Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

EA, Kendini Botlarla Desteklerken Yakalandı


   Görünüşe göre Electronic Arts, oyunlarında yer eden eşcinsel ilişkilere açık oynanış biçimini boykot eden oluşumlar karşısında kendi ürünlerini otomatik botlardan faydalanarak savunmuş.
 
    Bioware'in Mass Effect serisinde de karşımıza çıkan aynı cinsle ilişki durumu son olarak Star Wars: The Old Republic isimli MMORPG oyununda yer etmiş ve bunun karşısında firmaya karşı pek çok grup tarafından boykot başlatılmıştı. Bir Reddit kulanıcısı, EA ve Bioware'in yapımlarını boykotlar karşısında desteklemesi için internet botları oluşturduğunu ortaya çıkardı. İşte o tespit!
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak MSXbox Mass Effect Mass Effect 2 Mass Effect 3 Action RPG Bioware EA Games Xbox360 PC
Küresel Çapta Konsol Satış Rakamları (7-14 Nisan) 15. Haftanın Satışları (2012)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

bocekgrafik

17.4.2012 09:20:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aprdec Lut kavmini biraz araştırsaydınız orada yaşayan insanların ensest ilişkilerde bulunduğunu, tecavüz eğilimleri olduğunu görürdünüz. Oradaki insanlar çığırından çıkmıştı yani. Kuranda ne yazıyorsa o doğrudur buna itirazım tabii ki olamaz. Zaten burada tartışma yaratmaya çalışmıyorum sadece yorumumu ve bilimin ortaya çıkardığı gerçekleri söyledim. Kim böyle olmak ister ki hiç düşündün mü ? Hele hele Türkiye gibi bir ülkede. Kısıtlanmalar,dışlanmalar,ikinci sınıf insan muamelesi,hatta insan yerine konmamalar, bir kaç yorum aşağıda bir üyenin tavrı gibi ''pislik iğrenç'' şeklinde aşağılanmalar. Sen bunu bilinçli olarak ister miydin ? Başka diyeceğim yoktur hakim bey.
Teorik hiçkimse böyle olmak istemez ancak reelde durum farklı. Eskiden bu orta kesim çok küçük bir azınlık iken bugün kimi ülkelerde yüzbinlercesinden bahsediliyorsa eğer, bunu sadece bir hastalık olarak kabul etmek imkansızdır. Yukarıda dodomoco güzel örneklemiş. Ona artı olarak, bu hastalık ya da adı her neyse artık, bulaşıcıdır. Bu sebeple de yeterirce tedbirli davranılmadığından dolayı, bunların toplum içindeki oranı gitgide artmaktadır; ülkemizde de. Yayılmasındaki bir neden de, gençlerin çoğunun bunu bir hastalık ve sapıklık olarak değil de medenilik ve entellektüellik göstergesi gibi algılamalarındandır. Bu da onları eşcinsel olmadıkları halde eşcinselliğe meyilli kılmaktadır. Sayılarının yüzdelik olarak artmasındaki bir neden de budur.

Nicegame!

16.4.2012 21:33:42

0
ea bırak git kardesim ya.BF3 multi bıraktım A.V.A ya devam ediyorum.Pişmanda değilim.f2p oyun bile bin basar bf3'üne.bfbc2 gibi birşey zannedip aldım almaz olaydım.Simdide bot işine bulaşmışın.Olmamıs.

BSC Misafiri

16.4.2012 19:25:31

0
DOĞRUYSA EĞER RESMEN REZALETİN ALTINA İMZA ATMIŞLARDIR.

Aprdec

16.4.2012 19:23:19

0
Lut kavmini biraz araştırsaydınız orada yaşayan insanların ensest ilişkilerde bulunduğunu, tecavüz eğilimleri olduğunu görürdünüz. Oradaki insanlar çığırından çıkmıştı yani. Kuranda ne yazıyorsa o doğrudur buna itirazım tabii ki olamaz. Zaten burada tartışma yaratmaya çalışmıyorum sadece yorumumu ve bilimin ortaya çıkardığı gerçekleri söyledim. Kim böyle olmak ister ki hiç düşündün mü ? Hele hele Türkiye gibi bir ülkede. Kısıtlanmalar,dışlanmalar,ikinci sınıf insan muamelesi,hatta insan yerine konmamalar, bir kaç yorum aşağıda bir üyenin tavrı gibi ''pislik iğrenç'' şeklinde aşağılanmalar. Sen bunu bilinçli olarak ister miydin ? Başka diyeceğim yoktur hakim bey.

bocekgrafik

16.4.2012 18:00:46

0
Yanlışta ısrar diye buna denir. Sapıklık parayla değil. Altın değil de, platin dışkıyı hak ediyorlarmış meğerse...

ageof98

16.4.2012 12:14:42

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Hani Lut da kavmine şöyle demişti: "Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz? Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz." Kavminin cevabı: "Yurdunuzdan sürüp çıkarın bunları, çünkü bunlar çokça temizlenen insanlarmış!" demekten başka olmadı. (Araf Suresi, 80-82) Andolsun onlar, onun konuklarından da murad almak için baskı yaptılar. Biz de onların gözlerini silip kör ettik. "İşte azabımı ve uyarmamı tadın." Andolsun onları bir sabah vakti erkenden, üzerlerinde kararını kılmış bir azab yakalayıp-bastırıverdi. (Kamer Suresi, 37-38) @Aprdec Senin Dediklerinmi doğru Yoksa Yüce Yaratanımız mı?
Şüphesiz haklısın ancak eşcinsellik ile ilgili bazı hastalıklar da var.Mesela Bülent Ersoy'un kendi seçimi değildi.Bu hastalıkta ömrünün bir dönemini erkek olarak geçirirken bir dönemini de kız olarak geçiriyorlar.Ancak senin de yorumunda olduğu gibi bunu bir zevk olarak yapanlar da var.Ama EA her oyununda bunu yapıyor artık Zevran'ın bana yavşamasından gına geldi :)

BSC Misafiri

16.4.2012 11:08:59

-3
quote:

Eşcinsellik seçim değildir. Doğuştan gelen hormonsal bir yönelimdir. Psikologlar da bunun bir hastalık olmadığını ve değiştirilemeyeceğini kanıtlamışlardır. Kimse eşcinsel olmayı seçmiyor anlayacağını
Hani Lut da kavmine şöyle demişti: "Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz? Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz." Kavminin cevabı: "Yurdunuzdan sürüp çıkarın bunları, çünkü bunlar çokça temizlenen insanlarmış!" demekten başka olmadı. (Araf Suresi, 80-82) Andolsun onlar, onun konuklarından da murad almak için baskı yaptılar. Biz de onların gözlerini silip kör ettik. "İşte azabımı ve uyarmamı tadın." Andolsun onları bir sabah vakti erkenden, üzerlerinde kararını kılmış bir azab yakalayıp-bastırıverdi. (Kamer Suresi, 37-38) @Aprdec Senin Dediklerinmi doğru Yoksa Yüce Yaratanımız mı?

BSC Misafiri

16.4.2012 03:37:24

0
arkadas 2012 ne hayirsiz geldi ea'e 2013'te iflas ederler demedi demeyin :)

BSC Misafiri

15.4.2012 20:01:45

0
artık nefret etmeye başladım bu firmadan.bu kadar da sahtekarlık olmaz be kardeşim.harbi sövesim var sana ea

Chidori

15.4.2012 19:48:04

0
EA hamle yaptıkça gözümüzden düşüyor.

E_Aydin35

15.4.2012 18:34:58

0
Büyük skandal, vay be ben hep diyordum insanların bilmediği arka planda neler yaşanıyo diye gün yüzüne çıkması ne güzel bir şey ya, gün yüzüne çıkaranlara teşekkür ediyorum..:) İşte altın dışkı ve EA...

dodomoco

15.4.2012 18:24:12

0
eşcinsellik tam olarak bir hastalık değildir bir insanın cinsel tercihinde çevre ve tecrübelerde rol alır mesela baba rol modeli olmadan büyüyen bir çocukda eşcinsellik olma olasılığı iyi bir ailede bir baba rol modeli ile büyüyen bir çocuğunkine göre cidden çok fazladır veya küçükken kızlarla oynayan veya annesinin dibinden ayrılmayan veya kızların dalga geçtiği bir erkek çocuğuda eşcinsel olabilir ki bu insanların çoğunda sapkınlıklar vardır gelelim oyuna oyundaki bu durum 15 yaşında ergenliğe yeni giren bir çocuğun kafasını karıştırabilir inanın insan psikolojisinde en büyük yarayı açan şeyler bu tür iğrenç ve mide bulandırıcı cinsel ilişkilerdir bir çocuk sawı izler belki hiç etkilenmez ama cinsellikle ilgili internette yaşadığı bir şey asla aklından çıkmayacaktır allahıma çok şükür zamanında bu kadar iğrenç pislik şey yoktuda adam gibi büyüdük ama inanın bu kadar kirlenmiş bir ortamda çocuğumu nasıl koruyacağım bilmiyorum bunun dışında eşcinselliğin hastalık olan hali cinsel kişilik bozukluğudur buda psikolojik tedavi ile düzeltilebilir ama küçük yaşta fark edilmesi şarttır

Aprdec

15.4.2012 17:40:01

+7
Eşcinsellik seçim değildir. Doğuştan gelen hormonsal bir yönelimdir. Psikologlar da bunun bir hastalık olmadığını ve değiştirilemeyeceğini kanıtlamışlardır. Kimse eşcinsel olmayı seçmiyor anlayacağınız. İnsanların kendi seçimi olmadığı halde bu yüzden onları dışlayan insanlar utansın,eşcinseller değil. Oyuna gelirsek istersen eşcinsel olursun istersen heteroseksüel. Oyunda eşcinsel olmayı seçmiyorsan problem ne ?

BSC Misafiri

15.4.2012 17:35:48

-1
Once su servir larini duzelsinler dogru duzgun mac yapamiyoruz biktik ya fifa12 harika bi oyun ama gel gelelim interneti kimin iyiyse ondaha iyi oynuyo bugun 5 sefer ea nin serviri yuzunden koptu oyun 5 malubiyet verdi allah belani versin ea games milleti somurecenize servirlari adam gibi yapin serefsizler

5trex5

15.4.2012 17:26:28

0
şok haber EA kendi altın dışkısıyla ilişkiye girmişş!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

gokselc12

15.4.2012 17:16:38

0
@cocoloccomaya Cahillik parayla değil tabii :D tyln_1887 en güzel cevabı vermiş;) Ayrıca eşcinsellik oyunlarda seçim veya tercih olabilir ancak gerçek hayatta bir seçim olduğunu zannetmiyorum. Yani kim seçerki öyle olmayı?

kumdaoyna

15.4.2012 16:29:58

+1
EA oyunlarında friendship puanı almak için bunu yapmanız gerekiyor.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Ehh artık o kadarına da katlanırsınız dimi? Dışkı ödülünü sonuna kadar hak ediyorsun EA.

5trex5

15.4.2012 16:26:51

0
FOREVER SANTA MONİCA FOREVER GOD OF WAR

tyln_1887

15.4.2012 15:59:39

0
Arkadaşım ben veteriner fakültesinde okuyorum hayvanlarda eşcinsel ilişki olan birşey bir çok örneğini verebilirim,bi konu hakkında bilgin yoksa yorum yapma.En basidinden googla homosexual animals yaz görürsün

atahan12

15.4.2012 15:56:07

+1
[image]http://www.nerfnow.com/comic/image/733[/image]

- The Stig -

15.4.2012 15:40:30

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ben EA falan savunmuyorum. Ama eşcinsellik bir seçimdir. Oyunda yer almasının ne sakıncası var.
ağzını pozduracaksınız insanın..tamam lan sen ne zaman iki erkek hayvanın birlikte olduğunu görürsen yada gördüğün zaman bende eşcinselliği kabul edecem..

BSC Misafiri

15.4.2012 15:30:26

0
adamlar hala derslerini alamamışlar arkadaş bu kadar yüzsüzlük olmaz.

BSC Misafiri

15.4.2012 15:30:19

-1
Ben EA falan savunmuyorum. Ama eşcinsellik bir seçimdir. Oyunda yer almasının ne sakıncası var.

BSC Misafiri

15.4.2012 15:30:16

0
En barizi dragon age'de var, ama oyun sizi bu şekilde oynamaya zorlamıyor ki! Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi tercihler ve çevredeki diğer insanlarla olan ilişkiler zaman içinde oraya götürüyor. Yani gibipte mass effect'te Garrusla diyaloğu flirt boyutuna götürürsen affetmez.Taşş gibi Liara varken Garrusa iş olursan olacagı budur zaten.. Yani demek istediğim oyunu hetorosexüel shepard ile oynamak oyuncunun elinde.. Ayrıca bot olayını da tek perspektiften değerlendirmemek gerek, bot koymadığını düşün dev arenada 6 kişi birbirini bulman sürer yarım saat.. Adamlar ne yapsa kabahat..

BSC Misafiri

15.4.2012 15:30:08

0
herkes eleştiriyor tamamda oyun piyasasında en çok satan firma yine ea. beğenmiyorsanız almazsınız bence haddinden fazla eleştiriliyorlar bunda rakiplerinin payı var. en kötü şirket seçiliyor sadece bir oyun firması bir silah tüccarı değiller kimseyi zorlamıyorlar istersen al istersen alma. evet yanlışları çok fazla lakin hala yapmış olduğu kaliteli yapımlara diğer firmaların ulaşması için çok ekmek tüketmeleri gerekir buda bir gerçek

BSC Misafiri

15.4.2012 15:30:05

0
millet oyunda eş cinsel ilişkiye giriyor suçu ea atıyor oda güzel. madem yaptılar sende girme arkadaşım okadar düzgün biriysen onlar yaptı diye senin illaki kaidanla ilişkiyemi girmen lazım saçmalık bu herşeyi yapıp da suçu şeytana atmak satış rakamları ortada diğer rakip firmalar çekemiyor.

BSC Misafiri

15.4.2012 15:30:04

-1
tamam lan yeter siz ozaman neden ea oyunlarını oyunuyorsunuz

gokselc12

15.4.2012 14:54:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: maliaslaner Arkadas ister es ister hetero seksuel olur amma gereksiz islerle ugrasiyorsunuz. Sanki yasaklayinca olmayaacak boyle olaylar.
Yurtdışında epey konuşuldu bu boykot. En güzel cevap "Oyuncuya zorla eşcinselliği seçtirmiyoruz, bunlar birer seçenek ve tamamen oyuncuya kalmış birşey." E sen kalkıp bu seçenekleri seçiyorsan, +16 veya yetişkin damgalı oyunu çocuğuna alıyorsan kabahat sende. Ha tabii EA'nin bot kullanması aciz bir davranış:D

venom.X

15.4.2012 14:43:16

0
EA sidik yarıştıran çocuklara döndü

5trex5

15.4.2012 14:39:57

0
geber EA!!!!!!! hahaha hihihaha kafayı yedim artık

5trex5

15.4.2012 14:37:47

0
nerdeyse bütün oyun şirketlerinden nefret ediyorum en çokta dlc ler yüzünden bu yüzden tek sevdiğim stüdyo santa monicadır tek işini güzel yapanlar onlar dlc çıkartmamaları bunun göstergesi

OzgurKlnc

15.4.2012 14:36:12

0
EA Garipleşti iyice

sarjaleti

15.4.2012 14:03:32

+1
Para göz herifler, para için neler yapıyorlar.

Guest-56D7221EF

15.4.2012 13:39:20

+3
ea adını daha fazla kirletmeye devam ediyor ne kadar yüzsüz bir şirkettir bu.

satresin

15.4.2012 13:33:05

0
En azından article spinner kullansaydınız :)

Portraitclub

15.4.2012 13:14:32

+1
şimdi işte bu hareketle altın dışkıya ne kadar da layik olduğunu gözler önüne seriyor

Himurajutsu

15.4.2012 13:07:37

-1
ne kadar sahtekar olduklarını nasılda belli ediyorlar. oyun dünyasının malları ya.

tizar

15.4.2012 13:02:47

-4
bizim bilmiş oyuncu kesim gider birde %52 si dışkı öldülünü haketmiyor der. fifa da iki top sallamak biraz bf3 oynamak onu en iyi firma yapar. oylamanın sonucu genel seçimlerle aynı oyuncuların yarısı şapşal.

No-One

15.4.2012 12:58:11

0
Buna da bir bahane bulamazlar artık. EA dışında bunları yapan yok mu, tabi ki var ama hem altın dışkı ödülü, hem bu oyunlardaki görüşleri ve DLC saçmalıkları üst üste gelince seneye de bu ödülü alır diyorum.

specnaz

15.4.2012 12:57:15

0
millet zaten en kötü şirket seçmiş bide bu olaylarla iyice adını lekeledi ea

lotrozan

15.4.2012 12:57:13

0
EA ne çirkef şirketsin sen yahu

maliaslaner

15.4.2012 12:46:28

+2
Arkadas ister es ister hetero seksuel olur amma gereksiz islerle ugrasiyorsunuz. Sanki yasaklayinca olmayaacak boyle olaylar.

By Karabay

15.4.2012 12:43:21

-2
ibretlik tespit... :)

Neverwinter81

15.4.2012 12:42:51

0
Arnavutluktan John, Honduras'tan May. İsimlerden belli zaten o bölgelerde o isimlerin olması...

E4EN

15.4.2012 12:40:43

+24
Altın dışkıya yakışacak hareketler tebrikler ea

Tall Man

15.4.2012 12:35:03

0
Madem bot yapıyorsunuz başka cümleler bulsaydınız . Sahtekarlığı bile adam gibi yapamıyorlar :D

5trex5

15.4.2012 12:12:20

+3
ea dan başka ne beklenir bide bu oyun şirketlerini babasınınmış gibi savunanlar var

Frostmourne Hungers

15.4.2012 12:01:25

0
oyun dünyasının şaklabanı adamlar

Oyunsever67

15.4.2012 12:00:42

0
EA para nerdeyse oraya yatırım yapar zaten eşcinsellerden bile parayı kırıyor takmaz onlar boykot moykot:)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Mass Effect 3 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
76 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız