Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

EA: "XOne ve PS4, PC'lerden Bir Nesil Üstün!"

 
    Xbox One ve Playstation 4 duyuruları gerçekleşti ve yeni bir oyun çağının startı da az çok verilmiş oldu denilebilir. Peki yeni nesil konsollar ile "high-end" dediğimiz son model güçlü donanımlı PC'ler arasında ne kadar büyük çapta fark var? Bu soruya EA'in CTO'su Rajat Teneja yanıt veriyor ve sözlerine yeni nesil mimarisiyle ilgili şöyle başlıyor; 
 
    “Bu konsol donanımları, pazardaki en yüksek donanımlı PC'lerden bir nesil önde. Video ve ses performansı üzerine yaptığımız benchmark testleri, bunların bu nesilden 8-10 kat daha güçlü olduğunu gösteriyor. "
 
    “Bu platformların hesaplama kapasiteleri ve veri transfer hızları, oyun motorlarımızdaki kaynaklar üzerinde kısıtlama yapma gibi bir düşünceyi kısmen ortadan kaldırıyor."
 
   "Çapraz platform oynanış konusunda artık gerçekten daha fazla örnek görmeye başlayacağız. Sony, cloud oyunculuk fonksiyonu sayesinde üstün konsol yapımlarının Vita üzerinde oynanabileceğini göstermişti."
 
    "Xbox One ve PlayStation 4 mimarilerinin ikisi de oyun oynamayı TV'den alıp akıllı telefonlarınıza, oradan da PC'ye taşıyabilecek daha fazla fırsatı sunuyor."
 
    Sahne sizde, EA'in bu sözlerine katılıyor musunuz?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak STupon PC xbox one playstation 4
Thomas Was Alone'un Satış Miktarı Açıklandı Forza Motorsport 5'in Duyuru Videosunu Kaçıran?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

26.5.2013 01:31:18

0
Şimdiki nesilden daha iyiymiş bir kere pc sürekli yenilenen bir donanım iyi olsa bile 3-5 ay sürer konsolcularda tadını çıkartır sonra 6-7 sene ağlanır.

MiyopBey

25.5.2013 23:09:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: xxbymanxx Hızlı pc alma yolları 1 Ürünlerin inceleme videolarını izle 2 Sevdiklerini ve uygun olanları sipariş ver (Oyun Ve Donanım) 3 pc yi kur 4 Oyunu kur ve oyna Bunlarda uzun geliyorsa 1 hazır pc al onlar zaten kurulumu yapıo sende belki adam akıllı oyu seçersin
Şimdi PC toplayıp oyun oynamaya başlamanın,konsollar kadar hızlı ve kolay olduğunu mu söylüyorsun? Tam anlamadım. Hazır PC'ler ekran kartları beni ne kadar götürür ? Ekran kartı iyi olan hazır PC'lerin fiyatı ne kadardır ? PC'ler,konsollardan üstündür doğru.Ama konsolların daha hızlı daha kolay olduklarını kabul etmemek nedir anlamadım ben

MiyopBey

25.5.2013 23:03:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: tizar

bu yazıları da konsoldan yazıyon demi? sen zaten herhangi bir şey almak için satıcıyı dinliyorsan git mutfak robotu al hamur aç.
Sevdiğiniz bir şeyi savunmakta sınır tanımıyorsunuz. Bunları yazmak için,internette dolaşmak için oyun PC'i mi alıcam ? Amacım oyun oynamak için bir cihaz almak. Amacım ''oyun oynamak''.İlgilenmiyorum PC'nin diğer yaptıklarıyla.Çoğu insanın derdi en kolay,hızlı yoldan oyun oynamak.Onu söylemek istedim. Yazdıklarımı tam oku da cevap ver.Hızlıca yazmışım başına dimi ? Mutfak robotuyla hamur açmakta ayrı konu :D

4Demir

25.5.2013 23:03:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Ea'nın microsoft ve sony'den ayrı bir para almasına gerek yok.Zira playstation ve xbox'a çıkardığı oyunlar ile alacağını fazlasıylan alıyor zaten.
Para karşılığı reklam yapıyor. Olay bu kadar basit. Ayrıca EA'nın nasıl bir şirket olduğunu az çok bilirsin. Bildiğine göre paragözlük huyunu da az çok bilirsin. Yoksa akıllı bir firma fazladan para için bunu yapmaz. Mesela Apple. Çok fazla kazandı, ancak yöneticileri "Biz bu parayla ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi. Ve o kadar para çöp oldu! Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır...

xxbymanxx

25.5.2013 17:27:30

0
Hızlı pc alma yolları 1 Ürünlerin inceleme videolarını izle 2 Sevdiklerini ve uygun olanları sipariş ver (Oyun Ve Donanım) 3 pc yi kur 4 Oyunu kur ve oyna Bunlarda uzun geliyorsa 1 hazır pc al onlar zaten kurulumu yapıo sende belki adam akıllı oyu seçersin

tizar

25.5.2013 15:34:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam Sevgili RivenDeLL hadi bir liste çıkaralım. Diyelimki benim PC'mde yok konsolumda.Oyun için alıcam bir tane. Hızlıca Konsol Almak İstesem: 1-)Mağazaya gideceğim 2-)satıcıyı dinleyeceğim 3-) 2 konsoldan birini seçeceğim 4-)2-3 oyun alacağım 5-)Evime gelim kurup oynayacağım. Ayrıntılı Olarak Konsol Almak İstesem: 1-)İnternetten hangi konsolun daha iyi olduğuyla ilgili yazılar okuyacağım. 2-) Mağazaya gideceğim 3-)satıcıyı dinleyeceğim 4-) 2 konsoldan birini seçeceğim 5-)2-3 oyun alacağım 6-)Evime gelim kurup oynayacağım. Hızlıca PC Almak İstesem: 1-)Mağazaya gideceğim 2-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir kasa seçeceğim 3-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir anakart seçeceğim 4-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir işlemci seçeceğim 5-)satıcıyı dinleyeceğim ve RAM seçeceğim 6-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir ekran kartı seçeceğim 7-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir güçkaynağı seçeceğim 8-)satıcıyı dinleyeceğim ve gamepad seçeceğim 9-)satıcıyı dinleyeceğim ve mouse klavye seçeceğim 10-)satıcıyı dinleyeceğim ve HDD ve SDD seçeceğim 11-)3-5 oyun alacağım 12-)evime geleceğim kuracağım 13-)windows'u yükleyeceğim 14-)gerekli sürücüleri yükleyeceğim 15-)oyunlarımı kuracağım ve oynayacağım Ayrıntılı olarak PC almayı yazmıyorum liste 2 katına çıkıyor. Çok taraflı yazmışsın.6 sene öncesinin PC'sinin günümüz oyunlarını çalıştıracağını söylüyorsun. Konsollarda bu kolaylık varken, konsolların PC'den çok satması engellenemez.
bu yazıları da konsoldan yazıyon demi? sen zaten herhangi bir şey almak için satıcıyı dinliyorsan git mutfak robotu al hamur aç.

tizar

25.5.2013 15:25:31

-1
he he lan güçlü lan! tamam güçlü! tamam lannn kes güçlü! herkes konsol alacak! madem 8 kat güçlüymüş gelsin 4k 120 fps oyunlar. neyle gelecek onboard gpu ile mi gelecek? adamlar pc de oyun yapıp portluyorlar, sunumları pc de gerçekleştiriyorlar hala daha yalan sıkmalar, reklamlar.

crossmatch

25.5.2013 10:19:05

0
Aynen. Bf4 1080 de 60 fraps çalışsın yada buna yakın çalışsın o zaman derim adamlar haklı.

BSC Misafiri

25.5.2013 08:44:41

0
Ea nın dediğine inanmıyorum yarın başka konuşurlar.

gölge kule

24.5.2013 22:26:06

0
sonuna kadar pc arkadas. fare yoksa bende yokum.

BSC Misafiri

24.5.2013 18:37:35

0
Rivendel Öncelikle Optimizasyon sorumu ciddiye alıp cevapladığın için teşekkür ederim. Optimizasyon konusunda genel olarak yaptığınız tanım, optimizasyon kavramının olmazsa olmazı, yani gerek sartıdır. Ama optimizasyon söylediğiniz şey değil hatta çok daha farklı birşey. Cevabı ben biliyorum, ama konunun gündem de olması gerekli, bu sebeple cevaplamayacağım. Ama küçük bir tüyo verebilirim, optimizasyon daha çok şeylerin kodlama paterni ve sistem tarafından anlamlandırılma şekilleriyle ilgili. Araştırmaya devam. İkinci olarak takip eden bsc topluluğunun kafasında ki bir çok soruya yanıt bulmasına kapı açacağını düşündüğüm bu çok önemli konuyu gündeme taşıdığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Ve son olarak bir kademe daha nazik cevap verirseniz sevinirim ama bu şimdilik çok önemli bir konuya parmak basmanız sebebiyle önemini kaybeder. Saygılarımla, iyi forumlar

BSC Misafiri

24.5.2013 18:37:01

0
İzninizle cevap bulmamız gereken bir soru daha eklemek istiyorum. Pc de optimizasyon olmaz, pc de sistemin etkin kullanımı olur. İşte cevap arayacağımız soru: NEDEN ? Rivendel Kardeşim (yaşımdan dolayı;41; kardeşim demeyi uygun gördüm sürçülisan yaptıysam affola) konuyu gündeme taşıdığın için tekrar teşekkürler. İyi forumlar

any77

24.5.2013 17:56:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bi soru sormuştum OPTİMİZASYONLA ilgili......Sistem ve işletim sistemi arasındaki uyuma optimizasyon denmez, peki nedir bu melem şey. Nasıl oluyorda ps3 le last of us oynuyoruz, nasıl olacakta yeni nesil çok güçlü olacak vs vs Dikkat ediyorum ama hala bu soruya cevap bulan yok. Arkadaşlar öncelikle OPTİMİZASYONUN ne olduğunu bi araştırın sonrasında aklınızda ki sorular tek tek kendileri çözülecektir.
Ne denmediğini biliyorsun da ne olduğunu bilmiyorsun? Nasıl iş? KONSOL NASIL DAHA DÜŞÜK DONANIMLA, PC İLE AYNI OYUN PERFORMANS'INI SUNAR. Optimize demek herhangi bir yazılımın sistemin neresi daha güçlü ise yazılımı ona göre geliştirmek de denebilir. Elde olan donanımı en iyi şekilde kullanmak. Mesela pc'de 8gb ram olsun. Konsolda da 1gb ram olsun. Pc bu ram miktarını gereksiz şeylerle doldurur. Ama konsolda bu gereksiz şeyleri atarlar, gereksiz şeyleri kullanmazlar. Gereksiz detaylara yer vermezler. Bu şekilde donanımı daha iyi kullanmış olurlar. Ayrıca bir yazılım optimize ediliyorsa, optimize edilen donanımın %100'ünü kullanır. Ama pc'de öyle değil. Optimize edilmemiş bir yazılım var ve yazılım gelişi güzel donanım parçalarında işleniyor. Donanımın bir kısmı çalışırken diğer kısım boş kalıyor. Bir yandan da donanım nasıl iyi çalışıyorsa yazılımı da ona göre geliştirmek de denebilir. Donanım A işini daha iyi yapıyorsa, yani konsollar oyun oynatır ve sadece A işini iyi yaparlar. Ve yazılımı da ona göre geliştiriler. Sonuç olarak donanım+yazılım uyumu gerçekleşir. PC'de bunu neden yapamıyorlar, yapsalar bile neden konsoldaki kadar iyi olmuyor dersen de, sebebi PC'nin konsoldaki gibi sadece bir işleme odaklanamaması. PC "A-B-C-D-E-F-G-H..." aklına gelen her türlü işlemi gerçekleştirmek üzere tasarlanmıştır. O yüzden pc'ye A işini yap dersen o işlemi yapabilmek için gücünü 15-20'ye bölmek zorunda kalır. Çünkü donanımın diğer kısmı B-C-D-E-F-G-H... işlerini yapmak için saklı durur. Konsolun aynı oyunu pc'den çok çok daha kolay bir şekilde çalıştırabilmemsinin nedeni de budur. Tüm donanım sadece bir görev üzerine çalışır. OYUN OYNATMAK!

any77

24.5.2013 17:38:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: Frost Troll hayır benim anlamadığım şey, "konsola gerek yok" diyen bir adamın BSC gibi bir sitede ne işi var? "el konsoluna gerek yok, akıllı telefonlar var", "konsola gerek yok PC var" diyen bir adam ne oyundan nede oyunculuktan zerre anlamıyordur. atari salonlarının havasını solumamış bebelere aileleri ders çalışsınlar diye PC alıyor, sonra bunlarda oyuncuyuz diye başımıza ekşiyorlar. PC komple bir alettir evet, hatta günümüzde her eve bir ihtiyaçtır ama oyun konsolda oynanır. konsol PC gibi ihtiyaç değildir, konsol bir lükstür. ben oyuncuyum diyen her adamın harcıdır. metrobüs beklerken fruit ninja oynayanların yada yeni PC aldım cevat babanın süper grafikli boş beleş oyunlarını full ayarda açıp artistlik yapayım diyen adamların harcı kesinlikle değildir. anlayan ne demek istediğimi çok iyi anlamıştır.
Sen kendini ne zannediyorsun kardeş. Ağzımı bozmayayım diyorumda. Benim oyunculuktan teknoljiden anladığımın çeyreğini anlasan bazı şeyleri sana açıklayabileceğim belki de... Vallahi ben kimseye crysis3'ü benim pc ultrada açıyor diye artistlik yapmam. Bu arada konuşma tarzından kaç yaşında olduğun çok hemde çok belli oluyor. Bana mı dedin bilmiyorum da af edersin nerenden anlıyorsun mesajlarımı! Ben dedim özellikle üstüne basa basa söyledim, BANA GÖRE, BENİM İHTİYAÇLARIMA GÖRE BANA GEREKMİYOR KONSOL. ÇOK OYUN OYNAYAN BİRİ OLMADIĞIM İÇİN BANA GEREK YOK. SONRA EKLEDİM, ÇIKAN HER OYUNU OYNAYACAK OLANLAR KONSOLDA ALSIN TABİ Kİ! dedim!!! Anlayan anladı seni zaten, nick'inden belli oluyor troll olduğun. Cevat "baba" diye hitap ettiğin şahıs senden 1000'lerce kat daha fazla yazılım bilgisine sahip olan kişidir... Hitap ederken dikkat et.

any77

24.5.2013 17:21:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam

Benim için işkenceye dönüyor işte PC toplamak,zevk meselesi.Kararsız kalıyorum o mu olsun bu mu olsun,hangisi daha iyidir,hangisi parasının karşılığını verir.Zaman harcamak istemiyorum. Doğru, konsolların sonu gelebilir.Ama PC'lerin muhteşemliğinden değil.6 yılda bir yenilendikleri için.Günümüzde teknoloji çılgın bir şekilde ilerliyor.Konsollar ise 6 yılda bir.Bu hıza alışan tüketiciler, konsollardan soğuyabilirler. Edit: Mobilin populerliğini de unutmamak gerek.Mobil masaüstüne göre daha çok tercih ediliyor.Böyle devam ederse masaüstü yok olur ve konsollar şahlanır :D Ne olacağını tüketiciler belirleyecek.
Hocam masaüstü pc'ler asla yok olmaz. Çünkü o bahsettiğin mobil cihazlar nerede tasarlanıyor sanıyorsun . Şahsen bende şuan mobil kullanıyorum ve bana daha multimedya konusunda çok daha rahat geliyor. Ama ikisinden birini seç deseler seçemem. Çünkü pc'nin yeri her zaman farklıdır. Telefonu alıp başında 24 saat duramazsın. Ama pc'ye bir oturursun başında uykun gelmezse 3 gün boyunca oturursun, hiç de canın sıkılmaz emin ol. Alışveriş yap, oyun oyna, ne biliyim aklına ne geliyorsa... İstersen aç film izle. Forumlarda dolaş. İstediğini yap. Ama bunların hiçbiri ne mobilde, ne de konsolda mevcut. Konsolun başına oturup 3 gün duramazsın. Oyun, oyun, oyun sıkar bir süre sonra. Bu konuda pc asla ölmeyecektir. Şu anda hangi teknolojik alet olursa olsun hepsi pc'de tasarlanıp üretimine geçiliyor. Yani pc'ye olan ihtiyaç asla bitmez. Bu konuda emin olabilirsiniz. He oyun oynamak olarak belki konsollar önde olabilir. Çünkü asıl görevleri oyun oynatmak. Ama pc'nin görevi aklına gelen herşeyi yapmak. Ben bu işi ios ve android'e benzetiyorum. Ios sadece apple tarafından kullanılan ve sadece bir cihaz ve amaç için çalışan bir yazılım. Ama android öyle değil. Android farklı farklı telefonlar için tasarlanmış bir yazılım. İstediğin her telefonda kullanılabilir. Yani bir çok farklı telefon markası kullanılıyor. Fark ettin mi bilmiyorum ama android kullanan mobil cihazların hep donanımları iphone'dan 10 adım önde oluyor. Çünkü android bu! Her çeşit donanım ile uyumlu. Ama ios sadece bir cihaz için TAM UYUMLU OLARAK OPTİMİZE EDİLEN BİR YAZILIM. Bu durumda android kullanan cihazların donanımı daha iyi olsa bile o ios'taki akıcılığı asla hiç bir android telefon veremez. Bu konuda android'i adam gibi kullanan tek seri nexus serisi. O da aynı şekilde google sayesinde telefon ile çok iyi optimize edilen android yazılımı. Yani bu konuda optimize çok önemli. Pc'nin donanımı ne kadar fazla olursa olsun, aynı android gibi, tüm herşeye hizmet için tasarlandığı için belirli bir konuda uzmanlaşamıyor pc. Aynı android gibi. Belirli bir telefonda uzmanlaşamıyor android. Çünkü çok amaçlı kullanım için tasarlandı, aynı PC gibi... Demek istediğimi anladın sanırım... Şu an android tercih ediyorum, yanlış anlaşılmasın ...

BSC Misafiri

24.5.2013 15:20:39

+3
Ya bu muhabbetler kaldı mı hala yaaa. EA gibi yayıncılık ayağına para sömüren bi şirketin ne indie geliştiricilere ne de modculara ne küçük yapımcılara vermediği destek yüzünden korkudan yaptığı yoruma hala konsol cephesinden bakan adamlar var. 6-7 sene önceki PS3'de Xbox 360'da dönen geyikler başa sardı şimdi millet koyunluk yapıyor. Biraz olaya geniş pencereden bakın artık. Indie cephesi hiç olmadığı kadar büyüdü, nerde ? PC'de... Modlanabilir oyunlara yapılan destek büyüdü, nerde ? PC'de... Geliştirici kitleri, performans arttırımı, görsellik için geliştirilen yeni motorlar, yapılan düşük bütçeli konsollar ve platformların geliştirilmesi nerde yapıldı ? PC'de... İnsanlar gibi Microsoft'da bunun farkında (entertainment box diye oyun konsolunu başka bir cihaza neden çeviriyorlar? ), konsollar her zaman lüks oyuncak kalıcaklar, ilerde ne EA kalır, ne konsol. Yine bilgisayarın başına oturduğunuzda anlarsınız cebinizden para alan adamlara maşa olduğunuzu...

BSC Misafiri

24.5.2013 13:47:23

0
"Kadarlar" başladı. Konsol oyuncuları "pc güçlü ama kullanan potansiyel yok" kavramını benimsemişti, yanlız durum dahada vahim. Kimisi diyor pc den çok çok üstün , kimisi diyor üstün ama o kadar fark yok , şimdide konsol kadar olur artık olayları başladı. Zamanında arkadaşlar yazmışlardı yeni nesil konsollar geldiğinde güncel pc'ler rafa kalkacak diye. Haklılarmış ... En azından gidişat onu gösteriyor.

BSC Misafiri

24.5.2013 13:20:20

+2
Bu ea ne dönek bir firma ya bugün pcyi kötüler konsolları över yarın konsolları kötüler pcyi över.

carter

24.5.2013 10:07:58

0
Milyarlık ekran kartları ile millet sistem kursun ardından böyle bir açıklama yap. Sanırsam bizim platformda paraya doyamadılar.

BlackBeasT

24.5.2013 00:54:01

+1
Oyun firmalarıda haklı olarak kendi çıkarlarını düşünmek zorunda , Oyun konsolu fiyat olarak daha makul next-genler TRde vergisi-kar marjı 1500tl olsa 0'dan oyun amaçlı PC toplamak isteyene faturası 3000-5000tl keserler. Ticari amaçlı oyun yapıp alacak kişinin oyun PC toplamasını bekleyemez. 1500tl satılan konsola optimize edilmiş oyununu yapar fiyatını biraz yükseltip kendisini amorti eder... Aynı oyun firması PCde oyun oynamak isteyene SLI/CF sistem kurdurmasınıda bilirde harcanan kaynak, iş gücü ve zamanın maddi yönden geri dönüşü sykıntı olur. Oyun konsolunun oyun oynamak ilk etapda ekonomik olarak daha kolay çözüm , Oyun yapımcıda üreticinin oyun konsolunu satmasını gazlamak zorunda ki o konsolu daha fazla kişiye satsın bu işden karlı çıksınlar. PCde oyun oynamak isteyen zaten 1 şekilde oyun sistemi toplar , Gündelik takılan kişinin PC ile işi olmaz. Tablet, akıllı tilifonlar oyun içinde Konsolu ekler olur biter....

BSC Misafiri

24.5.2013 00:40:51

0
Bi soru sormuştum OPTİMİZASYONLA ilgili......Sistem ve işletim sistemi arasındaki uyuma optimizasyon denmez, peki nedir bu melem şey. Nasıl oluyorda ps3 le last of us oynuyoruz, nasıl olacakta yeni nesil çok güçlü olacak vs vs Dikkat ediyorum ama hala bu soruya cevap bulan yok. Arkadaşlar öncelikle OPTİMİZASYONUN ne olduğunu bi araştırın sonrasında aklınızda ki sorular tek tek kendileri çözülecektir.

TheBladeRunner

24.5.2013 00:17:36

-6
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bazı gerizekalı misafirler halen dandik konsolu savunuyorlar bir yerlerimle onlara gülerim ben. ya he 7850 gücündeki gpu titandan ve gtx 690dan daha güclü tamam tamam ea !
1.GPU guclerinin 7850 ye esit oldugunu nerden biliyorsun? Her iki konsolda AMD nin "New Engineering" adi altindaki GPU larini kullaniyorlar hatta bir Benchmark dahi gormustum Metro 2033 1080p full detay PC de dahi 40fps ustu oynatiyor Xbox One gpu suna benzer gpu. 2.Adam parca parca degerlendirmiyor bir butun halinde degerlendirip hesaplama gucleri ve hizlari cok yuksek oldugundan su an high end pc leri performans anlaminda rahat bir sekilde egale edebileceklerinden bahsediyor.

MiyopBey

24.5.2013 00:08:39

-1
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL//

Bu tür araştırmalar işin tuzu biberi. Ben zevkle araştırıyorum. Hatta bazen sırf can sıkıntısından bir pc topluyorum. Sırf can sıkıntısından . Yani seven adama bu iş zevk veriri insana. He konsolu tercih edersin bilemem, belki bende ps4 alacağım fiyatına bağlı olarak[:'(]... Yok işte öyle bir şey dedim mi? Bir pc bir nesilde bize 8000 tl'ye mal oluyor dedim. Yani ilk toplasak 3000 tl'ye. Sonra ekleme yapsak sürekli, yaklaşık 8000 tl ediyor[:'(]. Dediğim diğer şeyse şuraya yazıyorum, ps4 son ps olacak. Sonra düşüşe geçecek. Bakın ben yazıyorum, bana hayal kurma filan demeyin. Yazıyım diyorum. Benim şimdiye kadar ki gördüğüm tüm teknolojik cihazların bir sonu gelmiştir. Konsolda öyle olacak. İsteyen istediğinde oynar. Çok da takmıyorum. Oynayın bana ne. Şu anlık tercihim pc. Zaten çoook oyun oynayan biri de değilim. Konsol alsam, haftada en fazla 5 saat oyun oynayan biriyim. Grek duymuyorum. Pc oyunlarından muazzam oyunları bile oynayamadım daha. Dead space3, crysis3, tomb raider bile oynayamadım daha. BANA GÖRE konsol gerek yok. Yani bana göre. He çıkan her oyunu oynarım diyen de gitsin konsol alsın. EX'lerden mahrum kalmasın...
Benim için işkenceye dönüyor işte PC toplamak,zevk meselesi.Kararsız kalıyorum o mu olsun bu mu olsun,hangisi daha iyidir,hangisi parasının karşılığını verir.Zaman harcamak istemiyorum. Doğru, konsolların sonu gelebilir.Ama PC'lerin muhteşemliğinden değil.6 yılda bir yenilendikleri için.Günümüzde teknoloji çılgın bir şekilde ilerliyor.Konsollar ise 6 yılda bir.Bu hıza alışan tüketiciler, konsollardan soğuyabilirler. Edit: Mobilin populerliğini de unutmamak gerek.Mobil masaüstüne göre daha çok tercih ediliyor.Böyle devam ederse masaüstü yok olur ve konsollar şahlanır :D Ne olacağını tüketiciler belirleyecek.

BSC Misafiri

23.5.2013 23:54:15

0
Bazı gerizekalı misafirler halen dandik konsolu savunuyorlar bir yerlerimle onlara gülerim ben. ya he 7850 gücündeki gpu titandan ve gtx 690dan daha güclü tamam tamam ea !

Project Scorpio

23.5.2013 23:51:54

-1
PC ci arkadaşlar hala yaşıyor mu ya yatın uyuyun gençler yeni nesil kapıda daha ne ex ler oynayacağız biz size de bön bön bakmak düşecek.

rambocuk

23.5.2013 23:38:52

0
Herkez taraf son sitem taze pc toplamış ve ps4 almayı düşünen 20 yıldır oyun oynayan biri olarak şunu söyliyebilirim playstationun özel yapımları herşeye ama herşeye değer 20 bin liralık pciniz size özel oyun üretmeyecek pcde oynun zevki tabiki başka heleki fps oyunları ama konsol has oyunculara hitap eder

TheBladeRunner

23.5.2013 22:41:22

-4
butun yorumnlari okudum.Kim konsol hakkinda olumlu bisiler yazmissa yemis 6-7 tane Eksi.Kim pc hakkinda olumlu konusmussa basmislar arti yi. Habere gelirsek pc surekli guncel bir platform oldugu icin hic bir platform dan bir nesil geri kalmaz ama adamin soylediklerinide dikkate almak lazim. Benchmark testlerinde bu nesil konsollardan 10 kat daha guclu olduklarini gorduk diyor.Bir UC 3 un 10 kat performansli halini bir hayal edin ondan sonra adama icmis,dengesiz,rusvetciler gibi yakistirmalari yapin. Xbox One tanitiminda EA in sozcusu Ignite Engine ile yaratilmis oyunlari gostermeden once aynen soyle bir cumle kurdu"EA Sports oyunlarinin Xbox One da nasil gozukecegini gorelim".Gosterilen demoda grafikler sinematik kaliteye oldukca yakindi. Sonucda bu Adam da koskoca oyun firmasinda sorumlu,ust duzey bir Adam.Ne Sony ne de MS bu firmaya para basmiyor onlar sattiklari her oyundan her iki firmaya yuzde veriyor yani hic bir cikarlari olmadan Boyle konsuyor.Neyse kac Eksi alicam merak eder oldum.

stun

23.5.2013 22:38:15

0
sen dedin ya pc den daha güçlü oldugu SÖYLENMIYOR '' ASLINDA TAM TERSI ADAM DAHA GÜÇLÜ DİYOR ONU SÖYLEMEYE ÇALIŞIYOR AMA SEN DIYORSUN YOK SÖYLENMIYOR

musAKka

23.5.2013 22:35:28

0
Yok, cidden anlaşamıyoruz. En iyisi boşver, konuyu daha da kirletmeyelim. Tartışalım, bir çözüm bulalım dersen her daim PM üzerinden konuşuruz, sonucu yazarız buraya. Böyle yapınca diğer kullanıcılara ayıp oluyor biraz.

stun

23.5.2013 22:33:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

ben burada ps4 -xone pc lerden daha güçlü olacak demedim... bunun hakkında yorum yapmam çunku inanmıyorum... ama sen burada okuyucuyu , adamın azından konuşarak yanıltıyorsun.
quote:

Dikkat ederseniz PC'den çok daha güçlü olduğu söylenmiyor. Donanım özellikleri olarak bir nesil önde demiş. Yani GDDR5 sistem belleğine bakarsanız evet, şu an için PC'de böyle birşey yok. Ya da kullanılan CPU (veya APU) PC'de bulunmuyor. Ancak böyle olması, bu konsolların PC'den güçlü olduğunu göstermez. Yeni nesil bir teknoloji kullanıyorlar sadece ancak işin içine maliyet de girdiği için bu teknolojide de kısıtlamaya gitmek durumunda kalıyorlar. Kısacası; bahsedilen sadece "donanım özellikleri"dir, donanımın gücü değil...
adam yazısında konsol taraflı konuşuyor.... ama sen diyorsun kı aslında bu adam bunu demedi... benim amacım burada konsol tartışmasına girmek değil.. bunu böyle yapma demek

musAKka

23.5.2013 22:26:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: stun saçmalıyorsun arkadaşım ben orada kendi yorumumu koydummu söyle , büyük harflerlede yazdım AYIP sen diyorsun ki : ADAM KONSOLLAR PC LERDEN GUÇLUDUR DEMEMIŞ.. diyorsun ADAM ÖVMEYE ÇALIŞIYOR... BİR JENARASYON ÖNDE DİYOR ADAM DEMİŞ DEMEKKI . SEN NIYE ADAMIN AZINDAN KONUŞUYORSUN ? BAK ORAYA PS-PC ILE ILGILI HİÇBİRŞEYDE YAZMADIM İŞİN GÜCÜN KENDI KENDINE TRİBE GİRMEK
Cidden yazdıklarımı ya okumuyorsun, ya da kafana göre yorumluyorsun. En baştan sona kadar tekrar okursan ne demek istediğimi daha iyi anlayacağına inanıyorum. Adamın azından zerre laf etmemişim, ısrarla alakasız şeylerden bahsediyorsun. Ben adamın söylediklerine karşılık analiz ederek "kendi yorumumu" yapıyorum. Hayır aynısını demin de söyledim. Bak önceden de seninle tartışsak bile düzgünce tartışıyorduk. Hatta bizzat kendin şaşırmıştın "forumda tek kaliteli tartışmayı seninle yaptım, helal olsun" diye. Bu yüzden bana cevap yazacaksan lütfen eskisi gibi düzgün yaz, şahsıma ithamda bulunma. Şurada bir saygı sınırı var, aşmayalım onu.

Frost Troll

23.5.2013 22:22:51

-3
hayır benim anlamadığım şey, "konsola gerek yok" diyen bir adamın BSC gibi bir sitede ne işi var? "el konsoluna gerek yok, akıllı telefonlar var", "konsola gerek yok PC var" diyen bir adam ne oyundan nede oyunculuktan zerre anlamıyordur. atari salonlarının havasını solumamış bebelere aileleri ders çalışsınlar diye PC alıyor, sonra bunlarda oyuncuyuz diye başımıza ekşiyorlar. PC komple bir alettir evet, hatta günümüzde her eve bir ihtiyaçtır ama oyun konsolda oynanır. konsol PC gibi ihtiyaç değildir, konsol bir lükstür. ben oyuncuyum diyen her adamın harcıdır. metrobüs beklerken fruit ninja oynayanların yada yeni PC aldım cevat babanın süper grafikli boş beleş oyunlarını full ayarda açıp artistlik yapayım diyen adamların harcı kesinlikle değildir. anlayan ne demek istediğimi çok iyi anlamıştır.

stun

23.5.2013 22:22:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Hadi tamam, İngilizce olduğu için yanlış anlaşılmıştır derim vs... ama bildiğin öz Türkçe yazdığım şeyleri anlamamak ya da yanlış anlamak için bu kadar uğraşmayın. Tekrar mı kopyalayayım buraya yazdıklarımı? Ben zaten adamın yorumunun yanına kendi analizimi yapmışım, kendi yorumumu koymuşum. "Yazdıklarımın hepsi adamın kendi sözleridir" gibi bir açıklamam mı var? "O senin görüşün" diyorsun... Elbette ben yazdığıma göre benim görüşüm olacak. Hadi bunları da geçtim; kendin yukarıda çeviri yapmışsın ve bizzat kendin mimarinin ve teknolojinin üstün olduğunu söylemişsin. Buraya kadar sorun yok. Şimdi ben buna katıldığımı söyleyip yanına da özellikle Taneja işlem gücü olarak konsolların daha üstün olduğunu söylememiş dediğimde taraflı mı olmuş oluyorum? Yalan mı söylemiş oluyorum? Bana bu ithamda bulunuyorsan "mimari - teknoloji - işlem gücü" arasındaki sana göre lineer ilişkiyi şöyle güzelce bir açıkla o zaman. Ben de ona karşılık çok güzel bir şekilde "her zaman en yeni teknoloji, en son mimari demek en güçlü demek değildir" gerçeğini bir bir açıklayayım. Gerçi bunu açıklamak çok zor da değil, az çok donanım yapısını bilen biri çok rahat anlatır. Mesela GTX560 , GTX480'e göre daha yeni teknoloji, daha yeni mimaridir. Ama işin garibi GTX480 eski mimari olmasına karşın daha güçlüdür. Bu kadar basit işte. Bir de "adam konsolları övmüş... o kadar" diyorsun. Ben farklı birşey mi söyledim peki? Hadi onu da geçtim; diyelim ki ben taraflıyım, ben yalancıyım. Adam konsolların güç ve performans olarak piyasadaki en güçlü PC'den daha güçlü olduğunu söyledi diyelim. Sen buna inaniyor musun şimdi? Diyorum ya, beni de geçtim. Hergün Playstation bölümünde geziniyorsun; PS'i her daim savunan ama donanım konusunda bilgili olan sayısız kullanıcının bile PS4'ün ya da herhangi bir konsolun güç olarak PC'nin önüne geçemeyeceği gerçeğini kabul ettiğini görmüyor musun? Sonra gelip "sen taraflısın" diye yorum yapıyorsun bana. Demek ki senin için tarafsız olmak, her daim "En büyük Playstation... Daha güçlüsü yok... " demekmiş. Bir de "taraflı" diye adlandırdığın adam hali hazırda PS3 kullanan, ve çıkar çıkmaz da PS4 alacağını söyleyen biri. Tarafımı anlasam gam yemeyeceğim.
saçmalıyorsun arkadaşım ben orada kendi yorumumu koydummu söyle , büyük harflerlede yazdım AYIP sen diyorsun ki : ADAM KONSOLLAR PC LERDEN GUÇLUDUR DEMEMIŞ.. diyorsun ADAM ÖVMEYE ÇALIŞIYOR... BİR JENARASYON ÖNDE DİYOR ADAM DEMİŞ DEMEKKI . SEN NIYE ADAMIN AZINDAN KONUŞUYORSUN ? BAK ORAYA PS-PC ILE ILGILI HİÇBİRŞEYDE YAZMADIM İŞİN GÜCÜN KENDI KENDINE TRİBE GİRMEK

phantom_coal

23.5.2013 22:02:51

-1
Desenize 3-4 sene pc ciler yine üvey evlat olacak, eee o kadar kopya oynarlarsa.

BSC Misafiri

23.5.2013 21:44:54

0
Bu ülkeyi bölmek ne kadar kolay. Heryerde örnek görebiliyorum. Şu tartışanlar daha neyi tartıştığını bilmiyor. Ortada görsel bir veri bile olmadan güç tartışmasına girmişler ama sonuç olarak kim neyi tercih ediyor tartışmasına dönmüş. Birbirinizi yiyin siz öyle, sonrada bunlar bizi niye kazıklıyor diye bakarsınız. illaki tartışmak isteyen varsa(gerçek bir tartışma) eline her platformuda alsın gelsin hepsine göre uygulama geliştirsin farkı kanıtlasın. Tercih meselesi zaten tartışma konusu bile değil cahilliğinize yanın. Ülkenin zeka yaşı gerçekten aşırı düşmüş.

any77

23.5.2013 21:38:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: Frost Troll @\\RivenDeLL// bence buradaki en büyük troll sensin. bir şeyi bu kadar ayarsız bir gazla savunmanın başka açıklaması olamaz.
Haklısın şampiyon, doğru diyorsun. Hadi derslerine... Onu filan geçtim, tamam artık, öf sıkıldım. Bana ne isteyen istediğinde oynasın. Bu beni bağlamaz. Seni de bağlamaz. Hadi iyi akşamlar... Alıntılama bu mesajı...

any77

23.5.2013 21:36:34

+1
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam

Sevgili RivenDeLL hadi bir liste çıkaralım. Diyelimki benim PC'mde yok konsolumda.Oyun için alıcam bir tane. Hızlıca Konsol Almak İstesem: 1-)Mağazaya gideceğim 2-)satıcıyı dinleyeceğim 3-) 2 konsoldan birini seçeceğim 4-)2-3 oyun alacağım 5-)Evime gelim kurup oynayacağım. Ayrıntılı Olarak Konsol Almak İstesem: 1-)İnternetten hangi konsolun daha iyi olduğuyla ilgili yazılar okuyacağım. 2-) Mağazaya gideceğim 3-)satıcıyı dinleyeceğim 4-) 2 konsoldan birini seçeceğim 5-)2-3 oyun alacağım 6-)Evime gelim kurup oynayacağım. Hızlıca PC Almak İstesem: 1-)Mağazaya gideceğim 2-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir kasa seçeceğim 3-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir anakart seçeceğim 4-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir işlemci seçeceğim 5-)satıcıyı dinleyeceğim ve RAM seçeceğim 6-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir ekran kartı seçeceğim 7-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir güçkaynağı seçeceğim 8-)satıcıyı dinleyeceğim ve gamepad seçeceğim 9-)satıcıyı dinleyeceğim ve mouse klavye seçeceğim 10-)satıcıyı dinleyeceğim ve HDD ve SDD seçeceğim 11-)3-5 oyun alacağım 12-)evime geleceğim kuracağım 13-)windows'u yükleyeceğim 14-)gerekli sürücüleri yükleyeceğim 15-)oyunlarımı kuracağım ve oynayacağım Ayrıntılı olarak PC almayı yazmıyorum liste 2 katına çıkıyor. Çok taraflı yazmışsın.6 sene öncesinin PC'sinin günümüz oyunlarını çalıştıracağını söylüyorsun. Konsollarda bu kolaylık varken, konsolların PC'den çok satması engellenemez.
Bu tür araştırmalar işin tuzu biberi. Ben zevkle araştırıyorum. Hatta bazen sırf can sıkıntısından bir pc topluyorum. Sırf can sıkıntısından . Yani seven adama bu iş zevk veriri insana. He konsolu tercih edersin bilemem, belki bende ps4 alacağım fiyatına bağlı olarak ... Yok işte öyle bir şey dedim mi? Bir pc bir nesilde bize 8000 tl'ye mal oluyor dedim. Yani ilk toplasak 3000 tl'ye. Sonra ekleme yapsak sürekli, yaklaşık 8000 tl ediyor . Dediğim diğer şeyse şuraya yazıyorum, ps4 son ps olacak. Sonra düşüşe geçecek. Bakın ben yazıyorum, bana hayal kurma filan demeyin. Yazıyım diyorum. Benim şimdiye kadar ki gördüğüm tüm teknolojik cihazların bir sonu gelmiştir. Konsolda öyle olacak. İsteyen istediğinde oynar. Çok da takmıyorum. Oynayın bana ne. Şu anlık tercihim pc. Zaten çoook oyun oynayan biri de değilim. Konsol alsam, haftada en fazla 5 saat oyun oynayan biriyim. Grek duymuyorum. Pc oyunlarından muazzam oyunları bile oynayamadım daha. Dead space3, crysis3, tomb raider bile oynayamadım daha. BANA GÖRE konsol gerek yok. Yani bana göre. He çıkan her oyunu oynarım diyen de gitsin konsol alsın. EX'lerden mahrum kalmasın...

Frost Troll

23.5.2013 21:33:26

-2
@\\RivenDeLL// bence buradaki en büyük troll sensin. bir şeyi bu kadar ayarsız bir gazla savunmanın başka açıklaması olamaz.

any77

23.5.2013 21:26:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: Frost Troll PC'yi icat eden adam \\RivenDeLL// beyler. adama saygı duyun.
Tam mesaj nick uyumu! Trollük yapma burda. Pc icat edilen bir şey mi? Dh ve bsc'de böyle çoluk çocukların ne işi var, yapmayın...

MiyopBey

23.5.2013 21:25:45

-3
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL// PC vs KONSOL konusunda yazdığım o kadaaaaar uzuuun yazılarım var ki, okuyanlar bilir. Kısaca pc'de KUTULU oyunlar TÜRKİYEDE daha ucuz. Steam gibi bir dahiyane bir site var. Fiyat konusunda pc donanımı o konsol savunanların düşündüğü gibi 20 000 tl filan değil. Koskoca bir nesil boyunca donanıma en fazla 7000-8000 tl vererek, çıkan her oyunu ultra 60fps oynamak mümkün. Ve en önemli konu ise pc'yi fiyat olarak konsol ile karşılaştırırken pc'nin bir oyun cihazı OLMADIĞINI unutmamak gerek. Pc'de yapabildiklerin saymakla bitmez ama konsolda bir oyun oynarsın. Başka bir şey yok. Dolayısıyla pc'nin pahalı olması normal. Ama zaten oyun fiyatlarınıda dahil edersek pc ile konsol yaklaşık aynı fiyata geliyor 1 nesilde bize... Pc ile uğraşmanın verdiği zevk'i söylemiyorum bile... İşin aslı konsolları yücelten tek şey, evet tek şey konsollardaki satış rakamları. Konsolların satış rakamları bu kadar fazla olmasaydı konsol'un pc'den üstün zevk olarak hiç ama hiç bir artısı yok ki? Tv ise al pc'yi bağla tv'ye. Gamepad ise al logitech bağla al sana bir konsol oldu. He bana göre mause klavye daha iyi o ayrı mesele. Dediğim gibi konsolun satış rakamları yüksek olmasa konsolun hiçbir albenisi yok! AYRICA PC OYUNCULUĞU ÖLECEK, PC BATACAK DİYENLER DE SAÇMALAMASIN. PC ASLA ÖLMEYECEK, KONSOL OYUNLARI PC'DEN ÜSTÜN OLSA BİLE PC BİR ŞEKİLDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEKTİR... SONUÇTA ŞİMDİYE KADAR HANGİ FİRMA BİR CİHAZINI 20 YILDAN UZUN SÜRE AYAKTA TUTABİLDİ. SENELERİN NOKİA'SI. BİR YILDA YERLE BİR! KONSOLLAR BİR CİHAZ. VE BİR FİRMAYA BAĞIMLI... BU FİRMALARIN BAŞINA BİR ŞEY GELDİĞİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM. ÇÜNKÜ O ZAMAN PC'YE GELEN MUAZZAM OYUNLARA DALIP KENDİMİ KAYBEDEBİLİRİM... Daha fazlası için konuma yönlendiriyorum: http://forum.donanimhaber.com/m_73828123/tm.htm
Sevgili RivenDeLL hadi bir liste çıkaralım. Diyelimki benim PC'mde yok konsolumda.Oyun için alıcam bir tane. Hızlıca Konsol Almak İstesem: 1-)Mağazaya gideceğim 2-)satıcıyı dinleyeceğim 3-) 2 konsoldan birini seçeceğim 4-)2-3 oyun alacağım 5-)Evime gelim kurup oynayacağım. Ayrıntılı Olarak Konsol Almak İstesem: 1-)İnternetten hangi konsolun daha iyi olduğuyla ilgili yazılar okuyacağım. 2-) Mağazaya gideceğim 3-)satıcıyı dinleyeceğim 4-) 2 konsoldan birini seçeceğim 5-)2-3 oyun alacağım 6-)Evime gelim kurup oynayacağım. Hızlıca PC Almak İstesem: 1-)Mağazaya gideceğim 2-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir kasa seçeceğim 3-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir anakart seçeceğim 4-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir işlemci seçeceğim 5-)satıcıyı dinleyeceğim ve RAM seçeceğim 6-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir ekran kartı seçeceğim 7-)satıcıyı dinleyeceğim ve bir güçkaynağı seçeceğim 8-)satıcıyı dinleyeceğim ve gamepad seçeceğim 9-)satıcıyı dinleyeceğim ve mouse klavye seçeceğim 10-)satıcıyı dinleyeceğim ve HDD ve SDD seçeceğim 11-)3-5 oyun alacağım 12-)evime geleceğim kuracağım 13-)windows'u yükleyeceğim 14-)gerekli sürücüleri yükleyeceğim 15-)oyunlarımı kuracağım ve oynayacağım Ayrıntılı olarak PC almayı yazmıyorum liste 2 katına çıkıyor. Çok taraflı yazmışsın.6 sene öncesinin PC'sinin günümüz oyunlarını çalıştıracağını söylüyorsun. Konsollarda bu kolaylık varken, konsolların PC'den çok satması engellenemez.

any77

23.5.2013 21:24:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @\\RivenDell// Hangi konsol EX'leri pc üzerinden oynatılmış ??? Nefes al biraz. Ne zaman God of War'ı , Last of Us'ı , Uncharted'ı , Killzone'u , Beyond'u pc üzerinden oynanırken gördün. Bende biliyorum pc'lere o kadar fark takamayacaklarını ama sana şunuda sorayım. MADEM PC'LER O KADAR GÜÇLÜ NERDE BU YENİ NESİL , NERDE OYUNLAR , NERDE YENİ TEKNOLOJİLER , NERDE bir KZ Shadow Fall, Deep Down, inFamous arasında ki görsel farklılıkla bu nesil arasındaki görsel farklılığı ortaya koyabilecek oyunlar ? Ne var yani pc'de ? Konsol'u benchmark yapmak için almazsın zaten :))
Yani demek istediğim konsolların pc'den koskoca 1 nesil üstünlüğü yok. Adam gelmiş benchmark testlerinden bahsetmiş. Bende dedim ki benchmark'a girersek pc havada takla attırır konsola. He multiplatform oyunların hepsinin pc üzerinden oynatıldığını da not düşerim. Grafik dersen KZSF'dan çok bf4'e bak . Nyse umrumda değil zaten, neyde oynarsanız oynayın. Belki bende ps4 alacağım, bana ne? Oynarsanız oynayın...

any77

23.5.2013 21:20:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: PSAC @\\RivenDeLL// bu açıklamadan ve fifa 14 ün pc ye kötü çıkacağını duyduktan ...sonra ..bf4 ün hala pc ye yeni nesil konsollardan daha iyi çıkacağını mı sanıyorsun ? bence fazla hayal kurma.. yanlış anlaşılmasın EA kendi ağzıyla söylüyor ben demiyorum :) ea yeni nesil konsolar pc den bir nesil ilerde dedi mi dedi olay bitmiştir .. isterse donanım olarak pc uçsun adamlar oyunu konsollara daha iyi yapacaklarını söylüyorlar ..
Yanlış anlamada konuşma şeklin çocuk gibi, yaş kaç? Bana ne fifa14'ten? Ömrümde futbol oyunlarının f'sinden anlamaz adamım. Eğer azıcık bu işlerin içerisinde olsaydın bf3 pc satışlarının konsol satışlarını nasıl havada karada oynattığını anlardın. Evet tabi ki battlefield serisi her zaman olduğu gibi yine pc odaklı çıkıyor. Ah ahh! İşte sende anlayacaksın ea'nin ne b.k olduğunu. Daha yeni başlamışsın her halde bu teknoloji işlerine... EA'nin nasıl paragöz, nasıl menfaatçi bir firma olduğunu daha öğrenememişsin. Bütün firmalar paragöz ancak EA bunların önde gidenidir ve çok sinsidir. Ve emin ol sony veya microsoft'tan yüklü miktarda para almıştır bu ceo. Sonuçta açıklayan ea değil. Sadece bir CEO. Sony veya microsoft'ta çalışmak içinde yapmış olabilir. Her şey olabilir yani...

Forvenor

23.5.2013 21:18:03

+3
Ne pc ne konsol fanıyım ama şu konsol üreticilerinin ve yandaşlarının pc'ye laf atmalarını yok pc'den şöyle üstün yok pc'den böyle üstün demelerini anlamıyorum , madem o kadar çok düşünüyorsun, o kadar üstün görüyorsun ucuza kaçma içine 7770 koyacağına, 7990 veya 680'i koy göster tüm dünyaya neymiş konsol...

musAKka

23.5.2013 21:12:47

+1
quote:

Orijinalden alıntı: stun These architectures are a generation ahead of the highest end PC on the market and their unique design of the hardware, the underlying operating system and the live service layer create one of the most compelling platforms to reimagine game mechanics'' bu makalenin ilgili kısmını musakkanın linkinden aldım.. ne yazıkkı musakka taraflı bir yorumda bulunuyorsun ve evet makalenin hepsini okudum benim çevirim : These architectures are a generation ahead of the highest end PC on the market bu mimamiler marketteki en gelişmiş pc den bir jenarasyon öndedir( ahead) ve sistem işleyişine gereksiz övgülerle bitiriyor cümleyi.. adam yeni konsolları övmek için bir yazı yazmış... ve dediğim gibi pclerden güçlüdür demiş mimari olarak.. musakkada demişki yok hayır mimari olarak teknolojik olarak ilerde ama güç bakımından öyle birşey yok demiş..ama adam böyle birşeydede bulunmamış hepsini okudum rahatça söyluyorum.. o senin görüşün bence taraflı bakıyorsun metinde adam konsolları övmüş.. okadar.. bende KENDI YORUMUMU YAZMIYORUM SADECE METIN ODAKLI NE DEDIYSE ONU YAZDIM
Hadi tamam, İngilizce olduğu için yanlış anlaşılmıştır derim vs... ama bildiğin öz Türkçe yazdığım şeyleri anlamamak ya da yanlış anlamak için bu kadar uğraşmayın. Tekrar mı kopyalayayım buraya yazdıklarımı? Ben zaten adamın yorumunun yanına kendi analizimi yapmışım, kendi yorumumu koymuşum. "Yazdıklarımın hepsi adamın kendi sözleridir" gibi bir açıklamam mı var? "O senin görüşün" diyorsun... Elbette ben yazdığıma göre benim görüşüm olacak. Hadi bunları da geçtim; kendin yukarıda çeviri yapmışsın ve bizzat kendin mimarinin ve teknolojinin üstün olduğunu söylemişsin. Buraya kadar sorun yok. Şimdi ben buna katıldığımı söyleyip yanına da özellikle Taneja işlem gücü olarak konsolların daha üstün olduğunu söylememiş dediğimde taraflı mı olmuş oluyorum? Yalan mı söylemiş oluyorum? Bana bu ithamda bulunuyorsan "mimari - teknoloji - işlem gücü" arasındaki sana göre lineer ilişkiyi şöyle güzelce bir açıkla o zaman. Ben de ona karşılık çok güzel bir şekilde "her zaman en yeni teknoloji, en son mimari demek en güçlü demek değildir" gerçeğini bir bir açıklayayım. Gerçi bunu açıklamak çok zor da değil, az çok donanım yapısını bilen biri çok rahat anlatır. Mesela GTX560 , GTX480'e göre daha yeni teknoloji, daha yeni mimaridir. Ama işin garibi GTX480 eski mimari olmasına karşın daha güçlüdür. Bu kadar basit işte. Bir de "adam konsolları övmüş... o kadar" diyorsun. Ben farklı birşey mi söyledim peki? Hadi onu da geçtim; diyelim ki ben taraflıyım, ben yalancıyım. Adam konsolların güç ve performans olarak piyasadaki en güçlü PC'den daha güçlü olduğunu söyledi diyelim. Sen buna inaniyor musun şimdi? Diyorum ya, beni de geçtim. Hergün Playstation bölümünde geziniyorsun; PS'i her daim savunan ama donanım konusunda bilgili olan sayısız kullanıcının bile PS4'ün ya da herhangi bir konsolun güç olarak PC'nin önüne geçemeyeceği gerçeğini kabul ettiğini görmüyor musun? Sonra gelip "sen taraflısın" diye yorum yapıyorsun bana. Demek ki senin için tarafsız olmak, her daim "En büyük Playstation... Daha güçlüsü yok... " demekmiş. Bir de "taraflı" diye adlandırdığın adam hali hazırda PS3 kullanan, ve çıkar çıkmaz da PS4 alacağını söyleyen biri. Tarafımı anlasam gam yemeyeceğim.

MiyopBey

23.5.2013 21:04:38

+1
Şuan bir mesaja alıntı yapıp uzunca bir cevap vermek istiyorum ama site hata vereceğini bildiğimden yazmıyorum.BSC hadi yeni nesile geçmenin hatrına,şu hatayı lütfen düzeltin artık!

Frost Troll

23.5.2013 20:41:19

0
PC'yi icat eden adam \\RivenDeLL// beyler. adama saygı duyun.

otorobot

23.5.2013 20:39:49

0
Konsolların kendilerine özel oyunları olmasa satamazlar. Konsola özel oyunlar çıkarıp sizi konsol almaya teşvik ediyorlar. Kazıklanıyorsunuz bence.

BSC Misafiri

23.5.2013 20:29:52

+1
@\\RivenDell// Hangi konsol EX'leri pc üzerinden oynatılmış ??? Nefes al biraz. Ne zaman God of War'ı , Last of Us'ı , Uncharted'ı , Killzone'u , Beyond'u pc üzerinden oynanırken gördün. Bende biliyorum pc'lere o kadar fark takamayacaklarını ama sana şunuda sorayım. MADEM PC'LER O KADAR GÜÇLÜ NERDE BU YENİ NESİL , NERDE OYUNLAR , NERDE YENİ TEKNOLOJİLER , NERDE bir KZ Shadow Fall, Deep Down, inFamous arasında ki görsel farklılıkla bu nesil arasındaki görsel farklılığı ortaya koyabilecek oyunlar ? Ne var yani pc'de ? Konsol'u benchmark yapmak için almazsın zaten :))

BSC Misafiri

23.5.2013 20:29:39

+1
Yahu arkadaş şu pc camiası şunu bir türlü anlamadı ... Ağır konuşmak istemiyorum ama durumu anlatmak için artık radikal bir cümle kullanmak gerekiyor. PC'ler tövbe haşa peygamber olsa dahi firmalar oyunlarını, pazarlama stratejilerini, yol haritalarını ve odak noktalarını konsolları baz alarak yaptıkları müddetçe o gücün bir önemi yok. Orada ki peygamber kelimesini ne maksat ile kullandığım anlaşılmıştır umarım, sakın bana din propagandası altında yobazlık yapmayın.

otorobot

23.5.2013 20:00:43

0
AHAHAHHAHAHAHA Alemsin EA.

GT_55

23.5.2013 19:59:32

+1
quote:

Orijinalden alıntı: naklan Ea;Sony ve microsoft tarafından para almış resmen.
Ea'nın microsoft ve sony'den ayrı bir para almasına gerek yok.Zira playstation ve xbox'a çıkardığı oyunlar ile alacağını fazlasıylan alıyor zaten.

4Demir

23.5.2013 19:37:01

+1
EA PARAsoft ve Sony'den aldığı paraların hesabını versin önce. Nasrettin Hoca'nın bir sözü vardır "Parayı veren düdüğü çalar" diye. İşte bu söz bu habere cuk diye oturur!.. Nedeni ise: Bildiğiniz gibi EA paragöz bir şirket. Sony'yi bilmem ama, PARAsoft reklamın kokusunu alınca bu şerefsizlere kesenin ağzını iyice açmış anlaşılan. (Yani tamamen reklamla alakalı. Yoksa Battlefield 4'ün ana platformu konsollar olurdu...) PC - Konsol tartışmasına gelince: PC konsoldan üstün değildir, konsolda PC'den. Her iki tarafın fanboyu da bu konuya alışsın artık!... Konu kapanmıştır. İyi forumlar dilerim.

Vernon Schillinger

23.5.2013 19:29:38

+1
Ea;Sony ve microsoft tarafından para almış resmen.

PSAC

23.5.2013 19:19:28

-2
@\\RivenDeLL// bu açıklamadan ve fifa 14 ün pc ye kötü çıkacağını duyduktan ...sonra ..bf4 ün hala pc ye yeni nesil konsollardan daha iyi çıkacağını mı sanıyorsun ? bence fazla hayal kurma.. yanlış anlaşılmasın EA kendi ağzıyla söylüyor ben demiyorum :) ea yeni nesil konsolar pc den bir nesil ilerde dedi mi dedi olay bitmiştir .. isterse donanım olarak pc uçsun adamlar oyunu konsollara daha iyi yapacaklarını söylüyorlar ..

any77

23.5.2013 18:55:41

-1
PC vs KONSOL konusunda yazdığım o kadaaaaar uzuuun yazılarım var ki, okuyanlar bilir. Kısaca pc'de KUTULU oyunlar TÜRKİYEDE daha ucuz. Steam gibi bir dahiyane bir site var. Fiyat konusunda pc donanımı o konsol savunanların düşündüğü gibi 20 000 tl filan değil. Koskoca bir nesil boyunca donanıma en fazla 7000-8000 tl vererek, çıkan her oyunu ultra 60fps oynamak mümkün. Ve en önemli konu ise pc'yi fiyat olarak konsol ile karşılaştırırken pc'nin bir oyun cihazı OLMADIĞINI unutmamak gerek. Pc'de yapabildiklerin saymakla bitmez ama konsolda bir oyun oynarsın. Başka bir şey yok. Dolayısıyla pc'nin pahalı olması normal. Ama zaten oyun fiyatlarınıda dahil edersek pc ile konsol yaklaşık aynı fiyata geliyor 1 nesilde bize... Pc ile uğraşmanın verdiği zevk'i söylemiyorum bile... İşin aslı konsolları yücelten tek şey, evet tek şey konsollardaki satış rakamları. Konsolların satış rakamları bu kadar fazla olmasaydı konsol'un pc'den üstün zevk olarak hiç ama hiç bir artısı yok ki? Tv ise al pc'yi bağla tv'ye. Gamepad ise al logitech bağla al sana bir konsol oldu. He bana göre mause klavye daha iyi o ayrı mesele. Dediğim gibi konsolun satış rakamları yüksek olmasa konsolun hiçbir albenisi yok! AYRICA PC OYUNCULUĞU ÖLECEK, PC BATACAK DİYENLER DE SAÇMALAMASIN. PC ASLA ÖLMEYECEK, KONSOL OYUNLARI PC'DEN ÜSTÜN OLSA BİLE PC BİR ŞEKİLDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEKTİR... SONUÇTA ŞİMDİYE KADAR HANGİ FİRMA BİR CİHAZINI 20 YILDAN UZUN SÜRE AYAKTA TUTABİLDİ. SENELERİN NOKİA'SI. BİR YILDA YERLE BİR! KONSOLLAR BİR CİHAZ. VE BİR FİRMAYA BAĞIMLI... BU FİRMALARIN BAŞINA BİR ŞEY GELDİĞİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM. ÇÜNKÜ O ZAMAN PC'YE GELEN MUAZZAM OYUNLARA DALIP KENDİMİ KAYBEDEBİLİRİM... Daha fazlası için konuma yönlendiriyorum: http://forum.donanimhaber.com/m_73828123/tm.htm

BSC Misafiri

23.5.2013 18:51:49

0
Sevgili arkadaşlar OPTİMİZASYON ne demek.? Pc konsol karşılaştırması gibi konularda önce bu soruya doğru yanıt vermek gerekli. Optimizasyon donanım ekipmanları arasında ki uyum yada bu bileşenlerle yazılımın mükemmel uyumu demek değildir. Yazılan yazılarda sürekli bu hatanın yapıldığını görüyorum. Dediğim gibi bu konuda doğru bir yorum için öncelikle OPTİMİZASYON kavramına yanıt bulmanız gerekli. Ancak o zaman ps3' ün last of us gibi bir oyunu nasıl çalıştırdığı sorusuna elle tutulur bir yanıt bulabilirsiniz. İyi araştırmalar, güzel forumlar

_EsmeR

23.5.2013 18:48:03

0
Muhabbetlere bak hay sizin mantığınıza, bikere pc yi sadece oyun olarak görenden insanlardan ne gibi yorum beklenir ki değil mi ? Yok 30 fps yok bilmem ne, takmışlar bikere onlar üstün olacak. Artık bir şeyi kafanıza sokun, siz pc nizi oyunlara göre yaparsınız ancak yapımcılar oyunları biz konsol kullananlara göre yapar, bu olay bu kadar basit. Konsol oyun oynama aracı gelip burda pc ile karşılaştırma yapmayın, isterse 100 kat üstün olsun bendeki konsoldan senin pc, bana konsolcaki keyifi vermiyor. Sana pc keyifliyse arkadaş git orda oyna.

any77

23.5.2013 18:35:22

0
Sony veya microsoft'un gönderdiği paraları gösterseler iyi olacak! Bu nesilden 10 kat güçlü olsun bana ne? Kime ne? Biz konsolu benchmark testi yapmak için mi alıyoruz. Aslında tek bir cümleyle bu adamın sözünü çürütebilirim: EĞER Kİ KONSOLLARIN GÜCÜ PC'LERDEN KOSKOCA 1 NESİL KADAR, YANİ YAKLAŞIK 7 SENE DAHA GÜÇLÜ OLSAYDI, KONSOLLARA GELİŞTİRİLEN OYUNLARI PC'DE YAPABİLMEK İMKANSIZ OLURDU!!! MADEM KONSOLLAR PC'DEN 1 NESİL DAHA GÜÇLÜ, O ZAMAN NEDEN HALA OYUNLARI PC'DE YAPIP SONRADAN KONSOLA OPTİMİZE EDİYORLAR!!! KONSOL DAHA GÜÇLÜ OLSAYDI KONSOL OYUNLARINI YAPMAYA PC PLATFORMUNUN GÜCÜ YETMEZDİ!!! Artık cidden sıkıldım bu muhabbetlerden. Madem konsol daha güçlü, neden BF4 (EA'nin en gözde fps oyunu) PC ANAPLATFORM OLARAK VE PC ODAKLI OLARAK ÇIKIYOR!!! NEDEN BÜTÜN FİRMALAR KONSOL EX OYUNLARINI DAHİ PC ÜZERİNDEN OYNATILAN VİDEOLARLA TANITIYORLAR!!!

Fatal1ty.

23.5.2013 18:27:04

+1
komikmiş Rajat kardeş

alemburda34

23.5.2013 18:17:07

0
Resmen damarımıza basmış bu tartışma uzar gider :)

:::LOSTPLANET:::

23.5.2013 18:10:58

+4
Bu yemlemeler daha çok çıkar . Daha şimdiden onlarca kişinin DH profili elden gidecek bu konsol tartışmaları yüzünden . Çünkü limitlerde tartışamıyoruz . İşin özetini ben şöyle ifade edebilirim: *değeri / gücü ne olursa olsun , bir pcde red dead redemption bir halo , bir last of us , bir uncharted oynayabiliyor musun ? evetse pc ; hayırsa konsol . *bir skyrimi muhteşem modlarda , geliştirilmiş ışık vs efektleriyle konsolda oynayabiliyor musun? evetse konsol ; hayırsa pc. *bir grand theft auto 4ü düşün . yapımcının bile aklına gelmeyecek modları , türlü türlü arabaları , ultra grafik ve geçekçilik modlarını bir konsolda oynayabiliyor musun? evese konsol ; hayırsa pc. Birini seçip diğerine çöp demek için o platforma çıkmayan ama başkalarının deli gibi zevkle oynadığı oyunları hiçe saymak ; yok varsaymak demektir. Memento filminde çok sevdiğim bir replik vardır: " sen gözlerini kapadığında dünya yok olmuyor" siz bir platformu kötülediğinizde o platform kötü olmuyor. Ben başka da bir şey demiyorum . Saygılar...

stun

23.5.2013 17:54:09

-1
These architectures are a generation ahead of the highest end PC on the market and their unique design of the hardware, the underlying operating system and the live service layer create one of the most compelling platforms to reimagine game mechanics'' bu makalenin ilgili kısmını musakkanın linkinden aldım.. ne yazıkkı musakka taraflı bir yorumda bulunuyorsun ve evet makalenin hepsini okudum benim çevirim : These architectures are a generation ahead of the highest end PC on the market bu mimamiler marketteki en gelişmiş pc den bir jenarasyon öndedir( ahead) ve sistem işleyişine gereksiz övgülerle bitiriyor cümleyi.. adam yeni konsolları övmek için bir yazı yazmış... ve dediğim gibi pclerden güçlüdür demiş mimari olarak.. musakkada demişki yok hayır mimari olarak teknolojik olarak ilerde ama güç bakımından öyle birşey yok demiş..ama adam böyle birşeydede bulunmamış hepsini okudum rahatça söyluyorum.. o senin görüşün bence taraflı bakıyorsun metinde adam konsolları övmüş.. okadar.. bende KENDI YORUMUMU YAZMIYORUM SADECE METIN ODAKLI NE DEDIYSE ONU YAZDIM

BSC Misafiri

23.5.2013 17:44:18

0
Pc oyunculugu bagimsiz oyunlar sayesinde devam ediyor baska turlu bakinca gerisi fps agirliklidir.

BSC Misafiri

23.5.2013 17:44:16

-3
musAKka Yazdigin mesajdan pc exc muhabbeti anlasiliyor kim okusa aynisini dusunur. Bagimsiz yapimcilarin pc yi secmesinin en buyuk nedeni ( oyunun zaten pc, mac uzerinde yapiliyor olmasi ve) xbox ta oldugu gibi ustleridnen kalkamayacaklari parasal durumlar ile karsilasmamalaridir. (nokta) bende bagimsiz bir gelsitiricim ve durum budur. ps3 dedin ama pc de ne kadar aaa özel guzel oyun vardir ve de bagimsiz olmayan ona da bir bakalim. (nokta) bazi seyleri ya bilerek ya da bilmediginden es geciyorsun. (nokta) kimse birseyi yerin dibine sokmuyor sen kendine kendine uretip tuketiyorsun.

senseman62

23.5.2013 17:27:12

0
yav he he

musAKka

23.5.2013 17:14:39

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri musAKka ps3 exc demissin ama senin listendki oyunlar pc ye özel mi ? degil o zaman niye soruyorsun ? isteyen istedgini kullanir. pc zaten hepimiz evidne var ama ben kac kere oyun oynuyorum pc´de ayda yilda. Bir konu daha var pc cikisli cikan oyunlarin buyuk cogunlugu da fps tps vur kir oyunlari. Starcrafti, izometrik rpg leri falan saymiyorum on yilda bir cikan oyun onlar. Nintendo neden bu kadar seviliyor, ps3 fps yuzunden mi seviliyor hayir cunku ayri dunyalari olan oyun serileri bunlar ve konsola cihaza özel hazirlaniyor. Fps yapimi gunumuzde ne kolay oyun yapim turu, indir bir unity oyun motoru modellemerin varsa 1 saate bisiler hazirlarsin. pc ye bok atmak degil benim ki onun yeri zaten ayri. Ancak cikamriyorlar ilginc oyunlari pcye falan. Cikarsalar napayim ben konsolu en son dreamcast kullandim konsol olarak simdi yeni nesil konsollardan bir tanesini edinmeyi dusunuyorum.
Ben "PC'de oyun yok" lafına karşılık açıklama yaptım. PC'de daha fazla exclusive var vs. gibi bir söylemim yok. Senin PC'de ne kadar oyun oynadığın açıkçası konumuzla çok alakadar değil. Bu sadece senin kişisel tercihini gösterir ve ona da saygı duyarım. Benim PC'de oynadığım oyunları gösterme sebebim bu oyunların varlığından haberdar etmekti, benim hangi platformu tercih ettiğimi göstermek değil. "PC cikisli cikan oyunlarin buyuk cogunlugu da fps tps vur kir oyunlari" demişsin ancak bu konuda çok büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu söyleyebilirim. Diyorum ya, ben de PS3 kullanıcısıyım ve "özgün" olarak nitelendirilecek türden yapımların PC'de tavan yaptığını tüm oyuncular bilir. Bu yüzdendir ki PC'nin en büyük kalelerinden biri de bağımsız yapımlardır. Ama gelip "ben bağımsızlardan bahsetmiyorum, AAA oyunlardan bahsediyorum" dersen, o zaman ben de sana "PS3'te kaç tane fps tps vur kır olmayan ve bunun yanında da AAA olan oyun var?" diye sorarım. Ben PS3'ü sevmesem zaten kullanmazdım. Her plarformun da değeri apayrıdır ancak sırf birini savunmak için diğerinin dayanaksız şekilde yerin dibine batırılmasına karşıyım. Olay bundan ibaret.

Crynet

23.5.2013 16:56:03

+5
Yav He He Anladık Artık Alıştık Bunlara Klişe Oldu Bu Kelimeler Artık Tmm Bizden Üstünsünüz Tmm PS4 Xbox one PC'den Bi Nesil Önde Tmm En Komik Sensin Tmm :D

iamburak

23.5.2013 16:50:18

+4
Böyle bir açıklama paragöz EA'nin işine gelir. Hiç şaşırmadım böyle birşey söylediklerine ama unutmasınlar ki oyun en iyi PC'de gösterilir ve PC'de oynanır. PC her teknolojiye ve oyuna ayak uyduracak biçimdedir parçasını değiştirirsin veya bir şekilde uydurursun ama konsollarda bu imkan yok. İşin en güzel kısmı da grafiksel olarak tüm oyunların PC'de, konsollardan çok daya iyi gözüktüğü.

BSC Misafiri

23.5.2013 16:41:14

-1
musAKka ps3 exc demissin ama senin listendki oyunlar pc ye özel mi ? degil o zaman niye soruyorsun ? isteyen istedgini kullanir. pc zaten hepimiz evidne var ama ben kac kere oyun oynuyorum pc´de ayda yilda. Bir konu daha var pc cikisli cikan oyunlarin buyuk cogunlugu da fps tps vur kir oyunlari. Starcrafti, izometrik rpg leri falan saymiyorum on yilda bir cikan oyun onlar. Nintendo neden bu kadar seviliyor, ps3 fps yuzunden mi seviliyor hayir cunku ayri dunyalari olan oyun serileri bunlar ve konsola cihaza özel hazirlaniyor. Fps yapimi gunumuzde ne kolay oyun yapim turu, indir bir unity oyun motoru modellemerin varsa 1 saate bisiler hazirlarsin. pc ye bok atmak degil benim ki onun yeri zaten ayri. Ancak cikamriyorlar ilginc oyunlari pcye falan. Cikarsalar napayim ben konsolu en son dreamcast kullandim konsol olarak simdi yeni nesil konsollardan bir tanesini edinmeyi dusunuyorum.

BSC Misafiri

23.5.2013 16:41:08

0
Bunlar ne içmiş neyin kafasındalar yahu. Şuan konsollarda olacak gddr 5 bellekleri PC de 4 yıl öncesinin ekran kartlarında vardı yahu.

BSC Misafiri

23.5.2013 16:41:04

0
7850 mi üstün benim pc 660 ti neyin peşindesin ea. firmaları sömürüp öle konuşmak kolay tabiiiiiisiz oyunu neyde geliştiriyonuz xbox damı ps3 demi (cavat abi şunun ağzının payını verr çabukkkkk ) (rajat teneja camiye molotof atmış beylerrr )

digimon52

23.5.2013 16:31:22

-4
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_ 50 kere dedim, şunlara alkollü açıklama yapmayın diye, gel gör ki kuzum dinlemiyorlar bizi, sakalımız da var niye dinlemiyorlar çözemedim. Bak şimdi şu saatte attırdılar tepemin tasını. Ulan adama sormazlarmı, kullandığınız GPU,7xxx serisinden, CPU desen 8 çekirdek.. Eeeeee ? PS4 demoları PC'de açıldı zaten, Watch Dogs'un tüm demoları PC'de oynadı. Velevki bir nesil üstün diyelim, ne kadar sürecek bu ? Aşağı yukarı her sene yeni CPU çıkmaya başladı eskiden bir Moore kuralı vardı o da kalmadı artık... Haswell gelince, 8xx serisi gelince, sizin konsollar yine pert olacak... Hadi 1 sene 2 sene olsun, konsollar modifiye edilmediği takdirde PC'nin hep gerisinde olacaklar donanım olara bu kadar net bir durum bu. Konsollar satıyorsa, oyunu yükle şunu at bunu at durumu olmadığı için, donanımla formatla yazılımla uğraştırmadığı için satıyor, daha da önemli exclusive ler için satıyor, teknik özelliklerinden sahip olduğu GPU CPU vs. den dolayı değil. Bu saflar daha anlayamamış herhalde, boşuna Altın Dışkı ödülü 2 sene üst üste alan ilk şirket değil EA.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

musAKka

23.5.2013 15:46:39

+1
quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch Peki Xbox One veya PS4 almayı dusunuyor musun?
PS4'ü çıkışından kısa bir süre sonra alacağım. Yanına Xbox One koyup koymayacağıma da sonradan karar vereceğim. Şimdilik Xbox One'ın kendini tam olarak tanıtamadığını düşünüyorum. Ama olay zaten sadece tanıtılandan ibaret ise Xbox'ın sadece controller'ını PC'de kullanmaya devam ederim.

GoldPunch

23.5.2013 15:42:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

God of War Ascension ve Flower hariç hepsini oynadım. Yaklaşık 15-20 oyundan bahsetmişsin. Aslında daha da eklenir de bu listeye. Benim söylemek istediğim şu; imzamda Xfire profil linkim mevcut ve 2006 yılından bugüne PC'de oynadığım oyunların listesi var. http://www.xfire.com/profile/musakka Sağ tarafta "Game Library" başlığı altında sadece Xfire'ın listelediği oynadığım oyun sayısı 137 (ki xfire kapalı iken oynadıklarımı da katarsak 200'e yakın bir sayıya ulaşır) Bu 137 oyundan dandik, vasat vs. olarak nitelendirebileceğiniz oyun sayısı ise en fazla 5'tir. Zaten bu 137 oyunun tamamının metacritic puanlarına göz atabilirsiniz. Böyle bir durumda "PC'de oyun yok" demek bana biraz garip geliyor. PC'de oyun olmasaydı PC'yi çoktan camdan aşağıya atmış, PS3 ile hayatıma devam ediyor olurdum. Multiplatform oyunlarda da PC'nin başarımı göz önünde bulundurulduğunda PC'ye haksızlık edilmemesi gerektiği kanaatindeyim.
Tamam dostum, anladim demek istedigini Peki Xbox One veya PS4 almayı dusunuyor musun?

BSC Misafiri

23.5.2013 15:40:46

0
Oyunları hangi hangi platformda gösteriyorlar? Hatırlatırım optimizasyon yapılmamış alpha sürümü frostbite 3 ile Fishing Baku'yü göstermişti EA noldu da 180 derece döndüler

musAKka

23.5.2013 15:38:48

+5
quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Gran Turismo 5 Prologue Gran Turismo 5 Uncharted 1-2-3 Metal Gear Solid 4 Heavy Rain inFamous 1-2 God of War 3 God of War Ascension Killzone 2-3 Flower Little Big Planet serisi Ratchet and Clank Twisted Metal Wipeout Journey Cikacaklar: Agent Final Fantasy Versus The Last of Us Gran Turismo 6 Beyond Twisted metal haric hepsinin ortalamasi 85 ve uzeri.
God of War Ascension ve Flower hariç hepsini oynadım. Yaklaşık 15-20 oyundan bahsetmişsin. Aslında daha da eklenir de bu listeye. Benim söylemek istediğim şu; imzamda Xfire profil linkim mevcut ve 2006 yılından bugüne PC'de oynadığım oyunların listesi var. http://www.xfire.com/profile/musakka Sağ tarafta "Game Library" başlığı altında sadece Xfire'ın listelediği oynadığım oyun sayısı 137 (ki xfire kapalı iken oynadıklarımı da katarsak 200'e yakın bir sayıya ulaşır) Bu 137 oyundan dandik, vasat vs. olarak nitelendirebileceğiniz oyun sayısı ise en fazla 5'tir. Zaten bu 137 oyunun tamamının metacritic puanlarına göz atabilirsiniz. Böyle bir durumda "PC'de oyun yok" demek bana biraz garip geliyor. PC'de oyun olmasaydı PC'yi çoktan camdan aşağıya atmış, PS3 ile hayatıma devam ediyor olurdum. Multiplatform oyunlarda da PC'nin başarımı göz önünde bulundurulduğunda PC'ye haksızlık edilmemesi gerektiği kanaatindeyim.

BSC Misafiri

23.5.2013 15:18:32

0
GoldPunch... Cikacak olan Puppeteer ve Rain oyunlarini unuttun.

BSC Misafiri

23.5.2013 15:14:47

0
mesut beye cevap vermişler...

GoldPunch

23.5.2013 15:05:09

-1
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka Ayrıca bir PC ve PS3 kullanıcısı olarak bazı arkadaşlara bir sorum olacaktı. Sürekli "PC'de oyun yok" diyen arkadaşlar, 2006'dan bu yana 7 sene boyunca PS3'e çıkmış "çok kaliteli" exclusive'leri sayabilirler mi? Özellikle PS3 denilince akla gelen yapımlardan bahsediyorum.
Gran Turismo 5 Prologue Gran Turismo 5 Uncharted 1-2-3 Metal Gear Solid 4 Heavy Rain inFamous 1-2 inFamous Festival of Blood God of War 3 God of War Ascension Killzone 2-3 Flower Little Big Planet serisi Ratchet and Clank Twisted Metal Wipeout Journey Cikacaklar: Agent Final Fantasy Versus The Last of Us Gran Turismo 6 Beyond Twisted metal ve infamous fob haric hepsinin ortalamasi 85 ve uzeri.

BSC Misafiri

23.5.2013 14:59:42

0
video performansı 8-10 kat ha? cidden trajikomik bi hal aldı bunlr

BSC Misafiri

23.5.2013 14:37:20

0
Birsey daha söyliyim ayrica oyunlar sirf pcye yapilsa surekli artan görselligin faturasini, maddi yönunu hic kisme ödeyemez, kaldiramaz. yapimlarin oyunun hazirlanis suresi iyice uzar bu arada fiyatlar artarda artar. Hanginiz bir oyuna 200 - 300 tl vermek ister. Sonucta makul olan yapiliyor zaman geciyor teknoloji ucuzluyor imkanlar artiyor ve bu sekidle görselligi yukseltiyorlar adi madim oluyor bu isler.

BSC Misafiri

23.5.2013 14:37:16

-4
SU PC CILERI ANLAYAMIYORUM PS4 PC NI GERESINDE DIYE BIR HABER CIKSA DOGRU DIYORLAR: MILYAR DOLARLIK FIRIMA BENCHMARK TESTI YAPTIK DIYRLOR KONSOLLAR GELECEK NESIL PC LERDEN IYI DIYOR BIZIM KILER YOK OYLE SEYMI OLUR YOK TITAN EKRAN KARTI YOK BILMEM NE ANASINI SATIM SAKI HERKEZDE TITAN VAR SUAN BUNLARI DIYENLERIN EVINE GITSEK HALA PC LERINDE C.S VE GTA3 OYNUYORLARDIR YAHU ARKADASLAR PC ILE KONSOL FARKLI BIRI HER ALLAHIN GUNU CIKAN MAKINE KONSOLLAR ISE 8 YILDA BIR CIKIYOR ADAMLAR 5 SEN BOYUNCA BIR MAKINE UZERNDE CALISIYOR KONSOLUN VE OYUN ODAKLI BIR MAKINE OPTIMASYON DENE BISE VAR 256MB PS3 HALA CANAVAR BAK 256 DIYORUM ARADAN 8 SENE GECMIS TEKNOLOJI ILERLEDI YENI NESIL KONSOLLARDA BUNDAN NASIBINI ALDI DEDIKLERI GIBI EN IYI PCLEREN KAT VE KAT USTUN BU ALETLER . BIRDE 30FPS MUBABBETI VAR BU YAPIMCININ ELINDE ISTER 120 FPS YAPAR ONA KALMIS . ISTER PC 10 MILYON DOLARLIK OLSUN NE YAZAR OYINLAR KONSOL ODAKLI

BSC Misafiri

23.5.2013 14:37:12

0
ilk önce yeni nesil oyunlarin sistem gereksinimi belli olsun elinizdeki pcler yeterli mi sonra tartışırsınız. En ufak bir poligon sıçramasında pc ler hiç olmadığı kadar zorlanacak.

musAKka

23.5.2013 14:28:22

+1
Ayrıca bir PC ve PS3 kullanıcısı olarak bazı arkadaşlara bir sorum olacaktı. Sürekli "PC'de oyun yok" diyen arkadaşlar, 2006'dan bu yana 7 sene boyunca PS3'e çıkmış "çok kaliteli" exclusive'leri sayabilirler mi? Özellikle PS3 denilince akla gelen yapımlardan bahsediyorum.

musAKka

23.5.2013 14:18:09

+4
Rajat Taneja'nın yazdıkları, aslında PS4 ve Xbox One'ın bu neslin PC'lerinden daha güçlü olduğunu göstermiyor. Eğer yazının orjinalini baştan sona okursanız olayı daha iyi anlayabilirsiniz. Metnin tamamı için İngilizce bilenler göz atabilirler: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=563237 Taneja'nın orjinal metni baz alındığında bu yazdıklarını ikiye ayırmak lazım; 1- [quote]Bu konsol donanımları, pazardaki en yüksek donanımlı PC'lerden bir nesil önde.[/quote] Dikkat ederseniz PC'den çok daha güçlü olduğu söylenmiyor. Donanım özellikleri olarak bir nesil önde demiş. Yani GDDR5 sistem belleğine bakarsanız evet, şu an için PC'de böyle birşey yok. Ya da kullanılan CPU (veya APU) PC'de bulunmuyor. Ancak böyle olması, bu konsolların PC'den güçlü olduğunu göstermez. Yeni nesil bir teknoloji kullanıyorlar sadece ancak işin içine maliyet de girdiği için bu teknolojide de kısıtlamaya gitmek durumunda kalıyorlar. Kısacası; bahsedilen sadece "donanım özellikleri"dir, donanımın gücü değil... 2- [quote]Video ve ses performansı üzerine yaptığımız benchmark testleri, bunların bu nesilden 8-10 kat daha güçlü olduğunu gösteriyor.[/quote] Burada ise PC'den değil, PS3 ve Xbox360'tan bahsediliyor. Ve işlem gücü olarak PS3 ve Xbox360'tan 8-10 kat güçlü oldukları da gayet normal bir şey. Zaten günümüz PC'leri de son kullanıcı istediğinde PS3 ve Xbox360'tan 10 kat güçlü hale gelebilir, olay sadece donanıma bakıyor.
Şu an yeni nesil konsollara oyun çıkartan tüm firmalardan övgü dolu sözler duymayı doğal karşılamak lazım. Arada abartanlar da çıkacaktır elbet. Taneja'nın yazdıkları abartmak sayılmaz. Ancak söylediklerini doğru analiz etmek gerekir. Sadece biraz (ve bilerek) kafa karıştırıcı bir yazı olmuş.

GamerHand

23.5.2013 14:10:24

+3
Yaw bende konsol sever hatta Sony tarafinda olan bir insanim. Ama konsol oyunculugum 15 seneyse bir 10 senede PC oyunculugum var inkar edemem. Ancak bu aciklama cok talihsiz. Sen bugun Corei7 3370k islemci ve Titan ekran kartli bir sistemi 8gn ddr3 ile besle ve sadece bu sistemde calisacak ama sadece bu donanim parcalarini isteyecek sekilde optimize et demoyu piyasaya sur. Sonuc mu? Hicbiriniz PS4 almaz PC kasasi toplaya baslarsiniz arkadaslar. O BF4'u begendik ya biz. O grafikler guzel ama tavan degil taban. Optimizasyon olmayan ve PS4'de sadece FPS farki olarak ayni grafik kalitesini goreceginiz bir demoydu. PC aldi basini yurudu bunu inkar etmeyin. Ama sunuda kabullenin. Donanimi destekleyen oyun yok PC'de olanlarda cokuk yani optimizasyon olmadan ekran karti sattiran oyunlar. Bu yuzden PC oyunlari cozunurluk ve kaplama disinda birkac isik oyunu disinda ilerlemedi. Cunku PC ile konsol arasinda ucurum yapip konsol satislarini ve oyun satislarini dusurmek istemedi yapimcilar. PC cok gucludur ama gel gor en kaliteli oyunlar hep konsoldadir. Cunku belirli donanima oyun yapmak ayni zamanda belirli piyasaya garanti satis yapip zarari en aza indirmektir. Hersey para icin. Para olmadan sanat oyun dunyasinda olmaz. PC'ler herzaman guclu olarak anilacak hep onde olacak bunu kabul edin. Ama en kaliteli oyunlar hep konsollarda bas gosterecek. Buda konsollarin piyasada kalmasini saglayan tek nedendir. Bunu degistirmek simdilik imkansiz.

Sherlock69

23.5.2013 13:56:55

-1
@cagan1234 Çok güzel söylemişsin pc sırf oyun oynamak için değildir her iş pc de yapılır oyunlar pc de tasarlanır.Sırf Oyunların pc de tasarlandığını bilmemiz bile konsolların üstünlüğü düşüncesini öldürüyor.

digimon52

23.5.2013 13:51:18

-2
Evet Kabul ediyorum Nesil atllayan konsolar iyi bir yenilik getirmesi mecburi tabi. Diyer bir haberde BSC´de konsollarin 2 sene sonraki pc´lere bensiyor diye haber vardi unutanlara hattirlatirim. Birde Nvidia konsolar ile ilgili bir tablo sermisdi ortaya. Fakat donamim kavgasi görmek istemiyorum acikcasi. EA trollemesi kötü gercekden At yarisi pistine döndürecek ortaligi . Ps4´e oyunlar cogalana kadar en iyisi ps3 :D en az 1 bucuk sene,bu bakimdan. Diyer yandan pc parcasina bayilmak istemeyenler icin dogal olarak iyi bir cözüm bu konsolar.

BSC Misafiri

23.5.2013 13:51:01

-1
Yav he he he he he he he

BSC Misafiri

23.5.2013 13:46:28

-1
ea beni güldürdün Allahta seni güldürsün xD

Ahayri

23.5.2013 13:41:53

-2
quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik Donanım olarak tabii ki 8-10 katlık fark yoktur ama işin içine optimizasyon girdiğinde herşey ters-düz oluyor ve bütün ezberler bozuluyor. Atma payını çıkarsak, 4-5 kat fark var denilebilir belki. Last of us'ın PS3'teki oynanış videosunu görmüşsünüzdür. O oyunu, PS3'ün donanım muadili PC'de açamazsınız bile.
Sony seni kandırmış kardeş :D

BSC Misafiri

23.5.2013 13:41:09

-1
ea konsolları pc ye göre daha karlı görmüş olabilir ve daha fazla insanları konsollara yönlendirmek için de pc yi kötülüyor (herşey para)

cagan1234

23.5.2013 13:36:46

+2
Arkadaş pc bambaşka bir fantezi ne kadar konsol alsanız da pc nin o parçaları birleştirme yeni şeyler öğrenme yeni kart aldığınızda ucuza da olsa o kartı test etme ne derseniz diyin pc favori platformum ama kişiden kişiye değişir. Pc ye oturduğunda yapabileceğin herşeyin elinin altında olduğuna inanırsın bir de xbox one ve ps4 pahalıya çıkarsa zaten almam.

No-One

23.5.2013 13:35:29

-1
Adam herhalde mahalle aralarındaki pc pazarından bahsediyor.

responsible

23.5.2013 13:31:16

+2
Yav arkadaşlar neyi anlamıyorsunuz ? Yapımcı firma bi efekt koyar örneğin fifa 14 te ki messi nin formasının sallanması gibi. bu da sadece xbox ve ps ye özel der olayı bitirir. Ondan sonra istersen gtx 900 olsun pc inizde , o efekti alamıyorsan o pc nin oyun için bi anlamı yoktur . Yani bu firmaların optimizasyon ve efekt ayrıntılarıyla bile ölücülecek birşey . çok basit.

mustafaAG1985

23.5.2013 13:28:37

-2
işin içinde para olunca öyle olur tabi. he de geç

ultralisan

23.5.2013 13:28:29

+1
Altın bok konuşmuş ama boş konuşmuş adama sormazlarmı o zaman neden 30fps oynatıyor bu aletler 8gb ram koymakla olsaydı o işler demek daha üstün

M1A2Abrams

23.5.2013 13:26:03

+1
quote:

Orijinalden alıntı: PSAC ya arkadaşlar adam demiş işte konsolda daha iyi olacak oyunlar yani fifa 14 haberinde dediğim gibi oyunları konsolda daha iyi yapacaklar uzatmaya gerke yok inanmasanız inanmatın katılmazsanız katılmayın yani adam demiş .. siz inanmazsanız oyun pcde daha mı iyi olacak yani .. adamlar oyunu yapan taraf ..
evet oyunu yapan taraflar onlar haklısın ancak birşeyi unutuyorsun. konsol oyunları da bilgisayarlar üzerinde yapılmakta. yani bunların dediği yok efendim konsolda daha iyi olacak felan hikayenin hikayesidir. pc üzerinden konsola oyun yapılacak demek ,pcde EN AZ konsol kadar grafik demek.pc'niz güçlü ise konsol kalitesine zaten sahipsiniz demektir.

bocekgrafik

23.5.2013 13:25:57

0
Donanım olarak tabii ki 8-10 katlık fark yoktur ama işin içine optimizasyon girdiğinde herşey ters-düz oluyor ve bütün ezberler bozuluyor. Atma payını çıkarsak, 4-5 kat fark var denilebilir belki. Last of us'ın PS3'teki oynanış videosunu görmüşsünüzdür. O oyunu, PS3'ün donanım muadili PC'de açamazsınız bile.

alito

23.5.2013 13:24:58

-1
Adam çok içmiş galiba.

BSC Misafiri

23.5.2013 13:22:32

-3
arkadaş adam şuanki nesilden bahisediyor ayrıca xone nın ve ps4 ün donanımını siz mi tasarladınızki elinize alıp gördünüzmiki yok 7990 etmez diyorsunuz. Konsollarda kullanılan teklonoji amdnin 9000 serisi ile nvidianın ise ya 700 yada 800(bunlardan bitanesi mobil platforma çıkacak hangisi bilmiyorum.) serisi ile getireceği teklonoji. Tamam şuanki sisteminiz çok iyi olabilir ama yeni nesil ne getirecek biliyormuyuz bunu?

BSC Misafiri

23.5.2013 13:22:26

-1
Adam haklı PC'ye oyun çıkartmaz konsol sattırmak için konsola oyun çıkartırsanız konsollar daha iyi olur .

BSC Misafiri

23.5.2013 13:22:24

+1
Hepsini toplasan bir PS4 etmiyor. Killzone Shadow Fall, Deep Down, DriveClub (açık dünya), infamous second sun gibi en grafikli oyunları Sony yaptı. Bunlar sadece başlangıç... Yeni dx kartı gelmeden de pc toplanmaz, zaten oyun yok.

BSC Misafiri

23.5.2013 13:22:20

-1
Sir Pinky mantıklı yorumları eksilemiş.Hadi bunuda eksile :D

adam olun

23.5.2013 13:21:22

+1
oyun firmasının böyle bir açıklama yapması çok normal pc de korsan almış başını gitmiş, oyun fiyatları pc de daha uygun, tabiki konsolu övecek sadece parayı düşünen bir firmadan da böyle bir açıklama beklenir

mastergamer

23.5.2013 13:14:33

-1
Arkdaşlar EA daha çok b0k istiyor toplanın

PSAC

23.5.2013 13:11:12

+1
yeni nesil konsol ve bu konsola olan büyük ilgi + konsoldan elde edilecek büyük kazanç = pc üvey evlat .. olay bundan ibaret ..

Riwalp

23.5.2013 13:09:03

+1
istersen 4k çözünürlüğünde oynat yine de fps klavye ve mouse ile daha güzel oynanıyor.

Megas Red

23.5.2013 13:06:18

+3
XO artık oyun konsolu değil ki? XO XO XO->Gülme smileyi gibi

ErayG-TR

23.5.2013 13:05:27

0
Şayet deselerdi ki "bu konsollar ortalama bir PC'den kat kat üstün" eyvallah derim. "Pazardaki en yüksek donanımlı PC'lerden bir nesil önde" dersen hadi ordan derim. Ekleme: Yazmayı unutmuşum. Hangi platform üstün olursa olsun konsolların yeni nesilde sınırının çok uç noktalara taşınmasıyla biz oyuncuların çok daha kaliteli oyunlar oynayacak olmamız bir gerçek.

PSAC

23.5.2013 13:02:02

-1
ya arkadaşlar adam demiş işte konsolda daha iyi olacak oyunlar yani fifa 14 haberinde dediğim gibi oyunları konsolda daha iyi yapacaklar uzatmaya gerke yok inanmasanız inanmatın katılmazsanız katılmayın yani adam demiş .. siz inanmazsanız oyun pcde daha mı iyi olacak yani .. adamlar oyunu yapan taraf ..

GAMER981

23.5.2013 13:01:06

0
Yine zenci muhamelesi yapılıyor PC'ye Altın bok'u alan firmanın sözünü kim takar

- The Stig -

23.5.2013 12:58:24

-4
sonuna kadar katılıyorum.. Şimdi çıkar konsol düşmanları yok 60 fps'di yok 2k-3k gibi muhabbetlere girer, falanlar filanlar ohooo çoluk çocuk kaynar burası.. Mübarek memleketimin insanının hepsi anasını satayım DONANIM UZMANI,BİLİR KİŞİ.. Neyse daha fazla anaokullu ve ilkokullular basmadan biz kaçalım nede olsa saat 1'e denk geliyo şimdi okuldan çıkma saatleri :D

PSAC

23.5.2013 12:54:08

-3
30 fps dediko idi arkadaş ea çıkıp yeni nesil 30 fps olacak mı dedi artı bir arada 60 fps 720 p diye haberde çıktı ama simdi sony ve ea söylüyor çok güçlü olduğunu yani 1080p 60fps bu arada pc ciler üzülmeyin bu haber doğru ise sizinde sevinmeniz lazım çok iyi oyunlar bizi bekliyor demekki..

GT_55

23.5.2013 12:53:23

+1
Nesil dediği sanırım ps3 ve xbox360..

snipercover

23.5.2013 12:52:59

+3
tekrar aynı şeyi diyorum. Battlefield 4 konsolda pc'den biraz kötü grafikle karşımıza çıksın o zaman ben kat kat güçlüyü sorucam size :)) Söyle bakalım EA kaç para aldın yeni konsol yapımcılarından :))

betadragon

23.5.2013 12:51:49

+5
adama sormazlarmı o zaman niye 30 fps

PSAC

23.5.2013 12:51:17

-6
sony de dedi ea da söylüyor işte yeni nesil çok güçlü ya aslında bırakın gücü donanımı ya adamlar pc de oyunu kötü yapacağız diyor o kadar yani konu ps4 , xbox pcden üstün olması değil konu pc ye oyunların kötü yapılması yani .. takmışsınız ekran kartlarını karşılaştırıyorsunuz .. artık anlayın pc ile konsolların donanımını karşılaştırmayı bırakın .. bu arada bf4 de ps4 çok iyi olacak o zaman .. 1080p 60 fps garanti ..

bkaakco

23.5.2013 12:51:05

0
Katılmıyorum.

redspawn

23.5.2013 12:44:59

+2
Ea games mi ? Başka bir firma söylese belki ama ea piyasayı araştırmayan bir firma. Ses ve video bakımından güçlüymüş. Arkadaş sen pc hangi tarafını kurcaladında bu kanıya vardın. Ne yani 8 çekirdekli bir işlemci ve ddr5 ram var diye yeni nesilde pc önündemi olucak. Biri şu soru sorması gerek. Siz bu oyunları hangi platform üzerinde geliştiriyorsunuz ? Sanırım bu yeterli oluçaktır.

Crauser

23.5.2013 12:43:09

+10
Watch dogs ve Battlefield 4'ün PC üstünde çalışan demoları her şeyi açıklıyor. Talihsiz bir açıklama olmuş.

PSAC

23.5.2013 12:43:05

-9
arkadaşlar bu kadarını bende beklemiyordum 8 10 kat mı ? vay anasını .. yani kısacası pc ne kadar para öderseniz ödeyin nasıl bir donanıma sahip olursanız olun bir kaç yıl oyunu konsolda daha iyi yapacağız diyorlar .. benim için sevindirici haber .. arkadaşlar ben bundan bahsediyordum .. konsolun donanımı önemli değil oyun şirketleri konsolların tarafında olduktan sonra pc her zaman ikinci planda .. mesut bey duy haberi .

BSC Misafiri

23.5.2013 12:42:13

+1
güldüm

BSC Misafiri

23.5.2013 12:42:12

+2
yav he he

BSC Misafiri

23.5.2013 12:42:08

+8
bahsi geçen 2 konsolu birbirine bağlasan bile bir gtx 690 yada hd 7990 etmez.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız