Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

DayZ'nin Yapımcı Şirketi Genişliyor


     DayZ'nin şu ana kadar yapılmış en gerçekçi "zombie apocalypse" oyunu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz fakat oyunun buglarla dolu olduğu da bir gerçek.
 
     Yapımcı şirket bu konu hakkında yeni bir adım attı. Oyunun yapımcısı Brian Hick'in Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre şirket, oyunun sorunlarını daha hızlı bir biçimde çözmek için yeni çalışanlar aldı.
 
     Brian Twitter hesabından şöyle dedi: "Herkese iyi haberlerim var, oyunun çökmesinden karakterlere kadar birçok sorunla ilgilenecek yeni çalışanlar aldık."
 
     Yapımcı bir sonraki Tweet'inde de bazı sunucuların her iki saat de bir resetleneceğini bildirdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak segmentnext.com FPS Zombie Aksiyon Multiplayer
The Last of Us'ın Baş Sanatçısı Nate Wells, Naughty Dog'tan Ayrıldı Resogun'a Co-op Modu mu Geliyor?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

[__Zahid__]

22.4.2014 07:59:19

+1
Sen seviyeni daha başından belli ettin oyuzden kivirma hiç. Benim kim olduğumu bilen biliyo. Nickim Varya o bakimdan. O almaya korktugun hesabı alsan ne oldugunu herkes bilir ışte. Böyle son anda laf atıp kaçan kişiyi tekrar gördüklerinde hatırlarlar. Ben maalesef senin seviyene inme durumunda kaldım. Yani aile terbiyem iyi olmasına rağmen senin aile terbiye seviyene düştüm. Bundan da utandım doğrusu. Ergen ergen laf atmaya devam. Büyüyünce utanicaksin zaten bu yaptıklarından. Eğer ailenden ufacık bi saygı edep alsaydin. Birazda olgun olsaydın en başından su soruyu sorardin. "Madem oyunu begenmediniz niye satmiyosunuz" bunun yerine o tabir ettiğin ergen modelini benimseyerek sivilcelerinin verdiği acıyla o mesajı yazdın. Oyuzden ben başından beri burda kivirtmana komik duruma düşmene gülüyorum. Çünkü bana bişey diyosun ama bakmiyosunki o bahsettiğin kişi kendinsin. Ah şu misafirler

BSC Misafiri

22.4.2014 07:47:19

-2
[__Zahid__] 22.04.2014 01:09:36 Komik olma çabalarını ve bunu ailenden alabildiğin terbiye kadarı ile yapmaya çalışmanı anlıyor ve acını paylaşıyorum fakat benim teklifim hala geçerli. eğer türlü türlü yerlerde dır dır etmeyi, ağlayıp sızlanmayı keseceğine söz verirsen sana 60 tl lik teklifim geçerli. bu forumda işsiz güçsüz çocuklar klavye başında sivilcelerinin verdiği acıyla ona buna çemkirebilir buna alıştık biz senelerdir fakat biz yine insanlık görevimizi yapalım siz gibileri uyaralım siz yine bildiğiniz gibi devam edin.

BlackBeasT

22.4.2014 03:50:42

0
H1Z1 için diğer ayrıntı ise PC dışında PS4 gelecek olması, DayZ tarzı oyunu konsolda görmek isteyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok SOE'yi H1Z1 yapılmasında harakete geçiren diğer etkende bu olsak gerek, DayZ buglarından ne kadar çabuk arınırsa kendi açılarından o kadar iyi....

[__Zahid__]

22.4.2014 01:09:36

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri [__Zahid__] iki mesajınıda sonuna kadar okudum ve daha fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum. dayz ile ilgili sana son mesajımı yazıyorum ve emin ol ne seni nede bir başkasını ezmek, kızdırmak vs gibi bir amacım olmadı sağdece sen ve senin gibi bu oyunu almış ve şikayet eden insanların bişeyleri anlamasını istiyorum. sana geçmişle ilgili bişeyleri anlattım fakat belkide en kritik noktayı söylemedim oda dayz oyununu dean hall yapıyor ama yaptığı şeylerin birçoğu kendi düşündükleri değil ve olamazda. dean hall bu oyunu dayz mod dan beri oyuncuların istediği şekilde geliştiriyor. ve bu oyuncular maalesef ve iyiki senin beklentilerinde olanlar değil benimkiler gibi.bu senin için kötü bir haber olabilir fakat bu söylediklerimi not al bir yere bak sayıyorum. bu oyun hiçbir zaman zombi survival mmo olmayacak bu oyunun kontrolleri asla çok hızlı olmayacak bu oyun asla düşük sistemlerde yüksek fps vermeyecek maalesef bu oyunda her zaman buglar olacak yeni fizik motoru sayesinde bir ihtimal zombilerin duvarlardan geçmesi önlenecek oyuna çok sayıda araç eklenecek ve özellikle hava araçları ( helikopter, uçak ) simulasyon sürüş olacaklar ( senin için kötü haber ) serverlar 100 kişiyi çok zor geçecek çünki bu oyun planetside değil oyunda çok fazla spawn olan zombi, item, araç vs olacak... ve son olarak en önemlisi Dean Hall sözlerine güvenebileceğiniz birisi asla olmayacak. istersen salladığımı düşün istersen başka birşey. arma serisini en başından beri oynuyorum ve Bohemia Interactive firmasınında tarzını biliyorum. bence daha fazla kasma ve oyunu sat kurtul, kurtulalım... ha FRANKIEonPCin1080p izlemeyide unutma ve bu oyunun ne olduğunu, nasıl oynanınca keyifli olduğunu gör... kasıyormu kasmıyormu onada bak ve bu adamın oyunu oynarken aynı zamanda kayıt aldığını bil ;)
evet ne yazıkki bu oyun örnekte verdiğim gibi polis ezme oyunu olarak kalacak. insanların alma nedenine uygun olmayacak. polis ezmekten zevk alanlarda oynamaya devam edecek zevkle. sen hala simülasyondan şikayet ettiğimi sanıyosun boşa parmaklarımı yormuşum demekki. zıplamaya bastıktan 1.5sn sonra zıplaması, silah değiştiriken robot moda geçip garip hareketler yapması, karakterin koşarken sağa sola çarpması, envanterdeki bi nesneyi kullanırken karakterin kafayı yiyip anormal hareketler yapması simülasyon olmuyo. bunlar yapımcıların yıllardır düzeltemediği hatalr oluyo ve bi kısım insanlar bunlar simülasyon canım ondan böyle diyo. sen yolda yemek yerken taş mı kesiliyosun veya yemek bittikten sonra 3-4 sn donup kalıyo musun veya zıplamak istediğin zaman beynin sinyali bacaklarına 2 sn sonra mı yolluyo. yani bunlar sadece hata, simülasyon olmasını sağlayan nitelikler değil. o beğenmediğin warz cod cs, dayzden daha gerçekçi bu konularda. düzelir düzelmez orasına bişey demiyorum. şuan oyundan zevk alıyosan bende alamıyosam demekki bu oyun benim beklentilerimi karşılamak için yapılmış. kafan karıştı dimi ;) oyunda daha hiçbi halt yok. zombi yok,ev yapma yok,ateş yakma,yemek pişirme yok, araçlar helikopterler yok... yok babam yok hiçbişey yok. ve sen oyundan zevk aldığını söylüyosun. demekki sen dayzden değil, dayznin sadece savaş simülasyonu kısmını seviyosun, ben ise dayznin asıl olacağı oyunu seviyorum. yani oyun benim gibiler için yapılmış senin gibiler için değil. ama motordan dolayı polis ezmeyi sevenler zevk alıyo asıl senaryoyu oynayacaklar zevk alamıyo madem daha yazmayacaksın buda benim son mesajım demektir. birine bişey yazacağın zaman karşıdakinin kim olduğunu bilmiyosun ve şahsına hakaret yoksa insan gibi cevap vereceksinki insan gibi cevap alasın. ben birine bişey yazacaksam mutlaka siz diyerek yazmaya çalışırım. biri bana hocam veya siz li cümle kurarsa onlarada öyle cevap veririm. ama senin gibiler hiç bitmiyo maalesef. klavye başında laf atıp tutmaktan nasıl konuşulur unutmuşsunuz. son bişey yazayımda millet gülsün biraz bscmisafir: sana 60 tl vereyimde sus -----1 saat sonra---- bscmisafir: kimseyi kızdırma gibi amacım yok

BSC Misafiri

22.4.2014 00:23:56

-2
[__Zahid__] iki mesajınıda sonuna kadar okudum ve daha fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum. dayz ile ilgili sana son mesajımı yazıyorum ve emin ol ne seni nede bir başkasını ezmek, kızdırmak vs gibi bir amacım olmadı sağdece sen ve senin gibi bu oyunu almış ve şikayet eden insanların bişeyleri anlamasını istiyorum. sana geçmişle ilgili bişeyleri anlattım fakat belkide en kritik noktayı söylemedim oda dayz oyununu dean hall yapıyor ama yaptığı şeylerin birçoğu kendi düşündükleri değil ve olamazda. dean hall bu oyunu dayz mod dan beri oyuncuların istediği şekilde geliştiriyor. ve bu oyuncular maalesef ve iyiki senin beklentilerinde olanlar değil benimkiler gibi.bu senin için kötü bir haber olabilir fakat bu söylediklerimi not al bir yere bak sayıyorum. bu oyun hiçbir zaman zombi survival mmo olmayacak bu oyunun kontrolleri asla çok hızlı olmayacak bu oyun asla düşük sistemlerde yüksek fps vermeyecek maalesef bu oyunda her zaman buglar olacak yeni fizik motoru sayesinde bir ihtimal zombilerin duvarlardan geçmesi önlenecek oyuna çok sayıda araç eklenecek ve özellikle hava araçları ( helikopter, uçak ) simulasyon sürüş olacaklar ( senin için kötü haber ) serverlar 100 kişiyi çok zor geçecek çünki bu oyun planetside değil oyunda çok fazla spawn olan zombi, item, araç vs olacak... ve son olarak en önemlisi Dean Hall sözlerine güvenebileceğiniz birisi asla olmayacak. istersen salladığımı düşün istersen başka birşey. arma serisini en başından beri oynuyorum ve Bohemia Interactive firmasınında tarzını biliyorum. bence daha fazla kasma ve oyunu sat kurtul, kurtulalım... ha FRANKIEonPCin1080p izlemeyide unutma ve bu oyunun ne olduğunu, nasıl oynanınca keyifli olduğunu gör... kasıyormu kasmıyormu onada bak ve bu adamın oyunu oynarken aynı zamanda kayıt aldığını bil ;)

[__Zahid__]

21.4.2014 22:47:56

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri [__Zahid__] 21.4.2014 17:43:00 1-motor geliştiriliyor ve eklentiler yapılıyor bu durumdan tabiki rahatsız değilim yeterki oyunun amacına hizmet etsin. zaten bu oyun için çok uygun olan bu motorun geliştirilmesi kimseyi rahatsız etmez ama bu bir simulasyon olduğu için warz gibi hızlı oynanışı bilinçli dayz oyuncusu benimsemez bu bir fps oyunu değil. warz gibi birşeye dönüşmemeli. 2- oyunu şehir dışı yani küçük kasabalar ve açık alanlarda ortalama 80-100 fps büyük şehirlerde 45-60 fps oynuyorum ( 1080p gereksiz efektler kapalı diğer texture detay, gölge vs ayarlar high ) sisteminiz oyun için yeterli değilse bu yapımcının suçu değil 2014 yılındayız nasıl bir pc ile bu oyunu 20 fps de oynuyorsunuz merak ettim doğrusu? zombiler konusuna gelince oyun alphada olduğundan böyle eğer dayz mod oyuncusu olsaydınız bu motorun eski halinin bile bir şehirde 50 üzerinde zombiyi çok rahat barındarabildiğini bilirdiniz, öğreniniz. kaldıki bu oyun zombilere karşı savaş verdiğimiz bir oyun değil önce bu oyunun ne olduğunu kavrayın bunun için size youtuberlardan FRANKIEonPCin1080p isimli kulanıcının dayz mod serisini izlemenizi öneririm. maus kontrollerini düzeltme konusuna gelince bu benim memnun olmadığım bir durum. ayrıca bir bf4 oyuncusu olarak dayz standalone oyununun maus kontrollerinin dahada hızlandırılmasını istemem. simulasyon oynanışa uzak sonradan görme arkadaşlar istiyor diye bundan daha fazla hızlandırılırsa bu beni üzer. oyunun eski kontrolleride takoz gibi değildi şuan test serverlarındaki halide takoz gibi değil kanımca size maus kontrollerinin takoz gibi gelmesinin asıl sebebi takoz gibi bir pc ile bu oyunu oynamaya çalıştığınızdan ve 20 fps oynadığınızdan olabilir. 3- daha öncede dediğim gibi daha önce hangi mükemmel oyunları oynadıysanız lütfen onları oynamaya devam ediniz zira dayz size göre değil bu çok açık. ayrıca bu oyunun grafikleri kötü değil aksine bence çok iyi. öneri olarak grafik ayarlarınızı kontrol etmenizi eğer yüksek ayarda oynamaya sisteminiz yetmiyorsaki 20 fps oynuyorsanız zaten yetmiyor takoz pc nizi değiştirmenizi tavsiye ediyorum. oyun türü bana göre dedikten sonra warz oyununuda bu türde görmenizden anlaşılıyorki siz gerçekten ve maalesef dayz anlamamışsınız. merak ediyorum 5-6 kişi grup olarak oynayıp,server jump ile 'item' toplayıp sonrada balotaya gidip çatışan ''oyunculardan'' birimisiniz? , size youtube de FRANKIEonPCin1080p Twitchtv de Sacriel öneriyorum biraz izlerseniz belki bu oyunu kavrayabilirsiniz. akşamları yatmadan önce alınız yada cidden şu oyunu satında siz dayz den bizde sizden kurtulalım.
1- dayz almamın nedenlerinden biride warzden kurtulmak zaten. warz gibi bişey beklemiyorum. ama 90 yılında çıkmış bi oyundan daha kötü bi oynanışa sahip olması oyunu simulasyon yapmıyo. 100 kere söyledim. zaten dean hallda yavaştan düzeltiyo o çok sevidiğiniz "hataları". motor geliştiriliyo ama ben geliştirilemeyecek olan kısmına yorum yapıyorum sadece. onuda belirttim. yakın dövüş,performans,fizikler,zombiler. bu üçü düzelmeyecek dedim zaten. eğer sizin hayal dünyanızdaki gibi dayz kusursuz bi oyun olursa çok üzgünüm dayz oynayamayacaksınız çünkü zombiler tehdit olacak ve kontroller düzeltilecek 2- eski zombiler bu kadar kompleks değildi. zombilerin geliştirileceğini pek ummuyorum. orası hala meçhul. ama benim istediğim gibi olmayacağı kesin. oyunun ne olduğunu biliyorum. zombiler şuan en ufak bir tehdit bile değil. ben biriyle çatışırken arada dolanıyolar sadece. gereksiz kalabalık şuan. ilerde tehdit olması için zombilerin çok fazla olması gerekir. buda kolay kolay olmayacak. senin nasıl zevk aldığın beni ilgilendirmiyo. ben oyunun amacına uygun zevk almak istiyorum olmuyo. yoksa ali ile ahmet ateş yakıp başında sohbet etmekten zevk alıyolarsa oyunun amacı "kamp ateşinde sohbet" olmuyo. mousea yorum yapmaya gerek yok. milletin düzeltildiği için göbek attığı şeyi beğenmemişsiniz. redditte bile sayfalarca konusu döndü bunun biride çıkıp kontroller güzel demedi. bu ilkleri sürekli siden duyuyorum. pc me gelince bende sorun yok oyunda sorun var. sıradan kasabalarda 40+ fps ile evin içinde çarpmadan dolaşamıyodum o kontrollerle. yumruk atarken mouse döndürmek imkansızdı. çözmüşler çok şükür. nasıl simulasyonsa gerçek hayatta bukadar zorlanmıyo insan. 3- ben sizden tavsiye istemedim. bişeyler yazmış olmak için pek kasmayın bence. sadece komik oluyo. balotada çatışanlardan biri değilim. dayz ile warz aynı türdür bence kasmayın fazla. 100 maddelik bi benzerlik tablosu yazdırmayın bana. son olarak tekrar ama tekrar komik olmaya çalışmışsınız. kasmayın boşa şunu sormadan geçemeyeceğim artık. bu zombiler niye bu oyunda var. neden zombiler üzerinden reklamı yapıldı bu oyunun. neden reddit ağzına kadar zombilerle ilgili mesajlarla doldu taştı. neden herkes zombilerden şikayetçi. şuan zombiler oyundan kalksa adım gibi eminim farketmeyeceksin bile. çünkü oynadığın oyunun ne olduğunu bilmiyosun. sen şuan dayz değil arma 2.5 oynuyosun hala anlayamadın şunu. tamam zevk alıyosun ama gtada hile yazıp şehri turlayanlardan farkın yok. ben gtadaki görevler dengesiz diyorum sen görevde ne ya bin arabaya polsileri ez diyosun. sen polis ezmekten zevk alıyosun diye gta polis ezme oyunu olmuyo. şimdi gelipte ben gtadan bahsetmedim dersen hiç şaşırmam dur şimdi okadar şeyi okudun unutmuşsundur. aman tekrar yazmada. dayz hariç her oyunu en az highta 1920*1080 de 50fps üstü oynuyorum.

[__Zahid__]

21.4.2014 22:32:37

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri [__Zahid__] 21.4.2014 18:09:22 1- performans olarak dayz standalone alpha olmasına rağmen dayz moddan daha performanslı 2- motor bu oyuna çok uygun ve yeterli sisteminiz varsa gayet akıcı oynanıyor bunu diğer mesajımda yazdım. 3- max oyuncu sayısı 100 olarak düşünülüyor 200 değil ki 100 gayet yeterli bir sayı bu oyun ve haritası için 200 fazla olurdu. 4- 200 kişi olsa bu 200 kişi aynı yerde çatışacağından iyi olmaz demişsiniz? allah aşkına siz ne yapıyorsunuz bu oyunda balotada buluşup oyunu cod oyununamı dönüştürüyorsunuz? nasıl bir oyun tarzınız var anlamadım doğrusu? yani siz dayz de bir oyuna girdiğinizde oyuncular bir yerde toplanmış oluyorlar ve sizde aralarına girip çatışıyormusunuz ne yapıyorsunuz? siz dayz oynadığınıza eminmisiniz? 5-bu oyunda zombi sürülerinin olması gerekmiyor o dediğiniz oyun dead island dayz değil. bir kez daha söylüyorum dayz başka bir oyun sizin beklentileriniz bambaşka lütfen satın şu oyununuzu birisine kurtulun, kurtulalım... 6- yakın dövüş sistemi geliştirilmeli buna katılıyorum fakat şuanki halide kötü değil böyle bir oyun için. 7-şehirden kastınız ne bilmiyorum fakat birçok kasaba içinde 60 fps üstü elektro, cherno gibi şehirlerde 45-60 fps arası görüyorum kaldıki büyük şehirlerde çok zaman geçirmiyorum hatta şöyle söyliyeyim 150 saatlik dayz standalone geçmişimde 1 kez balotaya en fazla 2 şer kezde elektro ve chernoya uğradım. bunuda oralarda bir değişiklik olmuşmu onu öğrenmek ve fps testi için gitmiştim yoksa çok işim olmaz oralarla. 8- kozmitik konusunda katılıyorum dean hall bu oyunun oyuncu kitlesi yüz binlerden milyonlara çıkacağını bildiği için sonradan dayz gören kitleye yönelik bu hareketi yapmıştır.gereksiz olmuştur. şahsen oyunda sağdece yeşil olan yani kamuflaj sağlayan eşyalar kullanıyorum. 9-H1Z1 mi dayz e tokat oldu ötekimi berikine bişey oldu umrumda değil açıkçası ikiside babamın oyunu değil. ve rekabet güzel şeydir. 10-sorun bu oyunu bilmeden, sırf oyun polüler oldu diye modaya uyup oyunu satın alıp ya oyun kendi beklentileri doğrultusunda olmadığından, ya sistemi yetersiz olupta oyun kastığından yada cod,cs vs oyuncusu olup bu oyun karşısında şaşkına dönenlerden kaynaklı. bu oyunu keyifle oynayanlarda neden sorun olsun? 11-arma3 arma 2 dayz mod oynayanlar bu oyuna bayılıyo çok doğru söylemişsin fakat sebebini anlayamamışsın. arma3 arma 2 dayz mod oynayanlar bu oyuna bayılıyo çünki bu oyunu oynayanların sistemleri doğal olarak dayz standaloneye yetiyor ve akıcı bir şekilde oyunu oynayabiliyorlar. çünki bu oyuncular simülasyon seviyorlar. çünki bu oyuncular dayz standalonenin ortaya çıktığı bu askeri simülasyon oyununa aşinalar ve dinamiklerinide kavramış durumdalar. ve bu oyuncular dayz oyununa dayz mod ile başladıklarından oyunun yapılış amacını biliyorlar. 12- bu oyun zombi survival mmo oyunu değ*il. böyle sanıp aldığın için üzgünüm ama araştırma yapmadan aldığın için hatalı olan sensin. 13- bu saate kadar komik mesaj yazmadım bundan sonra yazdığımı düşünürseniz neresinin komik olduğunuda belirtin. 14- bug vs bahsetmemeniz isabet olmuş oyun çıktığında varsa hep beraber bahsederiz bunlardan 15-benden her zaman cevap gelir fakat yönetici mesajımı yayınlamazsa bu onun sorunudur... ben asıl hesabımdan yazıyorum yani BSC misafiri ;) bu güne kadar üyelik almaya gerek duymadım duymuyorum. kampanya falan yakalarsam alıcam ama bir tane ( komikse belirtiniz)... 16- evet sen bir sonradan dayz görensin bunu inkarmı ediyorsun? arma serisi veya dayz mod oynamadığını söylüyorsun zaten yanılıyormuyum? ayrıca benim mesajlarımda ne dediğim ortada işine geldiği gibi anlamak ise senin tercihin. 16- bolca gülen surat kullanmışsın ama bence hiç komik değil ;), son olarak cidden sana frankieonpc nin dayz mod serisini izlemeni öneriyorum hem çok keyif alırsın hemde belki bu oyunu anlamana ve doğru oynamana sebep olurda dırdırlarından bu şekilde kurtuluruz. al burdan başla. https://www.youtube.com/watch?v=gPJ37khFJWI
1- geliştirilen grafikleri hesaba katınca daha performanslı sayılır ancak ben yüksek ayarlarda 20fps nin üstüne çıkamıyosam performanslı demem ona 2- dean hall bedava olduğu için ve deneyimi olduğu için kullandı bu motoru, oyunuda bu motora uydurmaya çalıştı. yani motor oyuna uygun değil, oyun motora uyduruldu. sorunun kaynağıda burda başlıyo. eğer motor uygun olsa hiç sorun çıkmazdı herkes keyifle oynardı 3- ben server kapasitesinin çok daha fazla olacağını hatırlıyorum. öyle demişti dean hall. yanlış hatırlamıyosam 300 demişti. 4- burda bahsettiğiniz şeyi birkere bile yapmadım. bundan şikayetçiyim ama. oyun coda dönüşüyo. 40 kişilik servera giriyosun bütün map bomboş herkes balotada. 1 kişilik serverda balotaya gidiyosun o 1 kişi orda oluyo muhakkak 5- oyun zombi survival olduğu için zombi sürüsü olması gerekir. dean hallın yapmak isteyipte yapamadığı şey ve buyüzdende üzgün adam. yani elinde olsa zombi sürüsü koyacak. mesajın devamı komik cevap verilecke bişey değil 6- demin baltayla iki kişi birbirimize girdik her 20 darbeden biri tuttu dakikalarca uğraştık öldüm sonunda. kötü yani. ben başka bir oyun bilmiyorum bukadar kötü yakın dövüşe sahip 7- gtx560ti i5 işlemci 8gb ram ile başka oyunları en yüksek ayarlarda rahatça oynarken aynı ayarlarda dayzyi oynamaya kalktığımda inanılmaz düşük fps alıyorum. maden yüksek fps alıyosunuz sisteminizi ve ayarlarınızı yazında millet onu uygulasın. internette gtx770 ile dayzyi 30fps de zor oynayanlar var. yardımınız dokunur enazından. 10- oyunu ilk duyurulduğu andan itibaren takip ediyorum. donanımhaberdeki dayz konusunuda ben açmıştım. dean hallın söylediğine göre oyun tam benim beklentilerimi karşılıyodu. sistemim her oyuna yetiyo. oyunun kasması onlarca problemden biri. ne cod nede cs hiç oynamam. mmorpg ve zombi içerikli oyunları oynarım. oyunu keyifle oynayanların nasıl keyif aldığını youtubeda twitchte internette görüyoruz. tamamen askeri simulasyon olarak oynuyolar 11- oyunun yapılış amacı hiçbirzaman dediğiniz şey olmadı. en azından dean hallın ağzından öyle bişey çıkmadı. arma ve dayz mod oynayanlar bayılıyo çünkü bu oyunda da aynı şeyi yapıyolar. internette izlediğim videolara bakınca hepsinin sistemi kasım kasım kasılıyo . grafikleri dibe vuruyolar 12- dediğim gibi araştırdım, dean hallın dediklerine güvendim. zombi survival oyunu olduğu herkes tarafından söylenen bişey. şahsen ilk defa zombie survival değil diyen biriyle karşı karşıyayım 13- komik bol bol mesaj yazdınız. en basitinden benim mesajlarıma direk cevap vermek yerine "yeter sat kurtulalım dır dır vır vır" tarzında bolca şey yazdınız. 15- evet komik. çünkü benim asıl hesabınla yaz dememi çarpıtıp bana karşı kullanmaya çalışmak için bişeyler uyduruyosunuz. 16- dayz mod u çok az oynadım, performans sorunu, zombilerin kötü oluşu ve yakın dövüşten dolayı bıraktım. dean hallda yeni oyununda performans artacak, zombiler düzeltilecek, yakın dövüş geliştirilecek dediği için aldım. evet siz arma ve dayz oyuncuları oyunun hatalarını önemsemezsiniz. çünkü internette izlediğim onca videoya bakılırsa oyundan zevk alanların zombilerle kesinlikle işi olmuyo tek yaptıkları eşya toplayıp çatışmaya girmek. dırdır diyeceğine böyle adam gibi cevap ver adam gibi cevap al madem herşeye cevabın var benim önceki yazdıklarıma en başından cevap verseydin ya. daha forumun amacını bilmeden öyle komik şeyler yazma hadi sen link falan verme bence bana. verdiğin linkte adam sistemim iyi olmasına rağmen 35 fps alıyorum diyo. optimizasyonun kötü olduğunu söylüyo. ne güzel gidiyodun bu son linkle herşeyi eline yüzüne bulaştırmışsın

BSC Misafiri

21.4.2014 22:01:33

-2
[__Zahid__] 21.4.2014 17:43:00 1-motor geliştiriliyor ve eklentiler yapılıyor bu durumdan tabiki rahatsız değilim yeterki oyunun amacına hizmet etsin. zaten bu oyun için çok uygun olan bu motorun geliştirilmesi kimseyi rahatsız etmez ama bu bir simulasyon olduğu için warz gibi hızlı oynanışı bilinçli dayz oyuncusu benimsemez bu bir fps oyunu değil. warz gibi birşeye dönüşmemeli. 2- oyunu şehir dışı yani küçük kasabalar ve açık alanlarda ortalama 80-100 fps büyük şehirlerde 45-60 fps oynuyorum ( 1080p gereksiz efektler kapalı diğer texture detay, gölge vs ayarlar high ) sisteminiz oyun için yeterli değilse bu yapımcının suçu değil 2014 yılındayız nasıl bir pc ile bu oyunu 20 fps de oynuyorsunuz merak ettim doğrusu? zombiler konusuna gelince oyun alphada olduğundan böyle eğer dayz mod oyuncusu olsaydınız bu motorun eski halinin bile bir şehirde 50 üzerinde zombiyi çok rahat barındarabildiğini bilirdiniz, öğreniniz. kaldıki bu oyun zombilere karşı savaş verdiğimiz bir oyun değil önce bu oyunun ne olduğunu kavrayın bunun için size youtuberlardan FRANKIEonPCin1080p isimli kulanıcının dayz mod serisini izlemenizi öneririm. maus kontrollerini düzeltme konusuna gelince bu benim memnun olmadığım bir durum. ayrıca bir bf4 oyuncusu olarak dayz standalone oyununun maus kontrollerinin dahada hızlandırılmasını istemem. simulasyon oynanışa uzak sonradan görme arkadaşlar istiyor diye bundan daha fazla hızlandırılırsa bu beni üzer. oyunun eski kontrolleride takoz gibi değildi şuan test serverlarındaki halide takoz gibi değil kanımca size maus kontrollerinin takoz gibi gelmesinin asıl sebebi takoz gibi bir pc ile bu oyunu oynamaya çalıştığınızdan ve 20 fps oynadığınızdan olabilir. 3- daha öncede dediğim gibi daha önce hangi mükemmel oyunları oynadıysanız lütfen onları oynamaya devam ediniz zira dayz size göre değil bu çok açık. ayrıca bu oyunun grafikleri kötü değil aksine bence çok iyi. öneri olarak grafik ayarlarınızı kontrol etmenizi eğer yüksek ayarda oynamaya sisteminiz yetmiyorsaki 20 fps oynuyorsanız zaten yetmiyor takoz pc nizi değiştirmenizi tavsiye ediyorum. oyun türü bana göre dedikten sonra warz oyununuda bu türde görmenizden anlaşılıyorki siz gerçekten ve maalesef dayz anlamamışsınız. merak ediyorum 5-6 kişi grup olarak oynayıp,server jump ile 'item' toplayıp sonrada balotaya gidip çatışan ''oyunculardan'' birimisiniz? , size youtube de FRANKIEonPCin1080p Twitchtv de Sacriel öneriyorum biraz izlerseniz belki bu oyunu kavrayabilirsiniz. akşamları yatmadan önce alınız yada cidden şu oyunu satında siz dayz den bizde sizden kurtulalım.

BSC Misafiri

21.4.2014 22:01:28

-2
[__Zahid__] 21.4.2014 18:09:22 1- performans olarak dayz standalone alpha olmasına rağmen dayz moddan daha performanslı 2- motor bu oyuna çok uygun ve yeterli sisteminiz varsa gayet akıcı oynanıyor bunu diğer mesajımda yazdım. 3- max oyuncu sayısı 100 olarak düşünülüyor 200 değil ki 100 gayet yeterli bir sayı bu oyun ve haritası için 200 fazla olurdu. 4- 200 kişi olsa bu 200 kişi aynı yerde çatışacağından iyi olmaz demişsiniz? allah aşkına siz ne yapıyorsunuz bu oyunda balotada buluşup oyunu cod oyununamı dönüştürüyorsunuz? nasıl bir oyun tarzınız var anlamadım doğrusu? yani siz dayz de bir oyuna girdiğinizde oyuncular bir yerde toplanmış oluyorlar ve sizde aralarına girip çatışıyormusunuz ne yapıyorsunuz? siz dayz oynadığınıza eminmisiniz? 5-bu oyunda zombi sürülerinin olması gerekmiyor o dediğiniz oyun dead island dayz değil. bir kez daha söylüyorum dayz başka bir oyun sizin beklentileriniz bambaşka lütfen satın şu oyununuzu birisine kurtulun, kurtulalım... 6- yakın dövüş sistemi geliştirilmeli buna katılıyorum fakat şuanki halide kötü değil böyle bir oyun için. 7-şehirden kastınız ne bilmiyorum fakat birçok kasaba içinde 60 fps üstü elektro, cherno gibi şehirlerde 45-60 fps arası görüyorum kaldıki büyük şehirlerde çok zaman geçirmiyorum hatta şöyle söyliyeyim 150 saatlik dayz standalone geçmişimde 1 kez balotaya en fazla 2 şer kezde elektro ve chernoya uğradım. bunuda oralarda bir değişiklik olmuşmu onu öğrenmek ve fps testi için gitmiştim yoksa çok işim olmaz oralarla. 8- kozmitik konusunda katılıyorum dean hall bu oyunun oyuncu kitlesi yüz binlerden milyonlara çıkacağını bildiği için sonradan dayz gören kitleye yönelik bu hareketi yapmıştır.gereksiz olmuştur. şahsen oyunda sağdece yeşil olan yani kamuflaj sağlayan eşyalar kullanıyorum. 9-H1Z1 mi dayz e tokat oldu ötekimi berikine bişey oldu umrumda değil açıkçası ikiside babamın oyunu değil. ve rekabet güzel şeydir. 10-sorun bu oyunu bilmeden, sırf oyun polüler oldu diye modaya uyup oyunu satın alıp ya oyun kendi beklentileri doğrultusunda olmadığından, ya sistemi yetersiz olupta oyun kastığından yada cod,cs vs oyuncusu olup bu oyun karşısında şaşkına dönenlerden kaynaklı. bu oyunu keyifle oynayanlarda neden sorun olsun? 11-arma3 arma 2 dayz mod oynayanlar bu oyuna bayılıyo çok doğru söylemişsin fakat sebebini anlayamamışsın. arma3 arma 2 dayz mod oynayanlar bu oyuna bayılıyo çünki bu oyunu oynayanların sistemleri doğal olarak dayz standaloneye yetiyor ve akıcı bir şekilde oyunu oynayabiliyorlar. çünki bu oyuncular simülasyon seviyorlar. çünki bu oyuncular dayz standalonenin ortaya çıktığı bu askeri simülasyon oyununa aşinalar ve dinamiklerinide kavramış durumdalar. ve bu oyuncular dayz oyununa dayz mod ile başladıklarından oyunun yapılış amacını biliyorlar. 12- bu oyun zombi survival mmo oyunu değ*il. böyle sanıp aldığın için üzgünüm ama araştırma yapmadan aldığın için hatalı olan sensin. 13- bu saate kadar komik mesaj yazmadım bundan sonra yazdığımı düşünürseniz neresinin komik olduğunuda belirtin. 14- bug vs bahsetmemeniz isabet olmuş oyun çıktığında varsa hep beraber bahsederiz bunlardan 15-benden her zaman cevap gelir fakat yönetici mesajımı yayınlamazsa bu onun sorunudur... ben asıl hesabımdan yazıyorum yani BSC misafiri ;) bu güne kadar üyelik almaya gerek duymadım duymuyorum. kampanya falan yakalarsam alıcam ama bir tane ( komikse belirtiniz)... 16- evet sen bir sonradan dayz görensin bunu inkarmı ediyorsun? arma serisi veya dayz mod oynamadığını söylüyorsun zaten yanılıyormuyum? ayrıca benim mesajlarımda ne dediğim ortada işine geldiği gibi anlamak ise senin tercihin. 16- bolca gülen surat kullanmışsın ama bence hiç komik değil ;), son olarak cidden sana frankieonpc nin dayz mod serisini izlemeni öneriyorum hem çok keyif alırsın hemde belki bu oyunu anlamana ve doğru oynamana sebep olurda dırdırlarından bu şekilde kurtuluruz. al burdan başla. https://www.youtube.com/watch?v=gPJ37khFJWI

Jim Carrey

21.4.2014 20:25:29

+2
quote:

Orijinalden alıntı: alike03 Bence kesinlikle H1Z1'in yüzünden bu adimi attilar.
O oyunun konusundaki kişi sayısı gitgide artıyor.Bakalım nasıl olacak

iamburak

21.4.2014 18:57:59

0
Bu kadar çok bug ve bu yavaşlık ile daha fazla ayakta kalacaklarını sanmıyorum. Bana göre oyuncuların büyük bir kısmı çoktan DayZ'den hevesini aldı artık oyunda heyecanlandıracak bir olgu kalmadı.

[__Zahid__]

21.4.2014 18:09:22

-1
hatta konuyu biraz daha açayım: sen zannediyosunki oyun bana zor geliyo oynayamıyorum. çünkü simulasyon olduğunu düşünüyosun. ben neyden şikayet ediyorum yazdım oyüzden aynı şeylere bana tekrar tekrar yazma: performasn sorunu: dean hall dayz moddan çok daha iyi olacak dedi. yalan söyledi motor: oyunu motoru simulasyon diye şikayet etmiyorum. oyunun motoru güzelim oyunu heba etti diye şikayet ediyorum. şunu bi anlayamadınız gitti. nezaman motordan şikayet etsem bu simulasyon motoru cod a cs ye benzemez mesajları geliyo. ben bıktım asıl bu insanlara cevap vermekten. motorun yapabilecekleri belli. forgelighta kıyasladım ilk mesajımda da zaten. dayz motoru taş çatlasa 200 kişilik serverlar görür ama bu 200 kişi aynı yerde çatışacağından hiçbizaman güzel bi oyun deneyimi yaşayamayız. zombi sürüleri yapmak bu motorla çok zor, server fpsini çok düşürüyo. dean hall kendisi söylüyo. oyüzden zombi sayısı az. bak dikkat edersen zombiler kötü demiyorum çünkü oyun alpha orasına yorum yapmıyorum. yine motordan dolayı yakın dövüş sistemi çok kötü. bak dean hallın dediklerini bizzat söylüyorum çünkü dean hallda sizin o çok sevidğiniz motordan çok ama çok yakınıyo. oyüzden sizin gibileri anlamıyorum. yapımcı olmadı bu çok kötü diyo. fanboylar çıkıp vuhuuu bu süper bişey diyo. son olarakta yine motordan solayı şehir içi 60fpsyi hiç göremeyecek olmamız ekstra olarak dean hallın yol haritasıda yanlış. ilk, oyunu kozmetiğe boğdu sonra asıl işlere yöneldi ve bu h1z1in çıkması iyi tokat oldu dean halla. şimdi gelelim sorun kimde. sorun bu oyundan zevk alamayanlarda mı yoksa oyuna bayılanlarda mı. baktığımız zaman seninde dediğin gibi arma3 arma 2 dayz mod oynayanlar bu oyuna bayılıyo. niye çünkü adamlar düşük fpsyi, kötü yakın dövüş sistemini, zombileri, atmosferi, oyunun yapılış amacını umursamıyo. tek dertleri arkadaşlarıyla iyi vakit geçirmek, silahlanıp çatışmaya girmek. yani oyunu askeri savaş simulasyonu olarak olynamak isteyenler bu oyundan evet çok zevk alıyo. ama bu oyunu zombi survival mmo olarak alanlar oyuna lanet ediyo. yani oyunun asıl amacı için alanlar sevmiyo. başka bişey için alanlar seviyo. umarım bu saatten sonra komik cevaplar görmem. farkındaysanız buglardan alphadan eksik içeriklerden ev,kamp,üs,yemek pişirme,avlanma gibi şeylerden hiç bahsetmedim çünkü oyun alpha. hadi bakalım inşallah cevap gelir okadar yazdık. zaten buyüzden diyorum niye asıl hesaptan gelmiyosunuz diye. alıntı yapıyorum bildirim gitmiyo kişiye. ha bide demiştinki ben sonradan görmeymişim. yani bunu demeseydin bu senin için çok daha iyi olurdu. çünkü o mesajında sen şunu demiş oldun." biz alıştık bu dandik motora, okadar çok alıştıkki artık yapımcılar 100 yapacağız dese biz 10 bekliyoruz yapımcılarda 15 yapınca çok mutlu oluyoruz." o diğer arkadaştanda cevap bekliyorum. hani sorulara cevap vermiyomuşumda(artık nasıl böyle bi kanıya vardıysa) kaçıyomuşumda nickleriniz olsaydı ikinizide alıntılıyacaktım işte. böyle hiç zevkli olmuyo

[__Zahid__]

21.4.2014 17:43:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

diyorum kardeşim aynende öyle söylüyorum haksızsın!!! oyunun motoru kötü değil aksine böyle bir oyun için mükemmel. biz dayz severler oyunu böyle olduğu için sevdik zaten siz sonradan görmelerin istediği gibi bir oyun olmasınıda istemiyoruz. ben hala arma 2 oyununu oynayan ve dayz mod ile vakit geçiren birisiyim. hepsinden daha fazlada arma 3 oynuyorum. dayz oyununa arma serisinden geçiş yapan yani arma geçmişi olan tüm oyuncular ki bunlar dayz nin çekirdek oyuncularını oluştururlar dayz standaloneyi gayet beğenerek, zevkle oynuyorlar ve geleceğindende çok umutlular. sizin gibi cod,crysis,cs kadrosu yani sonradan dayz görenler ise oyunun motoru hantal yaaa diye ağlaşıp duruyorlar. şunu anlayamıyorsunuz bu oyun size göre değil... not: senelerdir misafir olarak yazıyorum ve üyelik alma gereğide duymuyorum. bildiğim kadarıyla üyelik alanlara kupa falanda vermiyorlar.
oyunun motoru kötü değil aksine böyle bir oyun için mükemmel işte buyüzden hissedar dedim. dean hallın bile yakındığı motora mükemmel diyosun biz dayz severler oyunu böyle olduğu için sevdik zaten siz sonradan görmelerin istediği gibi bir oyun olmasınıda istemiyoruz buda fanboyca yazılan bi mesaj. yani oyunu 20fps de azıcık kişiyle 3-5 zombiyle takoz gibi oynanışla oynadığın için memnunsun ve bunun düzeltilmesini istemiyosun ne diyeyimki buna. 60fpsde akıcı oynayınca cod oluyo 20fps kötü mouse kontrolleriyle oynayınca simulasyon oluyo bu arada sana kötü haber dean hall mouse kontrollerini düzeltti dayz oyununa arma serisinden geçiş yapan yani arma geçmişi olan tüm oyuncular ki bunlar dayz nin çekirdek oyuncularını oluştururlar dayz standaloneyi gayet beğenerek, zevkle oynuyorlar. sizin gibi cod,crysis,cs kadrosu yani sonradan dayz görenler ise oyunun motoru hantal yaaa diye ağlaşıp duruyorlar. şunu anlayamıyorsunuz bu oyun size göre değil... tek haklı yanın var. daha önce mükemmel oyunlar oynadığımız için yıllar sonra gelen dayz daha kötü oynanış deneyimi daha kötü performans ve daha kötü grafikler sunduğu için evet ağlaşıp duruyoruz. oyun türü bana göre(warz,dayz aldım h1z1ide alıcam) ama oynanış bana göre değil. bunu anlamak içinde satın almam gerekiyodu. tabi dean hallın yalanlarıda işin içine girince uzun süre şikayet etmeden idare ettik. gerçeği anlayıncada yakındık

[__Zahid__]

21.4.2014 17:31:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

adam gayet güzel mesaj yazmış, mantıklı sorular sormuş hayırdır niye cevap vermiyosun?kardeş uslubun yine sana ailenin verdiği kadar olsun buna bişey demiyorum da enazından biraz okumaya falan çalış oradaki sorulara cevap ver. öyle soruları görmezlikten gelip karşı tarafı kendince aşağılayıp haklı pozisyona geçtiğini sanma.bizim çok uzun yıllar önce lisedeyken kullandığımız taktiklerdi bunlar az büyüyün. ayrıca bu foruma yazan herkesin belli bir nick i olması zorunluğu yok bunuda öğrenin. ayrıca nick almış olduğunuz içinde her hangi bir ayrıcalık edinmiş olmuyorsunuz onuda bilin.
mantıklı sorular mı? sana bu oyunu zorlamı sattılar? cevap verilecek bi soru değil oyunun pre-alphada olduğundan haberin yokmuydu? zaten yukarda yazmıştım oyüzden cevap verme gereği duymadım dayz mod twitch gibi platformlarda o kadar oynanırken, youtube kanallarında videoları çekilen bir oyunken bu oyunun arma 2 modu olarak ortaya çıktığını ve arma oyununun motorunu bilmeden, hiç araşırmadan 60 tl!!! verip bu oyunu aldıysan dean hall ne yapsın? bunun cevabını verdim allah aşkına sat şu aldığın oyunuda sen dayz den bizde senden kurtulalım nedir bu ya her yerde dır dır dır... git cod falan oyna sen adam vur vs dayz sana göre değil bunu anla artık. buda ergence bi mesaj buda senin bana yazdığın mesaj adam gayet güzel mesaj yazmış, mantıklı sorular sormuş hayırdır niye cevap vermiyosun? gördüğün gibi sorular mantıksız ve cevapta verdim enazından biraz okumaya falan çalış oradaki sorulara cevap ver. öyle soruları görmezlikten gelip karşı tarafı kendince aşağılayıp haklı pozisyona geçtiğini sanma. sen oku birazda gör cevap vermişmiyim vermemişmiyim. ben lisedeykende senin gibi o taktiği kullanmıyodum şimdide kullanmıyorum. uslübumun öyle olması karşıdakinin daha kötü üslupla tartışmadan korkarak ergence saldırmasından ötürü öyleydi. adam gibi yazsa adam gibi cevabını alır zaten. daha önceki konularda da bscmisafiri bişeyler yazıyodu soruları cevaplayıp ben soru soruyodum ses seda çıkmıyodu o misafirden oyüzden asıl hesabınla yaz dedim oldumu bak seninde bütün sorularını cevaplamış oldum ;)

BSC Misafiri

21.4.2014 17:00:13

-1
quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__] Hissedarlar gelmeye başladı. Yazık bunlara valla. Bi kere gelip haksizsin diyemiyo sadece yeter sus. Gerçekler aci mi geliyo noluyosa

Oyunun motoru kötü diyorum adam sen git cod oyna diyo. Adamın fanboyluktan gözü dönmüş. Hani bişey yazacaksan ya mantıklı bişey yaz ya da sus rezil olma. Neyseki asıl hesaptan yazmiyo biraz arastirsa dean hallin modifiyeli arma 2 motoru kullandığını ve performansının Dayz mod a göre çok iyi olduğu yalanını söylediğini hatırlar
diyorum kardeşim aynende öyle söylüyorum haksızsın!!! oyunun motoru kötü değil aksine böyle bir oyun için mükemmel. biz dayz severler oyunu böyle olduğu için sevdik zaten siz sonradan görmelerin istediği gibi bir oyun olmasınıda istemiyoruz. ben hala arma 2 oyununu oynayan ve dayz mod ile vakit geçiren birisiyim. hepsinden daha fazlada arma 3 oynuyorum. dayz oyununa arma serisinden geçiş yapan yani arma geçmişi olan tüm oyuncular ki bunlar dayz nin çekirdek oyuncularını oluştururlar dayz standaloneyi gayet beğenerek, zevkle oynuyorlar ve geleceğindende çok umutlular. sizin gibi cod,crysis,cs kadrosu yani sonradan dayz görenler ise oyunun motoru hantal yaaa diye ağlaşıp duruyorlar. şunu anlayamıyorsunuz bu oyun size göre değil... not: senelerdir misafir olarak yazıyorum ve üyelik alma gereğide duymuyorum. bildiğim kadarıyla üyelik alanlara kupa falanda vermiyorlar.

BSC Misafiri

21.4.2014 17:00:06

-2
quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__] Hissedarlar gelmeye başladı. Yazık bunlara valla. Bi kere gelip haksizsin diyemiyo sadece yeter sus. Gerçekler aci mi geliyo noluyosa

Oyunun motoru kötü diyorum adam sen git cod oyna diyo. Adamın fanboyluktan gözü dönmüş. Hani bişey yazacaksan ya mantıklı bişey yaz ya da sus rezil olma. Neyseki asıl hesaptan yazmiyo biraz arastirsa dean hallin modifiyeli arma 2 motoru kullandığını ve performansının Dayz mod a göre çok iyi olduğu yalanını söylediğini hatırlar
adam gayet güzel mesaj yazmış, mantıklı sorular sormuş hayırdır niye cevap vermiyosun?kardeş uslubun yine sana ailenin verdiği kadar olsun buna bişey demiyorum da enazından biraz okumaya falan çalış oradaki sorulara cevap ver. öyle soruları görmezlikten gelip karşı tarafı kendince aşağılayıp haklı pozisyona geçtiğini sanma.bizim çok uzun yıllar önce lisedeyken kullandığımız taktiklerdi bunlar az büyüyün. ayrıca bu foruma yazan herkesin belli bir nick i olması zorunluğu yok bunuda öğrenin. ayrıca nick almış olduğunuz içinde her hangi bir ayrıcalık edinmiş olmuyorsunuz onuda bilin.

Artizt

21.4.2014 12:29:14

-2
oyun daha bu senenin sonuna kadar "beta"da kalacak denmişti zaten. Bir kez daha diyorum, beta. Bf3'ün de betası, hatta kendisi "hala" buglarla doludur, bf4'ün de buglarla dolu olduğu gibi. O sebeple böyle küçük çaplı bir stüdyonun yaptığı oyuna laf edeceğinize,para babası olan EA'nın yaptırmış olduğu ama buglarla dolu olan oyunlara laf atın. Battlefield -> Bugfield.

[__Zahid__]

21.4.2014 07:51:52

+1
Hissedarlar gelmeye başladı. Yazık bunlara valla. Bi kere gelip haksizsin diyemiyo sadece yeter sus. Gerçekler aci mi geliyo noluyosa Oyunun motoru kötü diyorum adam sen git cod oyna diyo. Adamın fanboyluktan gözü dönmüş. Hani bişey yazacaksan ya mantıklı bişey yaz ya da sus rezil olma. Neyseki asıl hesaptan yazmiyo biraz arastirsa dean hallin modifiyeli arma 2 motoru kullandığını ve performansının Dayz mod a göre çok iyi olduğu yalanını söylediğini hatırlar

BSC Misafiri

21.4.2014 02:04:53

-1
quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__] h1z1 terletmiş anlaşılan dean hall ı. hernekadar dean hall bişeyler yapmakla uğraşsada o motorla olmuyo be abicim. istediğin kadar uğraş o serverlar hiçbizaman 300 kişinin üstünü görmez, hiçbirzaman sabit 60fps de oynayamayız, hiçbirzaman zombi sürüleri göremeyiz, hiçbirzaman kusursuz fizikler göremeyiz. bazı arkadaşlar diyo oyun alpha ileride düzelecek, ne bekliyolar bilmiyorumki crysis gibi bişeymi, şuankinden tek farkı içeriği daha dolu olacak, ev araba hayvan vs. oyunu almadan önce alpha olduğunu biliyodum oyüzden buglardan hiç şikayet etmedim, ama motorun bukadar dandik olduğunu bilmiyodum öğrenmem 60tl ye mal oldu. ha peki h1z1 den ümütliyim neden? çünkü planetside 2 optimize bi şekilde binlerce oyuncuyu devasa bi haritada kaldırabiliyo, araç uçak fizikleri harika, oynanış mükemmel akıcı, videolardan anladığımız kadarıylada crafting sistemi hazır sadece çeşitlendirmesi kalmış, ev yapma sistemi hazır, ragdoll hazır, arabalar hazır, yakma patlama çatlama hazır, zombiler ve yapay zekası hazır ve bug ı yok, vuruş hissi mükemmel, grafikler güzel. kısacası dayzdeki gibi ilerde şu olcak bu olcak demiyo, ilerde olacak şeylerin temellerini oyuna koymuş ilerde bunlarla mükemmel şeyler yapacağız diyo. elde somut bişey var yani. fark bu.
kardeş sana 60 tl vereyim sus artık allah aşkına... sana bu oyunu zorlamı sattılar? oyunun pre-alphada olduğundan haberin yokmuydu? dayz mod twitch gibi platformlarda o kadar oynanırken, youtube kanallarında videoları çekilen bir oyunken bu oyunun arma 2 modu olarak ortaya çıktığını ve arma oyununun motorunu bilmeden, hiç araşırmadan 60 tl!!! verip bu oyunu aldıysan dean hall ne yapsın? allah aşkına sat şu aldığın oyunuda sen dayz den bizde senden kurtulalım nedir bu ya her yerde dır dır dır... git cod falan oyna sen adam vur vs dayz sana göre değil bunu anla artık.

[__Zahid__]

21.4.2014 00:29:17

+2
quote:

Orijinalden alıntı: michael01

Adam tanıtım ayağına her şeyi konsoldan yazdı.Sen gelmiş crafting diyorsun.daha dakika 1 direk bug vardı oyunda zombi bile ölmedi
evet herşeyi konsoldan yazdı çünkü arayüz hazır değildi. konsoldan yazması anormal değil, oturup araba mı arayacaktı etrafta. ayrıca etrafta lootlanabilir odunlarda vardı hatta arabanın arkasındaydı istese alırdı ama almadı konsoldan gerekli malzemeleri alıp kulube yaptı direk bunun hiçbi anormal yanı yok. sanki oyunda bizde mi konsoldan yazacağızdan burdan yakınıyosun. zombi ölmedi bug diyosun, adamlar zombileri aktif etmeyi unutmuş sonra ettiler saldırdı zombiler. merak etme oyun çıkış yapınca unutmazlar. evet ben gelmiş crafting diyorum çünkü craft sistemi hazırdı.

michael01

20.4.2014 23:45:00

-4
quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__] h1z1 terletmiş anlaşılan dean hall ı. hernekadar dean hall bişeyler yapmakla uğraşsada o motorla olmuyo be abicim. istediğin kadar uğraş o serverlar hiçbizaman 300 kişinin üstünü görmez, hiçbirzaman sabit 60fps de oynayamayız, hiçbirzaman zombi sürüleri göremeyiz, hiçbirzaman kusursuz fizikler göremeyiz. bazı arkadaşlar diyo oyun alpha ileride düzelecek, ne bekliyolar bilmiyorumki crysis gibi bişeymi, şuankinden tek farkı içeriği daha dolu olacak, ev araba hayvan vs. oyunu almadan önce alpha olduğunu biliyodum oyüzden buglardan hiç şikayet etmedim, ama motorun bukadar dandik olduğunu bilmiyodum öğrenmem 60tl ye mal oldu. ha peki h1z1 den ümütliyim neden? çünkü planetside 2 optimize bi şekilde binlerce oyuncuyu devasa bi haritada kaldırabiliyo, araç uçak fizikleri harika, oynanış mükemmel akıcı, videolardan anladığımız kadarıylada crafting sistemi hazır sadece çeşitlendirmesi kalmış, ev yapma sistemi hazır, ragdoll hazır, arabalar hazır, yakma patlama çatlama hazır, zombiler ve yapay zekası hazır ve bug ı yok, vuruş hissi mükemmel, grafikler güzel. kısacası dayzdeki gibi ilerde şu olcak bu olcak demiyo, ilerde olacak şeylerin temellerini oyuna koymuş ilerde bunlarla mükemmel şeyler yapacağız diyo. elde somut bişey var yani. fark bu.
Adam tanıtım ayağına her şeyi konsoldan yazdı.Sen gelmiş crafting diyorsun.daha dakika 1 direk bug vardı oyunda zombi bile ölmedi

michael01

20.4.2014 23:40:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: OYUNSEVER4 Senji'ye kesinlikle katılıyorum çok doğru söylemişsin arkadaşım bazıları h1z1 çıkmadan daha yorumlara başlamış daha alfada bile milyonlar satan oyunumu silip süpürcek h1z1 he bedava olduğu için mutlaka daha çok oynanacaktır o kesin ama Dayz bence bu haliyle bile oynanası bir oyun.
Watch Dogs çıkmadan daha hayatlarından Watch Dogs oynamadan Gta dan daha iyi olduğunu söyleyen aynı zihniyet

[__Zahid__]

20.4.2014 23:18:18

-1
h1z1 terletmiş anlaşılan dean hall ı. hernekadar dean hall bişeyler yapmakla uğraşsada o motorla olmuyo be abicim. istediğin kadar uğraş o serverlar hiçbizaman 300 kişinin üstünü görmez, hiçbirzaman sabit 60fps de oynayamayız, hiçbirzaman zombi sürüleri göremeyiz, hiçbirzaman kusursuz fizikler göremeyiz. bazı arkadaşlar diyo oyun alpha ileride düzelecek, ne bekliyolar bilmiyorumki crysis gibi bişeymi, şuankinden tek farkı içeriği daha dolu olacak, ev araba hayvan vs. oyunu almadan önce alpha olduğunu biliyodum oyüzden buglardan hiç şikayet etmedim, ama motorun bukadar dandik olduğunu bilmiyodum öğrenmem 60tl ye mal oldu. ha peki h1z1 den ümütliyim neden? çünkü planetside 2 optimize bi şekilde binlerce oyuncuyu devasa bi haritada kaldırabiliyo, araç uçak fizikleri harika, oynanış mükemmel akıcı, videolardan anladığımız kadarıylada crafting sistemi hazır sadece çeşitlendirmesi kalmış, ev yapma sistemi hazır, ragdoll hazır, arabalar hazır, yakma patlama çatlama hazır, zombiler ve yapay zekası hazır ve bug ı yok, vuruş hissi mükemmel, grafikler güzel. kısacası dayzdeki gibi ilerde şu olcak bu olcak demiyo, ilerde olacak şeylerin temellerini oyuna koymuş ilerde bunlarla mükemmel şeyler yapacağız diyo. elde somut bişey var yani. fark bu.

- The Stig -

20.4.2014 22:26:10

0
H1z1 e tesekkurler

Locked1

20.4.2014 22:18:59

-2
Oyunun resmi olarak çıkış yapmadığını herhalde editör dahil olmak üzere yorum yazanların bir kısmı bilmiyor. Oyun henüz tam olarak Alpha bile değil, buglarla dolu olmasının açıklaması da bu zaten. Adamlar oyunu erken erişime açtı çünkü hem çıkış fiyatının aksine daha ucuza alabilir hem de oyunun gelişmesine yardımcı olabilin diye. Bunu da yazmışlar zaten. Kısaca oyunu tam sürüm çıkmadan alacaksanız zaten buglarla oynayacağınızı bilmeniz gerek. Bu bugları da yapımcılara iletirseniz oyun daha da çabuk gelişecek. İnsanlar yazmaktan bıkmadı şunları ben bir kez daha yazayım da sonra ben bilmiyordum diyen olmasın.

Kebabs

20.4.2014 21:51:19

-2
Senji'ye kesinlikle katılıyorum çok doğru söylemişsin arkadaşım bazıları h1z1 çıkmadan daha yorumlara başlamış daha alfada bile milyonlar satan oyunumu silip süpürcek h1z1 he bedava olduğu için mutlaka daha çok oynanacaktır o kesin ama Dayz bence bu haliyle bile oynanası bir oyun.

alemburda34

20.4.2014 21:48:24

+2
DayZ ne kadar iyi yaparsa Sony'de altta kalmamak için h1z1'i o kadar kaliteli sorunsuz yapacaktır.

waltran

20.4.2014 21:25:22

0
sony nin altyapısı ve gücüyle h1z1 doğru adımlar atarsa dayz ortalıktan silinebilir. zaten bu gidişle tam sürüm dayz yılan hikayesine dönecek gibi bir kere arma 2 üzerinden gidiliyor bu adamların dayz i düzeltmesi için arma 2 yi bilmeleri gerek, yeni giren çalışanlar verimli çalışmaya başlayana kadarda bir süre daha geçecektir illaki. bazen harbiden sıfırdan yapsalardı daha hızlı olurdu diye bende düşünmüyor değilim

s_demirci_53

20.4.2014 21:17:21

0
Ama oyuna cok sitem etmiyorum sonucunda hala gelistiriliyor

s_demirci_53

20.4.2014 21:15:08

+2
Bugun gordum ki oyunda her sunucu 40 Kisi. Ben devasa haritada cok daha buyuk bir kalabalik beklerdim hani walking dead dizisi gibi cesitli kabileler gruplar olsun isterdim bu isteklerimi h1z1 yerine getirecek gibi gorunuyor

SenJi

20.4.2014 21:10:24

-5
Daha oyun doğru düzgün beta girmedi.Herkes dayz şöyle dayz böylediyip duruyor oysaki oyun çıkmadı daha.H1Z1i baya öne çıktı niye sony yapıyor ve bizim forumdaki herkesinde sonyde hissei olduğundan herkes arkasında duruyor körü körüne,işin komik tarafı daha ortada oyun yok.Dayzda hatalar ve bugların olması normal oyun çıkmadı şuan geliştiriliyor ve şuanki aşaması geliştirme aşaması beta felan değil.Adamlar oyunun mapini yaptıktan sonra yoğun ısrardan dolayı alel ade oyun geliştirilirken fanlar oynasınde erken erişime koydu.Ayriyetten Bohemia zaten oyununun bitmiş hali çıkmadan alınmamasını sürekli söyleyor ve herkesi uyarıyor.Sen tutup bu laflara rağmen alıp oynayıp a bunda bug vamrış dersen senin aklından şüphe ederim. Bu erken erişim yüzünden oyunun geliştirmeside sıkıntıya giriyor.Adamlar normalde oyunu yapıcaklarına gidip buglarla ilgileniyor.Adamların asıl yapması gereken aslında oyunu yapıp bitirmek ama şuanki haliyle anca bugları temizliyor.Normalde oyuna sürüsüyle içerikle çıkcatı ama o içerikler ve yeni sistemlerin yerine daha geliştirme sürecinde olan bir oyunun bugları düzeltiliyor.

alike03

20.4.2014 20:00:12

+5
Bence kesinlikle H1Z1'in yüzünden bu adimi attilar.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
DayZ
+ TAKİBE
AL
209 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız