Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dedektiflik Temalı Oyun Önerileri: Steam Yaz İndirimleri 2023

 
 
Steam yaz indirimleri için artık son saatler içerisindeyiz. İndirimler bugün TSİ 20:00'de sona erecek ve eğer satın alım yapmadıysanız ve dedektiflik türünde oyun arıyorsanız bu liste size göre.
 
- L.A. Noire (43 TL)
 
 

Rockstar Games tarafından oyunculara sunulan aynı zamanda dedektiflik ve araştırma  temasını bizlere aktaran bu yapım içerisinde interaktif bir deneyim bizleri bekliyor. Oyunda hem ara sahneler hem de normal bir şekilde araştıracağımız çeşitli alanlar bulunuyor. Buralarda kendi yöntemlerimizi kullanabiliyor ve araştırmalarımızı sürdürebiliyoruz. L.A. Noire adlı bu yapım Steam indirimleri kapsamında 43 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Gayet ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu yapım bizlere güzel bir dedektiflik deneyimini aktarıyor diyebilirim.
 

Dedektif oyunları denilince akla tabii ki bu yapım da geliyor. Eski bir yapımı olmasına karşın güzel bir içeriği ve dedektiflik deneyimini bizlere aktaran oyunda farklı dava konuları bulunuyor ve cinayetten hırsızlığa kadar çok farklı suçlara doğru adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde elbette atıldığımız alanlarda ve bölgelerde araştırma yapmak, şüphelileri sorgulamak ve kaçan kişileri kovalamak gibi çeşitli eylemlerde bulunabiliyoruz. Tabii ki bu içeriklerle beraber oyun daha zevkli hale gelebiliyor ve bu kapsamda farklı farklı olay örgüleriyle beraber karşılaşabiliyoruz. Farklı farklı ayrıntıların ve detayların bizlere aktarıldığı ve bizim de bu detayların içerisinde olduğumuz oyunda öncelikle bağlı olduğumuz birime hesap vermek durumunda kalıyoruz. Elbette her çözdüğümüz veya çözemediğimiz durumlarda ne yazık ki üstlerimize durumu bildirmeye başlıyoruz. Oyun içerisinde her çözmeye başladığımız olay için çeşitli puanlamalar yapılıyor ve ne kadar çok detay ve ipucu bulursak o kadar çok skor elde edebiliyoruz. Eğer skor kasmak isteyen oyuncular varsa bu tür durumlara dikkat etmesi gerekiyor ve her olayın sonucunda ise o olayı nasıl değiştirdiğinize ve bitirdiğinize bağlı olarak bir not alıyorsunuz.
 
 

Hollywood şehrinde geçen ve interaktif bir deneyimi bizlere aktaran L.A. Noire oyunu içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi ipuçlarını toplayabiliyor, şüphelileri arayabiliyor, tahmin edebiliyor, sorgulayabiliyor ve gizli olan gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde temel amacımız bundan ibaret. Elbette bunları yaparken oyun içerisinde yer alan özgürlük tamamen bize ait oluyor ve nereyi araştırmak istersek o kısma doğru ilerleyebiliyoruz. Elbette gizli kısımları bulmak oyunda çok önem arz ediyor. Çünkü bunlarla beraber elde ettiğimizi ipuçları bize doğrudan suç işleyen kişiye götürebiliyor ve bu durumda ise sağa sola çok dikkatli bakmamız gerekiyor. Bu tarz oyunlardan dedektiflik ve araştırma temasını severler daha çok zevk alabiliyor. Dolayısıyla siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve dedektiflik macerasına giriş yapmak istiyorsanız ve bu oyunu da denememişseniz bu oyuna  bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun eski bir yapımı olmasına rağmen hala oyuncular tarafından oynanan ve günümüzde de yer bulan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Farklı farklı olaylara atıldığımız ve şüphelileri sorguladığımız yapım Steam indirimleri kapsamında 43 Türk lirasından satışta bulunuyor. Bu oyunu satın alıp kütüphanenize ekleyerek siz de derin araştırmalar yapabilir, farklı olay örgüleriyle beraber karşılaşabilir ve bunları çözmek de tamamen sizin işiniz olabilir. Oyundaki tüm seçimler tamamen size ait oluyor ve bu seçimlerle beraber gidişatı bir nevi değiştirebiliyorsunuz. Elbette olayların arka planında yer alan sırları açığa çıkarmak da sizin maharetinize ve gözlem yeteneğinize bağlı.

- The Wolf Among Us (13 TL)
 
 

5 bölümden oluşan ve 2013 yılında biz oyunculara sunulan The Wolf Among Us gayet güzel bir dedektiflik ve macera içeriğini bizlere aktarıyor. Klasik Telltale tarz oyunlarını siz de biliyorsunuz ki interaktif bir oyun içeriğini bizlere aktarıyor ve bu oyunda da bu içerik aynen devam ettiriliyor. Oyun içerisinde çeşitli seçimler yapabiliyor, bu seçimlerin gidişata etki ettiğini görebiliyor ve her yaptığımız seçim oldukça önem arz ediyor. Yaptığımız seçimlerle beraber olay örgüsünün gidişatını değiştirebiliyor, çeşitli sırları açığa çıkarabiliyor ve bu kapsamda farklı sonuca doğru varabiliyoruz. Bu seçimlerin farklılık getirmesi ile beraber her oyuncu bu oyunda farklı sonlarla karşılaşıyor ve farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 

Dedektiflik temasını işleyen The Wolf Among Us içerisinde çizgi romanlarda yer alan karakterler yer alıyor ve bu dünya içerisinde büyük kötü kurtlardan pamuk prensese kadar çok farklı çizgi roman kahramanı karşımıza çıkıyor. Ek olarak bu kahramanların olduğu bir dünyada farklı farklı olaylarla burada karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde gayet güzel bir hikaye içeriği üzere aktarılıyor bu hikaye anlatımı içerisinde elbette belirli seçimler yapabiliyor ve yeni karakterlerle de oyun içerisinde karşılaşabiliyoruz. Oyunda büyük kötü kurt karakterini kontrol ediyor ve aynı zamanda bir dedektif olarak da yer buluyoruz. Burada temel amacımız çizgi roman karakterlerinin işlediği suçları açığa çıkarmak. Dolayısıyla biz de burada bu rolü üstlenerek bu tür olayların arka planında yer alan sırlarını açığa çıkarabiliyor, çeşitli araştırmalar yapabiliyor, farklı mekanlara doğru alabiliyor ve yaptığımız hamlelerle ipuçları bularak bunları birleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde ilgi çekici olaylar karşımıza geliyor ve bunlara çözmek de tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Oyun içerisinde oynanış anlamında çok derin bir şeyler beklemeyin. Oyun daha çok sinematik bir deneyimi bizlere sunuyor ve bu sinematik deneyimle beraber elbette oldukça fazla diyalog ve sahne karşımıza çıkıyor ve biz de bunları bir dizi şeklinde izlemeye koyuluyoruz. Oyunda belirli alanlarda karakterin kontrolü bizlere bırakılıyor ancak bu tabii ki çok da uzun sürmüyor. Karakterin kontrolü bize bırakıldığı zaman elbette çevreyi istediğimiz şekli araştırabiliyor, etkileşime geçebileceğimiz nesnelerle etkileşime geçebiliyor ve çeşitli yorumlamalarda bulunabiliyoruz. Yine oyun içerisinde karakterinizle beraber çeşitli bulmacaları çözebiliyor, farklı seçimlerle beraber hikayenin gidişatını değiştirebiliyor ve 5 bölümden oluşan bu yapımın finaline doğru adım atmaya çalışıyoruz. Oyunun ilk sezonu olarak karşımıza çıkan The Wolf Among Us’ın şu anda ikinci sezonu geliştirme aşamasında bulunuyor. Ancak ikinci sezonun bu yıl gelmesi beklenmiyor ve 2024 yılı içerisinde çıkış yapması planlanıyor. Elbette oyunun sonunda açık bir son bizleri bekliyor ve burada kendi yorumlarınızı yapmaya koyulabiliyorsunuz.
 
 

The Wolf Among Us içerisinde çözmeniz gereken sırlar, açığa çıkarmanız gereken ipuçları ve daha fazlası yer alıyor. Bu kapsamda kendi dedektif becerilerinizi kullanmanız ve kendi yorumlamalarınızı da yapmamız gerekiyor. Elbette yaptığınız bu tahminlerle beraber de çeşitli seçimler yapıyor ve bu seçimlerin de sonucuna katlanmak durumunda kalıyorsunuz. Gayet güzel bir sinematik deneyimi sunan ve seçimlerin önemli olduğu olan bu yapım Steam indirimleri kapsamında 13 Türk lirasından satışta bulunuyor. Oldukça ucuz bir fiyata satın alarak oyun kütüphanenizi ekleyebilir ve güzel bir deneyimin tadına varabilirsiniz diyebilirim.

- The Sinking City (10 TL)
 
 

2019 yılında biz oyunculara sunulan ve dedektiflik oyunları arasında bilinen bir yapım olan The Sinking City  u anda Steam yaz indirimleri kapsamında 10 Türk lirasından satışta bulunuyor. Oldukça ucuz bir fiyata alabileceğiniz ve kütüphanenizi ekleyebileceğiniz bu yapım muhakkak kütüphanenizde bulunması gereken ve dedektiflik oyunlarından hoşlanıyorsanız oynanması gereken yapımlardan biri. Oyuncuların ikiye bölündüğü bu yapımda birçok oyuncu oyunun hikayesi nedeniyle bu oyunu oynuyor ve birçok oyuncu ise oyunun içerdiği performans sorunlarından ve hep aynı şeyleri yapmamızdan dolayı oyunu eksik buluyor. Dolayısıyla oyunu bu fiyatla beraber denemenizde fayda var. Fiyatın ucuz olması ile beraber bu oyunu deneyebilir ve farklı bir deneyime adım atabilirsiniz. Bu tarz oyunları zaten içerdiği olay örgüsüyle ve hikayesi ile beraber değerlendirmeye alıyor ve ne kadar ilgi çekici bir olay örgüsüne sahipse o denli oyunculara bu tarz yapımlar eğlenceli gelebiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda elbette oynanış açısından çok üst düzey bir içerik beklemiyor ve daha çok olayların gidişatını değiştirebildiğimiz ipuçlarını bulabildiğimiz kısımlar içerisine çekiyor diyebilirim.
 

Özel bir dedektif olarak atıldığımız bu yapımda 1920'lerde bulunuyor ve Amerika Birleşik Devletleri içerisinde yer alıyoruz. Oyun içerisinde arka planda bizlere gayet ilgi çekici bir hikaye anlatılıyor ve doğaüstü güçlerin buraya hakim olduğunu görebiliyoruz. Oakmont şehri içerisinde yer aldığımız oyunda bu şehir doğaüstü güçler tarafından ele geçiriliyor ve bizim de amacımız bu doğaüstü güçleri açığa çıkarmak ve arka planda neler olduğunu öğrenmek. Elbette bunu bulmak için de zorlu bir mücadele bizleri bekliyor ve bu kapsamda hem kasvetli atmosfer hem de karanlık bir durum bizlere aktarılıyor. Hikaye açısından ilgi çekici bir içeriği bizlere aktarmayı hedefleyen bu yapımda farklı farklı bölgelere doğru adım atabiliyor, buraları araştırabiliyor ve dedektiflik becerilerimizi buralarda kullanabiliyoruz. Oyunda farklı farklı olaylar ve vakalar bulunuyor. Bunları çözmek için de elbette kendi fikirlerimizi ve özgürlüğümüzü kullanabiliyoruz ve her vaka farklı bir sonla son buluyor diyebilirim. Dolayısıyla oyun içerisinde yaptığımız hareketlere bağlı olarak gidişatı değiştirebiliyor ve her oyuncunun da bu oyunda farklı bir deneyim elde etmesini bekleyebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde doğaüstü güçlerden bahsettik ve dolayısıyla oyunda korkunç yaratıkları bekleyebilir ve bu kapsamda buralarda neler olup bittiğini bulmaya çalışabilirsiniz. Elbette diğer dedektiflik oyunlarına göre daha çok bilim kurgu tarafına yakın olan bu oyun içerisinde açık soruşturma sistemi bulunuyor. Bu açık soruşturma sistemi de bizlere derin özgürlükler sağlayan bir mekanik olarak aktarılıyor. Dolayısıyla burada yapacağınız seçimler ve araştırabileceğiniz kısımlar tamamen size ait oluyor.
 
 

Karanlık bir atmosfere sahip ve dedektiflik becerilerimizi açığa çıkarabileceğimiz bir yapım olan The Sinking City, Steam yaz indirimleri kapsamında 10 Türk lirasından satışta bulunuyor. Dolayısıyla bu oyunu ucuz fiyata satın almanızı ve denemenizi tavsiye ederim. Oyun her ne kadar birçok oyuncu tarafından sevilmese de elbette ucuz bir şekilde karşımıza çıkması ile beraber denenebilir ve oynanabilir. Bu indirimlerden sonra Steam'e kur güncellemesinin geleceği haberleri ortada dolanıyor. Elbette resmi bir açıklama almamasına rağmen yine de biz bu fiyat artışını bekliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunları ucuza almanın tam sırası diyebilirim.

- Batman - The Telltale Series ve Batman: The Enemy Within - The Telltale Series (13 TL)
 
 

Bruce Wayne yani Batman olarak adım attığımız bu yapımlar içerisinde klasik Telltale tarzı bir yapı bizleri bekliyor. Bu oyunlar da yine yukarıda bahsettiğim The Wolf Among Us yapısını bizlere aktarıyor ve sinematik bir deneyimi bizlere sunuyor diyebilirim. Oyun içerisinde zengin bir aileden gelen Bruce Wayne adlı karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber farklı olaylara doğru yelken açabiliyoruz. Elbette içerisinde bulunduğumuz eyaletin siyasi işleri ile ilgilenebiliyor ve zengin olduğumuzdan dolayı da farklı işlere doğru adım atabiliyoruz. Oyunda ilgi çekici bir hikaye örgüsü bulunuyor ve amacımız da bu şehrin içerisinde bulunduğu kötü durumu sona erdirmek ve burada bulunan suç unsurlarını ortadan kaldırmak. Bazen Bruce Wayne bazen de Batman olarak adım attığımız oyunda her iki karakterin olması gerektiği anları biz belirleyebiliyor ve seçimlerimizle beraber de oyundaki gidişatı tamamen değiştirebiliyoruz. Oyunda seçimlerimiz oldukça önem arz ediyor ve seçimleri yaparken çok dikkat etmeniz gerekiyor.
 
 
Steam indirimleri kapsamında alınabilecek ve güzel vakitler geçirebileceğiniz iki oyun da 13 Türk lirasından satışta bulunuyor. 2 oyunun içerisinde de 5 farklı bölüm bulunuyor ve bu 5 farklı bölümü de deneyimleyebiliyorsunuz. Oyunun 1. sezonu ve 2. sezona karşımızda bulunuyor ancak 3. sezonda ne yazık ki yer almıyor. Dolayısıyla ilk iki sezonun burada deneyebilir ve 10 bölümlük bir maceraya siz de atılabilirsiniz. Oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu yapımlar oyuncular tarafından seviliyor ve halen de oynanmaya devam ediliyor ve ayrıca Steam indirimleri kapsamında alınabilecek güzel dedektiflik oyunlarından biri diyebilirim. Daha çok sinematik bir deneyim sunduğundan dolayı oyun içerisinde fazla bir oynanış içeriği yer almıyor ancak oynanış  kısımlarında etrafı istediğimiz şekilde araştırabiliyor, etkileşime geçebileceğine senelerle beraber etkileşime geçebiliyor ve buralardaki olayları ve sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz.
 
 

Batman olarak atıldığımız bu yapımında elbette arka planda yer alan karanlık sırları açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda farklı bölgelere doğru adama atabiliyor, çeşitli sinematik sahnelerle beraber neler olup bittiğini öğrenebiliyor, DC evreninden aşina olduğumuz karakterlerle beraber karşılaşabiliyor ve ikonik kötü karakterleri de burada alt etmeye çalışıyoruz. İlgi çekecek karakterlerin ve hikaye örtüsünün yer aldığı bu yapım her oyuncunun kütüphanesinde olması gereken oyunlardan biri diyebilirim. Gotham şehrindeki suç oranına azaltmaya çalıştığımız yapım içerisinde gidişatı tamamen değiştirebiliyor ve her yaptığımız eylemin sonucunu oyun içerisinde görebiliyoruz. Dolayısıyla bu seçimlerin farklılık göstermesi durumuyla beraber her oyuncu bu oyunda farklı bir deneyim elde edebiliyor ve farklı sonuca doğru yol alabiliyor.
 
 

Oyunlar içerisinde zengin bir aileden geldiğimden dolayı istediğimiz şekilde parayı yönetmeye çalışıyor ve elimizde bulunan şirketin kötü ellere düşmesini engelleyebiliyoruz. Bir teknoloji şirketimizin olduğu oyunda Batman'a ait çeşitli geliştirmeler yapabiliyor ve yer yer de farklı malzemeleri üreterek kötüleri bu teknolojilerle kolayca alt edebiliyoruz. Gayet güzel bir şekilde harmanlamış hikayesiyle beraber karşımıza çıkan bu yapımda geliştirici ekibin belirttiğine göre bazı performans sorunları yaşanabiliyor. Bunları yaşamamak adına da ekran kartı sürecimizi güncellememiz gerekiyor.

- Disco Elysium (15 TL)
 
 

İzometrik kamera bakış açısı ile beraber karşımıza çıkan dedektiflik rol yapma oyunu Disco Elysium şu anda Steam yaz indirimleri kapsamında oldukça ucuz bir fiyatla karşımıza çıkıyor. Elbette oyun zaman zaman yine aynı fiyatla beraber karşımıza çıkmış durumda ancak artık bence bu oyunun son indirimi diyebilirim. Çünkü Steam yaz indirimleri sonrası kur güncellemesine gidebilir. Bu da tüm oyunların zamanla fiyatlarının artması demek. Dolayısıyla bu kapsamda oyun 15 Türk lirasından karşımıza çıkıyor ve kütüphanenizde yer alması gereken yapımlardan bir tanesi diyebilirim. Ek olarak bu oyunu kaçırmamanızı tavsiye ederim.
 

Disco Elysium dünyası bizlere geniş bir macerayı sunuyor. Oyun içerisinde yine karakterimizle beraber ilerleyebiliyor, dedektiflik seçenekleriyle beraber olayları irdeleyebiliyor ve bu kapsamda çeşitli seçimler yapabiliyoruz. Yine diğer oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da yaptığımız seçimler oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu seçimlerle beraber olayın ve vakanın gidişatını değiştirebiliyor ve doğru suçluların ortaya çıkarmasını sağlayabiliyoruz. Elbette bu seçimler her oyuncu tarafından farklı bir şekilde ele alınıyor ve dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor diyebilirim. Rol yapma deneyimine atıldığımız bu macerada elbette karakterimizin farklı bir beceri sistemi bulunuyor. Bu becerisi sistemiyle beraber dedektiflik yeteneklerimizi daha da arttırabiliyor ve bu kapsamda olayları daha hızlı ve güvenilir bir şekilde çözebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde farklı farklı vakalar karşımıza çıkıyor ve her vakanın gidişatını değiştirebileceğimiz seçimler bizleri bekliyor. Burada istediğimiz karakterleri sorgulayabiliyor, cinayetleri çözmek için çeşitli adımlar atabiliyor, etrafı keşfedebiliyor, yine farklı karakterlerle tanışıp onlara rüşvet verebiliyor ve tamamen ne olacağımızı biz belirleyebiliyoruz. Oyun içerisinde nasıl bir hayat sürmek istersek o yöne doğru kayabiliyor ve bu seçimler de tamamen bize ait oluyor. Yani oyunda istersek kahraman olabiliyor istersek de rezil bir hayat sürmeye başlıyoruz. Bu tamamen bizim seçimimiz olarak oyunda yer alıyor.

Bu oyun içerisinde kendimizi sürekli olarak diyalog okurken görebiliyor ve uzun uzun diyaloglarla karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda okumayı sevenler daha fazla zevk alabilir ancak bu tabii bir yerden sonra belki de sizleri yoran ve sıkan olaylardan bir tanesi olabilir diyebilirim. Çünkü oyun içerisinde gerçekten de uzun uzun metinler ve diyaloglar yer alıyor. Dolayısıyla siz de bunları okumak durumda kalıyor ve bu metinler sonrasında da bir seçim yapmak durumunda kalıyorsunuz. Elbette oyun diyaloglar sayesinde bizlere bir hikaye anlatmaya çalışıyor ve karakterler arası sohbetleri de bizlere aktarıyor.
 
 

İstediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz ve vakaları rahatça çözebileceğimiz yapım şu anda Steam indirimleri kapsamında alınabilecek güzel dedektiflik rol yapma oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyunu 15 Türk lirasından satın alabilir ve kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Oldukça ucuz bir fiyattan karşımıza çıkan bu oyunu muhakkak denemeniz ve kütüphanenizi eklemeniz gerekiyor. Oyun uzun bir macerayı bizlere aktarıyor ve farklı farklı becerilerle beraber dedektif yeteneklerimize güçlendirebiliyor ve bu kapsamda olayların gidişatına el atabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda sizin seçimleriniz çok önem arz ediyor ve oyun bizlere bu konuda geniş özgürlük sormuş durumda.

- Sherlock Holmes: Crimes and Punishments (93 TL)
 
 

Dedektiflik oyunları denince akla elbette ilk olarak Frogwares tarafından geliştirilen Sherlock Holmes oyunları geliyor. B kapsamda farklı farklı oyunlar karşımıza çıkıyor ve her oyun içerisinde Sherlock Holmes rolünü üstlenerek farklı vakalara doğru adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde ilgi çekici olaylar ve gizem dolu sırlar yer alıyor. Bunları da çözmek tamamen Sherlock Holmes’ün yeteneğine bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Elbette karakterimizin oldukça fazla yeteneği bulunduğundan dolayı perde arkasındaki sırları kolayca çözebiliyor ve bu sırları açığa çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde güzel bir dedektiflik ve macera deneyimi bizleri bekliyor ve bu kapsamda birçok olaya doğru el atabiliyoruz.
 

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments şu anda Steam yaz indirimleri kapsamında 93 Türk lirasından karşımızda bulunuyor. Oyun içerisinde gayet güzel bir deneyim bizleri bekliyor ve muhakkak alınması ve oynanması gereken dedektiflik oyunlarından biri diyebilirim. Oyunu daha önce oynadım ve birçok kez bitirdim. Dolayısıyla gayet güzel bir deneyim elde ettim ve size de bu oyunu tavsiye ederim ve muhakkak kütüphanenizde olması gerektiğini söyleyebilirim. Oyun içerisinde farklı farklı vakalar yer alıyor ve bu kapsamda gerçekten de ilgi çekici olaylarla beraber karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda kısım kısım ilerleyebiliyor ve her kısım içerisinde farklı vakalar yer alıyor. Elbette bu vakaları çözmek için o bölgeye doğru adım atabiliyor, farklı bölgelere giderek oralarda çeşitli araştırmalar yapabiliyor, sağa sola bakabiliyor ve buralarda bulunan karakterleri sorgulayabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde tam bir dedektif olarak yer alıyor ve ünümüz oldukça yaygın bir durumda. Dolayısıyla birçok olay için bizleri çağırma durumu söz konusu ve bu kapsamda polis ekipleriyle beraber çalışıyor ve onlara yardımcı olmaya başlıyoruz. Çok sayıda soruşturma içeriğinin yer aldığı bu oyunda heyecan verici içerikler bizleri bekliyor diyebilirim. Oyun içerisinde ne kadar çok ipucu bulursak o kadar çok çıkarım yapabiliyor ve bu kapsamda doğru sonuca ulaşabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde yanlış sonuçlara ulaşabileceğimiz kısımlarda yer alıyor. Dolayısıyla oyunda yapacağımız çıkarımları doğru bir şekilde yapmak ve düşünmek gerekiyor. Bu da sizin yeteneğinize ve gözlem becerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Oyunda her vakanın sonunda farklı çıkarımlarla beraber karşılaşabiliyorsunuz ve her ipucu ile beraber de bu çıkarımlar artış gösterebiliyor. Oyunda suçlayabileceğiniz farklı farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterler arasında bir seçim yapmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda bu yüzden yanlış seçime ulaşma imkanınız da bulunuyor ve bu kapsamda gerçekten de doğru bir şekilde düşünmeniz gerekiyor. Elbette yanlış seçimlerle beraber de ne yazık ki kötü bir sonla da karşılaşabiliyor ve bu durum da karakterlerin etkilenmesine sebep olabiliyor. Oyunda doğru seçimleri yapmak için elbette kendi tespit becerilerinizi kullanmanız gerekiyor ve bu kapsamda sizin de olayı derinlemesine düşünmeniz gerek ancak bu şekilde doğru sonuca ulaşabilirsiniz.
 
 

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments oyununda yer alan Sherlock Holmes karakterinin birçok farklı becerisi yer alıyor ve en önemli becerilerden bir tanesi de görünmeyeni görmek diyebilirim. Çünkü oyunda bu yetenek farklı izleri tespit ettiğinden dolayı bizlere oldukça yarar sağlıyor. Dolayısıyla bu yeteneği oldukça fazla kullanabiliyor ve ortaya çıkmayanı da bu beceri ile beraber ortaya çıkarabiliyoruz. Farklı olaylarla ve ilgi çekici içeriği ile beraber bizlere sunulan bu yapımı muhakkak almanız gereken oyunlardan bir tanesi diyebilirim. Oyun şu anda yukarıda da bahsettiğim gibi 93 Türk lirasından satışta bulunuyor ve güzel bir dedektiflik deneyimini bizlere aktarıyor. Oyunda farklı farklı bölümler bulunuyor ve her bölüm sonunda tekrardan bu bölümü oynamak durumunda kalabiliyorsunuz. Tabii bu durum tamamen size bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Oyunu bitirdiğinizde de bölüm bölüm olarak tekrardan bu kısımlara dalış yapabiliyor ve istediğiniz zaman bu tekrarları gerçekleştirebiliyorsunuz.

- Call of Cthulhu (27 TL)
 
 

Özel bir dedektif olarak yer aldığımız oyunda trajik bir ölümü araştırmak için yola koyuluyor ve bu kapsamda kendi dedektiflik yeteneklerimizi kullanmaya başlıyoruz. Karanlık bir atmosfere sahip ve sürekli olarak araştırmalar yapabileceğimiz yapım içerisinde korku dünyasına geçiş yapıyor ve bu karanlık dünyaya gezmeye koyuluyoruz. Oyun içerisinde bir yandan korku ve gerilim unsurları ile beraber karşılaşıyor diğer yandan ise bu dünyaya ait gizemi çözmek için sağı solu araştırabiliyor ve etrafta bulunan nesnelerle etkileşime geçebiliyoruz. Oyunda çözebileceğimiz şifreli unsurlar, yolumuzu kesen korkunç yaratıklar ve daha fazlası bizleri bekliyor.
 

Steam indirimleri kapsamında 27 Türk lirasından satışta bulunan bu yapım oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve dedektiflik deneyimini bizlere aktarıyor. Bu oyunu da kütüphanenizi eklemenizi ve oynamanızı tavsiye ediyorum. Dolayısıyla Steam indirimleri kapsamında alınabilecek güzel dedektiflik oyunlardan bir tanesi diyebilirim. Oyun içerisinde ikonik bir evren yer alıyor ve bu dünyaya adım atarak buralarda bulunan gizemleri ve sırları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Yine oyun içerisinde komplolar, tarikatçılar ve çeşitli korkunç varlıklar bizleri bekliyor. Bu korku unsurları ve içerikleri ile beraber karşımıza çıkan yapım içerisinde dedektif Pierce olarak  yer alıyor ve yolculuğumuza devam etmeye başlıyoruz. Oyunda çözebileceğimiz çeşitli sırlar haricinde bir de karşımıza sürekli olarak bulmacalar çıkabiliyor. Bu bulmacaları çözmek için de elbette etrafı düzgün bir şekilde araştırmak gerekiyor ve detaylara oldukça dikkat etmemiz lazım. Dolayısıyla burada bulunan her türlü nesnelere figürlere ve daha fazlasına bakarken oldukça dikkatli gözlerle bir bakış atmamız gerekiyor.
 
 

Call of Cthulhu oyununda kimsenin olmadığı ve herkesin terk ettiği bir adada yer alıyor ve bu ada içerisinde trajik bir aile ölümü araştırmaya koyuluyoruz. Oyunda trajik ölümün arkasında çeşitli komploların ve tarikat içeriklerin yer aldığını görebiliyor ve bu kapsamda derin araştırmalara geçiş yapabiliyoruz. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı yapım içerisinde akıl sağlığımızı elbette düzgün tutmamız gerekiyor ve karşımıza garip ve korkutucu yaratıklar da çıkabiliyor. Diğer oyunlardan farklı olarak bu oyun içerisinde biraz daha bilim kurgu tarafına geçirmiş durumda ve bu korkunç yaratıklarla beraber de uğraşmak durumunda kalıyoruz. Oyunda bizlere sunulan gerçekliği sorgulamaya başlıyor ve bu kapsamda gitgide olayların daha da karmaşık hale geldiği ve zorlaştığı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ilk etapta kolay bir yapı bize aktarılıyor ancak olayların gidişatına göre de bu durum zorlaşabiliyor.
 
 

Oyunda anlatılan hikaye boyunca elbette ara sahnelerle beraber karşılaşabiliyor ve farklı karakterler arası diyaloglar da karşımıza çıkabiliyor. Oyun içerisinde yapmamız gereken çeşitli görevler bulunuyor ve bu görevleri de yapmak için elbette çok dikkat etmemiz lazım. Oyunda karanlık bölgelere adım atıyor ve buraları dilediğimiz gibi araştırabiliyoruz. Yine oyun içerisinde karanlık bölgeleri aydınlığa kavuşturmak için elimizdeki çakmağı çakabiliyor ve diğer aydınlatma unsurları ile beraber de yolumuzu aydınlatabiliyoruz. Oyunda inceleyebileceğimiz oldukça fazla nesne bulunuyor ve bunları inceledikten sonra da çeşitli çıkarımlarda bulunabiliyoruz. Burada neler olup bittiğini öğrenmek için elbette çevrede yer alan nesnelerle etkileşime geçmek ve burada bulunan notları açığa çıkarmak gerekiyor. Ek olarak oyunda farklı bölgeler ve kısımlar bulunuyor ve her bölgede farklı yapı ile beraber karşılaşabiliyor ve bunları araştırmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi 27 Türk lirasından karşımızda bulunuyor ve ucuz bir şekilde de kütüphanenize eklemenizde fayda var.

- Gamedec (22 TL)
 
 

Disco Elysium tarzı ile beraber karşımıza çıkan Gamedec oyununda da özel bir dedektif olarak yer alıyoruz. Yine aynı şekilde izometrik kamera bakış açısı bizleri bekliyor. Oyunda ek olarak bilim kurgu teması bizlere aktarılıyor ve bu kapsamda tek oyunculu ve hikaye odaklı bir deneyim bizlere sunuluyor. Steam indirimleri kapsamında 22 Türk lirasından karşımızda bulunan bu yapım oldukça ucuz bir şekilde yer alıyor ve kütüphanenizde olması gereken yapımlardan bir tanesi diyebilirim. Dedektiflik oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna da bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.
 

Tek oyunculu ve savaş odaklı olmayan bu yapımda dedektiflik becerilerimizi geliştirebiliyor ve istediğimiz şekilde gidişata engel olabiliyoruz. Oyundaki gidişat tamamen bizim seçimlerimize beraber değişebiliyor ve suç işlerini çözen bir dedektif olarak bu oyunda yer alıyoruz. Gamedec içerisinde sanal dünyalar arasında geçiş yapabiliyor ve hayat kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bilim kurgu temasını işleyen oyunda farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralardaki manzaralarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Oyundaki temel amacımız sanal dünyalardaki suçları çözmek ve buralardaki sırları açığa çıkarmak. Elbette suçları çözmek için kendi zekamızı kullanmaya çalışıyor, çevreyi araştırmaya başlıyor, karşımıza çıkan karakterleri sorgulayabiliyor, bilgi toplayabiliyor ve bunun sonucunda da kendi çıkarımlarımızı yapabiliyoruz.
 
 

Hikaye odaklı bir yapıyı bizlere aktaran bu oyunda Varşova şehrinde yer alıyor ve bu şehir içerisinde farklı farklı suçlara doğru yelken açıyoruz. Oyun içerisinde aslında gerçek bir dünyada bulunuyor ancak bir oyun dedektifi olarak rolümüzü yerine getirmeye çalışıyoruz. Yani oyun içerisinde yer alan gerçek dünyadan sanal dünyaya bağlanarak bir oyun dedektifi olarak buralardaki olayları ve vakaları çözmeye başlıyoruz. Oyunda karşımıza farklı farklı olaylar geliyor ve olaylar arasında geçiş yapma durumuna sahibiz. Özel araştırmalar yapabileceğimiz ve kendi çıkarımlarımızı konuya dahil edebileceğimiz yapımda farklı sonlara doğru ulaşabiliyor, bu farklı sonlara doğru ulaşmak için de elbette kendi seçimlerimizi ve çıkarımlarımızı yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun bu konuda geniş bir özgürlüğü bizlere sunuyor ve her oyuncu bu oyundan farklı bir deneyim elde edebiliyor ve farklı sonuca doğru ulaşabiliyor.
 
 

Gamedec oyununda dedektiflik oyunları içerisinde hangi unsurların yer alması gerekiyorsa yer alıyor. Dolayısıyla oyunda kısaca toparlamak gerekirsek bir dedektif olarak bulunuyor, sanal dünyalara bağlandığımız bu dedektiflik macerasında bilgi toplayabiliyor, seçimlerimize gidişatı değiştirebiliyor, karakterlerle beraber diyaloglara girebiliyor, farklı nesnelerde etkileşime geçebiliyor, sağı solu araştırabiliyor ve olaylardaki gizemleri açığa çıkarabiliyoruz. Gelecek temada bu yapım içerisinde farklı çıkarımlar yapabiliyor ve vakaları çözmek için de farklı yöntemlere başvurabiliyoruz. Elbette her yöntem farklı bir sonuca bizleri ulaştırıyor ve bu yöntemleri kullanmak da tamamen sizin işiniz oluyor.

Steam yaz indirimleri kapsamında oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu yapım yukarıda da bahsettiğim gibi 22 Türk lirasından satışta bulunuyor. Eğer hala bir oyun almadıysanız ve satın alımı son güne bıraktıysanız bu oyunu deneyimleyebilirsiniz.
 
- The Darkside Detective (44 TL)
 
 

Piksel grafikleri ile karşımıza çıkan dedektiflik oyunu The Darkside Detective Steam yaz indirimleri kapsamında 44 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Oyun diğer dedektiflik oyunlarından farklı olarak piksel grafikleri ile ve yandan görünümlü yapısı ile beraber bizlere farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde yine diğer oyunlarda olduğu gibi farklı vakalar üzerinde çalışabiliyor, bir dedektif olarak araştırmalar içerisine girebiliyor ve vakaları burada çözümlemeye uğraşıyoruz. Tuhaf olayların karşımıza çıktığı bu yapım oynanması gereken oyunlar arasında yer alıyor ve piksel grafiklerden hoşlanıyorsanız bu oyuna da bir düzeltebilirsiniz diyebilirim.
 
 
Kafa karıştırıcı vakaların olduğu bu yapımda elbette bunları çözümlemek için etrafı iyi araştırmak, karşımıza çıkan karakterlerle beraber etkileşime geçmek, onlarla konuşmak, etraftaki nesnelere bakmak, onlarla beraber etkileşime geçmek ve daha fazlasını yapmak gerekiyor. Elbette bunları yapmak dedektiflik oyunlarının özünde yer alıyor bunlarla beraber de araştırdığımız ipuçlarını karşılaştırabiliyor ve olayın arka planında yer alan detayları açığa çıkarabiliyoruz. Oyunda farklı farklı olaylar meydana geliyor ve bunları çözmek için de her birinde farklı bir yola başvurabiliyoruz, bir tarafta etrafı iyice araştırmak gerekirken diğer tarafta ise fikirlerimizi kullanarak bir anda çözümleyebiliyor ve bu fikirlerimizi de oyuna dahil edebiliyoruz. Tabii ki bu tarz oyunlarda vakaları çözmek için hem etrafı iyi gözlemlemeli hem de diyalogları dikkatli okumamız gerekiyor.
 
 

Oyun içerisinde olayları çözmek için bir dedektif olarak bu maceraya atılıyor ve farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Elbette her bölgenin kendine özgü atmosferi, teması ve yapısı bulunuyor. Bunun yanı sıra farklı karakterleri de bu bölgeler arasında görebiliyoruz. Yine oyun içerisinde etrafı gezebiliyor ,ara sokaklara doğru dalabiliyor ve tüm araştırma işlerini biz yapabiliyoruz. Oyun içerisinde yer yer ara sahnelerle beraber de karşılaşabiliyor ve bu ara sahneleri de izleyerek oyunda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Oyun içerisinde daha çok karakterler arası diyaloglarla beraber haşır neşir oluyor ve bu kapsamda olayları çözümlemeye çalışıyoruz. Oyunda çözümlemeye çalıştığımız olayların arka planında çeşitli sırlar bulunuyor ve elbette bunları çözmek için de karşımıza farklı tarzlarda bulmacalar gelebiliyor. Bu bulmacaları da muhakkak çözmemiz gerekiyor. Örneğin bir kısımda çözmemiz gereken çark bulmacası bulunuyor ve bu çarkları bir araya getirerek önümüzdeki bulmacayı aşabiliyor ve arka planda yer alan çeşitli sırları bu kapsamda açığa çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde vakaları çözerken ve vakalarda gelişme sağlarken bu tarz bulmacalar da karşımıza çıkabiliyor. Elbette her bulmaca karşımıza farklı bir şekilde ve farklı bir içerikle beraber çıkabiliyor.
 
 

Oyunda yine faremiz ile etrafa tıklayabiliyor, karakterimizi buraya yönlendirebiliyor ve istediğimiz kısma doğru geçiş yapabiliyoruz. Point and click yapısı ile beraber karşımıza çıkan bu yapımda tuhaf olaylarla beraber karşılaşabiliyor ve karanlık tarafın bizlere sunduğu hikayeyi anlayabiliyoruz. Steam yaz indirimleri kapsamında 44 Türk lirasından satışta bulunan bu piksel grafikli dedektiflik oyunu gayet güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor. Dolayısıyla siz de bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Steam indirimlerinin son günü olduğundan dolayı eğer hala bir satın alım yapmadıysanız bu oyunu kütüphanenizi eklemenizde fayda var.
 
- Her Story (10 TL)
 
 

Farklı bir yapıyı benimseyen ve gerçek oyuncularla beraber bizlere farklı bir yapı sunan Her Story kapsamlı bir araştırma deneyimi olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde gerçek oyuncular bulunuyor ve onların kayıtları ile beraber ilgilenebiliyoruz. Oyunda yine dedektiflik teması benimsenmiş durumda ve arka planda yer alan bir suçu ortaya çıkarmaya çalışıyor, çeşitli tanıklara göz atabiliyor ve arşivleri karıştırabiliyoruz. Steam indirimleri kapsamında 10 Türk lirasından  karşımızda bulunan bu yapım oldukça ucuz bir şekilde listelenmiş durumda ve dolayısıyla bu oyuna da bir göz atıp bir şans vermenizde fayda var.
 
.
Oyun içerisinde karşımıza eski bir bilgisayar geliyor ve bu bilgisayar kapsamında çeşit arşivlere göz atabiliyor ve akabinde ise farklı farklı video içeriklerine bir bakış atabiliyoruz. Oyunda bir suç işlenmiş durumda ve bu suç durumunu nihayetine erdirmek için bulunuyoruz. Elbette bunun için video kayıtlarına göz atabilir, veri girişlerine bakabilir ve bilgisayarı bu kapsamda istediğimiz şekilde kurcalayabiliriz. Oyun içerisinde farklı farklı video klipleri karşımıza çıkıyor ve bu kliplerle beraber de çeşitli araştırmalara koyuluyoruz. Elbette bu klipleri izlerken çok dikkat etmek gerekiyor ve burada neler olup bittiğini öğrenmek için çaba sarf ediyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yer alan klipler 1994 yılındaki bir İngiliz kadının kayıp kocası hakkında yaptığı röportajları kapsıyor. Her Story içerisinde karşımıza bulunan bilgisayarı istediğimiz şekilde kullanabiliyor, arama kısmına çeşitli kelimeler yazabiliyor ve veri tabanına erişim sağlayabiliyoruz. Bilgisayar içerisinde yapabileceğimiz birçok farklı araştırma kısmı bulunuyor ve bu araştırma kısımlarından biri de kelime yazarak arşivleri derinlemesine göz atmaktan geçiyor. Elbette oyun içerisinde yüzlerce klip bulunuyor ve bu klipler arasından hangisini izlememiz gerektiğini ve hangisine odaklanmamız gerektiğini tamamen siz bulmaya çalışıyorsunuz ve olay tamamen bize kalmış durumda. Dolayısıyla elimizde bulunan bilgisayarı istediğimiz gibi kullanabiliyor, bilgisayar içerisine çeşitli terimleri yazabiliyor ve bu kapsamda ulaştığımız ipuçlarını ilerleyen zamanlarda birleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde ara ara çeşitli ipuçları yakalıyor ve bu ipuçları üzerinden yürümeye başlıyoruz.

Canlı aksiyon çekimlerinin bizlere aktarıldığı bu yapımda sürekli olarak kendimizi bizlere sunulan klipleri izlerken bulabiliyor ve bu klipler arasında gözümüze çarpan ipuçlarını bulmaya çalışıyoruz. Oyunda izlediğimiz kliplerden bir çıkarım yapmaya çalışıyor ve eğer ipuçları varsa da buradan ipuçlarını çıkarmaya uğraşıyoruz. Oyunda kadın oyuncunun tepkilerini gözlemlemeye uğraşıyor bir yandan da el ve yüz hareketlerine oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde iyi bir gözlemci ve iyi bir dedektif olmamız lazım. Ancak bu şekilde olayların arka planında yer alan kısımlarını öğrenebilir ve çeşitli ipuçlarını açığa çıkarabiliriz.
 
 

Hikaye parçalarını bir araya getirebileceğimiz yapım yukarıda da bahsettiğim gibi 10 Türk lirasından satışta bulunuyor. Steam indirimleri kapsamında alabileceğiniz ve kütüphanenize ekleyebileceğiniz oldukça ucuz olan bu oyunu deneyimlemenizde fayda var. Oyun gerçek oyuncuların röportajlarını ve kliplerini konu alıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçek bir soruşturma sürecinde gibi hissediyor ve bu soruşturmaya da tamamen siz dahil oluyor ve olayları siz çözümleme uğraşıyorsunuz.
 
- Blacksad: Under the Skin (69 TL)
 
 

50'li yılların başlarına atıldığımız ve bir dedektif olarak yer aldığımız Blacksad: Under the Skin Steam yaz indirimleri kapsamında 69 Türk lirasından karşımızda bulunuyor. Oyun gayet güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor ve çeşitli dedektiflik vakaları ile beraber uğraşmaya koyuluyoruz. Yine diğer dedektiflik oyunlarında olduğu gibi oyun içerisinde farklı karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyor, onları sorgulayabiliyor, etrafa bir göz atabiliyor ve farklı bölgelere ve kısımlara doğru adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde kariyerinin en önemli dövüşüne çıkmaya hazırlanan bir dövüşçünün aniden ortadan kaybolmasını araştırmaya koyuluyor ve bu konu üzerinde kafa yormaya başlıyoruz.
 

Blacksad: Under the Skin içerisinde John Blacksad adlı karizmatik biri dedektifi kontrol ediyor ve bu kapsamda farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz .Yolsuzluğun ve suçların bolca bulunduğu bu ortamda 1950'li yıllara geçiş yapıyoruz. Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi bu kaybolmanın üzerine çeşitli araştırmalar yapmaya koyuluyor, ipuçlarına aramaya başlıyor, tanıkları bir araya getirmeye uğraşıyor ve daha fazlasını bu yapım içerisinde yerine getirmeye devam ediyoruz. Karanlık bir atmosferi ve kasvetli bir ortamı bizlere aktaran bu yapım içerisinde New York şehrinde bulunuyor ve burada yer alan suçları açığa çıkarmaya uğraşıyoruz. Oyunda farklı farklı karakterler yer alıyor ve bu karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyor, olayın geçtiği bölgeye doğru adım atabiliyor, buraları araştırabiliyor ve bir dedektif olarak buralarda bulunan karakterleri sorguya çekebiliyoruz. Elbette onlara sorduğumuz sorular oldukça önem arz ediyor ve bu kapsamda hikayenin gidişatına tanıklık edebiliyoruz.
 
 

Çizgi roman serisinin benzersiz dünyasını konu alan bu yapım içerisinde sadece araştırma ve soruşturma değil bunun yanı sıra da diğer dedektiflik oyunlarında olduğu gibi çeşitli bulmacalar da çıkabiliyor. Bu bulmacalar elbette kısım kısım farklılık gösteriyor ve bunları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde bu bulmacaların yanı sıra hızlı zaman olayları bulunuyor ve bu hızlı zaman olayları da tuşlara zamanında basmamız gereken sekansları bizlere aktarıyor. Elbette bunları yapmak reflekslerimizin iyi olması ile alakalı bir durum olarak karşımıza çıkıyor ve bu anlara oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü tuşlara doğru zamanda basarsak ve içerisinde bulunduğumuz duruma kendi lehimize sonuçlandırırsak bu da olayın gidişatında ilerlememizi sağlayabilir.

Oyun içerisinde hem ana hikaye hem de yan görevler bulunuyor. Bu yan görevlerle beraber farklı karakterlerle de tanışabiliyor ve oyun içerisinde 30'dan fazla karakter bulunuyor. Bu karakterlerle beraber tanışabiliyor ve her birinin kendi arka plan hikayesinin olduğunu görebiliyoruz. Elbette bu karakterlerden çeşitli görevler de alabiliyor ve yan görevlere bu kapsamda dalış yapabiliyoruz. Bu yan görevler isteğe bağlı olarak karşımıza çıkıyor ve bunları yapmak tamamen size bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Oyun içerisinde bir yandan soruşturma yaparken diğer yandan ise çoklu seçimli diyalogların karşımıza çıktığını görebiliyor ve istediğimiz diyalog seçeneğini seçerek olayın gidişatına yön verebiliyoruz. Bu özellik dedektiflik oyunlarında oldukça fazla karşımıza çıkıyor ve olayların gidişatının bizim seçimlerimize beraber değişmesi oyuncular tarafından sevilen bir özellik diyebilirim.
 
 

Bir taraftan olayları soruştururken ve irdelerken diğer taraftan ise elbette olmazsa olmaz çeşitli müzikler arka planda çalıyor ve bu da bizi oyuna hızlı bir şekilde adapte ediyor. Çizgi roman serisinin farklı bir deneyimini elde ettiğimiz bu yapım Steam indirimleri kapsamında 69 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Dedektiflik oyunlarından hoşlanıyorsanız ve bu oyuna da bir göz atmamışsanız şu anda tam sırası diyebilirim. Geldiğimiz bu son günde indirimler sonrası büyük bir zam bekleniyor. Dolayısıyla eğer hala satın alım yapmamışsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Siz de çizgi roman serisindeki deneyimi bilgisayarınız üzerinde yaşayabilirsiniz.
 
- The Testament of Sherlock Holmes (62 TL)
 
 
 
Dedektiflik oyunları delinince aklımıza elbette Sherlock Holmes geliyor. Zamanında oynadığım ve oldukça beğendiğim bir yapım alan The Testament of Sherlock Holmes gayet güzel bir dedektiflik macerasını bizlere aktarıyor. Muhakkak kütüphanenizde olması gereken oyunlar arasında yer aldığını rahatlıkla söyleyebilirim. The Testament of Sherlock Holmes bizlere Sherlock Holmes'ün macerasını anlatıyor ve burada farklı farklı vakalarla beraber karşılaşabiliyoruz ve bu vakaları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor. Elbette burada Sherlock Holmes ile beraber istediğimiz şekilde olayların perde arkasını irdeleyebiliyor ve olayları tamamen açığa çıkarabiliyoruz.
 

1898 yılanın Londra'sında geçen bu yapım içerisinde elbette klasik Sherlock Holmes olarak bulunuyor ve burada kendi dairemiz içinde yatıp kalkabiliyoruz. Oyunda farklı farklı vakalarla beraber karşılaşabiliyor ve bu vakalar arasında hırsızlık, ihanet, cinayet ve daha fazlası yer alıyor. Bu kapsamda elbette hem etrafımızdaki karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyor hem de suçunu işlendiği bölgeye doğru adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde istediğimiz şekilde haritamızı açabiliyor, buradan farklı bölgelere doğru gidebiliyorsak gidebiliyor ve her vakanın kendine ait gereksinimleri bulunuyor. Elbette her vaka içerisinde farklı farklı olay döngüsü yer alıyor ve buralardaki sırları ve ipuçlarını açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Oyunda vakaları çözerken elbette karşımıza sürekli olarak bulmaca kısımları gelebiliyor ve bu bulmaca kısımları da bazen bizleri bir hayli zorlayabiliyor. Çünkü ilk başta kolay bir şekilde çıkan bu bulmacalar ilerleyen süreçte zorlu bir içeriği bizlere aktarıyor diyebilirim. Dolayısıyla birden fazla kez bu bulmacaları çözmek için uğraşabileceksiniz. Oyunda yer alan bulmacaları çözerek vakayı sona erdirmeye başlıyor ve bu bulmacaları nihayetinde çözmek durumunda kalıyoruz. Elbette olayları çözerken ve etrafta bulunan karakterleri sorgularken onlardan öğrendiğimiz her bir ipucu soruşturma defterinize yazabiliyor ve bu defteri istediğimiz zaman açıp bakabiliyoruz. Elde ettiğimiz ipuçlarını ve detayları birleştirerek olayın sonunda bir hükme varmamız gerekiyor. Elbette vardığımız bu hüküm her zaman doğru bir şekilde olmayabiliyor ancak iyi bir gözlemciyseniz ve iyi bir dedektifseniz doğru sonuca her zaman ulaşacaksınız diyebilirim.

Karanlık suçların arkasındaki sırları açığa çıkarabileceğimiz ve Sherlock Holmes olarak yer alabileceğimiz bu yapımda istediğimiz şekilde soruşturmaları yönetebiliyor, polis departmanı ile beraber iş birliği içerisinde çalışabiliyor, onlardan çeşitli izinler alarak delillere göz atabiliyor ve deliller üzerindeki izlere bakıp soruşturma üzerinde büyük bir ilerleme kaydedebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde farklı farklı mekanikler bulunuyor ve gerçekten de tam bir dedektiflik içeriği bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyunda bir yandan karakterleri sorgulayabiliyor, tanıklarla beraber diyaloğa girebiliyor, onların üzerinde yer alan malzemelere bakabiliyor, cinayete kurban giden kişilerin vücutlarına göz atabiliyor ve daha fazlasını bu yapım içerisinde yapabiliyoruz.
 
 

Klasik Sherlock Holmes deneyimini bizlere aktarmayı başaran The Testament of Sherlock Holmes güzel bir dedektiflik macerasını bizlere sunuyor. Oyun içerisinde bölüm bölüm kısımlar yer alıyor ve eğer bir vaka esnasında istediğiniz sonuca varamadıysanız bu bölümü tekrardan oynayabiliyor ve oyunu bitirdiyseniz de bölümler arasında istediğiniz zaman geçiş yapabiliyorsunuz. Steam yaz indirimleri kapsamında 62 Türk lirasından karşımıza bulunan bu yapım muhakkak oynanması gereken ve kütüphanenizde bulunması gereken oyunlar arasında yer alıyor diyebilirim. Eğer satın alım yapmadıysanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz ve güzel bir dedektiflik macerasına adım atabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Steam Valve Oyun Half Life Mağaza Store Portal Steam Haberleri
KONAMI'nin Yeni Oyunu Çılgın Ritimli Macera ‘Super Crazy Rhythm Castle’ Çok Yakında Sizlerle! Test Drive Unlimited Solar Crown için Kötü Haber: 2024'ün Başlarına Ertelendi

BSC Misafiri

13.7.2023 15:10:27

0
the sinking city herkese tavsiye ederim
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Steam
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız