive Good old game Origin Amazon Xbox Live Marketplace PlayStation Network App Store Nintendo eShop Ubuntu Software Center
Runaway Yapımcısından "Yesterday" BioWare Free to Play Oyunlar Üzerinde Çalışıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

F355 Challenge

30.12.2011 13:39:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: Chidori

Ah haklısın. Dikkatsizlik işte.
İnsanlık hâli

DBGgames

30.12.2011 13:24:12

0
liste iyiymiş aralarında bir kaç tane bilmediklerimde varmış

clubberkay

29.12.2011 23:46:59

0
Xbox Live Marketplace

gaddarmice

29.12.2011 18:52:52

0
Diğerlerini bilmem ama herkes Steam gibi kalkıpta yazılım üzerinden bir platform oluştursa işimiz iş valla :/ bir elim sürekli fazladan program servislerini kapatmakla meşgul zaten hiç uğraşamam orjin morjinle :P Steam yeterde artar :D he tabi rekabet içinde olmaları işimize gelir tabi ama diğer türlüde sırf beşka oyun oynamak istiyorum diye ekstradan program curcunası yaşamak istemem şahsen.

Chidori

29.12.2011 18:36:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: Eli Wallach

Bir daha bak.
Ah haklısın. Dikkatsizlik işte.

F355 Challenge

29.12.2011 16:34:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: Chidori Origin'i görememek beni şaşırttı.
Bir daha bak.

Chidori

29.12.2011 16:21:18

0
Origin'i görememek beni şaşırttı.

mezka

29.12.2011 15:49:45

0
@ternurinha peki steam yerine amazonda alışveriş yaptığım zaman aldığım key güvenlimidir ea games yada başka bir oyun için online hesaba ban atabilirmi rus keylerde öyle diyorlardıda

iDNZCLK

29.12.2011 15:13:28

0
@mezka Bulunduğu bölgenin vergi sınıflandırmasından dolayı ve kar markajınıda sürüme dayalı ne kadar çok satarsa o kadar çok para kazanır mantığı

mezka

29.12.2011 14:51:01

0
Bu amazon sitesi; origin ile steamdan ucuza veriyor oyun keylerini şimdi karar vermek zor battlefield 3 originde 50euro, amazonda 23euro diğer oyunlarda böyle ucuz biri bana açıklayabilirmi bu farkı ?
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız