Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dedektiflik Macerası Chronique des Silencieux Önümüzdeki Ay Geliyor

 
 
Pierre Feuille Studio tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan keşif, macera, bulmaca oyunu Chronique des Silencieux, Ocak ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Dikkat çekici içeriği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde 1970'li yıllar konu alınıyor ve bu yıllarda geçen bir dedektiflik macerasını oynayabiliyoruz. Oyun içerisinde Güney Fransa'da bulunuyoruz ve bu Fransa içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı farklı gizemlerle beraber karşılaşıyoruz ve yaşlı bir adama sırları açığa çıkarmak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda görevli bir çaylak olarak yer alıyor ve aynı zamanda özel bir dedektifi burada kontrol edebiliyoruz.
 
Özel bir dedektif olduğumuz zaman elbette farklı görevlere doğru adım atabiliyor, ipuçlarını takip edebiliyoruz, etrafı keşfedebilir ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek için çeşitli güçlerimizi yakalamaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde zaten siz de biliyorsunuz ki bu tarz oyunlarda dedektiflik teması ile beraber istediğimiz şekilde etkileşime geçebileceğimiz karakterler bulunuyor. Bu karakterlerden öğrenebileceğimiz çeşitli bilgiler yer alıyor ve onlarla beraber de buradaki sırları açığa çıkarabiliyoruz.
 
1970'li yılların Güney Fransa'sında yaşayacağımız bu yapım içerisinde ipuçlarını takip ederken elbette karakterimizle beraber istediğimiz şekilde düşünebiliyor ve farklı bir boyuta geçerek de bu düşündüklerimizi bir araya getirebiliyoruz. Oyunda tanıklarla beraber buluşabiliyor, onlarla etkileşime geçebilir ve yukarıda bahsettiğim gibi etkileşime geçebileceğiniz karakterlerden çeşitli bilgiler elde edebiliyoruz.
 
Burada tanıkları sorgulayabiliyor, onlara çeşitli sorular sorabiliyor, onların yalanlarını tespit edebiliyor ve yalan söyleyip söylemediğini açığa çıkarmak tamamen bizim dedektiflik maharetimize kalıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bunları açığa çıkarmak için farklı farklı hamleler yapmaya çalışıyor ve onları ters köşe yapmak için de farklı sorular arasında geçiş yapabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda gerçekten de ilgi çekici diyalog sisteminin ve mekaniklerin yer aldığını söyleyebiliriz ve hangi yalanı tespit etmek için hangi soruyu soracağımız tamamen bize bağlı olarak değişkenlik gösterir. Oyunda yer aldığımız süre boyunca yine bahsettiğimiz gibi farklı farklı ipuçlarını yakalamak için tanıkları sorgularken elbette çapraz sorgu dediğimiz olayı ele alabiliyor ve burada sorduğumuz sorular arasında tutarlılığı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun dışında oyundaki nesneleri elimize alabiliyor, bu nesnelerin ne işe yaradığını öğrenebiliyor ve geçmişte bağlantısı olup olmadığını burada açığa çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu nesnelerle beraber sürekli olarak ipuçlarını yakalamaya çalışıyor ve onları analiz etmek oldukça önem arz ediyor.
 
Özel bir dedektif olarak yer aldığımız yapım içerisinde tuhaf vakalar bizlere veriliyor ve bu vakaları açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz. Yaşlı bir tarih profesörü yer aldığı bu yapım içerisinde aynı zamanda bu yaşlı adam inatçı bir kişilik olarak karşımıza çıkıyor. Bu yaşlı tarih profesörünün kızı Catherine ise aynı babası gibi bir kişiliğe sahip olarak geliyor. Aynı zamanda bu iki isim geçmişteki sırlarıyla beraber sırra kadem basmaya çalışıyor ve aynı zamanda sürekli olarak bir şeyler saklamasıyla tanıyor. Görünürde zararsız bir kaza olarak karşımıza çıkan ilgi çekici vaka içerisinde profesörün kızının başına gelenleri takip edebiliyoruz, son yıllarda babasıyla neden bu kadar mesafeli olduğunu sorgulayabiliyoruz.
 
İlk davamız ile beraber soracağımız sorular elbette kafamızda şekilleniyor ve burada çeşitli kısımları açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Yapacağımız hamleler burada oldukça önem arz ediyor. Çünkü siz de biliyorsunuz ki bu tarz oyunlarda çeşitli cevaplara ulaşmak için farklı farklı sorular sormamız ve etrafı araştırmamız gerekiyor. İşte bu noktada bizim de dedektiflik becerilerimiz açığa çıkıyor.
 
Oyunun içerisinde tıklayabileceğimiz ve etrafı keşfedebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılır ve bir dedektifin neler yapması gerektiği konusunda burada hemfikir olabiliyoruz. Oyunda kendimizi işimize kaptırabilir, burada dedektiflik becerilerimizi açığa çıkarabilir ve aynı zamanda belgeleri araştırmaya koyabiliriz. Aile içi bir mevzu olduğundan dolayı aileye ait belgeleri burada araştırabilir, onları bulmak için çekmeceleri, dolapları ve daha fazla kısmı karıştırabiliriz. Kişisel olarak yanımızdaki karakterlere sorular sorabilir ve uygunsuz zamanlarda arayarak onlardan çeşitli cevaplar almaya çalışırız. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette sürekli olarak etkileşime geçebileceğimiz çeşitli unsurlar ve karakterler bulunuyor.
 
 
 
Bu karakterlerle beraber de oyunda istediğimiz şekilde ipuçları elde edebiliyoruz. Elimizdeki nesneleri araştırabiliyoruz. Örneğin oyunda bir çekmeceyi açarak çekmece içindeki her bir nesneyi tek tek sağa sola doğru atabiliyor, bu nesneleri ne işe yaradığını öğrenmeye çalışıyor ve aslında nesneye ulaşmak için de bu etrafa saçılan belgeleri bir kenara itebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir mekaniğinin olduğunu söyleyebiliriz ve bunları açmak üzere faremizi kullanabiliriz.

Oyun içerisinde çeşitli soruşturmalara atılıyoruz. Bu soruşturmaları elbette nihayetine erdirmek için farklı karakterlerden bilgiler almaya çalışıyor, aynı zamanda burada tümdengelim yöntemiyle müşterimizi kanıtlamaya çalışıyor ve farklı farklı zamanlarda farklı işler yapmaya çalışıyoruz. Oyunda çeşitli müşterilerimizi seçebiliyor ve bu müşterileri elbette davalarıyla beraber ön plana çıkan bir yapı ile beraber bizlere sunuluyor. Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, karakterimizi burada istediğimiz şekilde yönetebiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerlerken buralardaki ipuçlarını açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuyoruz.
 
Farklı belgeleri araştırabildiğimiz ve bu bölgelerle beraber sırları açığa çıkarabildiğimiz yapı tam da bu oyun içerisinde yer alıyor. Zaten oyunun özünde araştırma ve dedektiflik teması yer alıyor. Bu temayla beraber yer aldığımızda sürekli olarak bir şeyleri değiştirmeye çalışıyor ve geçmişte bulunan sırları açığa çıkararak da oyunda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Oyunda farklı farklı görevler bulunuyor. Bu görevleri yapmak için de elbette yapabileceklerimiz sınırlı olarak karşımıza çıkabiliyor ve bunlarla beraber de oyunda usta olmaya çalışıyoruz. Her bir davanın elbette farklı farklı gereklilikleri bulunuyor. Bu gereklilikleri yerine getirmek için davanın öncelikle özünü öğrenmeye çalışır ve bunlarla beraber de oyunda karakterimizi kontrol edebiliyoruz.
 
 

Sessizliği bozabileceğimiz ve farklı görevlerle beraber oyuna dahil olabileceğimizi yapımda her bir karakterin farklı kişiliği bulunuyor. Bu kişilikleri açığa çıkarmak ve onların yalan söyleyip söylemediğini bulmak elbette bizim maharetimize kalıyor. Dolayısıyla oyunda farklı farklı görevlerle beraber atılabileceğimiz çeşitli müşteriler bulunuyor. Bu müşteriler elbette bizlere çeşitli paralar kazandırıyor ve onların davalarına çözmek ve sırları açığa çıkarmak için elbette kendi dedektiflik becerilerimizden faydalanabiliyoruz. Oyunda sessiz karakterler karşımıza çıkabilir. Onları konuşturmak için elbette farklı noktalara parmak atabiliyor ve aklımızdaki fikirleri oyuna dahil edebiliyoruz.
 
Görevleri sonuna kadar takip edebileceğimiz ve farklı fikirlerle beraber oyunda yer alabileceğimiz yapımda konuşmayanları ikna etmek için elbette bizim de ikna edici bir şekilde konuşmamız ve doğru bir şekilde soruları sormamız gerekiyor. İşte burada bizim maharetimize kalan çeşitli kısımlar bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yaptığımız seçimlerle beraber karşımızdaki karakterleri konuşturabilir veya onların hala sessiz kalmasını sağlayabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak bir şeyler sormak için elbette karakterimizi kullanabiliyor ve dedektiflik becerilerimizi burada açığa çıkararak oyundaki yerimizi alabiliyoruz. İkna edici konuşma ile beraber birçok sırrı açığa çıkarabildiğimiz yapım içerisinde vakaların çözüş biçimi tamamen bizim elimizde şekilleniyor ve dolayısıyla burada yapacağımız hamleler oldukça önem arz eder. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve yaptıklarıyla beraber de farklılık gösterebiliyor.
 
Oyun içerisinde aynı zamanda farklı ipuçlarını bir araya getirebileceğimiz ve bu ipuçlarını çözmeye çalışabileceğimiz bir mekanik yer alıyor. Bu mekanikle beraber, örneğin bir ipucu üzerindeki veya belki de üzerindeki yazıları araştırmaya koyulurken, aynı zamanda sağ tarafta farklı bir ipucu ile birleştirmeye çalışıyor ve yazıları aslında burada bir araya getirmeye çalışıyoruz. İpuçlarını birbirine ucuna bağlamaya başladığımız yapımda elbette zorlu bir yapı bizleri bekliyor çünkü burada birbiri ucuna denk getirebileceğimiz bağlantı noktaları elbette bizim üzerinde çalıştığımız vaka konusunda uzman olmamızı gerektiriyor. Aynı zamanda bu vaka üzerinde oldukça detay sahibi olarak da ancak bu şekilde cevapları birbirine bağlayabilir ve bu şekilde sırları açığa çıkarabiliyoruz.
 
 
 
Farklı farklı trajedi unsurları ile beraber karşılaşabileceğimizi yapımda yaptığımız seçimler oldukça önem arz ediyor çünkü bu seçimlerle beraber gidişatı etki edebiliyor ve bu şekilde olayları sonuçlandırabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca çizim ve animasyon tarzına bakacak olursak, eskilerin stilinin bu oyun içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz. Gerçekten de güzel bir animasyon ve grafik tarzı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun elbette bağımsız bir geliştirici tarafından geliştirildiği için üst düzey bir animasyon ve grafik beklentisi olmadan oyuna bir bakış atabilir ve bir şans verebiliriz.
 
Oyun içerisinde mücadele etmeyi seviyorsanız ve dedektiflik macerasını hoşlanıyorsanız, tam size göre içerikler yer alıyor. Bunlarla beraber de karakterimize ilerleyebiliyor, karakterimiz ile beraber aynı zamanda koridorlardan geçebiliyor, lokantalara geçiş yapabilir, tarihsel simgelerini bünyesinde barındıran müzeleri dolaşabiliyor ve sokaklarda karakterimiz ile beraber gezinebiliyoruz. Buralarda farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyor, bu karakterlerle etkileşime geçebilir ve onlardan çeşitli bilgiler almak istiyoruz. Elbette burada yaptığınız hamleler oldukça önem arz ediyor ve bu şekilde mücadeleye sona erdirmeye çalışıyoruz. Oyunda her bir noktayı farklı farklı şekillerde keşfedebilir ve bu keşif unsurlarıyla beraber oyunda sürekli olarak haşır neşir olabiliyoruz.
 
 
 
Ocak ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanan bu yapım tamamen dedektiflik ve keşif unsurlarına bünyesinde barındırıyor ve böylece oyunda güzel bir deneyim elde edebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak vakaları çözmeye çalışıyor, farklı bölgelere doğru ilerlemeye başlıyor, ilgi çekici sanat tarzı ile beraber karşılaşıyor, etkileşime geçebileceğimiz karakterlerle beraber burada buluşuyor ve aynı zamanda oyunda sürekli olarak kendimize geliştirebiliyoruz. Bunun dışında oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Ek olarak, oyuna Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü ile beraber oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabilir ve oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu bu demo sürümüyle beraber öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda bu demo sürümü ile beraber oyunu satın alıp almayacağınıza ve istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize de karar verebilirsiniz. Dolayısıyla demo sürümleri oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor ve bunu denemenizde fayda var diyebiliyoruz.
 
Oyun gerçekten de ilgi çekici detaylarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Elbette üst düzey bir hikaye ve vaka tablosu eklemiyoruz ancak dedektiflik temasını sevenler için gayet ideal bir deneyimi bekliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Chronique des Silencieux
Epic Games Cat Quest'i Ücretsiz Dağıtıyor Nostalji Tarz FPS Oyunu Graven, 23 Ocak'ta Geliyor

Dhalsim

29.12.2023 13:03:46

0
Çok güzel lan. Sağlam İngilizce ve ya Fransızca gerektiriyor yalnız. Uzun ve ayrıntılı bir oyun olursa çok tatlı oyun olur.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız